TINA316
2005 05 06, 10:51
Psichologe
2005 06 03, 10:16
Vaikystėje normalu turėti kelias baimes. Ar jos trukdo vaiko kasdienei veiklai? Ar baimės yra tokios stiprios, kad dėl jų tenka kažko atsisakyti? Jei taip, reiktų psichologo užsiėmimų su vaiku. O gal jos tėra tik pasikalbėjimų tema tarp vaiko ir tėvų (tuomet nereikia ypatingos pagalbos). Tuomet galima ieškoti ir kitų dalykų, ar žaidimų, apie kuriuos būtų įdomu kalbėtis, žaisti.
Noreciau suzinoti Jusu nuomone .
Dukrai septyni metai ,neseniai ja isgasdino girtas kaimynas .Jis isejo ieskoti savo anukes ir susimaises pradejo sekti dukra ,sukalioti,nes ji buvo su tokia pat striuke kaip ir jo anuke. Ji labai issigando ,nors ir supranta ,kad jis ieskojo kitos merghaites ,bet nuo tos dienos ,nenori eiti i lauka,daznai pasiziuri per langa ar to diedo nematyti ,net su manim isejus baiksciai dairosi aplink ar jo nera.Bet nuo to ivykio pastebejau ,kad pradejo is vis bijoti girtu ,senu zmoniu.Einan lauku dairosi aplinkui ar nera nieko itartino.
Jau man tikrai neramu ,nors as einu salia ,aiskinu ,raminu .Ka daryti ?Ar praeis ar reikia ieskoti pagalbos?
Psichologe
2005 07 13, 15:01
Turėtų palaipsniui praeiti. Tokia reakcija labai natūrali. Vaikas dabar saugosi to, kas išgąsdino. Tik svarbu neskubinti jos. Duoti jai laiko tiek, kiek reikės, kol vėl jausis saugi.
QUOTE(Psichologe @ 2005 07 13, 15:01) Turėtų palaipsniui praeiti. Tokia reakcija labai natūrali. Vaikas dabar saugosi to, kas išgąsdino. Tik svarbu neskubinti jos. Duoti jai laiko tiek, kiek reikės, kol vėl jausis saugi. Labai dekoju uz atsakyma.Tiesiog ir man dabar siek tiek ramiau ir aiskiau.
geguzevasaris
2005 07 23, 08:38
Mano 6 ,5 metų sūnus irgi turi įvairių baimių,net gaila vaiko. Paskutiniu metu yra išsigandęs girtų žmonių,tai dabar niekur negaliu jo pravesti,kur tik iš tolo matyt tie jo "GIRTUOKLIAI".Ir kaip tyčia vis pataikom-nuėjom į parduotuvę,nieko apart pardavėjos ir mūsų ten nebuvo,tai va-įpuolė kaip tik 2 girti ir ėmė plūsti pardavėją,"agirdi,žiurke,..."ir panašiai.Mano vaikas vėl ėmė drebėti ,išmušė raudonis,verkia,tempia į tarnybines patalpas.Ir tokia reakcija kiekvieną kart pamačius girtuoklį-drebulys,ašaros.Vaikas paskui man sako;"mama,o kas yra skiepai?gal galėtum mane paskiepyt,kad aš nebijočiau?"
geguzevasaris
2005 07 23, 11:36
Girdėjau,kad baimei įveikti yra įv. terapijų,viena jų-dailės terapija.Ką manot?
TerrorisTe69
2005 08 07, 22:34
ka daryti 17 metu panelei,kuri bijo naktimis miegoti tamsoje,nes tiki pomirtiniu gyvenimu(kad prisikelia dvasios ir pan).naktimis arba turi salia jos megoti zmones arba miega prie sviesos.kaip elgtis ir ar tai praeis?
2maziu_mama
2005 08 11, 13:02
Mano dukrelei kątik suėjo penkeri. Jos baimes pastebių jau nuo trijų metukų, kai persikėlėme gyventi i naujus namus ir ji pradėjo su savo mažuoju broliuku miegoti atskirame nuo mūsų kambaryje. Iš pradžių ji vaikščiodavo naktimis pas mane ir dažnai ryte ją rasdavau miegančia šalia manęs. Kartais mane šaukdavo ateiti pas ją ir pabūti šalia. Pasikonsultavau su vaikų gydytoja, ji išrašė pagerti Melisal (nežinau ar tiksliai taip vadinasi) sirupo arba pačiulti Sudafedo tablečių. Mes pasirinkome sirupa, nes jai čiulpti dažniausiai pritrunka kantrybės ir vaistuka būna nurytas. Krizė lyg ir buvo praėjusi, net šviesos nebepalikdavome vonioje, kad nors kieik būtų apšviestas jos kambarys. Bet jau koks mėnuo, kai ji vėl pradėjo užsideginėti šviesą. Tačiau mane labiau nerimą tai, kad ji naktį įlenda į mažojo broliuko lovele, nes jai su juo drąsiau. Bijau, kad jie kartu miegodami nepailsi. Ir šiaip, ar vaikščiojimas naktimis (lyg ir nemiga) nekenkia vaiko gyvenimo kokybei?
Psichologe
2005 08 26, 12:07
Baimei iveikti padeda ivairios psichoterapijos. Reikti pasikalbeti su Dailes terapija vedanciu psichoterapeutu, kad zinotumete, ar pades konkrecioje situacijoje.
Del 17 metu merginos- nezinau ar praeis, reiktu kalbetis su ja. Naudingos butu psichologo konsultacijos, nes nerimas buti vienai, kai tamsu, gali buti ne vien del tikejimo pomirtiniu gyvenimu, bet gali buti susijusios su artimu santykiu problemomis (yra poreikis, kad, kai tamsu, salia butu zmones, nes atrodo viduje nera tos asmens dalies, kuri ramintu ir teiktu sauguma- kodel ji nesusiformavo?).
Del vaiko.Vaikas nesaugiai jauciasi miegodmas atskirai nuo Jusu. Jusu uzduotis gali buti padeti, kad butu kuo saugiau- tinka palikti uzdegta sviesa, palikti praviras duris, gal vaiku lovytes arciau viena kitos pastatyti? Vaiksciojimas naktimis siuo atveju, gal nera nemiga (nes vaikas turbut gerai miegotu, jei butu Jusu kambaryje). Mergaite pasirenka tai, kas geriausia jai- miegoti su broliuku.
|
|