Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Migdyti ar nemigdyti pokaičio?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
zuza
Laba diena,
mano berniukui jau beveik 4 m. Jei prigula pietų miego, vakare vargais negalais pavyksta užmigdyt tik apie 23.00, o jei pokaičio nusnūdęs nebūna, tai 21.00 užmiega vos paguldytas. Abiem atvejais ryte keliasi apie 7-7.30.
Mums patogiau, kai jis dieną nemiega, o devintą vakare nulūžta.
Bet kaip geriau vaikui? Ar pietų miegas tokio amžiaus pypliui svarbus?
Ačiū 4u.gif
Laisvė
Manau, jei vakare be didelio vargo vargo susiruošiate kelionėn "Į Miegelio šalį", o ryte keltis irgi nėra sunku, tai ir nemigdyk. Be to, aš jaučiau skirtumą, kaip mergučė miega naktį, kai būna dieną miegojusi ir kai būna be dienos miegelio. Miego kokybė maniškei būdavo ne vienoda. Ramesnis miegelis būdavo po pokaitinio miegelio. Mergučę nustojome dieną migdyti nuo penkerių metų, kai pastebėjome, kad paguldyta ilgai neužminga, o pamiegojusi kurį laiką būna pikta. Tačiau darželyje jį vis dar miega.
Coca - cola
maniskiu 2 metai, bet labai daznai nepamiega pietu, nu nes matau, kad nenori blink.gif vakarop bisk pazirzia, bet miegot eina vis tiek tuo paciu laiku, kaip ir su pietu miegu...as manu jau 4 metu tai tikria nereikia migdyt, tuo labiau per prievarta.
Gista
QUOTE(zdurela.com @ 2005 05 16, 15:20)
maniskiu 2 metai, bet labai daznai nepamiega pietu, nu nes matau, kad nenori  blink.gif  vakarop bisk pazirzia, bet miegot eina vis tiek tuo paciu laiku, kaip ir su pietu miegu...as manu jau 4 metu tai tikria nereikia migdyt, tuo labiau per prievarta.
*

O as manau, kad spresti, ar migdyti ar ne, reikia atsizvelgiant i vaika. Mano 4 metu mergaite kartais miega, kartais nemiega pietu miego, dazniausiai stengiuosi migdyti, nes kai jai nepavyksta jo pamiegoti, vakarop su ja susikalbeti nebeimanoma, tampa irzli ir pikta. Manau, kad maniskei pietu miegas reikalingas dar ir 4 metu, nors as, kaip pasakojo mano mama, pietu miego jau nuo 3 metu nemiegodavau. Taigi, mamytes, isiklausykit i vaiko poreikius ir viskas bus gerai;)
Psichologe
Manau, kad galite elgtis atsizvelgdami i vaika. Jeigu jis be pietu miego isbuna iki vakaro, ir Jus nepastebite, kad vaikas butu dirglus, irzlus vakare del nuovargio, tai gal ir gali apsieiti be pietu miego. Nesu pati skaiciusi kokios nors rimtesnes informacijos apie pietu miego svarbuma, del to tiksliai pasakyti negaliu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.