Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar nekyla baimės pastoti?
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3
Happymother

juk 100 %niekur nera. as pastojau gerdama kontracepcines tabletes . o uzgarantavo . o jo joi .
$
QUOTE (happymother @ 2004 02 18, 16:58)
juk 100 %niekur nera. as pastojau gerdama kontracepcines tabletes . o uzgarantavo . o jo joi .

o jei ne paslaptis kokias gerei?
Happymother

as tai geriau mercilona 19 lt mokejau i men kol suzinojau dziuga naujiena. geriau saziningai net buvau kiekviena diena zadintuva uzsistacius kad nepamirciau isgert . dabar po mercilono turiu grazu ir zavu 2.gif
Taurė
ne vieni kontraceptikai neduoda 100% visada lieka tas 1% isdavikas laugh.gif
Happymother

jo tai ka daryti skaistybe propoguot ?tada butu clap_1.gif ir netureciau progos nestuke.gif . o dabar . matai mes buvome kursuose pries vedybas kataliku kad leistu susituok baznycioje. ir ten sake is 100 moteru pastoja dvi didele tikimybe. as galvojau kad is tukstancio ar dar daugiau. man tokia baime yra aisku 2.gif gerai bet tokia baime yra. ka gimdysiu po to vel jei paves. as esu pries abortus negaleciau savo vaiko zudyti
Naujoji
Man kol kas baimes nera. Nes kaip ir vaikuka planuojam biggrin.gif

Bet va draugai tai turi jau 2 netyciukus...tik per kelis santuokos metus...

O kas laukai dar per koki 30 metu??? g.gif
manu
skaiciau knygoj ir kazkaip labai uzstrigo - 100% apsauga garantuoja tik sterelizacija vieno arba abieju partneriu thumbup.gif
RAMAŠKA
Jau gal geriau kuri laika arbata su citrina thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Sterilizacija hmmmmmm, o ka daryt kai po kiek laiko kitaip protelis apsisuks ir vel leliaus noresi- atgal taigi sunkiai sugrazinsi tooookius dalykus( na gal imanoma- daroma ten kazkoks seklizdiu perrisimas vyrams) bet.... ma ji te- as tai rizikuosiu zaist su kontraceptikais, o jei ka tfu-tfu-tfu... turesim 3- labai delto neverksiu- busiu Daugiavaike...O Dieve, koks zodis Daugiavaike- kad as daugiavaike... laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif tfu-tfu-tfu ..... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
eva
Atsimenu kiek juokiausi, kai vienam zurnale moteris klause, kur butu galima sterilizuoti vyra, mat jie jau turi 2 vaikucius, ir 3 nenori...
Board
Yra tik du variantai - myletis ir bijoti pastot, arba myletis ir negalvot apie pastojima naudojant apsisaugojimo priemones, yra tiesa ir trecias - susilaikymas (mazai kam priimtinas)
Nagi pasirinkimas nedidelis. Jei pastojai gerdama tabletes, tai pagalvok kokia tikimybe pastoti dar karta? Jei didele (jei tau taip atrodo) reiskia pasirinkit kitas apsisaugojimo priemones, derinkti kelias. Prezervatyvai - kontraceptines, arba naturalus seimos planavimo budai - susilaikymas rolleyes.gif, kitrus variantus, paziurekit kas jums priimtina ir pirmyn. O su tokia baime pastot po kiekvineo lytinio akto ir sau neleidi malonumo patirt ir vyrui manau ne ypac malonu...
Bekasė
o as tai reguliariai, kas men ar pusantro nestumo testa darausi - vyras is pradziu lyg ir norejo burbeti, kad tai pinigu i bala metimas, bet po to nusiramino ir susitaike...

Ech iteisintu Lietuvoje sterelizacija....
ENIGMA
Zinot, o as nebijau, gal todel , kad sako jei kazko labai bijai tai butinai taip atsitiks, nu nebijau, o trecia ko gero gimdyciau. wink.gif
manu
o ka LT sterilizacija uzdrausta ? beje galima ne tik vyrus sterelizuoti, bet ir moteris. joms perrisa kiausintakius.

jeigu labai bijai pastoti reikia naudoti kelias apsisaugojimo priemones. ir sekti cikla, vaisingomis dienomis stengtis nesimyleti. juk realiai yra tik kelios dienos per menesi, kuomet galima pastoti.
Angele
Siuo metu bijau pastot del santykiu su vyru nestabilumo. Nors nenaudoju kontraceptiniu jau trecias menuo, bet prezervatyvai irgi gerai. Negaliu sakyt, nes nebuvau pastojus, kitos sako, kad vos uzsimano vyro ir jau 2.gif . Tokios vaisingos.
Is tikruju toks amzius, kad gal jau ir pati 2.gif uzsiauginciau, bet vistiek galvoji apie pilna seima ir aisku laiminga. biggrin.gif
Bekasė
QUOTE (manu @ 2004 02 23, 10:54)
o ka LT sterilizacija uzdrausta ? beje galima ne tik vyrus sterelizuoti, bet ir moteris. joms perrisa kiausintakius.

uzdrausta, nebent nelegaliai su ginekologu tartumeisi - bet cia butu visam laikui.
O vyrams ir laikina yra
Merida
nu as tai jau didelej baimej , menesines veluoja virs savaites. geriu Mercilon. bailes akys jau labai dideles, nes kazkuri is jusu nuo Mercilon jau augina vaikuti. blink.gif
Happymother
QUOTE (Merida @ 2004 02 26, 07:40)
nu as tai jau didelej baimej , menesines veluoja virs savaites. geriu Mercilon. bailes akys jau labai dideles, nes kazkuri is jusu nuo Mercilon jau augina vaikuti. blink.gif

as auginu nuo mercilon nojuka, tikriausiai greit reikes sveikint jeigu pasitvirtins , gal monikute uzkibo . :nueik pas gydytoja ir pasakys ar tu esi teisi ar nusipirk testa. ir pasiziurek . lauksiu ziniu is taves.
Herta
Man tai įvairiai būna.Kartais galvoju,vat gerai antras 2.gif būtų,nedidelis amžiaus skirtumas,o kartais bijau kad nepastočiau,galvoju vėl svoris bus ohoho ir dar ten įvairių dalykų. g.gif
voveriukas36
QUOTE (eva @ 2004 02 20, 12:17)
(...) kur butu galima sterilizuoti vyra (...)

Jei dar nuo manęs užkibtų - tą pačią dieną pasikabinčiau ant šakos. Aš ir taip nesulaukiu tos dienos kada vaikai užaugs ir išlėks į pasaulį, o jei dar 1 .... sad.gif

Tai va. Žinot, visai sutikčiau sterilizuotis, jei išliktu ejak, o šiaip visgi nesolidu, juk paprastai vyrams orgazmo metu kažkas išbėga, o čia (po sterilizac.) kažkokis marazmas būtų - lyg kokiam beuodegiui - nieko.

gitulia
QUOTE (happymother @ 2004 02 26, 09:57)

as auginu nuo mercilon nojuka, tikriausiai greit reikes sveikint jeigu pasitvirtins , gal monikute uzkibo . :nueik pas gydytoja ir pasakys ar tu esi teisi ar nusipirk testa. ir pasiziurek . lauksiu ziniu is taves.

g.gif "Mercilonas" ....... cia dabar pas mus taip vyrai vadinasi??... ar visa laik klaidingai galvojau, kad tik nuo ju pastojama??........ biggrin.gif
ugnieska
baime pastoti niekada nedingsta, saugomes ,bet vistiek kartais bijau blink.gif
Mirtishe
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 04 22, 23:03)
Tai va. Žinot, visai sutikčiau sterilizuotis, jei išliktu ejak, o šiaip visgi nesolidu, juk paprastai vyrams orgazmo metu kažkas išbėga, o čia (po sterilizac.) kažkokis marazmas būtų - lyg kokiam beuodegiui - nieko.

voveriukas ROTFL

Vyras yra vaisingas visą savo gyvenimą, o vasektomijos efektyvumas yra 99%. Ši operacija nekenkia sveikatai ir neįtakoja hormonų apykaitos. Vyrai nejaučia jokių fizinių, vyriškumo, jėgos, seksualumo, erekcijos pasikeitimų. Palyginus su moterų sterilizacija, vyrų sterilizacija yra paprastesnė, saugesnė ir ekonomiškesnė.

http://www.spa.lt/8_sterilizacija.phtml
http://www.spa.lt/7_sterilizacija.phtml

Taurė
QUOTE (manu @ 2004 02 23, 10:54)

argi neperkerpa kiausintakiu ? jei perrisa, tai vadinasi kazkada galima juos atsirist g.gif
dropje
Labai bijau pastoti, nes esu per jauna. kol kas nusipirkau Jeanine, bet perskaicius tas istorijas apie moteris, pastojusias net naudojant hormonine kontracepcija baugu pasidare. unsure.gif Nezinau, ar reiketu dar ka nors papildomai naudoti. Nesinoretu juk per pirma karta pastoti! g.gif Taigi, noreciau, kad kas nors patartu: gal reikia koki vaginalini krema ar dar ka nors vartoti? wacko.gif
Griaustinė
Na pastoti nenoriu ir aš, O KT negaliu gerti, spiralės irgi negaliu dėtis, tai visokiais pašaliniais pašoniniais būdais saugausi, o vėluojant dienoms važiuoja stogas ir lyg pamišusi perku testus...
Baimė kyla, bet tai ką dabar - susilaikyti?
Sunkoka blush2.gif
FU
Kyla ta baime doh.gif bet ka darysi mirksiukas.gif juk noris smileysex.gif
kavute
man tai paranoja,bijau visada labai. Menesines kelias dienas veluoja ar negausios buna ir jau bijau,kad tik nestuke.gif nebuciau blink.gif .Nors maniskis wub.gif visada labai atidziai apziuri ar gumyte neplyso ir informuoja mane kad viskas ok,vistiek bijau. mega_shok.gif
bum
QUOTE(dropje @ 2004 07 10, 22:25)
Labai bijau pastoti, nes esu per jauna. kol kas nusipirkau Jeanine, bet perskaicius tas istorijas apie moteris, pastojusias net naudojant hormonine kontracepcija baugu pasidare.  unsure.gif Nezinau, ar reiketu dar ka nors papildomai naudoti. Nesinoretu juk per pirma karta pastoti!  g.gif Taigi, noreciau, kad kas nors patartu: gal reikia koki vaginalini krema ar dar ka nors vartoti? wacko.gif
*

Jei tvarkingai geri tabletes, tai nemanau kad turėtum baimintis. O jei jau papulsi į tuos 2% pastojančių vadinas toks likimas mirksiukas.gif Jei baugu, tai geriau dar palauk prieš tą pirmą kartą tongue.gif O šiaip tai prezervatyvai visai nieko būna priedo prie KT - pačioj pabaigoj užsimaunat ir shvaru, ir abu patenkinti.
Kašariukė
As nebijau - pastosiu tai pastosiu. Su pirmaisiais "meilužiais" išvis be apsaugų mylėjausi ir nepastojau, dabar kartais net su dviem apsaugom mylimės smile.gif (geriu KT ir jei grįžtam iš kokio baliaus, kad sperma negraužtų, prezervatyvus naudojam), o jei pastosiu, vadinasi man jau laikas.
Anfisa
o kai geriau KT (minulet) tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nieko nebijojau,ir per 5 metus nieko ir nebuvo, bet dabar nesamone,kaip noreciau nuo tu kontraceptiniu priemoniu tapti nevaisinga.
rudukė
QUOTE(mazdute @ 2005 08 07, 00:20)
o kai geriau KT (minulet) tai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  nieko nebijojau,ir per 5 metus nieko ir nebuvo, bet dabar nesamone,kaip noreciau nuo tu kontraceptiniu priemoniu tapti nevaisinga.
*

O nėštumo testą darei?
Isila
QUOTE(mazdute @ 2005 08 06, 23:20)
o kai geriau KT (minulet) tai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  nieko nebijojau,ir per 5 metus nieko ir nebuvo, bet dabar nesamone,kaip noreciau nuo tu kontraceptiniu priemoniu tapti nevaisinga.
*

nemanai, kad paskui gailėtumeis dėl to? blink.gif

jei jau įtari, kad esi nestuke.gif , pasidaryk testuką
Isila
vartodama KT nebijojau pastoti. Šiaip turbūt daugiau dėl kitų priežasčių, nes buvau jau savarankiška, mokslams nėštumas nebūtų pamaišęs, gyvenimo nebūtų sugadinęs ar sugriovęs. Netyčiukas tai netyčiukas biggrin.gif na, nieko nenutiko ir dabar laukiuosi tyčiuko tongue.gif
Anfisa
testa dariau praeita savaite,tai parode kad schmoll.gif bet jau turejau susirgt liepos 28 doh.gif o siandien rugpjicio 8 blink.gif bliam.... ai,dar ir pas ginekologa buvau,tai nenorejo echoskopu ziuret,tipo mazai laiko dar...nieksas devil.gif , as ji gun_bandana.gif bash.gif gun_rifle.gif kankinkis dabar lauk treciadienio kol paziures...

QUOTE(Isila @ 2005 08 08, 16:24)
nemanai, kad paskui gailėtumeis dėl to?  blink.gif
*

ne,tikrai nesigailesiu,nes as jau per sena gimdyt mirksiukas.gif mano pirmam sunui 16,o antram 10 metu tai jau tikrai atsibodo,tos problemos su vaisingumu ( labai atsiprasau visu negalinciu pastot,bet tai irgi kancia,kai bet kada pastoji,ar tai po Kt,ar tai dar po ko nors...), o be to as issiskyrusi turiu tik mylima drauga,tai tokiam statuse nemanau kad gimdyciau...
liepsnele
Mazdute, tai nelabai supratau, geri KT, nesusirgai, testas neparodė nestuke.gif , bet vis tiek įtarinėji, kad esi nestuke.gif ... Vartojant KT būna, kad ir nesusergi... Nemanau, kad pastojai.
Anfisa
QUOTE(liepsnelė @ 2005 08 09, 07:46)
Mazdute, tai nelabai supratau, geri KT, nesusirgai, testas neparodė  nestuke.gif , bet vis tiek įtarinėji, kad esi  nestuke.gif ... Vartojant KT būna, kad ir nesusergi... Nemanau, kad pastojai.
*

biggrin.gif as nerasiaiu,kad geriu,as rasiaiu "geriau",tai tada ir nebijojau,o dabar jau pusmeti kaip nebegeriu,ir vat prasau problemos atsirado...

P.S. bet jau siandien susirgau,tai problema atkrito... yahoo.gif sunglasses2.gif
saVulka
QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2005 07 31, 01:26)
man tai paranoja,bijau visada labai. Menesines kelias dienas veluoja ar negausios buna ir jau bijau,kad tik  nestuke.gif nebuciau  blink.gif .Nors maniskis wub.gif  visada labai atidziai apziuri ar gumyte neplyso ir informuoja mane kad viskas ok,vistiek bijau. mega_shok.gif
*

oi kaip tai panasu i mane!!..... man lygiai taip pat... verysad.gif Gal del to kad buvau jauna ir susilaukiau netyciuko.. tai mano baimes akys dideles jau 4 metai... ir nezinau ka daryt su savim.. Gadinu ir sau ir vyrui nervus, bei dar visa malonuma... Zinau kad sakoma ko labai bijosi, tas ir atsitiks, nu bet tai as kitaip negaliu verysad.gif
kri5tute
Sveikos!

Nezinau ka daryti!

Mano ciklas yra nereguliarus. Menesines dabar veluoja gal kelias dienas. Na bet buvo ir savaites velavimu...

Zodziu, mes su draugu turejom nesaugiu l.santykiu... Jie buvo mano ciklo viduryje. Na jis per tuos tris kartus ne karto nebaige (del to, kad bijom nestumo).
Bet dabar pradejo veluoti menesines! Ka daryti? Man 20metu! As nenoriu susilaukti! Mes nutareme, kad jei po savaites vis dar nesirgsiu - pirksim testa...

Kas jei as nescia?! Kaip galima nutraukti nestuma? Aborto nenoriu... Gal net bijau...

Moterys, padekite!!!
Erta
QUOTE(kri5tute @ 2006 03 16, 11:48)
Sveikos!

Nezinau ka daryti!

Mano ciklas yra nereguliarus. Menesines dabar veluoja gal kelias dienas. Na bet buvo ir savaites velavimu...

Zodziu, mes su draugu turejom nesaugiu l.santykiu... Jie buvo mano ciklo viduryje. Na jis per tuos tris kartus ne karto nebaige (del to, kad bijom nestumo).
Bet dabar pradejo veluoti menesines! Ka daryti? Man 20metu! As nenoriu susilaukti! Mes nutareme, kad jei po savaites vis dar nesirgsiu - pirksim testa...

Kas jei as nescia?! Kaip galima nutraukti nestuma? Aborto nenoriu... Gal net bijau...

Moterys, padekite!!!
*

Kaip tu isivaizduoji nutraukt nestuma,aborto nereik daryt,iki 4 savaiciu daro isvalyma,bet as tau nepatarciau to daryt jug esi jauna,o gal gyvenime daugiau nateks turet vaiku.jau tada tau niekas nepades umn.gif
kri5tute
QUOTE(Erta @ 2006 03 16, 13:59)
Kaip tu isivaizduoji nutraukt nestuma,aborto nereik daryt,iki 4 savaiciu daro isvalyma,bet as tau nepatarciau to daryt jug esi jauna,o gal gyvenime daugiau nateks turet vaiku.jau tada tau niekas nepades umn.gif
*

Tai vienintelis kitas budas yra isvalymas?

Nejau nera kokio cheminiu preaparatu?
Taistė
pasidaryk testa ir bus aisku. jei leliukas uzkibo - jokios tabletes nebepades. nepyk, bet reikejo anksciau pagalvot nono.gif
Etina
Kri5tute, keliauk pas gydytoją ir viską išsiaiškinsi mirksiukas.gif
Ismene
Juk tau 20 metu, tai kas cia per klausimai tokie? blink.gif
Jei jau pastojai, tai VISKAS! Arba abortas arba lialius. Jei jis butu baiges ir nebutu praeje 24h, tai galetume patart viena chemija, kad nepastotum...
Bet dabar saukstai po pietu... O siaip manau truputeli kvaila del keliu dienu veluojanciu menesiniu kelti suma. Nueik i vaistine ir nusipirk testa. Netampyk nervu nei sau, nei draugui... mirksiukas.gif
Miledi.N
Apsilankyk temoj, kur moterys negali pastoti ir apsiramink 4u.gif
mes4
Labuka,
Pati minejai, kad menesines megejos veluoti, tai matyt ir veluoja, tuo labiau kad lyg ir saugojotes g.gif ,o siaip is praktikos, man beveik 30 menesines iki dabar nereguliarios, nors turiu 2 mazius. O maniske daktare sake, kadangi sitokios menesines tai ir pastojimo, t.y. vaisingu dienu skaicius yra didesnis, taip kad santykiauti saugiai gali tik kaip iki isivaizduojamu menesiniu pradzios lieka mazdaug savaite, taip kad atsargiai, be to bunant 20 metu gumyte uzmauti turi ismokti bigsmile.gif o jai nesitrivoja tai draugui irgi sportas sveikata, nubegti iki kioskiuko bigsmile.gif tai cia moralas lotuliukas.gif
o dabar realistiskai: nepanikuok, nes menesines dar uzsites, patikek zinau ka sakau, ir varyk testo juk yra ir tik pora litu kainuojanciu, ir pasidaryk, bus neigiamas, o dar nesusirgsi vel pasidaryk, man mano antra maziu testas parode tik praejus 56 dienom, nuo praejusiu menesiniu thumbup.gif o be to kol ateis laikas gimdyti, jai sitaip viskas baigsis, bus ir 21 pagalvok, kaip dziaugsies kai busi 28, ir jau pirksi kuprine savo pirmokui ar pirmokei thumbup.gif
Coca - cola
jei galvoji apie isvalyma, tai nelauk nei dienos, lek pas gydytoja ir tvarkykis...
Saulė2
Aš taip pat vartojau KT- Harmonet , gėriau 1,2metų ir nepastojau.
KT man tiko puikiai, svorio tikrai nepriaugau...
O dabar jau nutraukiau.. skaičiuojame vaisingas ir nevaisingas dienas...tikiuosi viskas bus ok...netyčiukų dar nenorim...iki......
Elegantiškai sninga
QUOTE(Saulė2 @ 2006 04 27, 20:51)
Aš taip pat vartojau KT- Harmonet , gėriau 1,2metų ir nepastojau.
KT man tiko puikiai, svorio tikrai nepriaugau...
O dabar jau nutraukiau.. skaičiuojame vaisingas ir nevaisingas dienas...tikiuosi viskas bus ok...netyčiukų dar nenorim...iki......
*

Gerai, kad gali skaičiuoti, matyt, tavo ciklas labai reguliarus. Man tas metodas netiktų doh.gif Aš kol kas patenkinta KP, nors tie visi hormonai, kaip bebūtų, tikrai ne į sveikatą. Mes su saviškiu iš anksto viską aptarėm: jis net ir pats skaitė KP instrukciją, pats visur informacijos ieškojo su enciklopedijom thumbup.gif Labai atsakingas žmogus yra, todėl baimės nėra. Yra tik šioks toks nerimas, nes dar gerokai per anksti mums. Bet šiaip ar taip mmm kaip švenčių laukiu mirksiukas.gif O jeigu tik kas (per Velykas buvau apsinuodijus), tai vis pagalvoju: ar tik ne...? Bet tfu tfu tfu, tikiuosi, nieko ir nebus kol neturi būti.
Dovanele
As hormonus naudojau gal kokie 5 metus. Ir tikrai nebuvo jokiu problemu nei su svoriu, nei su noru nei su neplanuotu pastojimu. Tik kazkodel galvoju, kad vis tiek jie nera labai jau sveika - hormonai vis gi, ir dar ne savi g.gif
sygyta
QUOTE(Coca - cola @ 2006 03 16, 17:31)
jei galvoji apie isvalyma, tai nelauk nei dienos, lek pas gydytoja ir tvarkykis...
*

sorry parsiau morala,nes vietoj isvalymo perskaiciau issilavinimas doh.gif doh.gif
bet vistiek palieku ka parasiau biggrin.gif

kartais paaugles su leliais daugiau pasiekia nei be ju...nuo zmogaus priklauso,ir seimos,kuri ja rems,pades ar ne.
abortas ar isvalymas rizikingas dalykas..kas jei nebegalesi susilaukt vaiku ir t.t. nezinau kokio ziaurumo zmogus turi buti,jei tai padaryt..nekalbu apie isprievartavimus ir taip toliau,kai kenkia sveikatai ar dar kasnors..jei jau toks mastymas,ai jei pastosiu darysiu aborta,tai jau geriau tada citramono tablete tarp koju suspaust ir pamirst apie betkoki seksa...

o abar off topic.anglijoj kiek zinau yra paprasciausia tabletuke,ir isvalymo nereikia daryti,kol anksti..o lietuvoj nera? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.