prabegom
2009 06 08, 13:13
QUOTE(vetruze @ 2009 06 08, 13:00) nu koks siukslynas?siais laikais konteineriai prie kiekvieno namo Nu o is konteineriu kur iskeliauja? Tiesiai i dangu  ? Turima omeny, kad auga savartynai neimanomais tempais, ir vienkartines nesuyra metu metus. O vaikiskos sauskelnes ten sudaro didesne dali tu siuksliu. Pagranduke auga su daugkartinemis, vienkartiniu visiskai atsisakem, nes su daugkaritnem man kelis kartus patogiau kontroliuoti visa procesa  , net sunku paaiskinti, bet man daug patogiau ir maloniau. siuksles cia jau antraeilis motyvas.
Man atrodo, kad tie, kurie vienarekšmiškai pasisako tik už vienkartines, iš tiesų nelabai ir žino apie šiuolaikiškus vystymo būdus ir medžiagines sauskelnes
Naudojam daugkartines.Bet ne dėl kažkokių ekologijų  Man atrodo,kad mazgei maloniau su medžiaginėm būt  Naktim dedu vienkartines,tai kol uždedu,vaikui isterija prasideda  Matomai tikrai nepatinka  Nors pradžioj kai gimė tik vienkartines naudojom.Bet gyveni žmogus ir mokaisi
Dolores
2009 06 11, 07:07
Aš pati teoriškai tik už daugkartines sauskelnes - ekonomiškiau tėveliams ir aplinkai geriau. Išbandžiau visas esamas daugkartines sauskelnes LT rinkoje taip pat ir vystymą - netinka mano mažyliui šis reikalas, nes iškart iššunta užpakaliukas (nors stengdavausi keisti ir tikrinti vos ne kad 15 min) Taigi naudojames vienkartininėmis , bet tom ekologiškom - kurias galima kompostuoti (taip bandom saugoti aplinką  ).
Agniska
2009 06 23, 16:28
QUOTE(Tomulyte @ 2009 06 10, 22:56) Naudojam daugkartines.Bet ne dėl kažkokių ekologijų  Man atrodo,kad mazgei maloniau su medžiaginėm būt  Naktim dedu vienkartines,tai kol uždedu,vaikui isterija prasideda  Matomai tikrai nepatinka  Nors pradžioj kai gimė tik vienkartines naudojom.Bet gyveni žmogus ir mokaisi  Mes lygiai taip pat,tik mažiui tas pats kokias dedu,jam didelės reikšmės neturi
Mes naudojam vienkartines, ekologiškas, bet vis vien teršiam aplinką. Gal ir gerai daugkartinės, bet kai įpranti prie patogumo, sunku pereiti. O šiap tai mažius gerą pusę dienos iš viso be sauskelnių būna. Tiesiog paprastą palutę patiesiu, aišku apsisioti visi daug kartų būname, bet nieko, užtai mažiui smagiau.
Niviuke
2009 07 03, 08:42
Ruosiuosi auginti leliuka daukartiniu sauskelniu pagalba  Gal zinote kur galima butu isigyti pigiau nei LT parduotuvese, gal SM kas pardavineja? Aciu
cioliuke
2009 07 07, 22:08
mes naudojam vienkartines
As savo dukrytei segiau vienkartines, jokiu issutimu nebuvo
QUOTE(vaidacka:) @ 2009 05 31, 22:09) As ir uz vienkartines, Kiek zinau dar ir brangios daugkartines tikrai yra patogių pigesnių variantų. Kaip ir "prefold" vystyklai, kurie kainuoja 6-10litų vienas, o užsisega su spec segtuku kaip kelnaites
Sveikutes mes jau nuo menesiuko naudojam ir tokias ir tokias, maziui uzpakalis pastoviai parausdavo, bet nepadejo nei daukartines sauskelnes tik oro vonios isgelbejo  , todel dabar vasarele stengiames visai be nieko but, tik kaip miegelio einam tada dedames vienkartines, nes su daukartinem keliasi po kiekvino sysiaus  o jai ir nesiojam tai kol nemiegam daukartines, o kaip miegot vienkartines
aisstte
2009 07 13, 14:54
naudojam vienkartines ir esame patenkinti
mes pirmus keturis menesius naudojom daugkartines, nes nuo visu kitu berdavo uzpakaliuka, o paskui prie ekologisku perejom ir tiko. beja, tas pats ir su servetelem budavo, jei tik pasluostau iskart visa isberta. issigelbejom vel su naturaliom
SuperMeska
2009 07 14, 10:22
Naudojam vienkartines. Nei berimu, nei issutimu nera.
virgutej
2009 07 14, 11:04
Mes naudojam ir tokias ir tokias. Labiau linkstu prie daugkartiniu  Mano nuomone tokia : Perkam viska ka geriausio kad tik naturalu butu kad tik medvilne ne sintetika, maista ziurim irgi ekologiska o uzpakalis kisamas i plastika
Lailatina
2010 02 21, 18:36
QUOTE(virgutej @ 2009 07 14, 10:04) Mes naudojam ir tokias ir tokias. Labiau linkstu prie daugkartiniu  Mano nuomone tokia : Perkam viska ka geriausio kad tik naturalu butu kad tik medvilne ne sintetika, maista ziurim irgi ekologiska o uzpakalis kisamas i plastika  Pritariu  As savo maziuka irgi kiek imanoma su daugkartinemis auginsiu. Juk jau ne akmens amzius ir plaunami vystyklai - tai ne tarybines palutes. Yra tokiu pasiutu grozui, kad sirdis salsta Mano nuomone, vienkartines sauskelnes turi buti naudojamos kaip ir vienkartiniai indai: labai naudingas daiktas isvykose, bet ne kasdieniniam naudojimui namie (del kainos, ekologijos ir t.t.). Nors as pirmiausia ziuriu vaiko sveikata, ir niekas neirodys man kad vienkartines sveikiau nei plaunamos. O ziureti savo patogumo virs vaiko sveikatos, kazkaip nelogiska... (Dar as pagalvoju, kaip jausdavausi "ta" savaite su iprastais iklotais. ir tiesa sakant nekesdavau to jausmo kai viskas kaista, ypac vasara. Tai isivaizduoju kaip maziukas turetu jaustis visu uzpakaliuku tokiame popieriaus, plastmases ir zeles misinyje. Nors kai nuo gimimo tik taip ir jautesi, kitaip ir nezinai...) Tik labai gaila kad kai kurios mamytes pabando pora kartu "senoviskai" uzdeti merliuke, kuri savaime aisku perslampa kiaurai po pirmo sysiuko, ir paskui skelbia visam pasauliui kokia nesamone ir terlione tos daugkartines sauskelnes...
Lailatina
2010 02 21, 20:03
QUOTE(Niviuke @ 2009 07 03, 07:42) Ruosiuosi auginti leliuka daukartiniu sauskelniu pagalba  Gal zinote kur galima butu isigyti pigiau nei LT parduotuvese, gal SM kas pardavineja? Aciu  Is SM siuna pardavimui Rimimita (www.mazyliui.com) ir Akvilyte (www.kikilis.com). Cia kiek as zinau
mazyle1985
2010 02 23, 21:46
QUOTE(Lailatina @ 2010 02 21, 21:03) Is SM siuna pardavimui Rimimita (www.mazyliui.com) ir Akvilyte (www.kikilis.com). Cia kiek as zinau  ar jos tokios pat geros kaip ir pirktines?
Luttuke
2010 02 23, 22:21
Pasidomejau as tomis daugkartinemis, bet visgi nutariau likti prie vienkartiniu. Su musu dabartiniu naudojimu tu sauskelniu finansiskai tikrai neapsimoka daugkartines, plius man patogiau maziuko drabuzelius skalbti karta per sav ar dar reciau. Dali dienos vaika pradejau laikyti su triusikeliais, taigi del sutimo kaip ir nebera bedu. Dabar daznai ant puoduko sedames, tai kol as tu daugkartiniu viska numauciau, tai ir pasysintu man vaikas
EvitaMaria
2010 03 02, 12:21
Aš irgi stengiuos daugkartines bent kartą dienoj uždėt, duot odai pakvėpuot, ir vis bandysiu kuo daugiau ant daugkartinių pereit (manau, kad taip turėtų būt lengviau ant puoduko išmokint).
Bet pakalbėjau su mama - įdomu, kodėl seniau niekas tokių daugkartinių nebuvo išradęs, ar tik nebus čia atvirkštinis variantas - vienkartinių pavyzdžiu sukūrė tokio paties principo, bet medžiagines?
Nes net tokio elementaraus dalyko, kad vilnos kelnaitės ir įklotukas leidžia nepermirkti vystyklui kiaurai rūbų - nei mama, nei močiutė nežinojo - skalbdavo po tuziną kelnyčių ir paklodžių per dieną... O vilna gi visada šalia buvo..
Lailatina
2010 03 03, 00:50
Nu vat man irgi tas keista... Nors kai paskaitai angliskuose puslapiuose, tai ten mociutes butent su vilnonem kelnytem ir augino, tik veliau plasmasines atsirado. O vat lietuvoj tokio dalyko nesugalvojo... Gal kad ten aviu daug, tai naturaliai pastebejo vilnos savybes O del iklotuku, tai tikrai neturiu paaiskinimo, atrodo taip logiska ideti ka nors geriau sugeriancio kad nepersigertu... Toks jausmas kad visi ant tiek buvo iprate daryti kaip visi, kad niekas apie jokius patobulinimus net negalvojo... Papildyta:QUOTE(mazyle1985 @ 2010 02 23, 20:46) ar jos tokios pat geros kaip ir pirktines?  Na as nebandziau dar nei siu, nei firminiu. Bet kitos mamytes jas giria, o ir kaina kelis kartus mazesne. Pabandyk po vienas nusipirkti ir matysi (juk po 16-17Lt tekainuoja pas jas, kai firmines apie 40Lt)
EvitaMaria
2010 03 03, 01:33
Man mama paaiškinimą davė apie vilną - sako - buvo seniau tokia vilna, kad pusę dienos galvą nieštėdavo nuo kepurės, o apie tokį merino švelnumą, kad prie kūdikio odos glaust galima būtų, nieks ir nesvajojo. Darė, kaip visi
Kazkur nuo menesiuko iki 4.5 men naudojom daugkartines sauskelnes, nakciai vienkartines. Siaip viskas liuks, tik vienas "bet". Pirkom sauskelnes, kurios "auga" kartu su vaiku, ir turejo mums tikt iki metuku, galvojau, kad iki 10 men uzteksim. Pasirodo uztekom tik iki 4.5men  . Taigi ekonominiu klausimu stipriai permokejom. Pirkom kanapines, vnt 57lt, viso 10vnt, o kur dar skalbiklis, vanduo skalbimui ir laikas? Tada marliniu paluciu prisidariau, bet nuo ju maziaus uzpakaliukas parausdavo. Dabar naudoju vienkartines Pampers is Vokietijos, kokybe nuo lenkisku zymiai skiriasi, ir dar kelis kart per diena palaikau su flaneliniu vystikliuku. Visai gerai sugeria dregme, neprasciau nei kanape.
Klastūnė
2010 03 04, 21:32
QUOTE(anoli @ 2008 05 27, 13:15) Permeciuos straipsni. Ir man uzkliuvo nuotrauka kur issutusi dupa. Na nezinau , kad taip issustu tai reikia vaika laikyti visa para nekeitus sauskelniu. O seip mano manymu tai propo rybose reikia viska daryti. As pvz naudoju vienkartines sauskelnes ir nekarto mano vaikas nebuvo issutes. Aisku buna visokiu situaciju, pvz vaikas alergiskas. Aš esu už daugkartines sauskelnes ir man visai nesuprantami pasisakymai, kaip "akmens amžius" ir pan. O dėl iššutimų daugelis irgi neteisios. Iš tiesų vaikas gali iššusti per nepilną pusdienį iki žaizdelių, net ir jei būna vien pliku subinuku. Nepatyrę to, nesupras.
angelu kalva
2010 03 04, 23:05
[quote=Lailatina,2010 03 03, 00:50] Nu vat man irgi tas keista... Nors kai paskaitai angliskuose puslapiuose, tai ten mociutes butent su vilnonem kelnytem ir augino, tik veliau plasmasines atsirado. O vat lietuvoj tokio dalyko nesugalvojo... Gal kad ten aviu daug, tai naturaliai pastebejo vilnos savybes O del iklotuku, tai tikrai neturiu paaiskinimo, atrodo taip logiska ideti ka nors geriau sugeriancio kad nepersigertu... Toks jausmas kad visi ant tiek buvo iprate daryti kaip visi, kad niekas apie jokius patobulinimus net negalvojo... Papildyta: Manau kad visa tiesa ir slypi siuose zodziuose. Zmones, ypac vargdami, labai uzsiciklina tuose paciuose veiksmuose ir uzsibukine kasdienybeje, neissimiegoje, stengdamiesi atlikti visus "degancius" darbus (nuraveti darzus, pamelzti karves, privirti valgyti, apskalbti seimyna, priausti, primegzti, privelti, brrrrr........)nieko naujo neisranda. Kiti tiesiog taip daro todel, kad "taip dare mano mama, mociute ir promociute" ir fsio.
[quote=klastune,2010 03 04, 21:32] Aš esu už daugkartines sauskelnes ir man visai nesuprantami pasisakymai, kaip "akmens amžius" ir pan. O dėl iššutimų daugelis irgi neteisios. Iš tiesų vaikas gali iššusti per nepilną pusdienį iki žaizdelių, net ir jei būna vien pliku subinuku. Nepatyrę to, nesupras.  [/quote] Gali gali, jei viduriai uzkieteje ir vaikas kakalioja po kruopa kas 10-15 min tai nuzaizdoja iki tiek, kad priliest nebesiduoda. Ir nieko nepadarysi. Butent -nepatyre nesupras.
Mano abi merginos uzaugo su vienkartinem sauskelnem ir nebuvo dideliu issutimu, nei berimu. Reikia atsirinkti vaikui tinkancias sauskelnes.
Luttuke
2010 03 05, 12:40
Siaip, tai dedavo anksciau sulankstyta medziagele, kad ne taip greit perslaptu. O del daugkartiniu sauskelniu, tai pabandykit jas rankomis isskalbt, nes juk anksciau ne visi masinas turedavo...
bagyriukas
2010 03 05, 13:20
Sveikos mamos, as uz vienkartinius pampasus. esu biski prie tinginiu ir tingeciau skalbt  cia kiekvieno pasirinkimas. siais laikais tiek pasiulos su visokiom nuolaidom tai tik spek rinktis. as perkuosi internetu, su pristatymu. man labai patogu
angelu kalva
2010 03 05, 13:52
Bandysiu sekanti vaika auginti su daugkartinemis. Labai norejau ir prima augint su daugkartinem, bet perku vienkartines ir kiekviena sauske metant i siuksline sazine tiesiog sonus eda kaip as nesaugau gamtos ir ka paliksiu po saves savo vaikams. Esu tikrai ne is tu, kur "man dabar patogu, o po manes nors ir tvanas". O tvanas netruks ateiti, kai isdygs panaudotu sauskiu Alpes... Jos gi suyra per nezmoniska kieki metu... Rankom skalbti nereikia, manau bus nesunku auginti.
ritukasx
2010 03 05, 14:04
QUOTE(angelu kalva @ 2010 03 05, 14:52) ... Rankom skalbti nereikia, manau bus nesunku auginti. Tikrai nesunku auginti su daugkartinemis, juk viskas beveik tas pats kaip su vienkartinemis: forma panasi, uzsisega panasiai...ir svarbiausia nereikia ismesti, o sumeti i skalbimo masina, isdziovini ir naudoji toliau
angelu kalva
2010 03 05, 14:49
QUOTE(ritukasx @ 2010 03 05, 14:04) Tikrai nesunku auginti su daugkartinemis, juk viskas beveik tas pats kaip su vienkartinemis: forma panasi, uzsisega panasiai...ir svarbiausia nereikia ismesti, o sumeti i skalbimo masina, isdziovini ir naudoji toliau  tai va visa sita mane ir veza. pries ateinant i pasauli pirmagimiui buvau perskaicius kone visa SM kur apie daugkartines kalbama ir pritruko matyt tik pasiryzimo ir MB palaikymo. Is tiesu gal musu atveju daugkartines isties nebutu pasiteisine, todel sazine dar kiek tiek tauku ant sonu paliko, nors apgrauze tai gerokai  . Mazius turi stipriu urologiniu problemu nuo gimimo, o paskutini pusmeti dar ir viduriu uzkietejimas mums visiems krauja gerokai pagadino, nes istisiniai "tepliojimai" patikekit, yra daugiau nei kosmaras ir tikras kantrybes isbandymas.... Na, antra vaikiuka kai jau jis sugalvos pas mus ateiti, tikrai auginsiu su daugkartinem.
kolkas auginu tik su vienkartinem. Taciau jau bresta bent ismeginti daugkartines sauskelnes. Taip pat inirtingai domiuosi jomis, bei nuomonemis ir kitu patirtimi forumuose. Reiks pradet
nematau cia jokos problemos, Aisku kaip ir dauguma naudoju vienkartinius, mergytei jau 4 men. kelis kart per diena po miego uzdedu daugiakartines t.y. medziagines sauskelnes, kurias pati pasisiuvau, vaikas pasiusioja , uzdedu sekancias, dazniausiai ne maziau pusvalndzio buna sausutelis.. Kam tie krastutinumai tik tokie arba tik kitokie,,,,, nesuprantu, Ateina laikas miegoti dedu vienk. sauskenes ir miega sau ramiai, po miego vel kartais uzdedu medziaginius, o kai tingiu tai ir neuzdedu.
Daugkartinės
Bet gi dar yra vienas budas! Tai vaikucio stebejimas, stengimasis pajausti savo vaikuti ir gaudyti sisiukus  Mes taip bandom augti (aisku, ne visada pavyksta, bet nenusimenam, o kai einam i svecius ar i lauka, tai uzsidedam vienkartines sauskelnes). Jokiu investiciju, netgi ekonomiska  Norincioms daugiau apie tai tikrai galima daug rasti info internete. Turi knyga rusu kalba elektroniname variante apie toki auginima, galeciau persiusti. Sekmes visiems bandantiems
izaura16
2010 03 07, 22:07
QUOTE(mazyle1985 @ 2010 02 23, 22:46) ar jos tokios pat geros kaip ir pirktines?  As naudoju siutas Akvilytes.  Turiu ir brangiu pirktiniu, bet nematau jokio skirtumo, gal tik pirktinese etikete prisiuta
Lailatina
2010 03 07, 23:12
QUOTE(Edora @ 2010 03 07, 21:12) Na gal cia ne visai i tema siam forumui, bet labai jau idomu... tai pasidalink patirtimi! Koks gi tas skirtumas? Mes turim tik kelias parduotuvines nusipirke, bet nera ant ko bandyti dar, tai bet kokia informacija ir patirtis pravers...
angelu kalva
2010 03 08, 00:37
QUOTE(eliuka @ 2010 03 07, 18:36) Bet gi dar yra vienas budas! Tai vaikucio stebejimas, stengimasis pajausti savo vaikuti ir gaudyti sisiukus  Mes taip bandom augti (aisku, ne visada pavyksta, bet nenusimenam, o kai einam i svecius ar i lauka, tai uzsidedam vienkartines sauskelnes). Jokiu investiciju, netgi ekonomiska  Norincioms daugiau apie tai tikrai galima daug rasti info internete. Turi knyga rusu kalba elektroniname variante apie toki auginima, galeciau persiusti. Sekmes visiems bandantiems  Chm... Sudomino. Nors mano berniuko atvejui gal sis metodas ir netiks, bet labai noreciau daugiau info, jeigu galima koki raktini zodi ar ka, pagooglinciau. O jus ka rimtai sauskiu nededat jokiu savo vaikinukui? Turiu omeny dienos begyje, kai esat namie?
stauskute
2010 03 08, 15:30
Mes naudojam ir daugkartines, ir vienkartines... Vienkartines dedu nakčiai ir į lauką, o daugkartines visą kitą laiką. Taip auginam nuo 2 savaičių, kai tik nukrito bambutė! Nekyla jokių didelių problemų
QUOTE(Lailatina @ 2010 03 08, 00:12) Na gal cia ne visai i tema siam forumui, bet labai jau idomu... tai pasidalink patirtimi! Koks gi tas skirtumas? Mes turim tik kelias parduotuvines nusipirke, bet nera ant ko bandyti dar, tai bet kokia informacija ir patirtis pravers...  Na, visų pirma, Akvilytės džiūsta daug ilgiau. Taip pat jų klyniukas siauresnis, tai vaikui daud dažniau parausta šlaunyčių oda. Taip pat man nepatinka jos lipukai, o spaustukai irgi ne tokie kokybiški kaip fabrikinių O eksperimentinę partiją bambukinių išvis nieko nerašysiu, nes ir pati Akvilytė jomis "nesidžiaugė"Žinoma, kainos skirtumas tikrai vertas dėmesio. QUOTE(angelu kalva @ 2010 03 08, 01:37) Chm... Sudomino. Nors mano berniuko atvejui gal sis metodas ir netiks, bet labai noreciau daugiau info, jeigu galima koki raktini zodi ar ka, pagooglinciau. O jus ka rimtai sauskiu nededat jokiu savo vaikinukui? Turiu omeny dienos begyje, kai esat namie? tai vadinasi "natūrali higiena". jei pati esi vilnietė, siūlyčiau užsukti į mamyčių klubą esantį Archivyskupijoj (Aušros vartų g.). Pažįstu dvi mamytes, kurios taip augina vaikelius. Pati pritingiu pilnai užsiimti tokia praktika. Tik visada pasiūlau vaikui pasisioti iškart po miegelio bei pavalgius. Po pietų miegelio sauskelnė sauskelnės dažniausiai lieka sausos
Eliuka, gal gali issamiau parasyt kur dometis tokiu auginimo budu  . Visai noreciau pamegint  . Tik jei info rusu kalba tai man nekas
angelu kalva
2010 03 09, 00:19
QUOTE(Edora @ 2010 03 08, 16:46) tai vadinasi "natūrali higiena". jei pati esi vilnietė, siūlyčiau užsukti į mamyčių klubą esantį Archivyskupijoj (Aušros vartų g.). Pažįstu dvi mamytes, kurios taip augina vaikelius. Aciu uz raktinius zodzius, radau iskart pora bloggu, paskaitysiu. Su mamu klubu nieko nebus, nes ne LT gyvenam... Didelis dekui.
Luttuke
2010 03 09, 11:00
Pazistu viena mama, kuri augina vaika be jokiu sauskelniu. Tiesia po uzpakaliuku vienkartinius paklotukus. Vaikutis dar mazas, bet kai prades vartytis, tai nzn kaip ten jai seksis... Kai i lauka vaziuoja, tai sake vaikuikas nesysina, nes miega. AS pamasciau ir tikrai neisivaizduoju savojo auginimo taip, nes nakti dar vis valgo daug kartu ir po nakties pampersas buna pilnuteli. Viskas butu permirke pas mane...
Natūrali higiena yra tada, kai vaikas išmokomas suprasti, kad sysioti į kelnes nereikia  Jokios palutės nededamos. Tiesa, viena iš pažįstamų mamyčių nakčiai deda vienkartines sauskelnes, bet kitos lėlytė išmoko sulaikyti sysiuką iki ryto Papildyta:QUOTE(angelu kalva @ 2010 03 09, 01:19) Aciu uz raktinius zodzius, radau iskart pora bloggu, paskaitysiu. Su mamu klubu nieko nebus, nes ne LT gyvenam... Didelis dekui.  Beje, matau kad mūsų vaikai bendraamžiai  Užsuk į mūsų temą http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry35477710
QUOTE(milima @ 2010 03 08, 19:03) Eliuka, gal gali issamiau parasyt kur dometis tokiu auginimo budu  . Visai noreciau pamegint  . Tik jei info rusu kalba tai man nekas  http://www.mamaroobabysling.com/newsite/Diaper-Free.html - cia truputeli daugia info. As skaiciau sita knyga rusu k. http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/096...amaroobabysl-20 (radau internete parsisiusti, bet kazkas sake, kad ir eng kalba rado. siaip yra ir daugiau autoriu rasanciu apie tai. Papildyta:[quote=Edora,2010 03 09, 13:58] Natūrali higiena yra tada, kai vaikas išmokomas suprasti, kad sysioti į kelnes nereikia  Jokios palutės nededamos. Tiesa, viena iš pažįstamų mamyčių nakčiai deda vienkartines sauskelnes, bet kitos lėlytė išmoko sulaikyti sysiuką iki ryto  [b] Sakyciau "naturali higiena" apima kiek placiau - ir pati mokymasi sulaikyti sisiuka, ir mpkymasi parodyti ar duoti zenkla, kad nori i tualeta. Siaip mes nakciai irgi dedam sauskelnes, nes bandem gaudyti sisiukus, tai labai maziukas issibudina ir reikia vel vargti ji uzmigdyti (tiesa sakant, reiketu vel pabandyti, gal jau bus paprasciau). Dar dedames sauskelnes, kai einame i svecius, tada maziau demesio is mano puses buna maziukui ir ne visuomet pagalvoju, kad reikia ji nuvesti pasisioti. O siaip dienom dedam merlines palutes (tam atvejui, jeigu praleistume - aisku, buna ir taip). Aisku, kartais atsibosta numaut-uzmaut kelnytes, bet dabar kitaip tiesiog nebegaliu  O lauke, kaip kazkuri mama sake, kad nieko nedaro - musm irgi tai galioja, netgi jeigu nemiegam. Visuomet einam i tualeta pavalge, atsikele is miegu (ir ne po viena karta, o kas keleta minuciu), ant pilvuko paguleje ir pan. Zodziu, stebi vaikuti ir mokaisi. Ilgainiui ir ritmas atisranda - zinai, kada jis turetu kakuti daryti ir t.t. Idomus vaiko pazinimo budas
angelu kalva
2010 03 09, 19:35
QUOTE(Edora @ 2010 03 09, 12:58) Aciu. Reiks uzsukti radus laiko.
ingusiia
2010 03 10, 03:18
Sudominot mane su ta naturalia higiena, as va vis galvoju kai prades pati sedet pratint prie puoduko, o del sauskelniu tai as bloga mama  naudoju vienkartines, turejau isigijus daugkartiniu iki 5kg. bet taip ir nepanaudojom, nes pirma men kitu bedeliu turejom, tai kazkaip ne iki sauskelniu buvo, dar stengiuos kas dien po kelias val pliku uzpakaliuku ant vienkartiniu paklodziu palaikyti, tai gal dar ne visai bloga QUOTE(Edora @ 2010 03 08, 17:46) Pati pritingiu pilnai užsiimti tokia praktika. Tik visada pasiūlau vaikui pasisioti iškart po miegelio bei pavalgius. Po pietų miegelio sauskelnė sauskelnės dažniausiai lieka sausos  O nuo keliu men jus pradejot? QUOTE(Edora @ 2010 03 09, 13:58) Natūrali higiena yra tada, kai vaikas išmokomas suprasti, kad sysioti į kelnes nereikia  Jokios palutės nededamos. Tiesa, viena iš pažįstamų mamyčių nakčiai deda vienkartines sauskelnes, bet kitos lėlytė išmoko sulaikyti sysiuką iki ryto  Na vis galvoju apie tuos sulaikymus, gal nevisai gerai jei ilgiau kencia  , kad koks cistitas nepasidarytu  o kiek val. taip iseina sulaikyt sisiuka?
QUOTE(ingusiia @ 2010 03 10, 04:18) O nuo keliu men jus pradejot? Na vis galvoju apie tuos sulaikymus, gal nevisai gerai jei ilgiau kencia  , kad koks cistitas nepasidarytu  o kiek val. taip iseina sulaikyt sisiuka? Prieš kelis mėnesius. Negaliu atsakyti, nes, kaip jau ir rašiau, nepraktikuojam natūralios higienos. Planuoju pamėginti, kai atšils
virsukalne
2010 03 12, 12:33
vienkartines sauskelnes naudojame, patogiau  musu neberia, nesuntam ir kitokiu uzpakaliuko preblemu neturim, tai naturalesniu priemoniu neieskome
|
|