As rukau,ir kartais ziuriu waikucius...daugelis mamyciu norui aukles be zalingu iprociu...wat pwz as ,rukau...bet niekada gywenime prie waiko nerukiau ir nerukysiu.Galiu but su juo nors wisa diena ,ir nei wienos cigaretes i burna nepaimt:) kur priziurejau waika tewai net nepastebejo kad rukau..nes pries tai net neparukydawau,tam kad nesmirdeciau
jeigu auklė rūkanti, vadinasi jinai rūkymui skirtų kažkiek tai laiko. jeigu rūkys ne prie vaiko, tai reiškia vaikas bus palikinėjamas vienas.
todėl suprantu mamytės nerimą, ypač jei vaikutis labai mažas, kurį reikia nuolat daboti. be to, rūkymas rūkymui nelygu. dėl to ant svetimo žmogaus nežinai, ar jis užsirūko kartą į pusdienį, ar palina po du pakelius į dieną. QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 19, 20:44) jeigu auklė rūkanti, vadinasi jinai rūkymui skirtų kažkiek tai laiko. jeigu rūkys ne prie vaiko, tai reiškia vaikas bus palikinėjamas vienas. todėl suprantu mamytės nerimą, ypač jei vaikutis labai mažas, kurį reikia nuolat daboti. be to, rūkymas rūkymui nelygu. dėl to ant svetimo žmogaus nežinai, ar jis užsirūko kartą į pusdienį, ar palina po du pakelius į dieną. Na as tai tikrai ne tokia Papildyta: Patys tewai ta daro..o nori,kad aukles nerukytu.na esu is tokiu,kurios tuo nesizawi.man jau 22.bet slepiuosi nuo kaimynu
tai jei geda,tai kam rukai
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 05 19, 22:02) Na as tai tikrai ne tokia Papildyta: Patys tewai ta daro..o nori,kad aukles nerukytu.na esu is tokiu,kurios tuo nesizawi.man jau 22.bet slepiuosi nuo kaimynu kitas dalykas, kadangi pati kurį laiką parūkydavau ir bendrauju su daug rūkančių, tai žinau, ką reiškia rūkymas darbe, ypač jei darbas pabosta -- vis ieškai progos išbėgt padūmyt, ir kuo ilgiau užtęst tą malonumą. o auklės darbas irgi darbas. jeigu reiktų rinktis iš dviejų auklių su vienodom kvalifikacijom, tai nerūkymas būtų pliusiukas
Na taip gal Jus ir teisios...bet noris parukyt.negaliu taip imt ir mest..nesu uzketejusi rukore..bet pasakau,kad tikrai darbo metu(kai su waiku) nerukau.brr...o ispudi wisi manau nori sudaryti:) bet as net nesakau ,kad rukau:) nes nemanau ,kad tai swarbu.nes pasakysiu,ziures i mane jau kitaip.nors as ir turiu nuomone ,kad darbo metu su waiku ne rukyt!
O man dzin, jei nori tegu ruko, bet lauke. Jei nori isgert tegu isgeria bet ne namuose
Juk visos mes norim ir i bara iseiti, ir isgert sampano, o tuo lab juk aukles dazniausia jaunos mergytes
fui nenoreciau, kad man prie vaiko kas rukytu...
QUOTE(Paranormali @ 2008 05 22, 21:09) O man dzin, jei nori tegu ruko, bet lauke. Jei nori isgert tegu isgeria bet ne namuose Juk visos mes norim ir i bara iseiti, ir isgert sampano, o tuo lab juk aukles dazniausia jaunos mergytes N a istikruju man nepatinka kai mamytes ar auklytes ruko prie waiko.ar jis pats sau,auklyte ant suoliuko ruko..
Aš tikrai nenorėčiau kad mano auklė rūkytų. Visų pirma ji rūkytų prie vaiko
As pati labai retai kada rukau ,prie vaiko as isvis nerukau ,buna tokiu dienu kad nesurukau nei vienos cigaretes
Ir as taip manau:) nesenai maciau lauke waika...o jis pasiemes pagaliuka prie aukles ideda i burna ir waizduoja ,kad ruko,ir akiwaizdziai ziuri i nagus kaip moteris taip daro.....o aukle sako,BAIK MARTYNAI TUOJ GAUSI I DANTIS...tikiuosi prie teweliu taip nedarai su pagaliukais...ir is kisenes styroja cigareciu pakelis...ka galima pagalwot..kad aukle ruko prie waiko.ir dar taip drista taip sakyt waikiukui..o jam apie 2metukai
QUOTE(sena niekšė @ 2008 06 03, 20:50) man tai yra sunku.
rukymas prie vaiko ar ne prie vaiko yra rukymas.... ir nenoreciau, kad mano vaikus priziuretu rukanti aukle, nes rankos ju smirda
QUOTE(pienas @ 2008 06 04, 16:14) rukymas prie vaiko ar ne prie vaiko yra rukymas.... ir nenoreciau, kad mano vaikus priziuretu rukanti aukle, nes rankos ju smirda O iš burnos kaip dvokia. QUOTE(pienas @ 2008 06 04, 17:14) rukymas prie vaiko ar ne prie vaiko yra rukymas.... ir nenoreciau, kad mano vaikus priziuretu rukanti aukle, nes rankos ju smirda Na cia tai dar galeciau pasiginciot..jei nezinot ,kiekwiena aukle rukanti ar ne,atejus i waiko namus wisada turi nusiplaut rankas.ir as ta pati darau..ir rankos mano nesmirda..nes esu swari pana.ir waikas beto neuosto ranku Papildyta: QUOTE(Blobse @ 2008 06 04, 18:21) O iš burnos kaip dvokia. O ir is burnos nesmirda..tam yra skirtos kramtoskes jei ka.. QUOTE(AsataN<-- @ 2008 06 04, 21:43) Na cia tai dar galeciau pasiginciot..jei nezinot ,kiekwiena aukle rukanti ar ne,atejus i waiko namus wisada turi nusiplaut rankas.ir as ta pati darau..ir rankos mano nesmirda..nes esu swari pana.ir waikas beto neuosto ranku Papildyta: O ir is burnos nesmirda..tam yra skirtos kramtoskes jei ka.. Na ir naivumas QUOTE(Blobse @ 2008 06 04, 17:21) O iš burnos kaip dvokia. QUOTE(toli @ 2008 06 04, 23:59) net pauosciau plaukus..uzwakar plkauti..o ne smirda:) jokiais rukalais
O an kazaip atrodo, kad tu jau pati nori mesti, jei jau tokia tema uzvedei.
O del smirdejimo apie dienas diskutuoti, tai beviltiska. Nesakau, kad po triju dienu smirda, ar po dienos, tiek kad pats rukalius neuzuodzia to kvapo taip ir jis jam kitaip kvepia.
Pati nerūkau. Netrukdo rūkantys, gal dėl to, kad šeimoje tėtis n metų rūko,nes neturi valios ir noro mesti. Bet TIKRAI pritariu, ką čia rašė apie kvapus..
O apie plaukus,AsataN, tai..juk plaukai greičiausiai prisigeria kvapų QUOTE(Eglytia @ 2008 06 16, 01:47) Pati nerūkau. Netrukdo rūkantys, gal dėl to, kad šeimoje tėtis n metų rūko,nes neturi valios ir noro mesti. Bet TIKRAI pritariu, ką čia rašė apie kvapus.. O apie plaukus,AsataN, tai..juk plaukai greičiausiai prisigeria kvapų Na gal tikrai Jusu tiesa..gal jau ir pati nejauciu
Juk esi pripratęs rūkyti ir tas kvapas tampa, na, kaip ir "savas", ta prasme nei nosį riečia, nei ką
QUOTE(Eglytia @ 2008 06 16, 15:01) Juk esi pripratęs rūkyti ir tas kvapas tampa, na, kaip ir "savas", ta prasme nei nosį riečia, nei ką Na neb(ūtinai. Pati jau nemažai metų rūkau, tai jei lauke kur, tai nieko, nu bet jei uždaroj patalpoj
Na va, pagaliau rūkančio žmogaus patvirtinimas, kad vis dėlto smirda ir į plaukus kvapas tikrai įsigeria
O as rukau tik balkone arba lauke..tai gal visgi mano uosle gera..gal plaukai tikrai sampunu kvepia
Gal
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 06 04, 21:43) Na cia tai dar galeciau pasiginciot..jei nezinot ,kiekwiena aukle rukanti ar ne,atejus i waiko namus wisada turi nusiplaut rankas.ir as ta pati darau..ir rankos mano nesmirda..nes esu swari pana.ir waikas beto neuosto ranku ... la la la.... bet ta pacia ranka saga apykakles vaikui uzsegsi ir galva paglostysi.... o nusiplovus rankas kvapas vistiek lieka!... CIa tas pats kas kirpykloje antakius tvarkant jauciasi kad kirpeja ruko, nes rankos smirda. Saves itikineti, kad jus nesmirdate neverta, nes tai jaucia tik aplinkiniai... zmogus savo kvapo nepajus... QUOTE(pienas @ 2008 07 03, 14:28) ... la la la.... bet ta pacia ranka saga apykakles vaikui uzsegsi ir galva paglostysi.... o nusiplovus rankas kvapas vistiek lieka!... CIa tas pats kas kirpykloje antakius tvarkant jauciasi kad kirpeja ruko, nes rankos smirda. Saves itikineti, kad jus nesmirdate neverta, nes tai jaucia tik aplinkiniai... zmogus savo kvapo nepajus... nu nezinau.bent jau as tikrai jauciu savo kvapa! taip jei jums atejus i kirpykla,kirpeja ka tik parukius buvo,o dbr jums antakius tvarko,as tada nesigincioju,parukius ir mano rankos smirda..bet galiu 100% duot,jei ji butu parukius,prie dvi kokia valandas jus nepajustumet..nebent ji nesiplauna ranku.taip kad,cia yra ginciotinas dalykas.mano senelis pamenu 40 metu prarukes buvo ir nesmirdejo..juk niekas nesako,kad prie namo parukau ir begu vaikiuka ziuret..tik mama iseina,iskart rukyt..sakau daug seimu nepastebejo,aplamai kad rukau.nes to nedarau nei ju namuose,nei prie vaiko lauke..
Auklė - antra mama. Jos žalingi įpročiai nori-nenori užsifiksuoja vaiko pasąmonėje ir, labai tikėtina, kad ateityje jie pasikartos vaiko elgsenoje.
Aš norėčiau pasidalinti savo problemom, iškilusiom dėl auklės.
Atsiųsta firmos ji pas mane dirba jau 3 metus. Tiksliai laikų neprisimenu, tai papasakosiu daugmaž. Tarkim, atidirbo ji pas mane jau kokį pusmetį ir sykį skambina per Naujus (tipo pasveikint), man pasirodė lyg girta, bet kai žmogaus nepažįsti negali spręst iš karto. Po kokių metų vėl su kažkuo sveikino, irgi pasirodė "įkaušus". Šį pavasarį per velykas paskambino ir dar užsikvietė į svečius. Gal ir nebūčiau ėjus, bet vaikas užsispyrė (su ja kalbėjo) einam ir viskas. Ir mes nuėjom...... aš buvau apakus, vos apvertė liežuvį. Buvo labai nemalonu, bet vaikas mano jau nemažas, eina į darželį, jai irgi jokių priekaištų dėl darbo neturiu, padaro ir tokius darbus, kurie auklei nepriklauso, vaikas ją myli, girtos nepastebėjau nei sykio, todėl liko toliau dirbti. Galų gale aš jau kaip nors be jos ir apsieičiau, bet kai ji išeis iš manęs, aišku, prašys rekomendacijos. Ką man daryti? Aš negaliu meluoti, kai manęs paklaus apie ją, bet gali susidaryti įspūdis, kad ji visiška girtuoklė. Kita vertus dirbo gerai šitiek metų ir dabar va, net rekomendacijos negaus ir liks be darbo 65 metų. Ką manote? QUOTE(rutakuc @ 2008 07 09, 14:19) Aš norėčiau pasidalinti savo problemom, iškilusiom dėl auklės. Atsiųsta firmos ji pas mane dirba jau 3 metus. Tiksliai laikų neprisimenu, tai papasakosiu daugmaž. Tarkim, atidirbo ji pas mane jau kokį pusmetį ir sykį skambina per Naujus (tipo pasveikint), man pasirodė lyg girta, bet kai žmogaus nepažįsti negali spręst iš karto. Po kokių metų vėl su kažkuo sveikino, irgi pasirodė "įkaušus". Šį pavasarį per velykas paskambino ir dar užsikvietė į svečius. Gal ir nebūčiau ėjus, bet vaikas užsispyrė (su ja kalbėjo) einam ir viskas. Ir mes nuėjom...... aš buvau apakus, vos apvertė liežuvį. Buvo labai nemalonu, bet vaikas mano jau nemažas, eina į darželį, jai irgi jokių priekaištų dėl darbo neturiu, padaro ir tokius darbus, kurie auklei nepriklauso, vaikas ją myli, girtos nepastebėjau nei sykio, todėl liko toliau dirbti. Galų gale aš jau kaip nors be jos ir apsieičiau, bet kai ji išeis iš manęs, aišku, prašys rekomendacijos. Ką man daryti? Aš negaliu meluoti, kai manęs paklaus apie ją, bet gali susidaryti įspūdis, kad ji visiška girtuoklė. Kita vertus dirbo gerai šitiek metų ir dabar va, net rekomendacijos negaus ir liks be darbo 65 metų. Ką manote? Kaip suprantu, darbo metu su aukle neturejote problemu, ir isgerusi ji buvo laisvu nuo darbo metu. Nauji darbdaviai Jusu klaus, kokia aukle buvo kai dirbo pas Jus, ir Jums visai nebutina pasakoti, kokia esate ja mate per sventes. O jei ji pas Jus nebudavo girta, tia cia joks melas jei sakysite kad gerai dirbo, jei is tikruju taip ir buvo. Jei dirbo pas jus toki ilga laika, manau tiko ir girta prie vaiko nebuvo. Be to, ir kai kurios mamos isgeria per sventes, ar siaip, ir nemanau kad del to reikia vaiku apsaugos tarnyba kviesti
Ačiū už nuomonę.
Visiskai sutinku,aukle irgi zmogus,svenciu metu isgerianti..dbr retas kuris neisgeria.beto tai jos laivas laikas..
o kitiems sakyt tikrai nesakyciau apie jos asmeniska laiko praleidima.juk svente.juk nekviecia kasdien ir negeria seipsau.
mūsų kaimynų berniukas net su telefonu nufilmavo auklę, kuri iš tėvų bariuko imdavo gėrimus.
nu tikrai pries rukancias aukles esu... juk vaikams lb smirda, bent jau mano sunus taip sako tam kas salia ruko...
Rūkymas ir vaiko priežiūra, mano manymu, nesiderina. Apskritai, tai yra žalingas įprotis ir galima sieti tai su valios neturėjimu, nes tik stiprus ir valingas bei užsispyręs žmogus gali (jei nori) mesti tą įprotį. Taigi, rinkdamasi auklę norėčiau valingo ir tvarkingo žmogaus, t.y. nerūkančio...
Sveikos, skaitinėju forumą, nes planuoju pasisiūlyti į aukles
QUOTE(ramiai @ 2008 12 25, 20:41) Man tai visai piktai nepasirode Man teko savo sunena beveik menesi priziureti (brolis komandiruotoej, jo zmona ligoninej). Kol nemiegodavo, reikejo tik juo uzsiimti, net i toleta vienos neleisdavo! Jo hobis budavo viska ismetyt ir jei kas ant grindu, tai isspardyt. Vaikui buvo 2,5 m, bet pavargdavau Teko ir drauges vaika priziureti(apie savaite), panasaus amziaus buvo. Super vaikas Cia as, aisku, ne i tema prirasiau
Labai teisingai parasei, kartais mamos per daug tikisi. As kai darbinau aukle uzsiminiau ar ne pries kartais ji butu padeti man tvarkytis namie? Jokiu budu nestaciau ultimatumo arba -arba, ir kaip gera uztat dabar kai gryztu po darbo ir nesitikiu, bet randu paruosta salotu, islyginti skalbiniai (nors ir neprasiau), tada ir as ir pajuokauju ir per vaiko gimtad vyno atsigeriam ir isleidziu anksciau ir gaunu atgal is aukles su kaupu. Nes principas paprastas ar tu elgiesi kaip su aukle, valdiskai ar elgiesi su ja kaip su seimos nariu.......man aukle tai seimos narys, as jauciu jai pagarba, alga moku laiku, nereikalauju per prievarta tvarkyti namu ar daryti valgyti, visada sakau daryk, man butu gerai, bet jei vaikas leis.......Todel ir gaunu atgal ir siluma ir meile savo vaikui, mano aukle mezga mano vaikui kojnes, megztuka, mums padaro skaniai valgyti, net kate ir paskui ja begioja su bliudeliu maisto......zmogus visada jaucia ar su juo elgiamasi kaip su gyvuliu ar ne.....
|