Papildyta:
QUOTE(zuika12 @ 2008 05 29, 10:32)
manau tai priklauso nuo diagnozes
Merginos turiu dar viena klausima o tai maitinimas vaikui nemokamas o mamai ?
klausiu todel kad buvau siandiena drauges aplankyti ligonineja tai mamos nemaitina, gerai kad maisto nuveziau, nes sedejo alkana. QUOTE(cenzura @ 2008 06 02, 10:24) bet tikrai neskubek issipirkinet grizo mano zuikis. labai jam ten patiko. buvau ilekus i kambari ju-renovuota iassipirkinejo-nu labai-labai. vonia svarutele, kambaris sviesus Papasakok placiau, kiek kainavo, kiek lovu ir tt. As taip pergyvenu kad mano didesniam nebus vietos QUOTE(zuika12 @ 2008 06 02, 08:29) Papasakok placiau, kiek kainavo, kiek lovu ir tt. As taip pergyvenu kad mano didesniam nebus vietos kambaryje dvi lovos. jei vaziuosi su maziuku vaikiuku geriau pasiimk kelionini maniez-lovyte. vietos tikrai bus kur pastatyti. kiekvienas kambariukas su balkonu. kadangi mano mama su nieko ten daug nebendravo-visur buvo pagrinde tik dviese, tai maniskis nesusirgo. bet buvo susirgusiu ir su auksta tempa...
O kiek mokejo uz renovuota kambari
as atsiprasau, kad nebeieskojau senu temu, bet klausinesiu. apie kuria sanatorija cia diskutuojat? mes irgi liepos 1 vaziuojam i pusyno kelia del bronchines astmos, kai registravausi is karto ispejo, kad kazkoks 2 korpusas ir salygos epergeriausios, tai sakau gal cia apie ta pacia sanatorija, tada issipirkciau normalesnes palatas
QUOTE(kačiux @ 2008 06 03, 00:23) as atsiprasau, kad nebeieskojau senu temu, bet klausinesiu. apie kuria sanatorija cia diskutuojat? mes irgi liepos 1 vaziuojam i pusyno kelia del bronchines astmos, kai registravausi is karto ispejo, kad kazkoks 2 korpusas ir salygos epergeriausios, tai sakau gal cia apie ta pacia sanatorija, tada issipirkciau normalesnes palatas Mes cis diskutavom apie Gintara, Palangos
aciu
Papildyta: Laba vel visoms; na priskaiciau as senoje temoje ir geru ir blogu dalyku apie "Pusyno kelia" bet dar idomu, gal kuri buvot ten nesenai? gal situacija gyvenimo salygu kiek pakitusi?
sutvarkiau vakar galutinai visus popierius ir pirmadieni isvezu mama su mazaja i Saulute. Tikiuosi del vaiku skaiciaus proceduru kokybe labai nenukentes.
Sveikos
o as negaliu prisiskambinti iki Palangos Gintaro pastoviai rodo uzemima pas vyr gyd. o registratura neteikia info
Pagaliau prisiskambinau, kategoriskai pasake jei skirta vaikui su mama kelialapis tai papildomai vaiku negalima veztis, nes vasara ir vietu nra, tai dabarnet nezinau ka man daryti, gal veztis ir ten vietoje spesti si klausima ?
Labutes,
pasiskambinau ką tik į Gintaro sanatoriją ir kai išgirdo, kad mano mergaitei 3.5 metų, tai sakė mažiems vaikams vietų yra labai mažai, taip, kad galima būtų tik nuo rugsėjo 20 dienos QUOTE(cenzura @ 2008 06 09, 10:07) Taip ir darysiu QUOTE(Acne @ 2008 06 09, 10:11) Labutes, pasiskambinau ką tik į Gintaro sanatoriją ir kai išgirdo, kad mano mergaitei 3.5 metų, tai sakė mažiems vaikams vietų yra labai mažai, taip, kad galima būtų tik nuo rugsėjo 20 dienos nesupratau, tai tu kelialapi turi? QUOTE(zuika12 @ 2008 06 09, 08:27) nesupratau, tai tu kelialapi turi? nea Galų gale, galiu susimoketi gal, kad tik vaikas gautų procedūras, nes labai esam pavargę nuo ligų Niekas nesiūlė, o aš tik dabar aptikusi reklamėlę praregėjau
pas mus tai irgi jokiu kelalapiu nedalina gydytoja, pati skambinkis ir registruokis, ji tik popierius sutvarko, nezinau nuo ko cia priklauso. kazka esu girdejus, kad kelalpiai tik ipatingis atvejais duodami, iskart po ligonines rebilitacijai ar dar kaip ten, nezinau. bet irgi pavargau nuo to nezinojimo, siuncia visur, o zmogus nesupranti kur cia kelio pradia kur bus pabaiga. Nei tos sanatorijos nebesinori. Ir i planga siule nvaziuot tipo proceduros prastesnes, bet taip ir nezinau ar cia tikrai del to agitvo i kita, ar turi savu kitu sumetimu, i tikriausiai kol visu neisbandysiu ir nesuzinosiu
QUOTE(kačiux @ 2008 06 09, 11:38) pas mus tai irgi jokiu kelalapiu nedalina gydytoja, pati skambinkis ir registruokis, ji tik popierius sutvarko, nezinau nuo ko cia priklauso. kazka esu girdejus, kad kelalpiai tik ipatingis atvejais duodami, iskart po ligonines rebilitacijai ar dar kaip ten, nezinau. bet irgi pavargau nuo to nezinojimo, siuncia visur, o zmogus nesupranti kur cia kelio pradia kur bus pabaiga. Nei tos sanatorijos nebesinori. Ir i planga siule nvaziuot tipo proceduros prastesnes, bet taip ir nezinau ar cia tikrai del to agitvo i kita, ar turi savu kitu sumetimu, i tikriausiai kol visu neisbandysiu ir nesuzinosiu siaip mane irgi kazkodel bande atkalbinet nuo palangos bet kambariuke, kr gyveno maniskiai pelesiu nei kvapo... visai salia botanikos sodas, vietu, kur galima pasivaiksciuot kruva, nekalbant apie jura proceduros tikrai nera prastesnes... QUOTE(Acne @ 2008 06 09, 12:18) nea Galų gale, galiu susimoketi gal, kad tik vaikas gautų procedūras, nes labai esam pavargę nuo ligų Niekas nesiūlė, o aš tik dabar aptikusi reklamėlę praregėjau O tai Jums pagal liga priklauso sanatorija? Seip kiek zinau tai gali jau registruotis kitiems metams pradeti nes vietos ten is anksti registruotis reikia, kiek zinau QUOTE(kačiux @ 2008 06 09, 13:38) pas mus tai irgi jokiu kelalapiu nedalina gydytoja, pati skambinkis ir registruokis, ji tik popierius sutvarko, nezinau nuo ko cia priklauso. kazka esu girdejus, kad kelalpiai tik ipatingis atvejais duodami, iskart po ligonines rebilitacijai ar dar kaip ten, nezinau. bet irgi pavargau nuo to nezinojimo, siuncia visur, o zmogus nesupranti kur cia kelio pradia kur bus pabaiga. Nei tos sanatorijos nebesinori. Ir i planga siule nvaziuot tipo proceduros prastesnes, bet taip ir nezinau ar cia tikrai del to agitvo i kita, ar turi savu kitu sumetimu, i tikriausiai kol visu neisbandysiu ir nesuzinosiu Taip mes po ligonines plauciu uzdegimo, o dabar baiginejam bronhita gydytis, tai kelialapi mums ligonineja duoda. reiketu su savo gydytoja sneketi ji mano nuomone turetu isaiskinti QUOTE(cenzura @ 2008 06 09, 13:42) siaip mane irgi kazkodel bande atkalbinet nuo palangos bet kambariuke, kr gyveno maniskiai pelesiu nei kvapo... visai salia botanikos sodas, vietu, kur galima pasivaiksciuot kruva, nekalbant apie jura proceduros tikrai nera prastesnes... Papildyta: Ir mane atkalbinejo, bet kaip issiaiskinom kad priklauso o dar ir ligonine duoda tai ir proga naudojiuosi QUOTE(cenzura @ 2008 06 09, 12:42) is asmenines patirties galiu pasakyti, kad palangoje proceduros tikrai prastesnes ( buvau su vaiku tiek ten, tiek Druskininkuose), bet gyvenimo salygos, jei nepapuoli i vasarinius korpusus geresnes. Galu gale palangos kokybes nenaudai tikrai byloje tai, kad sunkiu ligoniu palangoje tikrai nepamatysi, ko, deja, nepasakysi apie druskininkus. O siaip galiu pagyvrimo zodi Saulutei pasakyti - palatos jau suremontuotos, yra irengta virtuvele su mikrobangine, kad butu galima pasisildyti maista. P.S buvo keista matyti, kad vaiko sanatorines ligos korteles yra saugomos. Siemet vel gulemes pas ta pati gydytoja kaip pernai, tai maciau, kad varte vaiko pernykste kortele ir lygino kas kaip yra siemet. Papildyta: QUOTE(zuika12 @ 2008 06 09, 19:08) o as dabar galvoju, kaip man reikes musu gydytojai atsidekoti. Kai ligoniu kasose tvarkiausi dokumentus, siek tiek su darbuotoja snektelejau. Seimos gydytojas gauna maximum 5 kelialapius sanatorijai ( vaikai ir suauge skaiciuojasi bendrai), o man nekyla problemu vaikui ji gauti, tik metu pradzioje turiu perspeti, kad noresiu pasinaudoti. QUOTE(Silvute @ 2008 06 09, 21:28) is asmenines patirties galiu pasakyti, kad palangoje proceduros tikrai prastesnes ( buvau su vaiku tiek ten, tiek Druskininkuose), bet gyvenimo salygos, jei nepapuoli i vasarinius korpusus geresnes. Galu gale palangos kokybes nenaudai tikrai byloje tai, kad sunkiu ligoniu palangoje tikrai nepamatysi, ko, deja, nepasakysi apie druskininkus. O siaip galiu pagyvrimo zodi Saulutei pasakyti - palatos jau suremontuotos, yra irengta virtuvele su mikrobangine, kad butu galima pasisildyti maista. P.S buvo keista matyti, kad vaiko sanatorines ligos korteles yra saugomos. Siemet vel gulemes pas ta pati gydytoja kaip pernai, tai maciau, kad varte vaiko pernykste kortele ir lygino kas kaip yra siemet. Papildyta: o as dabar galvoju, kaip man reikes musu gydytojai atsidekoti. Kai ligoniu kasose tvarkiausi dokumentus, siek tiek su darbuotoja snektelejau. Seimos gydytojas gauna maximum 5 kelialapius sanatorijai ( vaikai ir suauge skaiciuojasi bendrai), o man nekyla problemu vaikui ji gauti, tik metu pradzioje turiu perspeti, kad noresiu pasinaudoti. Tai [paga tavo parasyma suprantu, kad sveiki zmones sanatorijose? o tai pvz. vaikas nenori valgyti, tai maista nera kur pasisildyti? as klausiu apie Gintara. QUOTE(zuika12 @ 2008 06 09, 18:08) O tai Jums pagal liga priklauso sanatorija? mano mergaitė serga lengva astmos forma ir tankiai bronchitu, nekalbant apie ištisus peršalimus Pakalbėjau su vaiko gydytoja, tai sakė nebėra tokio dalyko, kuomet duoda kelalapus tiems, kas dažnai serga, o duoda tik po astmos paūmėjimo ir plaučių uždegimo reabilitacijai, t.y. kai yra eksta atvejis. Taigi tokiu atveju čia prieš pusmetį neužsisakysi. Na nebent gal galima be kelalapio, pačiam viską mokant... jei taip priima, ir berods kainuoja ~1000 Lt dviem savaitėm. Taip bent jau man gydytoja minėjo, nes su Gintaru apie tai nekalbėjau Ir dar gydytoja sakė, kad ji labai griežtai atsiskaito už kiekvieną išduotą kelalapį ir labai ten kamantinėja, nors būna akivaizdu, kad vaikui reikia, bet vis tiek tampo QUOTE(zuika12 @ 2008 06 10, 07:51) gintare pasivaiksciojus, tai atrodo, kad i kurorta atvaziavai - nu neteko matyti "sunkiu" vaiku ( psicines ir fizines negalios komplektas). O i Druskininkus silpnu nervu ar besilaukiant tikrai geriau nevaziuoti. O apie sveikuma tai atskira kalba - mano vaikas is isores atrodo sveikas, bet problemu turime QUOTE(zuika12 @ 2008 06 10, 07:51) kai as buvau mikrobange stovejo sesuciu poilsio kambari ir jos kartais leisdavo pasisildyti. Bet tas kabinetas budavo rakinamas QUOTE(Acne @ 2008 06 10, 07:21) mano mergaitė serga lengva astmos forma ir tankiai bronchitu, nekalbant apie ištisus peršalimus Pakalbėjau su vaiko gydytoja, tai sakė nebėra tokio dalyko, kuomet duoda kelalapus tiems, kas dažnai serga, o duoda tik po astmos paūmėjimo ir plaučių uždegimo reabilitacijai, t.y. kai yra eksta atvejis. Taigi tokiu atveju čia prieš pusmetį neužsisakysi. Na nebent gal galima be kelalapio, pačiam viską mokant... jei taip priima, ir berods kainuoja ~1000 Lt dviem savaitėm. Taip bent jau man gydytoja minėjo, nes su Gintaru apie tai nekalbėjau Ir dar gydytoja sakė, kad ji labai griežtai atsiskaito už kiekvieną išduotą kelalapį ir labai ten kamantinėja, nors būna akivaizdu, kad vaikui reikia, bet vis tiek tampo ju puslapyje parasyta kiek kainuoja mokamai viena para. pasiskambink vyr. gydytojai. manau, mokamai priims be problemu Papildyta: QUOTE(Silvute @ 2008 06 10, 07:23) gintare pasivaiksciojus, tai atrodo, kad i kurorta atvaziavai - nu neteko matyti "sunkiu" vaiku ( psicines ir fizines negalios komplektas). O i Druskininkus silpnu nervu ar besilaukiant tikrai geriau nevaziuoti. O apie sveikuma tai atskira kalba - mano vaikas is isores atrodo sveikas, bet problemu turime o as ten buvau vos 2 kartus trumpam uzbegus. ir pamaciau nemazai sunkiu ligoniu o jau kosulys, einant koridoriu, is visu pusiu Papildyta: dar prisiminiau cia gi kazkas rase, kad jei problemos su judejimo aparatu, geriau i druskininkus vaziuot. ten proceduros tokiems ligoniams geresnes. o mums po plauciu uzdegimo, net druskininku ir nesiule QUOTE(cenzura @ 2008 06 10, 07:42) ju puslapyje parasyta kiek kainuoja mokamai viena para. ale aš blondinė nerandu įkainių QUOTE(Acne @ 2008 06 10, 08:25) Jeigu norite atvykti ir neturite TLK pažymos, siūlome už gydymą susimokėti patiems (esant laisvų vietų). Vienos dienos gydymo kaina : reabilitacija - 122 Lt., palaikomoji reabilitacija 92,4 Lt., sveikatą grąžinamasis gydymas 72,7 Lt http://palangosgintaras.sveikas.lt/atvykimo_tvarka.html paskutine pastraipa
Oj, sunku cia manau ka ir pasakyti yra labai individualu kiekvienam. Aisku vienareiksmiskai, Palangoje pasivaiksciojimams vietu daugiau, ir gal patrauklesniu, oras su jodu irgi tik i nauda ypac kvepavimo taku ligomis sergantiems, bet ten patekti tikrai sudetingiau. o del salygu ir proceduru, kol pats asmeniskai nepabandei visur negali ir lyginti, nes visi mes skirtingi ir skirtingai vertiname. mums kadangi alergine bronchine astma, tai aktualu buvo alergologo konsultacijos ir stebejimai, pulmonologo, tai gal del to labiau Pusyno kelia siule, kitamet jei tik priklausys (o geriau nebereiketu ir pasveike butume)tai tikrai bandysim brautis i palanga, kad palygint galetume.
Sveikos
Merginos gal palangoje yra skalbykle mokama kokia? Kaciux visiskai su tavimi sutinku, reikia pabuti visose ,kad galetum palyginti, nes kiekvienas zmogaus poreikiai yra skirtingi. O mums siule Abromiskes,Palanga ir Vilniu del kvepavimo taku QUOTE(zuika12 @ 2008 06 11, 08:12) Kaciux visiskai su tavimi sutinku, reikia pabuti visose ,kad galetum palyginti, nes kiekvienas zmogaus poreikiai yra skirtingi. O mums siule Abromiskes,Palanga ir Vilniu del kvepavimo taku mes galim lyginti palanga ir druskininkus. palangoje buvome karta, o i druskininkus dabar isvezta jau trecia. Vilniaus nesirinkome del aplinkos P.S druskininkai taip pat specializuojasi ir kvepavimo takuose. QUOTE(zuika12 @ 2008 06 11, 07:12) Sveikos Merginos gal palangoje yra skalbykle mokama kokia? Kaciux visiskai su tavimi sutinku, reikia pabuti visose ,kad galetum palyginti, nes kiekvienas zmogaus poreikiai yra skirtingi. O mums siule Abromiskes,Palanga ir Vilniu del kvepavimo taku mums irgi tik sitas siule del skalbykles nezinau, bet renovuotose kambariuose vonioje visada karstas gyvatukas. mano mama kai ka skalbe rankomis ir ten dziovindavo. be to ir balkonas yra... saviskiui drabuziu prikroviau laaaabai daug. visu istepliot nespejo QUOTE(Silvute @ 2008 06 11, 09:23) mes galim lyginti palanga ir druskininkus. palangoje buvome karta, o i druskininkus dabar isvezta jau trecia. Vilniaus nesirinkome del aplinkos P.S druskininkai taip pat specializuojasi ir kvepavimo takuose. Gali buti kad ir Druskininkai, nes nebuvusi tai negaliu ka ir sakyti ir as Vilniaus nenoreciau QUOTE(cenzura @ 2008 06 11, 09:33) mums irgi tik sitas siule del skalbykles nezinau, bet renovuotose kambariuose vonioje visada karstas gyvatukas. mano mama kai ka skalbe rankomis ir ten dziovindavo. be to ir balkonas yra... saviskiui drabuziu prikroviau laaaabai daug. visu istepliot nespejo Nu ziuresim kaip nuvaziuosim, kraunuosi po truputi tases, bet neisivaizduoju kaip sutalpinti reiks i automobili vezimas tiek vietos uzima O mano panele tai tokia megeja smeli pasikapstyti
Nu va as jau visus popierius susitvarkiau
Katik gryžom iš Gintaro,turėjom gryžt tik rytoj,bet procedūrų nebebuvo ir nebemiegojom,viskas ten neblogai,mes kol kas dar nesusirgom,nors sergančių ten
Papildyta: QUOTE(Acne @ 2008 06 09, 10:11) Labutes, pasiskambinau ką tik į Gintaro sanatoriją ir kai išgirdo, kad mano mergaitei 3.5 metų, tai sakė mažiems vaikams vietų yra labai mažai, taip, kad galima būtų tik nuo rugsėjo 20 dienos Vietų tikrai yra,pusė kambarių stovi tuščių netgi tokiu laiku,nesuprantu kodėl sako kad nėra,čia turėtų šeimos gydytoja skambint ir rezervuot jei ji turi kelialapį,kaip kad padarė mano gydytoja,mes kai nuvažiavom,jau kambarys buvo paruoštas(nerenovuotas),bet švarus ir tvarkingas,patalynė balta,o ko dar reikia...? QUOTE(zuika12 @ 2008 06 13, 14:10) dabar kraukite tases Papildyta: QUOTE(Depresyja @ 2008 06 13, 22:01) Katik gryžom iš Gintaro,turėjom gryžt tik rytoj,bet procedūrų nebebuvo ir nebemiegojom,viskas ten neblogai,mes kol kas dar nesusirgom,nors sergančių ten Papildyta: taip, serganciuju is tikruju daug QUOTE(Depresyja @ 2008 06 14, 00:01) Katik gryžom iš Gintaro Vietų tikrai yra,pusė kambarių stovi tuščių netgi tokiu laiku,nesuprantu kodėl sako kad nėra,čia turėtų šeimos gydytoja skambint ir rezervuot jei ji turi kelialapį,kaip kad padarė mano gydytoja,mes kai nuvažiavom,jau kambarys buvo paruoštas(nerenovuotas),bet švarus ir tvarkingas,patalynė balta,o ko dar reikia...? O as skambinausi pasiteirauti del vyresnio ar galima pajimti, tai atsakymas buvo toks Jus ka juk vasara viskas uzimta pufai, islankstomos loveles, bet dave suprasti kad gal ir atsiras QUOTE(cenzura @ 2008 06 14, 08:40) dabar kraukite tases Papildyta: taip, serganciuju is tikruju daug kraunu, Jo apie sergancius vaikus man gydytoja sake maziau bendrauti, kad neparsivezti ligu. O lygintuvo ir to tikriausiai nera QUOTE(zuika12 @ 2008 06 14, 10:22) O as skambinausi pasiteirauti del vyresnio ar galima pajimti, tai atsakymas buvo toks Jus ka juk vasara viskas uzimta pufai, islankstomos loveles, bet dave suprasti kad gal ir atsiras kraunu, Jo apie sergancius vaikus man gydytoja sake maziau bendrauti, kad neparsivezti ligu. O lygintuvo ir to tikriausiai nera Kam jūs išvis klausiat? lygintuvą pasimkit,nes ne visos sesutės duoda,man davė,nes nusivežiau ir sugedo,net nešiau taisyt,bet pasakė kad nebepataisomas ir išmečiau aš su niekuo nebendravau,gal dėl to ir nesusirgom,o be to kitos mamos vedžioja mažus koridoriais be kepurių,pusplikius,opaskui nori kad nesirgtų dar čia kažkas rašė kad ten nėra neįgaliųjų,prieštarauju,gal kas dažnai važiuoja,tai jų jau nebepastebi,oaš kai pirmą kartą,tai buvau šoke,pirmą dieną net verkiau,gaila tų mamų be proto,ir lyg tyčia visos mažutės smulkutės,o vaikai vežimėliuose didžiausi,nešioja,tampo ant rankų į tuos kabinetus,kokių tik neprisižiūrėjau,bet gal ir sveika toks sukrėtimas,supranti kad nėr čia ko dejuot dėl savo bėdelių...
Depresyja aciu uz info
O nereiks ten gimimo liudijimo ? QUOTE(zuika12 @ 2008 06 14, 16:07) Žinoma kad reiks,į ligoninę kai guldo juk irgi reikia,ir savo pasą būtinai turėkit O jūs jau žinot kokiam korpuse gyvensit?ar kambarys užsakytas?pas kokią gydytoją?
Sveikos, mamos, mane domina, ar kur gydo vaiku nutukima? Ir idomu, ar sunku gauti gydytoja nukreipima i ja? Jei gydytojo siuntimo nera, ar galima gydyma apmoket patiems?
Nieko nezinau, man tokios info neteike
jau susikroviau tris tases Depresija o tu emiai vezimuka ? Papildyta: o apie baldus sakai nevalo O kaip maistas? ar eidavote i valgykla valgyti ar atnesdavo? o galimybe pasisildyti budavo? O kiek klausimu |