Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kokosiniai sausainiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
seima
gal kuri gaminat kokosinius sausainiukus?su daug daug kokoso....?
Tučka
QUOTE(seima @ 2005 05 08, 16:24)
gal kuri gaminat kokosinius sausainiukus?su daug daug kokoso....?
*

Ir as noriu tokio receptuko, kur daug daug daug kokoso drinks_cheers.gif Gal su virtu kondencuotu pienu kas nors gautusi g.gif
Asta
Pati dar nebandžiau, bet radau štai toki receptuką:

1 kiaušinio baltymas
85 g cukraus pudros
2 šaukšteliai miltų
90 g kokoso drožlių
65 g šokolado

Plakikliu iki standžių putų išplakti baltymą su miltiniu cukrumi.
Į baltymus suberti miltus ir kokoso drožles.
Iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į popieriumi išklotą skardą.
Orkaitę įkaitinti iki 160° C temperatūros.
Kepti 15-20 min.
Ištirpinti šokoladą ir į jį pamirkyti sausainius.

drinks_cheers.gif Skanaus mirksiukas.gif
seima
QUOTE(Asta @ 2005 05 08, 20:17)
Pati dar nebandžiau, bet radau štai toki receptuką:

1 kiaušinio baltymas 
85 g cukraus pudros 
2 šaukšteliai miltų 
90 g kokoso drožlių 
65 g šokolado 

Plakikliu iki standžių putų išplakti baltymą su miltiniu cukrumi.
Į baltymus suberti miltus ir kokoso drožles.
Iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į popieriumi išklotą skardą.
Orkaitę įkaitinti iki 160° C temperatūros.
Kepti 15-20 min.
Ištirpinti šokoladą ir į jį pamirkyti sausainius.
drinks_cheers.gif  Skanaus  mirksiukas.gif
*

mmm..kaip skaniai atrodo..reikes bandyt kept biggrin.gif
Trolėmolė
Man patinka šie sausainiukai:

200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės.
Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels.
seima
QUOTE(Plaštakė @ 2005 05 19, 12:29)

200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės.
Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels.
*

o baltymu nereikia plakt?taip paprastai sudet?
Trolėmolė
Nereikia plakti. Jie sulipina tą kokosą ir pakaitinus gaunasi lipni masė.
snoopy
as darau tik su drozlem ir kondensuotu pienu: berods 300gr kokoso drozliu ir indelis kondensuoto.Viska ismaisau (turi gautis laaabai tirsta, jei bus per skysta, kepant pienas tirps ir gausis ne sausainiai o blyneliai:)) ir su sauksteliu dedu ant kepimo formos (geriau ant kepimo popieriaus) Kepti kol lengvai parus.
Princese
QUOTE(Plaštakė @ 2005 05 19, 13:29)

*

Aciu Plastake uz si receptuka!
Pabandziau ir labai patiko. Paprasta ir greita. Tik maziau cukraus dejau. Bet liuks rolleyes.gif
Amalia
QUOTE(snoopy @ 2005 05 30, 17:59)
as darau tik su drozlem ir kondensuotu pienu: berods 300gr kokoso drozliu ir indelis kondensuoto.Viska ismaisau (turi gautis laaabai tirsta, jei bus per skysta, kepant pienas tirps ir gausis ne sausainiai o blyneliai:)) ir su sauksteliu dedu ant kepimo formos (geriau ant kepimo popieriaus) Kepti kol lengvai parus.
*

Ir jokių kepimo miltelių, jokio kiaušinio baltymo?
kristinap
O aš gaminu pagal šį receptą:
350g kokosų drožlių
5 kiaušinių baltymai
150 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų. Tada suberti kokosų drožles, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Gautą masę palaikyti 1 val, kad išbrinktų kokosai. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, šaukšteliu suformuoti kamuoliukus. Kepti apie 1 val, 100'C.
Labai paprasta ir skanu thumbup.gif
snoopy
QUOTE(Amalia @ 2005 06 02, 09:41)
Ir jokių kepimo miltelių, jokio kiaušinio baltymo?
*

Ne, nieko!tiktai kokosas ir kondensuotas pienas!
IGu
MMMmmmm va čia tai rojus! Pulsiu bandyti biggrin.gif
irmulia
o su virtu kondensuotu pienu galima maišyti kokoso drožles? g.gif
Comma
QUOTE(snoopy @ 2005 05 30, 16:59)
*

Kokie jie turi buti iskepe: kieti, minksti, purus, trapus? g.gif
Arrivederici
o tokiu,kuriu nereiktu kept, nei viena negaminat??
kazkada valgiau sveciuose, laaabai skanu,
kaip supratau ten paprasti sausainiai malti, su kazkuo sumaisyti ir kokoso drozles,
gal zinot recepta??
kruvinoji_meri
super sausainiukai tie kokosiniai smile.gif negaliu atsidziaugt, gaminu ir gaminu smile.gif o su sokoladu tai itkras sokoladas "bounty" gaunasi. su mogdolais tikriausiai butu kaip "rafaelo" . . . .
Papildyta:
QUOTE(Comma @ 2007 05 10, 20:06)
Kokie jie turi buti iskepe: kieti, minksti, purus, trapus?  g.gif
*

iskepe jie buna minksti ir purus
kedute
QUOTE(kristinap @ 2005 06 21, 20:21)
O aš gaminu pagal šį receptą:
350g kokosų drožlių
5 kiaušinių baltymai
150 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų. Tada suberti kokosų drožles, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Gautą masę palaikyti 1 val, kad išbrinktų kokosai. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, šaukšteliu suformuoti kamuoliukus. Kepti apie 1 val, 100'C.
Labai paprasta ir skanu thumbup.gif
*

reiks pabandyt, o gal dar i vidu migdolo riesuta idet eina, butu kaip rafaelo? g.gif
kvepia liepos
reiks bandyti thumbup.gif
GRAŽINA25
O AS VISUS P thumbup.gif ABANDYSIU SAVAITGALI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Rytinė pašvaistė
QUOTE(kedute @ 2007 11 03, 23:27)
reiks pabandyt, o gal dar i vidu migdolo riesuta idet eina, butu kaip rafaelo? g.gif
*

As butent is sio recepto, kur tik kondensuotas pienas ir kokoso drozles dedasi dariau tokius "rafaello". Formavau rutuliukus su migdolu viduje, trumpai apkepiau orkaitej ir viskas. Kiekviena rutuliuka sudejau i popierines keksiuku formeles. Man kai iskepe tai tie kamuoliukai tokie minkstoki buvo, imant vienas sutrukinejo, bet valanda pastoveje saldytuve tapo kieti. Na, ne kieti, tiesiog tokio kietumo kai rafaello 4u.gif
kedute
QUOTE(LABUSKA @ 2007 11 06, 19:41)
As butent is sio recepto, kur tik kondensuotas pienas ir kokoso drozles dedasi dariau tokius "rafaello". Formavau rutuliukus su migdolu viduje, trumpai apkepiau orkaitej ir viskas. Kiekviena rutuliuka sudejau i popierines keksiuku formeles. Man kai iskepe tai tie kamuoliukai tokie minkstoki buvo, imant vienas sutrukinejo, bet valanda pastoveje saldytuve tapo kieti. Na, ne kieti, tiesiog tokio kietumo kai rafaello 4u.gif
*

o as galvoju jei tik kondensuotas pienas ir kokosu drozles labai jau "saldziai "skamba, ar ne per saldu?
Rytinė pašvaistė
QUOTE(kedute @ 2007 11 06, 23:13)
o as galvoju jei tik kondensuotas pienas ir kokosu drozles labai jau "saldziai "skamba, ar ne per saldu?
*

Na, kokoso drozles tai jos nera saldzios, o sumaisius su kondensuotu pienu visai normaliai. Aisku, daug nesuvalgysi, vieno ar dvieju prie kavos man pilnai uztenka. O vyrui mano tai laaabai patiko smile.gif
kvepia liepos
išbandžiau Sedulos receptuką. thumbup.gif thumbup.gif
GRAŽINA25
thumbup.gif NU KAIP KANU KUR SU UOGIENE, PASAKA, DAR REIKES DARYTI
GRAŽINA25
AS ISBANDZIAU ABU RECEPTUS IR BUVO LABAI SKANU, SUPER thumbup.gif thumbup.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
kedute
vis noriu isbandyt ir rankos nedaeina, bet gal jau si savaitgali isbandysiu
IN
Aš irgi turiu nusipirkus ir drožlių ir kondensuoto pieno,bet vis neišbandau to lengvojo receptuko flirt.gif niu gal kurią dienelę pavyks assa.gif
IN
jau išsikepiau thumbup.gif niu,pasaka wub.gif negaliu atsivalgyt,nežianau kas šį receptą pasiūlė,bet didelis AČIŪ 4u.gif
tik man nuo pergamentinio popieriaus sunkokai nusiima g.gif
IN
nieks daugiau nebandėt kept iš drožlių ir kondensuoto pieno? g.gif Kaip nuimt nuo popieriaus gražiai g.gif man prilipo prie to kepimo popieriaus ir luposi kai kurie su popierium rolleyes.gif
nicox
QUOTE(Sedula @ 2005 05 19, 12:29)

*

dariau pagal sita recepta, bet be uogienes. Nu gavosi kazkas fantastisko, daug geriau nei tikejaus. Zinau mama anksciau pirkdavo turguj tokius skanius kokosinius sausainiukus, tai apsivalgydavau kokie puruciai skanuciai budavo. Tai va, dabar radau recepta ir galesiu pasigamint kada noresiu, be to labai lengva ir greita. Aciu uz recepta 4u.gif
patiko
QUOTE(Sedula @ 2005 05 19, 13:29)

*

dariau ir as situos, tik cukraus dejau maziau, bet man vistiek per saldu, o siaip skanu thumbup.gif
moonlight=)
sveikutes:4u:
as tai bandysiu dabar daryt pagal toki recepta:
1 stikline cukraus
2 stiklines kokoso drozliu
4kiausiniu baltymai
1 saukstelis vanilino cukraus

viska sumaisyti, ikaitinti orkaite iki 190 laipsniu.Rankomis suformuoti formeles-apvalesni gaunasi minkstesni, paplotesni traskesni,cia kam pagal skoni mirksiukas.gif kepti apie 15 min,kol paruduos flirt.gif
Solen
Kazkur forume tikrai maciau receptuka kokosiniu sausainiu kur dar baltymas dedasi i kondensuota piena su kokoso drozlemis,bet dabar niekaip nerandu doh.gif
KibirVibir
kalediniuose kepiniuose pries kelis psl, antroje temoje buvo kokosiniu sausainiu receptas, bet nezinau ar tas, kurio tau reikia mirksiukas.gif
Solen
QUOTE(alexxandra @ 2008 12 09, 14:55)
Atsibeldžiu ir aš su savo kokosiniais sausainėliais. Receptas kažkiek panašus į aguoneles, tačiau dar paprastesnis, o skonis manau irgi ne prastesnis  biggrin.gif
čia mūsų mėgstamiausi žiemos sezono sausainukai. Ir labai paprastai,, lengvai ir greitai pagaminami.

Kokosinukai
- ~200 g kokoso drožlių
- 1 indelis saldaus kondensuoto pieno
- 1 kiaušinio baltymas
- džiovintų spanguolių ~85 g

Kokoso drožles paskrudinti orkaitėje (manau puikiai tinka ir keptuvė), išplakti kiaušinio baltymą. Į indą dėti kondensuotą pieną, kokoso drožles, kiaušinio baltymą ir džiovintas spanguoles. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėti mažus "blynelius" (man tešla visada gaunasi pakankamai skysta, nes dažniausiai dedu 2 kiaušinių baltymus) ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175C. Kepti kol lengvai apskrus. Orkaitę išjungti ir pravėrus dureles leisti kokosinukams atvėsti.

user posted image
*

clap.gif jau radau
jorke
kur perkate kokoso drozles??? maximoj isieskojau bet neradau doh.gif
autojo
QUOTE(jorke @ 2008 12 14, 17:22)
kur perkate kokoso drozles??? maximoj isieskojau bet neradau  doh.gif
*

bijau apsimeluot, bet man rodos, rimi sveriamas maciau g.gif
kaip tik ryt eisiu ieskoti, tai pirmiausia i rimi suksiu smile.gif
jorke
QUOTE(saulute1980 @ 2008 12 14, 21:19)
bijau apsimeluot, bet man rodos, rimi sveriamas maciau  g.gif
kaip tik ryt eisiu ieskoti, tai pirmiausia i rimi suksiu smile.gif
*

ir parasyk kaip paieskos sekesi mirksiukas.gif 4u.gif
@adrij@
QUOTE(jorke @ 2008 12 15, 10:27)
ir parasyk kaip paieskos sekesi  mirksiukas.gif  4u.gif
*

Is kokio tu jorke miesto ?, jei is Kauno URME visokiu spalvu , nors vezimu vesk doh.gif
jorke
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 15, 11:08)
Is kokio tu jorke miesto ?, jei is Kauno URME  visokiu spalvu , nors vezimu vesk doh.gif
*

is Kauno smile.gif Kurioj vietoj Urme ? As tai naturaliu noriu smile.gif
@adrij@
QUOTE(jorke @ 2008 12 15, 19:28)
is Kauno  smile.gif  Kurioj vietoj Urme ? As tai naturaliu noriu  smile.gif
*

Ka reiskia naturaliu .....jos visos naturalios , tik paspalvintos , tu ieskai baltu ??? URME einant ta eile , kur maisto turgus , tarp 12-17 sandeliu yra dauk skyriu kur ju yra sveriamu , ir pokiukais .
jorke
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 15, 22:43)
Ka reiskia naturaliu .....jos visos naturalios , tik paspalvintos , tu ieskai baltu ??? URME einant ta eile , kur maisto turgus , tarp 12-17 sandeliu yra dauk skyriu kur ju yra sveriamu , ir pokiukais .
*

niu jo baltu mirksiukas.gif ta norejau pasakyt mirksiukas.gif
Dekui mirksiukas.gif
rimcikas
QUOTE(Trolėmolė @ 2005 05 19, 13:29)

*

Kepiau sausainiukus pagal sita repetuka smile.gif Niekada nebuciau pagalvojusi, kad greita, paprasta ir apsivalgymas.... bigsmile.gif tik as truputeli maziau cukraus dejau ir iberiau kelis grudelius citrinos rugsteles ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jorke @ 2008 12 15, 11:27)
ir parasyk kaip paieskos sekesi  mirksiukas.gif  4u.gif
*

As tai drozles pirkau RIMI sveriamas, kaina 10 Lt uz kilograma mirksiukas.gif
Solen
clap.gif issikepiau kokosiniu sausainuku
babausiuke
Kepiau pagal Astos recepta. Nerealu biggrin.gif nuo šiol šie sausainiai mano mėgstamiausi thumbup.gif
Vaiiva
QUOTE(jorke @ 2008 12 14, 16:22)
kur perkate kokoso drozles??? maximoj isieskojau bet neradau  doh.gif
*

Aš "Iki" perku, visada būna mirksiukas.gif
Semike
Norfoj neseniai atsirado, kilogramas tik 5.49. Tai prisipirkau ir dabar kepsiu sausainiukus gimtadienio proga smile.gif
smaggiuke
Gal kuri žinot, kaip pasigaminti kokosinius traškučius? Tokius pardavinėja kai kuriose bandelių parduotuvėse...tokie kaip paplotėliai traškūs. Labai skanu, o jei dar pati pasigamint mokėčiau bigsmile.gif Kiek supratau, jūsų receptai skirti puriems ir minkštiems sausainiams...Dėkui iš anksto 4u.gif
Rinoja
vat,man irgi idomu.........
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.