[FONT=Courier]Norėčiau paklausti, kaip steriizuojate buteliukus, čiulptukus, pientraukį? Kai virinu, ant sienelių lieka kalkių nuosėdų. Manau, tai negerai, todėl kartais buteliukus, čiulptukus, peintraukį [COLOR=blue]išplaunu su soda ir aplieju verdančiu vandeniu. Nežinau ar tiek pakanka sterilizavimui.
As virinu buteliukus viena kart paroj. Isvirinusi dar perplaunu virintu vandeniu, nes man taip pat nepatinka kalkiu nuosedos ant sieneliu. O siaip plaunu su soda arba druska ir perskalauju virintu vandeniu.
Niekada nevirinau buteliukų, perliedavau verdančiu vandeniu ir viskas, tik čiulptukus karts nuo karto dar ir su soda praplaudavau. Ir niekada mažiui nieko neatsitiko. Mano manymu, per didelė švara galų gale tik sukelia alergiją.
Kol dukrytei sukako menuo,buteliukus ir pientrauki virindavau.Kad neatsirastu kalkiu,virinti reikia tik jau virintame ir nusistojusiame vandenyje.Nes kitaip jau po keliu virinimu,pientraukis pasidengs nenuplaunamomis apnasomis.Bet veliau as virindavau pirktame vandenyje,kuris tinkamas misiniams ar gerti.Irgi neblogai budavo.O kai mergyte paaugo,viska sudedavau i puoda,uzpildavau verdanciu vandeniu ir truputi palaikydavau.Visai gerai.Ne karto nesusirgo.
Aš tai turiu Avento sterilizatorių
Jokių kalkių nuosėdų, viskas greitai ir gerai.
virinau tik pirma karta ,po to tik virintu vandeniu perliedavau.dabar jau ir to ne visada darau,nuo penkiu men.reikia vaikui ir bakteriju gauti ,tada netaip jautriai i viska reaguoja .
Aš tai turiu Chicco firmos skystį sterilizavimui. Švariai nuplautus buteliukus, čiulptuką ir t.t užpili su vandenuku ir įpili to skysčio, palaikai puse valandos, o paskui leidi nudžiūti ir viskas.
as tai turiu avent'o sterelizatoriu, bet kazkaip labai trumpai ji naudijau, dabar tik perlieju verdanciu vandeniu ir viskas. ir jokiu problemu po kol kas, (pfu pfu pfu).
as irgi turiu avent sterelizatoriu
as isplaunu virintu vandeniu ir perlieju verdanciu
Sveikuts mamaos,
kol suejo mano dukrytei 5 menesiai buteliukus perplaudavau soda, uzpildavau verdanciu vandeniu ir palaikydavau penkias minutes.kartais palaikydavau spec skystyje buteliukams ir zaislams, pirkau vaiku prekiu parduotuvej. Dabar jau tik perplaunu su soda ir viskas.
As taip pat naudoju Chicco sterilizavimo skysti ir zaislams, ir buteliukams. Karta per savaite praskalauju su juo visa maziaus turta.
Plaunu su soda ir viena kart verdanciu vandeniu perlieju. Virinu mazdaug karta per menesi, bet nuo to virinimo ta pati beda kaip ir daugeliui, apsinese buteliukai
Chicco sterilizavimo skystis tinka ir buteliukams ir visiems kitiems vaikučio žaisliukams sterilizuoti .Labai patogu ir neapsineša kalkėmis.
O kur tokio skysčio galima nusipirkti ir kokio dydžio talpose jis parduodamas? Norėčiau išbandyti, nes tos kalkės ant buteliuku ir pientraukio labai jau neestetiškai atrodo.
Na va, mums jau 10-tas mėnuo eina. Ir buteliukų beveik nenaudojame, tik kaip pas močiutę nuvežame, tada priteikia buteliuko arbatytei gerti. Namuose girdome iš puodelio ir mergina labai gražiai moka gerti. O retai naudojamą buteliuką dabar tik išplaunu vandeniu, kartais su soda ir prieš vartojant ne visada verdančiu vandeniu perlieju. Manau, kad nelabai ir reikia. Kai vaikštinėja keturiom po grindis, ne tokio "brudo" nori nenori į burnytę patenka. Arba kai žaidžia su kamuoliu, juk jį ne tik ridinėja, bet ir pačiulpti nori
Ligi šiol prieš kiekvieną maitinimą virinu buteliuką ir vandenuką mišinukui paverdu 3 minutes. Bet galvoju, kad gal 8 mėn. vaikiukui nereikia tokio sterilumo. Gal užtenka 1 kartą per dieną išvirinti. O po maitinimo iš karto išplauti buteliuką ir žinduką su šepetuku. Bet kažkaip nedrąsu.
Gal kur nors radot rekomendacjas šiuo klausimu. Ar šiaip pasidalinkit patirtimi
Buteliuka su zinduku virinau tik viena karta - kai pradejau naudoti nauja, o veliau pries kiekviena maitinima tik praplaudavau verdanciu vandenuku. Vandeni misineliui irgi neverdu taip ilgai, tik uzverda ir isjungiu. Tikrai nieko blogo neatsitiko. Mano nuomone, perdetas sterilumas kartais veliau gali atsisukti pries mus pacius. Tavo vietoje, taip galvos nesukciau, juk mazyliui vis tik jau 8men.
QUOTE(Anistėja @ 2006 01 04, 04:19) Buteliuka su zinduku virinau tik viena karta - kai pradejau naudoti nauja, o veliau pries kiekviena maitinima tik praplaudavau verdanciu vandenuku. Vandeni misineliui irgi neverdu taip ilgai, tik uzverda ir isjungiu. Tikrai nieko blogo neatsitiko. Mano nuomone, perdetas sterilumas kartais veliau gali atsisukti pries mus pacius. Tavo vietoje, taip galvos nesukciau, juk mazyliui vis tik jau 8men.
Ir as virinu, tik naujus buteliukus. O siaip kartais palaikau sterilizavimo skystyje Chicho. Net ir neperpilu verdanciu vandeniu
Dėl buteliuko virinimo iki šiol yra daug nesutarimų. Vienur rekomenduojama juos virinti prieš kiekvieną maitinimą, kitur siūloma tai daryti kaip daro daugelis mamų - tik nusipirkus naują. Aš kaip visada abejojanti pasirinkau viduriuką: virindavau vieną kartą per savaitę, o dabar tai darau vis rečiau - sūnui greit šeši mėnesiai. Žinoma, prieš kiekvieną maitinimą perpilu verdančiu vandeniu. Vis dažniau rašoma ir užsimenama apie tai, kad per didelis sterilumas gali atsisukti prieš mus pačius. Ką darysime, kai vaikas pradės ropinėti, šliaužioti ir viską ragauti? Taigi, visoms atsargioms mamytėms siūlau pamažu virinti buteliukus vis rečiau, taip bus drąsiau
Mums jau 9 men. ir as dar virinu, matyt is iprocio. Reikia jau nustoti.
Aš iki 8 mėn. sterilizuodavau garų sterilizatoriumi, paskui mečiau
Aš virindavau (dukriukui) tol kol gėrė mišinuką - kiekvieną rytą, po to - tik perskalaudavau karštu virintu vandeniu prieš kiekvieną maitinimą
Buteliuką virinu kartą į savaitę
as irgi tik naujus buteliukus virinu, po to tik islaunu gerai po tekanciu vandeniu ir praplaunu verdanciu
As tai najus verdanciu vandeniu praplaunu, ir viskas. O paskui tik karstu vandenuku plaunu. Ir nieko... Juk vaikas rankas nesterilias i burna kisa
O maitinant krutines irgi nevirinam
Pirma dukra auginant buteliuka virinau viena karta,kai nusipirkau,o veliau tik gerai isplaudavau...Ir nieko,uzaugo puikiai
O antrai dukrai buteliuku neprireike,is kart geria is puodelio
Aš irgi naudoju sterilizatorių. Bet sterilizuoju tiek pientraukį, tiek visus buteliukus prieš kiekvieną naudojimą.
Gal jau laikas retinti? mums jau virš 4 mėn. Bet man pientraukis ir buteliukai neišsiplauna tik su karštu vandeniu ir šepetėliu. Lieka tokie apsitraukę, kuo jūs plaunat? Juk jokių Fairy kūdikiukui negalima, ane. Tai lieka tik soda???
Ligoninej mums aiskino kad sterelizuot jau labai nebutina
[SIZE=1][COLOR=red]as irgi per daug nesistengiu.jei vaikas butu silpnas ir sirgtu,tai reiketu.o siaip tai vaikui reikia priprastir prie bloguju bakteriju,nes kai viskas namie sterilizuota,nuejus i darzeli turetu but ne kas...
Aš tik po kranu išplaudavau ir verdančiu vandeniu išplikydavau.O anksčiau reikdavo virinti,ir dar ilgai.Buteliukai baisūs būdavo.Va,kaip viskas keičiasi
as naudoju avent sterilizatoriu. Okaip jus nusausinate buteliukus ir pientrauki, o jei ne iskart naudoju, ar reikia vel sterilizuot pries naudojant
As ir pradzioj su soda seisdavau, virindavau.
Ir karts nuo karto su Chico sterilizuoju QUOTE(Indrijana @ 2005 05 30, 09:26) Aš tai turiu Chicco firmos skystį sterilizavimui. Švariai nuplautus buteliukus, čiulptuką ir t.t užpili su vandenuku ir įpili to skysčio, palaikai puse valandos, o paskui leidi nudžiūti ir viskas. Vat vat del naudojimo irgi idomus labai dalykas. Idomu kokia naudojimo instrukcija skaitet ar lietuviska vertima, ar kas orginaliai parasyta? Tai vat man idomu kuo reiktu labiau tiket? ar lietuvisku vertimu ar tai kas uzrasyta angliskai? O idomu ka ant kitu firmu skysciu raso?
aš taip pat tik nusipirkus buteliuką ar naują žinduką išvirinu - kad nuo pakuotės ar dar iš gamyklos nusiplautų - nežinia kas jį čiupinėjo.
o namie juk sava aplinka. Juk šaukštų, su kuriais mažylis valgo ar puodelio, iš kurio geria - nesterilinate. O žaislų taip pat - nors juos vaikučiai kiša į burnytes Tai manau kad papildomas darbelis mamytei
Virinau tik kokius 2 mėn. Nesąmonė tiek ilgai virinti.... Na bet jei mamytei taip atrodo geriausia, kodėl ji turėtų nustoti tai daryti? MAMA SAVO VAIKUI LINKI PATIES GERIAUSIO..........
buteliuką nuplikinu verdančiu vandeniu prieš maitinima ir viskas.
niekad nevirinau.
aš taip pat nevirinu buteliukų, gal tik retą sykį. aš juos išplaunu po karštu tekančiu vandeniu, kartais su soda, o prieš naudojimą perpilu verdančiu vandeniu. man dar KMUK naujagimių sesutė sakė kad virinti nereikia.
Mano mažiukui jau greitai 10 mėn. o aš iki šiol buteliukus sterilizuoju. Turiu garų sterilizatorių, tai nesudėtinga - jame švarius buteliukus ir laikau, ir ryte ir vakare įjungusi prasterilizuoju, taip pat ir soskutę. Taip įpratau, kad tai atleku automatiškai, net nepagalvoju, jog gal tai ir nebebūtina... tik šito forumo temą pamačiusi susimąsčiau
Aš viską virinu, bet perfiltruotame vandenyje, ir neapsineša kalkėmis.
As virinu retkarciais. O siaip praplaunu vandeniu; apipilu verdanciu vandeniu.
Visada virinu filtruotame vandenyje
Pirmai mergaitei virinau, o mažiukui ne
Mes taip pat naudojamės Avent mikrobangu sterelizatoriumi, patogu super. Tik vat nežinau ar dar reikia kai išsterelizuoji nušluostyti šiaip aš to nedarau, bet pientraukis pvz. buna aprasojęs ar gerai kad pieną su tokiuo nutraukiu? Tas pats ir su antspeniais ir dar noriu paklaust ar prieš sterelizuojant nuplaunat su indų plovikliu, nes jei ne tai lieka riebaluota nuo pienuko.
Nevirinu nei vienam tik išplaunu karštu vandeniu
|