dariau sausainiukus su kokosu..skanus gavos..man is vsi kas su kokosu ta skanu..megstamiausias sokoladas Bounty...niam niam
Sveikos!
Turiu ne viena receptuka kokosiniu sausainuku ir beveik visus esu isbandziusi. Niu kaip skanu! Bet pasidalinsiu dar vienu, kur vienas is ingridientu yra varske (berods tokio dar nebuvo). Vat sitie man skaniausi buvo, laabai minkstuciai, skanuciai!!! Receptas Daividijos (tikiuosi, kad neklystu). Aciu jai uz receptuka!!! Nuotraukos mano Kokosiniai sausainiai ![]() 4 kiausiniu baltymu 65g varskes 150g cukraus pudros 250g kokosu drozliu citrinos sulciu Baltymus isplakti iki standumo, sudeti cukraus pudra, varske, citrinos sultis (nebutinai), kokosu drozles. Viska ismaisyti ir dviem saukstais deti i skarda, isklota sviestiniu popieriumi. Kepti 15min 200 tem. Iskepusius apipilti tirpintu sokoladu. Mano pastebejimai: kadangi turejau daugiau varskes, tai atitinkamai padidinau ir kitu produktu kieki. Citrinos sulciu nedejau. Sokolado neturejau, tai apliejau pagamintu glajumi (nors neabejoju, kad su naturaliu sokoladu butu dar skaniau). O glajaus receptas toks: Reikes: 6 a.s kakavos 3 v.s. pieno 1 st. cukraus vanilinas 50g sviesto (margarino) Eiga: Kakava, cukru, vanilina ir piena uzvirinam, duodam istirpti cukrui. Kai prades kilti dideli burbulai idedam sviesta, uzvirinam ir nuimam nuo kaitvietes. Truputi atausta ir galima aplieti gamini. P.S. PERSPEJU iseiga sio glajaus pakankamai didele, tai porcija mazinau per puse, ir tai siek tiek liko. Ir be abejo nedejau tiek daug cukraus (aisku cia pagal kiekviena skoni). ![]()
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2007 11 06, 18:41) As butent is sio recepto, kur tik kondensuotas pienas ir kokoso drozles dedasi dariau tokius "rafaello". Formavau rutuliukus su migdolu viduje, trumpai apkepiau orkaitej ir viskas. Kiekviena rutuliuka sudejau i popierines keksiuku formeles. Man kai iskepe tai tie kamuoliukai tokie minkstoki buvo, imant vienas sutrukinejo, bet valanda pastoveje saldytuve tapo kieti. Na, ne kieti, tiesiog tokio kietumo kai rafaello Landziojau landziojau per visas saldumynu temas, kol cia ilindau QUOTE(smaggiuke @ 2009 05 14, 21:31) Gal kuri žinot, kaip pasigaminti kokosinius traškučius? Tokius pardavinėja kai kuriose bandelių parduotuvėse...tokie kaip paplotėliai traškūs. Labai skanu, o jei dar pati pasigamint mokėčiau Kažkada kepiau tokius 1 kiaušinis 3 stiklinės kokoso drožlių 0,5 stiklinės grietinėlės 1 stiklinė cukraus (aš dėjau 0,5 st., nelabai mėgstu saldžius) Apie 0,5 stiklinės miltų Cukrus išplakamas su kiaušiniu,pilama grietinėle beriamos kokoso drožlės ir miltai. Išmaišoma grietinės tirštumo tešla, Valgomuoju mšaukštu pilti ant skardos (kaip blynelius ant keptuvės) ir kepti kol paruduos. Aš kepiau apie 170 C temperatūroje apie 30 min. Kiek atsimenu buvo traškūs.
Neragau gyvenime kokosiniu traskuciu, bet kaip idomiai skamba
Kaip ir sakiau, vakar dariau tuos kokosinius rutuliukus, kur tik kondensuotas pienas ir kokoso drozles, dar idejau migdolo riesuta i vidu ir sokoladu apliejau, tik nelabai vykusiai
aš kaip mėgėja paeksperimentuoti,tai iš dviejų receptų vieną padariau.Užsiminkiau trapią tešlą(200g.margarino,150g.cukraus,2 kiaušiniai,400g.miltų,1a.š.kep.miltelių),ir atskirai dar sumaišiau300g.kokoso drožlių su 1,5indelio kon.pieno.Tešlą keletą valandų laikiau šaldytuve,o kokosų masę ant stalo,kad pabrinktų.Tada tešlą dalinau per pusę.Vieną dalį iškočiojau tiesiai ant kepimo popieriaus ir užtepiau pusę kokosų masės.Kepiau 200 temp.,kol parudavo,iškepusį dar karštą supjausčiau kvadratėliais.Gavosi dvi skardos.Mums patiko labiau apskrudę,tik nuotrauka nekokia(telefonu daryta) http://pico.lt/upload/files/2010-03/1fd99227.jpg
Pasidalysiu savo KOKOSINIŲ SAUSAINIŲ receptu
Reikia: 200g kokoso drožlių 1 indelio saldaus kondensuoto pieno 2 kiaušinių 100-120g miltų 100g razinų 1 a.š.kepimo miltelių šiek tiek vanilės Razinas užpilti verdančiu vandeniu, trumpam palikti. Iš visų produktų užmaišyti tešlą, dėti nusunktas razinas,permaišyti. Tešla turi gautis gan tiršta,kad būtų kabinama šaukštu. Į skardą dėti tešlos kauburėlius, kepti 180 karštumo orkaitėje ~15min, kol gražiai aprus. Gaunasi gan nemažai labai skanių sausainiukų. Vienintelis minusas-labai greitai suvalgomi
QUOTE(Trolėmolė @ 2005 05 19, 13:29) Man patinka šie sausainiukai: 200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės. Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels. Dariau siuos, nelabai patiko, gavosi labai trapus, gal kiausiniai buvo per mazi QUOTE(Asta @ 2005 05 08, 22:17) Pati dar nebandžiau, bet radau štai toki receptuką: 1 kiaušinio baltymas 85 g cukraus pudros 2 šaukšteliai miltų 90 g kokoso drožlių 65 g šokolado Plakikliu iki standžių putų išplakti baltymą su miltiniu cukrumi. Į baltymus suberti miltus ir kokoso drožles. Iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į popieriumi išklotą skardą. Orkaitę įkaitinti iki 160° C temperatūros. Kepti 15-20 min. Ištirpinti šokoladą ir į jį pamirkyti sausainius. NA MANAU AS GAMINSIU JUOS,NES NIAM NIAM IR GREITAI QUOTE(snoopy @ 2005 05 30, 18:59) as darau tik su drozlem ir kondensuotu pienu: berods 300gr kokoso drozliu ir indelis kondensuoto.Viska ismaisau (turi gautis laaabai tirsta, jei bus per skysta, kepant pienas tirps ir gausis ne sausainiai o blyneliai:)) ir su sauksteliu dedu ant kepimo formos (geriau ant kepimo popieriaus) Kepti kol lengvai parus. as bandysiu siandien pagal si recepta, bet tik maziau kokosu drozliu imu, 200..tai matysiu kas gausis
Siūlau išmėginti skanius ir paprastus indiškus pyragėlius Pyragėliai
QUOTE(skyler @ 2012 01 24, 10:18) Siūlau išmėginti skanius ir paprastus indiškus pyragėlius aš irgi esu šiuos darius, tik nelaukiau tų 15min
as gaminu pagal si recepta
400 ml kondensuoto pieno 400 g kokoso drozliu viska sumaišyti, dėti į šaldytuvą 3 val, tada iššimti, padaryti mažus rutuliukus, į vidų galima ispausti migdolo riešuto, ir kepti 180 laipsniu orkaitej apie 15 min, kol gražiai pasidarys auksinės spalvos skanaus:) |