Košmaras! Nebeturiu nervų ir jėgų! NEKLAUSO! Neapsirengia, nesusitvarko, "užsiraukia" ir t.t. Žodžiu, šokdina ant blakstienų. Kai naudoju visokias gudrybes, tai dar dar. Bet kiek galima, kitąsyk ir laiko neturiu, ar nuotaikos, tai iškart užraukia nosį ir jaučiasi įžeista. Po kiek laiko atsiprašo, bet tai trumpam... Nu va, kaip nekonkrečiai pašnekėjau, bet išsiliejau. Būna tokių akimirkų, kad jaučiuosi bejėgiškai. Užeina vaikui "ožys", ir ką tada? Diržo kiekvieną kartą neimsi.  Tokios bausmės, kaip pabuvimas vienam, saldumynų draudimas ir pan. trumpalaikės  Ką darot jūs? Jūsų vaikai turbūt irgi nešventieji  Bet gal jūs valdot situaciją. Pasidalinkit patirtim, padėkit man, nes nebežinau kaip elgtis, niekas manęs to nemokė
oi, pazistama situacija. pas mane du bachurai 4m. ir 6m. Tai buna ant tiek isveda is kantrybes... pagrinde del tarpusavio mustyniu... viena karta net pati trenkiau durim ir trumpam isejau laukan atsipusti. Griztu po poros minuciu, tai sedi "gerieciai" ant sofos, telika ziuri, lyg nieko ir nebuvo  Nors pries 5 minutes viens kitam galvas dauze manau, kad visos bausmes vaikui trumpai veikia.
QUOTE(incia @ 2008 05 30, 13:15) oi, pazistama situacija. pas mane du bachurai 4m. ir 6m. Tai buna ant tiek isveda is kantrybes... pagrinde del tarpusavio mustyniu... viena karta net pati trenkiau durim ir trumpam isejau laukan atsipusti. Griztu po poros minuciu, tai sedi "gerieciai" ant sofos, telika ziuri, lyg nieko ir nebuvo  Nors pries 5 minutes viens kitam galvas dauze manau, kad visos bausmes vaikui trumpai veikia. O varge, koks amžiaus skirtumas  Mano vyresnėliui tuoj 13, bet ir tai nieko daugiau galvoj neturi (bent jau muštynių metu). Žinau visas tas teorijas apie sistemingumą, nenusileidimą, tvarką ir t.t. Bet...  Artėja vasara, bus daugiau iškylų, tai taip ir skamba giminaičių padejavimai, kaip aš nemoku auklėt vaikų  O dar vyresnėlis nekokią įtaką daro: pradeda burbčiot, neklausyt, atsikalbinėt, bet tai gal daugiau dėl tokio amžiaus, o mažajai tai autoritetas  Kartais pajaučiu, kad nevykusiai pasielgiu. Ir net nebežinau kokią naują bausmę sugalvot už netinkamą elgesį....
nataliuncik
2008 05 30, 12:33
QUOTE(Failas @ 2008 05 30, 10:31) Košmaras! Nebeturiu nervų ir jėgų! NEKLAUSO! Neapsirengia, nesusitvarko, "užsiraukia" ir t.t. Žodžiu, šokdina ant blakstienų. Kai naudoju visokias gudrybes, tai dar dar. Bet kiek galima, kitąsyk ir laiko neturiu, ar nuotaikos, tai iškart užraukia nosį ir jaučiasi įžeista. Po kiek laiko atsiprašo, bet tai trumpam... Nu va, kaip nekonkrečiai pašnekėjau, bet išsiliejau. Būna tokių akimirkų, kad jaučiuosi bejėgiškai. Užeina vaikui "ožys", ir ką tada? Diržo kiekvieną kartą neimsi.  Tokios bausmės, kaip pabuvimas vienam, saldumynų draudimas ir pan. trumpalaikės  Ką darot jūs? Jūsų vaikai turbūt irgi nešventieji  Bet gal jūs valdot situaciją. Pasidalinkit patirtim, padėkit man, nes nebežinau kaip elgtis, niekas manęs to nemokė  Na jei pradėt nuo tuo kad manęs niekas nemokė, tai čia turbūt daugeli žmonių tai pat neturėjo patirties, jų niekas nemokė, bet jie su savo vaiku kažkaip tai suranda bendra kalba, o ypač su keturmečiu. Žmones nėra tokie skirtingi, kaip atrodo ir tam tikro amžiaus vaikams dažniausiai būdingas tam tikras elgesys. Pirmaisiais gyvenimo metais kūdikis praktiškai neskiria savęs nuo aplinkos, antraisiais - dar dažnai tapatinasi su motina, tik maždaug tarp pusantrų - trejų metu amžiaus susiformuoja vaiko "aš" kaip atskiro individo suvokimas, tik maždaug ketverių-penkerių metu amžiaus vaikas supranta, kad kito žmogaus žinios apie konkrečia situacija gali skirtis nuo paties vaiko žyniu apie ta pačia situacija (iki tol vaikas mano, kad jeigu jis nemato mamos, tai ir mama jo nemato), tik pradėję lankyti mokykla vaikai įsisąmonina taisyklių reikšme ir išmoksta jų laikytis... pvz., prieš kelias mėnesius vedžiau savo dukryte į polikliniką, skiepu, tai ji namie iki paskutines minutes inkste ir tąsęsi, "nežinojo", ką apsirengti, "nemokėjo" ir "negalėjo" užsisegt batukus. Žodžiu, visais įmanomais budais gaišino laika ir vare mane iš proto. Kai atėjom, po procedūros pasikalbėjom, į mano klausimą, kodėl, atsake, kad taip, ji iš tikrųjų bijojo eiti pas gydytoją, todėl ir "nemokėjo" rengtis... bet dabar jau nebebijo, nes nieko baisaus nebuvo, tik truputi uodas įkando, ir kitą kartą ėjom į polikliniką noriai ir nebuvo jokiu problemų. Gal tavo vaikas irgi bijo/nenori kur važiuoti ir savo elgesiu bandę tau tai pasakyti? Būna, kad reikia daryti ir nemalonius, skausmingus dalykus, jų išvengti retkarčiais neįmanoma, bet išgyventi daug lengviau, kai tėtis ir mama parodo, kad supranta, kaip vaikui skauda, ar nemalonu. O diržas-ne išeitis, bausdama savo vaiką, baudi ir save
QUOTE(nataliuncik @ 2008 05 30, 13:33) Būna, kad reikia daryti ir nemalonius, skausmingus dalykus, jų išvengti retkarčiais neįmanoma, bet išgyventi daug lengviau, kai tėtis ir mama parodo, kad supranta, kaip vaikui skauda, ar nemalonu. O diržas-ne išeitis, bausdama savo vaiką, baudi ir save  Ačiū už ilgą ir išsamų paguodos žodį. Žinot, ką aš pastebėjau, jei jau vaikui užėjo nevaldomas isterijos priepuolis, tai geriausia jį stipriai apsikabint ir prisispaust prie savęs. Laikyti kol praeis. Rezultatas stulbinamas  Taip išvengiam didenių bausmių ir diržų. Bet ką daryti, kai paliepiu pasidėti drabužėlius, bet neklauso, atranda daugybę "pavargau", "tingiu", "nenoriu", "vėliau"... ir t.t....
nataliuncik
2008 05 30, 13:05
Aš sakau, kol nesusitvarkysi, aš su tavimi nekalbėsiu, padeda. O kai padaro ką nors negero, tai parodau, kad esu labai nusiminusi, vaikas tai pamatęs, stengęsi viska ištaisyti. Po to mes visada atsisėdam kartu pasišnekėti apie elgesį ir bandom paligint mano, tėčio, broliuko ir jos
manes irgi ne visada klauso vaikai, mato, kad minkstasirde mama, tai ir lipa ant galvos  bet uz tai jiems autoritetas - tetis  vat jeigu pasake tetis kazka, tai sventa, kartais uztenka pasakyt "Teciui skambinu jei neklausot" - isgirsta momentaliai. Na aisku, kelis kartus gavo nuo tecio i uzpakalius, bet jau uz labai rimtus prasizengimus, nors speju jie jo klauso ne del bausmiu. Kazkaip jiems jis didelis autoritetas "jei tetis taip pasake, reiskias tai teisybe ir taip turi but" sunus nuo mazens isterikuodavo, ypac megdavo viesose vietose surengt spektaklius, tada kokios bobules ateina ir mane auklet pradeda, sunu guodzia, o jis dar labiau klykt  man padedavo - atsisedu ant kokio suolo ir laukiu kada baigs rekt, dar pasakydavau "parek, maziau sisiosi, gal lengviau bus.." ir nekreipdavau i ji demesio, zurnala paskaitydavau  na suveikdavo tas variantas, nes pamatydavo, kad man vienodai rodo, pagrindinis ziurovas (as) nesusidomejo "spektakliu" ir greit nurimdavo o del pestyniu tarpusavyje, na as su broliu iki 14m. pliekiausi.. pamenu gryztam is m-klos ir prasideda.. 16h nurimdavom ir staigiai namus tvarkydavom, nes 17h tevai gryzdavo is darbo, tai jie net nezinodavo, kad namai drebedavo nuo musu siautejimu..  mano irgi musasi, bet paskui vienas kito atsipraso ir gydosi draugiskai "karo zaizdas"  as nesikisu, nes lieku kalciausia, svarbiausia pakontroliuju, kad pestynes nedaeitu iki krauju ir agresijos
nataliuncik
2008 06 01, 20:40
Mano vaikai taip pat bijo tėčio, nors nieko blogo jiems ir nedarę, tiesiog bijo, o gal tokia pagarba?  Būna kad pakanka pasakyt, tuoj tėčiui paskambinsiu ir viskas, nejoki ginču, nieko... Nors ir nelepinu vaikus, bet...yra kaip yra...vieną labiau myli, kitą klauso. Taip buvo, yra ir bus. O dėl pieštyniu, tai visi vaikai vienaip ar kitaip turi išreikšt savo jausmus, savo norą būt pastebimas, mylimas, ar šiaip padūkt
Pas mus irgi tėtis autoritetas, bet tik jis nesutinka, kad juo gąsdinčiau sakydama vaikams, kad pasakysiu tėčiui ir pan. Sako, aš nepabaisa, nesudaryk tokio įspūdžio. Vistiek reikia kažkuo pagąsdint  Diržu - nemorališka, tėčiu - negalima, nekalbėjimu - šiek tiek veiksminga, bet neitin. Dažnai tada kartojasi ožiai, atsiprašinėjimai ir pan. Bausmė uždraudžiant saldumynus, sūrelius kelioms dienoms irgi kartais gelbsti. Sunkus menas auklėti vaikus, dar plius kai pagalvoji, kad kiekvienas netaip išsprestas konfliktas turės daug didesnių pasekmių ateity
QUOTE(Failas @ 2008 05 30, 10:31) Košmaras! Nebeturiu nervų ir jėgų! NEKLAUSO! Neapsirengia, nesusitvarko, "užsiraukia" ir t.t. Žodžiu, šokdina ant blakstienų. Kai naudoju visokias gudrybes, tai dar dar. Bet kiek galima, kitąsyk ir laiko neturiu, ar nuotaikos, tai iškart užraukia nosį ir jaučiasi įžeista. Po kiek laiko atsiprašo, bet tai trumpam... Nu va, kaip nekonkrečiai pašnekėjau, bet išsiliejau. Būna tokių akimirkų, kad jaučiuosi bejėgiškai. Užeina vaikui "ožys", ir ką tada? Diržo kiekvieną kartą neimsi.  Tokios bausmės, kaip pabuvimas vienam, saldumynų draudimas ir pan. trumpalaikės  Ką darot jūs? Jūsų vaikai turbūt irgi nešventieji  Bet gal jūs valdot situaciją. Pasidalinkit patirtim, padėkit man, nes nebežinau kaip elgtis, niekas manęs to nemokė  Man regis, taip yra dėl mamos nemokėjimo vadovauti apskritai, dėl nepasitikėjimo savim. Dėl pačios laikysenos. Manęs niekas nemokė - nu retai jau ką moko... Vieni žmonės moka, o kiti nemoka, taip jau yra. Kaip ir mokykloj - vienas nokytojas valdo klasę, o kitas nevaldo. Mano supratimu, čia labiausiai padėtų padėties išsiaiškinimas. Kaip aš kartą savo vyresnėliui aiškinau, kai mažas buvo. Kas, sakau čia pas mus yra mama? Tu. Teisingai, aš. O as pas mus yra vaikas? Aš. Tai dabar blyn, kas ko turi klausyt, ką?! Aš esu mama. Aš esu atsakinga. Reiškia, aš vadas. Ir taškas. Kai ką leidžiu, kai ko neleidžiu, ir privalu manęs klausyt. Nori raukytis - raukykis, nori cypt - cypk, yra kaip yra, ir šventa - kai tu būsi mama, tu reguliuosi. Jeigu ką nors leidžiu, kas gal šiaip jau ir išpindėjimas - tarkim, neit į darželį arba pusryčiams ledų - tai ne kasdien ir su priežastim. Pavyzdžiui, aš šiandien nedirbu. O kai mamai reikia į darbelį, vaikas eina miegot anksčiau, ryte keliasi ir ena daržan be jokių ožių, nes taip reikia. Kaip ir neleidžiu, irgi ne šiaip sau, o visada galiu paaiškint, kodėl. Neklijuoju pleistro ant kelio (nesvarbu, kad pleistras gražus), todėl, kad žaizdelė pakvėpuotų, o ryt, kai eisi į daržą - būtinai klijuosiu. Negalima žiūrėt televizoriaus visą mielą dieną, nes nuo to suges akytės. Negalima važinėti paspirtuku po aikštelę, nes užvažiuos mašina. Neperku žaislo, nes žaislai kasdien neperkami, nėra tiek pinigėlių. Kas dar neaišku? Ne, neduosiu pažaist su kompiuteriu, jei aš turiu daug darbelio ir rašysiu per naktį, nebent 10 minutėlių, kol skalbinius padžiausiu. O jeigu nusimuši koją, aš tave guosiu ir 20 minutėlių, nes tai yra svarbiau. O jeigu taip cypsi, neužsigavęs, tai špygą, nes aš atskirsiu  Jeigu nori, kad pabučiuočiau ir pašneknčiau ir dėmesio - galima ir be cypimo, tas irgi svarbu, ta reikalui mama darbą irgi biskutuką atidės. O vat legų namelio už tave nestatys  Yra prioritetai, vat ir viskas, aš juos žnau ir vaikai žino. Cypimai, užsiraukimai, nu zdresti. Tai gal dar ir man pacypt ir užsiraukt?  Dar ko, neklausyt  Aš dviejų vaikų motina, suaugęs žmogus, ir net nesiruošiu leistis į cirkus, grasinimus irgi debatus su kūdikiais, kur yra visai ne jų kompetencija. Ir dar kokiais - kuriuos pati pagimdžiau ir va iki kiek išauginau, kas įrodo, kad auginta gerai  Diskutuot tuo, kas yra būtina, nesiruošiu nė su vaikais, nė su niekuo, niekas man čia nepareguliuos... Taip, tu gali pasirinkt, ką nori pietų, bet tu negali pasirinkt, pietaut ar nepietaut  Taip, tu gali pasirinkt, ar per kompą žiūrėt multiką, ar žaist žaidimus, bet negali žaist ilgau, negu aš leidžiu. Nerenka žaislų? Nu bet tai tavo žaislai, tu su jais žaidei, tu juos išmėtei, einant miegot, patys į dėžę nesulips, reikia rinkt. Tempi gumą - nu tempk, kol nebeliks laiko vakare pasakai ir pasikalbėjimams, o ryte iš lovos su domkratu versim... Ai, nori pasakos? Nu tai rink ir bėk, aš ateinu  Nereikia suprast, kad aš juos muštruoju ir dresiruoju. Neeea, ir tingiu, ir prasmės tame nėr, jei eis į armiją, ten jau kas nors pramuštruos  Leidžiu tikrai daugokai, tėvas įsitikinęs, kad išvien lepinu  Bet jau ko neleidžiu, tai neleidžiu, ko netoleruoju, tai netoleruoju, ir kas reikia, tas reikia... Nežinau, ar aiškiai parašiau  Gal ir neaiškiai, šitoj vietoj kažkaip nemoku išsireikšt. Žodžiu, manęs visi klauso, be jokių bausmių ir isterijų ir gąsdinimų tėčiais  Gal tėtis gąsdina mama, nežinau  Bet, tarkim, bausmių beveik nenaudojam. Aš juos myliu, jie mane myli, tame ir bausmė, kad susipykstam, jei susipykstam. Papildyta:QUOTE(Failas @ 2008 06 02, 10:19) Sunkus menas auklėti vaikus, dar plius kai pagalvoji, kad kiekvienas netaip išsprestas konfliktas turės daug didesnių pasekmių ateity  Failai, tu per daug atsakingai į viską žiūri. Esi gi ne Viešpats Dievas, o žmogus paprastas, gali ir suklyst, visi suklysta, nu ir ką. Tu padaryk, kad dabar ant galvos neliptų, ir užteks, o ateity gali ir nieko nebūt. Nu kas jau ten velnią bus, kad liepsi užsičiaupt, nes tau jau galvą skauda. O žėk, gal ir užsičiaups Ta prasme, tu gi ne asociali, ir ne taip išspręstas konfliktas nereiškia, kad vaikas būna pribaladojamas, o motina iš nervų eina pas chiebrą prisigert?
nataliuncik
2008 06 02, 10:31
QUOTE(Failas @ 2008 06 02, 10:19) Pas mus irgi tėtis autoritetas, bet tik jis nesutinka, kad juo gąsdinčiau sakydama vaikams, kad pasakysiu tėčiui ir pan. Sako, aš nepabaisa, nesudaryk tokio įspūdžio. Vistiek reikia kažkuo pagąsdint  Diržu - nemorališka, tėčiu - negalima, nekalbėjimu - šiek tiek veiksminga, bet neitin. Dažnai tada kartojasi ožiai, atsiprašinėjimai ir pan. Bausmė uždraudžiant saldumynus, sūrelius kelioms dienoms irgi kartais gelbsti. Sunkus menas auklėti vaikus, dar plius kai pagalvoji, kad kiekvienas netaip išsprestas konfliktas turės daug didesnių pasekmių ateity  Kai vaikas gimsta, prie jo gi nėra etiketes su aprašymu kaip vienoj ar kitoj situacijoj tęvai turi elgtis. Va ir tenka mokytis po žingsniu
QUOTE(Noa @ 2008 06 02, 10:55) Man regis, taip yra dėl mamos nemokėjimo vadovauti apskritai, dėl nepasitikėjimo savim. Dėl pačios laikysenos. Taip, aukso žodžiai, pilnai sutinku  Aš labai stengiuosi, bet nevisada pavyksta  O taip norėčiau, kad būtų tokia tvarka kaip ir pas jus. Nemoku, neišeina, neatsilaikau ir pan... Kad ir šiandien ruošiantis į darželį sako, nesimausiu šitų kojinių. Sakau maukis, nes kitos nešvarios. Šiandien išsiplausim, o ryt galėsi mautis tas dryžuotas. -Nesimausiu!- Ir rėkt! Rėkia, mane vadina negražiai. Aš tokiomis situacijomis pasimetu, nežinau ką daryt. Įsakinėju, kad rengtųsi ruoštųsi, nes aš vėluoju į darbą. Bet iš vaiko reakcijos nulis. Kaip rėkė taip rėkia, tik garsiau ir baisiau. Aš einu diržo, tada puola atsiprašinėt. Arba gąsdinu, kad palieku ją namie, o aš išskubu į darbą. Kažkokia nesąmonė. Ir vaikui ir man blogai. Tokiais atvejais labai nemoku suvaldyt situacijos  Šiandien atleidau, bet sakiau, jei kitąkart dar mamą negražiai pavadins, - bus bausmė- reiks kampe stovėt. Bet net pačiai baisu, kad prisišnekėjau  Kaip ją reiks išlaikyt tam kampe? Rėks dar daugiau nei šiandien ir Š... gausis.
nataliuncik
2008 06 05, 19:26
Mama liala
2008 06 06, 12:31
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 05, 20:26) nu super Papildyta:turiu 2 vyrukus 1.9metuku kitas4 metai bet jau pjaunasi  kol po viena tai auksiniai vaikiukai bet kol o viena  o uzvis pas mus situacija tokia kad mazasis visada pirmas atstato kumstukus ir sako broliui nu atek atek  tada as raunu jau i karo lauka padeties gelbet  arba sugalvoja kaika bet pirma pasidalina mintimis su broliu o tas kad ir vyresnis bet pasiduoda 'super idejai'
nataliuncik
2008 06 06, 14:14
QUOTE(Mama liala @ 2008 06 06, 13:31) Mažasis tarp jų reiškia lyderis ir visas kalbas reikės vest su juo, bet taip maždaug po metų-dviejų, o kol kas reikia aiškint, kad taip daryt negalima ir laukt. O vyresnysis nors jau ir supranta, bet
pasiduoda įtakai lyderio, t.y. mažajam.
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 05, 20:26) Čia tai geras! Patiko, tik kažin ar sugebėčiau taip... Bet idėja super
nataliuncik
2008 06 06, 20:18
QUOTE(Failas @ 2008 06 06, 20:18) Tai nieks nesako taip daryt viešoje vietoje, pabandyk namie. Padeda
ruoniukas
2008 06 06, 22:41
As ir vienakart savajam uztaisiau toki cirka parduotuvej (ne LT) suveike  atsistojo nuo zemes ir klusniai dave ranka
nataliuncik
2008 06 06, 23:09
QUOTE(Domke @ 2008 06 07, 00:06) As ir vienakart savajam uztaisiau toki cirka parduotuvej (ne LT) suveike  atsistojo nuo zemes ir klusniai dave ranka Šaunuolė! Na va, svarbiausia nesigėdyt, nes čia tu, o ne tie, svetimi, auklėja TAVO vaiką
melynajura
2008 06 16, 14:05
Sveikutes, paskaiciau ir norejau pasisakyti, kad tikrai tokia priemone namuose manau suveiktu, as taip pabandysiu padaryti, kai kita karta manoji prades rodyti ozius. O oziai daznai buna ir ryte, kai i darzeli einame, ir parduotuveje, kai pamato kokius zaislus ir pan. Ozius reikia varyti, tik vat beda, kad tos lazdos neperlenkus. Sekmes visoms, kurios augina "oziukus".
Kiekvienas žmogus, sutiktas vaiko, kaip asmenybės gyvenimo kely, - yra paspirtis, kažkoks akcentas asmenybės formavimui. Tad, jeigu mama, galvoja, kad nesusitvarko su savo vaiku, tai nereiškia, kad jam kenkia plačiąja to žodžio prasme. Mama, leisdama vaikui rėkti, isterikuoti dėl kažkokių dalykų, leidžia formuotis jo asmenybei.  Jei vaikas nenusileidžia dabar, nenusileis ir paskui.... O politikoj tai pliusas
lora2006
2008 11 01, 19:03
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 05, 18:26) kaip šaunu.  Man su mergaite kažkaip pavyksta susitart gražiuoju, bet auga berniukas, žiūrėsim kaip su juo seksis. Va čia tai vaizdelis super.  Ačiū.
klumpele
2008 11 01, 20:39
QUOTE(Failas @ 2008 06 05, 19:19) Taip, aukso žodžiai, pilnai sutinku  Aš labai stengiuosi, bet nevisada pavyksta  O taip norėčiau, kad būtų tokia tvarka kaip ir pas jus. Nemoku, neišeina, neatsilaikau ir pan... Kad ir šiandien ruošiantis į darželį sako, nesimausiu šitų kojinių. Sakau maukis, nes kitos nešvarios. Šiandien išsiplausim, o ryt galėsi mautis tas dryžuotas. -Nesimausiu!- Ir rėkt! Rėkia, mane vadina negražiai. Aš tokiomis situacijomis pasimetu, nežinau ką daryt. Įsakinėju, kad rengtųsi ruoštųsi, nes aš vėluoju į darbą. Bet iš vaiko reakcijos nulis. Kaip rėkė taip rėkia, tik garsiau ir baisiau. Aš einu diržo, tada puola atsiprašinėt. Arba gąsdinu, kad palieku ją namie, o aš išskubu į darbą. Kažkokia nesąmonė. Ir vaikui ir man blogai. Tokiais atvejais labai nemoku suvaldyt situacijos  Šiandien atleidau, bet sakiau, jei kitąkart dar mamą negražiai pavadins, - bus bausmė- reiks kampe stovėt. Bet net pačiai baisu, kad prisišnekėjau  Kaip ją reiks išlaikyt tam kampe? Rėks dar daugiau nei šiandien ir Š... gausis. del drabuziu i darzeli tai ir pas mus tas pats budavo  isryto tikra kankyne, Tai dabar man geriausia taktika kuri sutaupo daug nervu, yra ta, kad mes is vakaro, abi drauge pasiruosiame drabuzelius i darzeli, ir sutariame kad rytoj ji deves juos, ir butinai atsizvelgiu i jos nuomone, kad ji nori detis ta ar ana sijona. Zinokit labai gerai veikia, siulau isbandyti si varianta
Man regis, taip yra dėl mamos nemokėjimo vadovauti apskritai, dėl nepasitikėjimo savim. Dėl pačios laikysenos. Manęs niekas nemokė - nu retai jau ką moko... Vieni žmonės moka, o kiti nemoka, taip jau yra. Kaip ir mokykloj - vienas nokytojas valdo klasę, o kitas nevaldo.Sutinku, bet.... Labai daug kas priklauso ir nuo paties vaiko. Vaikai, kaip ir suage yra labai skirtingi. Kas padeda vienam, nelabai kitam! Tai cia as apie savuosius, o konkreciai apie vyresnele. Panelei 5,5 m. Mano supratimu, čia labiausiai padėtų padėties išsiaiškinimas. Kaip aš kartą savo vyresnėliui aiškinau, kai mažas buvo. Kas, sakau čia pas mus yra mama? Tu. Teisingai, aš. O as pas mus yra vaikas? Aš. Tai dabar blyn, kas ko turi klausyt, ką?! Aš esu mama. Aš esu atsakinga. Reiškia, aš vadas. Ir taškas. Kai ką leidžiu, kai ko neleidžiu, ir privalu manęs klausyt. Nori raukytis - raukykis, nori cypt - cypk, yra kaip yra, ir šventa - kai tu būsi mama, tu reguliuosi. Auksiniai zodziai. Lygiai taip pat as desciau savajai. Rezultatas - nulinis. Atsakymas: as esu vaikas, as esu mazesne, todel negaliu elgtis taip kaip tu nori! Nerenka žaislų? Nu bet tai tavo žaislai, tu su jais žaidei, tu juos išmėtei, einant miegot, patys į dėžę nesulips, reikia rinkt. Tempi gumą - nu tempk, kol nebeliks laiko vakare pasakai ir pasikalbėjimams, o ryte iš lovos su domkratu versim... Ai, nori pasakos? Nu tai rink ir bėk, aš ateinu  Musu atveju, atsakymas : na ir nereikia! Kambarys kaip buvo sujauktas taip ir liko! Bandziau rinkti ir mesti i siuksliu maisa, padejo! Tam kartui! Kita vakara: "Mesk!" Galiu kartoti viena ir ta pati kelis kartus, menes negirdi, kol "neuzstaugiu!" Ir kaip atsakyma gaunu: - ko tu sauki! -tai, kad tu manes negirdi! - o ar tu nezinai, kad mano klausa sutrikusi ir man reikia klausos aparato! Tai ka as norejau pasakyti, musu atveju, daugelis tiesu isdestytu vaiku auklejimo vadoveliuose ir populiariuose vaiku aklejimo psichologiniuose traktatuose visiskai netinka! Isbandyta daug kas.... Tai vat ir ieskau info su patarimais kaip tvarkytis su tokiais vaikais?! (nuo dirzo vis dar susilaikau...)
Oi, gera tema. Auginu tris berniukus. Pasidžiaugiau, kad jie dar maži, ir dar tik žaislais nepasidalija. bet kas bus toliau, bijau pagalvot
Na taip, sunku su tais ožiais, bet kažkaip kovot reikia.  Vieną dieną tas padeda, kitą dieną tas, bet vistiek karts nuo karto galim pasijausti bejėgiais prieš savo ožiukus  Svarbiausia, kad palaikytume viena kitą ir pasidalintume sumaniais būdais  Kad ir tas paprastas pasiūlymas drabužėlius darželiui susiruošti iš vakaro labai šaunus, bent jau keliems rytams įnešantis ramybės į namus  Bet kitąsyk išvestas iš pusiausvyros žmogus ir to negali sugalvoti  Padėkim viena kitai
Ispanija
2008 11 04, 10:19
Sveikos Prasau padekite, nes jau nervai man nelaiko Mano sunui 4metukai, rytais i darzeli vaziuot nori bet rengtis jis nenori, nes jam tada pradeda skaudeti: galva, rankas, kojas....... O kai buna savaitgalis tai apsirengia pats.... ir dar mane zadina, kad as kartu su juo atsikelciau....  dar be to jis pradejo keiktis .....
kristule666
2008 11 04, 10:51
QUOTE(Ispanija @ 2008 11 04, 12:19) Sveikos Prasau padekite, nes jau nervai man nelaiko Mano sunui 4metukai, rytais i darzeli vaziuot nori bet rengtis jis nenori, nes jam tada pradeda skaudeti: galva, rankas, kojas....... O kai buna savaitgalis tai apsirengia pats.... ir dar mane zadina, kad as kartu su juo atsikelciau....  dar be to jis pradejo keiktis ..... bandykit anksciau eoti miegoti, jis pats atsikels, atsibos lovoj drybsoti ir pats apsirengs ar aprengsit.... O gal jam apranga nepatinka? gal spalvos? Papildyta:QUOTE(klumpele @ 2008 11 01, 22:39) del drabuziu i darzeli tai ir pas mus tas pats budavo  isryto tikra kankyne, Tai dabar man geriausia taktika kuri sutaupo daug nervu, yra ta, kad mes is vakaro, abi drauge pasiruosiame drabuzelius i darzeli, ir sutariame kad rytoj ji deves juos, ir butinai atsizvelgiu i jos nuomone, kad ji nori detis ta ar ana sijona. Zinokit labai gerai veikia, siulau isbandyti si varianta  sis variantas geras, maniske jau dabar renkasi rubus
Ispanija
2008 11 04, 10:52
QUOTE(kristule666 @ 2008 11 04, 10:47) bandykit anksciau eoti miegoti, jis pats atsikels, atsibos lovoj drybsoti ir pats apsirengs ar aprengsit.... O gal jam apranga nepatinka? gal spalvos? Tai kad mes einam miegot 20.30val,  ir pasaka paskaitom
motinyte
2008 11 04, 11:56
QUOTE(Ispanija @ 2008 11 04, 11:19) Sveikos  dar be to jis pradejo keiktis ..... o čia tai taikliai pastebėta, maniškis gryžo tai visus py...rais pradėjo vadint siaubelis  ir sakyt kad taip nesakyk nepadeda
Kanareleee
2008 11 05, 19:44
Pasisakysiu ir as  Mano dukrytei ketveri. Su jos oziais jau senai pazistama Kad kazkaip kontroliuoti juos taip pat taikau bausmes - saldumynu, sureliu, knyguciu pirkimo.... Veiksmingos jos budavo trumpai, kol nesupratau vieno dalyko - as jai skyriu tokias bausmes, kad ja per daug nenuskriaust. Nzn kaip paaiskint... Pvz. saldumynu bausme - is esmes ji ir taip retai tu saldumynu valgo, ir tos bausmes ji net nepajaucia. Viena karta pas mama kaime ji labai negraziai oziavosi. Mano mama sako, pasakyk jai kad negales del to eiti i tvarta (o cia jos vienintele didziausia svajone vaziouojant i kaima - eiti serti gyvuliuku ir t.t.). Pagalvojau nieko sau, neleist i tvarta, kai ji tik apie tai ir svajoja, reikia kokia lengvesne bausme.... VA cia ir save pagavau - o kodel lengvesne? Kodel, kai ji tokia geda daro, taip negraziai elgias, as turiu jos gailet po to.... Skyriau ta "tvarto" bausme, buvo daug asaru, daug kalbejom, bet po siai dienai prisimena, del ko negalejo eiti versiuko paziuret. Dabar pries skiriant bausme labai gerai pagalvoju, ko jai tikrai truks. Pas mus veiksmingos multiku bausmes, parduotuves (jokiu parduotuviu) bausmes. pasaku (neseku pasakos pries miega) bausmes. Jas skiriu tokiam laikui, koki ji moka pasiskaiciuot ir suvokia tos bausmes ilguma - trim dienom, iki iseiginiu.... Ir butinai nenusileidziu... Ir dabar uztenka tik priminti apie bausmes. kol kas veikia
klaidukomamyte
2008 11 11, 10:46
Mamytes turiu didele problema!  padekite-nebezinau nei ka bedaryti! Mano suneliui 3metukai-lanko jis darzeli! Buvo laikas kai pradejo mokintis kalbeti-ir is kiemo vaiku isgirdes zodi N..... (penkios raides) ji nepamirso:( Bandom mes namie-ta zodi jam ismesti is galvytes, bet ka subari o jis" daugiau taip nebesakysiu" Bet tai dar ne viskas. Buvo darzelyje susirinkimas, pilna tevu- jau viskas ejo i pabaiga ir apie 15min tevams buvo leista pasisakyti, bet niekas nekalbejo, ir as isejau, nes skubejau... o pasirodo man isejus-viena mama pradejo negraziai ir kaip koki" sombi" palaike pries visus tevus!!!:( jis keikias, musasi ir t.t kad ta mama pareikalavo , kad ji perkeltu i kita grupe, nes ji atseit to nepakes!!!! As pakraupau-kai ryte atejus visa tai isgirdau is aukletojos!!! Nejau taip galima elgtis tai mamai- jog man nieko nesakius-bet pries kitus tevus taip pasielge - " atseit kazkas musu seimoje blogai, kad mes kazkokie valkatos ir pan... kad vaikas taip kalba! o jis tik viena keiksmazodi temoka:) As nuejau pas direktore , nes jau nebeislaikiau viso to,,, o ka direktore-nekreipkit demesio viskas gerai - juk cia mazas vaikas jis net dar nesupranta ka reiskia sis zodis!!! BET KAP MAN JAUSTIS-KAI UZ AKIU BUVOME APSMEISTI LYG KAZKOKIA SOMBIU SEIMA  LABAI SKAUDU!!!! NEZINAU KA DARYTI??? NES ESU SOKE , AKD TAIP VISKAS VYKO UZ AKIU!! TAI JEI BUTU NORMALI MOTERIS-BUTU PAKALBEJUS SU MANIM, O NE PRIES VISUS TEVUS TAIP APJUODINTI IR NET NEZINAU KAS???? LABAI SKAUDU ZINOKIT LABAI!!! NET SAPNAVUS NEBUCIAU APIE TAI - KAD TAIP IVYKTU,
Ir mano vaikui 3, ir mes lankom darzeli. Is sesers pries metus sunus ismoko zodi "pi.e". Jei mazas vaikas to zodzio negirdes, jis ji pamirs. Taip rekomenduoja pedagogai ir psichologai. Nepamirso, nes bent karta per savaite sesuo ji pasako. Nors mes abu su vyru niekada tokiu zodziu nevartojam. Labai, labai retai, kai uzsigauni (dar, prisimenu, vyras ziurėjo krepsini, buvo labai tragiskos varzybos) pasakai ta "bl...". Pakalbejau su vaikais. Dukra (10 m.) supranta, kad negrazus zodis...:"Issprudo". Sunui pasakiau, kad mamytei liudna ir geda, kai vaikas taip kalba. Ar Jums butu geriau, jei vaikas sedetu kampe, nebendrautų, netriuksmautu ir t.t. Ta kita mama pasisake, nelaiku, bet ji issake savo nuomone. As galvoju, kad nekorektiskai pasielge aukletoja. Ji mato, kokiam stovy Jus ateinat, skaite Jusu anketas. Ta mama sprendzia is 3 metu vaiko pasakojimu. Visa ta nesamone turejo sutvarkyti aukletoja, o ji, kaip sena pliatkininke, pakurste Jus ryte.
Aš taip pat manau, kad visą konfliktą pedagogiškai numalšinti turėjo auklėtoja. Negalima vos trejų metų vaikiuką išmesti iš darželio, kad jis susikeikė, ar kepštelėjo kažkam (na bent jau kolkas dar Lietuvoj negalima, užsienyje - kitaip). Kiekvienas vaikas keičiasi ir jo augimo ir brendimo laikotarpyje visko bus: ir keikimųsi, ir melo, ir muštynių, ir nuoskaudų.... Bet dėl to negalima nuo vaiko nusisukti, o reikia tik jam padėti susivokti, kas yra keiksmažodžiai, kas yra muštynės ir kas jas sukelia. Darželio auklėtoja turėtų suorganizuot kokį bendrą tėvelių susirinkimą, pasikviesti psichologą, kad paaiškintų, visi tėveliai padiskutuotų, kaip bendrai kovoti su padaužom ir keiksmažodžiais. Jei vaikutis namie negirdi negražių žodžių, neigiamai į nešvankybes visi reaguos darželyje, tuomet vaikas pats pasirinks, kad geriau naudoti gražius žodžius, nes tada ir su juo visi gražiau bendrauja. Suprantu, direktorė norėjo viską užglaistyti, ir manau, ji elgiasi teisingai. Tik žinau, kad baisiai dabar nemalonu susitikti bent vieną iš tėvelių...  Gal prašykit dabar auklėtojos pagalbos, gal ji kaip nors galėtų kad ir pavėluotai įsikišti ir padėti viską išspręsti. O gal tiesiog su ta nekultūringa mama šnektelkit ir apginkit savo šeimos garbę.
QUOTE(janna @ 2008 11 01, 19:11) Musu atveju, atsakymas : na ir nereikia! Kambarys kaip buvo sujauktas taip ir liko! Bandziau rinkti ir mesti i siuksliu maisa, padejo! Tam kartui! Kita vakara: "Mesk!" O tu ir išmesk. Surink ir išnešk į kokį rūsį ar sandeliuką (tik nesakyk, kad neišmetei) ir sakyk, va, prašom - išmečiau.. Ji taip atsako, nes žino, kad mamos "kiaušiai per skysti", atsiprašant už pasakymą, iš tikro išmest. O tu tai ir patvirtini po jos pasipriešinimo iškart nuleisdama rankas
QUOTE(Failas @ 2008 11 11, 13:41) Negalima vos trejų metų vaikiuką išmesti iš darželio, kad jis susikeikė, ar kepštelėjo kažkam (na bent jau kolkas dar Lietuvoj negalima, užsienyje - kitaip). Čia kokiam užsieny taip "kitaip"  ? Gal kokioj Rusijoj dar ir gali už netinkamą žodį ar nusižengimą išmest iš darželio, o labiau išsivysčiusiose šalyse darželių auklėtojai ir direktoriai dažniausiai jau turi tam tikrą išsilavinimą, leidžiantį dirbti su mažais vaikais ir tokių cirkų nedaro, nes supranta, kad tokiu būdu pripažintų savo kaip pedagogų nekompetinciją. Blogų vaikų nebūna, būna blogos auklės (ir turiu minty ne tik aukles darželyje, o visus prisidedančius prie vaikų auklėjimo, taigi ir tėvus (nes auklėjimas prasideda namie))  Gera auklėtoja mokėtų sutramdyt čia aprašytą vaiką, niekuo jis ne ypatingas, išdykęs vaikas ir tiek. Plius, tikrai neleistų tėvam kapotis dėl to, kame realiai yra nemažai ir jos kaltės, pati slėpdamasi po lapais.
QUOTE(Brooke @ 2008 11 12, 11:13) Čia kokiam užsieny taip "kitaip"  ?  Net nebežinau, o gal tai tik kokio pletko nuogirda...  Bet per kažkokią laidą LT lyg ir mačiau, gal ne taip supratau, nesiginčysiu
klaidukomamyte
2008 11 13, 10:44
Na va nebeistverus , jog viskas vyksta man uz akiu - susikaupiau ir nuejau pas direktore tiesiog pasikalbeti, nes kitos iseities neradau!!! kadangi su aukletoja kalbetis nera sansu, nes ji net pati man pareiske, kad va tevai taip sake, kad jei ne i direktore kreipsis i kitas instancijas , akd su vaiku susitvarkytu.. as aukletojai ir sakau, palaukit, cia juk nekazkoks nusikalteleis, juk ka jis blogo padare, ??? akd keikesi? kad tevai isgirdo ir cia jau tragedija?? Juk jus turejot apginti ta visa situacija o ne kelti dar didesni konflikta!!! O gavosi dar blogiau, akd nuejau pas direktore,  nuejau nes norejau issikalbeti-paklausti ka tokiu atveju daryti!??? nenorejau su niekuom pyktis ir tuo labiau kipisuoti! Direktore mane pilnai suprato-pasake, akd cia juk dar mazas vaikas, visko buna ir pati ji jau mano vaika pazysta, nes girdejo kaip nusikeike, bet sako- "juk tas vaikutis net nezino ka tas keiksmazodis reiskia"zodziu ji labai supratinga ir graziai pasikalbejom! Bet atejus kita diena i darzeli- aukletoja su manimi nesisveikina-susiraukus! as klausiu kaip sekasi? o ji pradejo man sakyti - as verkiau ir jus pamatysit verksit!!! tai isvis apsalau ( kaip grasinimai) pasirodo direktore buvo pas ja ir morala atrase uz tai, kad ji leido tevams prie jos apkalbeti vaika, nes taip negalima! o tuo labiau jis nieko blogo nepadre! kad cia toki cirka rengti
supermegeja
2008 11 13, 16:50
QUOTE(klaidukomamyte @ 2008 11 13, 11:44) Na va nebeistverus , jog viskas vyksta man uz akiu - susikaupiau ir nuejau pas direktore tiesiog pasikalbeti, nes kitos iseities neradau!!! kadangi su aukletoja kalbetis nera sansu, nes ji net pati man pareiske, kad va tevai taip sake, kad jei ne i direktore kreipsis i kitas instancijas , akd su vaiku susitvarkytu.. as aukletojai ir sakau, palaukit, cia juk nekazkoks nusikalteleis, juk ka jis blogo padare, ??? akd keikesi? kad tevai isgirdo ir cia jau tragedija?? Juk jus turejot apginti ta visa situacija o ne kelti dar didesni konflikta!!! O gavosi dar blogiau, akd nuejau pas direktore,  nuejau nes norejau issikalbeti-paklausti ka tokiu atveju daryti!??? nenorejau su niekuom pyktis ir tuo labiau kipisuoti! Direktore mane pilnai suprato-pasake, akd cia juk dar mazas vaikas, visko buna ir pati ji jau mano vaika pazysta, nes girdejo kaip nusikeike, bet sako- "juk tas vaikutis net nezino ka tas keiksmazodis reiskia"zodziu ji labai supratinga ir graziai pasikalbejom! Bet atejus kita diena i darzeli- aukletoja su manimi nesisveikina-susiraukus! as klausiu kaip sekasi? o ji pradejo man sakyti - as verkiau ir jus pamatysit verksit!!! tai isvis apsalau ( kaip grasinimai) pasirodo direktore buvo pas ja ir morala atrase uz tai, kad ji leido tevams prie jos apkalbeti vaika, nes taip negalima! o tuo labiau jis nieko blogo nepadre! kad cia toki cirka rengti Apsurdas tikrai
Nu tikrai, nei juoktis nei verkt  Dar ji grasina
QUOTE(Ispanija @ 2008 11 04, 11:19) Sveikos Prasau padekite, nes jau nervai man nelaiko Mano sunui 4metukai, rytais i darzeli vaziuot nori bet rengtis jis nenori, nes jam tada pradeda skaudeti: galva, rankas, kojas....... O kai buna savaitgalis tai apsirengia pats.... ir dar mane zadina, kad as kartu su juo atsikelciau....  dar be to jis pradejo keiktis ..... Sveika, o ar bandei vaiko klausti, gal jam apskritai nepatinka eiti įdarželį, gal auklėtoja, gal koks vaikas nepatinka. Maniškė 3,5 metukų, šį rudenį iš lopšelio grupės perėjo į darželį, žinoma pasikeitė auklėtojos. Užteko vienos auklėtojos griežtesnės pozicijos, nes maniškė irgi ne angelas, ir kelias dienas turėjome sunkumų palikdami mergaitę darželyje, bet paskui aš pradėjau klausinėti, kodėl būtent prie tos auklėtojos ji nenorinti pasilikti, ir ką manai, ji išdėstė, kad auklėtoja barė ir ji pas ją eiti nenori. Bet tada sekė pokalbis, dėl ko, kas, kaip ir paaiškėjo, kad pati kalta ir tuom viskas baigėsi... dabar dėl keiksmažodžių: maniškę išmokino keiktis ne kas kitas kaip vyro mama, nes pati nejaučia kaip pliurškia, o maniškė tik ir gaudo, bet pasigavo ir naudojo piktybiškai-tris savaites jau anyta neįkelia pas mane nei kojos, kad išmoktų liežuvį valdyti, su mergaite buvo kalba, kad bus nupjautas liežuvis (apsergėk Dieve, tikrai nesirengiu žaloti vaiko), bet gąsdinimas ir močiutės nebuvimas veikia...dar kas: dėl žaislų tai man šiukšlių maišas didžiausias pagalbininkas šioje srityje, tuoj įsivyrauja tvarka...pas mus didžiausia problema, kurią aš matau yra tai, kad aš per griežta, o vyras per atlaidus ir nėra autoritetas savo vaikui, šito dar ieškau kaip pasiekti, bet čia didžiulis menas...
abrakadabra bum
2008 11 14, 21:55
QUOTE(Olesta @ 2008 11 14, 11:17) Sveika, o ar bandei vaiko klausti, gal jam apskritai nepatinka eiti įdarželį, gal auklėtoja, gal koks vaikas nepatinka. Maniškė 3,5 metukų, šį rudenį iš lopšelio grupės perėjo į darželį, žinoma pasikeitė auklėtojos. Užteko vienos auklėtojos griežtesnės pozicijos, nes maniškė irgi ne angelas, ir kelias dienas turėjome sunkumų palikdami mergaitę darželyje, bet paskui aš pradėjau klausinėti, kodėl būtent prie tos auklėtojos ji nenorinti pasilikti, ir ką manai, ji išdėstė, kad auklėtoja barė ir ji pas ją eiti nenori. Bet tada sekė pokalbis, dėl ko, kas, kaip ir paaiškėjo, kad pati kalta ir tuom viskas baigėsi... dabar dėl keiksmažodžių: maniškę išmokino keiktis ne kas kitas kaip vyro mama, nes pati nejaučia kaip pliurškia, o maniškė tik ir gaudo, bet pasigavo ir naudojo piktybiškai-tris savaites jau anyta neįkelia pas mane nei kojos, kad išmoktų liežuvį valdyti, su mergaite buvo kalba, kad bus nupjautas liežuvis (apsergėk Dieve, tikrai nesirengiu žaloti vaiko), bet gąsdinimas ir močiutės nebuvimas veikia...dar kas: dėl žaislų tai man šiukšlių maišas didžiausias pagalbininkas šioje srityje, tuoj įsivyrauja tvarka...pas mus didžiausia problema, kurią aš matau yra tai, kad aš per griežta, o vyras per atlaidus ir nėra autoritetas savo vaikui, šito dar ieškau kaip pasiekti, bet čia didžiulis menas...  jau ka dgriežta,tai iš keleto postų parašytų jaučiasi
linuxox
2008 11 15, 10:42
Na man ta darzelio istorija nepatiko,as apskritai nematau kur cia yra problema,kad vaikas susikeike?Nu ir kas jau cia tokio baisaus?Tai tik kazkoks zodelis ir tiek,kurio reiksmes tas vaikiukas nesupranta,del tokio atsiprasant s... reikejo toki kipisa sukelti?I tokius zodelius apskritai nereikia kreipti demesio ir vaikuciai pamirs.Maniske irgi tokio amziaus lepteledavo ka nors tokio riebesnio,bet pernelyg demesio nekreipem,dar paklausiau ka tai reiskia,ji atsake nezinau,tai pagedinau truputi,paaiskinau kad nera labai protinga sakyti zodzius,kuriu reiksmes nezinai ir t.t.Dabar isvis negali istarti jokio tokio zodelio net jei prasau,nesupraskit neteisingai,as jos nemokinu keiktis,bet jai pasivaideno kad per 'Sreka' keikiasi ir todel ji negali ziureti to filmuko,liepe ji istrinti nu zodziu tragedija buvo,tai as jos ir klausiu tai kaip ten keikesi,ka sake,o ji mergaite,negali pasakyti,paskui uzsidenge burnyte su rankyte ir neaiskiai kazka suburbuliavo,paziurejome tada kartu ta sreka,pasirodo jog ji galvojo kad Merry Christmas yra keiksmazodis
QUOTE(linuxox @ 2008 11 15, 11:42) ji galvojo kad Merry Christmas yra keiksmazodis   Mieli ir nekalti tie vaikučiai!
QUOTE(nataliuncik @ 2008 06 05, 18:26)  nu cia priverte nusijuokti QUOTE(Domke @ 2008 06 06, 22:06) As ir vienakart savajam uztaisiau toki cirka parduotuvej (ne LT) suveike  atsistojo nuo zemes ir klusniai dave ranka saunuole,tik idomu butu issamiau ,kaip tai vyko QUOTE(Ispanija @ 2008 11 04, 09:19) Sveikos Prasau padekite, nes jau nervai man nelaiko Mano sunui 4metukai, rytais i darzeli vaziuot nori bet rengtis jis nenori, nes jam tada pradeda skaudeti: galva, rankas, kojas....... O kai buna savaitgalis tai apsirengia pats.... ir dar mane zadina, kad as kartu su juo atsikelciau....  dar be to jis pradejo keiktis ... .o kiek laiko vaikas jau eina i darzeli?Maniskis,kai pradejo eiti i paruosiamaja,o iki tol nebuvo lankes darzeliu,tai ir nenoredavo eiti,tai ir rengtis sunkiai sekesi(nenorejo,net ,kad mes aprengtume),o atsikeles saukdavo,kad neis,nes miego nori,nors jau seniai atsikeles budavo,po to pusiaukeleje sustodavo ir neidavo,sakydamas as nepaeinu,kaip miego noriu...  bet po truputi isivaziavo ir dabar pats apsirengia savarankiskai(nors jis jau kokie 2m pats apsirengia),o i mokykla begte pats bega...
As tai turbut negaleciau toki cirka surengt, nes maniskis puola mustis  jei pamegdzioji ji  Nors puikiai zino, kad mustis negalima
murzinyte
2008 11 19, 00:08
QUOTE(janna @ 2008 11 01, 22:11) Man regis, taip yra dėl mamos nemokėjimo vadovauti apskritai, dėl nepasitikėjimo savim. Dėl pačios laikysenos. Manęs niekas nemokė - nu retai jau ką moko... Vieni žmonės moka, o kiti nemoka, taip jau yra. Kaip ir mokykloj - vienas nokytojas valdo klasę, o kitas nevaldo.Sutinku, bet.... Labai daug kas priklauso ir nuo paties vaiko. Vaikai, kaip ir suage yra labai skirtingi. Kas padeda vienam, nelabai kitam! Tai cia as apie savuosius, o konkreciai apie vyresnele. Panelei 5,5 m. Mano supratimu, čia labiausiai padėtų padėties išsiaiškinimas. Kaip aš kartą savo vyresnėliui aiškinau, kai mažas buvo. Kas, sakau čia pas mus yra mama? Tu. Teisingai, aš. O as pas mus yra vaikas? Aš. Tai dabar blyn, kas ko turi klausyt, ką?! Aš esu mama. Aš esu atsakinga. Reiškia, aš vadas. Ir taškas. Kai ką leidžiu, kai ko neleidžiu, ir privalu manęs klausyt. Nori raukytis - raukykis, nori cypt - cypk, yra kaip yra, ir šventa - kai tu būsi mama, tu reguliuosi. Auksiniai zodziai. Lygiai taip pat as desciau savajai. Rezultatas - nulinis. Atsakymas: as esu vaikas, as esu mazesne, todel negaliu elgtis taip kaip tu nori! Nerenka žaislų? Nu bet tai tavo žaislai, tu su jais žaidei, tu juos išmėtei, einant miegot, patys į dėžę nesulips, reikia rinkt. Tempi gumą - nu tempk, kol nebeliks laiko vakare pasakai ir pasikalbėjimams, o ryte iš lovos su domkratu versim... Ai, nori pasakos? Nu tai rink ir bėk, aš ateinu  Musu atveju, atsakymas : na ir nereikia! Kambarys kaip buvo sujauktas taip ir liko! Bandziau rinkti ir mesti i siuksliu maisa, padejo! Tam kartui! Kita vakara: "Mesk!" Galiu kartoti viena ir ta pati kelis kartus, menes negirdi, kol "neuzstaugiu!" Ir kaip atsakyma gaunu: - ko tu sauki! -tai, kad tu manes negirdi! - o ar tu nezinai, kad mano klausa sutrikusi ir man reikia klausos aparato! Tai ka as norejau pasakyti, musu atveju, daugelis tiesu isdestytu vaiku auklejimo vadoveliuose ir populiariuose vaiku aklejimo psichologiniuose traktatuose visiskai netinka! Isbandyta daug kas.... Tai vat ir ieskau info su patarimais kaip tvarkytis su tokiais vaikais?! (nuo dirzo vis dar susilaikau...) perskaiciau viska nuo pradziu nes man jau irgi nervai baigia pakrikti.... Praktiskai identiska situacija kaip pas janna. Zaislus sakau ismesiu - mesk.... uzvakar ir ismeciau plastelina visa, nes nesitvarke ir nieko... Visko isnesus tiesa nebuvau... Bet ir tai manau susitaikytu. Kakzoks super saltu nervu vaikas - pas ji isteriku nera, jis ramiai ir susitaikes i viska reaguoja  kartais atrodo kad jam tiesiog vienodai viskas... As net nezinau kokia jam bausme sugalvoti, kas jam tikrai butu bausme... Ar tai reiskia kad nepazystu savo vaiko ? Nemanau nes tikrai daug ir atvirai apie viska snekames.
QUOTE(Failas @ 2008 05 30, 12:28) O varge, koks amžiaus skirtumas  Mano vyresnėliui tuoj 13, bet ir tai nieko daugiau galvoj neturi (bent jau muštynių metu). Žinau visas tas teorijas apie sistemingumą, nenusileidimą, tvarką ir t.t. Bet...  Artėja vasara, bus daugiau iškylų, tai taip ir skamba giminaičių padejavimai, kaip aš nemoku auklėt vaikų  O dar vyresnėlis nekokią įtaką daro: pradeda burbčiot, neklausyt, atsikalbinėt, bet tai gal daugiau dėl tokio amžiaus, o mažajai tai autoritetas  Kartais pajaučiu, kad nevykusiai pasielgiu. Ir net nebežinau kokią naują bausmę sugalvot už netinkamą elgesį.... Kadangi mano vaikų irgi panašus amžiaus skirtumas, tai manau, kad didžiausią blogą įtaką daro vyresnėlio pavyzdys: atsišnekinėjimai, tingėjimas, visokie"žodeliai' ir pan. Mažoji tiesiog sugeria viską ir stengiasi neatsilikti nuo brolio. Kas lyg ir normalu vyresniajam, tas glumina, kai girdi ar matai besielgiant mažąją. Beje, kai didysis buvo mažas, nieko panašaus nebuvo, buvo geras išauklėtas berniukas, nes augo tik su suaugusiais. O dėl mažosios tai kartais nervinuosi, kartais ranka numoju, nors nežinau, kas iš tokio auklėjimo, kai auklėja ir tėvai , ir brolis, išeis
QUOTE(Mojo @ 2008 11 19, 13:02) nežinau, kas iš tokio auklėjimo, kai auklėja ir tėvai , ir brolis, išeis  Jo jo!  Brolis ypatingai auklėja: to dar nepadarei, ano nesutvarkei  Bando išlaušt kaip "Kvieskite auklę", bet pamiršta savo pavyzdžiu auklėt, tada mažoji laksto aplink ir rėkia:eik pasidėt rūbų, prieš einant valgyt rankas nusiplauk  Žodžiu, jie taip vienas kitą paauklėja, kad aš net nebeturiu kaip ir besikišt, belieka tik forumuose dejuot, kaip aš nesusitvarkau su vaikais
|
|