Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kokosiniai sausainiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
ELWOOD
dariau sausainiukus su kokosu..skanus gavos..man is vsi kas su kokosu ta skanu..megstamiausias sokoladas Bounty...niam niam smile.gif
Bonifacija
QUOTE(rimcikas @ 2008 12 22, 11:11)
As tai drozles pirkau RIMI sveriamas, kaina 10 Lt uz kilograma  mirksiukas.gif
*

norfoje 5.5lt/kg mirksiukas.gif
Renata123
Sveikos!
Turiu ne viena receptuka kokosiniu sausainuku ir beveik visus esu isbandziusi. Niu kaip skanu! bigsmile.gif Bet jie visi yra panasus ar tokie pat kaip anksciau aprasyti.
Bet pasidalinsiu dar vienu, kur vienas is ingridientu yra varske (berods tokio dar nebuvo). Vat sitie man skaniausi buvo, laabai minkstuciai, skanuciai!!!
Receptas Daividijos (tikiuosi, kad neklystu). Aciu jai uz receptuka!!! 4u.gif
Nuotraukos mano blush2.gif

Kokosiniai sausainiai
user posted image
4 kiausiniu baltymu
65g varskes
150g cukraus pudros
250g kokosu drozliu
citrinos sulciu
Baltymus isplakti iki standumo, sudeti cukraus pudra, varske, citrinos sultis (nebutinai), kokosu drozles. Viska ismaisyti ir dviem saukstais deti i skarda, isklota sviestiniu popieriumi. Kepti 15min 200 tem.
Iskepusius apipilti tirpintu sokoladu.

Mano pastebejimai: kadangi turejau daugiau varskes, tai atitinkamai padidinau ir kitu produktu kieki. Citrinos sulciu nedejau. Sokolado neturejau, tai apliejau pagamintu glajumi (nors neabejoju, kad su naturaliu sokoladu butu dar skaniau).
O glajaus receptas toks:
Reikes:
6 a.s kakavos
3 v.s. pieno
1 st. cukraus
vanilinas
50g sviesto (margarino)

Eiga:
Kakava, cukru, vanilina ir piena uzvirinam, duodam istirpti cukrui. Kai prades kilti dideli burbulai idedam sviesta, uzvirinam ir nuimam nuo kaitvietes. Truputi atausta ir galima aplieti gamini.

P.S. PERSPEJU iseiga sio glajaus pakankamai didele, tai porcija mazinau per puse, ir tai siek tiek liko. Ir be abejo nedejau tiek daug cukraus (aisku cia pagal kiekviena skoni).
user posted image

user posted image
Aissstute
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2007 11 06, 18:41)
As butent is sio recepto, kur tik kondensuotas pienas ir kokoso drozles dedasi dariau tokius "rafaello". Formavau rutuliukus su migdolu viduje, trumpai apkepiau orkaitej ir viskas. Kiekviena rutuliuka sudejau i popierines keksiuku formeles. Man kai iskepe tai tie kamuoliukai tokie minkstoki buvo, imant vienas sutrukinejo, bet valanda pastoveje saldytuve tapo kieti. Na, ne kieti, tiesiog tokio kietumo kai rafaello 4u.gif
*

Landziojau landziojau per visas saldumynu temas, kol cia ilindau clap.gif einu daryti situ sausainuku.. tik man idomu kaip keicia skoni ir koks skirtumas, jei daryt pagal Dai'nos rasta recepta kur baltymas dedasi g.gif
likta
QUOTE(smaggiuke @ 2009 05 14, 21:31)
Gal kuri žinot, kaip pasigaminti kokosinius traškučius? Tokius pardavinėja kai kuriose bandelių parduotuvėse...tokie kaip paplotėliai traškūs. Labai skanu, o jei dar pati pasigamint mokėčiau  bigsmile.gif  Kiek supratau, jūsų receptai skirti puriems ir minkštiems sausainiams...Dėkui iš anksto  4u.gif
*

Kažkada kepiau tokius
1 kiaušinis
3 stiklinės kokoso drožlių
0,5 stiklinės grietinėlės
1 stiklinė cukraus (aš dėjau 0,5 st., nelabai mėgstu saldžius)
Apie 0,5 stiklinės miltų
Cukrus išplakamas su kiaušiniu,pilama grietinėle beriamos kokoso drožlės ir miltai. Išmaišoma grietinės tirštumo tešla,
Valgomuoju mšaukštu pilti ant skardos (kaip blynelius ant keptuvės) ir kepti kol paruduos. Aš kepiau apie 170 C temperatūroje apie 30 min.
Kiek atsimenu buvo traškūs.
Aissstute
Neragau gyvenime kokosiniu traskuciu, bet kaip idomiai skamba g.gif
Kaip ir sakiau, vakar dariau tuos kokosinius rutuliukus, kur tik kondensuotas pienas ir kokoso drozles, dar idejau migdolo riesuta i vidu ir sokoladu apliejau, tik nelabai vykusiai blush2.gif bet man tai patiko tie kokosinukai, tik as didesnius dariau, tai kept reikejo ilgiau man nei 15 min., kepiau kokias 25min. 180 laipsniu temperaturoj. Va idedu fotke:
user posted image
329
aš kaip mėgėja paeksperimentuoti,tai iš dviejų receptų vieną padariau.Užsiminkiau trapią tešlą(200g.margarino,150g.cukraus,2 kiaušiniai,400g.miltų,1a.š.kep.miltelių),ir atskirai dar sumaišiau300g.kokoso drožlių su 1,5indelio kon.pieno.Tešlą keletą valandų laikiau šaldytuve,o kokosų masę ant stalo,kad pabrinktų.Tada tešlą dalinau per pusę.Vieną dalį iškočiojau tiesiai ant kepimo popieriaus ir užtepiau pusę kokosų masės.Kepiau 200 temp.,kol parudavo,iškepusį dar karštą supjausčiau kvadratėliais.Gavosi dvi skardos.Mums patiko labiau apskrudę,tik nuotrauka nekokia(telefonu daryta) http://pico.lt/upload/files/2010-03/1fd99227.jpg
zelviene

Na va ir isbandziau sausaunukus. Tikrai labai super thumbup.gif
user posted image
Giedruzhee
Pasidalysiu savo KOKOSINIŲ SAUSAINIŲ receptu smile.gif
Reikia:
200g kokoso drožlių
1 indelio saldaus kondensuoto pieno
2 kiaušinių
100-120g miltų
100g razinų
1 a.š.kepimo miltelių
šiek tiek vanilės

Razinas užpilti verdančiu vandeniu, trumpam palikti. Iš visų produktų užmaišyti tešlą, dėti nusunktas razinas,permaišyti. Tešla turi gautis gan tiršta,kad būtų kabinama šaukštu. Į skardą dėti tešlos kauburėlius, kepti 180 karštumo orkaitėje ~15min, kol gražiai aprus. Gaunasi gan nemažai labai skanių sausainiukų. Vienintelis minusas-labai greitai suvalgomi biggrin.gif

irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Cool Mama
QUOTE(Trolėmolė @ 2005 05 19, 13:29)
Man patinka šie sausainiukai:

200g. kokosų drožlių, 250 ml. cukraus, 4 kiaušinių baltymai, 1 kiaušinio trynys, vyšnių arba kokios nors uogienės.
Puode sumaišykite kokoso drožles, cukrų, kiaušinio baltymus bei trynį ir virkite, nuolat maišydamos, kol masė sutirštės ir pradės geltonuoti.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlos kauburėlius, kiekviename įspauskite duobutę ir įdėkite vyšnią arba truputį uogienės. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 - 12 min., kol sausainiai gražiai pagels.
*

Dariau siuos, nelabai patiko, gavosi labai trapus, gal kiausiniai buvo per mazi g.gif ? Nu bet zodziu,kad kai iskepe, turi labai atsargiai juos valgyt,nes vsiur pritrupinsi kokoso biggrin.gif siaip skonis.. Visai skanus, toks kaip kepintas kokosas biggrin.gif Verta pabandyt, bet antra karta nebekepciau smile.gif man labiau patinka tokie kur buna minksti ax.gif
galika
QUOTE(Asta @ 2005 05 08, 22:17)
Pati dar nebandžiau, bet radau štai toki receptuką:

1 kiaušinio baltymas 
85 g cukraus pudros 
2 šaukšteliai miltų 
90 g kokoso drožlių 
65 g šokolado 

Plakikliu iki standžių putų išplakti baltymą su miltiniu cukrumi.
Į baltymus suberti miltus ir kokoso drožles.
Iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į popieriumi išklotą skardą.
Orkaitę įkaitinti iki 160° C temperatūros.
Kepti 15-20 min.
Ištirpinti šokoladą ir į jį pamirkyti sausainius.
drinks_cheers.gif  Skanaus  mirksiukas.gif
*

NA MANAU AS GAMINSIU JUOS,NES NIAM NIAM IR GREITAI wub.gif
pipire
QUOTE(snoopy @ 2005 05 30, 18:59)
as darau tik su drozlem ir kondensuotu pienu: berods 300gr kokoso drozliu ir indelis kondensuoto.Viska ismaisau (turi gautis laaabai tirsta, jei bus per skysta, kepant pienas tirps ir gausis ne sausainiai o blyneliai:)) ir su sauksteliu dedu ant kepimo formos (geriau ant kepimo popieriaus) Kepti kol lengvai parus.
*

as bandysiu siandien pagal si recepta, bet tik maziau kokosu drozliu imu, 200..tai matysiu kas gausis smile.gif
skyler
Siūlau išmėginti skanius ir paprastus indiškus pyragėlius Pyragėliaiuser posted image
saulyteee
QUOTE(skyler @ 2012 01 24, 10:18)
Siūlau išmėginti skanius ir paprastus indiškus pyragėlius

aš irgi esu šiuos darius, tik nelaukiau tų 15min biggrin.gif ir be riešutų dariau, tikrai vertas dėmesio skanėstas 4u.gif wink.gif
perlitap
as gaminu pagal si recepta

400 ml kondensuoto pieno
400 g kokoso drozliu

viska sumaišyti, dėti į šaldytuvą 3 val, tada iššimti, padaryti mažus rutuliukus, į vidų galima ispausti migdolo riešuto, ir kepti 180 laipsniu orkaitej apie 15 min, kol gražiai pasidarys auksinės spalvos
skanaus:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.