Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Springsta žysdamas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
ragana
Mano sesuo turi 10 dienu naujagimi, kuri maitina savo pienu. problema tokia, kad kiekvieno maitinimo metu vaikiukas springsta. ir net po kelis kartus.
As suprantu, kad pirma menesi, kol pienas labai stipriai bega, taip buna. Ir man taip buvo su mano kudikeliu, bet pas mano sese situacija tokia, kad vaikas paspringsta taip stipriai, kad net pradeda melynuoti ir ji reikia kratyti zemyn galva unsure.gif Sesuo jau bijo maitinimo, o mano mama sedi salia, kai tik sesuo maitina vaika (diena ir nakti), kad spetu tuoj pagriebti, kai tik pasprings. sad.gif
Gal galit ka patarti?
Kuzia
Gal tegu pabando maitint atsigulus ant nugaros, o vaikiukas pilvuku guliant mamos pilvo. Kazkuriam mamu zurnale skaiciau toki patarima. Mano maziuke irgi springdavo iki pamelynavimo, net dusdavo. Dievuliau, kaip viskas baisiai is pradziu atrode ohmy.gif ohmy.gif . Dar, tiesa, pienuko pries maitinima biski nutraukt, kad nebutu tokia srove didele.
Murena
as jos vietoj skambinciau gydytojai huh.gif
ragana
Nu gydytojai ji ne tik skambino, bet ir i namus issikviete. Tik nelabai ka ta gydytoja patarti gali. Pasiule tik nusitraukti truputi pieno pries maitinima. Bet kad nelabai padeda sad.gif
Aciu Kuziai, pabandysim.
LaiL@
mano mazoji budama triju savaiciu taip pat pradejo sprigti valgydama is kruties, nes pienukas labai smarkiai tekejo ir labai minkstos krutis. Ligoninej man liepe maitinti vaikui gulint ant tiesaus pagrindo, (lovoj), taciau parsivezus namo as ja maitinu pasiguldzius ant pagalves ir ant soniuko, kad galvyte butu kiek auksciau( tada lengviau pieneli nuryti) ir tfu tfu tfu lyg ir viskas gerai. siaip tai geriau kreiptis i medikus, gal jie kaska patars .
Kuzia
Mazas dar 2.gif . Su laiku mamyte apsipras su tuom. O dar veliau, lelius mikliai valgys, taip sakant ipras "zakrugliatsa" valgant. Bent jau mano atveju taip buvo.
lota
Kiek zinau, springstanti vaika reikia maitinti kuo statesnej pozicijoj.
ragana
Nu mano atveju irgi taip buvo - apsipratom ir maitinames be problemu.
Nu nezinau, bet pas sese situacija atrodo gresmingesne, jei kratyt zemyn galva tenka ohmy.gif . O dar problema tame, kad ji po gimdymo negali sedeti, o is gulimos padeties labai sunku greitai vaikiuka pakelti. Tai va ir sedi mociute salia. Tai ten jau visi pervarge, isitempe ir,aisku, vaikiukui, dar ir tas persiduodantis nerimas nera gerai huh.gif
Karvė Supermodelis
Mano panele irgi pirma menesi springdavo. Baisu, bet apsipratom, o po to net nepastebejau kaip isaugo is to "iprocio". Kvieciau sesute ir gydytoja is poliklinikos, tai kelias maitinimo pozas bandem - nieko. Nusitraukdavau pieno pries maitinima, bet vis tiek springdavo sad.gif
westa
Pas mane ta pati problema dabar huh.gif , mano mazasis ne tik springsta, bet kartais net nesugeba kvepuoti - tiek traukia kruti, kad uzmirsta oro itraukti.Jei neistraukciau is burnos papo, taip turbut ir nekvepuotu blink.gif . Kazkoks koshmaras unsure.gif - jau net vyras buvo pradejes priekaistauti, tipo nemoki vaiko maitinti. O as visaip bandau, ir taip ir taip, nu nieks nepadeda. g.gif
saltrune
Mano irgi springsta, bet tik pas mane krūtys tikrai kietokos, tai ji dar plius nervuojasi, ursgia pradžioj, o po to springsta ... Kiek padeda jei vis darau pertraukėles- po poros minučių ištraukiu krūtį, porą kartų pakvėpuoja ir vėl duodu- taip rečiau springsta, nors pradžioj, jei mama neįgudusi, taip speneliai gali labai nukentėt.. sad.gif
Moliugėlis
Mano zirnis pirma menesi irgi daznai springdavo. As net su siaubu laukdavau kai artedavo maitinimo laikas, nes jis kaip siurbeliukas isisiurbdavo ir nenoredavo paleisti ir labai skubedavo gerti. Dabar mums jau beveik 5 men. ir spirngstam labai retai, kai esam labai isalke ir labai skubam gerti pienuka. 2.gif
ladybird20
sveika, pradzioj ir mono leliukas springdavo(kokia savaitele), kartais net neimdavo,gydytojos klausiau, sake delto kad daug pienuko ir perlaisvai bega, nespeja vaikas praryti smile.gif pries maitinima visa laik dar nutraukdavau, dabar jau gerai biggrin.gif
Mili
pas mane irgi pienas fontanais bėga, tai abudu springdavo. tavo sesei, jei negali stovėti tai gal padėtu viena mano atrasta poza - maitindavau stovėdama, vaikuti irgi laikydama vertikaliai, viena ranka prilaikydavau užpakaliuką ir nugaryti. o su kita ,,reguliuodavau"galvytės padėtį. biški nugarą įskausta, bet vis geriau negu kai springsta iki pamelynavimo. bet taip tik kokias kelias savaites - poto ir pienas susitvarko, krūtinės neplėšo ir lelius išmoksta arba viską nuryti, arba kaip mano pirmagimis - kas burnytei netilpdavo - išspjauna.
jobukas
Manoji irgi daznai springsta valgydama, ypac is pat pradziu, kai smarkiai bega pienukas. Man tai padedavo maitinti vaikstant ir ja nesiojant, kartais, kaip jau cia rse, beveik vertikaliai laikant ja maitindavau. O kai tik pamatydavau, kad ryja ryja ir tuoj springs, istraukdavau speneli, kad atsikveptu ir pailsetu. Po to jau budavao lengviau.
Linkiu, kad kuo greiciau viskas susinormalizuotu ir tavo sese ir jos lelius dziaugtusi maitinimu 4u.gif
laimingai_istekejusi
Sveikos!
Mums siandien 9 dienos. Turim rimta problema - zindant kruti vaikiukas springsta. Ne visad pavyksta atsikoseti, todel tenka vaika skubiai atsatineti (pakratyti ir pan.)Gal kam taip yra buve? verysad.gif PRASAU PATARTI. ACIU
hereja
QUOTE(laimingai_istekejusi @ 2006 11 12, 13:42)
Sveikos!
Mums siandien 9 dienos. Turim rimta problema - zindant kruti vaikiukas springsta. Ne visad pavyksta atsikoseti, todel tenka vaika skubiai atsatineti (pakratyti ir pan.)Gal kam taip yra buve? verysad.gif  PRASAU PATARTI. ACIU
*

Gal labai stipriai pienelis bega ir vaikiukas nespeja jo nuryti? Jei taip, tai pabandyk biskiuka pries maitinima nusitraukti pienuko rolleyes.gif
laimingai_istekejusi
jau bandziau vis tiek tas pats sad.gif dabar nors ne per kiekviena maitinima springstta, bet vis tiek springsta verysad.gif
koyoties
g.gif as irgi taip pat galvojau kad reiketu nusitraukti nes maniskis ir dabar kai krutije daug pienuko tai mazius springsta, bet ne tiek kad reiketu ji papurtyti verysad.gif o kokioj pozoj maitini?
crocus
Mano mažylei nuo stipraus pieno tekėjimo net per nosį pradėdavo bėgti kai maitindavau atsigulusi, o ji primigusi ir nespėja traukti. Aš tai taip pat truputį nutraukdavau, kad labai stipriai nebėgtų; dar gali pieno srovę kūdikio burnytėje nukreipi į žanduką, kad pienas nebėgtų tiesiai į gerklę- man padėdavo. Bet šiaip taip buvo tik pradžioje,kol vaikutis sustiprėja. Paskui jau nespringsta taip.
dzhina
Mums irgi taip pat buvo pradzioje, bet po kokio menesio dukrele ismoko traukti pienuka.
Coccinela
nepurtyk vaikelio, smegenims negerai vaiką purtyt (aišku, nuo vieno karto nieko neatsitiks, bet jei per dienas kratysi..). mane mano akušerė pamokė: kai vaikas užsikosėja ir "pamiršta" kvėpuot, pūstėlk lyg žvakutę užpūsdama mažylei į veiduką. visada padeda mirksiukas.gif
manoji irgi springsta, kai pienas per lengvai bėga. patariama maitinti tik iš vienos krūties, vis atitraukiant ir palaukiant kol pienas nustos pats bėgt ax.gif
RitaRazi
QUOTE(laimingai_istekejusi @ 2006 11 12, 15:00)
jau bandziau vis tiek tas pats sad.gif dabar nors ne per kiekviena maitinima springstta, bet vis tiek springsta  verysad.gif
*

o kam tu pradzioj nutraukineji - juk nutraukus truputeli pradzioj, dar smarkiau bega g.gif arba reikia gerokai nutraukti g.gif man priesingai - sunkiai trauke dukryte, tai liepe pradzioj truputi nutraukti, kad lengviau teketu..
tiesiog kai traukia, duok pailseti, vieno maitinimo metu maitink is tos pacios kruties, kito - is kitos, nes jei duosi is abieju, tikrai tik springs smile.gif

kantrybes jums ir aukit 4u.gif viskas greit susitvarko, pamatysi console.gif
Olaiva
mums irgi pirmom savaitem taip budavo doh.gif po to jau lelius ishmoko gerai ryti,tai nespringdavo.o dabar,apie trecia menesi mazdaug,vel ta pati beda.beveik kiekviena maitinima lelius springsta unsure.gif na tikiuosi,kad susitvarkys.gal pienuko padaugejo uz tai ir nebespeja mazius ryti smile.gif
belosneska
4u.gif o gal nosyte uzsikimsusi? g.gif maniskis kartais irgi springsta,bet todel manau kad pasloguoja sunku kvepuoti,o dar pienas greit bega.
laimingai_istekejusi
aciu visoms uz patarimus. 4u.gif mes jau ugtelejom ir ismokom valgyt, bet ne is kruties o is buteliuko. kantrybes tos mamytems, kuriu leliukais springsta. wub.gif
aseni77
Mano sūnelis irgi springdavo kad išsigandusi net purtydavau, po to kažkur perskaičiau mamos patarima kad paspringus reikia staigiai pakelti vaikučio rankas į viršų, mums padėdavo. Laikui bėgant pienelis nebe taip stipriai bėgdavo ir viskas susitvarkė
belosneska
4u.gif as supratau ko mano zuikis kartais springsta:nes zindymo metu stena, tarsi noretu kakoti ,gaunasi spaudimas ir pradeda springti rolleyes.gif bent jau manasis blink.gif
Mikasiene
QUOTE(lota @ 2004 02 18, 15:47)
Kiek zinau, springstanti vaika reikia maitinti kuo statesnej pozicijoj.
*

Aha, mum irgi gydytoja taip sakė, kai mažius sringdavo.
Auskarija
maniškė springsta irgi kiekvieno maitinimo pradžioj, bet gulint mažiau, čia turbūt priklauso nuo srovės stiprumo, jei pienas bėga pamažu tai ir nepasprings smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.