mielos mamytės, turiu nemažą rūpestį - mano sūnus, kuriam jau 2,6 metų, iki šiol pats neprašo ant puoduko. Jau daugiau nei pusę metų mes jam leidžiam lakstyti be pamperio, bet jam tos šlapios ar pilnos kelnės nė motais. kas yra puoduka sir kam jis skirtas, mažylis puikia supranta, bet pardeda šaukti kai jau būna vėlu. jei pasodiname, tai padaro, bet jei ne - jau bala. Prišlapina ne tik grindis, bet net sofą, ant kurios skaito knygeles. jei išeiname į lauką ar į svečius, tai iškenčia visą tą laiką. avarija įvyksta tik namuose ir gana dažnai. Man ir tėčiui nuo pėdkelnių plovimo jau bloga, kartais apima neviltis, kad net būdamas trejų metų nesiprašys. man regisš išbandėme visus metodus, bet iki šiol niekas nepadeda, net tai, kad ir sesę pradėjome sodinti. O berniukas nuovokus, viską supranta ir visko moka paparšyti, nors dar nekalba. Žodį A-A ištaria puikia, bet visą laiką per vėlai arba visai netaria. Ką gi mums daryti? Kartais galvoju, kad vėl uždėti pampeius ir laukti, kol užaugs ir pats susivoks....
Iš savo patirties,tai ką galiu pasakyti,tiesiog reikia rėžimo vaikui,gana griežto:atsikelia-ant puodo,pavalgo-ant puodo ir t.t Nepamirškite pagirti,kai padaro į puoduką,nebarkite,kai nepasiseka..tiesiog viskam savas laikas Galbūt pats puodukas vaikui nepatogus ir dar,padeda vandens paleidimas iš čiaupo(kai jau pasodintas) Tai tiek,sėkmės
mano mažiukas ant puodo daro tik mažą reikaliuką,o va didelį tik į kelnytes ir irgi jam nei kiek nesvarbu...turbut tikrai dar neatėjo tas laikas, gal vaikas labai aktyvus ir tiesiog uzsižaidžia, tiesiog dar nekontroliuoja to jausmo, nesureikšmina...viskas ateis savo laiku, mūsų 3 metukų kaimynas irgi pridirba dar kartais į kelnytes,tai kad dar nieko man atrodo..
Kantrybes, juk mes visi zinom kas tas puodas ir ka su juo daryt
Man gydytoja pasakojo, kad labai retas vaikas iki 2 metuku aplamai gali pajusti, kad nori sysiu ar kaku, berniukai ta jausma pradeda jausti dar veliau. Todel vaikutis, noredamas teveliams itikti ir pradeda sauktis puoduko, kai jau buna per velu. Nes jis paprasciausiai jau pajunta per kojyte begancia srovele, todel ir supranta kad cia bus sysiu...
Meginkite reaguoti ramiai ir kaskart su juo kalbetis, ypac jeigu suspejote, galbut tas jausmas jau pradeda retkarciais "prasimusti, todel sykiais junta, sykiais - ne.. O ir uzsizaidus labai juk sudetinga atkreipti demesi i kazkokius papildomus pojucius
Reikia netingėti ir kalbėti su vaiku, juk didelis jau. Gal jis taip bando dėmesio gaut, ypač jei yra mažesnė sesė, tai jis taip konkuruoja
sveiki! as savo dukra pratinau prasytis ant puoduko jau nuo 1 metu,ji pas mane be pampersu yra jau nuo pusantru metu.
QUOTE(Sindy @ 2008 06 03, 23:13) Man gydytoja pasakojo, kad labai retas vaikas iki 2 metuku aplamai gali pajusti, kad nori sysiu ar kaku, berniukai ta jausma pradeda jausti dar veliau. Todel vaikutis, noredamas teveliams itikti ir pradeda sauktis puoduko, kai jau buna per velu. Nes jis paprasciausiai jau pajunta per kojyte begancia srovele, todel ir supranta kad cia bus sysiu... Meginkite reaguoti ramiai ir kaskart su juo kalbetis, ypac jeigu suspejote, galbut tas jausmas jau pradeda retkarciais "prasimusti, todel sykiais junta, sykiais - ne.. O ir uzsizaidus labai juk sudetinga atkreipti demesi i kazkokius papildomus pojucius as su sita gydytoja irgi visai nesutinku Nesamone cia, tipo vaikui gal gar ne laikas, gal anksti, manau kuo anksciau pradedi tuo poto lengviau buna. as va su dickiu padariau klaida prisiklausius tokiu kad per anksti gal ne laikas,... vaikas puikiausiai 10-11 men ant puodo darydavo, tik dar nesiprasydavo, nes kalbet nemokejo, bet kazkaip prisiklausiau tokiu kalbu kad gal dar ne laikas, ir nustojau sodint ant puodo, o poto kai vel pradejau pratint jau buvo sunku
mes turime ta pacia problema
Mano pačios vaikas, tai kažkaip lengvai įprato, net nebepamenu, senai tai buvo
Bet galiu papasakot kitą įstorija. Kai buvau dar paaugliukė, kaimynė kartais palikdavo prižiūrėt jo 4-5 metų mergaitė, tai puodo nepripažindavo
puodo baime
vaikai uzsizaidzia uzsisvajoja uzsiskaito knygutes ir supranta akd nori sysiu kai sysius jau bega kai manasis buvo mazas tai as ramiu balsu skaydavau ir atitinkama veido israiska kad fui slapia negera kad slapai nepatinka ir nesmagu ir tt nu vienu zodziu slapiau lova ir slapios kelnes yra blogis irgi kaip viena mamyte rase - tiesiog kaldavau i galva - nors irgi dar budamas tokio amziaus nekalbejo - tiesiog kartodavau ir akrtodavau istisai ir kai psisisiodavo i lova pats jau raukdavo nosyte ir nenoredavo buti slapias...ir tiap po biski po biski...
o kodel jus berniukus stengiates pasodinti ant puodo, juk jie mazi vyrukai,tete irgi atsistojes daro
Visi vaikai skirtingi
Daug pavyzdžių žinau, kai anksti pradėję vaiką sodint ant puoduko, tėvai labai džiaugėsi, o po kurio laiko verkė, kad vaikas nepripažista puoduko
Man irgi gyd.sesute sake, kad vaikams iki 2metu dar nera tiek susiformave smegenys, kad jie pajustu, jog nori slapintis ir supranta tik tada, kai veiksmas jau prasideda...
Maniskiui dabar 1m9men, tai pasisako tik tada, kai padaro. Nors jau koki pusmeti as ji bandau ant puodo sodint, bet nesekmingai...
Mano vyresnysis 2 metukų būdamas jau ir miegojo be "avarijų" be sauskelnių. O va mažasis iki 2,3 net nežiūrėjo į puoduką. Jei bandydavom sodinti, klykdamas lėkdavo tolyn. O vieną dieną (stebuklingą) pasakėm taip tarp kitko - "eik ant puoduko sisiuko". Jis pats nevedamas nuėjo, atsisėdo ir padarė. Galvojom, kad čia tik vienos dienos prašviesėjimas jam (nes iki tol puodas buvo baubų baubas) Bet po to karto pats nueina ir daro kai nori. Nereikia net raginti. Taigi, manau tiesiog reikia išlaukti ir viskas.
Jei vaikas isbuna kieme ilgai ir nerisisioja - reiskia jis jau gali kontroliuoti. O kad mazas ir nemoka paprasyt - netiesa - mano panele buo 7 men i puoda kaku pasiprasydavo ( jai tai kazkaip istrige buvo daugiau), pamperio nenesiojam nuo metuku, bet balu buvo galybe, nors kieme irgi nedare (kad ir 3 val budavom), o gryzus ir pasodinta - kone puse puodo
Pabandyk ta "pagauta" sysiuka duoti jam paciam ispilti i tualeta ir nuleisti vandenuka, aisku pabreziant koks jis jau didelis ir daro kaip didelis (mums tai tikrai padejo). Aisku sodinti kai jau jauciat kad gali noreti - tiesiog gaudyti sysiukus ir susiformuos tas poreikis daryt ne i kelnytes
as manau,kad ateis laikas ir pats prasysis ant puoduko.
manasis, tai i tualeta daro nuo 2metu 3men. mes puoduko net nenaudojom, tiesiog viena ryta pabudom ir nusprendem nebepirkti sauskelniu ir vesti i tualeta, aisku anksciau matydavo, kad mamyte, tevelis ten kazka daro, tai tiesiog graziai pakalbejom ir prikalbinom pabandyt... aisku is pradziu labai stebedavau ir bandydavau kuo dazniau sodint, bet greit pats suprato, ir pradejo prasytis, net nakciai jokiu sauskelniu, tiesiog einant miegot i tualeta ir kuo maziau skysciu, vos pabudes iskart bega i tualeta, o mamyte is paskos...
as taip pat manu, kad vaikas pats pribresta, be jokio spaudimo ir zaidimu su puoduku...
mesir varkstam su puoduku-sedėt sedi-o tik atsistoja ir ant žemes pridaro
Sveikos mamytės, na o mano gražuolis
Sako ateina laikas ir daro, bet kiek dar reiks su juom kariauti QUOTE(Airidux @ 2008 08 18, 19:48) Sveikos mamytės, na o mano gražuolis Sako ateina laikas ir daro, bet kiek dar reiks su juom kariauti Aš tokiu atveju spec., nedėdavau pamperso. Jei su vaiku jau galima kalbėtis juk turi suprasti mamytė ką sako QUOTE(braske01 @ 2008 07 07, 12:57) as su sita gydytoja irgi visai nesutinku Nesamone cia, tipo vaikui gal gar ne laikas, gal anksti, manau kuo anksciau pradedi tuo poto lengviau buna. as va su dickiu padariau klaida prisiklausius tokiu kad per anksti gal ne laikas,... vaikas puikiausiai 10-11 men ant puodo darydavo, tik dar nesiprasydavo, nes kalbet nemokejo, bet kazkaip prisiklausiau tokiu kalbu kad gal dar ne laikas, ir nustojau sodint ant puodo, o poto kai vel pradejau pratint jau buvo sunku jo ir man tas pats budavo, va mazas kol budavo tai visada sesdavo, padarydavo tik nesiprasydavo, o paskui paklausiau, kad dar per mazas, ir nustojau, o dabar 1,5 m ir negaliu net pasodint, labai sunku.... nedarykit klaidu ir sodinkit nuo tada kai jau sedet moka ir veliau bus maziau bedos....
Noriu padrąsinti mamytes, kurių didesni vaikiukai niekaip nesusidraugauja su puoduku
Mes saviškį irgi nuo metų pratinom be rezultatų. Atrodė, didelis jau, viską iki smulkmenų suprasdavo, kur ką reikia daryti, ką mama su tėte veikia tualete, bet nesisėsdavo gražiuoju, nors tu ką Iš tiesų didelis pliusas sodinti ant puodo vaiką virš 2 metų tas, kad jis galvelėje viską susidėlioja ir tas laukiamas momentas gali įvykti per vieną dieną QUOTE(Merkuris @ 2008 08 24, 22:36) Noriu padrąsinti mamytes, kurių didesni vaikiukai niekaip nesusidraugauja su puoduku Mes saviškį irgi nuo metų pratinom be rezultatų. Atrodė, didelis jau, viską iki smulkmenų suprasdavo, kur ką reikia daryti, ką mama su tėte veikia tualete, bet nesisėsdavo gražiuoju, nors tu ką Iš tiesų didelis pliusas sodinti ant puodo vaiką virš 2 metų tas, kad jis galvelėje viską susidėlioja ir tas laukiamas momentas gali įvykti per vieną dieną O aš jau galiu atsipūsti dvi dieneles kažkas buvo užplaukę Duokit žinot, kaip toliau seksis,
mes turim problemu su savo dickiu... nors jam jau 3 metai, bet kaku i kelnes ir viskas, o kai padaro, tai aiskina,kad i puoduka reikia kakoti, sysiuka jau kaip ir susitvarkem, bet va kaku, ir pyxtames ir graziuoju, bet vistiek... tai va, bet pamperso vistiek nebededam, net nakti
ir pas mus bedos su puodais... ish pradzhiu galvojau, kad kazhka ne taip darau, paskui kaltinau gamta, kad vyrams taip velai smegenys veikt pradeda... bet faktas kaip blynas.. mano kavalieriusi 2.4 m o puodas didzhiausias prieshas... nuo 8 men ant puodo pasodintas klykia... dainuok, pasakok, zaisk - jam vienodai - rekia kaip pjaunamas. bandem ir ant gal 5 rushiu puoduku ir ant unitazo sodinom.. rezultatas tas pats - neilgiau 5 sek. ir be pamperiu paleide buvom, bet jam vienodai, varineja shlapias smirdintis ir dzhiaugiasi gyvenimu.. pasisioja, prisiduoda, tipo mama ten sisi ir ten sisi padariau... paskui nuveda mane uzh rankos i tualeta, parodo kad chia reikai sisi daryti, nuleidzhia vandeni ir padaro ate sisi. nu ir kaip man su tuo kovot??? kad nors patupetu ant to puodo minute tai dar galima butu ta rezhima taikyti pamiega - puodas, pavalgo - puodas ir pan.. bet 5 sek. su rekimais...
kartasi ir pabaram, kartasi valandu valandom aishkinam kas kaip ir kodel, bandom ieshkot kompromisu, bet jis gali visa diena be megstamiausios mashinytes prasedeti ir be teliko, bet ant puodo niekaip... ir didesniu vaiku aplink anie jokiu.. visi pypliukai dar nesedintys... mielosios, gal kokiu ishganingu gudrybiu dar turite ar paguodos zhodziu
Mano mergaite lygiai 2 metu nustojo daryti i pampersus. Galima sakyti, tai buvo ilgas darbas, kuris pasikeite, kaip viena mama rase, per viena diena. Nuo tos dienos, jau praejo 3 men. Per ta laika: viena karta padare i lova, ir 3 kartus uzsizaidus i kelnes. Iki to laiko, laikydavau diena be pampersu, klausinedavau, kas 15 min ar nenori ant puoduko. Sakydavo ne, nors po 3 min. kelnes pilnos.
Puikiai snekanti, ilgiausiais sakiniais, sumani mergaite. Teko imtis tam tikru metodu, po kuriu sysiu tik i puoduka, o kaku pasislepus i kelnes. Po ilgu derybu ir kaku ir sysiu ant puoduko ir/arba i tualeta. Dabar rimtam reikalui uzejus praso, kad iseiciau ir uzdaryciau duris, jai vienai geriau geda2: Aisq priklauso individualiai nuo vaiko, bet 3 metu vaikas, jau per didelis daryti kaku i kelnes. Sysiaus gali nenulaikyti, bet rimta reikala tai atvirksciai. Manau, cia tik vaiko uzsispyrimas, kuri reikia isvaryti (metodais, kuriuos jus seimoje praktikuojate) QUOTE(Sigita23 @ 2008 08 26, 22:52) Mano mergaite lygiai 2 metu nustojo daryti i pampersus. Galima sakyti, tai buvo ilgas darbas, kuris pasikeite, kaip viena mama rase, per viena diena. Nuo tos dienos, jau praejo 3 men. Per ta laika: viena karta padare i lova, ir 3 kartus uzsizaidus i kelnes. Iki to laiko, laikydavau diena be pampersu, klausinedavau, kas 15 min ar nenori ant puoduko. Sakydavo ne, nors po 3 min. kelnes pilnos. Puikiai snekanti, ilgiausiais sakiniais, sumani mergaite. Teko imtis tam tikru metodu, po kuriu sysiu tik i puoduka, o kaku pasislepus i kelnes. Po ilgu derybu ir kaku ir sysiu ant puoduko ir/arba i tualeta. Dabar rimtam reikalui uzejus praso, kad iseiciau ir uzdaryciau duris, jai vienai geriau geda2: Aisq priklauso individualiai nuo vaiko, bet 3 metu vaikas, jau per didelis daryti kaku i kelnes. Sysiaus gali nenulaikyti, bet rimta reikala tai atvirksciai. Manau, cia tik vaiko uzsispyrimas, kuri reikia isvaryti (metodais, kuriuos jus seimoje praktikuojate) Pas mus panaši situacija. Laikau be sauskelnių jau trečias mėnuo. Ant puoduko paklausta visada "ne", o po minutės kelnės šlapios. Aiškinu, kur reikia daryt, ji vistiek sako "ne" Žodžiu, sysiojimo procesu susidomėjus, bet kaip ją sudomint ir puoduku QUOTE(Sigita23 @ 2008 08 26, 21:52) Mano mergaite lygiai 2 metu nustojo daryti i pampersus. Galima sakyti, tai buvo ilgas darbas, kuris pasikeite, kaip viena mama rase, per viena diena. Nuo tos dienos, jau praejo 3 men. Per ta laika: viena karta padare i lova, ir 3 kartus uzsizaidus i kelnes. Iki to laiko, laikydavau diena be pampersu, klausinedavau, kas 15 min ar nenori ant puoduko. Sakydavo ne, nors po 3 min. kelnes pilnos. Puikiai snekanti, ilgiausiais sakiniais, sumani mergaite. Teko imtis tam tikru metodu, po kuriu sysiu tik i puoduka, o kaku pasislepus i kelnes. Po ilgu derybu ir kaku ir sysiu ant puoduko ir/arba i tualeta. Dabar rimtam reikalui uzejus praso, kad iseiciau ir uzdaryciau duris, jai vienai geriau geda2: Aisq priklauso individualiai nuo vaiko, bet 3 metu vaikas, jau per didelis daryti kaku i kelnes. Sysiaus gali nenulaikyti, bet rimta reikala tai atvirksciai. Manau, cia tik vaiko uzsispyrimas, kuri reikia isvaryti (metodais, kuriuos jus seimoje praktikuojate) Paskaičiau ir atrodo apie mus šnekat
Na mums dar nepavyksta susidraugaut su puoduku,ispradziu siek tiek nervinausi,bet po to pagalvojau ko as cia kankinsiu ir gasdinsiu ja su tuo puoduku,ateis laikas ir prades daryt.gerai cia kazkas temoj pasake,kad reik islaukt
QUOTE(Agne27K @ 2008 08 27, 13:14) Na mums dar nepavyksta susidraugaut su puoduku,ispradziu siek tiek nervinausi,bet po to pagalvojau ko as cia kankinsiu ir gasdinsiu ja su tuo puoduku,ateis laikas ir prades daryt.gerai cia kazkas temoj pasake,kad reik islaukt vat būtent - mes visaip įkalbinėjom savo vaiką, bandėm visokiais būdais ant puodo pasodinti, sėsdavomės kartu, rodydavom, ką padarom, vyresnių giminaičių vaikų prašydavom - NIEKO. Pakalbėjom su gydytoja (psichologe) ir nusprendėm padaryti pertrauką. Per tą laiką nieko nesakėm - tarsi toks dalykas iš viso neegzistuotų. Vieną dieną nuėjo į tualetą savarankiškai, atsisėdo ant klozeto, nusiėmė savarankiškai pampersą ir pasiusiojo. Po to nusišluostė užpakalį ir nuleido vandenį. Mano nuomone - viskam savas laikas.
Kas del sisiojimo,tai mums jau nera problemu,pasipraso,o kita karta ir pati nueina,jei lengvai kelnytes ar triusikeliai nusimauna,bet zinoma karts nuo karto dar neisvengiame avariju,bet retai,neimu i galva,nes keturiu,penkiu metu vaikuciai buna,kad nesuspeja,o toks pipiriukas,kad nespeja,tai nieko nuostabaus
Turim ir mes rūpesčių. Kol mes taikom, tai atsisėda ir padaro, bet tik sysiuko, o kai tik nesugaudom, taip ir prisysina, o po to ir kelnes nusimauna, nes šlapiai nemalonu. Ir aiškinam ir pasakojam ir griežtai, neveikia. Labai retai pasiprašo. O kakų tai prisidaro ir ateina sakydama, kad jau prisidariau
Dar (jeigu pades): po kiekvieno sysiu ar kaku padarymo i tualeta/puoduka duodavau saldaini. Po kiek laiko nori nenori lekdavo pati i tualeta daryti, stenedavo, stengdavosi, kad tik kas iseitu, kad galetu gauti saldaini.
Dicke labai gerai valgo, tai ir saldainiu negaila buvo duoti O paskui pamirsom ir saldainius, nori sysiu/kaku lekia tekina.
Pas mus retkarciais nelaimiu pasitaiko, bet savarankiskai pati sedasi ant puodo , tiksliau prasosi i tualeta, jau kokie 4-5 menesiai. Nes puodas yra musu kambaryje,(gyvenam su tevais), tai jau senokai pati bega ir nusimovus kelnes sedasi. Tik su dideliu reikalu niekad nebuvo problemos- net nepamenu-bet visada prasydavosi-niekada nera padariusi i kelnes. O dabar jau pasipraso, tik isgirsti kad-mama noriu balytes-na mes taip vadinam. Nes ant klozeto dar pati neatsiseda. Bet jau pati nulipa , nuleidzia vandeny, nusisluosto ir paskui koki pusvalandi rankas plaunasi
Bet aisku buvo kalnai slapiu pedkelniu, ant gtindu balos... Kaip kazkad rasiau , kad 1.5 metu nedejau sauskelniu
mūsų mažoji jau taip tikrai pradėjo sėstis[pati]ant puodo 1,8m.
pas mus su puodu ir ne kokie reikalai
Kaip mums priprasti... didelį reikalą į puodą padaryti... jau net ir nervai nelaiko, lyg specialiai i pamperį krautų QUOTE(*Maja* @ 2008 08 29, 17:22) pas mus su puodu ir ne kokie reikalai Kaip mums priprasti... didelį reikalą į puodą padaryti... jau net ir nervai nelaiko, lyg specialiai i pamperį krautų O jeigu visai nedėtumėt sauskelnių? QUOTE(mylimuke @ 2008 08 29, 18:53) manau iššūdintų man visą butą
MAno suneliui dabar 11men ir daznai paleidziu tik su triusikeliais lakstyti. Kai buvo silta tai is viso ne palutes nededavau. Na prisisioja ir slapia- kai paklausiu ar padariai sisi tai parodo i tarpkoji
mano panenkai jau2,5 su puodu nedraugaujam
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 08 29, 23:21) mano panenkai jau2,5 su puodu nedraugaujam Jo, matyt kiekvienam savo laikas. mes jau nuo spalio į darželį keliausim, puodai jau ten paruošti stovi Apie staripsnį, tai teko man ir girdėti toks bajeris, ir kas svarbiausiai tai pasiteisina. Aš nei su vienu taip nebandžiau
Oi ir pas mus seniau visko pasitaikydavo,ir slapiu triusikeliu,ir su kakuciu bet nuo 2metuku atsisveikinome su pmpersiukais ir labai dziaugiuosi sekmingai
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 08 29, 23:21) tiesa gal skaitet tavo vaiko zurnale kur viena mama vaika ant puodo pratina nuo gimimo tipo laiko nuoga virs bliudo ir vis sako SISI vaikas pasisioja ar pakakoja.mamos nuomone taip galima vaika pripratint nedaryt i pamperi.uztenka pasakyti magiska zodi ir vaikas padaro. Skaitėm Kažkodėl aš galvoju, kad vaikas turėtų sąmoningai suprast tai, ko iš jo prašoma.
Laba,
Mes ir turim problemele su puodu, bet pas mus viskas atvirksciai, kaku daro ant puodo ir pasipraso, o sysia tai kosmaras, laikau be pampio, tai ji visa diena issedetu ant puodo, kad tik kelnes butu sausos, jau kai neiskentus nukeliu po kokios valandos, kai paskausta dupce,tai po penkiu minuciu privaro i kelnias Sakau prasedi visa diena ant puodo ir visos kelne slapios
Na va, šiandien pirma diena mažosios darželyje, i pamperį nepridarė didelio reikalo per visą dieną, už tad namuose atsigriebė
QUOTE(*Maja* @ 2008 09 01, 18:38) Na va, šiandien pirma diena mažosios darželyje, i pamperį nepridarė didelio reikalo per visą dieną, už tad namuose atsigriebė Matyt dar reikia laiko mazosioms ismokti prasytis ant puodo Maja, gal tu mane pameni? Mes kartu buvom planuotukese, mano seniau nikas buvo InguteA |