Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nemegsta daineliu ir pasaku
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
vadulka
Sveikos,
dar viena beda su mano vyresneliu.. jau nuo pat mazens nemegsta kai kasnors dainuoja ar seka pasaka.. tada iskart pradeda rekti ir trankyti sau per veida arba tam kuris dainuoja.... bet svarbiausia kad kai per televizija isgirsta muzika, ir dainas visokia, tai jam patinka, tik tupcioja,linguoja pagal ritma smile.gif O jei mes padainuojam, tai isterija prasideda. Aukletoja sake kad ir darzelyja tas pats neleidzia dainuoti, nei pasaku skaityti...
ingridukas
kaip keista,kas cia galetu buti g.gif Maniskiui tai labai patinka daineles,jau pats moka net penkias,keliasi su dainom,eina miegot taip pat dainuodamas ir dar manes praso kad prisijungciau.pasakas ir knygutes taip pat labai megsta. smile.gif
vadulka
Taiva, kiti vaikuciai patys dainuoja.. nors maniskis dar net nekalba.. na tik sava kalba.. bet pastebejau kad jei per telika groja kas jam patinka,tai lyg ir niunuoja pats kaska.. bet kai mes iskart riksmai. Galvojau gal mes labai jau negraziai dainuojam biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ovimama
Nors mano mazyliui tik 1.4men greitai,bet jis taip pat nemegsta katuciu ploti,vire vire pelyte daryti ir pasaku klausyti.Na tik lopsines jam patinka.Bet as nepergyvenu,nenori-nereikia.Kodel cia jums beda?Kazka kita vaikas megsta.
mylimuke
Man irgi atrodo, kad čia visai ne bėda. Juk nėra tos dainelės ir pasakos kažkokia būtinybė.
vadulka
Na gal ir ne beda is tikro... yra uzsiemimu kuries tikrai megsta smile.gif
bet seip kaskaip darzelyje, net sarmata ... nes kiti vaikuciai soka rateliu,dainuoja.. o jis ne, rekia.. ir dar kitiems neleidzia dainuoti.. nors taip noretusi kad jis man padainuotu,ar koki eilerastuka padeklamuotu. .
Teresiukas
O gal jis pyksta,kad kitiems iseina dainuot,o jam dar nelabai?Na jei as negaliu,tai ir jus tylekit? g.gif
Mano mazius pasaku irgi nelabai megsta schmoll.gif Kiekkartu bandziau ir sekti,ir skaityti pries miegeli-tuoj rodo"ate" doh.gif O man taip grazu,kai mama skaito pasaka ir besisypsantis mazylis saldziai uzmiega rolleyes.gif Bet yra kaip yra,gal veliau viskas pasikeis.Tad nepergyvenk-tavo maziulis toks ir jis tuo ypatingas 4u.gif
kvaksiux
mano mazylei,tai patinka kai as dainuoju,dar ir pati pritaria smile.gif ,o pasaku tai visai nemegsta,nebent seku pasaka apie ja pacia,tai tada dar truputi klauso biggrin.gif
vadulka
QUOTE(Teresiukas @ 2008 05 27, 14:56)
O gal jis pyksta,kad kitiems iseina dainuot,o jam dar nelabai?Na jei as negaliu,tai ir jus tylekit? g.gif
Mano mazius pasaku irgi nelabai megsta schmoll.gif Kiekkartu bandziau ir sekti,ir skaityti pries miegeli-tuoj rodo"ate" doh.gif O man taip grazu,kai mama skaito pasaka ir besisypsantis mazylis saldziai uzmiega rolleyes.gif Bet yra kaip yra,gal veliau viskas pasikeis.Tad nepergyvenk-tavo maziulis toks ir jis tuo ypatingas 4u.gif
*

jo, ir maniskis jei kas netinka tai iskart "ate" rodo smile.gif na taip, kiekvienai mamai jos mazylis juk ypatingas wub.gif isaugs gal..

QUOTE(ausriukas1978 @ 2008 05 27, 15:28)
mano mazylei,tai patinka kai as dainuoju,dar ir pati pritaria smile.gif ,o pasaku tai visai nemegsta,nebent seku pasaka apie ja pacia,tai tada dar truputi klauso  biggrin.gif
*

o ar tokio amziaus gali vaikas suprasti kad pasakele apie ja pacia, o ne apie kaskoki heroju ..? as manyciau kad dar tokio amziaus nesupranta.. nors gal ir klystu... g.gif
ovimama
O gal kartais cia mamyciu beda?Prisikuriat planu kad butent taip ir nekitaip turetu buti,kad va ,geda pries zmones.NA IR KAS!!!Zmones visada turejo ir tures kazka apkalbeti.Besirupindamos kad neklauso pasaku ar nedainuoja,nepastebesit kitos vaikucio puses,o jis tikrai kazka moka ko kiti ne.Va mano zvirbliukas kaip soka kai muzika isgirsta.Ir nesvarbu kad jam mamytei nepatinka raturatuku daryti ar pasakeles apie au-au paklausyti ax.gif
kvaksiux

o ar tokio amziaus gali vaikas suprasti kad pasakele apie ja pacia, o ne apie kaskoki heroju ..? as manyciau kad dar tokio amziaus nesupranta.. nors gal ir klystu... g.gif
*

[/quote]

Na nezinau ar supranta,ar ne kad ten apie ja, schmoll.gif bet kai skaitau ar seku pasaka,ji pradeda pykti,o kai pradedu pasakoti apie ja,tai ji nurimsta ir idemiai klausosi. mirksiukas.gif
Arsua32
QUOTE(vadulka @ 2008 05 24, 18:35)
Sveikos,
dar viena beda su mano vyresneliu.. jau nuo pat mazens nemegsta kai kasnors dainuoja ar seka pasaka.. tada iskart pradeda rekti ir trankyti sau per veida arba tam kuris dainuoja.... bet svarbiausia kad kai per televizija isgirsta muzika, ir dainas visokia, tai jam patinka, tik tupcioja,linguoja pagal ritma smile.gif O jei mes padainuojam, tai isterija prasideda.
*

Pas mus taip pat, jei bandai padainuoti lopsine, tai baisiausiai supyksta. O jei paimi knygute skaityti, tai plesia is ranku g.gif
vadulka
QUOTE(Arsua32 @ 2008 05 28, 15:08)
Pas mus taip pat, jei bandai padainuoti lopsine, tai baisiausiai supyksta. O jei paimi knygute skaityti, tai plesia is ranku g.gif
*

jojo, tas pats...

ziurek musu vaikai panasiai gime, gal cia koks zvaigzdziu isdestymas lemia nenora daineliu ir pasaku biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

( juokauju zinoma)
Lina dvynukai
Sveikos.Gal cia dabar berniukai tokie,bet maniskis,pastebejau,uzmiega kai tiliu.O dukrite reikalauja dainos. Taip ir uzmiega,dainuoju kol dukra uzmigs,sunus tuo mietu labai varttaliojasi ir dusouja. O kaip tik baigiu dainavima, tai po 3-5 min uzmiega.
Jurada
Vyresnė dukra jau nuo 2 metų prašydavo pasakos, ir dabar vakarais išsirenka, skaitau. biggrin.gif Tai ir mažąją , jei nemiega, atsinešu ir skaitom visos trys thumbup.gif
Kai labai pavargus dukra būna, paprašo, kad šalia pasėdėčiau smile.gif
cutka
Mano vyresnioji dukryte irgi nemegsta,kai as ar kas kitas skaito pasakas, deklamuoja eilerascius ar dainuoja daineles. Per tv mielai ziuri koncertus,soka, pati daug eilerasciu moka, bet jei jau as tik paimu knyga- viskas doh.gif
Arsua32
QUOTE(vadulka @ 2008 05 31, 13:12)
jojo, tas pats...

ziurek musu vaikai panasiai gime, gal cia koks zvaigzdziu isdestymas lemia nenora daineliu ir pasaku biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

( juokauju zinoma)
*

thumbup.gif Is tos pacios planetos atkeliavo lotuliukas.gif
vadulka
Na ziuriu ne mano vienos toks keistuolis smile.gif yra ir daugiau, reiskia nera taip blgai kaip maniau smile.gif
Dzanetukas
Sveikos 4u.gif
Pas man mazoji - uiuiiuiui!
Kaip tik pradedi jai pridainuoti, kai ji soka paleidus diska - tai is karto rekia - MAMA fu kaka! ir liepia nutilti lotuliukas.gif O jau lopsine - visai kas kita blink.gif , glaudziasi ir klauso, dar ir pati tyliai padeda wub.gif
Su knygutemis lygiai tas pats! Pati ji ten savais zodziais skaito lotuliukas.gif , o tik paimi, pradedi skaityti - Vel pradedam mustis ir rekauti - PATI!
Gal tiesiog vaikuciai nori patys atrasti, ziurineti doh.gif Bet kaip gi be musu, mamu pagalbos???
Nelabai as mazosios suprantu, kadangi vyresnele labai mego pasaku skaitymus ir daineles! cool.gif
Annika
Maniškė kai buvo mažesnė, labai mėgo mano dainuojamas dainas. O dabar griežtai "ne" ir viskas doh.gif. Matyt suvokia vaikas, kad mama balso neturi lotuliukas.gif Lopšinės jokiu būdu nepripažįsta, o pasakas mėgsta labai, netgi pasako, kokios būtent nori. Ji sako "lelia", tai apie Raudonkepuraitę, jei "koko", tai apie katinėlį ir gaidelį lotuliukas.gif .
daijana
Mano vaikas lygiai toks pat kaip vaidulkos smile.gif Tik tame nematau bedos,nors pradzioj tai mane irgi liudino. Pastebejau, kad jis labai nori buti savarankisku visame kame, tai matyt ir rekia, kai knyga bandau skaityti ar pati padainuoti, ar net kai laiptais lipam bandau ji prilaikyti uz rankos. Uzprotestuoja rekdamas ar rankom mosikuodamas.
Juk ne visos ir knygas pacios skaitome, tai gal ir vaikams panasiai.Maniskis irgi beprotiskai megsta sokti, karta, kai pas kaimynus isgirdo dauzyma plaktuku, tai susoko i takta smile.gif
saldumelisss
vakarais pries mieguti mes ir niuniuojam lopsines smile.gif bet dazniausiai mazius uzrekia kad baigciau g.gif tada paklausiu ar nebedainuoti? o jis pradeda niuniuoti ta pacia lopsine smile.gif idomiai gaunasi wub.gif
nanainis
pries miega maniskis nepripazista jokiu pasaku, lopsiniu ir pan. schmoll.gif tik ryte mielai klausos eiliuotos pasakos (jokiu budu ne iraso) biggrin.gif o stai CD su Rammstein mielai klauso ir diena, ir pries miega (bus per nestuma ne simfoniju ar pasaku klausyt) lotuliukas.gif
mammka
Kestuoliai tie vaikiukai lotuliukas.gif .Mano irgi prie tokių.Dainavimas jam nieko jei ne tėvas dainuoja(dar pilve būdamas žarnas spardydavo kai tėvas užbliaudavo doh.gif ).O pasakų dar ir dabar nepripažįsta.Negaliu net knygos atsiverst schmoll.gif .
Užmiega tai prie radijo ir šiaip prie kokio nestipraus triukšmo.Tylos nemėgsta.
daliuka
O kodel vaikuciui butinai turi patikti pasaku ir daineliu klausyt g.gif .
Mano dickis taip pat visiskai nemegdavo vaikisku daineliu,lopsiniu ir pan.Na darzely,kai reikdavo,tai padainuodavo.Va kas kita,kai per televizoriu kas dainuoja,klauso susisdomejes.
Pasaku taip pat nemegdavo,turejo gal kokias 2-3megstamiausias,kurias net atmintinai jau buvo ismokes.O jau knygos apie masinas ir technika thumbup.gif .Po valanda pravartydavo betyrinedamas.
Manau,kad,kaip ir suaugusieji,taip ir vaikai,kiekvienam individualus interesai ir pomegiai mirksiukas.gif .
vadulka
kad zinot jau pradejo megti pasakeles smile.gif
o dainuoti tai irgi pats dainuoja smile.gif ir dar tiap fainiai prisigalvoja smile.gif
fiesta2
mano vaikui tuoj seseri, visiskai nemegsta kaip kas dainuoja, per telika taip pat nesidomi, o darzeli tai daro per prievarta, ir bet kokia svente kancia, nedainuoja atsiseda, jei esu as, ir daryk tu su juo ka nori, na jei nera manes tai dainuoja, buvo visko sakiau kad neateisiu i sventes, bet nepadeda, neleidau net i karnavala, ir sakiau kad dovanos nebus, vaikas atsako "na ir gerai ":unsure: , o pasakos patinka smile.gif
cicyte
maniske ir tokia pati. nei pasaku, nei elerasciu, nei daineliu doh.gif o jau apie lopsines is viso patylet, nes ji miega tik tada, kai buna visika ramybe doh.gif
eegle
megsta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dzhine
TEma pradėta jau senai, būtų įdomu sužinoti, kaip sekasi autorei ir jos vaikuičiui 4u.gif

O kol kas pasakosiu apie savo berniuką. Jis labai ilgai nemėgo knygelių, neklausydavo, kas jam yra skaitoma. Pykdavo, jei iš vis bandydavau skaityti jam. Su laiku supratau, kad žmogutis, dar nesuvokia daugelio žodžių prasmės, o tokie abstraktūs dalykai kaip pasakos, iš viso yra per aukšta materija. Todėl pradėjau pasakoti apie pasaulį. Žinoma vaikiškai. Ale yra tokia šalis AFRIKA. Keistas žodis smile.gif Ten smėliukas geltonas ir gyvena žmonės garbanotais plaukučiais, juoda oda. Juoda tai tokia , kaip štai šis pieštukas (ir parodau greta gulinti pieštuką)...
Pasakodavau ir apie tai, kas jį labiausiai tuo metu domindavo aplinkoje (pvz., traukiniai, arkliai, automobiliai, debesys).
Šitokiu būdų pamažėle „prisikapstėme“ prie knygelinių pasakų ir fantastinių pasakėlių.

O muzika... manęs dainuoti prašo retai. DAžniausiai prašo nedainuoti biggrin.gif Bet daug labiau pamėgo muziką ir net pradėjo šokti, kuomet muzikėlės klausomės negarsiai, nes vaikučių klausa labai jautri. Be to, pradėjom rinktis klasikinius kūrinius pritaikytus vaikučiams. Pamažu "užaugo" iki dainų su žodžiais. Na o dabar, tikrai neidealiai, bet padainuoja nemenka Keistuolių teatro dainų repertuarą.

Žodžiu, viskam savas laikas ir suvokimo „laiptelis“.
Didelės sėkmės mamoms 4u.gif
Lantaja
Mano panelytei labai patinka klasikinė muzika, vaikiškos dainelės, per tv, radiją transliuojama muzika, ir šoka ir niuniuoja savo kalba, bet kai pradedu dainuoti lopšines, tai klykia nesustodama ir rodo, kad užtilčiau. Aš ir nebedainuoju. Pasakų taip pat nemėgsta, nei mano sekamų, nei per CD. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.