Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: dėl med. pažymos ir vizitų pas gydytoją ..
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Taigi
Laba diena,
Norėjau paklausti:
Esu dabar nėščia.
1. Darbdavys norėjo atleisti, pateikiau pažymą iš gydytojos. Kaip butu galima įteisinti tą mano pažymos gavimą? Nes direktorius tik paėmė pažymą, atsišvietė, o jokiu "gauta" neparašė. Gal galiu tą pažymą dar atsiųsti registruotu laišku, ar galioja tik su užrašu "gauta" ? Beja, dar žadejo man rašyti papeikimus, ir taip atleisti iš darbo, bet kiek čia skaičiau, tai ir su papeikimais negalėtų manes atleisti, ar taip? Jei tai žinotų, tai gal ir papeikimų nerašytų smile.gif
2. Man reikės eiti į tyrimus darbo metu. Kiek skaičiau čia tų įstatymų, tai aš turiu tokią teisę. Tik vat bijau, kad kai išeičiau, man tą papeikimą rašytų. Nenoriu aš tų nervų, tai ar reikia raštu pateikti darbdaviui, kad "man reikia eiti į tyrimus" ar paskui pristatyti pažymą iš gydytojos, kur eisiu tiems tyrimams, kad ten buvau, ar užtenka žodinio pasakymo?
Ačiū už atsakymus.
Gedmantas Gedminas
Pažymą galite pateikti registruotu laišku. Tai galios jei reikės kreiptis į teismą.
Kai reikės vykti pas gydytoją, visada paimkite siuntimą, taip pat žiūrėkite, kad gydytojas Jūsų kortelėje darytų įrašus dėl Jūsų apsilankymų. Esant visai dokumentacijai, jei darbdavys pabandys Jūs išmesti iš darbo tai bus neteisėta. Jūs galėsite prisiteisti iš jo didelę kompensaciją. Pagal DK, dėl Jūsų nėštumo darbdavys jokiu būdu negali Jūsų atleisti, nebent bus įrodyta, kad Jūs padarėte kokį nors nusikaltimą ( pagrobėte bendrovės pinigus ar sukėlėte kokią avariją.)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.