juk 100 %niekur nera. as pastojau gerdama kontracepcines tabletes . o uzgarantavo . o jo joi .
o jei ne paslaptis kokias gerei? as tai geriau mercilona 19 lt mokejau i men kol suzinojau dziuga naujiena. geriau saziningai net buvau kiekviena diena zadintuva uzsistacius kad nepamirciau isgert . dabar po mercilono turiu grazu ir zavu
ne vieni kontraceptikai neduoda 100% visada lieka tas 1% isdavikas
jo tai ka daryti skaistybe propoguot ?tada butu
Man kol kas baimes nera. Nes kaip ir vaikuka planuojam
Bet va draugai tai turi jau 2 netyciukus...tik per kelis santuokos metus... O kas laukai dar per koki 30 metu???
skaiciau knygoj ir kazkaip labai uzstrigo - 100% apsauga garantuoja tik sterelizacija vieno arba abieju partneriu
Jau gal geriau kuri laika arbata su citrina
Sterilizacija hmmmmmm, o ka daryt kai po kiek laiko kitaip protelis apsisuks ir vel leliaus noresi- atgal taigi sunkiai sugrazinsi tooookius dalykus( na gal imanoma- daroma ten kazkoks seklizdiu perrisimas vyrams) bet.... ma ji te- as tai rizikuosiu zaist su kontraceptikais, o jei ka tfu-tfu-tfu... turesim 3- labai delto neverksiu- busiu Daugiavaike...O Dieve, koks zodis Daugiavaike- kad as daugiavaike...
Atsimenu kiek juokiausi, kai vienam zurnale moteris klause, kur butu galima sterilizuoti vyra, mat jie jau turi 2 vaikucius, ir 3 nenori...
Yra tik du variantai - myletis ir bijoti pastot, arba myletis ir negalvot apie pastojima naudojant apsisaugojimo priemones, yra tiesa ir trecias - susilaikymas (mazai kam priimtinas)
Nagi pasirinkimas nedidelis. Jei pastojai gerdama tabletes, tai pagalvok kokia tikimybe pastoti dar karta? Jei didele (jei tau taip atrodo) reiskia pasirinkit kitas apsisaugojimo priemones, derinkti kelias. Prezervatyvai - kontraceptines, arba naturalus seimos planavimo budai - susilaikymas
o as tai reguliariai, kas men ar pusantro nestumo testa darausi - vyras is pradziu lyg ir norejo burbeti, kad tai pinigu i bala metimas, bet po to nusiramino ir susitaike...
Ech iteisintu Lietuvoje sterelizacija....
Zinot, o as nebijau, gal todel , kad sako jei kazko labai bijai tai butinai taip atsitiks, nu nebijau, o trecia ko gero gimdyciau.
o ka LT sterilizacija uzdrausta ? beje galima ne tik vyrus sterelizuoti, bet ir moteris. joms perrisa kiausintakius.
jeigu labai bijai pastoti reikia naudoti kelias apsisaugojimo priemones. ir sekti cikla, vaisingomis dienomis stengtis nesimyleti. juk realiai yra tik kelios dienos per menesi, kuomet galima pastoti.
Siuo metu bijau pastot del santykiu su vyru nestabilumo. Nors nenaudoju kontraceptiniu jau trecias menuo, bet prezervatyvai irgi gerai. Negaliu sakyt, nes nebuvau pastojus, kitos sako, kad vos uzsimano vyro ir jau
Is tikruju toks amzius, kad gal jau ir pati
uzdrausta, nebent nelegaliai su ginekologu tartumeisi - bet cia butu visam laikui. O vyrams ir laikina yra
nu as tai jau didelej baimej , menesines veluoja virs savaites. geriu Mercilon. bailes akys jau labai dideles, nes kazkuri is jusu nuo Mercilon jau augina vaikuti.
as auginu nuo mercilon nojuka, tikriausiai greit reikes sveikint jeigu pasitvirtins , gal monikute uzkibo . :nueik pas gydytoja ir pasakys ar tu esi teisi ar nusipirk testa. ir pasiziurek . lauksiu ziniu is taves.
Man tai įvairiai būna.Kartais galvoju,vat gerai antras
Jei dar nuo manęs užkibtų - tą pačią dieną pasikabinčiau ant šakos. Aš ir taip nesulaukiu tos dienos kada vaikai užaugs ir išlėks į pasaulį, o jei dar 1 .... Tai va. Žinot, visai sutikčiau sterilizuotis, jei išliktu ejak, o šiaip visgi nesolidu, juk paprastai vyrams orgazmo metu kažkas išbėga, o čia (po sterilizac.) kažkokis marazmas būtų - lyg kokiam beuodegiui - nieko.
baime pastoti niekada nedingsta, saugomes ,bet vistiek kartais bijau
voveriukas ROTFL Vyras yra vaisingas visą savo gyvenimą, o vasektomijos efektyvumas yra 99%. Ši operacija nekenkia sveikatai ir neįtakoja hormonų apykaitos. Vyrai nejaučia jokių fizinių, vyriškumo, jėgos, seksualumo, erekcijos pasikeitimų. Palyginus su moterų sterilizacija, vyrų sterilizacija yra paprastesnė, saugesnė ir ekonomiškesnė. http://www.spa.lt/8_sterilizacija.phtml http://www.spa.lt/7_sterilizacija.phtml
argi neperkerpa kiausintakiu ? jei perrisa, tai vadinasi kazkada galima juos atsirist
Labai bijau pastoti, nes esu per jauna. kol kas nusipirkau Jeanine, bet perskaicius tas istorijas apie moteris, pastojusias net naudojant hormonine kontracepcija baugu pasidare.
Na pastoti nenoriu ir aš, O KT negaliu gerti, spiralės irgi negaliu dėtis, tai visokiais pašaliniais pašoniniais būdais saugausi, o vėluojant dienoms važiuoja stogas ir lyg pamišusi perku testus...
Baimė kyla, bet tai ką dabar - susilaikyti? Sunkoka
Kyla ta baime
man tai paranoja,bijau visada labai. Menesines kelias dienas veluoja ar negausios buna ir jau bijau,kad tik
QUOTE(dropje @ 2004 07 10, 22:25) Labai bijau pastoti, nes esu per jauna. kol kas nusipirkau Jeanine, bet perskaicius tas istorijas apie moteris, pastojusias net naudojant hormonine kontracepcija baugu pasidare. Jei tvarkingai geri tabletes, tai nemanau kad turėtum baimintis. O jei jau papulsi į tuos 2% pastojančių vadinas toks likimas
As nebijau - pastosiu tai pastosiu. Su pirmaisiais "meilužiais" išvis be apsaugų mylėjausi ir nepastojau, dabar kartais net su dviem apsaugom mylimės
o kai geriau KT (minulet) tai
vartodama KT nebijojau pastoti. Šiaip turbūt daugiau dėl kitų priežasčių, nes buvau jau savarankiška, mokslams nėštumas nebūtų pamaišęs, gyvenimo nebūtų sugadinęs ar sugriovęs. Netyčiukas tai netyčiukas
testa dariau praeita savaite,tai parode kad
QUOTE(Isila @ 2005 08 08, 16:24) ne,tikrai nesigailesiu,nes as jau per sena gimdyt
Mazdute, tai nelabai supratau, geri KT, nesusirgai, testas neparodė
QUOTE(liepsnelė @ 2005 08 09, 07:46) Mazdute, tai nelabai supratau, geri KT, nesusirgai, testas neparodė P.S. bet jau siandien susirgau,tai problema atkrito... QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2005 07 31, 01:26) man tai paranoja,bijau visada labai. Menesines kelias dienas veluoja ar negausios buna ir jau bijau,kad tik oi kaip tai panasu i mane!!..... man lygiai taip pat...
Sveikos!
Nezinau ka daryti! Mano ciklas yra nereguliarus. Menesines dabar veluoja gal kelias dienas. Na bet buvo ir savaites velavimu... Zodziu, mes su draugu turejom nesaugiu l.santykiu... Jie buvo mano ciklo viduryje. Na jis per tuos tris kartus ne karto nebaige (del to, kad bijom nestumo). Bet dabar pradejo veluoti menesines! Ka daryti? Man 20metu! As nenoriu susilaukti! Mes nutareme, kad jei po savaites vis dar nesirgsiu - pirksim testa... Kas jei as nescia?! Kaip galima nutraukti nestuma? Aborto nenoriu... Gal net bijau... Moterys, padekite!!! QUOTE(kri5tute @ 2006 03 16, 11:48) Sveikos! Nezinau ka daryti! Mano ciklas yra nereguliarus. Menesines dabar veluoja gal kelias dienas. Na bet buvo ir savaites velavimu... Zodziu, mes su draugu turejom nesaugiu l.santykiu... Jie buvo mano ciklo viduryje. Na jis per tuos tris kartus ne karto nebaige (del to, kad bijom nestumo). Bet dabar pradejo veluoti menesines! Ka daryti? Man 20metu! As nenoriu susilaukti! Mes nutareme, kad jei po savaites vis dar nesirgsiu - pirksim testa... Kas jei as nescia?! Kaip galima nutraukti nestuma? Aborto nenoriu... Gal net bijau... Moterys, padekite!!! Kaip tu isivaizduoji nutraukt nestuma,aborto nereik daryt,iki 4 savaiciu daro isvalyma,bet as tau nepatarciau to daryt jug esi jauna,o gal gyvenime daugiau nateks turet vaiku.jau tada tau niekas nepades QUOTE(Erta @ 2006 03 16, 13:59) Kaip tu isivaizduoji nutraukt nestuma,aborto nereik daryt,iki 4 savaiciu daro isvalyma,bet as tau nepatarciau to daryt jug esi jauna,o gal gyvenime daugiau nateks turet vaiku.jau tada tau niekas nepades Tai vienintelis kitas budas yra isvalymas? Nejau nera kokio cheminiu preaparatu?
pasidaryk testa ir bus aisku. jei leliukas uzkibo - jokios tabletes nebepades. nepyk, bet reikejo anksciau pagalvot
Kri5tute, keliauk pas gydytoją ir viską išsiaiškinsi
Juk tau 20 metu, tai kas cia per klausimai tokie?
Jei jau pastojai, tai VISKAS! Arba abortas arba lialius. Jei jis butu baiges ir nebutu praeje 24h, tai galetume patart viena chemija, kad nepastotum... Bet dabar saukstai po pietu... O siaip manau truputeli kvaila del keliu dienu veluojanciu menesiniu kelti suma. Nueik i vaistine ir nusipirk testa. Netampyk nervu nei sau, nei draugui...
Apsilankyk temoj, kur moterys negali pastoti ir apsiramink
Labuka,
Pati minejai, kad menesines megejos veluoti, tai matyt ir veluoja, tuo labiau kad lyg ir saugojotes o dabar realistiskai: nepanikuok, nes menesines dar uzsites, patikek zinau ka sakau, ir varyk testo juk yra ir tik pora litu kainuojanciu, ir pasidaryk, bus neigiamas, o dar nesusirgsi vel pasidaryk, man mano antra maziu testas parode tik praejus 56 dienom, nuo praejusiu menesiniu
jei galvoji apie isvalyma, tai nelauk nei dienos, lek pas gydytoja ir tvarkykis...
Aš taip pat vartojau KT- Harmonet , gėriau 1,2metų ir nepastojau.
KT man tiko puikiai, svorio tikrai nepriaugau... O dabar jau nutraukiau.. skaičiuojame vaisingas ir nevaisingas dienas...tikiuosi viskas bus ok...netyčiukų dar nenorim...iki...... QUOTE(Saulė2 @ 2006 04 27, 20:51) Aš taip pat vartojau KT- Harmonet , gėriau 1,2metų ir nepastojau. KT man tiko puikiai, svorio tikrai nepriaugau... O dabar jau nutraukiau.. skaičiuojame vaisingas ir nevaisingas dienas...tikiuosi viskas bus ok...netyčiukų dar nenorim...iki...... Gerai, kad gali skaičiuoti, matyt, tavo ciklas labai reguliarus. Man tas metodas netiktų
As hormonus naudojau gal kokie 5 metus. Ir tikrai nebuvo jokiu problemu nei su svoriu, nei su noru nei su neplanuotu pastojimu. Tik kazkodel galvoju, kad vis tiek jie nera labai jau sveika - hormonai vis gi, ir dar ne savi
QUOTE(Coca - cola @ 2006 03 16, 17:31) sorry parsiau morala,nes vietoj isvalymo perskaiciau issilavinimas bet vistiek palieku ka parasiau kartais paaugles su leliais daugiau pasiekia nei be ju...nuo zmogaus priklauso,ir seimos,kuri ja rems,pades ar ne. abortas ar isvalymas rizikingas dalykas..kas jei nebegalesi susilaukt vaiku ir t.t. nezinau kokio ziaurumo zmogus turi buti,jei tai padaryt..nekalbu apie isprievartavimus ir taip toliau,kai kenkia sveikatai ar dar kasnors..jei jau toks mastymas,ai jei pastosiu darysiu aborta,tai jau geriau tada citramono tablete tarp koju suspaust ir pamirst apie betkoki seksa... o abar off topic.anglijoj kiek zinau yra paprasciausia tabletuke,ir isvalymo nereikia daryti,kol anksti..o lietuvoj nera? |