prieplauka
2008 05 23, 08:35
...pazistu keleta tokiu seimu, kur zmona neleidzia vyrui vienam vaziuoti i keliones, neleidzia gerti alaus (nors jis tikrai jo nepadaugina), neleidzia eiti su draugais sportuoti arba ziureti krepsio bare...na ir panasiu dalyku. viska kontroliuoja ir valdo.. tikrai zinau, kad tie vyrai tvarkingi seimu tevai , ne kokie nors plevesos, kad reiktu bijoti, jog nuklys i sali (aisku garantuoti neimanoma, bet kol kas taip yra) ir kas idomiausia nera visiski mazgotes, kad sedetu po padu, taciau bijo zmonu ir joms paklusta siais klausimais arba konfliktuoja...kazkokia nesamone  .. man tai yra visiskai nesuvokiama kaip galima taip riboti zmogaus asmenine laisve.  ..ar yra dar tokiu vyru, kuriuos taip zmonos kontroliuoja? ir kodel taip vyksta? koks to tikslas? o gal moterys paaiskintu kodel taip daro?
QUOTE(saule^ @ 2008 05 23, 09:35) ...pazistu keleta tokiu seimu, kur zmona neleidzia vyrui vienam vaziuoti i keliones, neleidzia gerti alaus (nors jis tikrai jo nepadaugina), neleidzia eiti su draugais sportuoti arba ziureti krepsio bare...na ir panasiu dalyku. viska kontroliuoja ir valdo.. tikrai zinau, kad tie vyrai tvarkingi seimu tevai , ne kokie nors plevesos, kad reiktu bijoti, jog nuklys i sali (aisku garantuoti neimanoma, bet kol kas taip yra) ir kas idomiausia nera visiski mazgotes, kad sedetu po padu, taciau bijo zmonu ir joms paklusta siais klausimais arba konfliktuoja...kazkokia nesamone  .. man tai yra visiskai nesuvokiama kaip galima taip riboti zmogaus asmenine laisve.  ..ar yra dar tokiu vyru, kuriuos taip zmonos kontroliuoja? ir kodel taip vyksta? koks to tikslas? o gal moterys paaiskintu kodel taip daro?  Kai šeimoje nėra pasitikėjimo - atsiranda kontrolė
vaivos juosta
2008 05 23, 10:23
QUOTE(saule^ @ 2008 05 23, 09:35) ...pazistu keleta tokiu seimu, kur zmona neleidzia vyrui vienam vaziuoti i keliones, neleidzia gerti alaus (nors jis tikrai jo nepadaugina), neleidzia eiti su draugais sportuoti arba ziureti krepsio bare...na ir panasiu dalyku. viska kontroliuoja ir valdo.. Mūsų kaimynai tokie - tiksliau , kaimynė. Vyras jos jaunas ( jaunesnis 17 metų  ), tai elgiasi tikrai kaip mama su vaiku. Algą gauna, nuima nuo kortelės ir atiduoda jai ( nes taip liepia ), eina šluot kiemą, eina pjaut žolę, viskas pagal jos paliepimus. Su mano vyru alaus išgert gali irgi tik po jos leidimo ( atsiklausia ). Šiaip žiūrint ar bendraujant, neatrodo jis toks mėmė, bet visiškai neturi jokio privatumo, laisvės ar žodžio. Man tai baisu. Nežinau, kiek ten tvers jis, bet tikrai taip nebus visąlaik.
QUOTE(saule^ @ 2008 05 23, 09:35) ...pazistu keleta tokiu seimu, kur zmona neleidzia vyrui vienam vaziuoti i keliones, neleidzia gerti alaus (nors jis tikrai jo nepadaugina), neleidzia eiti su draugais sportuoti arba ziureti krepsio bare...na ir panasiu dalyku. viska kontroliuoja ir valdo.. tikrai zinau, kad tie vyrai tvarkingi seimu tevai , ne kokie nors plevesos, kad reiktu bijoti, jog nuklys i sali (aisku garantuoti neimanoma, bet kol kas taip yra) ir kas idomiausia nera visiski mazgotes, kad sedetu po padu, taciau bijo zmonu ir joms paklusta siais klausimais arba konfliktuoja...kazkokia nesamone  .. man tai yra visiskai nesuvokiama kaip galima taip riboti zmogaus asmenine laisve.  ..ar yra dar tokiu vyru, kuriuos taip zmonos kontroliuoja? ir kodel taip vyksta? koks to tikslas? o gal moterys paaiskintu kodel taip daro?  as nemanau, kad tai visada butinai kontrole ar nepasitikejimas. Taip maniskis privalo su manimi visas isvykas suderinti ir as sprendziu isleidziu ar ne. Tas isleidziu reiskia, kad priziuriu vaikus. Neisleidimas reiskia - kad susirastu, kas priziures vaikus, nes as turiu kitu planu. Anksciau dar ir auto klausima reikejo suderinti - dazniausiai budavo taip, kad su kuriuo is musu yra vaikai, tam ir auto lieka. Kai kam tai atrodo kaip kontrole, bet man i tai nusispjauti. Savo "isvykoms" irgi taip pat atsiklausiu leidimo. Nebent jau bunu pasirupinusi, kas vaikus priziures - tada jau tik apie fakta informuoju ir pasakau kada grisiu
Medinis
2008 05 23, 10:41
QUOTE(Silvute @ 2008 05 23, 11:39) Tas isleidziu reiskia, kad priziuriu vaikus. Ar tikrai reikalinga tokia priežiūra 8 ir 5 metų vaikams, kad nebūtų galima išeiti dviem valandom žaisti krepšinio?
mergina05
2008 05 23, 10:59
pas mane problema kitokia...as savo negaliu isvaryt is namu pasimatyt su draugais ir isgert alaus...krepsinio ar futbolo jis nemegsta ziuret, todel ir neina su draugais i barus ziureti, bet va kai draugai kviecia, kad atvaryk pasimatysim, pagersim, pasnekesim vyriskoj kompanijoj as jo negaliu isvaryt........sakau as tave ir nuvesiu, ir bet kada nakti kai paskambinsi parsivesiu....nu neina jis...
QUOTE(saule^ @ 2008 05 23, 09:35) tikrai zinau, kad tie vyrai tvarkingi seimu tevai , ne kokie nors plevesos, kad reiktu bijoti, jog nuklys i sali (aisku garantuoti neimanoma, bet kol kas taip yra) ir kas idomiausia nera visiski mazgotes, kad sedetu po padu, taciau bijo zmonu ir joms paklusta siais klausimais arba konfliktuoja...kazkokia nesamone  .. O galbut tie vyrai yra tvarkingi seimu tevai butent del to, kad ju zmonos juos kontroliuoja ir neleidzia valkiotis visur kur uzsinori  kuo daugiau laisves,tuo daugiau galimybiu ir pagundu. As asmeniskai,savo vyra kontroliuoju, bet ne paranojiskai. Tarkim jis visada atsiklausia,ar galima eiti kur nors pas drauga pasisedeti ir t.t..Juokingai skamba  bet pas mus seimoj tokia tvarka  ir nera jokiu vakareliu iki ryto be antru pusiu,jokiu kelioniu ar isvyku vieniems. Na,o mano drauges vaikinas nesupranta tokios seimos kaip mano. Jo poziuriu,jis pasakys ,kad eina pasivaikscioti savo merginai ir to turi uztekti  Na,kaip kiekvienam geriau.
Medinis
2008 05 23, 11:16
Tema skirta moterims... Na kodėl reikia kišti į šį skyrelį?
prieplauka
2008 05 23, 11:23
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 12:16) Tema skirta moterims... Na kodėl reikia kišti į šį skyrelį? man buvo idomi ir vyru nuomone. ka jie masto apie tokia kontrole, as moteru nuomone mazdaug isivaizduoju...kaip vyrai ziuri i tokius draugus ir i tokia moteru kontrole, todel ir idejau cia gal pradzioj neparyskinau kad idomi vyru nuomone
abra_kadabra
2008 05 23, 12:08
QUOTE(haifa @ 2008 05 23, 12:13) O galbut tie vyrai yra tvarkingi seimu tevai butent del to, kad ju zmonos juos kontroliuoja ir neleidzia valkiotis visur kur uzsinori kuo daugiau laisves,tuo daugiau galimybiu ir pagundu.As asmeniskai,savo vyra kontroliuoju, bet ne paranojiskai. Tarkim jis visada atsiklausia,ar galima eiti kur nors pas drauga pasisedeti ir t.t..Juokingai skamba  bet pas mus seimoj tokia tvarka  ir nera jokiu vakareliu iki ryto be antru pusiu,jokiu kelioniu ar isvyku vieniems. Na,o mano drauges vaikinas nesupranta tokios seimos kaip mano. Jo poziuriu,jis pasakys ,kad eina pasivaikscioti savo merginai ir to turi uztekti  Na,kaip kiekvienam geriau. Nesutikčiau su tuo  galimybių esant nelaisvėj gal ir tikrai mažiau, tačiau ne pagundų. Švelniai tariant
QUOTE(abra_kadabra @ 2008 05 23, 13:08) Nesutikčiau su tuo  galimybių esant nelaisvėj gal ir tikrai mažiau, tačiau ne pagundų. Švelniai tariant  Na,vistiek maziau galimybiu sutikti zaviu pagundu
Vadinasi ir aš kontroliuoju  Sportuot išlėkt, atsipalaiduot porai val. - prašom, tikrai nepyksiu..(buvo ir vienas iškeliavęs, bet daugiau nenorėčiau, kad taip būtų  ). Mano "neleidimas" daugiausia susijęs su tuo, kad jei vyras savo laisvalaikį leistų su draugais, krepšį žiūrėtų baruose ir dar vienas važiuotų į keliones, tai kas tada lieka šeimai? Kaip ir kur tada mums bendraut ir susitikt..porą val. pavargusiems po darbo, naktį? Tuo labiau, kai yra vaikai..vaikai išties laukia tiek mamos, tiek tėčio  Norisi būti drauge visiems. Kiekvienas turi savo poreikių ir aišku reikia šiek tiek turėti laiko sau tiek moteriai, tiek vyrui..bet jei vyras ar moteris dega "amžinu noru lėkti", nepailsi šeimoje - nėra gerai Gal kitoms moterims ir priimtina nuolat laukti, man - ne. Nesu tokia, kuri rymo prie lango ir laukia sugrįžtant vienintelio..  Irgi turiu su kuo ir pas ką išlėkt, bet va vyras nelieka patenkintas, jei pasiduodu tokiems pat norams
Medinis
2008 05 23, 13:18
QUOTE(Rasma @ 2008 05 23, 14:12) Vadinasi ir aš kontroliuoju Ta prasme, jei vyras nori kažką daryti, tai jūs jam neleidžiate. Ir jis su tuo sutinka, yra laimingas ir viskuo patenkintas. Ar teisingai supratau?
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 14:18) Ta prasme, jei vyras nori kažką daryti, tai jūs jam neleidžiate. Ir jis su tuo sutinka, yra laimingas ir viskuo patenkintas. Ar teisingai supratau? Na, jei sekmadienį atsibustų ir sakytų "šiandien su draugais važiuoju prie ežero - leisim laiką, žvejosim, grįšiu vakare" - neleisčiau. Aišku nebūtų nei laimingas, nei patenkintas..Ir aš nebūčiau laiminga, nėra jokio malonumo "neleisti", o tuo pačiu matyti, kad su tavimi nenori būti
 Ne,nekontroliuoju,bet kad jis pats nenori niekur be manęs  Manau,svarbiausia,kiekvieno asmens požiūris į laisvę...Mūsų laisvė yra kartu
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 11:41) Ar tikrai reikalinga tokia priežiūra 8 ir 5 metų vaikams, kad nebūtų galima išeiti dviem valandom žaisti krepšinio? gali vestis kartu - nedraudziu. Jeigu jau tokie dideli, kad namuose su jais nereikia uzsiimti, tai ir kitur netrukdys. O siaip as kalbejau ne apie krepsini bet daugiau ilgesnes "isvykas" arba jeigu tos isvykos yra darbo dienomis - tada sakyk ka nori, bet penkiamete negris is darzelio, kuris yra 20 km nuo namu pati. O tas astuonmetis vos tik uztrunki vakare, iskart skambina ir klausia, kada kas nors gris - nenori vienas buti.
vaivos juosta
2008 05 23, 13:36
QUOTE(Silvute @ 2008 05 23, 11:39) Taip maniskis privalo su manimi visas isvykas suderinti ir as sprendziu isleidziu ar ne. nesuprantami man šitokie kategoriškumai  Vadinasi ir man vyras tada turėtų kontroliuot - leist į kirpyklą, ar ne, į wc eisi ar neisi......
Medinis
2008 05 23, 13:50
QUOTE(Rasma @ 2008 05 23, 14:24) Na, jei sekmadienį atsibustų ir sakytų "šiandien su draugais važiuoju prie ežero - leisim laiką, žvejosim, grįšiu vakare" - neleisčiau. Kodėl? Nelabai įsivaizduoju tokį "neleidimą". Nors aišku kiekvieni santykiai kitokie. Kad tik jums tiktų. Santykių negalima siūlyti kitiems.
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 14:50) Kodėl? Nelabai įsivaizduoju tokį "neleidimą". Jau argumentavau  Kada, kaip ir kur bus skiriamas laikas šeimai, jei pvz. vyras nori keliauti vienas ar savaitgalį leisti atskirai Darbo dienomis, po darbo ir buities, likus valandai iki miego? Ar supranta toks vyras, kad jo moteriai irgi reikia bendravimo ne tik su draugėmis?Ar susitaikytų tokie vyrai su mintimi, kad žmona su vaikais laiką leis sau priimtinoje kompanijoje, nebūtinai moteriškoje? Kiek pasiryžę tokie vyrai skirti laiko šeimai (bet realiai skirti, o ne gulint ant sofutės prieš TV vakarais ir tai "užskaitant" kaip bendravimą ir buvimą kartu  ) Užtai man ir įdomios vyro nuomonės, kokį kompromisą jie tokiu atveju siūlo savo moteriai ir vaikams? Ir man labai patiko Marlen pasakyta mintis "mūsų laisvė - kartu"  Gražūs santykiai turėtų būtik tarp taip mąstančių žmonių...
Alegorija
2008 05 23, 16:17
QUOTE(Medinis @ 2008 05 23, 14:50) Santykių negalima siūlyti kitiems. Sau šią frazę pritaikyk, ok?
QUOTE(Rasma @ 2008 05 23, 14:24) Na, jei sekmadienį atsibustų ir sakytų "šiandien su draugais važiuoju prie ežero - leisim laiką, žvejosim, grįšiu vakare" - neleisčiau.
Aš apšalęs...neleisiu,uždrausiu...neklauso,į nosį...arba nekalbadieniai,nesexadieniai...kaip baudi,kai nepaklūsta?...ar visada paklusnus?...tas tipas vyro,kur prie mazgočių?...be balso...ar tu jį tokį padarei.. Nesuprantu,durnas matyt aš...negalėčiau nieko saviškei uždrausti,neleisti,priversti...ji laisvas žmogus...po šėlionių naktintklubį su draugėm,gaus išryto mano paruoštą kavą,galvos skausmui nuramint...ir aš laisvas...žvejyba dvi paras...ar kortų vakarėlis su draugais iki paryčių...nesuprasčiau "neleisiu"...draudimais palaikyt dviejų žmonių santykius?...juokinga... QUOTE(marlen @ 2008 05 23, 14:24) Mūsų laisvė yra kartu
Laisvė yra norėti arba nenorėti...būti kartu...valandą į savaitę,į dieną,ištisai,kas trečią naktį....sprendžia partneris...ir jokia prievarta,to nepakeis...
QUOTE(GalBut @ 2008 05 23, 20:02) Aš apšalęs...neleisiu,uždrausiu...neklauso,į nosį...arba nekalbadieniai,nesexadieniai...kaip baudi,kai nepaklūsta?...ar visada paklusnus?...tas tipas vyro,kur prie mazgočių?...be balso...ar tu jį tokį padarei.. Nesuprantu,durnas matyt aš...negalėčiau nieko saviškei uždrausti,neleisti,priversti...ji laisvas žmogus...po šėlionių naktintklubį su draugėm,gaus išryto mano paruoštą kavą,galvos skausmui nuramint...ir aš laisvas...žvejyba dvi paras...ar kortų vakarėlis su draugais iki paryčių... Kiekviena šeima yra individuali. O kas lieka su jūsų vaikais, kai šėliojate? Kiek jūs jiems skiriate savo dėmesio? Per pirmus 6 santuokos metus, kol neturėjome vaiko, tai ir mes gyvenome va tokius "savo gyvenimus". Jis eidavo kur nori ir pareidavo kada nori, neklausiamas, ir aš taip pat. Dabar kita situacija: vienam vaikui reikalingas tėvas, kitas į pasaulį jau beldžiasi... Nematau aš čia jokio mazgotiškumo. Va, nebrendyla ir menkysta galėtų šeimai (žmonai ir vaikams) trenkti prieš nosį durimis ir egoistiškai tenkinti savo laisvės poreikius. Už kojos vyro aišku nepririšiu, ir nemaldausiu, ir nelaikysiu, nes norės - vis vien išeis. Todėl mano neleidimas labai paprastas - pasakau, kad to nenorėčiau, o spręsti teisė lieka vyrui. Bet aš irgi ne iš tų, kuri jam lakiojant rinks jo dėmesio trupinius, rūpinsiuos mudviejų vaikais ir lauksiu kol būsiu pastebėta. Jis tai žino, todėl ir apsisprendimas - be prievartos..Per daugiau nei 10 metų nebuvo nė vieno nekalbadienio, neseksadienio  Kam man to reikia? Neužsiimu savibauda: dievinu bendravimą, dar labiau seksą Todėl mano vyrui tikrai neverta savaitgalius leisti prie kortų stalo  Nes visada yra tokių, kuriems aš būsiu svarbesnė už karpį ar "durnių" Tokie "laisvi paukščiai", kuriems moterų nuomonė "dzin" renkasi moteris be savigarbos, todėl ir patys jų gerbti negali
Paragintoji
2008 05 23, 19:43
QUOTE(Rasma @ 2008 05 23, 20:27) Tokie "laisvi paukščiai", kuriems moterų nuomonė "dzin" renkasi moteris be savigarbos, todėl ir patys jų gerbti negali  Aš nemanau, kad GalBut arba jo žmona be savigarbos. Tiesiog kai nedraudi - tai ir eiti nesinori. Ot aš visada esu priešgina. Man visada norėjosi padaryti taip, kaip negalima. Draudimai man visiškai nepriimtini. Galiu drausminti tik pati save. "Uždraustas vaisius saldus". Neužsiimu vyro kontrole. Bet keista... Kuo labiau leidžiu, tuo labiau neina...
Jūs norit pasakyti, kad jei jums artimas žmogus į jūsų norą kažkur ilgam išeiti pasakytų "noriu, kad neitum, gal galėtume šiandien būti kartu ir nuveikti....." tai eitumėte iš principo, priešgyniavimo? Draudimas draudimui - nelygus  Aš nekalbu apie trankymą kumščiu į stalą, aš kalbu apie tokią "kontrolę", kai tiesiog nenutylima, jei kažkas nepriimtina arba jei norima, kad būtų kitaip.
prieplauka
2008 05 23, 20:33
QUOTE(Paragintoji @ 2008 05 23, 20:43) Aš nemanau, kad GalBut arba jo žmona be savigarbos. Tiesiog kai nedraudi - tai ir eiti nesinori. Ot aš visada esu priešgina. Man visada norėjosi padaryti taip, kaip negalima. Draudimai man visiškai nepriimtini. Galiu drausminti tik pati save. "Uždraustas vaisius saldus". Neužsiimu vyro kontrole. Bet keista... Kuo labiau leidžiu, tuo labiau neina...  dziaugiuosi, kad ir mano situacija tokia  cia turiu omeny vakarelius su draugais ar baliukus ir sportus...eina kai nori, buna, bet aisku visad pranes ir atsiklausia.. o dabar apie kitus dalykus.. gal as ir nenormali palyginus su kitomis, bet man kazkaip kvaila butu ji varzyti ir neleisti daryti tai, ka jau dare iki mums susipazistant ( eiti i kalnus, nardyti)..juk tai butu bandymas peraukleti, paveikti, atmti dali zmogaus... kad ir siemet pavasari pareina ir sako- vasara eisiu i kalnus...eik, as uz...namtau reikalo sakyt o kaip mes, o kodel as liksiu viena su vaikais...liksiu, bet zinau, kad slidineti vaziuosiu, kai ateis mano sezonas  jis liks namie ir viskuo pasirupins... gal todel ir nesuprantu santykiu kur nekalbadieniai, neseksadieniai....tiesiog isaugom abu is to, o gal patirties igijom, nes vete ir mete gyvenimas...
Paragintoji
2008 05 23, 22:08
QUOTE(Rasma @ 2008 05 23, 20:49) Jūs norit pasakyti, kad jei jums artimas žmogus į jūsų norą kažkur ilgam išeiti pasakytų "noriu, kad neitum, gal galėtume šiandien būti kartu ir nuveikti....." tai eitumėte iš principo, priešgyniavimo? Draudimas draudimui - nelygus  Aš nekalbu apie trankymą kumščiu į stalą, aš kalbu apie tokią "kontrolę", kai tiesiog nenutylima, jei kažkas nepriimtina arba jei norima, kad būtų kitaip. Aš jus suprantu. Nuoširdžiai. Žinau, kad netrankote. Labai sunku yra nusakyti spaudimo rūšis. Mano santuokinis stažas nemenkas. Mano vyras kažkodėl neina. Pavydo tarp mūsų nėra arba ko gera jis yra toks tarsi šilkas - malonus. Buvo, kad vyras su manim ėjo į naktinį klubą (nors pats ko gera, neitų, bet aš ėjau). Manau, kad jį vedė pavydo kibirkštis - nors jis nepripažįsta. Ot aš tokia durna - man gera kai jam gerai. Žinau, kokio atsako gali sulaukti ši frazė. Bet aš neturiu savy baimių ir prieštaravimų. Nejaugi jos gali padėti? O kodėl žvejoti negalima su vaiku? Vienas šeimos draugas taip ir daro. Kam vyrą laikyti? Kam klausti kas bus su vaikais? Su vaikais gali pabūti bet kas. Klausimų yra kitų: ar vyras nori būti su savo vaikais? Kodėl vyras gali sau leisti daugiau, nei žmona? Ar nėra šeimoje prielaidų, kad vaikai yra mamai? Jei moteris neužsiverčia tos didžiulės atsakomybės naštos, jos savo viduje nemodeliuoja - viskas savaime susidėlioja. Juk savaime aišku: "tu gali ir aš galiu. Mes abu galim". Asmeninis klausimas: "ar aš to noriu ir ar aš tai sau leisiu"? Būna laikas - kai moteris yra tik vaiko: kai ji maitina, ir, žinoma, kai laukiasi. Bet visada moteris turi tokį vyrą, kokio yra verta. Žinau, kad sakysite, jog kalbate apie tą patį. Tačiau aš nekalbu apie vyro auklėjimą... Jie neišauklėjami. Tai sakau savo 19 metų dukrai. Mano vyras rūkė daug metų. Nemetė, kai prašiau, o metė susilažinęs su draugu... tai kam vargti? Kam dirbti vyro mamos darbą? Aš jam ne mama... Kaip pasiklos - taip išsimiegos. Įdomus sąskambis... Lovą visada kloja vyras...
Naktine
2008 05 24, 06:47
Ech,laiminga aš. Visur leidžiu vyrą,net stengiuosi paskatinti kažkur eiti.Bet kad nelabai nori,sako namie jam geriau.Namisėda taip sakant. Jei labai dažnai kažkur lėktų,tikrai nedrausčiau,bet jei nuo to jausčiausi vieniša ir apleista,daryčiau tą patį,ne mažiau ir ne daugiau.Ta pati moneta pramuša labai puikiai,jei esi kitam žmogui svarbus ir reikalingas - įsitikinau dar draugystės pradžioje,kai dažnai eidavo savais reikalais iki išnaktų, man irgi tų reikalų ne mažiau svarbesnių atsirasdavo iki vėlumos.Laikui bėgant kažkaip susistygavom ir radom abiem priimtiną variantą,t.y. pasitikėjimas vienas kitu ir informavimas kur ir iki kada būsime ne namie bei supratimas,kad šeima pirmiau nei draugai- jai asmeninio laiko reikia skirti daugiau,gerokai daugiau. Niekad nemėgau žmogaus gyvenimo reguliavimo ir kontroliavimo politikos- labiau prie širdies sukūrimas tokios situacijos,kad kitas turėtų galimybę susivokti ir pasidaryti išvadas, jei yra košės galvoje.O jei jos yra mažiau nei įsivaizdavau,man nėra ko su tokiu partneriu gaišti laiko ir eikvoti savęs suaugusio žmogaus auklėjimui ir disciplinavimui.
QUOTE(Paragintoji @ 2008 05 23, 23:08) Kodėl vyras gali sau leisti daugiau, nei žmona? Šis klausimas daug ką atskleidžia Visi, kurie čia pasisako už nekontroliavimą, laisvę šeimoje, kaip suprantu turi "lygias galimybes", t.y. gali daryti tą patį Bet būna žmonių, kurie "pasiaukoja" leisdami elgtis kaip nori ir tik po to matai, kiek nepasitenkinimo tai sukelia, kiek trinties. Dar kiti elgiasi kaip nori, bet visiškai nenori, kad ir kitas turėtų tokias pat teises. Todėl geriau kalbėtis abiems, nei degti pykčiu viduje neišsipildžius lūkesčiams.. Visiškai teisingai pasakyta, kiekviena moteris turi vyrą, kurio nusipelno  Aš šeimos žmogų ir vaikų tėvą irgi turiu labai gerą. Abu turim galimybių savo laisvalaikiui ir tuo naudojamės, tačiau jei kalbėt apie savaitgalius, tai jie man - šventas šeimos metas. Ir aš vyrui visada sakau - negaliu staiga pasikeisti, juk nei vyro, nei moters neperauklėsi..arba tu gali su žmogumi gyventi, arba ne  Kol visa tai išsiaiškinom ir sustygavom, buvo ir konfliktų
Bahama mama
2008 05 24, 10:21
QUOTE(Naktine @ 2008 05 24, 06:47) Ech,laiminga aš. Visur leidžiu vyrą,net stengiuosi paskatinti kažkur eiti. Jei labai dažnai kažkur lėktų,tikrai nedrausčiau,bet jei nuo to jausčiausi vieniša ir apleista,daryčiau tą patį,ne mažiau ir ne daugiau.Ta pati moneta pramuša labai puikiai,jei esi kitam žmogui svarbus ir reikalingas - įsitikinau dar draugystės pradžioje,kai dažnai eidavo savais reikalais iki išnaktų, man irgi tų reikalų ne mažiau svarbesnių atsirasdavo iki vėlumos.Laikui bėgant kažkaip susistygavom ir radom abiem priimtiną variantą,t.y. pasitikėjimas vienas kitu ir informavimas kur ir iki kada būsime ne namie bei supratimas,kad šeima pirmiau nei draugai- jai asmeninio laiko reikia skirti daugiau,gerokai daugiau. Niekad nemėgau žmogaus gyvenimo reguliavimo ir kontroliavimo politikos- labiau prie širdies sukūrimas tokios situacijos,kad kitas turėtų galimybę susivokti ir pasidaryti išvadas, jei yra košės galvoje.O jei jos yra mažiau nei įsivaizdavau,man nėra ko su tokiu partneriu gaišti laiko ir eikvoti savęs suaugusio žmogaus auklėjimui ir disciplinavimui. labai taikliai parašei ir tiesiog nusakei mūsų su MB situaciją  Gal dėl to pasitikėjimo vienas kitu ir nesistengimo vienas kito keisti ar auklėti pas mus niekada nebuvo jokių nereikalingų ginčų ar pavydo scenų  Tačiau dėl vieno punkto esam labai aiškiai susitarę - visada informuoti, kur esam ir kiek maždaug užtruksim. Nežinau, kaip MB, bet man būtų labai neramu, jei jis užtruktų ilgėliau ir aš nieko nežinočiau (čia turiu omeny ne pavydą ar kažkokius įtarinėjimus, o paprasčiausią nerimą, ar viskas mano žmogui gerai)
***Žaltvykslė
2008 05 24, 11:24
Nereguliuojame vienas kitam,bet visada pasakome,kur einame ir kada maždaug grįšime.Bet atskirų išėjimų pas mus labai mažai,daugiausiai visur kartu pramogaujame. Kelionių poilsinių po vieną tikrai nesuprantu ir nesuprasiu..
prieplauka
2008 05 24, 11:52
QUOTE(Sommer @ 2008 05 24, 12:24) Nereguliuojame vienas kitam,bet visada pasakome,kur einame ir kada maždaug grįšime.Bet atskirų išėjimų pas mus labai mažai,daugiausiai visur kartu pramogaujame. Kelionių poilsinių po vieną tikrai nesuprantu ir nesuprasiu..  o ka daryti, jei vyras kankinasi guledamas papludimy ar prie baseino, o as del sveikatos negaliu turistauti?..neleisti daryti tai, kas jam svarbu?
Bahama mama
2008 05 24, 12:06
QUOTE(saule^ @ 2008 05 24, 11:52) o ka daryti, jei vyras kankinasi guledamas papludimy ar prie baseino, o as del sveikatos negaliu turistauti?..neleisti daryti tai, kas jam svarbu? manau, Sommer čia turėjo omeny ilgesnes poilsines keliones, išvykimą į užsienį  Visada galima rast kompromisą ir šiuo atveju. Tarkim, kokiam Egipte tu guli skrebt paplūdimy, o TB tuo metu nardyt ar vykti į kokį ekstremalų turą
prieplauka
2008 05 24, 12:27
QUOTE(Bahama mama @ 2008 05 24, 13:06) manau, Sommer čia turėjo omeny ilgesnes poilsines keliones, išvykimą į užsienį  Visada galima rast kompromisą ir šiuo atveju. Tarkim, kokiam Egipte tu guli skrebt paplūdimy, o TB tuo metu nardyt ar vykti į kokį ekstremalų turą  galbut ir tai turejo omeny....man siuo atveju problema nekyla, taip ir elgiames tiesiog buvo idomu kaip kas masto, nes pazistamu rate tokiu kuriozu pasitaiko
QUOTE(saule^ @ 2008 05 23, 09:35) ...pazistu keleta tokiu seimu, kur zmona neleidzia vyrui vienam vaziuoti i keliones, neleidzia gerti alaus (nors jis tikrai jo nepadaugina), neleidzia eiti su draugais sportuoti arba ziureti krepsio bare...na ir panasiu dalyku. viska kontroliuoja ir valdo.. tikrai zinau, kad tie vyrai tvarkingi seimu tevai , ne kokie nors plevesos, kad reiktu bijoti, jog nuklys i sali (aisku garantuoti neimanoma, bet kol kas taip yra) ir kas idomiausia nera visiski mazgotes, kad sedetu po padu, taciau bijo zmonu ir joms paklusta siais klausimais arba konfliktuoja...kazkokia nesamone  .. man tai yra visiskai nesuvokiama kaip galima taip riboti zmogaus asmenine laisve.  ..ar yra dar tokiu vyru, kuriuos taip zmonos kontroliuoja? ir kodel taip vyksta? koks to tikslas? o gal moterys paaiskintu kodel taip daro?  Man atrodo reikia ziureti ne kaip kaimynas ar pazistamas gyvena ir aptarineti ju gyvenimus, o paciai savo problemas spresti. Kiekviena seima pasirenka koks modelis jiems pagal charakterius ir gyvenimo buda tinka ir patinka (nori kontroliuoja, nori nekontroliuoja). Niekada nesikisu i kitu gyvenimus ir nemegstu kai aptarineja manaji. Tai ir nematau jokio tikslo, ka cia tau reiketu aiskinti kodel taip moterys daro  sekmes tau
prieplauka
2008 05 24, 12:55
QUOTE(jur @ 2008 05 24, 13:42) Man atrodo reikia ziureti ne kaip kaimynas ar pazistamas gyvena ir aptarineti ju gyvenimus, o paciai savo problemas spresti. Kiekviena seima pasirenka koks modelis jiems pagal charakterius ir gyvenimo buda tinka ir patinka (nori kontroliuoja, nori nekontroliuoja). Niekada nesikisu i kitu gyvenimus ir nemegstu kai aptarineja manaji. Tai ir nematau jokio tikslo, ka cia tau reiketu aiskinti kodel taip moterys daro  sekmes tau  nebutina taip jau ypatingai piktintis  beje, jei atidziau paskaitytum, tai cia siekiama ne gyvenimus aptarineti, o issiaiskinti, kodel svarbu kontroliuoti zmogu arba ne. be to forumuose zmones diskutuoja ivairiais klausimais, jei pastebejai.  savas ir svetimas problemas aptarineja. jei nepriimtina tema ar diskusija-nedalyvauk joje. saunu, jei nesikisi i kitu gyvenimus ir ziuri saves, tuomet esi labai protinga ir stipri. esi zmogus , kuriam nereik nei paguodos nei kito nuomones. gerbiu tokius  sekmes ir tau
Bahama mama
2008 05 24, 13:03
QUOTE(saule^ @ 2008 05 24, 12:55) nebutina taip jau ypatingai piktintis  beje, jei atidziau paskaitytum, tai cia siekiama ne gyvenimus aptarineti, o issiaiskinti, kodel svarbu kontroliuoti zmogu arba ne. be to forumuose zmones diskutuoja ivairiais klausimais, jei pastebejai.  savas ir svetimas problemas aptarineja. jei nepriimtina tema ar diskusija-nedalyvauk joje. saunu, jei nesikisi i kitu gyvenimus ir ziuri saves, tuomet esi labai protinga ir stipri. esi zmogus , kuriam nereik nei paguodos nei kito nuomones. gerbiu tokius  sekmes ir tau  geras atsakymas  pati patingėjau rašyt. Kažkaip paskutiniu metu nebesiveliu į ginčus čia SM
prieplauka
2008 05 24, 13:08
tai kad gincai beprasmiskas dalykas. kiek zmoniu tiek nuomoniu. juk svarbu pareiksti nuomone, pasidalint patirtim, o ne irodyt... gal kitas paskaites kokiu ideju pasisems, susimastys ir pasidarys isvadas...as tai taip mastau..
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 05 23, 14:36) nesuprantami man šitokie kategoriškumai  Vadinasi ir man vyras tada turėtų kontroliuot - leist į kirpyklą, ar ne, į wc eisi ar neisi...... o tai yra persunku paskaityti paaiskinima - ka reiskia isleidziu ar ne?
vaivos juosta
2008 05 24, 14:33
QUOTE(Silvute @ 2008 05 24, 14:15) o tai yra persunku paskaityti paaiskinima - ka reiskia isleidziu ar ne? Skaičiau. Bet kategoriškumas vis tiek ryškus.
***Žaltvykslė
2008 05 24, 19:19
QUOTE(Bahama mama @ 2008 05 24, 13:06) manau, Sommer čia turėjo omeny ilgesnes poilsines keliones, išvykimą į užsienį  Visada galima rast kompromisą ir šiuo atveju. Tarkim, kokiam Egipte tu guli skrebt paplūdimy, o TB tuo metu nardyt ar vykti į kokį ekstremalų turą  Manau,kiekvienoje laisvalaikio formoje galima rasti,ką veikti abiems.Va,maniškis vasarą į Formulė-1 lenktynes Vokietijon susiruošė,sena jo svajonė.Tik 3 dienos,važiuoja ir jo draugas, bet MB pasiūlė ir man.Ne itin įdomu man ten,o ir Vokietija nusibodusi,dažnai su komandiruotėmis važiuoju,bet kodėl gi ne? Pora valandų lenktynės,o po to visa diena laisva-į artimiausią miestą,apžiūrėti įžymybes,paslampinėti,tiesiog pakeisti aplinką.Ir ką-važiuoju,jau bilietus užsakiau  Bet jei žmonėms priimtina atskirai-kodėl ne?
LAIMINGA MAMA
2008 05 24, 20:57
QUOTE(mergina05 @ 2008 05 23, 11:59) pas mane problema kitokia...as savo negaliu isvaryt is namu pasimatyt su draugais ir isgert alaus...krepsinio ar futbolo jis nemegsta ziuret, todel ir neina su draugais i barus ziureti, bet va kai draugai kviecia, kad atvaryk pasimatysim, pagersim, pasnekesim vyriskoj kompanijoj as jo negaliu isvaryt........sakau as tave ir nuvesiu, ir bet kada nakti kai paskambinsi parsivesiu....nu neina jis...  kaip ir pas mus tas pats
blondinas Nr.44
2008 05 26, 05:21
QUOTE(mergina05 @ 2008 05 23, 11:59) pas mane problema kitokia...as savo negaliu isvaryt is namu pasimatyt su draugais ir isgert alaus..........sakau as tave ir nuvesiu, ir bet kada nakti kai paskambinsi parsivesiu....nu neina jis... zinai kas cia galetu buti... manau tas pats, kas ir su mano katinu. Buvo normalus, kol neiskastravom....dabar niekur neina, daugiau gulineja, priaugo svorio. Nors... cia katinas..o cia vyras ... 100% negarantuoju, bet patikrinti reiketu.
Naktine
2008 05 26, 05:55
To blondinas Nr.44
Jei jau taip mėgsti stebėti gyvenimą ir lyginti,tau neatrodo,kad gera vyrų lytinė būklė- tai viena iš priežasčių,dėl ko moterys(merginos) gyvena su vyrais (vaikinais)?Ar tau vyru atrodo tik tas,kuris kaip katinas nuolat į morčių traukia? Pagal save sprendi,ar kaip? Mąstom plačiau ir jei jau lyginam,tai imkim ne vieną rūšį.Gamtoje įvairovė labai didelė.Ir sugyvenimo modeliai skirtingi.
Visuomet pasakau savo nuomonę apie jo planuojamą išvyką, vakarėlį ir pan. Ir jei man tai atrodo nepriimtina, visuomet pasakau. Lygiai tą patį daro ir jis. Tiesiog išklausom vienas kito nuomonę, o sprendimas bet kokiu atveju priklauso sau pačiam. O nurodinėti, padaryk tą, padaryk aną-vyras ne šuo, kad jam komandas diktuoti
ssiimmaa
2008 05 28, 17:18
leidziu neleidziu - vistiek iseina. jei as planuoju kur iseiti - turiu atsiklausti, sulaukti leidimo, kogero susirasti kam palikti vaika (jis juk pavarges) ir dazniausiai dingus norui kur nors beiti ar nesusiradus aukles sedeti namie... jis "kam sunervinau" ta proga kad jau sedziu su vaiku namie iseis kur nors "pamastyti"..
prieplauka
2008 05 28, 18:44
QUOTE(ssiimmaa @ 2008 05 28, 18:18) leidziu neleidziu - vistiek iseina. jei as planuoju kur iseiti - turiu atsiklausti, sulaukti leidimo, kogero susirasti kam palikti vaika (jis juk pavarges) ir dazniausiai dingus norui kur nors beiti ar nesusiradus aukles sedeti namie... jis "kam sunervinau" ta proga kad jau sedziu su vaiku namie iseis kur nors "pamastyti"..  liudna situacija...
Maniškis vienas nemėgsta niekur eiti, nei važiuoti. Visur tempiasi ir mane.
Man tai pati savoka nepriimtina "leidziu-neleidziu"  Siaip neisivaizduoju tokios situacijos, kad as kazko vyrui ar jis man neleistu. Kartais as irgi nenoriu, jog jis eitu/vaziuotu kur nors, bet nieko nesakau, nes: 1. tikrai jausis nelaimingas likes namie (nors net nezinau ar tikrai liktu namie, jei grieztai pasakyciau "neleidziu", gali suveikti principai....). Ka su tokiu reiketu veikt? 2. nepradedu seimoje zaidimu leisiu-neleisiu, nes tas pats principas veikia ir man, galiu ir su draugem susitikt, ir i kokius Druskininkus su drauge nuvaziuot pailset savaitgaliui nuo seimos, ir i kurorta nuskrendu pvz. su mama... Kitaip tariant elgiuosi su vyru taip kaip noriu, jog jis elgtusi su manimi. Cia kazkuri rase apie sventus seimos vakarus, savaitgalius. Nu grazu, bet man kartais norisi pailseti nuo seimos, nuo vaiku ir pan., vyrui turbut irgi to reikia. Va, dar prisiminiau. Mano vyras turi hobi, susijusi su automobiliais, ju klube vyksta daug renginiu, keli is ju per metus buna kur nors kaimo turizmo sodyboje su nakvyne. Is pradziu as vaziuodavau su juo, bet po to supratau, kad man ten neidomu, kad as ten tik dirbtinai kazkam sypsausi, kalbuosi su kazkuo apie kazka etc. Zodziu man ten neidomu, dabar vyras i tuos renginius vaziuoja vienas, dabar ir sunu pradejo imti. Man jokiu problemu del to, zinau, kad mano zmogui to reikia, jam ten idomu ir pan., bet juokingiausia man budavo ziureti i kitas klubieciu moteris, kurios lygiai taip pat ten nuobuodziaudavo, o vyras pasakojo, kad jos ten vaziuoja iki siol, nes KAIP SAVAITGALIS BE SEIMOS?  As net galvoju, kad tokios moterys nebemoka buti be seimos/vyro QUOTE(Bahama mama @ 2008 05 24, 10:21) Tačiau dėl vieno punkto esam labai aiškiai susitarę - visada informuoti, kur esam ir kiek maždaug užtruksim. pas mus si taisykle galioja irgi, nes as kaip nenormali isivaizduoju, kad maniskis i kokia nors avarija papuola  Is tiesu tai man buna ne tiek svarbu kur jis ir kada grys, bet, kad pakele rageli ir pranese, kad gyvas (zino jis mano fobija  )
Maironis
2008 07 30, 13:29
Aš tai irgi nelabai mėgstu kažkur su chebra varyt. Nors ir kviečia, sako: "varom, gi gamta, alus, mergos..." Ai, bet man geriau namai, limonadas, purnūškė per internetą... Joke, of course
|
|