Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 8-9 - tas neštumo men.
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
pupy
QUOTE(VILTE20 @ 2009 05 30, 19:13)
Kieteja ir man. Cia normalu..gimda ruosiasi, juk nedaug liko iki finiso  mirksiukas.gif Man tai dabar kartais ir su skausmu suiima, bet nekreipiu per daug demesio smile.gif
*

Tai kiek kartu?As tai gal net nesuskaiciuociau.
Boruzele***
Man irgi kieteja pilvukas nestuke.gif ir kartais paskausta pilvo apacia, nugara, dazniausiai vakarais 4u.gif
SOWELU
QUOTE(pupy @ 2009 06 01, 11:57)
Tai kiek kartu?As tai gal net nesuskaiciuociau.
*

As neskaiciuoju. Bet buna kartais per 10min. kokius tris kartus sukieteja pilvukas. Buna, kad per valanda nei karto smile.gif
pupy
dabar lyg ir apmazejo pilvo susitraukimai smile.gif
mamaRasa
Sveikos būsimos mamos!
Pasiruošimas motinystei – labai svarbus periodas.
Turėdama šiek tiek mamiškos patirties ir matydama, kad ne viskas šioje srityje klostosi gerai, noriu būsimas mamas perspėti. Tai ką parašiau yra tik mano asmeninė nuomonė apie susiklosčiusią padėtį. Gal ne visos supras mane teisingai, bet net ir viena mama pakeitusi nuostatas ir tinkamai pasiruošus motinystei – yra siektinas tikslas.
Manau, jog būsimos mamos labai daug skiria dėmesio daiktams, gimdymo namų ir gydytojo pasirinkimui. Ir labai mažai dėmesio dėmesio būsimo kūdikio auginimui.
Turbūt kaupdamos daiktus, kurių net ne visada prireikia, mums atrodo kad valdome situaciją – t.y. atinkamai ruošiamės motinystei. Gimdymo namų pasirinkimas – tarsi garantija kad gimdymo metu mums nekils sunkumų, o tinkamai parinktas gydytojas – “viską sutvarkys”. Tačiau tai tėra iliuzija. Taip mes slopiname baimes kad nesuvaldysim situacijos, kad pritruks kažko materialaus, slopiname gimdymo baime ir perkeliame atsakomybę ant gydytojo pečių.
Kodėl tiek daug energijos ir pinigų nukreipiame šalutiniams dalykams? Nes mūsų instinktai yra nuslopinti, juos užgožė vartojimo kultūra. Gimdydama pirmąjį vaiką, maniau kad gydytojas lemia gimdymo eigą 80%. Šiandien viskas apsivertė - besiruošdama ketvirtam gimdymui žinau, nuo manęs priklausys 95% ir tik likę 5% bus gydytojo valioje.
Tačiau grįžkime prie pasiruošimo motinystei. Moterys susikoncentruoja į gymdymą ir visai atlaidžiai žiūri į laikotarpį po gimdymo. Atrodo, jog svarbiausia pagimdyti, o paskui jau kaip nors… Tokį požiūrį matau nėščių moterų tarpe. Deja, pagimdžiusios galvoja kitaip.
Konsultuoju gimdyves žindymo klausimais. Gaunu nemažai laiškų, kuriuose įžvelgiu pagrindinę mintį: kodėl tiek daug pasakojama apie nėštumą ir gimdymą, o beveik nieko apie pirmąsias paras/ savaites po gimdymo. Pastarasis laikotarpis – vienas sudėtingiausių. Pagimdžiusi mama kenčia skausmus, gimdymo patirtis ne vienai apverčia mintis ir suvokimą srityse, kur atrodė viskas aišku. Pirmos paros dažnai būna lemtingos, ar kūdikis bus žindomas, nuo to priklauso ar motinystė bus lengva, ar mama jaus pasitenkinimą augindama kūdikį. Be abejo, tai labai individualu, tačiau aš rašai apie bendrą tendenciją.
Mamos neinvestuoja laiko į tai, ko tikrai prireiks. Atrodo aplanko daugybę kursų ir išklauso “apie viską”. “Gimdymui – 1 val. , kūdikio priežiūrai pora val. žindymui 1 val…” Deja, išklausymas – tai nėra mokėjimas. Tai tik “pliusiuko uždėjimas” mūsų mintyse. Gimdyvių konsultacijos telefonu parodė - žindymui negalima pasiruošti per 1-3 val. Skambina mamos ir konsultuojasi savaitėmis. Tol kol įsivažiuoja. Kol patiki savimi, kol pakankamai sužino savo fiziologiją ir atsikrato mitų apie pieno trūkumą, kūdikio svorio prieaugį ir pan.
Šiandien prasideda žindymo kursai, Kauno arkivyskupijos centre. Užsiregistravo labai mažai dalyvių. Tuo tarpu skambinančių gimdyvių ir prašančių padėti žindymo klausimais daugėja kasdien. Tai liūdina.
Jei būsimoms mamoms pasirodė priimtinos mano mintys – kviečiu ateiti į kursus. Lengvų atsakymų į klausimus nedalinsiu, tiesiog turėdamos daugiau žinių apie save, savo kūną, vaikelio fiziologiją – pačios rasite atsakymus ir priimsit sprendimus.
Piniginis atlygis už kursus netūrėtų būti kliūtis, jei norėsite – paliksite laisvą auką šeimos centrui, jei aukoti negalite – ateikite ir dalyvaukite, svarbu kad kursai patiktų ir tinkamai pasiruoštumėte motinystei.

mamaRasa
8(682) 55209
pauksteee
QUOTE(Kristaite25 @ 2009 05 17, 20:38)
Sveikos, merginos, nezinau, bet nmano mazius (35 sav.) kazkoks keistas, turiu omenyje del judesiu, jei juda tai juda, bet kai nutyla tai nutyla. jei vartosi,krebzda pvz. ,visa savaitaite intensyviai, tai poto tris dienas vos kruta...Kazin ar cia gerai tokiam nestumo laikotatarpyje. Gal kas irgi nesiojate tinginiukus? is tikruju tai nerimauju, pas gine eisiu kita savaite.
*

maniske irgi tinginiuke nestuke.gif , lb nedaug juda, atrodo vien miega ir miega, mane irgi kamuoja baime, gal kas negerai, nes gine sako, kad viskas gerai. As apskritai per visa nestuma nei vieno nusikundimo neturejau, nei karto nepykino, na galima sakyt nesijauciu nescia, nes ir pilvukas nedidelis:) Bet buna jei pradedu su pilvuku bendraut, ji atsikelia, na ir pradeda judet:) tikiuosi tai normalu, kad ji tinginiuke, nes prisigalvoju buna visko... doh.gif
makrial
QUOTE(pauksteee @ 2009 06 08, 13:37)
maniske irgi tinginiuke nestuke.gif , lb nedaug juda, atrodo vien miega ir miega, mane irgi kamuoja baime, gal kas negerai, nes gine sako, kad viskas gerai. As apskritai per visa nestuma nei vieno nusikundimo neturejau, nei karto nepykino, na galima sakyt nesijauciu nescia, nes ir pilvukas nedidelis:) Bet buna jei pradedu su pilvuku bendraut, ji atsikelia, na ir pradeda judet:) tikiuosi tai normalu, kad ji tinginiuke, nes prisigalvoju buna visko... doh.gif
*

mano sunelis pilvuke irgi buvo ramus, ir dabar kai gime toks pats, ismega visa nakti, del to kad mazai juda nesinervokit tongue.gif

user posted image
user posted image
Boruzele***
Sveikos 4u.gif man pries pora dienu pradejo paskaudet pilvuko paciame virsuje per vidury g.gif ar cia nuo mazuliuko spardymu ar dar ko nors? gal kam taip yra buve? g.gif smile.gif
Laura01
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 06 08, 21:45)
Sveikos 4u.gif  man pries pora dienu pradejo paskaudet pilvuko paciame virsuje per vidury g.gif  ar cia nuo mazuliuko spardymu ar dar ko nors? gal kam taip yra buve? g.gif  smile.gif
*

pilvas auga ir lenda po sonkauliais, veliau vaikas prades leistis zemyn, tada nebespaus taip nestuke.gif
Boruzele***
Pas mane dar naujas ivykis blush2.gif pries pora dienu atsirado toks gelimas ''tenai'', lyg kazkas pjaute tenai blink.gif labiausiai kai vaikstau g.gif ar susiduret su tuom?
l.buz
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 06 10, 16:04)
Pas mane dar naujas ivykis blush2.gif  pries pora dienu atsirado toks gelimas ''tenai'', lyg kazkas pjaute tenai blink.gif  labiausiai kai vaikstau g.gif  ar susiduret su tuom?
*

Man igi šitas jausmas pažįstamas, gulėjau kelias dienas ligoninėje, nes leliukas per žemai įsitaisęs, jau buvo lyg ir gimti pasiruošęs, bet davė dar kažkokių tabletukių, skysčių palašino ir atsistūmė jis kažkaip g.gif Bet dabar vistiek diegia verysad.gif Rytoj eisiu pas gydytoją, įdomu ar tik nebus vėl grįžęs į tą padėtį verysad.gif
Boruzele***
QUOTE(l.buz @ 2009 06 11, 20:42)
Man igi šitas jausmas pažįstamas, gulėjau kelias dienas ligoninėje, nes leliukas per žemai įsitaisęs, jau buvo lyg ir gimti pasiruošęs, bet davė dar kažkokių tabletukių, skysčių palašino ir atsistūmė jis kažkaip g.gif  Bet dabar vistiek diegia verysad.gif Rytoj eisiu pas gydytoją, įdomu ar tik nebus vėl grįžęs į tą padėtį verysad.gif
*

hmm.. g.gif gal ir mano lelius tada per zemai sedi blink.gif g.gif net nzn ka ir galvoti, o man pas daktare tik po 2 savaiciu nestuke.gif unsure.gif
l.buz
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 06 11, 22:25)
hmm.. g.gif  gal ir mano lelius tada per zemai sedi blink.gif  g.gif  net nzn ka ir galvoti, o man pas daktare tik po 2 savaiciu nestuke.gif  unsure.gif
*

Bet man tai labai dažnai diegė, galima sakyti vos pradedu vaikščiot ir diegia... O taip jeigu ne labai dažnai, tai manau, kad nieko tokio baisaus, nesigąsdink mirksiukas.gif Aš šiandien buvau pas savo gydytoją, pažiūrėjo ir sakė, kad viskas gerai, jau žemyn nesigrūda, nors tie diegimai yra, tik retesni. Dar pridūrė, kad nuo tiek savaičių tai visokių diegliukų galim jausti, per daug ir nesibaiminti smile.gif
VAIDAMA
man pilvo apačia ir pamaudžia, ypač kai vaikštau
ir koja trumpam nutirpsta,lyg spaustų kokį nervą unsure.gif
lelius labai smarkiai juda, tai pradėjau valgyt deguonies kokteilius
Murlyka
Sveikos bigsmile.gif pasiskaitau ir viena sau galvoju, nors man tik 32 savaite, bet jau pradeda lyst negalavimai nestuke.gif tj kojas traukia, tj istinsta iki nezinia kokiu dydziu lotuliukas.gif paskutiniu metu viena strenu puse skauda... sakes. o mazasis irgi judesiais pamalonina nei darznai nei per daug retai, pasivarto, paspardo i skrandi, i pusle ir ramus rolleyes.gif kazkodel jam labai patink, kai tete padeda rankas ant pilvo, va tada tj prasideda... ir spardos ir vartos ir dar nezinia ka jis ten daro.... ax.gif tete sako, kad bambagysle kaip lasa suka lotuliukas.gif
Seip matau, kad nemazai dar linksmybiu nusimato iki gandru 4u.gif 4u.gif
valiusa21
sveikos busimos mamytes,gal kuri zinot ar gal kam buvo taip kad vaikelis nustojo viena diena judet taip kaip visada,mano mazyte kiekviena diena pradeda nuo ryto maltis zaisti rodos lyg tuoj per oda iseis,o vakar staiga netiketai nei vieno judesiuko,ir vaiksciojau ir vazinejau visa diena nieko... gryzus namo paskaiciavau ant sono judesiukus pasijudino siek tiek bet taip silpnokai,o siandien is ryto vel nieko nejauciu verysad.gif vyras sako vaziuojam i ligonine jei sitaip,kaip manot ar vaziuot ar taip buna su tais judesiais? verysad.gif
Pieva*
QUOTE(valiusa21 @ 2009 06 14, 09:27)
sveikos busimos mamytes,gal kuri zinot ar gal kam buvo taip kad vaikelis nustojo viena diena judet taip kaip visada,mano mazyte kiekviena diena pradeda nuo ryto maltis zaisti rodos lyg tuoj per oda iseis,o vakar staiga netiketai nei vieno judesiuko,ir vaiksciojau ir vazinejau visa diena nieko... gryzus namo paskaiciavau ant sono judesiukus pasijudino siek tiek bet taip silpnokai,o siandien is ryto vel nieko nejauciu verysad.gif  vyras sako vaziuojam i ligonine jei sitaip,kaip manot ar vaziuot ar taip buna su tais judesiais? verysad.gif
*

Tuoj pat važiuok į ligoninę!!! Nenoriu gąsdinti, gal nieko nebus, tačiau turi ir pati nusiraminti, ir įsitikinti, kad vaikui viskas gerai! Man gydytojas taip ir pasakė, jei tik dėl ko nors bus neramu, pasirodys, kad apmažėjo judesių - iš karto į ligoninę.
qazxde
QUOTE(valiusa21 @ 2009 06 14, 08:27)
sveikos busimos mamytes,gal kuri zinot ar gal kam buvo taip kad vaikelis nustojo viena diena judet taip kaip visada,mano mazyte kiekviena diena pradeda nuo ryto maltis zaisti rodos lyg tuoj per oda iseis,o vakar staiga netiketai nei vieno judesiuko,ir vaiksciojau ir vazinejau visa diena nieko... gryzus namo paskaiciavau ant sono judesiukus pasijudino siek tiek bet taip silpnokai,o siandien is ryto vel nieko nejauciu verysad.gif  vyras sako vaziuojam i ligonine jei sitaip,kaip manot ar vaziuot ar taip buna su tais judesiais? verysad.gif
*

Man gydytoja sake jeigu lieliukas nejudes iskart vazioti i ligonine, geriau nuvaziok smile.gif Bet matyna pasakojo, kad taip pas ja buvo, tai kita diena prasidejo saremiai, kad pries gimdima taip buna. Bet geriau i ligonine vaziok g.gif
Boruzele***
QUOTE(valiusa21 @ 2009 06 14, 08:27)
*

As nesuprantu, kaip galima dar tureti kantrybes cianai rasyti schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
as begciau tuoj pat i ligonine ar skambinciau gydytojei unsure.gif
Linkiu, kad jum butu viskas gerai 4u.gif
doremifasolasi
QUOTE(valiusa21 @ 2009 06 14, 10:27)
*

o tu pabandyk ilgiau pagulėti ir nusiraminti.nes kaip supratau, kad juda maziau nei visada, o ne visai nejuda....tokių pojūčių visoms, manau, būna... na, bet jei jau buvai ligoninėj ar ne, kaip ten kas, jei gali, parašyk
Boruzele***
Nuo vakar man prasidejo raizymai ''toje vieteleje'', daugiau kairioj pusej...toks jausmas, kad pjauna man ''ten'' mega_shok.gif ir taip daznai kartojasi, net sustingstu nuo skausmo....turbut vaikiuko 2.gif galvyte isitato i dubeni po truputuka....tikiuosi jau greit pasimatysim wub.gif
Pieva*
Dar pratęsiu apie judesius, kur viena mergina sakė, jog vieną dieną jos vaikiukas nustojo judėti...

Taigi, man buvo 37 sav., pajutau, kad vaikas silpniau juda nei įprastai. Nuvažiavau į AK pasitikrinti toniukų. Gydytoja užrašė toniukus, tyrimo rezultatai buvo geri ir liepė namuose skaičiuoti judesius ir mažiau panikuoti bei važinėtis po ligonines.

Tačiau kitą dieną mano vaikas judėjo dar mažiau. Kadangi mano gydytojas jau buvo grįžęs iš atostogų, pasiskambinau tiesiai jam. Padarėme echo, viskas buvo gerai, pamačiau savo sūnelį ir nusiraminau... Vis dėlto po kelių valandų mano nerimas vėl sukilo, nes mažius buvo dar vangesnis (šiaip, vaikas duodavosi kaip futbolistas). Kažkaip iškentėjau naktį ir jau nuo pat ryto skaičiavau vaiko judesius - nė vieno rimto ir stipraus spyrio blink.gif

Vėl skambinau savo gydytojui, jis liepė kaip galima greičiau atvažiuoti. Aš važiavau į ligoninę su mintimi, kad jei ir vėl visi aparatai rodys, kad nieko blogo ir gydytojas nenorės nieko daryti, tai apsigyvensiu mašinoje prie ligoninės arba ieškosiu kito gydytojo, kuris sutiktų kažką daryti...

Atvažiavus į ligoninę, tyrimai vėl buvo gana geri, bet gydytojas į mano nuojautą nenumojo ranka ir surengė dėl mūsų konsiliumą. Išvada - ekstrinis CP.

Ačiū D, kad viskas taip klostėsi, nes galėjau netekti savo sūnelio... Placenta buvo nustojusi funkcionuoti, todėl vaikučiui trūko maisto ir deguonies, o dar virkštelė buvo tampriai apsisukusi aplink kakliuką (taigi, jei termino būčiau išlaukusi, vis tiek būtų tekę daryti CP, nes gimdant natūraliai vaikas galėjo užsismaugti) ir su mazgu.

Todėl, jei jaučiate, kad vaikas tikrai žymiai mažiau juda, turite dėl to kažkokią blogą nuojautą - darykite viską, kas jūsų jėgoms, kad įsitikintumėte, jog viskas yra gerai arba, kad jums ir vaikeliui būtų suteikta pagalba 4u.gif
tuzikas83
QUOTE(Pieva* @ 2009 07 22, 20:21)
Dar pratęsiu apie judesius, kur viena mergina sakė, jog vieną dieną jos vaikiukas nustojo judėti...

Taigi, man buvo 37 sav., pajutau, kad vaikas silpniau juda nei įprastai. Nuvažiavau į AK pasitikrinti toniukų. Gydytoja užrašė toniukus, tyrimo rezultatai buvo geri ir liepė namuose skaičiuoti judesius ir mažiau panikuoti bei važinėtis po ligonines.

Tačiau kitą dieną mano vaikas judėjo dar mažiau. Kadangi mano gydytojas jau buvo grįžęs iš atostogų, pasiskambinau tiesiai jam. Padarėme echo, viskas buvo gerai, pamačiau savo sūnelį ir nusiraminau... Vis dėlto po kelių valandų mano nerimas vėl sukilo, nes mažius buvo dar vangesnis (šiaip, vaikas duodavosi kaip futbolistas). Kažkaip iškentėjau naktį ir jau nuo pat ryto skaičiavau vaiko judesius - nė vieno rimto ir stipraus spyrio  blink.gif

Vėl skambinau savo gydytojui, jis liepė kaip galima greičiau atvažiuoti. Aš važiavau į ligoninę su mintimi, kad jei ir vėl visi aparatai rodys, kad nieko blogo ir gydytojas nenorės nieko daryti, tai apsigyvensiu mašinoje prie ligoninės arba ieškosiu kito gydytojo, kuris sutiktų kažką daryti...

Atvažiavus į ligoninę, tyrimai vėl buvo gana geri, bet gydytojas į mano nuojautą nenumojo ranka ir surengė dėl mūsų konsiliumą. Išvada - ekstrinis CP.

Ačiū D, kad viskas taip klostėsi, nes galėjau netekti savo sūnelio... Placenta buvo nustojusi funkcionuoti, todėl vaikučiui trūko maisto ir deguonies, o dar virkštelė buvo tampriai apsisukusi aplink kakliuką (taigi, jei termino būčiau išlaukusi, vis tiek būtų tekę daryti CP, nes gimdant natūraliai vaikas galėjo užsismaugti) ir su mazgu.

Todėl, jei jaučiate, kad vaikas tikrai žymiai mažiau juda, turite dėl to kažkokią blogą nuojautą - darykite viską, kas jūsų jėgoms, kad įsitikintumėte, jog viskas yra gerai arba, kad jums ir vaikeliui būtų suteikta pagalba  4u.gif
*

Saunuole, kad nepasidavei ir buvai atkakli. Sveikinu su sunelio gimimu thumbup.gif as tai kiekviena diena skaiciuoju kleckiaus judesiukus (mums 37 sav.), kartais sunerimstu kai per valanda nesulaukiu 10 judesiuku, bet matyt kleckius tuo metu gal miega. Tada einu kelias minutes ka nors paveikti ir vel prigulu paskaiciuoti, tai tada jau norma subumsi smile.gif Bet irgi pastoviai su nerimu atsigulusi laukiu judesiuku, nors ir siaip jauciu, kad stuksena blush2.gif
Pieva*
QUOTE(tuzikas83 @ 2009 07 22, 22:10)

Ačiū 4u.gif, siūlau be reikalo savęs ir vaikelio nerimavimais nekankinti, juk jis viską jaučia mirksiukas.gif Džiaukis laukimu ir viskuo, kas miela 4u.gif Aš visą nestuke.gif buvau rami, tai ir vaikutis yra ramus wub.gif
Zivilka
o kokia norma judesiuku yra. man pries pora dienu liepe skaiciuoti, tai as per diena suskaiciuoju apie 40. cia ieina ir sukrebzdejimai ir rimti spyriai, serijos ar raymaisi - tai kaip vienas. ar cia gerai?
Pieva*
QUOTE(Zivilka @ 2009 07 23, 13:29)
o kokia norma judesiuku yra. man pries pora dienu liepe skaiciuoti, tai as per diena suskaiciuoju apie 40. cia ieina ir sukrebzdejimai ir rimti spyriai, serijos ar raymaisi - tai kaip vienas. ar cia gerai?
*

Teisingai skaičiuoti reikėtų taip: atsigulti ant kairio šono, pasidėti ranką ant pilvo, išjungti visus TV, padėti kuo toliau telefonus ir t.t., per pusvalandį iš viso turi pajusti 5 judesius, bet iš penkių trys turėtų būti stipresni, tarsi su kojytėmis duotųsi. Jei per pusvalandį penkių judesiukų nesuskaičiuoji, tada skaičiuoji dar pusvalandį. Tada per valandą jų turi būti 10. T.y. jei suskaičiavai 4 judesius per pirmą pusvalandį, tai per antrą pusvalandį turėtum suskaičiuoti 6. Bet paprastai judesių bus daugiau ir, greičiausiai, tiek laiko gulėti ir skaičiuoti nereikės mirksiukas.gif
laurrencja
QUOTE(Pieva* @ 2009 07 23, 15:12)
Teisingai skaičiuoti reikėtų taip: atsigulti ant kairio šono, pasidėti ranką ant pilvo, išjungti visus TV, padėti kuo toliau telefonus ir t.t., per pusvalandį iš viso turi pajusti 5 judesius, bet iš penkių trys turėtų būti stipresni, tarsi su kojytėmis duotųsi. Jei per pusvalandį penkių judesiukų nesuskaičiuoji, tada skaičiuoji dar pusvalandį. Tada per valandą jų turi būti 10. T.y. jei suskaičiavai 4 judesius per pirmą pusvalandį, tai per antrą pusvalandį turėtum suskaičiuoti 6. Bet paprastai judesių bus daugiau ir, greičiausiai, tiek laiko gulėti ir skaičiuoti nereikės  mirksiukas.gif
*

o zagsuli irgi priskirt judesiams? g.gif
Pieva*
QUOTE(laurrencja @ 2009 07 23, 14:55)
Apie žagsulius nežinau ax.gif
Zivilka
bet juk buna, kad ir ilgiau nejuda leliukas? tai tada rinktis kita laika?
man gydytoja pasake skaiciuok kiek per diena juda. nesuprantu sad.gif
tuzikas83
QUOTE(Zivilka @ 2009 07 24, 17:41)
bet juk buna, kad ir ilgiau nejuda leliukas? tai tada rinktis kita laika?
man gydytoja pasake skaiciuok kiek per diena juda. nesuprantu sad.gif
*

Pieva labai issamiai parase kaip skaiciuoti judesius ir kiek judesiu turi buti thumbup.gif Kartais tikrai buna, kad praguliu visa valanda ir judesiuku buna maziau nei 10, tada as atsikeliu einu koki pusvalanduka ka nors paveikti ir vel prigulu "pabumseti". Gali buti, kad kai priguli kleckius irgi miega ir uztat ne visada pribumsi kiek reikia, bet as del to labai nepergyvenu jeigu pries tai kazka veikdama (pvz. sedint prie kompo) jutau judesiukus labai gerai. Sunerimti reiktu jeigu prigulus nepribumsi kiek reikia ir/arba tie judesiukai labai vangus, silpni, vos juntami ir taip buvo dar pries atsigulant ir pradedant skaiciuoti, tokiu atveju reikia lekti i ligonine ir pasitikrinti. O ir siaip jeigu koks itarimas kyla del judesiuku, jauti kad jie pasikeite, tai manau geriau nuvaziuoti ir pasitikrinti, kaip sakoma: atsarga gedos nedaro biggrin.gif
Manau zagsuliukas prie judesiu neturetu buti +. rolleyes.gif
Zivilka
niu man jie itarimo tikrai nekelia, tik va liepe skaiciuoti ir nervas ima, as tai pati jauciu, kad ne maziau leliukas juda, sonkauliai kencia kaip reikalas
AiNi
Aš irgi skaičiuoju. Gavau patarimą skaičiuoti tuo paros metu, kada mažiukas paprastai būna aktyviausias. Vienoms tas būna vakarais, kitos daugiau gal jaučia ryte. Vistiek per visą nėštumą kiekviena pastebi kada jis daugiausiai juda.

QUOTE(laurrencja @ 2009 07 23, 13:55)
*

Tikrai ne.
indzia
QUOTE(Zivilka @ 2009 07 25, 15:12)
niu man jie itarimo tikrai nekelia, tik va liepe skaiciuoti ir nervas ima, as tai pati jauciu, kad ne maziau leliukas juda, sonkauliai kencia kaip reikalas
*

Hmm..as tai stipriu judesiu nejauciu, tik malonius pabaksnojimus, bet jei kas bustu blogai, tai manau gydytoja butu pasakius... g.gif
tarina
man net keista, kad nei viena mamyte nesureagavo i 2009 06 03 diena rasyta zinute. Visos toliautese pokalbi apie vaikucio krustelejimus. o juk tai ka pasake mama ras yra labai svarbu ir retai panasiu minciu galima perskaityti mamyciu forumuose.
Arteja diena, kai mano mazylis isvys si pasauli. As, kaip ir kitos mano pazistamos busimos mamytes,vaikstau po parduotuves, zurnaluose, intenete,ivairiuose forumuose ieskau informacijos ka isigyti pries atsirandant vaikuciui, kokie daiktai yra geriausi ir ka apskritai reikia zinoti busimai mamytei. Bet staiga susimasciau ar tame esme. Ir kazkuo toks mano ruosimasis primine daugeliu besituokianciu zmoniu vargus, pastangas, islaidas pompastiskoms vestuvems. Ir man vis norisis kartoti klausima :” ar tame esme?” Ar per visus rupescius , nora kuo geriau pasiruosti isimintinai dienai mes neuzmirstame esminiu dalyku? Nesakau, kad zmonems, norintiems ypatingu vestuviu, maziau rupi ju busimas santuokinis gyvenimas, ar maziau skauda jam isirus. Bet , manau, tikrai stovint pries altoriu buna maziau vidinio pasirengimo atlaikyti visas gyvenimo negandas ir is paskutiniuju issaugoti santuoka. Juk suzadetuviu laikotarpis tam ir yra reikalingas: galutinai apsispresti ir pasirengti. Manau ir nestumo laikotarpiu turi augti ne tik vaikelis bet ir musu pasirengimas tapti motina. As tam per mazai skyriau demesio. Ir dabar turbut nereiketu man nuolat galvoti apie naturalu gimdyma ar su nuskausminamaisias, delioti visus uz ir pries. Nereikia saves apgaudineti, joks vaistas nera geras dalykas pats savaime nei vaikui, nei motinai, bet tai svarbu moters fiziniam ir psichologiniam komfortu( tai nereiskia,kad vaikuti myles maziau, ar bus bloga motina). Ir ,jei buciau stipriai pasirengusi vidumi vaikucio atejimui, man nekiltu klausimas kaip gimdyti, as tiesiog buciau apsisprendusi ir pasirengusi viska pakelti, viska iskesti. Bet as dar turiu siek tiek laiko. Ir gal, duos Dievas, ta lemtinga diena ir pirmomis savaitemis po gimdymo as busiu stipri.
Patikekit, savo pasidalintomis mintimis tikrai nenoriu iskaudinti ar sumenkinti kitu mamyciu...
Papildyta:
galvoje turejau zinute mamosRasos rasyta 2009 06 03
taniushka.84
nesuprantu prie ko cia tai????
flirtuotoja
Sveikos merginos,

jei kam reikia, galiu atsiusti savo judeiu registravimo zurnalo nuotrauka. Kadangi nemoju ikelti cia nuotrauku, tai rasykite savo el. pasto adresa ir persiusiu pavyzdeli.

Diana
Dodže
Sveikos o nuo kelių sav. liepia skaičiuoti judesius, nes mano ginė tai nieko neužsiminė apie tai. Pirmo kai laukiausi tai skaičiavau, bet neprisimenu dabar nuo kelių sav. 4u.gif
flirtuotoja
QUOTE(Dodže @ 2009 08 14, 21:03)
Sveikos o nuo kelių sav. liepia skaičiuoti judesius, nes mano ginė tai nieko neužsiminė apie tai. Pirmo kai laukiausi tai skaičiavau, bet neprisimenu dabar nuo kelių sav.  4u.gif
*

Sveika,
nuolat skaiciuoti vaisiaus judesius patariama nuo 30 savaites.
flirtuotoja
Sveikos merginos,
pasidalinkite patirtimi, ka planuojate veztis i gimdymo namus is vaiko daikteliu, be rubeliu? Na ar reikia veztis kokias pudras, aliejukus, anklodes ir pan?
makrial
QUOTE(flirtuotoja @ 2009 08 21, 15:23)
Sveikos merginos,
pasidalinkite patirtimi, ka planuojate veztis i gimdymo namus is vaiko daikteliu, be rubeliu? Na ar reikia veztis kokias pudras, aliejukus, anklodes ir pan?
*

sveikute, panarsik ankstesnesia puslapiose, jau tokrai ne viena rase tongue.gif
Dodže
Sveikos dar toks klausimukas iškilo. Ar daro 8-9mėn. echo? smile.gif
wwwlaima
QUOTE(Dodže @ 2009 08 27, 15:35)
Sveikos dar toks klausimukas iškilo. Ar daro 8-9mėn. echo? smile.gif
*

man 32sav dare echo, sake paskutini kart, jei viskas tvarkoj smile.gif
jitute
su pirmuoju atsimenu ir man dave tokia lentele ten reikejo zymeti judesiukus, zymejau , zymejau , ir pirmadieni jau turejau atiduoti ginei, bet nespejau, lelius sekmadieni pats pasirode biggrin.gif
Dodže
Norėjau dar pasiteirauti. Vis paskaitinėju, kad į nėštumo galą daugumai žiūri vaiko toniukus, mano ginė nieko neužsimena apie tai pati pamirštu apie tai paklaust vis, gal žinot nuo kelintos savaitės juos stebi? g.gif
makrial
QUOTE(Dodže @ 2009 09 04, 13:27)
Norėjau dar pasiteirauti. Vis paskaitinėju, kad į nėštumo galą daugumai žiūri vaiko toniukus, mano ginė nieko neužsimena apie tai pati pamirštu apie tai paklaust vis, gal žinot nuo kelintos savaitės juos stebi?  g.gif
*

man pastoviai ziurejo
siaip nuo 26 sav. kai gulejau del to ligoninei
ziurinejo karta per diena
Sakalauskiene
Na sati isipaisau i 8 men ,nors gal jau senokai parsidejes,bet su pleputem taip uzsiplepejom 7 menesiuke lotuliukas.gif
Ruutta
Šoku ir aš pas Jus 4u.gif biggrin.gif
Miracle_mira
QUOTE(Ruutta @ 2009 09 10, 23:24)
Šoku ir aš pas Jus  4u.gif  biggrin.gif
*

Na, uzsiplepejome 7 menesiuke... thumbup.gif nieko, dabar sturmuosim si puslapi smile.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.