Turiu perlinių kruopų ir nežinau ką pagaminti iš jų neskaitaint sriubos. Kaip iš jų verdate košes ir t.t.
Aš verdu košę, paprasta tik pries verdant is vakaro pamerkiu, kad greičiau iširtų, o poto verdu gan ilgai, o pagardinu sviestu ir druskytes truputi dedu, as tai taip darau
Dažniausiai verdu agurkinę sriubą arba tokį marmalą su dešrelėmis (pakepinu su svogūnais, pom.padažu, prieskoniais, suverčiu į išvirtas kruopas ir išmaišau)
galima silkines koses isvirt. pries baigiant virt kruopoms, idedi bulviu tarkiu
O as i isvirtas perlines kruopas sumetu pakepintas kubeliais pjaustytas morkas, svoguna, pakepintu spirguciu, bulviu tarkiu, sumaisau su prieskoniais, sviestuku, trupuciu majonezo ar grietines, sudedu i atsparu karsciui inda ir kepu tokia apkepa, dar siek tiek vandenuko ipilu.
QUOTE(GitaZ @ 2008 05 31, 23:45) O as i isvirtas perlines kruopas sumetu pakepintas kubeliais pjaustytas morkas, svoguna, pakepintu spirguciu, bulviu tarkiu, sumaisau su prieskoniais, sviestuku, trupuciu majonezo ar grietines, sudedu i atsparu karsciui inda ir kepu tokia apkepa, dar siek tiek vandenuko ipilu. Ir as taip verdu, man labai skanu. Tik as dedu pakepinu parukyta soninuke,o jei neturiu tai pakepinu parukytas desreles, man tas duoda gera skoni. Labai skanu.
va va, ir man idomu ka cia pasigamint is tu perliniu kruopu ?
buvau karta kavinej ir valgiau perliniu kruopu kotletus ar tai blynus, kaip tiksliai pavadint nezinau, bet jau skanumas neispasakytas. bandziau per google susirast receptu, bet taip ir neradau, o kavines vireja paslapties neisduoda QUOTE(GitaZ @ 2008 05 31, 21:45) O as i isvirtas perlines kruopas sumetu pakepintas kubeliais pjaustytas morkas, svoguna, pakepintu spirguciu, bulviu tarkiu, sumaisau su prieskoniais, sviestuku, trupuciu majonezo ar grietines, sudedu i atsparu karsciui inda ir kepu tokia apkepa, dar siek tiek vandenuko ipilu. As savo seimynai toki patiekala gaminu,tik majonezo ir grietines nededu
na o as tai gaminu taip:
gerai isvirtas pelines kruopas dedu i keptuve, suspjaustau svoguna rujytu desrelių ir viska geri eptuvej pakaitinu, idedu bulvių prieskoniu ir pakepinu kad viskas gerai paskrustu, tik atsargiai su aliejumi...nes jo reikia stengtis pilti kuo mažiau, na o jei desreles rujytos ir riebokos, tai is visos nereikia, jau kaip kruopos anpskrubda idedu tarkuoto gfermentinio surių ir kelis saukstus pamidoru padazo... (nuo fermentinio surio atsiranda nemazai riebalu, todel patartina aliejaus pilti labai mazai, nes paskui bus labai riebu)...arba galima nedeti tomato, o padaziukqa pasigaminti atskirai padazui galima naudoti tomata, majoneza, jogurta be jokiu priedu ir csnaka...nu labai skanu...galima net majonezo nenaudoti, uztektu vien naryralaus jogurto, nes kam tie riabalai musus pilvukams
Perlinių kruopų mišrainė:
2 stiklinės virtų perlinių kruopų 2 virtos morkos 0,5 poro 200g fermentinio sūrio 200g virto kiaulienos kumpio 2 marinuoti agurkai majonezo Malti juodieji pipirai Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais. Anksčiau tokią mišrainę pirkdavau Iki pardėj. Bet pasidarė tokia populiari, kad dabar negamina. Man jinai pati pačiausia
o kaip jus verdat agurkine sriuba su perlinemis kruopomis?
QUOTE(londonas @ 2008 08 18, 14:20) aš tai tik agurkinei sriubai ir naudoju perlines kruopas aš tai gerai išplaunu kruopas, kad beveik baltos pasidaro (aišku geriausiai per naktį palikt, ka aš pamirštu
kiek suprantu, agurkus reikia deti i pabaiga,kai kruopos jau suminksteja?
Isverdu kruopytes ir dedu ant ju toki uzpila: kepinu kumpi arba sonine spirguciais, pomidora, sampinjonus, svogunus ir zalumynus. Dedu vegetos ar kitokiu prieskoniu. Dazniausiai kruopas sumaisau su situo uzpilu ir laaabai skanu buna
QUOTE(Treglė @ 2008 08 18, 13:51) Perlinių kruopų mišrainė: 2 stiklinės virtų perlinių kruopų 2 virtos morkos 0,5 poro 200g fermentinio sūrio 200g virto kiaulienos kumpio 2 marinuoti agurkai majonezo Malti juodieji pipirai Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais. Anksčiau tokią mišrainę pirkdavau Iki pardėj. Bet pasidarė tokia populiari, kad dabar negamina. Man jinai pati pačiausia geras,reikės pabandyti...turėtų būt tikrai skanu
[quote=Treglė,2008 08 18, 13:51]
Perlinių kruopų mišrainė: 2 stiklinės virtų perlinių kruopų 2 virtos morkos 0,5 poro 200g fermentinio sūrio 200g virto kiaulienos kumpio 2 marinuoti agurkai majonezo Malti juodieji pipirai Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais. Labai patiko visiems, kai pagaminau
Senais laikais mama gamindavo Danutės košę sunkiame britvone orkaitėje. Niekaip neatsimenu, ką ten dėdavo, bet būdavo skanu. Gal kas žinote receptą?
QUOTE(londonas @ 2008 08 18, 14:20) 1.jautienos gabala i verdanti vandeni. 2. bent valanda pamirkytas perlines kruopas (as is vakaro dazniausiai uzmerkiu) i ta pati puoda su mesa 3. paverda apie valanda, 4. dedu druska, pipirus,laurus 5. dvi bulves pjaustau kubeliais i sriuba 6. tarkuotas morkas (dedu 2 nemazas ) ir smulkiai pjaustyta svoguno galva kepinu nedideliam aliejaus kiekyje ant silpnos ugnies, kol visai suminksteje- suverciu su viskuom i sriuba 7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho 8. beriu smulkintas petrazoles, krapus 9. pilu i lekstes, dedu grietines, imam juodos duonos ir shlerpiam iki samones netekimo na, ziauriai gi skanu
Kažkada bendradarbė atnešė paragaut patieklo su keistu pavadinimu "žiegžikas" (lyg žemaitiškai). Taigi jis daromas taip: perlines kruopas gerai išvirti, palikti truputį vandens, dėti paruoštus spirgučius su svogūnu ir užpilti, nuolat maišant, bulvių tarke. Skamba gana keistai, bet apsivalgymas garantuotas
QUOTE(dooovile @ 2008 11 27, 22:39) 1.jautienos gabala i verdanti vandeni. 2. bent valanda pamirkytas perlines kruopas (as is vakaro dazniausiai uzmerkiu) i ta pati puoda su mesa 3. paverda apie valanda, 4. dedu druska, pipirus,laurus 5. dvi bulves pjaustau kubeliais i sriuba 6. tarkuotas morkas (dedu 2 nemazas ) ir smulkiai pjaustyta svoguno galva kepinu nedideliam aliejaus kiekyje ant silpnos ugnies, kol visai suminksteje- suverciu su viskuom i sriuba 7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho 8. beriu smulkintas petrazoles, krapus 9. pilu i lekstes, dedu grietines, imam juodos duonos ir shlerpiam iki samones netekimo na, ziauriai gi skanu taaaip! cia ir yra tikroji agurkine QUOTE(Greta77 @ 2008 11 27, 21:58) Kažkada bendradarbė atnešė paragaut patieklo su keistu pavadinimu "žiegžikas" (lyg žemaitiškai). Taigi jis daromas taip: perlines kruopas gerai išvirti, palikti truputį vandens, dėti paruoštus spirgučius su svogūnu ir užpilti, nuolat maišant, bulvių tarke. Skamba gana keistai, bet apsivalgymas garantuotas kiek tarkiu ant kokio kiekio kruopu??? Papildyta: QUOTE(brashke77 @ 2008 11 27, 22:03)
[quote=dooovile,2008 11 27, 23:12]
kiek tarkiu ant kokio kiekio kruopu? Nelabai ir pati žinau QUOTE(dooovile @ 2008 11 27, 21:39) 7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho dooovile, o agurkai marinuoti, ne rauginti? o su kokiais skanesne agurkine - su tais ar su tais - niekada neviriau o is perliniu kruopu irgi issiverdu kosyte superine. jas isverdu atskirai. pakepinu svogunus su spirguciais ir uzpilu su visais taukuciais ant kruopyciu, ismaisau gerai. o ypac megstu paskui pasikepti ta kosyte keptuveje. dar dadedu sviesto, paskrudinu...niam niam niam o kai buvau studente megdavau imaisyti dar i ta kosyte pomidoru sulciu, kai buna pomidorai savo sultyse, tada man taip patiko .... QUOTE(shantal @ 2008 11 28, 23:59) dooovile, o agurkai marinuoti, ne rauginti? o su kokiais skanesne agurkine - su tais ar su tais - niekada neviriau as dedu uspaskicho- marinuotus, ir dar skystimo is stiklainio i sriuba kokius 5-6 shaukstus ipilu su raugintais tiesa sakius neesu bandzius, bet manau irgi skanu koshe reiks pabandyt isvirti (shantal, o tau tikrai svajoniu svajone ketvirtas vaikiukas?
Nu kaip dziaugiuos, kad tiek receptuku cia radau perliniu kruopu reiks ir man pasidaryti butinai kazka is ju
Košė su mėsa
Viską darau iš akies. Sprandinės gabalą (arba kitos riebesnės mėsytės) supjaustau kubeliais ir gerai apkepu. Baigus kepti uždedu kelias burokine tarka sutarkuotas morkas ir pjaustytų svogūnų. Pamaišau keptuvėje ir verčiu į katilą, ant viršaus kruopas, pripilu pilną vandens, druskos šaukštelį ir verdu apie 1 val. Tada dar gerą žiupsnį džiovintų mairūnų arba raudonėlio, arba čiobrelio. Man skanu. Bet yra ir kitaip manančių
Gaminu tokia a la košę iš nevirtų perlinių kruopų
Kruopas užpilu šaltu vandeniu, laikau per naktį, ryte vandenį nupilu, užpilu verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikau. Per tą laiką pasiruošiu termosą - užplikinu verdančiu vandeniu, kad įkaistų. Tada nupilu nuo kruopų vandenį, dedu jas į termosą ir vėl užpilu verdančiu vandeniu - kad apsemtų maždaug per pirštą. Užsuku termosą, dedu į izoterminį maišelį ir keliauju į darbą. Vakare pakepinu svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas ir į juo supilu iš termoso perlines kruopas - skanumynas Analogiškai ruošiu ir grikių košę - tik grikių nelaikau vandeny per naktį ir vandens pilu - kiek grikių, tiek vandens. Išeina labai biri grikių košė su visom maistingom medžiagom - verdant daug kas žūsta. Panašiai ruošiami ir ryžiai - tik juos reikia bent šiek tiek apvirti.
[quote=Sophi,2009 05 23, 10:17]
Gaminu tokia a la košę iš nevirtų perlinių kruopų Kruopas užpilu šaltu vandeniu, laikau per naktį, ryte vandenį nupilu, užpilu verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikau. Per tą laiką pasiruošiu termosą - užplikinu verdančiu vandeniu, kad įkaistų. Tada nupilu nuo kruopų vandenį, dedu jas į termosą ir vėl užpilu verdančiu vandeniu - kad apsemtų maždaug per pirštą. Užsuku termosą, dedu į izoterminį maišelį ir keliauju į darbą. Vakare pakepinu svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas ir į juo supilu iš termoso perlines kruopas - skanumynas Iškilo klausimas,ar kruopos smulkios.?-perlinės. QUOTE(Sophi @ 2009 05 23, 10:17) Gaminu tokia a la košę iš nevirtų perlinių kruopų Kruopas užpilu šaltu vandeniu, laikau per naktį, ryte vandenį nupilu, užpilu verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikau. Per tą laiką pasiruošiu termosą - užplikinu verdančiu vandeniu, kad įkaistų. Tada nupilu nuo kruopų vandenį, dedu jas į termosą ir vėl užpilu verdančiu vandeniu - kad apsemtų maždaug per pirštą. Užsuku termosą, dedu į izoterminį maišelį ir keliauju į darbą. Vakare pakepinu svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas ir į juo supilu iš termoso perlines kruopas - skanumynas Taip skaniai aprasei receptuka QUOTE(Sophi @ 2009 05 23, 10:17) Gaminu tokia a la košę iš nevirtų perlinių kruopų Kruopas užpilu šaltu vandeniu, laikau per naktį, ryte vandenį nupilu, užpilu verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikau. Per tą laiką pasiruošiu termosą - užplikinu verdančiu vandeniu, kad įkaistų. Tada nupilu nuo kruopų vandenį, dedu jas į termosą ir vėl užpilu verdančiu vandeniu - kad apsemtų maždaug per pirštą. Užsuku termosą, dedu į izoterminį maišelį ir keliauju į darbą. Vakare pakepinu svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas ir į juo supilu iš termoso perlines kruopas - skanumynas Analogiškai ruošiu ir grikių košę - tik grikių nelaikau vandeny per naktį ir vandens pilu - kiek grikių, tiek vandens. Išeina labai biri grikių košė su visom maistingom medžiagom - verdant daug kas žūsta. Panašiai ruošiami ir ryžiai - tik juos reikia bent šiek tiek apvirti. Oho, kaip įdomiai..
oi kokia tema
kaip megstu perlines kruopas toks parastas dalykas, bet man vienas is skaniausiu... labai megstu jas gerai isvirusias tiesiog uzpiltas pienu valgyti ir kartais labiau netgi jau atvesusias o su grikiais irgi taip pat elgiuosi kaip ir Sophi bet nesu bandziusi su perlinemis - turetu but LABAI skanu Papildyta: Doovile aciu uz agurkines receptuka - manautikrai bendysiu labai patikdavo ja valgyt bet pati niekada dar negaminau.. ikvepei mane
aš tai perlines kruopas pripažįstu tik agurkinėj sriuboj, o daugiau tai ne
o as labai skaniai valgiau perlinias kruopas... valgiau sveciuose, tai recepto tiksklaus db nepamenu, bet jei kam bus idomu - pasistengsiu suzinoti
ten ta kosyte virta grietineleje ir su rukytos vistos kubeliais o jei kas sitaip gamina - gal galit parasyti receptuka, nes skonis tai
Aš perlines kruopas užmerkiu iš vakaro.
Gerai išplaunu ,pirmą užvirusį vandenį nupilu. Verdu puodąsu kruopomis įstačius į kitą puodą{nuvirus vandeniu dapilu.} Pakepinu morkų,svogūno laiškų į dedu virtos mesytės ,užpilu grietinele,patroškinu. Išimu išvirusias kruopas iš kito puodo supilu masę ir išmaišau. Košėje vandens lieka labai nedaug. Valgau su daržovių salotomis.
Niekad nebuvau ragavusi "šilkinės" košės,bet girdejus esu ,jog labai skanu.Aciu uz receptelius,kaip tik dabar bandysiu daryti.Is perliniu kruopu as gaminu toki patiekala:
Perliniu kruopu maltinukai su varške 1 stikline perliniu kruopu 2,5 stiklines vandens 1 saukstas cukraus 200g. varskes 1 kiausinis 0,5 stiklines dziuveseliu 1 saukstas sviesto ar margarino 0,5 stiklines grietines I verdanti pasudyta vandeni suberti nuplautas kruopas,maisant pavirinti,kol sutirstes,paskui prideti riebalu ir istatyti 1 val. i orkaite,kad prišustų.tada sumalti masinele(ar blenderiu),prideti istrintos varskes,kiausini,ismaisyti,daryti maltinukus,apvolioti dziuveseliais ir kepti keptuveje su sviestu.Patiekti i stala su tirpintu sviestu ar grietine QUOTE(burbanti @ 2009 07 30, 14:20) Niekad nebuvau ragavusi "šilkinės" košės,bet girdejus esu ,jog labai skanu.Aciu uz receptelius,kaip tik dabar bandysiu daryti.Is perliniu kruopu as gaminu toki patiekala: Perliniu kruopu maltinukai su varške 1 stikline perliniu kruopu 2,5 stiklines vandens 1 saukstas cukraus 200g. varskes 1 kiausinis 0,5 stiklines dziuveseliu 1 saukstas sviesto ar margarino 0,5 stiklines grietines I verdanti pasudyta vandeni suberti nuplautas kruopas,maisant pavirinti,kol sutirstes,paskui prideti riebalu ir istatyti 1 val. i orkaite,kad prišustų.tada sumalti masinele(ar blenderiu),prideti istrintos varskes,kiausini,ismaisyti,daryti maltinukus,apvolioti dziuveseliais ir kepti keptuveje su sviestu.Patiekti i stala su tirpintu sviestu ar grietine reiktu pabandyti,tik va neturiu nei blenderio nei masineles.
perlines kruopos tinka virti su rugsciais kopustais. o prie svieziu kopustu tinka ryziai.
gal kuri žinote, kaip išvirti maišytą perlinių kruopų ir ryžių košę? Ten lyg ir aliejaus pilasi? Rodė per teliką, kaip Dzūkijos močiutės tokiam špyžiniam puode košę su morkom išvirusios į kažkokią šventę atvežė. Taaaaip skaniai atrodė
|