Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kur guldyti/migdyti kūdikį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Lali
musu vaikiukas miega lovytej thumbup.gif
VeroniQ
mes guldem i lovyte, o jau po to retsykiais diena ar vezimeli ar ant musu lovos uzsnusta
Rode
lovytėj thumbup.gif O ar ne tam ji skirta? tongue.gif
Samanta
Mes is kart pradejome pratinti ir guldem tik i vaikiuko lovyte, nes paskui labai maziukai pripranta miegot su teveliais. Mano viena pazistama taip is "kankinasi" jau trecius metus. Manau veliau ir vaikuciui bus sunkiau atprast nuo miegojimo su teveliais, o ir patiems kartais norisi pabuti vienumoje. smile.gif
Jurgytė
3 pirmus mėnesiu miegojo su manim, po to - lovytėje. Tik padariau klaidą, kurios nekartočiau doh.gif .Čia jau truputį apie didesnę kalbu: kad migdydama supdavau ir nepratinau užmigti pačią. Dabar turiu šalia gulėti - viena neužmiega.
Anandita
mes belaukdami dukrytes paruoseme nuostabu lopseli, bet ji isdykele ten iki siol guli tik kai nori paziureti aplinkui , o miega vezimuke, manau to ir uztenka, beje daktarai pasake kad labai svarbu kuo dazniau mazylius pasupti, tai veikia teigiamai ju nervu sistema. tik labai gerai kai vezimukas yra su tokiu nuimamu galu, kad beliktu ten prie galvytes tik tinklelis, taip oras gales laisvai cirkuliuoti.
Anandita
mes belaukdami dukrytes paruoseme nuostabu lopseli, bet ji isdykele ten iki siol guli tik kai nori paziureti aplinkui , o miega vezimuke, manau to ir uztenka, beje daktarai pasake kad labai svarbu kuo dazniau mazylius pasupti, tai veikia teigiamai ju nervu sistema. tik labai gerai kai vezimukas yra su tokiu nuimamu galu, kad beliktu ten prie galvytes tik tinklelis, taip oras gales laisvai cirkuliuoti.
Almuka
musu nuo gimimo nakti miega lovytej, o diena visur - nusmingam ir salione, ir vezime. o lovyte pritraukta prie pat musu lovos, galiu situacija patikrinti ikisus ranka thumbup.gif:
Estrella...
Manau,kad patogiausia vaikui miegoti,savo lovelėje.Maniškis lovelėje nemiega,tai migdau ant rankų arba pas save lovoje ax.gif
Grytute
O as manau, kad miegojimas kartu su teveliais nera labai blogai, kai mazyli maitina pati mama. Taip labiau pailsi ir vaikutis ir mamyte. schmoll.gif Daug blogiau yra migdyti vezimelyje, nes taip jis ipranta uzmigti veziojimas... g.gif Na, o i lovyte, manau, kad dar spesiu ikelti. Noriu dar pasidziaugti savo kudikeliu, kai jis ramiai kvepuoja salia ir zinau, kad jam tikrai viskas gerai. heart.gif
Elzyte
drinks_cheers.gif
*Lina*
savo dukrytę pirmom dienom mygdydavau lovytėj,ten miegojo kažkur apie mėnesį,o vėliau atsisakė miegot lovelėj,nors ir supdavau,tai dabar miega su mumis ax.gif
ladybird20
mes pirma menesiuka gulejom kartu su leliuku lovoj, 2men guldziau i lovyte biggrin.gif
TiMa
Mūsų mažiukas dieną miega savo lovytėj, o naktį - kartu su mumis thumbup.gif
pumkius
Maitinu MP tai miega su mumis thumbup.gif
Pusele_
mes nuo pat pirmos dienos miegam lovytėj, na aišku būna sunkių ir šaltų naktų, tai mamyte truputi parsineša į savo lovą nors iki pat dabar maitinu MP lotuliukas.gif
Chanson
Mano mažulis pirmas dienas saldžiai parpdavo savo lovelėj. Bet tik pirmas dienas... Po to apsiprato ir sugalvojo reikalavimus kelt biggrin.gif Tai dabar miega kartais lovelėj, kartais vežime, kartais pas mus biggrin.gif
Anželika 2005
Lovyte tai mes turim, tik kad vaikas joje nemiega, miega su mumis lova didele tai vietos užtenka, o vat diena miega savo lovytei negaliu suprast kodėl taip yra, gaal kad nakti jai daugiau šilumos norisi smile.gif g.gif
GIEDRŪNĖ
mes guldėme iškart i lovytę
Bretane
O mano mie ga tik pas mus lovoj, nei naktį, nei diena nemiega savo lovytėj doh.gif
Isila
iš karto keliavo į savo lovytę, naktį miega ten nesispyriodamas, bet dieną schmoll.gif schmoll.gif doh.gif vis dar bandom, kai netenkam kantrybės, o vaikui reik pamiegoti, pasitarnauja vežimas thumbup.gif
DaliaG
QUOTE(audroneta @ 2005 05 10, 11:37)
tuoj bus seimos pagausejimas:) ir dabar iskilo toks klausimas-kur maziukas guli kai parsivezi is ligonines?  mama sako kad uzteks tik vezimuko pradziai-o lovytes tik veliau reiks-o as net neissivaizduoju...
*

Skaičiau, kad geriau vežimuke vaiko nemigdyti. Mes tai migdėm iš akrto lovytėj ax.gif
JuGeMa
mes tai tik gryzom is ligonines tai iskarto i vezima, taip pramiegojo ten kokius 3 men, veliau mego kaitalioti vietas, tai pas mus lovoj kokia savaite tik temiegodavo, tai kokia savaite vezime ir niekur kitus, tai lovelej. jau menesi kaip miega savo lovelej ir jam ciki
zeme
Mes iš karto į lovytę, manau, kad jei nori , kad vaikas įprastų lovytėje miegoti, tai reikia iš karto į lovytę ir guldyti.
veikejas
Mūsiškiui porą savaičių ir be šansų jį vieną užmigdyti pas save lovytėje.

Nebent:
- Pamaitini savo lovoj ir kai jis apsnūsta, išnešam į jo lovą. Jei neužmigusį išnešam - jis turbūt pajunta, kad "dar nori valgyti" biggrin.gif. Ir šakės.. vėl reikia parsinešti.
- Įeli pas save į lovyte ir pabandai įbruktį čiulptuką. Neima jo.. bet kai supranta bajerį.. paima. Tada keliolika minučių su juo pažaidžia.. užmiega ir tada atimam.

Bet esmė - vaikas nerealiai pripratęs kartu būti pas mus lovoje. Seksas gaunasi toks keistas biggrin.gif

QUOTE(audroneta @ 2005 05 10, 11:37)
tuoj bus seimos pagausejimas:) ir dabar iskilo toks klausimas-kur maziukas guli kai parsivezi is ligonines?  mama sako kad uzteks tik vezimuko pradziai-o lovytes tik veliau reiks-o as net neissivaizduoju...
*

reda 4
Maždaug tris mėnesiu miegojo vežime.Bet kai pasidarė labai nerami naktim,tai paguldžiau į lovytę.Tai nuo tada ramiau miega,matyt kad daugiau erdvės tai ir geriau miegasi.O taip tai anksčiau po kiekvieno maitinimo reikdavo apie 2 val.supti kad vėl užmigtų,
Valentinka
Sveikos mamytės,

patarkit mirksiukas.gif
Naktį pratinu mažylę prie lovelės. Dienos metu irgi stengiuosi guldyti tik į lovytę. Bet va kažkaip pagalvojau gal lovytė skirta miegojimui naktį, o dieną migdyti pvz. vėžimelyje, ar ant sofos.

Kaip jūs darydavot - migdydavot visada lovytėje? g.gif
asta.s
Del nakties kitu minciu nekilo-tik lovytej! O diena ji guledavo ant sofos ir kai nusmigdavo-nunesdavom i lovyte. Buvo periodas,kai ji greit lovytej pribusdavo,o pvz. ant musu lovos minksto dekio labai kietai miegodavo g.gif Bet dabar ir dienos metu pamiega lovytej,jei neiseinam i lauka tik,zinoma,trumpiau.. Siaip esu lovytes salininke biggrin.gif Va,ir dabar mano dukryte uzmigo lovytej -zaide zaide ir nuluzo. Na,bet nereik tiketis,kad iskart bus taip, kaip norit. Tiesiog karts nuo karto ir diena siulyciau lovytej paguldyt-tada matysit,kas jai,o taip pat ir jums geriausia mirksiukas.gif
dad
Labutis, mano maziukas nakti miega lovytej, o diena beveik is viso lovytej nebuna ax.gif guli ant musu lovos-labiausiai patinka, aisku paguldzius taip, kad netycia nenusiridentu. 4u.gif
Hermion@
Esu girdėjusi nuomonę, kad naktį naujagimį reikia migdyti lovytėje, o dieną kur nors kitur, kad jis iš pat pradžių išmoktų atskirti, kada būna diena ir kada naktis. Arba pvz, jei naktį miega tėvų lovoje, tai dieną guldyti į vaiko lovytę. O paskui, kai jau režimas nusistovi, tai nebeturi reikšmės 4u.gif
asta.s
Beje kai migdysi vaika lovyteje, neuzmirsk kaitalioti puses, viena nakti i viena lovytes puse, kita i kita (kreivakaklystes proflaktikai) smile.gif
Sypsne
kol kas vezimely miega,mums tik 3 savaites,daznai lopseli is vezimelio pas save i lova isikeliu..taciau jau nuo 1.5 men zadam lovyte leliukui pirkt
vasiliok
Niekada neguldziau vezimely g.gif ,nors ir savo lovose nemegsta buti,priprato su manim doh.gif
*liolka*
QUOTE(zeme @ 2006 03 05, 11:46)
Mes iš karto į lovytę, manau, kad jei nori , kad vaikas įprastų lovytėje miegoti, tai reikia iš karto į lovytę ir guldyti.
*

drinks_cheers.gif pilnai sutinku su tavim drinks_cheers.gif

as irgi is karto guldziau i lovyte ir dabar maniskiui puse metuku ir vakare paguldytas i savo lovyte jis jau pats uzmiega-nereikia nei supt,nei ant ranku nesiot..o stai mano broline vaika dedavo i vezima lopsini arba pats save i lova,tai paskui vaikas taip priprato,kad pas save lovytej nemiegodavo.. schmoll.gif
opium
pirmus du mėn. guldėme i nedidelę pintą lovytę. Ji didesnė už vežimėlių lopšius,bet gerokai mažesnė už įprastas lovytes. Buvo labai patogu, nes užimdavo mažai vietos, galėjom stumdyt po kambarį. thumbup.gif Pamatę, kad mažei jau trūksta erdvės, perkėlėme į lovytę. Vežimėlis- tik į lauką.
Meka Pinavija
QUOTE(zeme @ 2006 03 05, 11:46)
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš taip pat galvoju
aistiushka_
Manau, kad daug kas priklauso nuo vaiko. Mes kazkaip turejome paruose ir lovyte, ir vezimeli, o po gimdymo galvojome pas save guldyti. Taciau GN ipratome, kad vaikas lovyteje. Tai kai grizus namo jis tam nepriestaravo, taip ir liko guleti lovyteje. Iki 2.5 men. pats lovyteje ir uzmigdavo, taciau veliau persikrausteme, o naujoje vietoje ir lovyteje jau pats neuzmigdavo. Kazkaip gavosi, kad uzmigdavo arba bezisdamas arba nesiojant atsirugimui. Tai dabar iki siol vis dar tampom doh.gif Vyras dar panesa, bet kai jis isvaziuoja, tai man labai sunku buna verysad.gif Nezinau, kaip sia problema iveikti ir vel ipratinti pati uzmigti. Palikti rekianti ir laukti kol pats uzmigs, bet neiseina... Max 15 min iskenciu. unsure.gif
ingridukas
Mes iskarto i lovyte guldem,kartais su mumis miega,o veziman niekada neguldziau,nebent lauke.Tiesa sakant tai musu vezimas niekada namuose ir nebuves.
ajja
O kodel blogai pradzioje vezime migdyt? Maniskis dabar 3,5 men ir pirma puse nakties miega vezime, tik jau ima trukt vietos tai planuoju pratint prie lovytes. Tik vyras vis nukelia pratinimo termina, sako pirma jam darbus reik pabaigt, t.y. nieks neturi trukdyt issimiegot lotuliukas.gif O vezimukas tai labai gerai, uzmigdau svetainej, o po to nustumiu i miegama. Labai patogu buvo ir man ir maziui. Lovytej jau pritinom 2 menesiu migdyt, bet nenorejo miegot.
ramux
Mes savo dukrytę iš karto guldėme į lovelę.Vežimą naudojam pagal paskirtį - lauke. mirksiukas.gif
Velniukė
QUOTE(ramux @ 2006 09 25, 00:05)
Mes savo dukrytę iš karto guldėme į lovelę.Vežimą naudojam pagal paskirtį - lauke. mirksiukas.gif
*

Dukryte paguldem iskarto i lovyte tai jokio vargo,o suneli pasiguldziau pas save i lova blush2.gif tai po siai dienai miegam kartu doh.gif Kaip atpratinti neisivaizduoju schmoll.gif
Siracusa
nuo pat pradziu lovyteje. vezime nakti yra tik viena karta miegojus, kai anksti vakare uzmigo ir jau gaila kelti buvo blush2.gif
Mazius_
savo pipirą guldėm į lovelę iš karto, gal kiek ir jautėsi porą savaičių, kad jam nelabai jauku - per daug erdvės, bet priprato. o vežimas - į lauką
*#Orinta#*
Mano pirmoji iki 4 men. buvo tik vezime,o poto jau miegojo lovytei.O antroji nei lovytei nei vezime tik su manim doh.gif
meile0409
Dominykas kai tik parsivezeme jis miegojo lovyteje ir iki siol miega. wub.gif
as namau,kad pasivaiksciojimui yra skirtas vezimelis daugiau negu miegui ir mazyliui ten per anksta miegoti ilgai g.gif
korcula
smile.gif Aš savo abu vaikučius nuo pat pradžių guldžiau į lovytę. Naktį keltis maitinti man tikrai nesudėtinga - pamaitinu, paguldau ir toliau miega. Esu įsitikinusi, kad taip geriausia ir nereikia jokių atpratinimo procedūrų nuo vežimo ar tėvų lovos. Pas mus vežimas yra skirtas tik laukui . rolleyes.gif
laauraa
Manau vaikutis turi gulėti tik savo lovelėje. Išimtis gali būti tik gimusiam vaikeliui, kuris dar nori artumo su mamyte.
Bet ir tai užmigus reiktų guldyti į lovą.
Mes būtent taip darėm
Astee
Girdejau, kad yra lopsiai (mazos loveles), skirti kudikiams iki 6 menesiu. Juose daug maziau erdves,nei norm.lovytej, todel vaikas nesiblasko ir ramiai miega. Svajoju toki pasistayt salia musu lovos. Bet va perskaiciau visa tema ir neradau nei zodzio apie tai rolleyes.gif niekas nenaudojate ?!
aistiushka_
QUOTE(*lavista* @ 2006 10 19, 23:38)
Girdejau, kad yra lopsiai (mazos loveles), skirti kudikiams iki 6 menesiu. Juose daug maziau erdves,nei  norm.lovytej,  todel vaikas nesiblasko ir ramiai miega. Svajoju toki pasistayt salia musu lovos. Bet va perskaiciau visa tema ir neradau nei zodzio apie tai  rolleyes.gif  niekas nenaudojate ?!
*

Didziojoje Britanijoje labai populiarus, vadinasi 'moses basket'. Taciau man kazkaip atrodo papildomas vargas ipratinus siame lopsyje paskui lovyteje pratinti... unsure.gif
neringyte
QUOTE(ramux @ 2006 09 24, 23:05)
*

mes lygiai taip pat darem
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.