Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: judesiukai 30-35sav
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
robertukas
labutis .atsiprasau jai jau yra tokia ar panasi tema bet man jos rasti nepavuko, todel sukuriau .
noreciau paklausti mums yra33sav ir mano maziukas labai nedaug juda buna kad per pusvalandi ar valanda nebuna reikiamo judesiuku kiekio buvau pas savo daktare sake sirdute plaka ritmingai o daugiau niekotai ir nezinau ar sunerimti g.gif gal nueit privacei istirti bet ar nepakenks ultragarso daznas ziurejimas g.gif labai neramu verysad.gif gal yra mamyciu su panasiom bedom
Papildyta:
iskart labi dekui ax.gif
cavalli
As esu klausus savo gyd del to 10 judesiu per 1val. Tai sake, nereikia nerimaut, jei taip nera. Lialius daugiausia juda, kai mama buna ramiai, o kai mama kazka daro, tad jis buna ramiai, susispaudes, nekruta 4u.gif Ir pati pastebejau, kad juda dazniausiai tada, kai as ramiai bunu. Kad ir is po pasivaiksciojimo, kai atsisedu i masina, kad pradeda spardytis bigsmile.gif Padeda vairuot tongue.gif O kai kartais tikrai ilgesni laika nejuda, tada as visa delna pridedu prie pilvuko ir taip svelniai visu delnu truputi spusteliu pilvuka, iskart pradeda judet, turbut nepatogu pasidaro jam ax.gif Beje, mums dabar 35 savaite 4u.gif
*Nastiushka*
Nieko baisaus, manau, ypac jei gydytoja nieko nesake....Leliukai daug miega o juda dazniausiai, kai mes einam miegoti... ax.gif
Kaip daug kas raso, jei nori leliuka pajudinti, tai suvalgyk ka nors saldaus, atsigul ant kairiojo sono ir gluosti pilva, tikrai pades rolleyes.gif
robertukas
vu va buvau privaciai ir viskas gerai tik kad nusisukes i kita puse todel ir nelabai jauciu ax.gif
dabar belieka laukt savo zvirbliuko nestuke.gif
trr
gal vaikelis tiesiog ramaus budo bus. mirksiukas.gif Kaip maniskis, daug nesisparde pilve ir dabar yra labai ramus išsišiepęs vaikis. biggrin.gif
robertukas
bus tinginiukas ax.gif be reikalo dariau ultragarsa bet nieko dabar miegot bus ramiau lotuliukas.gif
robertukas
man gal jau paranoja pora dienu jauciausi rami o dabar ir vel neramu nes maziukas isvis nenori judet kartas nuo kato tik pajuda verysad.gif verysad.gif o ga jau man paranoja? g.gif
Robi24
Man taip buvo atsitike nestumo pabaigoje. Tuo paciu gydytoja apziurejo, kad vaisiaus vandenu buvo labai mazai, tikriausiai del to (gydytoja Alytuje nepatvirtino, nerejo siusti i tyrimams i Kauna, bet nespejo, mazylis uzsimane ateiti aksciau laiko smile.gif ).
uups
QUOTE(robertukas @ 2008 05 31, 17:11)
man gal jau paranoja pora dienu jauciausi rami o dabar ir vel neramu nes maziukas isvis nenori judet kartas nuo kato tik pajuda verysad.gif  verysad.gif o ga jau man paranoja? g.gif
*

as savo vaiko judesius pajausdavau tikrai ne kasdien....po teisybei, nelabai prisimenu, kad jis apskritai butu judejes g.gif gerai, kad ne LT buvau nescia, kur reikedavo (bent pries 5 metus) neshtumo pabaigoj dargi skaiciuoti tuos judesius blink.gif Nu ir nieko, gime labai ramus, sveikas vaikas mirksiukas.gif

Siaip jau, buna visaip...buna judriu, buna nejudriu kudikiu. Taisykle: sunerimti reikia tada, kai staiga pasikeicia iprastinis kudikio aktyvumas,- iki tol judejes daznai,- vangiai sujuda ar atvirksciai. Dar ir motinu jautrumas skiraisi...ne visos tuo savo pilvu gyvena,- yra ir taip ka veikti mirksiukas.gif
Sakyciau, atsipalaiduok ir nesinervink 4u.gif
zydra30
QUOTE(robertukas @ 2008 05 31, 18:11)
man gal jau paranoja pora dienu jauciausi rami o dabar ir vel neramu nes maziukas isvis nenori judet kartas nuo kato tik pajuda verysad.gif  verysad.gif o ga jau man paranoja? g.gif
*

zinai, as manau nueisciau ir vel psitikrint, kad pamatuotu vaisiaus vandenis, kad paziuretu kraujotaka virksteleje, ir siaip viska vel aplink istirtu.
nenoriu gasdint taves, bet atsargumas gedos tikrai nedaro. del ultragarso nepergyvenk, nera jokiu tyrimu nustatyta, kad tai kenkia, as darau ultragarsa kas savaite, nes noriu but tikra, kad viskas tikrai gerai.
robertukas
o kai skaiciuojat judesiukus ar glostot pilvuka snekat? g.gif
kai uzdedu ranka ant pilvo jauciu kaip verciasi bet jai rankos uzdejus nelaikau nejauciu isvis verysad.gif
ir tai tenka paminkit pilvuka kad sujudetu
andzelikab
man jau 35 sav.,maniskis pradej0 maziau judeti g.gif anksciau ryte tik pabusdavau ir prasidedav0 marat0nas,0 dabar guliu ramiai ir laukiu kada sujudes verysad.gif ,bet jeigu jau baisu pasidar0 pamaigau pilva nu t verysad.gif i pradeda spurdeti p0 truputi...

user posted image
robertukas
nuo 34sav pradeda mazet judesiuku nes vaikui maza vietos darosi smile.gif
tad buk rami smile.gif
VVaiva
QUOTE(robertukas @ 2008 06 02, 07:56)
nuo 34sav pradeda mazet judesiuku nes vaikui maza vietos darosi  smile.gif
tad buk rami  smile.gif
*

As irgi skaiciau kazkur, kad judesiuku sumazeja paskutiniais menesiais, nes maziukui vietos truksta. Maniskei dabar 31 savaite, ir ji aktyvi kaip niekad. Ir siaip juda labai daznai ir staigiai, bet pastaruoju metu tie judesiukai stipresni pasidare ir letesni - kartais prabraukia kojyte ar rankyte per gimdos sienele ar isiremia kur... smile.gif Jau net skauda... Aisku, issigasciau, jei kuria nors diena mazute nesujudetu... Bet siaip kasdien zinau, kada spurdaliukas prades isdykaut! bigsmile.gif
Hexi22
Viskas ciki, kartais taip buna, gal jis pakeite padeti todel nejauti,...
Bet jis pas tave juda tik retai, reiskias mazylis ilsisi, juk po poros savaiciu jo laukia dziugus ivykis, ne tik girdes savo mamyte bet ir matys ja. Pamatysi, kai sulauksi tos dienos, kai leliukas bus jau tavo glebyje pati is saves juoksies kad taip nerimavai smile.gif ir atmink stresas kenkia ir vaikuciui ir tau, gal tai ir yra priezastis kodel jis maziau juda smile.gif
Viskas bus gerai drinks_cheers.gif
Jureka
Labutis. Musu leliukas nuo pat judesiu pradzios nepastovus labai, tai aktyvesnis, tai ramesnis, kartais pradedu jaudintis, ypac kai diena ar dvi mazai juda, bet pasimirstu kazkaip, o po to pajauciu visu kunu, dabar i pabaiga irgi ramus, vakar buvau net pradejus judesiukus skaiciuoti, labai vargina tas gulejimas ant sono, skaiciavimas, tik daugiau nervu, bet gal reikes vakarais paskaiciuoti
idomu
maniskis lb mazai pilvuke judejo, retai kada suskaiciuodavau tiek judesiu kiek turetu buti - kelis kartus vien delto pas gydytoja lekiau , viena karta net velai vakare doh.gif gime sveikas berniukas ir dar koks judrus doh.gif visa laika malasi , sukinejasi , dienom beveik nemiega( gerai kad nakti ismiega 8 val doh.gif )
unija
As kadangi labai ilgai dirbau, tai lialius is vis diena budavo ramus, o pradedavo krutintis rytais ir vakarais. Tiesa pasakius irgi biski nerimavau, bet pastebejau, kad ne visus jo judesius jauciu, kartais kai i pilvuka savo ziuredavau matydavau, kad juda, o nejausdavau, tik, kai sukrutedavo stipriau ar paspaudinedavau pilva atsakydavo atgal:)
robertukas
as ir lb pergyvenu del maziuko judesiu nes buna kad isvis vos kelius kartelius sujuda ...ir juda daugaiuse ne kaip guliu o kai sedziu ar vaikstau tai ir praleidziu visa diena beviek laukia smile.gif o del skaiciavimo tai tikrai ne visada buna reikiamas judesiuku kiekis
VVaiva

Ojojoi, kiek tu judesiuku... blink.gif Sirit 6 val pazadino maze ir kokia valanda nedave miegot... Atrodo, kasdien ji vis stipresne ir malasi taip stipriai, visai mamytes negaili... ax.gif Jau ir i sonkaulius gerai gaunu, ir i pusle kaip trenkia doh.gif Tiesiog rankas uzdejus ant pilvo jauciu, kaip ji sukiojasi, kojytes atsiranda tai vienoj vietoj, tai kitoj... Naktimis tai vargina, bet diena smagu, nes galiu pazaist su savo maziuke - as paspaudziu pilvuka, ji atsako spyriu. Kartais kai laikau ranka, pajuntu toje vietoj atkista uzpakaliuka ar galvyte - nezinau tiksliai, kas ten... blush2.gif . Pradedu ta vieta glostyt, kuo daugiau glostau, tuo labiau ji ta vieta atkisa biggrin.gif Matyt, patinka... Va ir dabar, kai rasau, mazes kulniukus jauciu delne - fantastika... wub.gif
Vitora
O man, nors jau ir didelis, bet juda kaip pasiutes... blink.gif Pilvas krypsta i visas puses blink.gif Vis laukiu kad pradetu judeti maziau. O tai nagucius lavina (gana skaudziai buna tuo metu), tai zaksi, tai vis kisa ka... pilvas tiesiog banguoja! doh.gif
robertukas
smagu kaip taip leius juda biggrin.gif
Saulyte DD
QUOTE(robertukas @ 2008 06 09, 22:01)
smagu kaip taip leius juda biggrin.gif
*

Sveikos mamytės, aš irgi kartais panerimauju dėl judesiuku, bet neimu į galvą labai. Antras neštumas žinau, kas kada turi būti, ramiau jaučiuosi. Žinau, kad daug miega ir ypač kai judame, todėl judesiukus skaičiuoju tam tikru laiku ax.gif , nes tiksliai žinau kada nemiega ir aišku būtinai reikia ko nors saldaus užvalgyti blush2.gif (nors gydytoja liepė riboti saldumynus verysad.gif ), bet nebutinai ant šono gulėti. Geriausiai jaučiu kai ant nugaros apie 22-23 val. atsigulu, tai tokių "šokių" prisižiūriu, kad net vyras juokiasi. O jei kokią dieną juda mažiau tai nieko, į pabaigą tai visai normalu (būna ir 6, ir 5 per 30 min.). O jei jau labai neramu , aišku geriau su gydytoja pasitarti, visada nuramins.
Papildyta:
QUOTE(Saulyte DD @ 2008 06 09, 23:09)
Sveikos mamytės, aš irgi kartais panerimauju dėl judesiuku, bet neimu į galvą labai. Antras neštumas žinau, kas kada turi būti, ramiau jaučiuosi. Žinau, kad daug miega ir ypač kai judame, todėl judesiukus skaičiuoju tam tikru laiku  ax.gif , nes tiksliai žinau kada nemiega ir aišku būtinai reikia ko nors saldaus užvalgyti blush2.gif (nors gydytoja liepė riboti saldumynus  verysad.gif ), bet nebutinai ant šono gulėti. Geriausiai jaučiu kai ant nugaros apie 22-23 val. atsigulu, tai tokių "šokių" prisižiūriu, kad net vyras juokiasi. O jei kokią dieną juda mažiau tai nieko, į pabaigą tai visai normalu (būna ir 6, ir 5 per 30 min.). O jei jau labai neramu , aišku geriau su gydytoja pasitarti, visada nuramins.
*

Tiesa, apie žagsėjimą visai pamiršau doh.gif , kartais žagsi po 15-20 min., pirmasis mažylis tai nežagsėdavo, o kam nors dar taip ilgai žagsi blink.gif ? Ir dar būna, kad kelis kartus per dieną...
robertukas
mano taipat zaksi ilgai po 20-15min manau kad cia normalu smile.gif
robertukas
nesuprantu savo maziuko tai jis juda tai isvis visa diena nejuda o vakare duodasi...
ar taip gali but kad maziukas per diena nejuda o vakare juda? g.gif
robertukas
ir beto kai guliu ant sono nejauciu judesiuku, jauciu tada kai guliu ant nugaros ar ura daugaiu tokiu mamyciu? g.gif
zydra30
QUOTE(robertukas @ 2008 06 11, 17:14)
ir beto kai guliu ant sono nejauciu judesiuku, jauciu tada kai guliu ant nugaros ar ura daugaiu tokiu mamyciu? g.gif
*

sveika. klausyk matau, kad nerimauji. ar daznai eini pas gydytoja? nueik, pasitikrink. tegu ultragarsa padaro, paziuri ar tikrai viskas gerai.
didelis jau tavo lelius, gal ir nedaug ten jam vietos. bet jei tau neramu, eik. juk bet kuris gydytojas isklausys ir manau rimtai priims tavo nuogastavimus. padarytu ultragarsa, patikrintu kraujotaka, tai ir paciai ramiau butu.
as darausi echo kas savaite, dar turiu doplerio aparata namie sirdutei klausytis. maniskis lyg ir pakankamai juda, bet jei tik ilgiau buna ramus as tuoj klausausi su dopleriu ar sirdies ritmas normalus.
unija
Bet ar sveika echo daryti kas savaite? As, tai irgi noreciau ziureti ir ziureti i ji:)
Robertukas, aisku nueik, nors pas mane tokiu laiku labai panasiai buvo.Diena jis miegodavo o vakare, kad duodavosi.
robertukas
pas daktare lankausi kas menesi as jai sakiau kad jauciu sipnus ir retus o ji sako kad jauna ir kasgi gali but o man neramu o daktare nelabai i kreipia demesi verysad.gif tikrai neramu bet turbut jau pabaiga ir jam vietos maza darosi tas ir nuramina kad maziukas jau nebemazaas ax.gif
Agnestar
Niu ir mums jau 35 sav., bet judam tai taip saikingai, nors niekada musu mazoji nebuvo baisiai aktyvi, jai kaip uzeina... biggrin.gif viena diena duodasi be sustpojimo, kita diena ramu smile.gif
o labiausiai mazylei patikdavo per egzaminus smile.gif jau tada tau laisve kojoms budavo smile.gif siaip tikrai nedaug judam, bet gydytoja niekada nieko nesako, sveiki, ir viskas ok thumbup.gif
atide1985
na mano stebukliukas irgi retai ir silpnai duodasi.. g.gif nors niekada labai ir nesidave..
mazutesaule
MANO MAZIUKAS NUO VAKAR GALIMA SAKYT BEVEIK NEJUDA,O JUDEDAVO TIKRAI DAUG.TAI SIANDIEN EINU PAS SAVO DAKTARE,PASIKLAUSIU DEL VISA KO?BEVEIK VISA NAKTI NEMIEGOJAU NES GALVOJAU GAL JUDES,?GAL DIENA MAZIUS ILSISI?,BET IRGI NIEKO,TIK LB SILPNI KRUPTELEJIMAI PILVO APACIOJE.TAIP LYG IR ZAGSETU,AR KAI TIK BUVO PIRMIEJI JUDESIUKAI TAIP LYG ZUVYTE.BET AS NERIMAUJU TODEL GERIAU NUEISIU PAS DAKTARE.PO POROS VALANDU TURETU VISKAS BUT AISKU.
mazutesaule
taigi buvau pas savo daktare,ir teko iskarto giltis i ligonine.pagulejau savaite ligonineje ir savaite namie.patariu visom kuriom jeigu tik kyla itarimu iskarto kreiptis pas daktarus.mum viskas gerai jau,maziukas juda kaip judejo anksciau ir dar intensyviau spardo teveliui ausi thumbup.gif nestuke.gif nestuke.gif
gegne2
mums 31 savaitė, o judesiukų nesumažėjo, bet jie tapo ne tokia stiprūs. Anskčiau kai spirdavo kartais tai net ir skauda būdavo, o dabar tokie silpni paliko.. nestuke.gif
atide1985
na man taip pat judesiuku ir maziau ir silpnesni.. g.gif
skaistukas
na mano mažiukas , tai duodasi kaip turi būti biggrin.gif ankščiau tai išvis reguliariai nuo 23h iki 2h nakties kaip pradės tai nesustoja biggrin.gif , o dabar irgi vis besisukiodamas kojytę į šonkaulius sukišą biggrin.gif
Snake
O as vakar nuvaziavau i ligonine (RK), nes labai neramu buvo, kad judesiukai silpni unsure.gif Tai kai pasakiau gydytojai, kad pora dienu jau taip, ta tik akis isplete -sako kur jus anksciau buvot???? blink.gif Galvoju, nu va, velnias, prisidirbau.... :blush2:
Na bet super maloniai apziurejo, pasnekejo, visko issiklausinejo, fiksavo toniukus gal kokia 20 min ir ant kedes ziurejo ir echoskopavo. Tai sake lyg ir viskas tvarkoje, bet butinai skaiciuoti judesiukus jei ir siandien mazai judes vaziuoti i ligonine be jokiu minciu, tada jau guldys stebejimui unsure.gif Na o jei viskas ok, vis viena kita savaite atvaziuoti profilaktiskai pasitikrinti dar karta, kad jau uztikrintai butu aisku rolleyes.gif
Taip kad manau, jeigu kazkas neramina ir neaisku, pasikeite judesiuku daznumas ir pan., reikia butinai vaziuoti i ligonine, nes be apziuros niekas negales pasakyt ar viskas ok, ar jau kazkas negerai g.gif
Martusik
pas mane prasideda 32 nestuke.gif sav. Skaiciuoju judesiukus, labai judrus vaikelis... Tikiuosi tikrai ne del to, kad jam ten nepatinka buti... verysad.gif Kai pgl lentele ta duoda skaiciuot, tai per 30 min gal apie 8-10kartu juda... g.gif
Puma84
O maniskis tai diena labai ramus, bet va vakare apie 11 val prasideda festivaliai-o diena judesiukai silpni ir reti, net nugasdina kartais tas ramumas unsure.gif
elenuxus
Nuo kokios 30sav.judesiai mums ypac stiprus, atrodo spirdamas kiaurai praspirs lotuliukas.gif Kuo toliau, tuo retesni, bet vistiek aiskus ir stiprus.Ilgiau miega, tada mane ima nerimas ar viskas gerai, kad nejuda kokia valanda, kartais ilgiau.Nakti buna tik pora kartu uzeina judejimo fazes.Diena turi savo numyletas valandas, kai juda visada tai ryte apie 8 ir vakare 23val.o dienos metu kaip kada.Jau speju koks bus musu miego grafikas.Su dukryte tai pasitvirtino, naktimis miegodavo ramiai.Kai buvo pilvelyje tai judesiukai buvo daug svelnesni, o dabar sunelio laukiam...jauciasi, kad vyrukas pilvelyje 4u.gif
PADRUZKE
Pavydziu visom mamytem ,kuriu leliukai labai aktyvus.Man 31 nestumo sav,bet kaip anksciau judrumu nepasizymejo,taip ir dabar tas pats.Seniau labai daznai lankydavaus pas gydytojus,kad sirdies paklausytu.Visada tas pats 150 duziu,viskas idealu,o as nieko nejauciu.Ji pas mane kartais gali visa diena judeti,o paskui kokias 2 tik keli stuktelejimai per para.O per tas kelias dienas eidavau is proto.Dabar nusprendziau maziau nervuotis,gal tinginiuke ji pas mane.Ir kaip daugelis skaiciuoja judesius gulint ant kairio sono,man tai neimanoma.Jei juda tik gulint man ant nugaros.Liko 9 savaites ziuresiu kokia gimus bus,gal irgi rami.
donna bella
QUOTE(PADRUZKE @ 2010 09 17, 23:35)
Pavydziu visom mamytem ,kuriu leliukai labai aktyvus.Man 31 nestumo sav,bet kaip anksciau judrumu nepasizymejo,taip ir dabar tas pats.Seniau labai daznai lankydavaus pas gydytojus,kad sirdies paklausytu.Visada tas pats 150 duziu,viskas idealu,o as nieko nejauciu.Ji pas mane kartais gali visa diena judeti,o paskui kokias 2 tik keli stuktelejimai per para.O per tas kelias dienas eidavau is proto.Dabar nusprendziau maziau nervuotis,gal tinginiuke ji pas mane.Ir kaip daugelis skaiciuoja judesius gulint ant kairio sono,man tai neimanoma.Jei juda tik gulint man ant nugaros.Liko 9 savaites ziuresiu kokia gimus bus,gal irgi rami.
*

Nesinervink, mano visas nėštumas toks buvo, praktiškai nejutau vaiko judesių, visą nėštumą strese išvaikščiojau, gyd. vis ramino kad vaikas aktyvus ir juda ir vaikas gimė gražus ir sveikas, pagimdžiau prieš porą mėn. thumbup.gif Bet gyd pasakyk būna ir dėl rimtų priežasčių, kad nejuda.
maskanyte
Mano mazasis buvo visad aktivistas lotuliukas.gif taciau visi judesiukai buvo svelnus ax.gif Tik 39sav.ju labai sumazejo juk mazajam mazai vietos lotuliukas.gif ipatingai vakare krutedavo, o diena ramus budavo wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.