Ieškojau temos ir naudingų idėjų, neradau tokios. Beje, kas galit -- perkelkit temą į "šiaip" rankdarbiai, man ten temų kurt neleidžia.
Taigi, pradedu naudingų rankdarbiams programų sąrašą. Ilgai ilgai ieškojau ir pagaliau radau programą, kuri, mano požiūriu, idealiai tinka visokių jpg žurnaliukų katalogizavimui.
Daiktas vadinasi My Photo Index.
Funkcionalumas:
- Skirta paveiksliukų katalogų kūrimui
- Gerai "susidoroja" su CD / DVD saugomais paveiksliukais - įsirašai paveiksliukus, juos (gerokai sumažintus) sukeli į programą, CD / DVD pasidedi į lentyną ir pamiršti
- Talpina paveiksliukus į internetinius albumus (nebandžiau, nereikia man to kol kas)
"Pliusai":
- Nemokama
- Autorius greitai reaguoja į pasiūlymus - turėjau porą pageidavimų, kad galėčiau patogiai naudotis programa. Per mėnesį laiko juos abu įgyvendino. Aišku, pageidavimų ir daugiau yra, bet atsirinko svarbiausius. Smagu, ir kyla toks nelietuviškas noras susimokėt už nemokamą daiktą, kad ir toliau gerai būtų.
- Paveiksliukai labai neblogai mažinami; nustačius didžiausią iš šiuo metu galimų dydžių (jo rūšiavimui pilnai pakanka) vietos kompiutery naudoja pakankamai nedaug. O kolekcijai didėjant -- tai aktualu
Kam aš ją naudoju:
Rankdarbių žurnalų kolekcijos rūšiavimui ("Megztiniai vasarai", "Megztiniai žiemai", "Gražūs megztiniai", "Šiaip megztiniai", "Servetėlės".....
Rekomendacijos iš naudojimo patirties:
- Rankdarbių žurnalams reikia nurodyt dydį 640x480 (tools->options->application settings->cache settings). Vietos užima truputį daugiau, bet, ypač jei paveiksliukai kompakte, raštai matosi normaliai.
- Įkelti visus paveiksliukus (ir darbų nuotraukas, ir aprašymus). Aprašymus paskui iš albumo ištrint, kad be reikalo nesimaišytų. Man taip greičiau, nei vien nuotraukas keliant
- Įkėlus paveiksliukus iš kompakto, visiems pirmiausia prisikirt kategoriją, kuri parodytų, kuris iš kompaktų tai yra. Kitaip, didėjant kompaktų skaičiui, darosi sudėtinga atsirinkt, kuriame ieškot rašto aprašymo.
- Kartais (ištrynus daug paveiksliukų) sumažinti "cache" failo dydį (tools->options->application settings->cache settings->shrink)
Ko (man) šiuo metu dar trūksta:
- Galimybės pakeist paveiksliuko buvimo vietą (pvz., pasakyt programai, kad paveiksliukas iš mano kompiuterio į kompaktą persikėlė). Tikiuosi, kad galimybė irgi greitai bus.