Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldūs receptai su nuotraukomis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Jūja
QUOTE(norilonyte @ 2008 06 27, 20:55)
ar tai turejai omeny? user posted image

tai juk cia vaisiai ivairiu rusiu, o padaziukas, manau, jugurtas
*


aha, šitą 4u.gif Aš irgi galvojau, kad jogurtas, bet gal kas žinot kokį vors padažiuką ne jogurtinį. Kokį vanilininį ar šiaip ax.gif
norilonyte
QUOTE(Jūja @ 2008 06 27, 22:24)
aha, šitą 4u.gif Aš irgi galvojau, kad jogurtas, bet gal kas žinot kokį vors padažiuką ne jogurtinį. Kokį vanilininį ar šiaip ax.gif


gal tiktu vanilinis padazas is Sonatinos receptu g.gif
daividija
QUOTE(sausine @ 2008 06 27, 19:06)

O ar jau ragavot ,manau ,kad sunku sulaukt kol tokie skanumynai atvėsta ,iš karto noris paragaut bigsmile.gif .Jau seniai apie baklavą skaitinėju,bet iki šiol neprisiruošiau jos  pabandyt kept.
O vakar iškepiau pyragėlius su avižiniais dribsniais,abrikosais ir pudingu,improvizacija skaitytų receptų tema. smile.gif[URL=http://http://i187.photobucket.com/albums/x302/sausine/P6272818a.jpg]
*


dar karsta valgiau,o kai atveso negalejau sustot,saldu,bet vistiek lenda. lotuliukas.gif
*Marija*
QUOTE(daividija @ 2008 06 27, 22:55)
dar karsta valgiau,o kai atveso negalejau sustot,saldu,bet vistiek lenda. lotuliukas.gif
*


O lt turbut tokios teslos ir su ziburiu nerasi unsure.gif . Kazkur skaiciau, kad sloksniuota tesla keicia, bet tai jau ne baklava schmoll.gif
*irma*
merginos sos rekia pagalbos,ruosiuosi torta kepti ,bet nelbai man su glajumi sekasi,trumpiau traiant apamai nesiseka blush2.gif gal galit kas ideti kokiu receptu,nes kuriuos as turiu tai jis nubega nesutirsteja schmoll.gif buciau labai dekinga 4u.gif
Jūja
QUOTE(norilonyte @ 2008 06 27, 22:36)
gal tiktu vanilinis padazas is Sonatinos receptu  g.gif
*


ačiū, reiks paieškot 4u.gif
MO
QUOTE(*irma* @ 2008 06 28, 00:18)
merginos sos rekia pagalbos,ruosiuosi torta kepti ,bet nelbai man su glajumi sekasi,trumpiau traiant apamai nesiseka blush2.gif gal galit kas ideti kokiu receptu,nes kuriuos as turiu tai jis nubega nesutirsteja schmoll.gif buciau labai dekinga 4u.gif
*


o tau netiktu Danisco Sugar glajai (as turiu ir naudoju rozini ir sokoladini, kitokiu spalvu nemaciau)? buna prekybcentriuose (pvz. Maximoj) prie cukraus pudros ir pan.produktu. sokoladinis tai ir siaip skanus, o rozinis tai veee schmoll.gif . ir jeigu darysi, daryk tirstai, nes kitaip nuo torto jis nubegs zemyn ir bus toks persisvieciantis sluokslnelis likes, negraziai atrodys 4u.gif
*irma*
QUOTE(monikiux @ 2008 06 28, 11:19)
o tau netiktu Danisco Sugar glajai (as turiu ir naudoju rozini ir sokoladini, kitokiu spalvu nemaciau)? buna prekybcentriuose (pvz. Maximoj) prie cukraus pudros ir pan.produktu. sokoladinis tai ir siaip skanus, o rozinis tai veee  schmoll.gif . ir jeigu darysi, daryk tirstai, nes kitaip nuo torto jis nubegs zemyn ir bus toks persisvieciantis sluokslnelis likes, negraziai atrodys  4u.gif
*



tiesa paskius nebuvau apie juos pagalvojusi,dazniausei darau namuose,reiks pasizvalgyti,bet visvien noreciau suzinoti kap namuose galma ji pasidaryti,nes kartais reikia bet nera,o i parde del kremo neleksi smile.gif

dekui uz minti,tikrai niekad nebuau pagalvojusi 4u.gif 4u.gif
soske
QUOTE(daividija @ 2008 06 27, 20:23)
pagaliau prisiruosiau pagamint baklava.Darbo tikrai nedaug.
175g nesusytu pistaciju riesutu,
125g kedro riesuteliu,
1a.s.cinamono,
1/2 a.s.maltu gvazdikeliu,
ziupsnelis malto muskato,
2v.s.cukraus,
225g filo teslos(tos plonais lapeliais),
75g tirpinto sviesto,
sirupui:
kardamono
1/2 tarkuotos citrinos zieveles ir sultys,
225g medaus.
Riesutus susmulkinti,sumaisyti su priskoniais ir cukrumi.Ikaitinti orkaite 170 temp.
Riebalais istepta skardele.Viena lapeli filo teslos deti i skardele,aptepti lydytu sviestu,taip sudeti puse teslos lapeliu,kiekviena aptepant sviestu.Tada paskleisti riesutus ir vel deti teslos lapelius,vis aptepant sviestu.Supjaustyti astriu peiliu rombais,ipjaunant iki dugno.Kepti 30min,tada padidinti karsti iki 220 ir dar kepti15min,kol taps graziai rusva.Tuo tarpu pasidaryti sirupa.I puoda sudeti kardamona,tarkuota zievele,citrinos sultis,medu ir uzpilti150ml vandens.Uzvirinti ir ant letos ugnies pavirti5 min.Iskepusia baklava aplaistyti puse sirupo.Kai praves uzpilti likusi.
Riesutus galima naudoti ir kitokius,as dar dejau truputi graikisku
*




is kur gavote tos teslos? g.gif
daividija
QUOTE(soske @ 2008 06 28, 08:40)
is kur gavote tos teslos? g.gif
*


blush2.gif matai,as ne Lietuvoj gyvenu,tai cia jos yra,kazkaip galvojau,kad jos turetu buti visur g.gif
lapute33
QUOTE(daividija @ 2008 06 28, 14:03)
blush2.gif matai,as ne Lietuvoj gyvenu,tai cia jos yra,kazkaip galvojau,kad jos turetu buti visur g.gif
*



Deja musu Lietuveleje jos nera schmoll.gif o gaila... doh.gif
Mercredi
QUOTE(lapute33 @ 2008 06 28, 14:46)
Deja musu Lietuveleje jos nera  schmoll.gif  o gaila...  doh.gif
*


Kiek skaičiau graikiškos virtuvės temoj, galima ją visai sėkmingai pakeisti sluoksniuota tešla smile.gif
MO
QUOTE(*irma* @ 2008 06 28, 11:37)
tiesa paskius nebuvau apie juos pagalvojusi,dazniausei darau namuose,reiks pasizvalgyti,bet visvien noreciau suzinoti kap namuose galma ji pasidaryti,nes kartais reikia bet nera,o i parde del kremo neleksi smile.gif

dekui uz minti,tikrai niekad nebuau pagalvojusi 4u.gif  4u.gif
*


matai, as kazkada irgi norejau pyragui glaju padaryt, bet neismaniau, kaip, paklausiau pazistamos, jos brolis konditeris, tas ir pasake:uuuiii, sunkus atvejis su tais glajais, namu salygom sunku juos padaryt, na, ir nusipirkau situos 4u.gif gal kuri zino, kaip daryt, as negaliu pasakyt 4u.gif
Boružėlė

TRAŠKUČIAI

user posted image

Tešlai
300 g miltų
1/2 šaukštelio kep. milt.
200 g margarino
100 g cukraus
kiaušinis
druskos
vanilinio cukraus

Įdarui
150 g medaus
75 g sviesto
100 g sezamų
100 g sėmenų
100 g lukš. saulėgražų
100 g moliūgų sėklų

Įdarui užvirinti 3 šaukštus vandens, medų ir sviestą. Visas sėklas paskrudinti keptuvėje be riebalų, suberti į medaus masę ir maišant pakaitinti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais įpilti lydytą margariną, kiaušinį, cukrų žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus. Užminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palikti valandą vėsioje vietoje. Kai tešla atvės, plonai iškočioti ir dėti į riebalais suteptą skardą. Sukrėsti įdarą ir kepti 20 min. Pravėsusį kepinį supjaustyti.
soske
sluoksniuota visaj ne tokia kaip ta tikroji baklavai
daividija
O as siandien dariau stai sita Sonatinos vyniotini,nes turejau kzkur sunaudoti kiausiniu baltymus.Skanus vyniotinis,istirpo greitai.
aguonele
nu jau laaaaabai sknaniai atrodo vyniotinis...........
Alixe
QUOTE(daividija @ 2008 06 27, 20:23)
pagaliau prisiruosiau pagamint baklava.....
....
225g filo teslos(tos plonais lapeliais)
....


Jei esi is Lietuvos, tai kur gavai sito gerio pirkti? bigsmile.gif

oi... jau pamaciau atsakyma blush2.gif
Boružėlė
QUOTE(daividija @ 2008 06 29, 00:15)
O as siandien dariau
*


Gundančiai atrodo. thumbup.gif Atsipjaunu gabalėlį. lotuliukas.gif bigsmile.gif
daividija
Aciu,mergaites!!!!!
O cia jums dar vienas skanestas Italiskas ledu tortas.Tikrai verta pasigaminti,nes skonis tai fantastiskas,darau jau kelinta karta.Darbo nera daug,nebent isimineti kauliukus is vysniu,bet tortas to vertas. lotuliukas.gif
Taigi jums reikes:
400g svieziu vysniu,be kauliuku ir supjaustytu i keturias dalis.
4v.s Amaretto likerio(neturejau pyliau 2s marsalos ir 2v.s. romo),
10v s.kreminio kavos likerio,
200g pailgu sausainiu-pirsteliu,
5 kiausiniu tryniai,
150g smulkaus cukraus,
450ml plakamos grietineles,
1a.s vaniles extrakto,
75g nesudytu pistaciju arba lazdyno riesutu,(stambiai sukapotu),
75g juodo sokolado(stambiai sukapoto),
2-3v.s kakavos milteliu,
2-3v.s. cukraus pudros.
(porcija 522kolorijos lotuliukas.gif lotuliukas.gif ).Suvalgiau tris porcijas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Vysnias sudeti i dubeni ir uzpilti Amaretto,uzdengti maistine plevele ir padeti i sali.Kremini kavos likeri supilti i negilu dubeni.Sausainius greitai pamerkti i likeri(viena puse!),deti ant pjaustymo lentos ir perpjauti isilgai per puse,kad atskirti cukruota dali.
Torto forma(24cm) iskloti dvigubai maistine plevele.Cukruotas sausainiu puses deti cukrumi zemyn i torto forma,aplaistyti likeriu.
Kiausiniu trynius ir cukru isplakti iki baltos purios mases,kol cukrus istirps.Atskirai isplakti grietinele,atsargiai imaisyti i kiausiniu mase,supilti vaniles extrkta,sudeti vysnias su visu likeriu,riesutus,sokolada.mase uzpilti ant sudetu pirsteliu.Ant virsaus isdelioti likusias sausainiu puseles.Torta apdengti maistine plevele ir padeti saldymo kamera maziausiai 5 val(as laikiau per nakti).
Isversti torta ant lekstes,nuimti plevele ir apibarstyti kakavos milteliais bei cukraus pudra.Supjaustyti porcijomis ir palikti kambario temperaturoje 40 min,arba saldytuve1 val,kad atitirptu.Tada valgyti,valgyti,valgyti. thumbup.gif
aguonele
Daividija noreciau buti tavo vyru wub.gif ... medalio maza uz tokius skanumynus thumbup.gif thumbup.gif
daividija
QUOTE(aguonele @ 2008 06 29, 16:05)
Daividija noreciau buti tavo vyru  wub.gif ... medalio maza uz tokius skanumynus  thumbup.gif  thumbup.gif
*


lotuliukas.gif lotuliukas.gif net sujuokinai.Tai man tapo hobiu nuo ilgo sedejimo namie,vaikai ejo ratais apie ta torta,bet negalejau duot,ne ismirkiau alkoholyje,tai gelikes nuvalge lotuliukas.gif
justina_r
Daividija tikrai tu verta medalio bigsmile.gif jau labai skaniai visi tavo saldumynai atrodo wub.gif
Boružėlė
QUOTE(daividija @ 2008 06 29, 18:49)
Italiskas ledu tortas[/b].Tikrai verta pasigaminti,nes skonis tai fantastiskas,darau jau kelinta karta.
*


Ir šito jaunu gabalėlį. lotuliukas.gif
Jau taip skaniai atrodo. thumbup.gif
lapute33
QUOTE(Boružėlė @ 2008 06 29, 20:38)
Ir šito jaunu gabalėlį. lotuliukas.gif
Jau taip skaniai atrodo. thumbup.gif
*



Man irgi prasom gabaleli palikt.
Ruosiuos MB gimtadieniui gaminti torta "Mocartas", tai jei pavyks pasidemonstruosiu ir as drinks_cheers.gif
Boružėlė
QUOTE(lapute33 @ 2008 06 29, 20:41)
Man irgi prasom gabaleli palikt.
Ruosiuos MB gimtadieniui gaminti torta "Mocartas", tai jei pavyks pasidemonstruosiu ir as  drinks_cheers.gif
*


Lauksim rezultatų. doh.gif bigsmile.gif
*Marija*
QUOTE(daividija @ 2008 06 29, 00:15)
O as siandien dariau stai sita Sonatinos vyniotini,nes turejau kzkur sunaudoti kiausiniu baltymus.Skanus vyniotinis,istirpo greitai.
*


O as tuos migdolus ir be nieko pagrauzciau blush2.gif lotuliukas.gif
Apelsinmediss
QUOTE(LABUSKA @ 2008 06 26, 19:03)
Varske ir braskes pertrinamos per sieteli, Sumaisomos su grietine. Nedideliame kiekyje vandens isbrankinama zelatina ir supilama į šią masę. Pusę masės pilti ant torto biskvito, palaukti kol įdaras apstings. Tada dėti kitą biskvitą, ir vėl pilti įdarą.

Aš biskvitus dar sulaisčiau prieš dedant įdarą.
user posted image
*



Labai norėčiau pamatyt prapjautą.
Biskvitas čia kepamas vienas ir paskui pjaunamas pusiau? Ar viršutinis sluoksnis tikrai turi būti įdaras, o ne biskvitas?
Apelsinmediss
Prašau, atsakykit ir kas nors kitas, jeigu numanot atsakymus į mano klausimus. Labai skubiai reikia verysad.gif .
Saulytea3
Sveikos, mamytės, na aš žinau tokį receptuką kaip pasidaryti KONDENSUOTĄ PIENĄ (sutirštintą pieną), aš pati išbandžiau ir tas skonis na jau labai labai panašus, bet man atrodo, kad dar kažko trūksta. (Dabar neatsimenu mintinai recepto, bet kai susirasiu savo receptų knigelę parašysiu. 4u.gif Iki, einu vaistų gerti. verysad.gif
aguonele
QUOTE(Apelsinmediss @ 2008 06 30, 09:22)
Prašau, atsakykit ir kas nors kitas, jeigu numanot atsakymus į mano klausimus. Labai skubiai reikia  verysad.gif .
*



na kiek zinau tai dazniausiai biskvitas buna kepamas ir pjaunamas per puse ar net 3 dalis. o jau kaip ji idaryti tai cia tavo fantazija mirksiukas.gif
Alacka
Cia mano tortukas.

user posted image

Reikes:
2 pakeliai margarino (po 500gr.)
3 saukstai grietines
2 pakeliai vanilinio cukraus
2 stiklines pieno
2 trynius
700 gr. miltu

Ant stalo pilam miltus,padarom tokia duobute ir i ja supjaustam smulkiai margarina,biski druskos,grietine ir gerai ismaisom. tada kapojam peiliu iki vientisos mases. Iseis tokia su smulkiais gabaliukais. Padedam biski i saldytuva. Iskaciojam tesla. Su lekste padarom blynus. Iseina kazkur 8-6 blynai. Pries dedant i orkaite,biski pabadom su sakute.

Kremas

Istirpinti 500gr. margarino,dedam 300gr. miltu,vanilini cukru ir gerai vioska ismaisom. Ir nuimam puoda nuo ugnies. Tada i kita puodam pilam 2 stiklines pieno+700gr. cukraus ir maisom ant silpnos ugnies,kol neistirps cukrus. Tada imam pirma puoda,kur buvo mase su miltais ir margarinu ir i ja pilam mase su pienu ir cukrum. Ir verdam kol sutirstes. Kai mase atsils,dedam trinius.

Atrodo taip.
user posted image

Pirmam dariau kakavini krema. 1 indelis sutirstinto kondensuoto pieno, 3-4 saukstai kakavos,ir biski cukraus idejau.
Jei tingit daryt tesla,tai parduose yra sluoksniuota tesla uzsaldyta. Viena karta reikejo labai greitai,nes nelauktai sveciai turejo ateiti. tai nubegau i parduotuve ir nupirkau jau gatavus napoleono korzus. Liko padaryt krema ir pertepti.
cashmira
Savaitgaliui dariau zele torta! Dariau is zele pakeliu,tik dar dejau persikinio ir vysninio skonio jogurto sluoksnius ( i jogurta supyliau to pacio skonio istirpinta zele)


user posted image
daividija
QUOTE(Alacka @ 2008 06 30, 10:28)
Cia mano tortukas.


*




QUOTE(cashmira @ 2008 06 30, 11:23)
Sitas mano megiamiausias,dabar visa gabala suryciau.As visada darau is pirktos sluoksniuotos teslos,nes tingiu daryt tesla blush2.gif  thumbup.gif
Savaitgaliui dariau zele torta! Dariau is zele pakeliu,tik dar dejau persikinio ir vysninio skonio jogurto sluoksnius ( i jogurta supyliau to pacio skonio istirpinta zele)

labai graziai atrodo!!!!Toooks gaivus.
inga222
varskes braskiu torciukas 4u.gif nepavyksta foto deti doh.gif
Papildyta:
nepavyksta foto deti doh.gif blush2.gif
Vaivos juosta*
Braškių pyragas. Labai skanus, nebrangus ( kadangi turim ir sodą su nuosavom braškėm, ir močiutę, kuri augina karvę ( tai pieno, sviesto duoda ) tongue.gif ) .


Tešlai: 2 kiaušiniai, puse stiklinės cukraus, 1/3 stiklinės pieno, 50gr sviesto, 1 stiklinė miltų ir nubrauktas šaukštelis gesintos sodos.
Įdarui: braškių apie 1,5 stiklinės ir pabarstimui cukraus pudros.
Sviestą ištirpinti. Kai jis atvės supilti į jį pieną, sumušti kiaušinius ir supilti cukrų bei išmaišyti gerai, o tada supilti sodą, o po to ir miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą skardą, o ant viršaus pridėlioti pjaustytų braškių. Keprti orkaitėje apie 30-35 min. maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus apibarstyti gausiai cukraus pudra, o po to netrukus galima ir vaišintis. Skanu su pienu ar kava. Skanaus!

Aš dariau dvigubą porciją, pudra nebarsčiau.

user posted image

inga222
nepavyksta foto deti blush2.gif
Rytinė pašvaistė
QUOTE(Apelsinmediss @ 2008 06 29, 21:56)
Labai norėčiau pamatyt prapjautą.
Biskvitas čia kepamas vienas ir paskui pjaunamas pusiau? Ar viršutinis sluoksnis tikrai turi būti įdaras, o ne biskvitas?
*



Prapjauto jau nebėra biggrin.gif
Čia yra du biskvitai - pirmas (apačioje), ir kitas per vidurį. Viršuje yra jau įdaras, o kadangi jis iš želė, tai sustingęs, ir galima ant viršaus dėti ką nori puošimui.
Biskvitą iškepusi darau taip: kepu kvadratinėje orkaitės blėkoje, tada su torto forma išspaudžiu pirmą biskvitą, o tada iš likučių sudėlioju antrą biskvitą, nes pas mane du sveiki biskvitai neišsispaudžia, gal blėka per maža, ar torto forma per didelė blush2.gif
*Spyglė*
QUOTE(cashmira @ 2008 06 30, 14:23)
Savaitgaliui dariau zele torta! Dariau is zele pakeliu,tik dar dejau persikinio ir vysninio skonio jogurto sluoksnius ( i jogurta supyliau to pacio skonio istirpinta zele)
*


labai jau skaniai atrodo thumbup.gif thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(cashmira @ 2008 06 30, 13:23)
Savaitgaliui dariau zele torta! Dariau is zele pakeliu,tik dar dejau persikinio ir vysninio skonio jogurto sluoksnius ( i jogurta supyliau to pacio skonio istirpinta zele)
*



labai graziai atrodo bigsmile.gif
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 06 30, 14:08)
Braškių pyragas.
*


skanus turetu buti pyragas, noreciau gavalelio su kava rolleyes.gif
Boružėlė
Sluoksniuoti sausainiukai

0.5kg margarino
0.5lt grietinės (25-30proc. riebumo)
800gr. miltų
cukrus, vanilė, cinamonas.
user posted image

Atšaldytą margariną sutarkuoti.Tarkuojant vis barstyti miltus.Po to pilti grietinę ir minkyti tešlą. 12val atšaldyti.Iškočioti ant atalo blyną, jį apibarstyti cukrumi, cinamonu ir vanile Truputį įspausti į tešlą ir formuoti norimos formos sausainiukus. Sudėti ant skardos ir kepti įkaitintoje 200C orkaitėje..
aguonele
Labai sknaiai atrodo sausainiukai Boruzele,butinai isbandysiu thumbup.gif
lineva
QUOTE(Boružėlė @ 2008 07 02, 23:09)
Sluoksniuoti sausainiukai

0.5kg margarino
0.5lt grietinės (25-30proc. riebumo)
800gr. miltų
cukrus, vanilė, cinamonas.
user posted image

Atšaldytą margariną sutarkuoti.Tarkuojant vis barstyti miltus.Po to pilti grietinę ir minkyti tešlą. 12val atšaldyti.Iškočioti ant atalo blyną, jį apibarstyti cukrumi, cinamonu ir vanile Truputį įspausti į tešlą ir formuoti norimos formos sausainiukus. Sudėti ant skardos ir kepti įkaitintoje 200C orkaitėje..
*


thumbup.gif ir turėtų būti skanūs ir paparsati thumbup.gif
jolkutee
QUOTE(Boružėlė @ 2008 07 02, 23:09)
Sluoksniuoti sausainiukai

0.5kg margarino
0.5lt grietinės (25-30proc. riebumo)
800gr. miltų
cukrus, vanilė, cinamonas.
user posted image

Atšaldytą margariną sutarkuoti.Tarkuojant vis barstyti miltus.Po to pilti grietinę ir minkyti tešlą. 12val atšaldyti.Iškočioti ant atalo blyną, jį apibarstyti cukrumi, cinamonu ir vanile Truputį įspausti į tešlą ir formuoti norimos formos sausainiukus. Sudėti ant skardos ir kepti įkaitintoje 200C orkaitėje..
*



Labai skaniai atrodo...Mmm... wub.gif
*Marija*
QUOTE(Boružėlė @ 2008 07 02, 23:09)
Sluoksniuoti sausainiukai

0.5kg margarino
0.5lt grietinės (25-30proc. riebumo)
800gr. miltų
cukrus, vanilė, cinamonas.


Atšaldytą margariną sutarkuoti.Tarkuojant vis barstyti miltus.Po to pilti grietinę ir minkyti tešlą. 12val atšaldyti.Iškočioti ant atalo blyną, jį apibarstyti cukrumi, cinamonu ir vanile Truputį įspausti į tešlą ir formuoti norimos formos sausainiukus. Sudėti ant skardos ir kepti įkaitintoje 200C orkaitėje..
*


Taip ilgai saldyti?
Rytinė pašvaistė
O aš kepiau pagal Sonatinos receptą trupininį pyragą trupiniuotishttp://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=176229&st=552&p=9919228&, tik pakeičiau jos originalų receptą ir nedėjau nei rabarbarų nei varškės. Dėjau tiesiog paprastą obuolių uogienę (reikėjo sunaudoti užsilikusią).
Parašysiu ir čia receptą:
2 1/2 puodelio miltų
2 puodeliai avižinių dribsnių
1 puodelis rudojo cukraus
1 puodelis minkšto sviesto ar margarino
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos
Įdarui:
obuolių uogienė

Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 40 x 30 x 2,5 cm dydžio kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi.
Miltus, avižinius dribsnius, sviestą, druską ir sodą sumaišyti mikseriu ar tiesiog pirštais, kol susidarys trupiniai. (man trupiniai nesusidarė, tiesiog tešlą gnaibiau gabalėliais ir dėjau į skardą, o tada paspaudžiau, kad neliktų tarpų)). Ant viršaus uždėjau uogienę, o tada sugnaibiau likusią tešlą ir uždėjau ant uogienės.
Gavosi tikrai skanu smile.gif
Nerytė
labai skaniai tie paprastuciai sausainukai atrodo
Boružėlė
QUOTE(*Marija* @ 2008 07 03, 14:29)
Taip ilgai saldyti?
*


Vakare suminkai tešlą, ryte kepi. Arba ryte - vakare kepi. bigsmile.gif
gabrieliux
sveikos, noreciau paklausti kaip daryti sluoksniuota tesla, kaip pirktine(bent jau kazka panasaus i mantingos)? g.gif
aguonele
As pavalgiau labai skanaus deserto wub.gif
Varskes-vysniu uzkepele
500 ml vakuotu vysniu
2 kiausiniai (atskirti)
75g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo
325g varskes

Trynius ,cukru ir vanilini cukru issukti iki putu.Imaisyti pudingo miltelius ir varske.
Iki putu isplaktus baltymus atsargiai imaisyti i varskes mase.
Deti o riebalais pateptus indelius,uzdeti ant virsaus nuvarvintas vysnias.
Kepti 150° ikaitintoj orkaitej 45-50 min.
Man tai laaaabai patiko.
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.