Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar leist vaiką 5m į parengiama grupę?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
nojos mama
Ar leist vaiką 5m į parengiama grupę?
Vilika
Mano dukrytė panašaus amžiaus, bet net negalvoju jos leisti į paruošiamą grupę mirksiukas.gif Juk į pirmą klasę eina septynių metų vaikai, tai ką veiks jūsų dukrytė, kai jai bus šešeri? g.gif Juk neis dar vienus metus į paruošiamą, o į mokyklą pradėti leisti vaiką visais metais anksčiau bent jau aš nenorėčiau. Manau, kad tokiems vaikučiams metai dar daug ką reiškia, ir mokytis bus sunkiau, tad kam viską apsunkinti unsure.gif
Voverė
QUOTE(nojos mama @ 2008 05 23, 21:35)
*

Aš neleisčiau. Nors bendriau neaiškios jūsų priežastys.... gal vaikas tikrai gabesnis už savo bendraamžius. Bet i mokykla anksčiau laiko savo noru vistiek nenueisit .... turėsite praeiti komisiją arba kelias komisijas, kurios dažniau parašo neigiamą atsakymą apie pasirengimą mokyklai, nei, kad teigiamą. O kam to reikia. Vaikui bus nuobodu 2 metus būti parengiamojoje grupėje, jei netyčia gausite neigiamą atsakymą.
a79
Jei vaikas dar tik 5, priklausytų nuo paties vaiko. Bet jei jau kokie 5,5 - tai aš leisčiau. Manau, 6,5 pats tinkamiausias laikas pradėt zulint mokyklos suolą lotuliukas.gif
marlen
nea schmoll.gif tikrai neverta rolleyes.gif Tegu pasidžiaugia vaikyste mirksiukas.gif Dažniausiai tokie vaikai,kurie gabesni už savo bendraamžius,po metų-kitų tampa lygūs gabumais smile.gif
Babaušiukas
QUOTE(Vilika @ 2008 05 25, 12:42)
Manau, kad tokiems vaikučiams metai dar daug ką reiškia, ir mokytis bus sunkiau, tad kam viską apsunkinti  unsure.gif

QUOTE(marlen @ 2008 05 25, 14:59)
nea schmoll.gif tikrai neverta rolleyes.gif Tegu pasidžiaugia vaikyste mirksiukas.gif Dažniausiai  tokie vaikai,kurie gabesni už savo bendraamžius,po metų-kitų tampa lygūs gabumais smile.gif
Ir man taip atrodo drinks_cheers.gif Suspės dar tų mokslų prisiragauti ax.gif
a79
Nė nežinau g.gif bet mes patys pradėjom 6 metų amžiaus moklyklą lankyt, ir nė vienas dėl to nenumirėm, tai negi dabartinė karta žioplesni?
Jei vaikas 6,5, ar vyresnis, tik pradės priešmokyklinę lankyt, į mokyklą - 7,5 ir daugiau ( be penkių minučių aštuonmetis), plius 12 metų vidurinėj - tai vos ne 20 mokyklinius mokslus baigs? Kažkaip nežavi manęs tokia perspektyva.
Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė mirksiukas.gif
xantia
Na ir kas,kad 20 mokslus baigs.Aš tai neleisčiau schmoll.gif
giedryte
O as noreciau leisti vaika 6 metu i mokykla, mano brolis taip ejo, ir labai liuks gavosi, mazi vaikai yra imlus, mums butu 6,2 metu, kai eitume i mokykla, bet viso to dar reik sulaukti, bent jau yra tokiu noru. Laikas parodys kaip cia bus, spresiu pagal vaika.
grazina37
QUOTE(nojos mama @ 2008 05 23, 21:35)
*

priklauso nuo pacio vaiko,as tikrai neleisciau ,lai pasidziaugia vaikyste
kaimyne leido vaika nuo 5 metu,ir dabar kai jam yra 10 metu ji jau gailisi kad taip anksti isleido i mokykla,nes jam per didelis kruvis palyginus su jo klasiokais ,jam yra per daug 6 pamokos mokykloje atbuti ,ir dar namie kruvos namu darbu ,pasidare issiblaskes isbales ,o yra tikrai jis gabus bet dar fiziskai nepasiruoses tokio kruvio atlaikyti
Ania.ks
Mes parengiamoj grupej nuo 4 m, visada lankydavom vyresne grupė., nors į molyklą eisim 7m.Mūsų grupėj daug kam reikėjo pakartotinio kurso, tai ir septyneriu į mokyklą neparuošti, beto nelbai ir verčia ten mokyntis
Jurgytė
Laba. Mums iškilo toks pats klausimas. Dukra eina į darželį su vyresniais vaikais. Na, jie gimę 2002, o maniškė 2003 sausį. Į paruošiamąją eitų 5,9 m., o į 1 klasę 6,9 m. Tikrai nemanau, kad per anksti. O ir į paruošiamąją norėtųsi, kad eitų su savo grupe - vaikai pažįstami ir t.t.

Bet mums patarė nueiti į PPT (pedagoginė priešmokyklinė tarnyba), kad tipo parašytų ar ji pasirengus paruošiamąjai. g.gif Šiaip man keista. Nes tokios komisijos yra prieš mokyklą.

Ir dar toks klausimas. Jei ji vis tik eina į paruošiamąją, o pvz. į 1 klasę komisija nusprendžia, kad ji nepasirengus. Tai tuos viensu metus bim bam. Daryk ką nori, nes tik 1 metus gali lankyti paruošiamąją. Tik vieniems metams skiriami pinigai.
lamyte
QUOTE(Jurgytė @ 2008 06 04, 09:40)
Laba. Mums iškilo toks pats klausimas. Dukra eina į darželį su vyresniais vaikais. Na, jie gimę 2002, o maniškė 2003 sausį. Į paruošiamąją eitų 5,9 m., o į 1 klasę 6,9 m. Tikrai nemanau, kad per anksti. O ir į paruošiamąją norėtųsi, kad eitų su savo grupe - vaikai pažįstami ir t.t.

Bet mums patarė nueiti į PPT (pedagoginė priešmokyklinė tarnyba), kad tipo parašytų ar ji pasirengus paruošiamąjai.  g.gif Šiaip man keista. Nes tokios komisijos yra prieš mokyklą.

Ir dar toks klausimas. Jei ji vis tik eina į paruošiamąją, o pvz. į 1 klasę komisija nusprendžia, kad ji nepasirengus. Tai tuos viensu metus bim bam. Daryk ką nori, nes tik 1 metus gali lankyti paruošiamąją. Tik vieniems metams skiriami pinigai.
*

Tai ir nueikit į PPT dabar 4u.gif
Komisija yra ne tik prieš mokyklą, bet ir prieš priešmokyklinę jeigu norit anksčiau pradėt lankyt negu 6 metų smile.gif
Upokšnis
1. Laba. Mums iškilo toks pats klausimas. Dukra eina į darželį su vyresniais vaikais. Na, jie gimę 2002, o maniškė 2003 sausį. Į paruošiamąją eitų 5,9 m., o į 1 klasę 6,9 m. Tikrai nemanau, kad per anksti. O ir į paruošiamąją norėtųsi, kad eitų su savo grupe - vaikai pažįstami ir t.t.

2. Bet mums patarė nueiti į PPT (pedagoginė priešmokyklinė tarnyba), kad tipo parašytų ar ji pasirengus paruošiamąjai.  g.gif Šiaip man keista. Nes tokios komisijos yra prieš mokyklą.

3. Ir dar toks klausimas. Jei ji vis tik eina į paruošiamąją, o pvz. į 1 klasę komisija nusprendžia, kad ji nepasirengus. Tai tuos viensu metus bim bam. Daryk ką nori, nes tik 1 metus gali lankyti paruošiamąją. Tik vieniems metams skiriami pinigai.
*

1. Maniškio buvo tokia pati situacija. daug abejonių, nerimo. Bet rizikavau ir leidau. Rudenį keliausim į mokyklą.

2. PPT - tai pedagoginė psichologinė tarnyba mirksiukas.gif Ši komisija ne tik nustatinėja, ar tinka mokyklai, bet ar gali eiti į priešmokyklinę grupę. Mes nenustatinėjom schmoll.gif Tik dėl I klasės ėjom ir gavom palaiminimą.

3. Čia jau darželio vadovybė sprendžia. Kadangi turėjom identišką sitauciją, tai darželį n kartų akcentavo, kad tuos vaikus, kuriems pagal įstatymą neprivaloma eiti į mokyklą, daželis paliktų antrą kartą. Nors pagal pasirašytą sutartį ir įstatymus taip negalima
Be to, visi metai - daug ką reiškia. Maniškis nepažino nei raidžių, nei skaičių. Dabar puikiausiai skaito sunkiausius tekstus, sprendžia matematinius uždavinius, rašo be problemų. PPT nustatė, kad branda atitinka septynmečiams keliamus reikalavimus.
panteraa
QUOTE(grazina37 @ 2008 05 28, 15:39)
priklauso nuo pacio vaiko,as tikrai neleisciau ,lai pasidziaugia vaikyste
kaimyne leido vaika nuo 5 metu,ir dabar kai jam yra 10 metu ji jau gailisi kad taip anksti isleido i mokykla,nes jam per didelis kruvis palyginus su jo klasiokais ,jam yra per daug 6 pamokos mokykloje atbuti ,ir dar namie kruvos namu darbu ,pasidare issiblaskes isbales ,o yra tikrai jis gabus bet dar fiziskai nepasiruoses tokio kruvio atlaikyti
*

Jei vaikas gabus ir didelis noras yra tai kodėlgi jo neleist.
Erina
Į priešmokyklinę vaikai pradeda eiti tada, kai jiems tais kalendoriniais metais sukanka 6 metai. Tai jei jūs rugsėjį pradedami lankyti turite 5,9m. tai jums vistiek iki šių metų galo sueis 6, tai viskas gerai. Tas pats su mokykla. Vaikas eina tada, kai jam tais kalendoriniais metais sueina 7. Jeigu tais kelendoriniais metais vaikui einančiam į priešmokyklinę nesueina 6m., o besiruošiančiam į mokyklą nesueina 7, tada jam reikia pereiti PPT komisiją, kuri teikia vaikams rekomendacijas leisti arba neleisti vaiko į priešmokyklinę/mokyklą. Bijau sumeluoti bet dar pernai tai tikrai galutinį sprendimą priimdavo tėvai. Pvz. komisija išvadoje parašė, kad vaikas dar nesubrendęs priešmokyklinei ir nerekomenduoja, bet mama priimė galutinį sprendimą ir leido vaiką į priešmokyklinę.
knopkyte77
Man tai keista si nauja sistema . mano dukrai taip iseina pirmoj klasej jau sueis 8 metai . Na bet ka darysi ,gal ir lengviau tada tiems vaikams ,kai veliau pradeda
ciiikiii
as sunu leidau be 20 dienu 6metu, tai manau visai ccia normalu, nors su kalba dar turim problemu, bet tikiuosi pr metus susitvarkysim mirksiukas.gif
spirgis_keptuveje
Vaikui tikrai bus lengviau, jei iseis imokykla vyresnis, nes tokiame amziuje labai jauciasi ir puses metu skirtumas
Adatuke
Skaičiau skaičiau ir prisiminiau temą ne į temą. Žinau tokią, kaip čia išsireiškus, giminę sakykim, kur moterims labai anksti vyrų užsireikia, tai pas juos tokia "mada" mergaites anksčiau į mokyklą leisti, kad spėtų vidurinę pabaigti. Man kažkodėl "amžinu nedapistitu" tai atsiduoda doh.gif Manau, kad viskam savas laikas. Nei per anksti nėra gerai, nei būti klasės "mama" ar "tėčiu" vaikui į naudą.
saushil
o maniskis tai laaaabai nenoriai ejo i darzeli.tai jam tiesiog budavo kazkokia trauma.tai nusprendem ji leisti i paruosiamukus nuo 5 metu.ir mokytoja buvo nieko pries.aiku i ta pacia grupe jis ejo ir 6 metuku.bet jam visai patiko.5 metu pats ismoko skaityti.ir nebuvo jam nuobodu ten eiti ir antrus metus.tik isigijo labai daug draugu.o pries pradedant eiti i paruosiamukus,jam buvo paaiskinta ,kad tai jo mokyklele,tai jam leido pasijusti labai savarankiskam,nes gaudavo maistpinigiu nusipirkti bandelei,ir turedavo i namus pareiti vienas (aisku musu rugpieniu kaime viskas labai netoli budavo) ax.gif
zarazna
O tą PPT patiems reikia susirasti, ar darželis "siunčia"?
gobsiukas
na MB yra 4metai ir 10men jis siemet pradejo lankyt paruosiamaja grupe puse tokiu vaiku kaip maniskis nes taip jau gavosi manes aukletojos pasiteiravo ar nesu pries pries perkelian na nepriestaravau ir pastebejau kad vaikiukas jau visas raides baigia pazinti o puse ir parsyt manau ten tik jam i nauda smile.gif jo ten niekas nevercia daryt jokiu uzduoteliu , vienintelis minusas kad pries mokyklinukams duoda daugiau valgyt tai puse grupes valgo kita puse ziopso biggrin.gif
wowerike
Mūsiškei irgi darželis atsibodo, pati norėjo į paruošiamąją. Tai paruošiamoji prasidėjo 5 su puse metų, o į mokyklą - 6 su puse (gimus kovą). Tai nesigauna, kad tais pačiais kalendoriniais metais, nebent tik tais pačiais mokslo metais suėjo 7 (jau būnant pirmoj klasėj). Manau, kad 7 su puse pradėt eit į pirmą klasę jau kažkaip pavėluota.
Kadangi paruoštukus lankė pradinėj mokykloj, tai tos mokyklos direktorė parašė rekomendaciją, kad gali eiti į pirmą klasę (ėjom į kitą mokyklą). Čia tas buvo 2007 metais, gal dabar kas pasikeitė.
Asmeniškai manau, kad mažesni yra imlesni. Bet be abejo daug kas priklauso nuo paties vaiko. Dukrai įdomu buvo ir raidės, ir skaičiai, tai į pirmą klasę ji ėjo jau išmokus gana sklandžiai skaityt. Klasės mokytoja minėjo, kad dažnai berniukams per anksti pradėjus lankyt mokyklą būna sunkiau, net ir kūno kultūra sunkiau sekas. O mergaitės imlesnės.
Atsakant į temos autorės klausimą: reik žiūrėt pagal vaiką, jei jis domisi skaičiais, raidėm, skaitymu, tada leisčiau, o jei nesidomi - dar neleisčiau.
kicule

Bet mums patarė nueiti į PPT (pedagoginė priešmokyklinė tarnyba), kad tipo parašytų ar ji pasirengus paruošiamąjai.  g.gif Šiaip man keista. Nes tokios komisijos yra prieš mokyklą.

*

Kaip jums sekasi?
Ar leidot dukryte paruošiamają?
Pas mus tokia pat situacija... Šiek tiek pasimetus esu kaip pasielgti rolleyes.gif
Irmgarda
Laba diena,
Pas mus panasi situacija: dukrai kova sukaks penkeri, tai i paruosiamaja eitu 5.5 metu, o i mokykla 6.5 metu. Nezinom kaip elgtis, nors dauguma pataria dar neleisti i paruosiamaja, nes mokyklose labai sunkios programos, opuse metu labai daug reiskia tokiam vaikui. Beje ji jauniausia grupeje, visiems kitiems siemet sukaks seseri metai.
Upokšnis
QUOTE(Voverė @ 2008 05 25, 12:49)
Aš neleisčiau. Nors bendriau neaiškios jūsų priežastys.... gal vaikas tikrai gabesnis už savo bendraamžius. Bet i mokykla anksčiau laiko savo noru vistiek nenueisit .... turėsite praeiti komisiją arba kelias  komisijas, kurios dažniau parašo neigiamą atsakymą apie pasirengimą mokyklai, nei, kad teigiamą. O kam to reikia. Vaikui bus nuobodu 2 metus būti parengiamojoje grupėje, jei netyčia gausite neigiamą atsakymą.
*

Ėjom 6,5 m. ir niekas jokių pažymų nereikalavo schmoll.gif

QUOTE(zarazna @ 2008 11 05, 15:06)
O tą PPT patiems reikia susirasti, ar darželis "siunčia"?
*

Patys, savo iniciatyva skambinat ir užsirašinėjat mirksiukas.gif Testą darėm gegužės mėnesį, o nuo rudens žingsniuojam į mokyklą thumbup.gif
N-e-r-i-n-g-a
Aš būčiau l. laiminga, jei mano vaikas būtų gimęs metų pradžioje. Tuomet net neturėčiau minties vesti anksčiau, t.y. 5m. į paruošiamą. Deje, dabar turiu galvos skausmą ir pergyvenu, kaip reikės išleisti rugsėjį į mokyklą lapkritinuką(dar tik sueis 7 ir bus vienas iš jaunesnių). sad.gif
kristeana2
sveikutes as ir susiduriau su ta pace situacija mano mergitei tai ira 5 metai ir man jausiule aukletoja vesti mergite i pries mokikline tai net nezinau kur geriau ar i darzeli vesti i priesmokiklini ar i mokikla i pries mokiklini 4u.gif
N-e-r-i-n-g-a
QUOTE(kristeana2 @ 2009 02 10, 18:15)
sveikutes as ir susiduriau su ta pace situacija mano mergitei tai ira 5 metai ir man jausiule aukletoja vesti mergite i pries mokikline  tai net nezinau kur geriau ar i darzeli vesti i priesmokiklini ar i mokikla i pries mokiklini 4u.gif
*

Tai nuo rugsėjo ir patarčiau vesti į priešmokyklinę grupę, kuri yra tame pačiame darželyje. Manau, kad geriau yra darželyje- veikla visą dieną. Pvz. nueinu 17h pasiimti saviškio, o šis hmmm, per anksti atėjai, dar norėjau pažaisti... O auklėtoja sako,tikrai kad neturėjome laiko pažaisti -visą dieną vis kokia tai veikla buvo... Tai grįžęs prie žaisliukų puola. mirksiukas.gif Suspės į mokyklą irnesakyk.gif Dar ir nusibos smile.gif
VeroniQ
Na bet jei i mokykla eina 7,5 ar daugiau tai baigia mokykla 19,5!! tai jau baisu. Esu uz vaikyste bet nesu uz sedejima mokykloj suaugusiam...
Man gresia panasi dilema, todel ivertinus vaiko vystymasi aisku busiu linkusi leisti i paruosiamaja, tuolab kad darze jis yra su vyresniais vaikais ir juos pamazu vejas.
eglute-2002
QUOTE(VeroniQ @ 2009 02 12, 12:49)
Na bet jei i mokykla eina 7,5 ar daugiau tai baigia mokykla 19,5!! tai jau baisu. Esu uz vaikyste bet nesu uz sedejima mokykloj suaugusiam...
Man gresia panasi dilema, todel ivertinus vaiko vystymasi aisku busiu linkusi leisti i paruosiamaja, tuolab kad darze jis yra su vyresniais vaikais ir juos pamazu vejas.
*

drinks_cheers.gif . Savaja i paruosiamaja leisiu 5.9, i mokykla iseis - 6.9. Labai normalu 4u.gif Juolab, kad labai nori, moka sudeti ir atimti iki 10-ies, pazysta raides, jau bando skaityti blink.gif , paraso savo varda, adresa. Kazin kaip bus toliau biggrin.gif ?

Papildyta:
QUOTE(kristeana2 @ 2009 02 10, 19:15)
sveikutes as ir susiduriau su ta pace situacija mano mergitei tai ira 5 metai ir man jausiule aukletoja vesti mergite i pries mokikline  tai net nezinau kur geriau ar i darzeli vesti i priesmokiklini ar i mokikla i pries mokiklini 4u.gif
*

Cia grinai pagal vaika ziurekit, jei imli, domisi, tai as uz tai, kad vesti i paruosiamaja, o ne dar metus su tais maziais stumdytis 4u.gif biggrin.gif
Burka
Musiskiui irgi 5m,rudeni norim vest i paruosiamaja,nors pagal amziu kaip ir nepriklausytu,nes gimes sausio menesi,tad kalendoriniais metais nesueis 6m doh.gif bet manau,kad bandysim eit, juolab,kad domisi raidem,skaiciais, raso, po truputi skaito 4u.gif
dajolu
Maniskiui rugseji bus 5metai ir 5 men. labai noreciau leisti i paruosiamaja, bet visi atkalbineja, kad per anksti, tegu pasidziaugia vaikyste. Ir nezinom ka daryti.
O jis laisvai atlieka sudeties, atimties veiksmus iki 20, pazista beveik visas raides, raso. Bet is jo grupes niekas neina i paruosiamaja, sunku butu jam paruosiamukuose ir tarp nauju vaiku g.gif
sena niekšė
QUOTE(dajolu @ 2009 02 20, 17:05)
Maniskiui rugseji bus 5metai ir 5 men. labai noreciau leisti i paruosiamaja, bet visi atkalbineja, kad per anksti, tegu pasidziaugia vaikyste. Ir nezinom ka daryti.
O jis laisvai atlieka sudeties, atimties veiksmus iki 20, pazista beveik visas raides, raso. Bet is jo grupes niekas neina i paruosiamaja, sunku butu jam paruosiamukuose ir tarp nauju vaiku  g.gif
*

aš saviškį šiemet išleisiu. jei JUODAI nesiseks, galima juk antrus metus palikt unsure.gif
Nireglina
QUOTE(dajolu @ 2009 02 20, 16:05)
O jis laisvai atlieka sudeties, atimties veiksmus iki 20, pazista beveik visas raides, raso. Bet is jo grupes niekas neina i paruosiamaja, sunku butu jam paruosiamukuose ir tarp nauju vaiku  g.gif

Oho, koks protingas vaikas. O jis savitvarkos, soc. kontakto įgūdžiais taip pat lenkia bendraamžius? Jei taip, manau gal ir verta leisti į priešmokyklinę grupę.
dianna
QUOTE(dajolu @ 2009 02 20, 16:05)
*

as irgi manau kad toki vaika galima leisti i paruosiamaja,nes jeigu liks savo grupeje, jo gabumai sustos vietoj blush2.gif jis matys kad jo grupes vaikai leciau gaudo visa informacija,ir jis nustos stengtis blush2.gif nezinau ar aiskiai parasiau g.gif
Čiunčia
Paskaičiau va čia temelę kad ir ne visą, bet krito į akis vaikų raidžių pažinimo, skaitymo, skaičiavimo akcentavimas, bet ar tie vaikučiai tiek pat subrendę ir socialiai?? Jei taip - tai valio.... Mūsiškė penkiametė irgi skaito didžiosiomis raidėmis, skaičiuoja, parašo kai kuriuos žodžius, bet man tai visiškai nieko nereiškia žiūrint į jos negebėjimą atlikti užduotį iki galo, sukaupti dėmesį ilgesniam nei 20min laikui ir pan. Mes dar džiaugsimės darželiu, tikrai neleisim į priešmokyklinę anksčiau laiko. Manau, kad nereikia skubinti įvykių mirksiukas.gif Leiskime vaikams džiaugtis vaikyste, ir nesvarbu , kad jis baigs mokyklą 19-iolikos mirksiukas.gif
Zese
Na as saviskus tai zadu jau nuo rugsejo 6m leist i paruosiamaja nes jau dabar vaikai pirmoje klaseje turi moket ir raides ir skaityt ir skaicuot taigi juos ten vistiek manau daugiau lavina,tik dabar neapsisprendziu kur leist darzelyje ar mokykloje g.gif na siaip labiau linkus apie darzelyje manyt ..........
gesa
QUOTE(Čiunčia @ 2009 03 17, 14:42)
Paskaičiau va čia temelę kad ir ne visą, bet krito į akis vaikų raidžių pažinimo, skaitymo, skaičiavimo akcentavimas, bet ar tie vaikučiai tiek pat subrendę ir socialiai?? Jei taip - tai valio.... Mūsiškė penkiametė irgi skaito didžiosiomis raidėmis, skaičiuoja, parašo kai kuriuos žodžius, bet man tai visiškai nieko nereiškia žiūrint į jos negebėjimą atlikti užduotį iki galo, sukaupti dėmesį ilgesniam nei 20min laikui ir pan. Mes dar džiaugsimės darželiu, tikrai neleisim į priešmokyklinę anksčiau laiko. Manau, kad nereikia skubinti įvykių  mirksiukas.gif Leiskime vaikams džiaugtis vaikyste, ir nesvarbu , kad jis baigs mokyklą 19-iolikos  mirksiukas.gif
*

Maniškė kovinukė, auklėtoja siūlo bandyti eit į mokyklą 6,5 metų - pagal darbelius, susikaupimą ir t.t. Bet aš labai abejoju dėl kitko - jos pasirengimo būti naujame kolektyve, kur dauguma bus vyresni. Ji labai pasiduoda kitų vaikų - vyresnių, aktyvesnių - įtakai, daro tai, ką jai liepia, nors to ir nenori. Pati prisipažįsta, kad bijo jiems paprieštarauti. Man tokį vaiką baisu išleisti mokyklon būtų. Kaip manot, metus palaukus situacija pagerėtų?
a79
QUOTE(a79 @ 2008 05 25, 13:40)
Jei vaikas dar tik 5, priklausytų nuo paties vaiko. Bet jei jau kokie 5,5 - tai aš leisčiau. Manau, 6,5 pats tinkamiausias laikas pradėt zulint mokyklos suolą  lotuliukas.gif
*

QUOTE(a79 @ 2008 05 25, 14:55)
Nė nežinau  g.gif  bet mes patys pradėjom 6 metų amžiaus moklyklą lankyt, ir nė vienas dėl to nenumirėm, tai negi dabartinė karta žioplesni?
Jei vaikas 6,5, ar vyresnis, tik pradės priešmokyklinę lankyt, į mokyklą - 7,5 ir daugiau ( be penkių minučių aštuonmetis), plius 12 metų vidurinėj - tai vos ne 20 mokyklinius mokslus baigs? Kažkaip nežavi manęs tokia perspektyva.
Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė  mirksiukas.gif
*

QUOTE(eglute-2002 @ 2009 02 12, 20:58)
drinks_cheers.gif . Savaja i paruosiamaja leisiu 5.9, i mokykla iseis - 6.9. Labai normalu 4u.gif Juolab, kad labai nori, moka sudeti ir atimti iki 10-ies, pazysta raides, jau bando skaityti blink.gif , paraso savo varda, adresa. Kazin kaip bus toliau biggrin.gif ?

Papildyta:
Cia grinai pagal vaika ziurekit, jei imli, domisi, tai as uz tai, kad vesti i paruosiamaja, o ne dar metus su tais maziais stumdytis 4u.gif  biggrin.gif
*

Vos daugiau nei metai praėjo, o aš jau savo nuomonę pakeičiau doh.gif Mano didžiajam 5,5 m. Kovinukas jis pas mus, bet sėkmingai dar braukia į darželio grupę. Į paruošiamąją leisiu tik kitamet, nors visą laiką "galva siena trankiau", mes 6 metų mokyklas pradėjom ir pabaigėm, tai negi dabartiniai vaikai "suprastėjo". Nemanau, kad tiems pypliams skaičiavimas ir rašymas yra rodiklis, sprendžiant apie pasiruošimą mokyklai.
MAniškiui 5,5 m. ir jis sėkmingai sudeda, atima skaičius iki 100. Vieną dieną nustebino, paaiškinęs, kad iš mažesnio skaičiaus galima atimt didesnį blink.gif Pradžioj buvo juokinga, kad atimdamas prie skaičiaus plius, arba minus prijungdavo. Kol išaiškinom, kad prie teigiamo skaičiaus nereik pliuso klijuot. Ir dabar jis sėkmingai operuoja skaičiuodamas minusinius rezultatus iki 10. Bet tai dar nerodo jo pasiruošimo mokyklai. Pas jį skaičiukais galvelė jau gal nuo trijų metų išmušta doh.gif Jis viską skaičiuoja, kartais ir įkyri, kiek bus tiek ar tiek, valandas skaičiuoja, kilometrus ir pan. TAčiau dar nesugeba susikaupt ilgesniam laiko tarpui, užduočiai , kuri jį nelabai domina. Taip pat manau, kad socialiai jis dar nėra pasiruošęs mokykloj pats už save pakovot.

QUOTE(Čiunčia @ 2009 03 17, 14:42)
Paskaičiau va čia temelę kad ir ne visą, bet krito į akis vaikų raidžių pažinimo, skaitymo, skaičiavimo akcentavimas, bet ar tie vaikučiai tiek pat subrendę ir socialiai?? Jei taip - tai valio.... Mūsiškė penkiametė irgi skaito didžiosiomis raidėmis, skaičiuoja, parašo kai kuriuos žodžius, bet man tai visiškai nieko nereiškia žiūrint į jos negebėjimą atlikti užduotį iki galo, sukaupti dėmesį ilgesniam nei 20min laikui ir pan. Mes dar džiaugsimės darželiu, tikrai neleisim į priešmokyklinę anksčiau laiko. Manau, kad nereikia skubinti įvykių  mirksiukas.gif Leiskime vaikams džiaugtis vaikyste, ir nesvarbu , kad jis baigs mokyklą 19-iolikos  mirksiukas.gif
*

Prirašiau visą litaniją nors būt užtekę pasirašyt po šia nuomone drinks_cheers.gif
azen
QUOTE(VeroniQ @ 2009 02 12, 11:49)
*

o ir kas gi cia baisaus? g.gif
mano vyresnioji gimusi spali tai i mokykla eis be men 7. tai puiku thumbup.gif
bet va mazoji gimusi kova. pries menesi pradejom lankyti lopseli jai dabar 2.5m. tai vadinasi i mokykla keliausim 7.5, paruosiamoji bus tam paciam darzeli, toj pacioj grupej , su tom paciom aukletojom ir svarbiausia tais paciais draugais. tai yra puiku
o kad mokykla baigs jau suaugus nieko blogo nematau, bus lengviau gal apsisprest kokias studijas rinktis smile.gif
-Radė
va, mano dukriukui aukletojos ir irgi siule bandyt i parengiamaja, mat gabi, daug ka zino ir moka, bet yra dar tokia pedagogine ar kokia ten tarnyba ir vaikam psichologai atlieka testus, jie nemokami, jei ka ax.gif tai psichologe man visgi pasiule luktelet, vien todel, kad dukra gan jautri. o seip viskas ciki pas ja - isprusus, bendraujanti. sake, lengviau vaikui bus, juk ji taip jautri, o dar jaunaiausia grupej, taigi bus amzina kova "uz buvi", tai geriau jau tegu buna vyriausia ax.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.