Man baisu butu samdyti tokia aukle su zalingais iprociais
QUOTE(Itane @ 2010 07 09, 11:26) Man baisu butu samdyti tokia aukle su zalingais iprociais O tai toks vaizdas, kad jeigu jūs geriat per šventes visokias, tai automatiškai ir darbe sėdėdama geriat? QUOTE(Forget @ 2010 07 09, 10:51) O tai toks vaizdas, kad jeigu jūs geriat per šventes visokias, tai automatiškai ir darbe sėdėdama geriat? žalingi įpročiai veidelyje matosi,tokios net nesamdytų niekas nors,vienoj šeimoj darbinantis buvo sąlyga-neateiti su vakarykščiu kvapu QUOTE(Skiautelė @ 2010 07 09, 11:59) žalingi įpročiai veidelyje matosi,tokios net nesamdytų niekas nors,vienoj šeimoj darbinantis buvo sąlyga-neateiti su vakarykščiu kvapu Kaip ir kiekvienam darbe Papildyta: Ai ir aš tikrai ne auklė
Paskaitinejau sia tema, ir pasidare juokinga, ir kartu graudu...
Kyla klausimas, kokius iprocius apskritai laikome zalingais? Ar aukle(ji irgi zmogus) neturi teises per sventes isgerti taure vyno(ar siaip kazkokio gerimo). Toks jausmas, kad "supermamos" tu lasu ne neragave Dar vienas pamastymas: ar nepagavojot, kad aukle yra vienintele profesija, kurioje yra didziausias reikalavimas : jokiu zalingu iprociu!!! Bet kokiu atveju visi turime vienokiu kitokiu zalingu iprociu: kas neatsispiria saldumynams, kas ,shopingams, kas atsidaves serialu manijai, kas turi priklausomybe nuo kompiuteriniu zaidimu ir t.t.... Zodziu cia parasiau pamastymui...
O jeigu aukles zalingas iprotis- bulimija?
QUOTE(Forget @ 2010 07 10, 14:58) tai ne žalingas įprotis, o labai rimta liga. Jei manot, ka dgali jums pakenkti gal reikėtų pagalvoti apie kitą žmogų Mano MB kaimyne-bulimike,ji aukle savo sesers anukui,tai berniukas( 4 metuku)kuo toliau,tuo labiau perima"babos Stases"iprocius....
Ar diagnozę nustatė kaimynai?
QUOTE(Forget @ 2010 07 09, 10:34) Kaip ir kiekvienam darbe Papildyta: Ai ir aš tikrai ne auklė ragauti alhoholio per sventes ir paprasta diena yra du skirtingi dalykai.Pirmu atveju tai yra darbuotojo asmeninis reikalas antru atveju tai pasekmes darbui(is vakaro vartojant stiprai ar svenciant,ryte pagirios).O tai reiskia darbingumo sumazejimas ir t.t. Kazkada ziurejau uzsienio laida apie buvusius alhoholikus.Pasisake buve alhholikai,kiekvienas ivardijo kokia zala padare jo zalingas iprotis darbui.Viena is pasisakiusiu buvo aukle.Pasakojo,jog per naktis osdavo klubuose,baruose,o ryte ateidavo i darba priziureti 2-ieju nuostabiu mergaiciu.Pasakojo,jog svarbiausia buvo issilaikyti atrodyti zvaliai,energingai ryte,kol teveliai iseina ir palieka vaikucius...poto jau atsipalaiduoja ir laika praleisdavo ant sofutes,o jei eidavo i lauka,tai zaisdavo "zaidima"kas ilgiau isbus nekalbejes ir vienoje vietoje sededamas Toje pacioje laidoje buvo ir apie mama alhoholike,kuri laukdavo kada greiciau gris is darbo vyras ir perims vaikus,tada ji...gerdavo,kol vyras migdydavo vaikus ji spedavo....pasigerti Papildyta: QUOTE(Forget @ 2010 07 10, 13:58) liga rimta ir su galimomis pasekmemis 1.jei esi bulimike ir vemi tai gali uzspringti,o tai reiskia,kad vaikui kiltu gresme pasilikus vienam 2.kol aukle bulimike vemia vaikas irgi gali daryti ka nori,o tai reiskia kad jis nepriziurimas 3.vaikai labai viska isimena,jaucia,perima..matydami/girdedami toki pavyzdi gali suvokti,kad tai..normalu QUOTE(jolita.martyna @ 2010 07 10, 23:39) ragauti alhoholio per sventes ir paprasta diena yra du skirtingi dalykai.Pirmu atveju tai yra darbuotojo asmeninis reikalas antru atveju tai pasekmes darbui(is vakaro vartojant stiprai ar svenciant,ryte pagirios).O tai reiskia darbingumo sumazejimas ir t.t. Kazkada ziurejau uzsienio laida apie buvusius alhoholikus.Pasisake buve alhholikai,kiekvienas ivardijo kokia zala padare jo zalingas iprotis darbui.Viena is pasisakiusiu buvo aukle.Pasakojo,jog per naktis osdavo klubuose,baruose,o ryte ateidavo i darba priziureti 2-ieju nuostabiu mergaiciu.Pasakojo,jog svarbiausia buvo issilaikyti atrodyti zvaliai,energingai ryte,kol teveliai iseina ir palieka vaikucius...poto jau atsipalaiduoja ir laika praleisdavo ant sofutes,o jei eidavo i lauka,tai zaisdavo "zaidima"kas ilgiau isbus nekalbejes ir vienoje vietoje sededamas Toje pacioje laidoje buvo ir apie mama alhoholike,kuri laukdavo kada greiciau gris is darbo vyras ir perims vaikus,tada ji...gerdavo,kol vyras migdydavo vaikus ji spedavo....pasigerti Papildyta: liga rimta ir su galimomis pasekmemis 1.jei esi bulimike ir vemi tai gali uzspringti,o tai reiskia,kad vaikui kiltu gresme pasilikus vienam 2.kol aukle bulimike vemia vaikas irgi gali daryti ka nori,o tai reiskia kad jis nepriziurimas 3.vaikai labai viska isimena,jaucia,perima..matydami/girdedami toki pavyzdi gali suvokti,kad tai..normalu Butent vaikas ir taip elgiasi jau,kaip aukle.O ,kad pati ji bulimike- pati to neslepia...
Kai aš dirbau aukle prieš keleta metų, dar tada rūkiau, bet tikrai prie prižiūrimo berniuko to nedarydavau, rukydavau tik ten, kur vaikučiui nepaklūtų dūmai, be to ir su jo mamyte sutariau taip gerai, kad net prisimint smagu, abi karts nuo karto parukydavom ar po vyno taurę išgerdavom, manau, kad žalingi įpročiai neturėtų kenkti darbui jeigu auklytė žino kaip ir kada ką galima daryti
as tai manau kad aukle labai svarbu vaiko gyvenime. mazas vaikas perima labai daug is salia bunanciu zmoniu, tad norint kad vaikas uzaugtu stipraus charakterio, reikia atitinkama aukle pasirinkti. nes jei aukle bus paliegusi, nervuota ar dirgli, vaikas perims sias savybes. o zalingi iprociai aukles reikalas, bet aisku geriau jau butu be ju, ir kad prie vaiko nerukyti, negertu ir pan.
QUOTE(Leksa @ 2010 03 27, 23:08) Rukymas, aisku, kad zmoguas asmeninis reikalas. Tegul sau prie vaiko ruko. Ir nebutinai cigaretas, gali ir zolyte parukyt. Gali ir aluciu uzsigert. O koks kieno reikalas?! Dar tegul i vena ka nors susileidzia - cia gi kiekvieno asmeninis reikalas! Jei pati megstat parukyt, tai nereiskia, jog kiekviena mama turi toleruoti aukle, kuri ruko prie jos vaiko. O juolab, nuolatini lakstyma parukyt. Gi mama ne uz tai moka, kad aukle kas valanda lektu i balkona ir kokias 10 minuciu ten su cigarete dantyse tupetu. Kazin is 100 rukanciu ar atsirastu nors dvi, kurios gali visa diena nerukyt, kol vaika priziuri Pati as rukanti,bet jeigu zinau,kad negaliu parukyti tai 11val.dirbdama nerukau. Ojeigu teveliai patys rukantys ,tai atsiklausiu ar galeciau parukyti kai vaikas miega. Ir niekados nebuvo problemu.O jeigu as neatsiklausus eiciau parukyti ,kai vaikas miega,tai nezinau kaip reiketu jaustis. Manau jausmas butu tolygus ,kaip buti apsivogusiai.
aš manau,kad svarbiausia yra sąžiningai prisipažinti ir pasakyti jog rūkai
o normalus žmogus supras ir kompromisas visada atsiras QUOTE(Varliene @ 2010 12 28, 23:23) aš manau,kad svarbiausia yra sąžiningai prisipažinti ir pasakyti jog rūkai o normalus žmogus supras ir kompromisas visada atsiras Pritariu visu 100 Manau normalios aukles ar siaip kazkokios moterys save gerbdamos kitam i veida nikotino nepus, tai yra nerukys. Tik nepagalvokit, kad as nerukanti, as taip pat rukau, bet tik vakarais kaip mazoji uzmiega ir niekas nemato QUOTE(Waidilute @ 2011 01 11, 15:47) Pritariu visu 100 Manau normalios aukles ar siaip kazkokios moterys save gerbdamos kitam i veida nikotino nepus, tai yra nerukys. Tik nepagalvokit, kad as nerukanti, as taip pat rukau, bet tik vakarais kaip mazoji uzmiega ir niekas nemato O jei aukles aplinkoje yra rukoma?
Pokalbyje viena auklė į klausimą apie žalingus įpročius atsakė, kad rūko. Mano pageidavimas buvo paprastas - ne darbo metu elkis kaip nori, o prie mano vaiko - nerūkyk. Ji atsakė, kad jokių problemų, bet jei susinervina, tai jai būtina parūkyti. Na žinote...
Is viso absurdas- dirbant pedagogini darba rukyti ir gerti alkoholinius gerimus.
o dirbant kita darba, tarkim mediko, policininko galima rukyti
QUOTE(MEET @ 2011 03 27, 15:29) o dirbant kita darba, tarkim mediko, policininko galima rukyti Sutinku, kad rukyti gali ir aukle, ir policininkas, ir mokytojas ir t.t. Bet vaiko miego metu - NE!!! O kur aukle ruosiasi rukyti? Istiklintam balkone ar virtuvej, kad visi namai dvoktu? Laiptinej, kad kaimynai skustusi? Esu kategoriskai pries rukancia aukle darbo metu. Del gerimo QUOTE(Leksa @ 2011 03 27, 16:57) Sutinku, kad rukyti gali ir aukle, ir policininkas, ir mokytojas ir t.t. Bet vaiko miego metu - NE!!! O kur aukle ruosiasi rukyti? Istiklintam balkone ar virtuvej, kad visi namai dvoktu? Laiptinej, kad kaimynai skustusi? Esu kategoriskai pries rukancia aukle darbo metu. Del gerimo Ne, žinoma, nei auklės abstinentės, nei mamos. Jeigu žmogus visai negeria, tai arba jis ligonis, arba taip jam kas nors. Bet darbo metu, tai jau niekam nevalia gerti. Tuo labiau būnant su mažiuku. QUOTE(Regute131 @ 2011 03 27, 18:27) 1.Ne, žinoma, nei auklės abstinentės, nei mamos. 2.Jeigu žmogus visai negeria, tai arba jis ligonis, arba taip jam kas nors. 3.Bet darbo metu, tai jau niekam nevalia gerti. Tuo labiau būnant su mažiuku. 1. Vat butent. 2. Negeriu, nes man NESKANU, nes NEPATINKA, tai ka, as ligone???!!! Ir kaip suprasti "arba taip jam kas nors"? Tipo nenormalus, nes prisiliuobt iki zemes graibymo nemegsta? Nes zmogus gali linksmintis ir be alkoholio? Ir kur gi dingsta ta aukstinama tolerancija... 3.Apie tai net diskusijos neturetu buti. Jokiam darbe niekas neturetu gerti. Tik kazi, kaip tada su kunigais
[quote=Forget,2011 03 27, 19:20]
3.Apie tai net diskusijos neturetu buti. Jokiam darbe niekas neturetu gerti. Tik kazi, kaip tada su kunigais [/quote] O degustatoriai? Someljė? [/quote] kad jie lyg isspjauna, neisgeria Va ir radom 2 profesijas, kur oficialiai leidziama (ir privaloma) gerti QUOTE(Regute131 @ 2011 03 27, 19:27) Jeigu žmogus visai negeria, tai arba jis ligonis, arba taip jam kas nors. Koks idomus poziuris QUOTE(MEET @ 2011 03 27, 16:29) o dirbant kita darba, tarkim mediko, policininko galima rukyti As is tolo jauciu rukanti zmogu ir man nuo jo smirda...o jeigu dar kava uzgeria, tai tas kokteilis mane zudo... JOKIU rukanciu aukliu...brrrr QUOTE(Leksa @ 2011 03 27, 18:25) kad jie lyg isspjauna, neisgeria Va ir radom 2 profesijas, kur oficialiai leidziama (ir privaloma) gerti butent jie negeria o isspjauna. Darbo metu bet koks alhoholio vartojimas man nesuprantamas ir nepriimtinas,nesvarbu koki darba dirbi. O ir po darbo vartoti stipriai alhoholi jei kita diena i darba Cia pasiteisinimu negali buti QUOTE(Leksa @ 2011 03 27, 19:44) 1. Vat butent. 2. Negeriu, nes man NESKANU, nes NEPATINKA, tai ka, as ligone???!!! Ir kaip suprasti "arba taip jam kas nors"? Tipo nenormalus, nes prisiliuobt iki zemes graibymo nemegsta? Nes zmogus gali linksmintis ir be alkoholio? Ir kur gi dingsta ta aukstinama tolerancija... 3.Apie tai net diskusijos neturetu buti. Jokiam darbe niekas neturetu gerti. Tik kazi, kaip tada su kunigais Tai Jūs skirkite taip lengvą pašventimą nuo prisiliuobimo iki žemės graibymo. O išgerti retkarčiais tai yra visai sveika. QUOTE(Skaile @ 2011 03 10, 13:35) Pokalbyje viena auklė į klausimą apie žalingus įpročius atsakė, kad rūko. Mano pageidavimas buvo paprastas - ne darbo metu elkis kaip nori, o prie mano vaiko - nerūkyk. Ji atsakė, kad jokių problemų, bet jei susinervina, tai jai būtina parūkyti. Na žinote... O jei paruko kitam kambary? Nematau problemu, jeigu dumai vaiko nepasiekia QUOTE(Forget @ 2011 03 30, 11:45) tai jei leidžiate savo vaiką į prirūkytos namus ir jums viskas gerai, tai auklei tuo labiau. Čia jau jūsų pasirinkimas. O kas tas "ne tik rūkoma"? Na,isgerinejama
na, bet tas, kuris dirba darzelyje, moykoje, neklausia pries pradedant dirbti, ruko ar ne...tas pats su auke, jei ji nuostabi darbuotoja, bet ruko?na, mano aukle neruko, bet jai ji ir rukytu...nekeisciau vien de to, tik aisku, pasakyciau, kad kambariuose, laiptinese, jokio rukymo, o kai vaikas miega-tegul eina i balona ir daro ka jai reikia, tada nusiplauna rankas ir nematau nieko blogo...aisku, jei eina kas 5 min rukyti...tai jau taip
aš pati dirbu aukle ir šiaip jau rūkau. Bet ne tada, kai dirbu. nuo kelių valandų nerūkymo dar niekas nemirė.
Aš taip pat nenorėčiau auklės su žalingais įpročiais, kad ir tokiu kaip rūkymas.
Nenoreciau rukancios aukles ne uz ka
QUOTE(Regute131 @ 2011 03 29, 12:18) Tai Jūs skirkite taip lengvą pašventimą nuo prisiliuobimo iki žemės graibymo. O išgerti retkarčiais tai yra visai sveika. Skiriu. Tik negeriu nei iki zemes graibymo, nei maziau. Man neskanu, nepatinka, tai kodel anot kai kuriu zmoniu, cia jau su manim kazkas blogai??? Juk jei zmogui kazkoks patiekalas yra neskanus, tai niekas jo nevercia to valgyti, bet va jei negeria alkoholio, tai jau tada apie ji visko galima prisiklausyti. Beja, o kas nustato, kiek isgerti yra nedaug ir kaip daznai, tai vadinama retkarciais.
Mielos mamos, ar jus pries isidarbinusios savo darbdaviui atsiskaitinejote apie rukyma ir alkoholio kieki savaitgaliais? Kiekviena darboviete turi savo tyaisykles, beabejo darbo vietoje negalima vartoti alkoholio, dirbti apsvaigus irgi negalima, darbovietes dazniausiai turi rukyklas t.y vietas skirtas rukyti,zinoma Jusu namuose tokiu rukyklu nera, todel auklei rukyti namuose atitinkamai negalima.O ka ji daro isejusi namo yra jos asmeninis reikalas ir tai niekaip neturetu Jusu jaudinti manau.Aukliavau penkerius metus ir visada rukiau, nesukele problemu tai nei man, nei vaikams, nei tevams.Nevaiksciojau su cigarete dantyse stumdama vezmeli ar dar kazka, rukiau savo namuose.Dirbdavau ir po 8 ir po 10 ir po 14h kartais....Bedu su 'lomkem' neturedavau, nera kada mastyti apie rukyma kai priziuri kudiki.
|