Kadangi i nestukiu temas jau nebetinkam, jau mamytes su pilvinukais tegu pasidalina savo patirtimi sugryzus is gimdymo namu
Sveika, nu man tai kancia buvo buti gimdymo namuose tai namuose labai gerai jauciausiu su maziuku, nebuvo jokiu problemu nors daznai viena budavau, bet viska pasidarydavau ir pamegzti laiko likdavo
as vos dvi paras istveriau klinikose - lova nepatogi, aplinka - ne namai, tai kadangi viskas gerai buvo, tai 3dieni pagimdziau, o 5dieni po pietu jau namo paleido ...
na, tikiuosi kad jau ir as greitai prisijungsiu i jusu sia temele
Jei norit kalbėti apie save, kelkitės į skyrelį "po gimdymo". jei apie vaikučius- čia yra daugybė panašių temų įspūdžiams aptarti.
QUOTE(Andren @ 2008 05 25, 13:59) Namie ir sienos padeda. Mažylė mano laba jau rankinukė, vis kas nors jai ramybės neduoda, tai dienas leidžiam kartu. Tėtukas atostogas pasiėmė, tai namie labai padeda, su vyresnėliu užsiima,o mudvi pratinamės prie najienų
grizusi namo beveik savaite be miego buvau.bijojau,kad ko neatsitiktu
o as radau sprendima, kaip nerima pashalint, kad nepraziopsot kada prabunda mazyle, bunant kituose kambariuose - vaikishka racija pasiskolinau, tai dabar ir prie kompo ramiai galiu sedet, ir radija isijungus tvarkytis virtuvej - racija pradeda zirsti kai tik mazyle prabunda ir knerzeti pradeda
su pirmu neturejau tokio daikciuko, o butu pravertes labai..... nes taip, tai irgi negalejau niekur is kambario trauktis, vis atrodo, kad jau sneka mazoji.....
Aciu Dzigite uz nauja temele
Na uz keliu savaiteliu gal ir mes cia prisijunksim...
sveikos mamytes!
sveikinu dzigite!!! mano pupa tai atpilineja ziauriai, jau nebeturiu svariu drabuziu, nors skalbiu kasdien
Mūsų mergina neatpylinįja, bet jau pilvas tai duoda apie save žinot
Jau rabkos spėjo paskaust nuo sipimo. Ir vaiko gaila labai Jau slingą užsisakiau, bandysim su juo gyvent, nes net iki WC negaliu nueit
kaip malonu,kad dauguma pilvinukiu vel isijunge cia
tiesa,man diena sprogsta ore!laikas eina dar greiciau nei iki gimdymo
o del pilvuko, tai ir mus papucia, bet istisai supuoti nereikia...gal padeda tai,kad stengiuosi reguliuoti savo maista, ir dar nesioju po valgio,kad kuo daugiau atsirugtu,nes pritraukia daznai oro...
Maitinu pati, panesioju, bet vis tiek atpila...
atpylineja ir pas mane nedaug, nors taip godziai kemsha, kad kiekvienas valgymas tarsi pirma karta
i vakara tik bendraut pradeda akis atmerkus dideles dideles kaip peledziukes
kaip jums gera, jus jau dalijates pirmaisiais rupesteliais, o as vis dar laukiu
mano sarunas tia pamenu iki 2 men visai neatpylinejo, paskui truputuka pradejo, bet pilvelio diegliuku neisvengeme ir mes, tai as jam pilvuka masazuodavau, padedavo geriau nei bet koks espumisan ar kokie kiti lasiukai. as tai turejau nesynes, ne slinga, paprasta, bet nelabai daug ja naudojausi, po teisybei nelabai buvo tokiu progu. bet vat, jei viskas bus pagal plana, siemet varysim su vaikais prie juros
sveikutes visos Dziaugsmiuk sveikinu jus su menesiuku
sveikos
pagaliau ir as prisedau prie pc. man vis dar sunku apsiprast su maziuku, nors namie jau 4 dienos. saip atrodo viskas tvarkoj, valgo ir miega, praktiskai neverkia. bet man vistiek neramu del kiekvieno zagtelejimo. as vis dar negaliu sedet, tai maitinu atsigulus, tai maziukas uzmiega ir viskas, as jo nenesioju, bet jis ir neatpylineja, nbent kai atsibunda koki sauksciuka. buvau labai issigandus, kad skystai kaki varo, praktiskai vandenukas, bet sako taip turi but... o dar paklausiu, gal kam nors atsirado uz ausyciu pulinuku? nes maniskiui tai atsirado, o atrodo ir valom ir maudom. nuejau pas daktare, tai vos neiskoliojo, kad mazdaug vaiko nepriziurim ir sake neguldyt i savo lova, nes ten NESVARU! Pasijutau tai sorry... Ar jus neguldot i lova, kai maitinat? beje, kaip sekasi valyt bambyte? kada ji mazdaug uzgis? QUOTE(baggyra55 @ 2008 05 31, 12:30) sveikos pagaliau ir as prisedau prie pc. man vis dar sunku apsiprast su maziuku, nors namie jau 4 dienos. saip atrodo viskas tvarkoj, valgo ir miega, praktiskai neverkia. bet man vistiek neramu del kiekvieno zagtelejimo. as vis dar negaliu sedet, tai maitinu atsigulus, tai maziukas uzmiega ir viskas, as jo nenesioju, bet jis ir neatpylineja, nbent kai atsibunda koki sauksciuka. buvau labai issigandus, kad skystai kaki varo, praktiskai vandenukas, bet sako taip turi but... o dar paklausiu, gal kam nors atsirado uz ausyciu pulinuku? nes maniskiui tai atsirado, o atrodo ir valom ir maudom. nuejau pas daktare, tai vos neiskoliojo, kad mazdaug vaiko nepriziurim ir sake neguldyt i savo lova, nes ten NESVARU! Pasijutau tai sorry... Ar jus neguldot i lova, kai maitinat? beje, kaip sekasi valyt bambyte? kada ji mazdaug uzgis? Sveikinimai susitikus su savo mažiuku Mes su maže tai tik vienoj lovoj miegam O ten už ausyčių gal ne pūlinukai, o toksiniai spuogeliai, kurie būna visiems naujagimiams. Bambutė pas mus kažkaip sunkiai gyja, jau dvi savaitės, o ji vis dar šlapiuoja ir kraujuko pasirodo, nors ir valom su spiritu kelis kart dienoj. Bet sesutė patikino, kad visko gali būt, nes mūsiškės stora virkštelė buvo. QUOTE(Kvaki @ 2008 05 31, 17:40) Sveikinimai susitikus su savo mažiuku Mes su maže tai tik vienoj lovoj miegam O ten už ausyčių gal ne pūlinukai, o toksiniai spuogeliai, kurie būna visiems naujagimiams. Bambutė pas mus kažkaip sunkiai gyja, jau dvi savaitės, o ji vis dar šlapiuoja ir kraujuko pasirodo, nors ir valom su spiritu kelis kart dienoj. Bet sesutė patikino, kad visko gali būt, nes mūsiškės stora virkštelė buvo. o kaip tie spuogeliai atrodo?
negaliu patiketi kaip laikas bega.
tad megaukites kiekviena diena, net kai joje atrodo vyksta chaosas, mazyliai isaugs ne nespesit mirkteleti. linkiu sekmes QUOTE(baggyra55 @ 2008 05 31, 19:25) baltom virsunelem, kurios nenusivalo pabraukus.... bet pacios praeina po keleto dienu... bet jeigu gavai velniu, tai greiciausiai ten jau buvo susirinke balti nesvarumai supuliave.... ypac gali buti pazastyse, nuo per silto klojimo ar rengimo... mane ispejo skrupulingai valyti visas vietas (nepamirshtant paausiu), kad NESUPULIUOTU jeigu maudant neprieini prie tu vietu, tai nors slapia servetele ar vata, suvilgyta vandenuku nuvalyt reikia, kad ir sunku
man prirase kazkokio ruzavo tepalo spiritiniu pagrindu, vyras nuvaziavo pirkt o jam vaistinej jo nedave, sake nesamone tokiam mazam vaikui nudegins, tai ir suprask kad nori kas teisus... tai dave vandens pagrindu ta pati tirpala, tepu kasdien po kelis kartus bet nenyksta jie uz tos ausytes, baisu man darosi
o ir taip an veiduko lyg kazkokie berimai atsiraso maziukai balti ir an pilvuko keli yra. galvoju gal kitai gydytojai reiktu parodyt bijau kad koks auksinis stafilokokas nebutu Papildyta: o kas kiek laiko jus maudot savo mazylius? ar tepat po maudyniu kokiais kremukais? jei taip, kokiais?
snd grizau namucio su leliuke...oj sunku kaip.... galima as cia prie jusu prisijungsiu
QUOTE(baggyra55 @ 2008 06 01, 12:58) o kas kiek laiko jus maudot savo mazylius? ar tepat po maudyniu kokiais kremukais? jei taip, kokiais? Idomiai čia jums su tuo tepaliuku Mes maudom maždag kas antrą dieną. Daktarė sakė, kad reikia kasdien, bet man perdaug vargo, nes ir vyresnėlis būtinai užsinori maudytis, tai ir prie jo reikia būti ir mažę tvarkyti Beje mes maudom didelėj vonioj, tai mažutei labai patinka glėti atsigulus ant vandenuko, aš galvytę prilaikau,o ji sau plūduriuoja rankas ir kojas išskėtus Kol kas jokiais kremukais netepam ir net muilo nenaudoju Mamyčiuke, žinoma junkis
sveikutes.
as dar neturiu kuom pasigirti... nors terminas buvo birzelio 1 d, as vis dar nesubyrejau, o tikejausi iki termino nedatempti, nes pirma pagimdziau 11 dienu anksciau termino... uztai dabar mano "vyresnelis" serga. angina pasigavom, tai man jau trys naktis bemieges... jauciuosi issunkta, tai galvoju gal ir gerai kad as dar rytoj man pas daktara, ziuresim ka jis pasakys QUOTE(Aryvle @ 2008 06 03, 15:27) sveikutes. as dar neturiu kuom pasigirti... nors terminas buvo birzelio 1 d, as vis dar nesubyrejau, o tikejausi iki termino nedatempti, nes pirma pagimdziau 11 dienu anksciau termino... uztai dabar mano "vyresnelis" serga. angina pasigavom, tai man jau trys naktis bemieges... jauciuosi issunkta, tai galvoju gal ir gerai kad as dar rytoj man pas daktara, ziuresim ka jis pasakys
sveikutes.atejau atraportuoti kaip per daktaru maratona mums sekesi. zodziu ilga istorija, esme tokia. mano vyresneli saruna norejo guldyt i ligonine, bet issiprasem dar pas LOR konsultacijai. teko listi man naglai kaip tankui be eiles, nes sarunas ne nuotaikelej... lor pasake kad gultis i lig nebutina, israse kitu vaistu, sako kaip ir ant ausytes uzdegimas nori kibti. parveziau tada as saruna namo, tada pati pas ginekologa variau. apziurejo apmatavo ir dave siuntima i lig matuoti toniuku leliukui. ten nuejau ir is tolo girdziu kaip rekia
pamirsau pasigirti, po triju bemiegiu naktu, sianakt saruniukas su savo baisiaja angina leido man pamiegoti netgi 2 kartus po 3 val
saunuole tu
tegu MB pagloboja
gal zinot ka daryt, nuo pampersu kirksniukai sunta, siek tiek net lupasi, tepu sudokremu, bet nepadeda
ir bambte kazko krajuoja, nors galvojau, kad jau uzgijo
surdokremas sausina odele, todel nelabai tinka
o bambuko pats vidurys dar pas mano mazyle gyvas, nors jau 3 savaites - nusilupa shasiukas ir vel ish naujo dedasi....
baggyra55, siulau bepanten tepaliuka pabandyti -
isvis patarciau tokiems maziukams plauti uzpakaliukus su vandenuku ir vaikisku lietuvisku muilu, maziau problemu tada su uzpakaliuko odele QUOTE(Aryvle @ 2008 06 04, 20:25) baggyra55, siulau bepanten tepaliuka pabandyti - isvis patarciau tokiems maziukams plauti uzpakaliukus su vandenuku ir vaikisku lietuvisku muilu, maziau problemu tada su uzpakaliuko odele vaje, na as tokiam maziui muilo dar nerekomenduočiau
stengiuosi visada praust, bet naudojam ir serveteles pampers sensitive
sudokrema rekomendavo gydytoja, bet matau bepantena reiks isbandyt
svarbiausia nepalikt slapiu rauksliuku, leist kad nudziutu arba nusausint priesh pampersa dedant, tada kremuku nereiks..
QUOTE(dzigite @ 2008 06 05, 06:54) svarbiausia nepalikt slapiu rauksliuku, leist kad nudziutu arba nusausint priesh pampersa dedant, tada kremuku nereiks.. cia tai teisybe. o as muila naudodavau kai uzpakaliukas imdavo rausti, arba slapiuoti pradedavo, mums padejo. ir zinoma kad oro vonios labai gerai, ypac kai dabar vasara ir silta, tai tik nuogu uzpakaliuku ir buti QUOTE(trr @ 2008 06 04, 21:09) vaje, na as tokiam maziui muilo dar nerekomenduočiau Tai negi bus vargšas vaikas su geltonu užpakaliu Aš maudau be muilo, bet jau užpakalį tai tikai su muilu plaunam. Dar ligoninėj sesulės muilindavo, nes sunku nuplaut vuenu vandeniu. O mes su pieninėm kovojam
Sveikutes! siandien manes paklause kiek laiko mazyliui...tai net susimeciau-atrodo daug, nes tiek visko ivyksta, bet kartu ir lyg vakar ji pamaciau ir vis negaliu atsiziureti...Nu zodziu tokia makalyne! O laiko jau nemazai(beveik pusantro men!!)ir pokyciu daug...Musu aukselis keiciasi kiekviena diena, kasdien isaugam po sliauztini, pradejom "plikti", ismokom "skaudziai" verkti pries tai saldziu sypsniu atsiprasydami mamos(stai kokie paradoksai)...
O is problemu sunkiausia mamytei butu ansktyvas rytas(nuo 6val ner ramybes),o jam nuolatiniai veiduko isberimai...Jau baigiu galva isuzti su klausimu ar galiu ta valgyti ar ne! Papildyta: QUOTE(Kvaki @ 2008 06 05, 08:16) ...turejau ir as ta dziaugsma! atsistaciau per pora dienu...jau daugiau to nesinori pakartot
nu ka mamytes, turiu pasakyti tam kartui iki.jau rytoj varau i ligonine gultis jau. na dar turiu vilties kad sianakt gal gimdysiu, bet turbut kad ne. teks gultis paguleti, o tada bus matyti, kada jau daktarai paskirs man pasimatyma su mano
na kai bus naujienu, pranesiu, iki
Tai negi bus vargšas vaikas su geltonu užpakaliu Gi tas geltonas kakutis labai sunkiai nusiplauna nuo gyvaplaukių
tai vaika reikia nuplauta palaikyti, o ne apsikakojusi. o del soskolado - tai nejau dar ligonineje nesake, kad jo tai tikrai negalima? as pati pradejau tik po kokiu 3men ragauti. QUOTE(mabi @ 2008 06 05, 19:48) del soskolado - tai nejau dar ligonineje nesake, kad jo tai tikrai negalima? as pati pradejau tik po kokiu 3men ragauti. Gi nebūtinai visiems turi alergizuoti nuo šokolado Man nei su pirmu, nei su antru nieko nedraudė valgyt, kaip tik pabrėže, kad reikia visko po truputį, o jei pamatai, kad kas negerai - tada sekti. Beje, šiandien išbandėm slingą. Super patiko
nu kakis jei nenusiplauna tai reiškia jau gerai pridžiovintas prie tu gyvaplaukiu, gal reikia dazniau keisti pampersa
o šokoladas tai tikrai vienas iš labiausiai alergizuojančiu produktų. šitai ir tarybiniais laikais žinota. Aryvle, tebūnie tau lengvo ir greito gimdymo QUOTE(Kvaki @ 2008 06 05, 22:06) Beje, šiandien išbandėm slingą. Super patiko Ar patogu su juo vaiksciot? nuotraukose taip kazhkaip jie atrodo sunkus tokie, o be to mazhe mano jau 1kg priaugo, tai nzn ar pirktis nebandzius... su kengura kazhkaip yra kad tinka tuomet, jau kai galvyte tvirciau laiko, o slinge to laukt nereikia visai.... Papildyta: QUOTE(Aryvle @ 2008 06 05, 20:12) nu ka mamytes, turiu pasakyti tam kartui iki.jau rytoj varau i ligonine gultis jau. na dar turiu vilties kad sianakt gal gimdysiu, bet turbut kad ne. teks gultis paguleti, o tada bus matyti, kada jau daktarai paskirs man pasimatyma su mano na kai bus naujienu, pranesiu, iki lauksim dar vieno mamuko su pilviniuku ant ranku.... nebijok svarbiausia ir lengvo gimdymo QUOTE(dzigite @ 2008 06 06, 07:41) Ar patogu su juo vaiksciot? nuotraukose taip kazhkaip jie atrodo sunkus tokie, o be to mazhe mano jau 1kg priaugo, tai nzn ar pirktis nebandzius... su kengura kazhkaip yra kad tinka tuomet, jau kai galvyte tvirciau laiko, o slinge to laukt nereikia visai.... Reik priprast. Man iškarto pavyko patogiai mažę įsidėt, o MB niekaip nepavyksta Pats slingas nėra sunkus, bet ilgiau pavaikščiojus tai jaučias jau svoris
kiek laiko bunat lauke su vezimu per diena?
ir kas kiek laiko vaikucius maudot? |