gal kuri gaminat kokosinius sausainiukus?su daug daug kokoso....?
Pati dar nebandžiau, bet radau štai toki receptuką:
1 kiaušinio baltymas 85 g cukraus pudros 2 šaukšteliai miltų 90 g kokoso drožlių 65 g šokolado Plakikliu iki standžių putų išplakti baltymą su miltiniu cukrumi. Į baltymus suberti miltus ir kokoso drožles. Iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į popieriumi išklotą skardą. Orkaitę įkaitinti iki 160° C temperatūros. Kepti 15-20 min. Ištirpinti šokoladą ir į jį pamirkyti sausainius. QUOTE(Asta @ 2005 05 08, 20:17) Pati dar nebandžiau, bet radau štai toki receptuką: 1 kiaušinio baltymas 85 g cukraus pudros 2 šaukšteliai miltų 90 g kokoso drožlių 65 g šokolado Plakikliu iki standžių putų išplakti baltymą su miltiniu cukrumi. Į baltymus suberti miltus ir kokoso drožles. Iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į popieriumi išklotą skardą. Orkaitę įkaitinti iki 160° C temperatūros. Kepti 15-20 min. Ištirpinti šokoladą ir į jį pamirkyti sausainius. mmm..kaip skaniai atrodo..reikes bandyt kept
Man patinka šie sausainiukai:
200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės. Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels. QUOTE(Plaštakė @ 2005 05 19, 12:29) Man patinka šie sausainiukai: 200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės. Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels. o baltymu nereikia plakt?taip paprastai sudet?
Nereikia plakti. Jie sulipina tą kokosą ir pakaitinus gaunasi lipni masė.
as darau tik su drozlem ir kondensuotu pienu: berods 300gr kokoso drozliu ir indelis kondensuoto.Viska ismaisau (turi gautis laaabai tirsta, jei bus per skysta, kepant pienas tirps ir gausis ne sausainiai o blyneliai:)) ir su sauksteliu dedu ant kepimo formos (geriau ant kepimo popieriaus) Kepti kol lengvai parus.
QUOTE(Plaštakė @ 2005 05 19, 13:29) Man patinka šie sausainiukai: 200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės. Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels. Aciu Plastake uz si receptuka! Pabandziau ir labai patiko. Paprasta ir greita. Tik maziau cukraus dejau. Bet liuks QUOTE(snoopy @ 2005 05 30, 17:59) as darau tik su drozlem ir kondensuotu pienu: berods 300gr kokoso drozliu ir indelis kondensuoto.Viska ismaisau (turi gautis laaabai tirsta, jei bus per skysta, kepant pienas tirps ir gausis ne sausainiai o blyneliai:)) ir su sauksteliu dedu ant kepimo formos (geriau ant kepimo popieriaus) Kepti kol lengvai parus. Ir jokių kepimo miltelių, jokio kiaušinio baltymo?
O aš gaminu pagal šį receptą:
350g kokosų drožlių 5 kiaušinių baltymai 150 g cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų. Tada suberti kokosų drožles, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Gautą masę palaikyti 1 val, kad išbrinktų kokosai. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, šaukšteliu suformuoti kamuoliukus. Kepti apie 1 val, 100'C. Labai paprasta ir skanu
MMMmmmm va čia tai rojus! Pulsiu bandyti
o su virtu kondensuotu pienu galima maišyti kokoso drožles?
QUOTE(snoopy @ 2005 05 30, 16:59) as darau tik su drozlem ir kondensuotu pienu: berods 300gr kokoso drozliu ir indelis kondensuoto.Viska ismaisau (turi gautis laaabai tirsta, jei bus per skysta, kepant pienas tirps ir gausis ne sausainiai o blyneliai:)) ir su sauksteliu dedu ant kepimo formos (geriau ant kepimo popieriaus) Kepti kol lengvai parus. Kokie jie turi buti iskepe: kieti, minksti, purus, trapus?
o tokiu,kuriu nereiktu kept, nei viena negaminat??
kazkada valgiau sveciuose, laaabai skanu, kaip supratau ten paprasti sausainiai malti, su kazkuo sumaisyti ir kokoso drozles, gal zinot recepta??
super sausainiukai tie kokosiniai
Papildyta: QUOTE(Comma @ 2007 05 10, 20:06) iskepe jie buna minksti ir purus QUOTE(kristinap @ 2005 06 21, 20:21) O aš gaminu pagal šį receptą: 350g kokosų drožlių 5 kiaušinių baltymai 150 g cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų. Tada suberti kokosų drožles, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Gautą masę palaikyti 1 val, kad išbrinktų kokosai. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, šaukšteliu suformuoti kamuoliukus. Kepti apie 1 val, 100'C. Labai paprasta ir skanu reiks pabandyt, o gal dar i vidu migdolo riesuta idet eina, butu kaip rafaelo?
reiks bandyti
O AS VISUS P
QUOTE(kedute @ 2007 11 03, 23:27) As butent is sio recepto, kur tik kondensuotas pienas ir kokoso drozles dedasi dariau tokius "rafaello". Formavau rutuliukus su migdolu viduje, trumpai apkepiau orkaitej ir viskas. Kiekviena rutuliuka sudejau i popierines keksiuku formeles. Man kai iskepe tai tie kamuoliukai tokie minkstoki buvo, imant vienas sutrukinejo, bet valanda pastoveje saldytuve tapo kieti. Na, ne kieti, tiesiog tokio kietumo kai rafaello QUOTE(LABUSKA @ 2007 11 06, 19:41) As butent is sio recepto, kur tik kondensuotas pienas ir kokoso drozles dedasi dariau tokius "rafaello". Formavau rutuliukus su migdolu viduje, trumpai apkepiau orkaitej ir viskas. Kiekviena rutuliuka sudejau i popierines keksiuku formeles. Man kai iskepe tai tie kamuoliukai tokie minkstoki buvo, imant vienas sutrukinejo, bet valanda pastoveje saldytuve tapo kieti. Na, ne kieti, tiesiog tokio kietumo kai rafaello o as galvoju jei tik kondensuotas pienas ir kokosu drozles labai jau "saldziai "skamba, ar ne per saldu? QUOTE(kedute @ 2007 11 06, 23:13) o as galvoju jei tik kondensuotas pienas ir kokosu drozles labai jau "saldziai "skamba, ar ne per saldu? Na, kokoso drozles tai jos nera saldzios, o sumaisius su kondensuotu pienu visai normaliai. Aisku, daug nesuvalgysi, vieno ar dvieju prie kavos man pilnai uztenka. O vyrui mano tai laaabai patiko
išbandžiau Sedulos receptuką.
AS ISBANDZIAU ABU RECEPTUS IR BUVO LABAI SKANU, SUPER
vis noriu isbandyt ir rankos nedaeina, bet gal jau si savaitgali isbandysiu
Aš irgi turiu nusipirkus ir drožlių ir kondensuoto pieno,bet vis neišbandau to lengvojo receptuko
jau išsikepiau
tik man nuo pergamentinio popieriaus sunkokai nusiima
nieks daugiau nebandėt kept iš drožlių ir kondensuoto pieno?
QUOTE(Sedula @ 2005 05 19, 12:29) Man patinka šie sausainiukai: 200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės. Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels. dariau pagal sita recepta, bet be uogienes. Nu gavosi kazkas fantastisko, daug geriau nei tikejaus. Zinau mama anksciau pirkdavo turguj tokius skanius kokosinius sausainiukus, tai apsivalgydavau kokie puruciai skanuciai budavo. Tai va, dabar radau recepta ir galesiu pasigamint kada noresiu, be to labai lengva ir greita. Aciu uz recepta QUOTE(Sedula @ 2005 05 19, 13:29) Man patinka šie sausainiukai: 200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės. Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels. dariau ir as situos, tik cukraus dejau maziau, bet man vistiek per saldu, o siaip skanu
sveikutes:4u:
as tai bandysiu dabar daryt pagal toki recepta: 1 stikline cukraus 2 stiklines kokoso drozliu 4kiausiniu baltymai 1 saukstelis vanilino cukraus viska sumaisyti, ikaitinti orkaite iki 190 laipsniu.Rankomis suformuoti formeles-apvalesni gaunasi minkstesni, paplotesni traskesni,cia kam pagal skoni
Kazkur forume tikrai maciau receptuka kokosiniu sausainiu kur dar baltymas dedasi i kondensuota piena su kokoso drozlemis,bet dabar niekaip nerandu
kalediniuose kepiniuose pries kelis psl, antroje temoje buvo kokosiniu sausainiu receptas, bet nezinau ar tas, kurio tau reikia
QUOTE(alexxandra @ 2008 12 09, 14:55) Atsibeldžiu ir aš su savo kokosiniais sausainėliais. Receptas kažkiek panašus į aguoneles, tačiau dar paprastesnis, o skonis manau irgi ne prastesnis čia mūsų mėgstamiausi žiemos sezono sausainukai. Ir labai paprastai,, lengvai ir greitai pagaminami. Kokosinukai - ~200 g kokoso drožlių - 1 indelis saldaus kondensuoto pieno - 1 kiaušinio baltymas - džiovintų spanguolių ~85 g Kokoso drožles paskrudinti orkaitėje (manau puikiai tinka ir keptuvė), išplakti kiaušinio baltymą. Į indą dėti kondensuotą pieną, kokoso drožles, kiaušinio baltymą ir džiovintas spanguoles. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėti mažus "blynelius" (man tešla visada gaunasi pakankamai skysta, nes dažniausiai dedu 2 kiaušinių baltymus) ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175C. Kepti kol lengvai apskrus. Orkaitę išjungti ir pravėrus dureles leisti kokosinukams atvėsti.
kur perkate kokoso drozles??? maximoj isieskojau bet neradau
QUOTE(Trolėmolė @ 2005 05 19, 13:29) Man patinka šie sausainiukai: 200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės. Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels. Kepiau sausainiukus pagal sita repetuka Papildyta: QUOTE(jorke @ 2008 12 15, 11:27) As tai drozles pirkau RIMI sveriamas, kaina 10 Lt uz kilograma
Kepiau pagal Astos recepta. Nerealu
Norfoj neseniai atsirado, kilogramas tik 5.49. Tai prisipirkau ir dabar kepsiu sausainiukus gimtadienio proga
Gal kuri žinot, kaip pasigaminti kokosinius traškučius? Tokius pardavinėja kai kuriose bandelių parduotuvėse...tokie kaip paplotėliai traškūs. Labai skanu, o jei dar pati pasigamint mokėčiau
vat,man irgi idomu.........
|