Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naudingos programos kompiuteriui
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Amanita
Sveikos,

Ieškojau temos ir naudingų idėjų, neradau tokios. Beje, kas galit -- perkelkit temą į "šiaip" rankdarbiai, man ten temų kurt neleidžia.

Taigi, pradedu naudingų rankdarbiams programų sąrašą. Ilgai ilgai ieškojau ir pagaliau radau programą, kuri, mano požiūriu, idealiai tinka visokių jpg žurnaliukų katalogizavimui.

Daiktas vadinasi My Photo Index.

Funkcionalumas:
- Skirta paveiksliukų katalogų kūrimui
- Gerai "susidoroja" su CD / DVD saugomais paveiksliukais - įsirašai paveiksliukus, juos (gerokai sumažintus) sukeli į programą, CD / DVD pasidedi į lentyną ir pamiršti smile.gif O paveiksliukus (tas sumažintas kopijas) galima skirstyt po įvairias kategorijas.
- Talpina paveiksliukus į internetinius albumus (nebandžiau, nereikia man to kol kas)

"Pliusai":
- Nemokama smile.gif
- Autorius greitai reaguoja į pasiūlymus - turėjau porą pageidavimų, kad galėčiau patogiai naudotis programa. Per mėnesį laiko juos abu įgyvendino. Aišku, pageidavimų ir daugiau yra, bet atsirinko svarbiausius. Smagu, ir kyla toks nelietuviškas noras susimokėt už nemokamą daiktą, kad ir toliau gerai būtų.
- Paveiksliukai labai neblogai mažinami; nustačius didžiausią iš šiuo metu galimų dydžių (jo rūšiavimui pilnai pakanka) vietos kompiutery naudoja pakankamai nedaug. O kolekcijai didėjant -- tai aktualu smile.gif

Kam aš ją naudoju:
Rankdarbių žurnalų kolekcijos rūšiavimui ("Megztiniai vasarai", "Megztiniai žiemai", "Gražūs megztiniai", "Šiaip megztiniai", "Servetėlės"..... smile.gif)

Rekomendacijos iš naudojimo patirties:
- Rankdarbių žurnalams reikia nurodyt dydį 640x480 (tools->options->application settings->cache settings). Vietos užima truputį daugiau, bet, ypač jei paveiksliukai kompakte, raštai matosi normaliai.
- Įkelti visus paveiksliukus (ir darbų nuotraukas, ir aprašymus). Aprašymus paskui iš albumo ištrint, kad be reikalo nesimaišytų. Man taip greičiau, nei vien nuotraukas keliant smile.gif Prireikus aprašymo, pakankamai lengva atrast, kurioj vietoj jo ieškot (žr. punktą žemiau, ką papildomai padaryt reikia, jei nuotraukos kompakte).
- Įkėlus paveiksliukus iš kompakto, visiems pirmiausia prisikirt kategoriją, kuri parodytų, kuris iš kompaktų tai yra. Kitaip, didėjant kompaktų skaičiui, darosi sudėtinga atsirinkt, kuriame ieškot rašto aprašymo.
- Kartais (ištrynus daug paveiksliukų) sumažinti "cache" failo dydį (tools->options->application settings->cache settings->shrink)

Ko (man) šiuo metu dar trūksta:
- Galimybės pakeist paveiksliuko buvimo vietą (pvz., pasakyt programai, kad paveiksliukas iš mano kompiuterio į kompaktą persikėlė). Tikiuosi, kad galimybė irgi greitai bus.
liepa50
Atsisiunciau, bet neduoda idiegt kazkodel. Ismeta puslapi
http://msdn.microsoft.com/lt-lt/netframewo...ult(en-us).aspx
gugile
Liepa 50 viskas veikia siunčiuosi kaip tik mirksiukas.gif
norėjau pasakyt instaluoju .... 4u.gif
Amanita
QUOTE(liepa50 @ 2008 05 18, 20:18)
Atsisiunciau, bet neduoda idiegt kazkodel. Ismeta puslapi
http://msdn.microsoft.com/lt-lt/netframewo...ult(en-us).aspx
*

Tavo kompiutery trūksta daikto, kuris vadinasi ".NET framework". Aišku, keista, daug programų jį naudoja dabar. Gali tą trūkstamą dalį parsisiųst iš čia -- atsidarius puslapiui tiesiog spausk "download", instaliuok tai, ką parsisiuntei (gali paprašyt perkraut kompiuterį, bet gal ir ne -- labai jau seniai instaliavau pas save tą daiktą), o po to -- tą paveiksliukų tvarkymo programą.
Jei netyčia nepavyks parsisiųst -- sakyk, įdėsiu į kokią nors įprastesnę siuntimosi vietą.
liepa50
Aciu, Amanita, uz pagalba. Parsisiunciau as abi programas, idiegiau. bet kaip dirbt su sita paveiksliuku programa- tai visai nesuprantu, nes nemoku anglu kalbos.
Amanita
Na, kadangi nagus prikišau truputį prie to daikto -- jis jau "kalba" lietuviškai. Bent jau didžioji dalis smile.gif
Ir funkcionalumo daugiau atsirado. O jei labai reiks -- galima per kokį lietingą savaitgalį ir vartotojo instrukciją išverst.

Paveiksliukus į kitą vietą perkelt jau išmoko. Einu "katalogizuot" galutinai visko (OI.... Ir kam aš tų paveiksliukų TIEK prisisiunčiau? mastau.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.