QUOTE(egvida @ 2011 11 14, 14:56)
Reikia tik siuvimo mašinos ir sugebėtų visos,jei būtų noro
aš ir už daugkartines, nors dažnaiua naudojame vienkartines
QUOTE(Beža @ 2011 11 14, 19:59) Reikia tik siuvimo mašinos ir sugebėtų visos,jei būtų noro
Kadangi labai nusivyliau daugkartinėmis sauskelnėmis
QUOTE(garbane99 @ 2011 12 01, 10:46) Kadangi labai nusivyliau daugkartinėmis sauskelnėmis hmm galvoju dabar, maniskei kaip tik su vienkartinem sunta visi galai. su vystiklais ner buves raudonas sikniukas. na tik karta kai vaziuojant masina neisgirdom kad vaikas apsikakojo ir 4h prabuvo kelionej, tada tai oiiii kaip baisiai buvo. o gal skalbimo priemones netinka? ar po kiekvieno pakeitimo apiplaunat uzpakali? ant odo neturi likti slapimo rugsties, kuri yra pagrindinis mikrobu maistas. as keiciu kas 1,5 h ir visad nuplaunu uzpakali po kranu. pas mane dauguma vysiklu yra medvilniniai. turiu bambuko, bet jis irgi tinka mano vaiko uzpakaliui.
O mums labai gerai vienkartinės, užpakaliukas nešunta, nerausta ir neišberia
QUOTE(Aphanizomenone @ 2011 12 01, 17:49) hmm galvoju dabar, maniskei kaip tik su vienkartinem sunta visi galai. su vystiklais ner buves raudonas sikniukas. na tik karta kai vaziuojant masina neisgirdom kad vaikas apsikakojo ir 4h prabuvo kelionej, tada tai oiiii kaip baisiai buvo. o gal skalbimo priemones netinka? ar po kiekvieno pakeitimo apiplaunat uzpakali? ant odo neturi likti slapimo rugsties, kuri yra pagrindinis mikrobu maistas. as keiciu kas 1,5 h ir visad nuplaunu uzpakali po kranu. pas mane dauguma vysiklu yra medvilniniai. turiu bambuko, bet jis irgi tinka mano vaiko uzpakaliui. Na tikrai prieš keičiant sauskelnes visada nuplaunu po šiltu vandenuku užpakaliuką be jokių muilų. Plaunu sauskelnes su ekologiška priemone, tai Somat. http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...lotu---132.html Turiu trejas tokias, tai gal jos ir gadina visą tą reikalą
Mums bet kokios sauskelnes, tiko, ir su PUL taip pat, neraudo uzpakaliukas, bet va nuo Somat buvo ziauriai isbere, kai viena karta susigundziau ji isbandyti. Daugiau jo mano namuose nebera.
QUOTE(garbane99 @ 2011 12 01, 22:17) Na tikrai prieš keičiant sauskelnes visada nuplaunu po šiltu vandenuku užpakaliuką be jokių muilų. Plaunu sauskelnes su ekologiška priemone, tai Somat. http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...lotu---132.html Turiu trejas tokias, tai gal jos ir gadina visą tą reikalą naudojame ir neperslampamas, tai buna seip kad parausta uzpakalis, bet cia vidui bambukas, neturetu, o jus naudojate vystyklu popieriu? nes pas mus lygei ta pati problema Ir sauskelnias reikia apmergti, o nemesti i kruva dezeja kad kauptusi ten bakterijos, yra net specialios priemones ipilamos bakterijoms naikinti
QUOTE(gitana.v @ 2011 12 01, 21:55) naudojame ir neperslampamas, tai buna seip kad parausta uzpakalis, bet cia vidui bambukas, neturetu, o jus naudojate vystyklu popieriu? nes pas mus lygei ta pati problema Ir sauskelnias reikia apmergti, o nemesti i kruva dezeja kad kauptusi ten bakterijos, yra net specialios priemones ipilamos bakterijoms naikinti Popieriaus nenaudoju, nes dar nespėjau kažkaip įsigyti. Tad teks dar tada nusipirkti popieriaus, gal tikrai padės QUOTE(garbane99 @ 2011 12 02, 10:30) Popieriaus nenaudoju, nes dar nespėjau kažkaip įsigyti. Tad teks dar tada nusipirkti popieriaus, gal tikrai padės na mum
Kas nors naudoja vilnoni pakloteli su daugkartiniais sauskelnem kad nesuslaptu lovyte?
kol kas naudojam vienkartines sauskelnes, bet jau planuojame pereiti į daug kartines, nes jau sėsimės ant puoduko
QUOTE(Giveta @ 2011 12 06, 19:26) kol kas naudojam vienkartines sauskelnes, bet jau planuojame pereiti į daug kartines, nes jau sėsimės ant puoduko na paklotelio nenaudoju, bet jai ji impregnavus lanolinu manau nesuslaptu
Sveikos mamos, nors vaikelis dar pilve, bet pradedu domėtis visokiais su auginimu susijusiais reikaliukais
QUOTE(zabankstis @ 2011 12 19, 12:57) Sveikos mamos, nors vaikelis dar pilve, bet pradedu domėtis visokiais su auginimu susijusiais reikaliukais na as tai skalbiu su kitais vaiko rubais, tik tas sauskelnias apmeriu kad nesmirdetu ant visos vonios ir nerauginu kelias dienas QUOTE(zabankstis @ 2011 12 19, 12:57) Sveikos mamos, nors vaikelis dar pilve, bet pradedu domėtis visokiais su auginimu susijusiais reikaliukais Mes skalbiam kas 2 naktį, be to, kartu įmetu ir savo bei vyro drabužių, ar mažosios kitus drabužėlius. Taip kad pas mumis ir ekologiška, ir ekonomiška
Na, jei prisikaupia, tai labai puiku
QUOTE(zabankstis @ 2011 12 19, 14:04) Na, jei prisikaupia, tai labai puiku na kai vaiko nebuvo ir pasmus tu rubu nekazin kiek prisiringdavo, nu bet kai vaikas, ipac kai didesnis, tai per diena kelis kartus perrengti reikia
mes tai vienkartines naudojam brangesnes perkam maziukui labai tinka ir man maziau vargo
Dieną daugkartinės, vis tiek dažnai keisti reikia, naktį geros vienkartinės - ramesnis miegas. Darinam dvi galimybes
naudojam vienkartines. kol laukiausi, turejau minciu bandyti daugkartines, bet po gimdymo buvau labai issekus, o pirmus menesius daug siusioja ir kakoja, tai nebuvo jegu 'terliotis', taip ir ipratom prie patogesnio varianto.
naudojam vienkartines
Tik vienkartinės,daug patogiau! Ypač, kai reikdavo per dieną po 5-7 pampersus keist,plius kasdien rūbų kalnai rankom plaut. Tai vienkartinės man labiau patiko. Plius nebuvo bėrimų, šutimų,gal tik porą kartų.
Naktį vienkartinės, o diena uždedam ir daugkartines. Ir geriau ir taupiau
http://public.fotki.com/Dziubeklt/ QUOTE(dziubek @ 2012 02 11, 16:47) Naktį vienkartinės, o diena uždedam ir daugkartines. Ir geriau ir taupiau http://public.fotki.com/Dziubeklt/ šitas variantas ir man atrodo realistiškesnis. O užpakalis daugiau nušunta tai su daugkartinėm, todėl vienintelė man matoma nauda ekologinė. Skalbiant ištisai juk pinigai išleidžiami elektrai tai kas čia susitaupo?
Mes abu variantus naudojam ,nes žiemą lėtai džiūna drabužiukai, o va atšils orai pereisim su abiem merginom prie daugkartiniu..mano atžvilgiu mes per metus tiek neišnaudojam nei vandens nei elektros kiek išmetam pinigėlių pampersiukams..ir be to su medžiaginem nešunta šinkikės dukriukams
namuose diena - daugkartines (o tiksliau - senoviniai marliukai + neperslampancios kelnaites), o nakti ir kazkur einant - ekologiskos vienkartines.
del skalbimo nematau problemos, vystyklu kelias dienas nekaupiu, o tiesiog slapius isskalbiu is karto rankomis su Ringuvos vaikisku muilu. jei rimciau sutepti, pamerkiu, isskalbiu vakare. karta per savaite perskalbiu visus skalbimo masinoje. kodel naudoju vystyklus? -- todel, kad sauskelnes suyra per bene 500 metu, taigi baisu is tikruju pagalvoti, kokioje planetoje gyvens musu vaikai ir anukai (kadangi nesu visai tobula ( QUOTE(nezaidziu @ 2012 02 16, 15:14) kudikiai, kurie auga su vystyklais, geriau jaucia dregme ir del to lengviau ir greiciau ismoksta sedeti ant puoduko... bus matyt manoji 9 menesiui kelnes labai retai pridaro (tikiuos kad taip ir liks), o ir jei iseinant dedu vystikla, tai iki paskutiniosios laukia ir tada apsisioja ir labai rekia, nes nepatinka but slapiai (taip manau).
Aš kol nepagimdžiau buvau nuomonės - tik daugkartinės sauskelnės, o dar ypač kai berniukas pas mane. Žinokit, gerai,kad jų ir nepirkau. Nes būna nespėju mažylio rūbėlių išplauti, tai ką kalbėti apie daugkartines sauskelnes,kai į dieną vien "pampersų" apie 7 sunaudojam
Mūsų berniukas irgi kokius 7-8 kartus per dieną sisioja, gal net dažniau, bet būtent dėl to man geriau daugkartinės. kadangi nakčiai dedu vienkartinę, tai vakare išskalbus per naktį jos išdžiūsta, jei kartais pritrūksta - dedu marlinį vystyklą. o dėl skalbimo, tai juk įmetu į skalbyklę ir viskas, žinoma, jeigu reikėtų rankomis skalbti, kaip teko mūsų mamoms, tai tikrai būtų sunkiau. Aš turiu 8 sauskelnes, jas pati pasisiuvau, tai tikrai brangiai nekainavo. Tiesa, buvau ir nusipirkus vieną daugkartinę, tai didelio skirtumo nuo savųjų nematau.
QUOTE(JuratelaZ @ 2012 02 18, 11:29) Mūsų berniukas irgi kokius 7-8 kartus per dieną sisioja, gal net dažniau, bet būtent dėl to man geriau daugkartinės. kadangi nakčiai dedu vienkartinę, tai vakare išskalbus per naktį jos išdžiūsta, jei kartais pritrūksta - dedu marlinį vystyklą. o dėl skalbimo, tai juk įmetu į skalbyklę ir viskas, žinoma, jeigu reikėtų rankomis skalbti, kaip teko mūsų mamoms, tai tikrai būtų sunkiau. Aš turiu 8 sauskelnes, jas pati pasisiuvau, tai tikrai brangiai nekainavo. Tiesa, buvau ir nusipirkus vieną daugkartinę, tai didelio skirtumo nuo savųjų nematau. dieve kaip gerai 7-8 kartus tik sisioja, maniskis per dvi valandas tiek pasiusioja QUOTE(Laola @ 2012 02 17, 21:57) Aš kol nepagimdžiau buvau nuomonės - tik daugkartinės sauskelnės, o dar ypač kai berniukas pas mane. Žinokit, gerai,kad jų ir nepirkau. Tame ir esme, kad nepirkot, nepabandet ir nezinot kaip butu jeigu butu QUOTE(gitana.v @ 2012 02 18, 12:54) dieve kaip gerai 7-8 kartus tik sisioja, maniskis per dvi valandas tiek pasiusioja Na, mums dar tik 3.5 mėn., nors pastebėjau, kad labai mėgsta pasisioti, kai numaunu sauskelnes ir lieka nuogutis
Su pirmu vaikeliu naudojau tik tai vienkartinius. Su 2 labai norėčiau naudoti daugkartinius. Bet bėda ta, kad labai truksta žinių. Visur toks didelis pasirinkimas, kad sunku apsispresti kurios iš tiesu yra geros. Ir kaip dėl tų įklotukų vienkartinių??? Gal mamos naudojančios juos, galėtų patarti
QUOTE(Pokachontas @ 2012 02 19, 16:12) Su pirmu vaikeliu naudojau tik tai vienkartinius. Su 2 labai norėčiau naudoti daugkartinius. Bet bėda ta, kad labai truksta žinių. Visur toks didelis pasirinkimas, kad sunku apsispresti kurios iš tiesu yra geros. Ir kaip dėl tų įklotukų vienkartinių??? Gal mamos naudojančios juos, galėtų patarti pasirinkimas tikrai didelis ir jis tikrai ismusa is veziu bet vertingiausias ju patarimas buvo, kad neprisipirkti iskarto daug ir visko, o tik pradejus naudoti atrandi, kas butent tau ir tavo vaikui geriausia esu draugei rasius mazdaug savo patirti, tai jei dar domins, parasykit man i az, persiusiu QUOTE(Pokachontas @ 2012 02 19, 16:12) Su pirmu vaikeliu naudojau tik tai vienkartinius. Su 2 labai norėčiau naudoti daugkartinius. Bet bėda ta, kad labai truksta žinių. Visur toks didelis pasirinkimas, kad sunku apsispresti kurios iš tiesu yra geros. Ir kaip dėl tų įklotukų vienkartinių??? Gal mamos naudojančios juos, galėtų patarti Oi, tikrai, kad informacijos yra labai daug. ir as is pradziu varvinau akis, skaiciau skaiciau, rasiausi, rasiausi ir galu gale nuvaziavusi i kasmetini vystyklu turgu supratau, kad nieko nesuprantu Esme tokia(parasysiu kaip as darau): yra iklotukai, http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...klotas-312.html yra sauskelnes (gali buti uzsisegancios, uzsilipinancios, uzrisamos) http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...iklotu-123.html ir yra prilaikancios kelnytes http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...ziai---252.html As nauduju bambukinius iklotukus, bambukines sauskelnes ir vilnones prilaikancias kelnytes. Naissigaskit del vilnos - ji labai svelni, tikrai vaikiukui nekanda. Ziema man labai patogu su jomis - uzdedu ilgaklesnes kelnytes ir psio - vaikas aprengtas (nu, dar bodziukas, aisku). Kai kam patogiau naudoti tokias sauskelnes, kur virsuj prisiutas neperslampantis sintetinis sluoksnis http://www.pupkis.lt/daugkartines-sauskeln...ija----269.html , tada ant virsaus vilnoniu jau nebereikia deti (nebent siaip, del grozio). Man kazkaip priimtiniau vilna. Nenoriu pernelyg cia reklamuoti pupkio.lt puslapio, bet tiesiog pati is ten viska pirkau, tai man patogiausia i ji nuoroda ikelti
Mums dar labai patinka servėtėlės štai tokios http://popolini.lt/?Daugkartin%C4%97s_saus...C5%B3_popierius . Ypač gerai, kai vaikas pakakoja, tai turinys dažniausiai gražiai išsiima ir išsimeta, taip pačios sauskelnės ir įklotukas mažiau susitepa.
Beje, pastaruoju metu aš pradėjau nebedėti įklotų ir mums visai nepersigeria, nes bent jau man vis tiek norisi kiekvieną kartą pasišlapinus sauskelnę pakeisti.
Aciu uz atsakymus
paprastai per diena sunaudoju 8-10 (10 ju ir turiu) . Nakti dedu vienkartines, per ta laika dziusta isskalbtos sios.
Kol kas naudojam vienkartines, vis mastau, kad reiktu pereit prie daugkartiniu...
skaiciau skaiciau, bet taip ir nesupratau
tai kiek reikia tu sauskelniu daugkartiniu
Man tai reikia ir 10 iklotu ir 10 sauskelniu. Nes perslampa abu paprastai. Kol dukryte buvo visai maza (pora menesiu) tai kartais pataikydavau nuimti sauskelnes kol dar tik iklotelis budavo suslapes ir uztekdavo tik ikloteli pakeisti, bet tie laikai jau senai praeityje
Nezinau, galima bandyti deti daugiau iklotu, arba kazkur tarp paprastu iklotu ir sauskelnes ikomponuoti vilnoni iklotuku, tai galbut tada ir issaugotumet sauskelne, bet as kazkaip nesivarginu. keiciu visa saukelne su iklotu ir tiek. Kadangi skalbiu ne rankomis, tai man nera skirtumo ka keisti - ar tik iklota, ar iklota su sauskelne. Na, aisku, tai turi reiksmes perkant, nes is tikruju pirmoji investicija nemaza iseina. Bet manau, kad mazdaug po 6 men atsiperka (siaip neskaiciavau, tik kazkada primeciau taip) O tu prilaikanciu (vilnoniu) kelnyciu is bedos 2 uztenka, bet geriausia kokias 3 tureti pakeitimui.
aciu Saulute
mes turim 10 vnt 3 viename. pilnai uztenka kasdien skalbiant, tik jau pradejau deti papildoma merlini iklotuka, nes sysioja daugiau, o spec iklotuku neprisiruosiu nusipirkt
Naudojam daugkartines, tik nakčiai dedu vienkartines
|