na va jei jau yra tokia labai gera tema "kaip pigiai pavalgyti", tai gal būtų galima pasidalinti patirtimi ir apie pigius pyragus, sausainius ir t.t. kiek paskaičiau čia receptuose, tai viskas gan prabangu, o finansai šiuo metu neleidžia, bet gerai būtų savaitgaliui ką nors skanaus prakept ar pan. jei kas turite kokį topini "papigiaiską" neįmantrų receptėlį, tai prašom labai pasidalint ir kuo greičiau
Na, pasikartosiu gal koki trecia karta, bet labai skanus ir nebrangus yra berods viksrelio morku pyragas- jo receptas temoje naminiai pyragai-2 pirmame puslapyje.
Dar labai nebrangus yra kefyro pyragas! Reikes: 2 kiausiniu, nepilna stiklinaite cukraus (arba daugiau jei norisi), stikline kefyro, na miltu tiek, kad butu grietines tirstumo tesla (na, suprantu, kad norisi pakart uz toki pasakyma, bet cia toks "nereceptinis" pyragas, tai sunku pasakyt... O gaminti labai paprasta- istrinti kiausus su cukrumi, supilti kefyra, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir sudeti miltuose pavoliotas gerybes (jei dedate). Supilti i riebalais patepta ir miltais pabarstyta forma. Kepti ~180C orkaiteje, kokias 40 min. Jei reikia ir ilgiau. Bet po pusvalandzio rekomenduoju pasiziuret, nes nuo skardos formos priklausys kiek keps. (jei pavirsiaus plotas didelis ir pyragas nestoru sluoksniu supiltas, tai gan greitai) Nu paaiskinau kaip mokejau, tikiuosi supratot!
Nu mano chebrai tai kaip tik tie papigiaiski saldumynai ir sueina geriausiai
Anksčiau marmalindavau su visokiom grietinėlėm, žele , ananasais ir t.t, tai voloidavosi šaldytuve kokias 4 dienas, o dabar va paimu vaflių lakštus, sutepu virtu kondensuotu pienu, tai per dieną surija, nespėju nei paragaut. Dar kartais darau tokius kamuoliukus: rududu krmą paverdu, sulauzau smulkiai pusantro poko sausainių, sumetu juos i rududu, išmaišau, padarau iš tos makalynės rutuliukus, apvolioju susmulkintuose riešutuose, palaikau kokią valandą šaldytuve ir atiduodu savo smakams
Prisiminiau aš savo pyragą, jis ikrai pigus , greitas ir labai skanus.
2 stiklinės manų kruopų 1 stiklinė kefyro 1 stiklinė cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis sodos aliejaus skardai patepti virtas kondensuotas pienas pertepimui kokoso drožlės apibarstymui (bet čia dėl gražumo) Viską sumaišyti ir kepti kol paruduoja (geriausia patikrinti degtuku) Skanaus
nu reiks išbandyt viską ką čia parašėt. dar vienas pigus pyragas yra visų gerai žinoma šarlotė.
kažkaip aš neradau, kad būtų minima saldumynuose šarlotė
gal turit, ponia receptuką
nemoku aprašyt gražiai. esmė tokia ištepi skardą sviestu tada dedi sluoksniai 1. stiklinė miltų, stiklinė manų kruopų, 1,5 stiklinės cukraus, 1 a.š kepimo miltelių (viską sumaišyti), 2. tarkuoti obuoliai. paskutinis ir pirmutinis sluoksnis miltelių. paviršių apdėt sviestu. kept kokį 30 - 45 min. čia tas garsusi pyragas iš baro "prie parlamento".
ot tai durna pelė
vakar toki kepiau tik su dziuvesiais ačū hobo QUOTE(hobo @ 2005 05 09, 09:46) nemoku aprašyt gražiai. esmė tokia ištepi skardą sviestu tada dedi sluoksniai 1. stiklinė miltų, stiklinė manų kruopų, 1,5 stiklinės cukraus, 1 a.š kepimo miltelių (viską sumaišyti), 2. tarkuoti obuoliai. paskutinis ir pirmutinis sluoksnis miltelių. paviršių apdėt sviestu. kept kokį 30 - 45 min. čia tas garsusi pyragas iš baro "prie parlamento". Nesuprantu ką reiškia paskutinis ir pirmutinis sluoksnis miltelių...
O as zinau dar paprastesni recepta obuoliu pyragui
Isplakam 6 kiausinius su stikline cukraus iki putu, dedam miltu tiek, kad gautusi tirstoka tesla (6 kiausam dedu 5-6 saukstus su kaupu). Skarda istepam sviestu, supjaustom kokius 4 obuolius ir juos uzpilam tesla. Ir i orkaite! 40 min. ir jau gatava. Labai skanu
tai reiškia, kad apatinis sluoksnis iš miltų, o ne obuolių ir viršutinis irgi iš miltų.
filifjonka, o džiūvėsėlius dėjai vietoj manų? ir kodėl?
vietoj miltų ir manų.
200 g dziuvėselių 100 g cukraus sumaišai ir ant obuoliu papjaustytu suverti. krestelni keliskart. sviestas ant viršaus ir psio. pati tik vakar iš receptų rezervo išbandžiau pirmą kartą. vyras sakė, kad skanu QUOTE(hobo @ 2005 05 06, 14:02) na va jei jau yra tokia labai gera tema "kaip pigiai pavalgyti", tai gal būtų galima pasidalinti patirtimi ir apie pigius pyragus, sausainius ir t.t. kiek paskaičiau čia receptuose, tai viskas gan prabangu, o finansai šiuo metu neleidžia, bet gerai būtų savaitgaliui ką nors skanaus prakept ar pan. jei kas turite kokį topini "papigiaiską" neįmantrų receptėlį, tai prašom labai pasidalint ir kuo greičiau dar kepti obuoliai su įdaru ar be jo nebrangus ir sveikas desertas
pvz?
Smike, ar šitas?
SVEIKUTES kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu: 500g-morku; 200g-aliejaus; 100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka ); 6vnt.-kiausiniu; 300g-cukraus; 300g-miltu; siek tiek cinamono; 15g-kepimo milteliu. darbo eiga: 1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka; 2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju, 3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit); 4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu. 5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos. 6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu. kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas tikiuosi jums patiks ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu Bet čia ne vikšrelio, o ingos888... QUOTE(hobo @ 2005 05 11, 12:30) pvz imi obuoliuką, apipjauni aplink kotelį, kotelį išrauni, sėklas išskobi šaukšteliu ir dedi įdaro. Įdarų galima visokių prigalvot, pvz.: 1) truputį medaus ir razinų (vietoj razinų galima smulkintų džiovintų figų/graikinių riešutų/lukštentų truputį sausai paskrudintų saulėgražų ar sezamo sėklų/dar ko nors pagal fantaziją) 2) varškės, sumaišytos su razinom ir truputį pasaldintos cukrum ar medum. jei sausa varškė, išmaišyt su šaukšteliu pieno, jogurto ar grietinės. 3) įdaras "Slėpynės" - kruopytė medaus + džiovinta slyva ar abrikosas, į kurią įgrūstas graikiškas riešutas 4) virtų ryžių truputis, likusių nuo košės ar kito patiekalo (tik neaštrių), sumaišytų su razinom/džiovintais abrikosais/trupučiu kokoso drožlių 5) galima saldaus kondensuoto pieno ar rududu šaukštelį įdėt, jei nesidietini (atodūsis žodžiu, visokios variacijos iš varškės, ryžių, medaus, džiovintų vaisių ir riešutų. sveikuoliai dar gali žiupsnelį sėlenų arba kviečių gemalų į įdarą įmest. prieskoniai, kurių galima įmaišyt į įdarus - vanilinio cukraus žiupsnelis, cinamonas, kardamonas, įspaust citrinos lašiuką dėl kvapo. tada obuoliukus į skardelę (galima ir neįdarytus, tada geriau saldesni, pvz. golden, arba vasarą - saldiniai kokie), ir kokią stiklinaitę vandens ten įpilt, kad nesviltų. Kepti maždaug 180 - 200 C temperaturoj, kol bus tokio minkštumo, kokį mėgsti. aš tai nemėgstu, kai ištežta, tai labai ilgai nekepu. būtinai kepsiu šį savaitgalį, jau užsimaniau
orkaitę tai iš anksto įkaitint, jei ką, bet turbūt ir taip aišku
[QUOTE]vietoj miltų ir manų.
200 g dziuvėselių 100 g cukraus sumaišai ir ant obuoliu papjaustytu suverti. krestelni keliskart. sviestas ant viršaus ir psio. pati tik vakar iš receptų rezervo išbandžiau pirmą kartą. vyras sakė, kad skanu [QUOTE] Persiprasau uz durna klausima, bet kiek to sviesto ir kaip ji det? gabalais? ba tept ant dziuveseliu kazkaip nesiteps?? Ir ar nebutu galima vietoj abouliu uogienes obuoliu?
aš tai sviestą supjaustau plonom riekutėm ir apdedu. dedu obuolius, dar negirdėjau, kad kas dėtų obuolių uogienę. manau, kad obuoliai čia labiau, nes pyragos esmė, kad jis turi persigerti obuolių sultimis, kad sušlaptų, kitaip bus nevalgomas.
QUOTE(hobo @ 2005 05 11, 12:11) Smike, ar šitas? SVEIKUTES kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu: 500g-morku; 200g-aliejaus; 100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka ); 6vnt.-kiausiniu; 300g-cukraus; 300g-miltu; siek tiek cinamono; 15g-kepimo milteliu. darbo eiga: 1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka; 2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju, 3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit); 4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu. 5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos. 6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu. kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas tikiuosi jums patiks ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu Bet čia ne vikšrelio, o ingos888... Oi ne!
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu, 1 kiausinis. Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses... šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu. QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 09:38) Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku. 1 saukstelis kepimo milteliu, 1 kiausinis. Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses... šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu. Sitas, sitas
maka prašom konkrečiau.
[quote=ametista,2005 05 11, 13:49]
[QUOTE]vietoj miltų ir manų. 200 g dziuvėselių 100 g cukraus sumaišai ir ant obuoliu papjaustytu suverti. krestelni keliskart. sviestas ant viršaus ir psio. pati tik vakar iš receptų rezervo išbandžiau pirmą kartą. vyras sakė, kad skanu [QUOTE] Persiprasau uz durna klausima, bet kiek to sviesto ir kaip ji det? gabalais? ba tept ant dziuveseliu kazkaip nesiteps?? Ir ar nebutu galima vietoj abouliu uogienes obuoliu? [/quote] ok. 200 g dziuvesiu 100 g cukraus 3 rūgštūs obuoliais (pjaustom skiltelėm) sviesto reikia 75 g. tikrai uztenka. ikloji forma svietiniu popierium. dedi supjaustytus obuolius. supili sumaishutus džiuvėsius su cukrum. krestelni. tada dedi sviesta. pjaustai plonais gręžinėliais ir dedi ant virshaus. jei darot su dziuvesiais tai geriau tiktu rūgštūs obuoliai ir mažiau cukraus, nes džiuvėsiai saldus savaime. kepti apie 20-30 min. 180-200 C temperaturoje su uogiene.... nelabai isivaizduoju...tyre nusileis ant formos dugno, net jei piltum ant virshaus... jis labai trapus, tai nezinau, kaip paskui ji nukrapštyt reiktų
aš tai obuolius tarkuoju.
fililfjonka, dekui kazkaip aiskiau pasidare, bet dar vienas klausimas jauciu irgi durnas
QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 11:03) Konkreciau: Plikyti sausainiai 1 stiklinė vandens 1 stiklinė miltų 100 g sviesto 3 kiaušiniai Cukraus is akies dedu sviestas formai patepti (nu nemanau, kad brangu) Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam O bandeles darau sitas : http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.n...2256B08005B3795 tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 08:38) Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku. 1 saukstelis kepimo milteliu, 1 kiausinis. Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses... šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu. taip, tikrai šitas!
ametista, nu ir aš taip supratau dėl to krestelėjimo
QUOTE(maka @ 2005 05 12, 13:09) Konkreciau: Plikyti sausainiai 1 stiklinė vandens 1 stiklinė miltų 100 g sviesto 3 kiaušiniai Cukraus is akies dedu sviestas formai patepti (nu nemanau, kad brangu) Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam O bandeles darau sitas : http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.n...2256B08005B3795 tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt O ka reiskia du kart kildinta tesla? Nesupratau nieko o labainoreciau issikept tu bandeliu QUOTE(hobo @ 2005 05 11, 14:09) va va, man kaip tik tas nevalgomas variantas ir gavosi... ir beje, as "krestelejau" kaip kazkas sake, tai man visas sviestas ir obuoliai i viena puse subyrejo ir puse pyrago gavosi vien trupiniai...
Na, išbandžiau išgirtą morkų pyragą
Dra man čia neaišku dėl to morkų pyrago - per daug čia viskas paprastai atrodo. Kiek tų morkų reikia? Irgi 1 stiklinės? O jos kaip tarkuotos - stambiai ar smulkiai?
Prieš kelis menesius kepiau išgirtąjį morkų pyragą, bet jis man kažkodėl nesigavo - neiškilo, buvo kietas ir nevalgomas, tėtis juokavo, kad statybines medžiagas kept ėmiau
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 12, 12:30) ok. 200 g dziuvesiu 100 g cukraus 3 rūgštūs obuoliais (pjaustom skiltelėm) sviesto reikia 75 g. tikrai uztenka. ikloji forma svietiniu popierium. dedi supjaustytus obuolius. supili sumaishutus džiuvėsius su cukrum. krestelni. tada dedi sviesta. pjaustai plonais gręžinėliais ir dedi ant virshaus. jei darot su dziuvesiais tai geriau tiktu rūgštūs obuoliai ir mažiau cukraus, nes džiuvėsiai saldus savaime. kepti apie 20-30 min. 180-200 C temperaturoje vakar kepiau šitą pyragą, tai ko gero gavosi neblogai
Taip, morkų viena stiklinė, aš tarkavau ne per burokinę bet ir ne per pačią smulkiausią yra dar tokia kaip ir tarpinė, gana smulkiai gaunas. Bet kitą kartą reiks pabandyt per tą pačią smulkiausią. Man kuo puikiausiai iškilo
[quote=hobo,2005 05 12, 09:38]
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku. 1 saukstelis kepimo milteliu, 1 kiausinis. Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses... Aš vakar šitą pyragą kepiau ir man patiko
ŽEMĖS RIEŠUTŲ SVIESTO SAUSAINIAI
Kas be ko -netinkantys turintiem alergiją riešutam arba bijantiem dideliu kalorijų 1 puodukas (260g) žemės riešutų sviesto 1 puodukas (220g) cukraus 1 lengvai išplaktas kiaušinis Visus komponentus sumaišome dubenyje. Iš tešlos darom gražius maždaug šaukšto talpos kamuoliukus, dedam juos ant kepimo popierium išklotos skardos maždaug 5cm atstumu, šakute lengvai paplodamos. Kepami vidutinio karštumo orkaitėje apie 15min.. Iškeptus dar 5min. paliekame atvėst ir tik tuomet perkraunam į norimą indą..
Labai skanus ir nekaloringas obuoliu pyragas:
4 kiausiniai stikline cukraus stikline miltu 6 obuoliai nelabai dideli cinamono Paruosti obuolius: supjaustyti riekutem, apibarstyti saukstu cukraus ir saukstu cinamono. Kiausinius plakti su cukrumi. Plakti mikseriu puode, idejus i kita puoda, kuriame yra verdancio vandens. Tada plakame mikseriu kokias 5 min. Istraukiame puoda is indo su vandeniu, ir per sieteli i ta, ka isplakeme, suberiame miltus ir palengva atsargiai ismaisome. Visa mase pilame i pyrago paruosta forma (istepta sviestu ir pabarstyta dziuveseliais. Susmaigstome obuoliu riekutes kuo tankiau. Kepame 200 laipsniu ikaitintoj orkaitej, kol paruduoja. Man kepa apie 45 min., o gal truputi daugiau. Labai skanu.
super skanus abrikosu plokstainis:
1 skardine konservuotu abrikosu (siandien maximoj buvo akcija, tai kepiau su persikais uz 1.99 Lt 300 g minksto sviesto arba margarino ( optima linija 0.99 lt - kaip tik 150 g miltinio cukraus 4 kiausiniai 3 saukstai citrinu sulciu 300g miltu 1. nupilti abrikosu sunka ir vaisius gerai nuvarvinti sviesta arba margarina sudeti i dubeni, suberti cukru, imusti kiausinius, supilti citrinu sultis ir miltus. 2. ismaisyti plaktuvu, paskui padidinti jo apsukas ir maisyti dar 3-4 minutes iki vientisos mases. 3. skarda istepti riebalais, pabarstyti miltais ir sukresti tesla. ja islyginti mentele ir dailiai sudeti abrikosus perpjauta pusele zemyn. pasauti i karsta orkaite. kepti 175 laipsniu karstumo orkaiteje 25 minutes. skanaus
burbulycio pyragas-jega
as nelabai megstu saldziai,todel kepuosi tokias bandeles....aisku viskas fantazijos reikalas ir galima iberti cukraus, prideti razinu,obuoliu skiltele ar dar ko nors....
MILTINIAI RAGELIAI 300 g miltu, 50g sviesto, kiausinis, 25 g mieliu, 200 ml vandens, druskos mieles istirpinti drungnam vandeny,iplakti kiausini, pasudyti, sudet sviesta, berti miltus ir minkyti tesla. 30 min palaikyti siltai,kad pakiltu, o tada isminkyti ir padalinti i 2 dalis. kiekviena gabala iskociot apvaliai ir supjaustyt i 12 trikampiuku.ta pati daryti ir su kitu teslos gabalu. kiekviena trikampiuka suvynioti pradedant nuo placiojo galo ir sulenkti pasagele. palaikyti 30 min. ant skardos ir kepti 10 min. 225C orkaiteje. labai paprasta ir tikrai skanu
O as zinau labai lengvai pagaminamas spurgas is kefyro.Reikia 0,5l kefyro,4 kiausiniu, cukraus 1 stikline,sodos saukstelis,miltu tiek kad gautusi tirsta mase kad butu galima su saukstu deti i ikaitintus riebalus.Kiausinius isplakti su cukrumi , sudeti likusius produktus ,tik miltu nepadauginti ,nes gausis kietos .Virti riebaluose kol pagels atvesusias apibarstyti cukraus pudra.Skanaus !!!!
Prisiskaičiau čia skanių pigių dalykų, bet vieno vis tiek nerandu: o gal kuri kepate "sveikuolių" sausainių kokį nors variantą? Pirktiniai skanūs, bet norėtųsi naminių, tik tešlos nežinau kaip pasiruošti...
QUOTE(Miaška @ 2005 09 05, 13:40) Prisiskaičiau čia skanių pigių dalykų, bet vieno vis tiek nerandu: o gal kuri kepate "sveikuolių" sausainių kokį nors variantą? Pirktiniai skanūs, bet norėtųsi naminių, tik tešlos nežinau kaip pasiruošti... Mano anytos receptas: 250 g dribsnių, 150-250 g margarino, 150 g razinų, 100 g saulėgražų, 100-200 g kokoso riešutų drožlių arba sezamo sėklų, 2 kiaušiniai, 100-200 g cukraus Reikia išlydyti margariną ir juo užpilti dribsnius. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Išmirkyti razinas. Sudėti į dubėnį visus komponentus, gerai išmaišyti. Šaukštų, sušlapintu vandenyje, iš gautos masės formuoti sausainius. Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (aš kepu to, kol jie parunda)
Nežinau ar čia bus į temą, bet aš kepu tokius sumuštinius, jie skanu ir prie kavos. Batono riekelę plonai aptepu sviestu, tada dedu burokine tarka sutarkuotų obuolių, užbarstau cukrumi, cinamonu ir į orkaitę kokiai 20 min. apie 200 laipsnių. Gal patiks ir jums, skanaus.
QUOTE(Asta @ 2005 09 05, 20:57) Mano anytos receptas: 250 g dribsnių, 150-250 g margarino, 150 g razinų, 100 g saulėgražų, 100-200 g kokoso riešutų drožlių arba sezamo sėklų, 2 kiaušiniai, 100-200 g cukraus Reikia išlydyti margariną ir juo užpilti dribsnius. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Išmirkyti razinas. Sudėti į dubėnį visus komponentus, gerai išmaišyti. Šaukštų, sušlapintu vandenyje, iš gautos masės formuoti sausainius. Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (aš kepu to, kol jie parunda) Ačiū! Išmėginsiu dar šią savaitę su mergiotėmis... Iš karto sakau, kurį komponentą keisiu - razinas, mes su vaikais jų nemėgstame. Paprastai į kepinius vietoj razinų dedu supjaustytų džiovintų abrikosų, tai gal ir šį kartą... QUOTE(adele3 @ 2005 09 05, 22:40) Nežinau ar čia bus į temą, bet aš kepu tokius sumuštinius, jie skanu ir prie kavos. Batono riekelę plonai aptepu sviestu, tada dedu burokine tarka sutarkuotų obuolių, užbarstau cukrumi, cinamonu ir į orkaitę kokiai 20 min. apie 200 laipsnių. Gal patiks ir jums, skanaus. bandziau QUOTE(adele3 @ 2005 09 05, 22:40) Nežinau ar čia bus į temą, bet aš kepu tokius sumuštinius, jie skanu ir prie kavos. Batono riekelę plonai aptepu sviestu, tada dedu burokine tarka sutarkuotų obuolių, užbarstau cukrumi, cinamonu ir į orkaitę kokiai 20 min. apie 200 laipsnių. Gal patiks ir jums, skanaus. Šį rytą išbandžiau |