Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vienkartinės ar daugkartinės sauskelnės?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Beža
QUOTE(egvida @ 2011 11 14, 14:56)
Tai va, gerai, kad pati sugebat prisiruošt tų sauskelnių smile.gif
*

Reikia tik siuvimo mašinos ir sugebėtų visos,jei būtų noro 4u.gif internete pilna visokių iškarpų,problema tik turėt siuvimo mašina,medžiagų gal dar rolleyes.gif
hirondelle
aš ir už daugkartines, nors dažnaiua naudojame vienkartines smile.gif
dovil14
QUOTE(hirondelle @ 2011 11 15, 00:24)
aš ir už daugkartines, nors dažnaiua naudojame vienkartines smile.gif
*

už daugkartines drinks_cheers.gif
suri kata
QUOTE(Beža @ 2011 11 14, 19:59)
Reikia tik siuvimo mašinos ir sugebėtų visos,jei būtų noro 4u.gif internete pilna visokių iškarpų,problema tik turėt siuvimo mašina,medžiagų gal dar  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif aš tikrai ne per geriausia siuvėja, bet sauskelnes puikiausiai pasisiuvau praėjus paskaitą apie sauskelnių siuvimą Prieraišiosios tėvystės centre smile.gif pasiėmiau močiutės siuvimo mašiną ir viskas kuo puikiausiai pavyko, jau daugiau nei pusę metų naudojam thumbup.gif
garbane99
Kadangi labai nusivyliau daugkartinėmis sauskelnėmis verysad.gif , tai nutariau pasisakyti šiame forume, kad kitos mamos nesuklystų besirinkdamos sauskelnes. schmoll.gif Prisipirkau įvairiausių sauskelnių, tai ir bambukinių, ir trys viename, ir vilnones kelnytes, na žodžiu išleidau tikrai nemažai pinigėlių. O rezultatas, tai labai nusivyliau, mano dukrytės užpakaliukas siaubingai parausta, kai jas uždedu. Esu tikrai pavyzdinga mama, keičiu kas dvi valandos saukelnes, o jeigu prikakoja, tai juk iš karto keičiu, bet rezultas, užpakaliukas siaubingai raudonas g.gif, tai nebuvo su vienkartinėmis. Tai net nebežinau ir ką bedaryti, o taip norėjau auginti su daugkartinėmis, nes juk tipo ekologiška ax.gif ax.gif Patarkite mamos, gal ką ne taip darau, gal gerenės kanapinės negu bambukinės sauskelnės? g.gif
Aphanizomenone
QUOTE(garbane99 @ 2011 12 01, 10:46)
Kadangi labai nusivyliau daugkartinėmis sauskelnėmis  verysad.gif , tai nutariau pasisakyti šiame forume, kad kitos mamos nesuklystų besirinkdamos sauskelnes.  schmoll.gif  Prisipirkau įvairiausių sauskelnių, tai ir bambukinių, ir trys viename, ir vilnones kelnytes, na žodžiu išleidau tikrai nemažai pinigėlių. O rezultatas, tai labai nusivyliau, mano dukrytės užpakaliukas siaubingai parausta, kai jas uždedu. Esu tikrai pavyzdinga mama, keičiu kas dvi valandos saukelnes, o jeigu prikakoja, tai juk iš karto keičiu, bet rezultas, užpakaliukas siaubingai raudonas  g.gif, tai nebuvo su vienkartinėmis. Tai net nebežinau ir ką bedaryti, o taip norėjau auginti su daugkartinėmis, nes juk tipo ekologiška  ax.gif  ax.gif Patarkite mamos, gal ką ne taip darau, gal gerenės kanapinės negu bambukinės sauskelnės?  g.gif
*

hmm galvoju dabar, maniskei kaip tik su vienkartinem sunta visi galai. su vystiklais ner buves raudonas sikniukas. na tik karta kai vaziuojant masina neisgirdom kad vaikas apsikakojo ir 4h prabuvo kelionej, tada tai oiiii kaip baisiai buvo. o gal skalbimo priemones netinka? ar po kiekvieno pakeitimo apiplaunat uzpakali? ant odo neturi likti slapimo rugsties, kuri yra pagrindinis mikrobu maistas. as keiciu kas 1,5 h ir visad nuplaunu uzpakali po kranu. pas mane dauguma vysiklu yra medvilniniai. turiu bambuko, bet jis irgi tinka mano vaiko uzpakaliui.
costela
O mums labai gerai vienkartinės, užpakaliukas nešunta, nerausta ir neišberia thumbup.gif
garbane99
QUOTE(Aphanizomenone @ 2011 12 01, 17:49)
hmm galvoju dabar, maniskei kaip tik su vienkartinem sunta visi galai. su vystiklais ner buves raudonas sikniukas. na tik karta kai vaziuojant masina neisgirdom kad vaikas apsikakojo ir 4h prabuvo kelionej, tada tai oiiii kaip baisiai buvo. o gal skalbimo priemones netinka? ar po kiekvieno pakeitimo apiplaunat uzpakali? ant odo neturi likti slapimo rugsties, kuri yra pagrindinis mikrobu maistas. as keiciu kas 1,5 h ir visad nuplaunu uzpakali po kranu. pas mane dauguma vysiklu yra medvilniniai. turiu bambuko, bet jis irgi tinka mano vaiko uzpakaliui.
*

Na tikrai prieš keičiant sauskelnes visada nuplaunu po šiltu vandenuku užpakaliuką be jokių muilų. Plaunu sauskelnes su ekologiška priemone, tai Somat. g.gif Gal yra nekokios sauskelnės būtent trys viename? Kaip manote? Įdėsiu nuorodą, kaip jos atrodo:

http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...lotu---132.html

Turiu trejas tokias, tai gal jos ir gadina visą tą reikalą g.gif
gitulia
Mums bet kokios sauskelnes, tiko, ir su PUL taip pat, neraudo uzpakaliukas, bet va nuo Somat buvo ziauriai isbere, kai viena karta susigundziau ji isbandyti. Daugiau jo mano namuose nebera. g.gif
gitana.v
QUOTE(garbane99 @ 2011 12 01, 22:17)
Na tikrai prieš keičiant sauskelnes visada nuplaunu po šiltu vandenuku užpakaliuką be jokių muilų. Plaunu sauskelnes su ekologiška priemone, tai Somat.  g.gif Gal yra nekokios sauskelnės būtent trys viename? Kaip manote? Įdėsiu nuorodą, kaip jos atrodo:

http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...lotu---132.html

Turiu trejas tokias, tai gal jos ir gadina visą tą reikalą  g.gif
*

naudojame ir neperslampamas, tai buna seip kad parausta uzpakalis, bet cia vidui bambukas, neturetu, o jus naudojate vystyklu popieriu? nes pas mus lygei ta pati problema doh.gif nors keiciu kas valanda, dar ir dazniau, nes maniskis labai daug siusioja verysad.gif , bet jai tik neuzdedi vystyklu popieriaus tai po poros sauskelniu pakeitimo nuraudes uzpakalis ir kiausiniai, ir mums pats geriausias tas popolini butent kuris yra dezuteja, o ne tie kurie yra ritinelyja, nes jis palaiko vaiko uzpakaliuka sausa kaip ir su vienkartinemis, o tie kur plesiami is rulono jie tik kad kakas lengviau issimtu, o uzpakalis slapias lieka, ir ta is dezutes gali prisisiota isplauti, isdziovinti ir vel naudoti thumbup.gif pabandyk mirksiukas.gif
Ir sauskelnias reikia apmergti, o nemesti i kruva dezeja kad kauptusi ten bakterijos, yra net specialios priemones ipilamos bakterijoms naikinti thumbup.gif

i 
Skelbimai forume draudžiami.
garbane99
QUOTE(gitana.v @ 2011 12 01, 21:55)
naudojame ir neperslampamas, tai buna seip kad parausta uzpakalis, bet cia  vidui bambukas, neturetu, o jus naudojate vystyklu popieriu? nes pas mus lygei ta pati problema doh.gif nors keiciu kas valanda, dar ir dazniau, nes maniskis labai daug siusioja verysad.gif , bet jai tik neuzdedi vystyklu popieriaus tai po poros sauskelniu pakeitimo nuraudes uzpakalis ir kiausiniai, ir mums pats geriausias tas popolini butent kuris yra dezuteja, o ne tie kurie yra ritinelyja, nes jis palaiko vaiko uzpakaliuka sausa kaip ir su vienkartinemis, o tie kur plesiami is rulono jie tik kad kakas lengviau issimtu, o uzpakalis slapias lieka, ir ta is dezutes gali prisisiota isplauti, isdziovinti ir vel naudoti thumbup.gif  pabandyk mirksiukas.gif
Ir sauskelnias reikia apmergti, o nemesti i kruva dezeja kad kauptusi ten bakterijos, yra net specialios priemones ipilamos bakterijoms naikinti thumbup.gif

*

Popieriaus nenaudoju, nes dar nespėjau kažkaip įsigyti. Tad teks dar tada nusipirkti popieriaus, gal tikrai padės schmoll.gif Na o jeigu nepadėtų, tai tikrai būsiu nusivylusi verysad.gif , nes taip norėjau daugkartinių sauskelnių, o dar labiau norėjau, kad dukrytės užpakaliukas būtų neparaudęs blush2.gif
gitana.v
QUOTE(garbane99 @ 2011 12 02, 10:30)
Popieriaus nenaudoju, nes dar nespėjau kažkaip įsigyti. Tad teks dar tada nusipirkti popieriaus, gal tikrai padės  schmoll.gif Na o jeigu nepadėtų, tai tikrai būsiu nusivylusi  verysad.gif , nes taip norėjau daugkartinių sauskelnių, o dar labiau norėjau, kad dukrytės užpakaliukas būtų neparaudęs  blush2.gif
*

na mum thumbup.gif popierius tai tikras issigelbejimas, manau ir jums turetu tikti, bet bandyk ta butent dezuteja mirksiukas.gif
benitaa
Kas nors naudoja vilnoni pakloteli su daugkartiniais sauskelnem kad nesuslaptu lovyte?
Giveta
kol kas naudojam vienkartines sauskelnes, bet jau planuojame pereiti į daug kartines, nes jau sėsimės ant puoduko smile.gif
gitana.v
QUOTE(Giveta @ 2011 12 06, 19:26)
kol kas naudojam vienkartines sauskelnes, bet jau planuojame pereiti į daug kartines, nes jau sėsimės ant puoduko smile.gif
*

na paklotelio nenaudoju, bet jai ji impregnavus lanolinu manau nesuslaptu mirksiukas.gif o jum ne sauskelniu jau reikia, o atprastukiu tokiu atveju jai puoduku naudosites jau mirksiukas.gif
zabankstis
Sveikos mamos, nors vaikelis dar pilve, bet pradedu domėtis visokiais su auginimu susijusiais reikaliukais smile.gif Gimus vaikiukui norėčiau naudoti dagkartines sauskelsnes tik man išklo klausimas dėl skalbimo. O ar užsipildo skalbimo mašina sauskelnėmis jei kas porą dienų jos skalbiamos? Ar skalbiat pustuštėje? Ar nėra tada viskas truputį nebe taip ekonomiška ir ekologiška, kai tiek elektros ir vandens išnaudojama? g.gif O gal čia tik pas mane tokia senovinė skalbyklė, kur visada vienodai vandens naudoja.. biggrin.gif
gitana.v
QUOTE(zabankstis @ 2011 12 19, 12:57)
Sveikos mamos, nors vaikelis dar pilve, bet pradedu domėtis visokiais su auginimu susijusiais reikaliukais smile.gif Gimus vaikiukui norėčiau naudoti dagkartines sauskelsnes tik man išklo klausimas dėl skalbimo. O ar užsipildo skalbimo mašina sauskelnėmis jei kas porą dienų jos skalbiamos?  Ar skalbiat pustuštėje? Ar nėra tada viskas truputį nebe taip ekonomiška ir ekologiška, kai tiek elektros ir vandens išnaudojama?  g.gif O gal čia tik pas mane tokia senovinė skalbyklė, kur visada vienodai vandens naudoja..  biggrin.gif
*

na as tai skalbiu su kitais vaiko rubais, tik tas sauskelnias apmeriu kad nesmirdetu ant visos vonios ir nerauginu kelias dienas ax.gif nes taip aisku kad jos tik puse prisipildys jau kokias 3 dienas kaupti reikia mirksiukas.gif ir aisku kaip vaikutis sisioja, gali ir per 2 dienas prisirinkti cool.gif
Simuute
QUOTE(zabankstis @ 2011 12 19, 12:57)
Sveikos mamos, nors vaikelis dar pilve, bet pradedu domėtis visokiais su auginimu susijusiais reikaliukais smile.gif Gimus vaikiukui norėčiau naudoti dagkartines sauskelsnes tik man išklo klausimas dėl skalbimo. O ar užsipildo skalbimo mašina sauskelnėmis jei kas porą dienų jos skalbiamos?  Ar skalbiat pustuštėje? Ar nėra tada viskas truputį nebe taip ekonomiška ir ekologiška, kai tiek elektros ir vandens išnaudojama?  g.gif O gal čia tik pas mane tokia senovinė skalbyklė, kur visada vienodai vandens naudoja..  biggrin.gif
*

Mes skalbiam kas 2 naktį, be to, kartu įmetu ir savo bei vyro drabužių, ar mažosios kitus drabužėlius. Taip kad pas mumis ir ekologiška, ir ekonomiška biggrin.gif
zabankstis
Na, jei prisikaupia, tai labai puiku smile.gif Aš gal dar neįsivaizduoju kiek vaiko rūbelių kaupiasi tai ir kyla tokie klausimai. Nes kol kas mums su vyru savaitės reikia, kad rūbų prisikauptų skalbimo mašinai užpildyt smile.gif Tai reiks būtinai išbandyti daugkartines sauskelnes ir tikiuosi, kad mums tiks ir patiks smile.gif
Becel

i 
Skelbimai forume draudžiami.
gitana.v
QUOTE(zabankstis @ 2011 12 19, 14:04)
Na, jei prisikaupia, tai labai puiku smile.gif Aš gal dar neįsivaizduoju kiek vaiko rūbelių kaupiasi tai ir kyla tokie klausimai. Nes kol kas mums su vyru savaitės reikia, kad rūbų prisikauptų skalbimo mašinai užpildyt smile.gif Tai reiks būtinai išbandyti daugkartines sauskelnes ir tikiuosi, kad mums tiks ir patiks smile.gif
*

na kai vaiko nebuvo ir pasmus tu rubu nekazin kiek prisiringdavo, nu bet kai vaikas, ipac kai didesnis, tai per diena kelis kartus perrengti reikia doh.gif ir sauskelniu tik negalima skalpti su milteliais kuriuose yra baliklio ir minstiklio, tai jau kai skalbiu sauskelnias su rubais minkstikliu nenaudoju jokiu, o ir vaikui sveikiau, kai maziau chemijos. na aisku jai ten tik medvilne tai nieko, galima su visokeis jai vaikas nealergiskas, na bet pas mus ir kanapines ir bambukines tai tokiu negalima, nes sumazina sugeriamuma mirksiukas.gif mirksiukas.gif
java mata
mes tai vienkartines naudojam brangesnes perkam maziukui labai tinka ir man maziau vargo smile.gif
Asta'J
Dieną daugkartinės, vis tiek dažnai keisti reikia, naktį geros vienkartinės - ramesnis miegas. Darinam dvi galimybes biggrin.gif
vivik
QUOTE(Asta'J @ 2011 12 23, 12:19)
Dieną daugkartinės, vis tiek dažnai keisti reikia, naktį geros vienkartinės - ramesnis miegas. Darinam dvi galimybes biggrin.gif
*

Ir mes taip pačiai smile.gif
barboryte1
naudojam vienkartines. kol laukiausi, turejau minciu bandyti daugkartines, bet po gimdymo buvau labai issekus, o pirmus menesius daug siusioja ir kakoja, tai nebuvo jegu 'terliotis', taip ir ipratom prie patogesnio varianto.
Giorgita
naudojam vienkartines
tigrin
Tik vienkartinės,daug patogiau! Ypač, kai reikdavo per dieną po 5-7 pampersus keist,plius kasdien rūbų kalnai rankom plaut. Tai vienkartinės man labiau patiko. Plius nebuvo bėrimų, šutimų,gal tik porą kartų.
dziubek
Naktį vienkartinės, o diena uždedam ir daugkartines. Ir geriau ir taupiau thumbup.gif

http://public.fotki.com/Dziubeklt/
aušrūnė
QUOTE(dziubek @ 2012 02 11, 16:47)
Naktį vienkartinės, o diena uždedam ir daugkartines. Ir geriau ir taupiau thumbup.gif
http://public.fotki.com/Dziubeklt/
*

šitas variantas ir man atrodo realistiškesnis. O užpakalis daugiau nušunta tai su daugkartinėm, todėl vienintelė man matoma nauda ekologinė. Skalbiant ištisai juk pinigai išleidžiami elektrai tai kas čia susitaupo?
samantila
Mes abu variantus naudojam ,nes žiemą lėtai džiūna drabužiukai, o va atšils orai pereisim su abiem merginom prie daugkartiniu..mano atžvilgiu mes per metus tiek neišnaudojam nei vandens nei elektros kiek išmetam pinigėlių pampersiukams..ir be to su medžiaginem nešunta šinkikės dukriukams bigsmile.gif
nezaidziu
namuose diena - daugkartines (o tiksliau - senoviniai marliukai + neperslampancios kelnaites), o nakti ir kazkur einant - ekologiskos vienkartines.
del skalbimo nematau problemos, vystyklu kelias dienas nekaupiu, o tiesiog slapius isskalbiu is karto rankomis su Ringuvos vaikisku muilu. jei rimciau sutepti, pamerkiu, isskalbiu vakare. karta per savaite perskalbiu visus skalbimo masinoje.
kodel naudoju vystyklus? -- todel, kad sauskelnes suyra per bene 500 metu, taigi baisu is tikruju pagalvoti, kokioje planetoje gyvens musu vaikai ir anukai (kadangi nesu visai tobula ( biggrin.gif ) ir vis del to naudoju vienkartines sauskelnes, perku ekologiskas, nes jos bent jau pagamintos is naturaliu zaliavu ir suyra greiciau); tikiu, kad vis tik kudikiui nera nieko sveikiau nei naturali medvilne; teko skaityti, jog kudikiai, kurie auga su vystyklais, geriau jaucia dregme ir del to lengviau ir greiciau ismoksta sedeti ant puoduko... bus matyt mirksiukas.gif
Helianta
QUOTE(Asta'J @ 2011 12 23, 11:19)
*

mes irgi derinam drinks_cheers.gif
Naktį ar kur nors einant - Bambo vienkartinės, dieną - daugkartinės ax.gif
Aphanizomenone
QUOTE(nezaidziu @ 2012 02 16, 15:14)
kudikiai, kurie auga su vystyklais, geriau jaucia dregme ir del to lengviau ir greiciau ismoksta sedeti ant puoduko... bus matyt  mirksiukas.gif
*

manoji 9 menesiui kelnes labai retai pridaro (tikiuos kad taip ir liks), o ir jei iseinant dedu vystikla, tai iki paskutiniosios laukia ir tada apsisioja ir labai rekia, nes nepatinka but slapiai (taip manau).
Laola
Aš kol nepagimdžiau buvau nuomonės - tik daugkartinės sauskelnės, o dar ypač kai berniukas pas mane. Žinokit, gerai,kad jų ir nepirkau. Nes būna nespėju mažylio rūbėlių išplauti, tai ką kalbėti apie daugkartines sauskelnes,kai į dieną vien "pampersų" apie 7 sunaudojam doh.gif Tai kai paskaičiavau kiek kainuos pinigų prisipirkti daugkartinių sauskelnių - juk jos nepigios!! Ir dar kiek vargo jas nuolat plaunant ir džiovinant. Žinoma, nesiginčyju, jos ir ekologiška gamtai ir vaikui sveikiau, bet kol kas yra kaip yra. Lenkiu galvą mūsų mamoms,kurios mus išaugino vystykluose, o taip pat toms mamytėms,kurios savo vaikučius augina su daugkartinėm sauskelnėm. 4u.gif
JuratelaZ
Mūsų berniukas irgi kokius 7-8 kartus per dieną sisioja, gal net dažniau, bet būtent dėl to man geriau daugkartinės. kadangi nakčiai dedu vienkartinę, tai vakare išskalbus per naktį jos išdžiūsta, jei kartais pritrūksta - dedu marlinį vystyklą. o dėl skalbimo, tai juk įmetu į skalbyklę ir viskas, žinoma, jeigu reikėtų rankomis skalbti, kaip teko mūsų mamoms, tai tikrai būtų sunkiau. Aš turiu 8 sauskelnes, jas pati pasisiuvau, tai tikrai brangiai nekainavo. Tiesa, buvau ir nusipirkus vieną daugkartinę, tai didelio skirtumo nuo savųjų nematau.
gitana.v
QUOTE(JuratelaZ @ 2012 02 18, 11:29)
Mūsų berniukas irgi kokius 7-8 kartus per dieną sisioja, gal net dažniau, bet būtent dėl to man geriau daugkartinės. kadangi nakčiai dedu vienkartinę, tai vakare išskalbus per naktį jos išdžiūsta, jei kartais pritrūksta - dedu marlinį vystyklą. o dėl skalbimo, tai juk įmetu į skalbyklę ir viskas, žinoma, jeigu reikėtų rankomis skalbti, kaip teko mūsų mamoms, tai tikrai būtų sunkiau. Aš turiu 8 sauskelnes, jas pati pasisiuvau, tai tikrai brangiai nekainavo. Tiesa, buvau ir nusipirkus vieną daugkartinę, tai didelio skirtumo nuo savųjų nematau.
*

dieve kaip gerai 7-8 kartus tik sisioja, maniskis per dvi valandas tiek pasiusioja doh.gif tai buna ir kantrybes pritruksta su daugkartinemis, tai kaskaip daug ju turiu, bet mazai naudoju ax.gif o dabar jau isvis be sauskelniu buname ant toleto mokinames, ir pastebejau jai uzdedu atprastuke tai pasisiojas net nesureguoja i slapima, o jai tik su petkelnemis ,pasisiojas ir rodo kad slapia jam maunasi jas zemen thumbup.gif tai ir atprastukes pas mus mazai naudojamos, galiu ir pardavineti kiek turto prisikaupusi lotuliukas.gif noriu kad greiciau pradetusi pats prasytis i toleta 4u.gif
gitulia
QUOTE(Laola @ 2012 02 17, 21:57)
Aš kol nepagimdžiau buvau nuomonės - tik daugkartinės sauskelnės, o dar ypač kai berniukas pas mane. Žinokit, gerai,kad jų ir nepirkau.

Tame ir esme, kad nepirkot, nepabandet ir nezinot kaip butu jeigu butu smile.gif O gal butumet pirkus ir bandziu, gal butu kaip tik labai patike ir tike smile.gif Kike gi to darbo prie tu paciu plaunamu sliaztu imesti sausklenes? Minute ar dvi gal ir ilgiau sugaistumet sumetimui ir isdziaustymui, tiek tos bedos mirksiukas.gif
JuratelaZ
QUOTE(gitana.v @ 2012 02 18, 12:54)
dieve kaip gerai 7-8 kartus tik sisioja, maniskis per dvi valandas tiek pasiusioja doh.gif  tai buna ir kantrybes pritruksta su daugkartinemis, tai kaskaip daug ju turiu, bet mazai naudoju ax.gif  o dabar jau isvis be sauskelniu buname ant toleto mokinames, ir pastebejau jai uzdedu atprastuke tai pasisiojas net nesureguoja i slapima, o jai tik su petkelnemis ,pasisiojas ir rodo kad slapia jam maunasi jas zemen thumbup.gif tai ir atprastukes pas mus mazai naudojamos, galiu ir pardavineti kiek turto prisikaupusi lotuliukas.gif  noriu kad greiciau pradetusi pats prasytis i toleta 4u.gif
*

Na, mums dar tik 3.5 mėn., nors pastebėjau, kad labai mėgsta pasisioti, kai numaunu sauskelnes ir lieka nuogutis smile.gif
Pokachontas
Su pirmu vaikeliu naudojau tik tai vienkartinius. Su 2 labai norėčiau naudoti daugkartinius. Bet bėda ta, kad labai truksta žinių. Visur toks didelis pasirinkimas, kad sunku apsispresti kurios iš tiesu yra geros. Ir kaip dėl tų įklotukų vienkartinių??? Gal mamos naudojančios juos, galėtų patarti smile.gif ax.gif
vinipooh
QUOTE(Pokachontas @ 2012 02 19, 16:12)
Su pirmu vaikeliu naudojau tik tai vienkartinius. Su 2  labai norėčiau naudoti daugkartinius. Bet bėda ta, kad labai truksta žinių. Visur toks didelis pasirinkimas, kad sunku apsispresti kurios iš tiesu yra geros. Ir kaip dėl tų įklotukų vienkartinių??? Gal mamos naudojančios juos, galėtų patarti smile.gif ax.gif
*

pasirinkimas tikrai didelis ir jis tikrai ismusa is veziu smile.gif kai pati ieskojau info, tai tikrai ji trikde, pradejau pirkti nelabai zinodama ka, bet paskui man labai buvo naudinga nuejus i prieraisiosios tevystes centra vystyklystes pradziamoksli, ten mamos is patirties pasakoja, gali daug ka paciupinmeti ir tt ir pan.
bet vertingiausias ju patarimas buvo, kad neprisipirkti iskarto daug ir visko, o tik pradejus naudoti atrandi, kas butent tau ir tavo vaikui geriausia smile.gif
esu draugei rasius mazdaug savo patirti, tai jei dar domins, parasykit man i az, persiusiu smile.gif
melynas dangus
QUOTE(Pokachontas @ 2012 02 19, 16:12)
Su pirmu vaikeliu naudojau tik tai vienkartinius. Su 2  labai norėčiau naudoti daugkartinius. Bet bėda ta, kad labai truksta žinių. Visur toks didelis pasirinkimas, kad sunku apsispresti kurios iš tiesu yra geros. Ir kaip dėl tų įklotukų vienkartinių??? Gal mamos naudojančios juos, galėtų patarti smile.gif ax.gif
*

Oi, tikrai, kad informacijos yra labai daug. ir as is pradziu varvinau akis, skaiciau skaiciau, rasiausi, rasiausi ir galu gale nuvaziavusi i kasmetini vystyklu turgu supratau, kad nieko nesuprantu biggrin.gif
Esme tokia(parasysiu kaip as darau): yra iklotukai, http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...klotas-312.html

yra sauskelnes (gali buti uzsisegancios, uzsilipinancios, uzrisamos) http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...iklotu-123.html

ir yra prilaikancios kelnytes http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...ziai---252.html

As nauduju bambukinius iklotukus, bambukines sauskelnes ir vilnones prilaikancias kelnytes. Naissigaskit del vilnos - ji labai svelni, tikrai vaikiukui nekanda. Ziema man labai patogu su jomis - uzdedu ilgaklesnes kelnytes ir psio - vaikas aprengtas (nu, dar bodziukas, aisku).
Kai kam patogiau naudoti tokias sauskelnes, kur virsuj prisiutas neperslampantis sintetinis sluoksnis http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...ija----269.html , tada ant virsaus vilnoniu jau nebereikia deti (nebent siaip, del grozio). Man kazkaip priimtiniau vilna.
Nenoriu pernelyg cia reklamuoti pupkio.lt puslapio, bet tiesiog pati is ten viska pirkau, tai man patogiausia i ji nuoroda ikelti 4u.gif
JuratelaZ
Mums dar labai patinka servėtėlės štai tokios http://popolini.lt/?Daugkartin%C4%97s_saus...C5%B3_popierius . Ypač gerai, kai vaikas pakakoja, tai turinys dažniausiai gražiai išsiima ir išsimeta, taip pačios sauskelnės ir įklotukas mažiau susitepa.

Beje, pastaruoju metu aš pradėjau nebedėti įklotų ir mums visai nepersigeria, nes bent jau man vis tiek norisi kiekvieną kartą pasišlapinus sauskelnę pakeisti.
Pokachontas
Aciu uz atsakymus smile.gif Dabar tikrai aiskiau pasidare. Ir Jusu manymu kiek reiketu tokiu sauskelnyciu tureti? Kad nepripirkt labai daug smile.gif
melynas dangus
paprastai per diena sunaudoju 8-10 (10 ju ir turiu) . Nakti dedu vienkartines, per ta laika dziusta isskalbtos sios.
Lurute
Kol kas naudojam vienkartines, vis mastau, kad reiktu pereit prie daugkartiniu... 4u.gif
Prikolnaja
skaiciau skaiciau, bet taip ir nesupratau doh.gif blush2.gif
tai kiek reikia tu sauskelniu daugkartiniu g.gif ar ju uztenka pora ir tada kokiu 10 iklotu, ar jie irgi suslampa ir reikia ir tu ir tu po 10 g.gif ir tada skalbti ne vien iklota o visa pampersa g.gif
melynas dangus
Man tai reikia ir 10 iklotu ir 10 sauskelniu. Nes perslampa abu paprastai. Kol dukryte buvo visai maza (pora menesiu) tai kartais pataikydavau nuimti sauskelnes kol dar tik iklotelis budavo suslapes ir uztekdavo tik ikloteli pakeisti, bet tie laikai jau senai praeityje biggrin.gif dabar ji sysioja jau zymiai didesnemis "dozemis" ir suslampa is karto ir iklotas ir sauskelne.
Nezinau, galima bandyti deti daugiau iklotu, arba kazkur tarp paprastu iklotu ir sauskelnes ikomponuoti vilnoni iklotuku, tai galbut tada ir issaugotumet sauskelne, bet as kazkaip nesivarginu. keiciu visa saukelne su iklotu ir tiek.
Kadangi skalbiu ne rankomis, tai man nera skirtumo ka keisti - ar tik iklota, ar iklota su sauskelne. Na, aisku, tai turi reiksmes perkant, nes is tikruju pirmoji investicija nemaza iseina. Bet manau, kad mazdaug po 6 men atsiperka (siaip neskaiciavau, tik kazkada primeciau taip)
O tu prilaikanciu (vilnoniu) kelnyciu is bedos 2 uztenka, bet geriausia kokias 3 tureti pakeitimui.
Prikolnaja
aciu Saulute 4u.gif
Amade
mes turim 10 vnt 3 viename. pilnai uztenka kasdien skalbiant, tik jau pradejau deti papildoma merlini iklotuka, nes sysioja daugiau, o spec iklotuku neprisiruosiu nusipirkt blush2.gif Keiciam kas 1,5-2 val. Ir tikrai jokio sudetingumo thumbup.gif vienkartines ismeti i siuksline, o daugkartines - i kibira su vandeniu ir karta i diena ijungi skalbianke. Nematau jokio vargo ax.gif
oliushka
Naudojam daugkartines, tik nakčiai dedu vienkartines ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.