Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėščiųjų cholestazė
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
vaikiukas
Sveikos mielosios,
Noreciau pasidalinti savo patirtimi ir paklausti kitu, susidurusiu su sia problema. Neseniai grizau is ligonines, kurioje praleidau del kepenu sutrikimo nestumo metu - nesciuju chlestaze. Simptomas sio negalavimo buvo labai paprastas is pirmo zvilgsnio - niezti padus, kitoms gali niezteti delnus, pilva arba visa kuna.
Bukite atsargios, kai tik pajusite tokius simptomus, butinai apie tai pasakykite savo gydytojui, nes tai yra rimta.
Ar yra daugiau, susidurusiu su sia problema?
<nemiga<pievoje<
QUOTE(vaikiukas @ 2008 05 31, 19:15)
Sveikos mielosios,
Noreciau pasidalinti savo patirtimi ir paklausti kitu, susidurusiu su sia problema. Neseniai grizau is ligonines, kurioje praleidau del kepenu sutrikimo nestumo metu - nesciuju chlestaze. Simptomas sio negalavimo buvo labai paprastas is pirmo zvilgsnio - niezti padus, kitoms gali niezteti delnus, pilva arba visa kuna.
Bukite atsargios, kai tik pajusite tokius simptomus, butinai apie tai pasakykite savo gydytojui, nes tai yra rimta.
*

aš jau antra savaitė guliu AK dėl cholestazės ir niekas jau manęs vienos iš čia neišleis, na, tuo tik ir guodžiuos wub.gif

beje man nei delnų, nei padų neniežtėjo, visa laimė tik, kad ta liga pačiu laiku pastebėta, nes jau net baisu pagalvoti, kaip galėjo viskas pagal tyrimus progresuot...
vaikiukas
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 01, 10:39)
aš jau antra savaitė guliu AK dėl cholestazės ir niekas jau manęs vienos iš čia neišleis, na, tuo tik ir guodžiuos  wub.gif

beje man nei delnų, nei padų neniežtėjo, visa laimė tik, kad ta liga pačiu laiku pastebėta, nes jau net baisu pagalvoti, kaip galėjo viskas pagal tyrimus progresuot...
*

Papildyta:
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 01, 10:39)
aš jau antra savaitė guliu AK dėl cholestazės ir niekas jau manęs vienos iš čia neišleis, na, tuo tik ir guodžiuos  wub.gif

*

Tuomet kaip pasireiske, kaip gydytojai pastebejo? Man be minetu simptomu buvo padarytas biocheminis kraujo tyrimas, kuris ir parode niezulio priezastis. Taciau siaip daznai ir is niekur nieko biocheminiu tyrimu nedaro, bent jau mano atveju.

laikykis!
<nemiga<pievoje<
QUOTE(vaikiukas @ 2008 06 01, 10:57)
Papildyta:
Tuomet kaip pasireiske, kaip gydytojai pastebejo? Man be minetu simptomu buvo padarytas biocheminis kraujo tyrimas, kuris ir parode niezulio priezastis. Taciau siaip daznai ir is niekur nieko biocheminiu tyrimu nedaro, bent jau mano atveju.

laikykis!
*

lyg šiaip sau iš neturėjimo ką veikti, pasakiau savo gydytojai, kad niežti nugarą ir šonus labai, ypač naktį.
jai labai užsifiksavo, kad naktį, sako: "padarom kepenų fermentų tyrimus"
doh.gif oh, galvoju, ir vėl eilinį sykį išmesiu pinigus į balą, nes lankiausi privačiai, o visąlaik tyrimai būdavo geri, jokių sutrikimų neturėjau.

ir... kai sužinojo tyrimų rezultatus, tą pačią dieną paguldė, nukrypimai nuo normos buvo dešimt kartų.
kai paguldė, pakartojo kraujo tyrimą, nukrypimai nuo normos buvo padidėję iki penkiolikos kartų verysad.gif verysad.gif verysad.gif

lašelinės vaistai. šiandien jaučiuosi žymiai geriau, o anksčiau galvodavau: kodėl nuotaikos neturiu, apatiška viskam, apetito nėra, vos ką suvalgau, bloga pasidaro, dar po šonkauliais dešinėj pusėj maudžia...
gydytoja pradžioj sakė, kad čia normalu, kad paskutiniai nėštumo mėnesiai, tai aš ir nekreipiau dėmesio.
o šitie mano minėti požymiai kaip tik irgi gali būt cholestazės apraiškos.
o po šonkauliais tai man ne nervukas buvo užspaustas, kaip aš visad galvodavau, o kepenis skaudėjo.. dar ir dabar skauda, visa laimė, kad nepastoviai..

ko labiausiai nenoriu, kad krapštytų meno lelių lauk, ką lyg ir žadėjo rytoj daryti, nors šiaip jau pas mane 3cm atsidarymas ir gimdos kaklelis sutrumpėjęs iki 1 cm.

žiūrėsim, ką rytoj gydytojų konsiliumas pasakys.

o tave namo paleido, nes kraujo tyrimai labai pagerėjo?
vaikiukas
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 01, 13:02)
lyg šiaip sau iš neturėjimo ką veikti, pasakiau savo gydytojai, kad niežti nugarą ir šonus labai, ypač naktį.
jai labai užsifiksavo, kad naktį, sako: "padarom kepenų fermentų tyrimus"
doh.gif oh, galvoju, ir vėl eilinį sykį išmesiu pinigus į balą, nes lankiausi privačiai, o visąlaik tyrimai būdavo geri, jokių sutrikimų neturėjau.

ir... kai sužinojo tyrimų rezultatus, tą pačią dieną paguldė, nukrypimai nuo normos buvo dešimt kartų.
kai paguldė, pakartojo kraujo tyrimą, nukrypimai nuo normos buvo padidėję iki penkiolikos kartų  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

lašelinės vaistai. šiandien jaučiuosi žymiai geriau, o anksčiau galvodavau: kodėl nuotaikos neturiu, apatiška viskam, apetito nėra, vos ką suvalgau, bloga pasidaro, dar po šonkauliais dešinėj pusėj maudžia...
gydytoja pradžioj sakė, kad čia normalu, kad paskutiniai nėštumo mėnesiai, tai aš ir nekreipiau dėmesio.
o šitie mano minėti požymiai kaip tik irgi gali būt cholestazės apraiškos.
o po šonkauliais tai man ne nervukas buvo užspaustas, kaip aš visad galvodavau, o kepenis skaudėjo.. dar ir dabar skauda, visa laimė, kad nepastoviai..

ko labiausiai nenoriu, kad krapštytų meno lelių lauk, ką lyg ir žadėjo rytoj daryti, nors šiaip jau pas mane 3cm atsidarymas ir gimdos kaklelis sutrumpėjęs iki 1 cm.

žiūrėsim, ką rytoj gydytojų konsiliumas pasakys.
o tave namo paleido, nes kraujo tyrimai labai pagerėjo?
*

jo... kaip suprantu, reikia labai reaguoti i savo kuna nestumo metu, ciau jau isitikinau, kad bet koks is pirmo zvilgsnio nereiksmingas reiskinys gali buti is tiesu rimta.
As ligonineje gulejau savaite, isleido namo su vaistais.
Man dabar 39 sav., is principo galeciau bet kada gimdyti ir laaabai to noriu kuo greiciau. Mano tyrimai, palyginus su tavaisiais, buvo tik padvigubeje, po savaites ligonines - nelabai kas ir pakito, trupuciuka nukrito, taciau anot gydytoju - vienintelis vaistas - gimdymas. jie ir nelabai tikejosi, kad pageres. Be abejo, noreciau, kad leliukas naturaliai pagal savo laikroduka gimtu. Jeigu per ateinancia savaite negimdau - greiciausiai skatins. Mano dar jokio atsidarymo nera, kaklelis dar tik tuosiasi. Greicau jis pasiruostu:))))

sekmes ir laikykis.
<nemiga<pievoje<
sėkmės ir tau 4u.gif
vaikiukas
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 01, 19:53)
sėkmės ir tau  4u.gif
*

labas nemiga pievoje, labai butu idomu suzinoti "'tavosios"'
cholestazes baigimosi istorija.
Olesta
QUOTE(vaikiukas @ 2008 05 31, 19:15)
Sveikos mielosios,
*

Sveikute, man situacija pažįstama iki skausmo, nors ir išgyventa prieš tris metus...viskas irgi prasidėjo nuo niežėjimo, galvodavau, kad tempiasi oda, oda buvo be proto sausa, tai mesdavau bėdą kosmetiniams dalykams, kol vieną dieną nepasisakiau gydytojai, kad mane vargina viso kūno niežėjimas, tada buvo ekstra padaryti tyrimai, kepenų fermentai viršijo normas labai daug kartų, todėl iš karto gavau siuntimą gultis į ligoninę...ligoninėje gavau daug lašelinių, iki išprotėjimo reikėdavo skaičiuoti kiek lašų išgėriau ir kiek pasišlapinau doh.gif nuo lašelinių per dvi savaites pagerėjo ir mano prašymu buvau paleista į tobulinimosi kursus, nors gydytojai pasakė, kad Tu dar iki gimdymo grįši, buvo likęs mėnuo iki termino...vos pratraukiau savaitę kursų, kaip vėl pablogėjo sveikata, kojos vėl ištino tiek, kad nesimatė kur kelias, kur pėda ir tada jau grįžau atgal į ligoninę, kur dar farširuojama tris savaites lašelinėmis ir Ursofalk piliulėmis pragyvenau iki 38 nėštumo savaitės, tada ryte atėjo gydytoja, gavusi biocheminio kraujo tyrimo atsakymą ir pasakė, kad laukti nebegali ilgiau nei minutės, arba gimdau, arba gimdau, o kur tu gimdysi, jei dar dvi savaitės iki gimdymo doh.gif trys dienos kas antrą dieną Oksitocino po 6 valandas ir per neparuoštus gimdymo takus priverstinis gimdymas 38 savaitę doh.gif kepenų fermentų normos buvo viršytos šimtą kartų, buvau perspėta, kad jei prireiks narkozės, neaišku ar atlaikys kepenys verysad.gif jau tada kaip susiutau, tai matyt iš to pasiutimo ir pagimdžiau savo pirmagimę 4u.gif šita cholestazė turėjo įtakos ne tik mano, bet ir mergaitės sveikatai, nors kuo labiau jinai auga, tuo tų liekamųjų reiškinių mažėja, tai tikiuosi, kad ir išaugs. Mano tinimai ir kepenų rodikliai susitvarkė praėjus dviems mėnesiams po gimdymo, o dabar laukiuosi 26 savaitę nestuke.gif antrojo vaikelio, dukrytei trys metukai ir mėnuo, o antras nėštumas skiriasi kaip diena nuo nakties....nos buvo manoma, kad toksikozė prasidės anksčiau nei su pirmuoju nėštumu, gal todėl, kad laukiuosi berniuko, o gal taip organizmui dabar reikia, negali žmogus žinoti, bet visoms susidūrusioms su cholestaze, linkiu kuo geriausios sveikatytės ir sveikų mažylių 4u.gif
<nemiga<pievoje<
QUOTE(vaikiukas @ 2008 06 07, 19:53)
labas nemiga pievoje, labai butu idomu suzinoti "'tavosios"'
cholestazes baigimosi istorija.
*

sveika

mano cholestazės baigimosi istorija yra tokia, kad, sulaukus pilnų 38 nėštumo savaičių, buvo skatinamas gimdymas. šiaip pas mane tuo metu jau buvo 4 cm atsidarymas, vyliausi, kad suėjus 38 savaitėms bus pakartoti kraujo tyrimai, nes po vaistų vartojimo jaučiausi geriau ir labai norėjau sulaukti natūralaus gimdymo pradžios, ką jau ir organizmas rodė netoli esant, bet.... gavau siuntimą į gimdyklą, ten man nuleido vandenis, o po pusantros valandos, kaip ir daugumai gimdyvių, pradėjo leisti skatinamuosius.
gimdymą prisimenu kaip gerą skaudulį, bet viso to finiše jau savaitė kaip turiu mergytę kruopytę ilgais juodais plaukučiais wub.gif wub.gif wub.gif
<nemiga<pievoje<
QUOTE(Stasikė @ 2008 06 09, 11:37)
šita cholestazė turėjo įtakos ne tik mano, bet ir mergaitės sveikatai, nors kuo labiau jinai auga, tuo tų liekamųjų reiškinių mažėja, tai tikiuosi, kad ir išaugs. Mano tinimai ir kepenų rodikliai susitvarkė praėjus dviems mėnesiams po gimdymo, o dabar laukiuosi 26 savaitę nestuke.gif antrojo vaikelio, dukrytei trys metukai ir mėnuo, o antras nėštumas skiriasi kaip diena nuo nakties....nos buvo manoma, kad toksikozė prasidės anksčiau nei su pirmuoju nėštumu, gal todėl, kad laukiuosi berniuko, o gal taip organizmui dabar reikia, negali žmogus žinoti, bet visoms susidūrusioms su cholestaze, linkiu kuo geriausios sveikatytės ir sveikų mažylių 4u.gif
*

sveika

man smalsu, o kokie liekamieji cholestazės požymiai pasireiškė tavo pirmagimei? ....

aš tai net bijau pagalvoti apie antrą nėštumą.... verysad.gif
Olesta
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 10, 17:18)
sveika

man smalsu, o kokie liekamieji cholestazės požymiai pasireiškė tavo pirmagimei? ....

aš tai net bijau pagalvoti apie antrą nėštumą.... verysad.gif
*

4u.gif oi nereikia bijoti to, ko nežinai pasikartos ar ne g.gif kaip ir rašiau į az, kad užsitęsusi naujagimių gelta tai tikrai to pasekmė buvo, o pseudoalergija, kuri su amžiumi nyksta įrodymų nėra, kad nuo toksikozės liko...aš irgi bijojau antro nėštumo, o iš tos didelės baimės esu jau 26 savaitės antrą kart nėštukė, šį kart nešioju gydytojų manymu berniuką ir jokios toksikozės kol kas nejaučiu bigsmile.gif
una
Na, aš irgi iš kadaise patyrusių tą "džiaugsmelį", mano atveju jis vadinosi cholestazinė hepatozė. Laimei, fermentai per visą stebėjimo laiką viršijo normą tai 5, tai 7 kartus, bet ne 10 ir juo labiau ne 100. Buvo užspausti tulžies latakai ir sutrikęs tulžies nutekėjimas. Šiaip man darė cezarį 38 sav. O pasireiškė gal 34 savaitę maždaug - niežulys ir a la alerginis bėrimas ant rankų iki alkūnių ir ant pilvo, tokios siaubingai niežtinčios raudonos dėmės. Beje, man liko prastos pagadintos kepenys. Bėrimas išnyko palaipsniui dar iki gimdymo. Vaikui geltos nebuvo.
Nežinau, ar su tuo bent kiek susiję, bet mane pykino beveik visą nėštumą, gal tik pabaigoje mažiau.
Olesta
QUOTE(una @ 2008 06 11, 22:16)
Na, aš irgi iš kadaise patyrusių tą "džiaugsmelį", mano atveju jis vadinosi cholestazinė hepatozė. Laimei, fermentai per visą stebėjimo laiką viršijo normą tai 5, tai 7 kartus, bet ne 10 ir juo labiau ne 100. Buvo užspausti tulžies latakai ir sutrikęs tulžies nutekėjimas. Šiaip man darė cezarį 38 sav. O pasireiškė gal 34 savaitę maždaug - niežulys ir a la alerginis bėrimas ant rankų iki alkūnių ir ant pilvo, tokios siaubingai niežtinčios raudonos dėmės. Beje, man liko prastos pagadintos kepenys. Bėrimas išnyko palaipsniui dar iki gimdymo. Vaikui geltos nebuvo.
Nežinau, ar su tuo bent kiek susiję, bet mane pykino beveik visą nėštumą, gal tik pabaigoje mažiau.
*

4u.gif tas „džiaugsmelis“ teisingai taip ir vadinasi smile.gif nėščiųjų cholestazinė hepatozė....
man be tulžies pūslės buvo pakenkti ir inkstai, 2-3 mėnesius iki gimdymo buvau pamiršusi kaip atrodo čiurnos kauliukai, nes kojų storis būdavo nuo šlaunų lygus su pėdom. Į paskutinę apžiūrą akušerijos patologijos skyriuje konsiliumui ėjau basomis, nes netilpdavo kojos net į vyro tapkes doh.gif veidas, rankos iki pietųkol nesulašindavo lašelinių, tai atrodo susproginės nuo tempimo. Buvo planuojamas Cezaris, bet kai paskutinį rytą pamatė gydytojai kepenų fermentų tyrimus, buvau informuota, kad lauksime stebuklo blink.gif
o aš per anksti čia pasidžiaugiau savo gera antrojo nėštumo savijauta verysad.gif aną savaitę dariausi gliukozės tolerancijos testą ir jo rezultatai schmoll.gif pabandysiu šiandien pasikalbėti su mūsų endokrinologais (aš pati medikė), tai pažiūrėsim ką pasiūlys daryti dėl per aukšto cukraus...ginekologė jau vakar siūlė tiesiai į Kauno klinikas važiuoti, bet paskui paabejojo, kad gal dar per mažas nėštumas ir paliko konsultuotis čia unsure.gif šeimoje niekas nesirgo CD, na bent jau nežinau tokio atvejo... unsure.gif
Olesta
QUOTE(Stasikė @ 2008 06 12, 06:56)
4u.gif tas „džiaugsmelis“ teisingai taip ir vadinasi smile.gif nėščiųjų cholestazinė hepatozė....
man be tulžies pūslės buvo pakenkti ir inkstai, 2-3 mėnesius iki gimdymo buvau pamiršusi kaip atrodo čiurnos kauliukai, nes kojų storis būdavo nuo šlaunų lygus su pėdom. Į paskutinę apžiūrą akušerijos patologijos skyriuje konsiliumui ėjau basomis, nes netilpdavo kojos net į vyro tapkes doh.gif veidas, rankos iki pietųkol nesulašindavo lašelinių, tai atrodo susproginės nuo tempimo. Buvo planuojamas Cezaris, bet kai paskutinį rytą pamatė gydytojai kepenų fermentų tyrimus, buvau informuota, kad lauksime stebuklo blink.gif
o aš per anksti čia pasidžiaugiau savo gera antrojo nėštumo savijauta verysad.gif  aną savaitę dariausi gliukozės tolerancijos testą ir jo rezultatai schmoll.gif pabandysiu šiandien pasikalbėti su mūsų endokrinologais (aš pati medikė), tai pažiūrėsim ką pasiūlys daryti dėl per aukšto cukraus...ginekologė jau vakar siūlė tiesiai į Kauno klinikas važiuoti, bet paskui paabejojo, kad gal dar per mažas nėštumas ir paliko konsultuotis čia unsure.gif šeimoje niekas nesirgo CD, na bent jau nežinau tokio atvejo... unsure.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif buvau jau pas endokrinologę, paskyrė dietą ir gliukozės stebėjimą, diabeto nėra thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
una
QUOTE(Stasikė @ 2008 06 12, 12:16)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif buvau jau pas endokrinologę, paskyrė dietą ir gliukozės stebėjimą, diabeto nėra thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Stasike, tas gerai.
O man buvo apreikšta, kad kito nėštumo metu tas "džiaugsmas" 90 proc. pasikartos ir yra grėsmė netekt kepenų (t.y. jie bus pakenkti kaip nuo hepatito, ko pasėkoj gali reikėti transplantacijos). Aišku, gali iki to ir neprieiti, bet kad labiau pakenks kepenim, faktas. Na, nebent sugalvočiau vaiką turėt nuo kito vyro, ir vaikas būtų mažesnis už pirmąjį ir pan. lotuliukas.gif Šiaip idėja... g.gif biggrin.gif
Bet kadangi turiu ir visokių kitokių sveikatos problemų, kažkaip labai ir nesiraunu to kito vaiko...

Čia aš negąsdinu, jei ką. Čia taip man asmeniškai. Mano mažas dubuo, vaikui nėra kur dėtis, todėl man jis neišvengiamai lipa ant tulžies ir dėl to viskas eina į kepenis. Jei pas moterį "vietos užtenka", vaikas gali rasti ir kokią kitą poziciją, tada nebūtinai kartosis ta hepatozė.
auksineblondine
Sveikos likimo drauges 4u.gif
As si 'malonuma' apturejau pries beveik 1.5 metu, su pirmagime. Man niezuliai prasidejo gan anksti, koki 7men, bet tuo metu buvau UK ir ten man vis kartojo, kad oda tempiasi ir niezti, kraujo tyrimai virsijimo nerode. Bet jau nuo tu niezuliu as naktim nemiegodavau, iki kraujo kasydavausi. Veliau 34sav prasidejo siaubingas niezejimas, kaip alergija, tada jau kraujo turimai parode 10 kartu virsyta. 37sav mane pagulde skatinimui ir pagimdziau po keliu dienu savo pupa.
Dabar vel laukiuosi 26sav ir vis su baime laukiu, kada prasides tas niezulys. Taip noreciau jo nesulaukti ir baisiai nenoriu skatinimo schmoll.gif
Man tik nieks nesake, kad gali buti pasekmiu kepenims, po to man kepenis tyre, tai viskas gerai buvo unsure.gif
Stasike linkiu tau, kad sis brudas nepasikartotu 4u.gif

Olesta
QUOTE(auksineblondine @ 2008 06 13, 10:10)
Sveikos likimo drauges  4u.gif
As si 'malonuma' apturejau pries beveik 1.5 metu, su pirmagime. Man niezuliai prasidejo gan anksti, koki 7men, bet tuo metu buvau UK ir ten man vis kartojo, kad oda tempiasi ir niezti, kraujo tyrimai virsijimo nerode. Bet jau nuo tu niezuliu as naktim nemiegodavau, iki kraujo kasydavausi. Veliau 34sav prasidejo siaubingas niezejimas, kaip alergija, tada jau kraujo turimai parode 10 kartu virsyta. 37sav mane pagulde skatinimui ir pagimdziau po keliu dienu savo pupa.
Dabar vel laukiuosi 26sav ir vis su baime laukiu, kada prasides tas niezulys. Taip noreciau jo nesulaukti ir baisiai nenoriu skatinimo  schmoll.gif
Man tik nieks nesake, kad gali buti pasekmiu kepenims, po to man kepenis tyre, tai viskas gerai buvo  unsure.gif
Stasike linkiu tau, kad sis brudas nepasikartotu  4u.gif
*

Tai gal likimo draugė kaip ir aš laukiasi berniuko? Tai hepatozės gali laukti nelaukusi, nesulauksi bigsmile.gif bent jau man taip aiškino daktariukai, bet dėl šventos ramybės šįryt pasidariau kepenų fermentų tyrimus, kad ramiau miegotųsi lotuliukas.gif tai kartu apytikriai gimdysim, jei abiems po 26 savaitėles, tik mano pirmagimei 3 metukai ir mėnuo wub.gif
kas dėl dubens ir vaikelio dydžio, tai nei aš iš siaurųjų, nei vaikas didelis buvo, gimė 3558 g, 55 cm (38 savaičių), aš tai sudėjimo oho ho, bet galbūt turėjo įtakos tai, kad tulžies pūslė pas mane yra netaisyklingos padėties, užlinkusi kitaip tariant, aš ir ne nėščia su ja vargdavau, pastovus kartumas burnoj schmoll.gif bet pagėriau tam tikrų vaistelių ir aprimo viskas....
Papildyta:
QUOTE(una @ 2008 06 12, 15:42)
Stasike, tas gerai.
O man buvo apreikšta, kad kito nėštumo metu tas "džiaugsmas" 90 proc. pasikartos ir yra grėsmė netekt kepenų (t.y. jie bus pakenkti kaip nuo hepatito, ko pasėkoj gali reikėti transplantacijos). Aišku, gali iki to ir neprieiti, bet kad labiau pakenks kepenim, faktas. Na, nebent sugalvočiau vaiką turėt nuo kito vyro, ir vaikas būtų mažesnis už pirmąjį ir pan.  lotuliukas.gif Šiaip idėja...  g.gif  biggrin.gif
Bet kadangi turiu ir visokių kitokių sveikatos problemų, kažkaip labai ir nesiraunu to kito vaiko...

Čia aš negąsdinu, jei ką. Čia taip man asmeniškai. Mano mažas dubuo, vaikui nėra kur dėtis, todėl man jis neišvengiamai lipa ant tulžies ir dėl to viskas eina į kepenis. Jei pas moterį "vietos užtenka", vaikas gali rasti ir kokią kitą poziciją, tada nebūtinai kartosis ta hepatozė.
*

Čia mūsų daktarai mėgsta gąsdinti, gąsdinti ir dar kartą gąsdinti...tai kiek dabar Jūsų pirmagimiui vaikeliui? Man po gimdymo paklausus gydytojų, kokia tikimybė, kad su antru bus tas pats, pasakė, arba prasidės anksčiau nei su pirmu, arba visai nebus g.gif ot ir galėjau svarstyti kaip noriu, noriu rizikuoti ar ne, bet Dievulis pasijuokė iš mano planų ir nešioju netyčiuką mažuliuką thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif niekada nepamiršiu savo pirmojo apsilankymo pas ginekologą dėl nėštumo - „per anksti atėjai, sako, vaikščiok dar porą mėnesių, dar persileisi“ doh.gif tai pasakiusi, kad pakartotinai aš pas veterinarą nebeateisiu, uždariau duris ir daugiau pas jį nesirodžiau schmoll.gif tada atradau savo dbartinę gydytoją privačiai, susimoku, bet esu prižiūrėta, laiku padaryti tyrimai, laiku pastebėta ir laiku imta gydyti cholestazė ir dabar aš irgi labai puikios nuomonės apie ją nestuke.gif

Visoms mamytės linkiu kuo sveikesnio vaikščiojimo ir sveikų leliukų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
auksineblondine
QUOTE(Stasikė @ 2008 06 13, 18:14)
Tai gal likimo draugė kaip ir aš laukiasi berniuko? Tai hepatozės gali laukti nelaukusi, nesulauksi bigsmile.gif
*

Taigi echoskopas lyg ir parode berniuka bigsmile.gif Pradziuginai mane nerealiai, bet bijau tuom tiket, nes visi daktarai karksejo, kad vel kartosis. Nors mano gydytoja sake, kad jei labai prisiziuresiu ka valgau, gal kokiu fermentu pagersiu veliau, tai galima ir isvengti unsure.gif
Taigis aciu tau, likimo drauge, kad nors kiek vilties iziebei biggrin.gif 4u.gif
O gimdyt man terminas rugsejo vidury rolleyes.gif
@@vandeniuke@@
Sveikutes,
turejau ir as sia bjaurybe liga doh.gif Man prasidejo gan ankisti apie 5-6 men, ir po kokiu 2 men tik nustate kas istikruju yra, oi kankinausi, naktimis nemiegojau, kasydavausi iki krauju doh.gif doh.gif Kai nustate pradejau gerti usofalka (lygtais taip vadinasi) ir pamazu stojo fermentai. Visa ta laika gulejau ligoninese, kaip sunku buvo verysad.gif Gydytojai sakydavo bent iki 37 savaiciu kad pavyktu isnesioti, bet as savo mazyle isnesiojau iki 39 savaiciu, po to su skaitinamaisiais pagimdziau wub.gif

Sekmes jums nesiojant stebuklelius wub.gif wub.gif wub.gif Tikekimes kad sitos bjaurybes nesikartos schmoll.gif
Olesta
QUOTE(auksineblondine @ 2008 06 14, 09:38)
Taigi echoskopas lyg ir parode berniuka  bigsmile.gif Pradziuginai mane nerealiai, bet bijau tuom tiket, nes visi daktarai karksejo, kad vel kartosis. Nors mano gydytoja sake, kad jei labai prisiziuresiu ka valgau, gal kokiu fermentu pagersiu veliau, tai galima ir isvengti  unsure.gif
Taigis aciu tau, likimo drauge, kad nors kiek vilties iziebei  biggrin.gif  4u.gif
O gimdyt man terminas rugsejo vidury  rolleyes.gif
*

thumbup.gif man atrodo, kad vyk baimes į šalį, jei jau iki 26 savaičių ta bjaurastis nepasirodė, tai ir nebus jos, kas čia beliko iki to rugsėjo, juokas vienas, man su pirmagime labai anksti prasidėjo, panašiai nuo 20 savaitės, tai taip ir vargau iki 38 sav., kol neužskatino....
dabar dar prisiminiau anekdotą, mane mano rūpestuolė ginekologė nusiuntė pas nėščiųjų terapeutę, kai dar buvo 17 sav. nėštumo, tai ši man liepė pasidaryti biocheminius kraujo tyrimus dėl kepenų fermentų ištyrimo ir......... doh.gif liepė gerti nėščiosioms skirtą aspiriną doh.gif tam, kad neprasidėtų toksikozė g.gif galvoji gėriau, dudki, gerai jaučiausi, išėjau iš kabineto, pagalvojau, kad kol nežinau tyrimų atsakymų, figa aš gersiu kokį brūdą, jau Ursofalko per praeitą nėštumą pririjau, vaikas iš alergijų tik po 3 metų kapstytis pradėjo, nu jau neeeee blink.gif praėjo tos kelios dienos, kol gavau tyrimų atsakymus, tyrimai thumbup.gif net minties jokios, kad kepenys būtų kuo nepatenkintos drinks_cheers.gif taip ir likau negėrusi jokio aspirino, o po savaitės pasidariau echoskopiją ir sužinojau, kad laukiuosi berniuko nestuke.gif bigsmile.gif dar niekur neteko skaityti, kad nešiojant skirtingų lyčių kūdikėlius cholestazė kartotųsi..... drinks_cheers.gif drąsiau mergaitės, artinasi finišo tiesioji nestuke.gif beje mano terminas rugsėjo 19 d.
Olesta
QUOTE(una @ 2008 06 12, 15:42)
Stasike, tas gerai.
O man buvo apreikšta, kad kito nėštumo metu tas "džiaugsmas" 90 proc. pasikartos ir yra grėsmė netekt kepenų (t.y. jie bus pakenkti kaip nuo hepatito, ko pasėkoj gali reikėti transplantacijos). Aišku, gali iki to ir neprieiti, bet kad labiau pakenks kepenim, faktas. Na, nebent sugalvočiau vaiką turėt nuo kito vyro, ir vaikas būtų mažesnis už pirmąjį ir pan.  lotuliukas.gif Šiaip idėja...  g.gif  biggrin.gif

*

Aš vis galvoju, o prie ko čia vyras g.gif jei hormonams taip susišviečia....vat ką jau keletoje straipsnių pastebėjau, tai, kad hepatozė kartojasi nešiojant tos paties lyties kūdikius wub.gif hepatozė šiaip nėščiosios, o ne jos vyro bėda...gal pas kitą gydytoją pasiklausk dar blush2.gif nes aš va atsiėmiau šiandien kepenų fermentų tyrimus, rytoj 27 nėštumo savaitės, o kepenys ramios kaip belgas thumbup.gif
auksineblondine
As vakar buvau echo darytis, tai man daktare dar patvirtino, kad berniukas thumbup.gif Uzklausiau jos apie ta berniuko nesiojimo ir cholestazes rysi, tai ji nezinojo, sake, gal nesiojant berniuka maziau estrogenu gaminasi, tai gal del to g.gif
Seip mano lialia savaitele paaugo, ta prasme, kad nuo pradziu rode dvi savaites mazesni nestuma, o va vakar turejo buti 26 sav, o sake pilnai 27sav atitinka rolleyes.gif Tai gimdymas nusimato tarp rugsejo 15d. ir 20d.

Stasike dziaugiuosi uz tave, kad kepenys geros 4u.gif Ziurek gal dar abi viena diena gimdysim biggrin.gif
una
QUOTE(Stasikė @ 2008 06 17, 17:42)
Aš vis galvoju, o prie ko čia vyras g.gif jei hormonams taip susišviečia....vat ką jau keletoje straipsnių pastebėjau, tai, kad hepatozė kartojasi nešiojant tos paties lyties kūdikius wub.gif hepatozė šiaip nėščiosios, o ne jos vyro bėda...gal pas kitą gydytoją pasiklausk dar blush2.gif nes aš va atsiėmiau šiandien kepenų fermentų tyrimus, rytoj 27 nėštumo savaitės, o kepenys ramios kaip belgas thumbup.gif
*

Vyras? biggrin.gif Nu kaip prie ko - šio vyro vaikai turi polinkį būti dideli. Reik rasti vyrą, kurio vaikai būna mažesni ir taip bandyti užsitikrinti, kad nebus hepatozės, nes mažesnis vaikas tiek neužspaus tulžies smile.gif Bajeris autorizuotas medikų, beje.
Ne, Stasike, jei rimtai, tai mažai ką padėtų. Ką ten gydytojų klausinėsi, aš jau pati tuoj įgysiu tos profesijos diplomą dėl visokių ten bėdų.
O šiaip galimas daiktas, kad jei laukčiausi mergaitės, organizmas taip nekvailiotų, kaip aną kartą, labai gali būti. Bet artimiausią penkmetį - jokių mergaičių, jokių berniukų smile.gif
vaikiukas
QUOTE(una @ 2008 06 18, 15:51)
Vyras?  biggrin.gif Nu kaip prie ko - šio vyro vaikai turi polinkį būti dideli. Reik rasti vyrą, kurio vaikai būna mažesni ir taip bandyti užsitikrinti, kad nebus hepatozės, nes mažesnis vaikas tiek neužspaus tulžies  smile.gif Bajeris autorizuotas medikų, beje.
Ne, Stasike, jei rimtai, tai mažai ką padėtų. Ką ten gydytojų klausinėsi, aš jau pati tuoj įgysiu tos profesijos diplomą dėl visokių ten bėdų.
O šiaip galimas daiktas, kad jei laukčiausi mergaitės, organizmas taip nekvailiotų, kaip aną kartą, labai gali būti. Bet artimiausią penkmetį - jokių mergaičių, jokių berniukų  smile.gif
*

labas visoms, as jau pagimdziau! Suejo 40 savaiciu ir teko gultis ant gimdymo stalo, buvo skatinimas ir pagimdziau nuostabia dukryte. Pati asmeniskai nejauciu jokiu cholestazes padariniu, del mergytes -geltos nebuvo. Mergyte sveika ir guvi.
labai tikiuos, kad kitais kartais sis reikalas nepasikartos.
Sveikatos visoms ir laikykites.
Olesta
QUOTE(vaikiukas @ 2008 06 19, 19:44)
labas visoms, as jau pagimdziau! Suejo 40 savaiciu ir teko gultis ant gimdymo stalo, buvo skatinimas ir pagimdziau nuostabia dukryte. Pati asmeniskai nejauciu jokiu cholestazes padariniu, del mergytes  -geltos nebuvo. Mergyte sveika ir guvi.
labai tikiuos, kad kitais kartais sis reikalas nepasikartos.
Sveikatos visoms ir laikykites.
*

Valio, sveikiname labai labai ir džiaugiamės, kad Jums viskas gerai drinks_cheers.gif
vaikiukas
QUOTE(Stasikė @ 2008 06 19, 22:48)
Valio, sveikiname labai labai ir džiaugiamės, kad Jums viskas gerai drinks_cheers.gif
*

kokia dar galiu patirtimi pasidalinti del sios problemeles? esu skaiciusi, kad cholestaze gali issaukti kudikio spaudimas, t.y. kai jis spaudzia kepenis. Kazkodel man norisi sia priezasti matyti, nes dukryte tikrai daugiausia budavo desineje puseje ir budavo taip ta sona tempdavo, kad atrodo plis. automatiskai taip ir kepenis spausdavo.... bent jau man taip atrodo.

tiesa, mergyte gime labai kompaktiska - 3000 gr.
Agnestar
sveikos mamytes...niu va, mums 34 savaites ir gyvent nebegalim...dbr po visas ligonines mus taso ir tyrimus daro...itaria man ta pacia problema kaip ir jums, bet...mano fermentu tikrai nera tiek padideja...tik truputi virsyja leistinas ribas...
tad man smalsu, o jus beria ?ir kur?
nes mano visas pilvas isbertas dbr ir kojos yra tiesiog isvagotas spuogeliais, kuriuos siaubingai niezti...naktim nebegaliu miegoti, nes priesingu atveju nusidraskau iki kraujo ir kitadiena pilva skauda taip kad nepaeinu verysad.gif
nz ka bedaryti...nes pas gydytoja tik po svenciu... verysad.gif
vaikiukas
QUOTE(Agnestar @ 2008 06 23, 13:00)
sveikos mamytes...niu va, mums 34 savaites ir gyvent nebegalim...dbr po visas ligonines mus taso ir tyrimus daro...itaria man ta pacia problema kaip ir jums, bet...mano fermentu tikrai nera tiek padideja...tik truputi virsyja leistinas ribas...
tad man smalsu, o jus beria ?ir kur?
nes mano visas pilvas isbertas dbr ir kojos yra tiesiog isvagotas spuogeliais, kuriuos siaubingai niezti...naktim nebegaliu miegoti, nes priesingu atveju nusidraskau iki kraujo ir kitadiena pilva skauda taip kad nepaeinu verysad.gif
nz ka bedaryti...nes pas gydytoja tik po svenciu... verysad.gif
*

man bere rankas (vietos prie nykscio, tarpupirsciai) bei koju ciurnas ir tarpupirscius. Kai tai pasakiau guledama ligonineje gydytojams, sake, kad tai nera su cholestaze susije. Taciau man po vaistu vartojimo praejo, todel as kazkaip linkusi tai susieti. gal as klystu....
Kasytis buciau galejusi nerealiai, bet stengiausi to nedaryti. Galvojau, kad tai alergija, vaiksciojau net pas alegologus, taciau jie nemate problemos.
una
QUOTE(vaikiukas @ 2008 06 24, 15:54)
man bere rankas (vietos prie nykscio, tarpupirsciai) bei koju ciurnas ir tarpupirscius. Kai tai pasakiau guledama ligonineje gydytojams, sake, kad tai nera su cholestaze susije. Taciau man po vaistu vartojimo praejo, todel as kazkaip linkusi tai susieti. gal as klystu....
Kasytis buciau galejusi nerealiai, bet stengiausi to nedaryti. Galvojau, kad tai alergija, vaiksciojau net pas alegologus, taciau jie nemate problemos.
*

Aš kažkaip abejočiau ta medikų "tiesa" šioje vietoje. Tiesiog jie daug ko mokomi kaip grynos teorijos, juk patys tai nėra visu kuo sirgę ir "ant savęs" išbandę. Į klasikinį cholestazės apibrėžimą neįeina bėrimai, tai reiškia, jų ir neturi būti doh.gif čia šiaip tiesiog, "kažkas, ko nesuprantam" doh.gif Aišku, gal daug ko ir neberia, bet mane bėrė klaikiai, ir niekaip netikėčiau, kad nuo kažko kito - sutapo laikas idealiai. Kai tik pradėjo atsirasti bėrimai, atsirado ir niežulys. O bėrimai buvo panašūs į... na, kas prisimena, kai dar gamindavo nikelines laikrodžių apyrankes ir pan. daiktus, tai kai kam būdavo vadinama kontaktinė alergija, tokios raudonos dėmės ir kieti smulkūs spuogeliai, niežtintys iki išprotėjimo. Bent aš turėjau tokią "nikelinę" alergiją. Tad štai tas "cholestazinis" bėrimas nėštumo metu buvo būtent toks - visas pilvas ir rankos iki alkūnių ir net toliau, kai kur nusikasydavau iki kraujo - daug stengtis nereikėjo, tik pabrauk smarkiau, ir kraujas doh.gif
Gydytojai sakė šitaip: GAL tai nesusiję su cholestaze, bet tikrai nežinom, tai atrodo blogai, ir išvis, marš gimdyti 35 sav. Tai dar su privačiais gyd. "išsiderėjau" tris savaites, dariausi kepenų fermentus kas kelios dienos, sekėm, ar neblogėja, ir toliau neblogėjo, ačiū Dievui, tai va taip ir sulaukiau tų 38, o "valstybiniai" būt išgimdę kokių 36 sav., tuo neabejoju.
Agnestar
Na sveikos dar karta...
vakar mane pratampe visa diena po klinikas ir galiausiai pasake, kad man dermatitas...
ne kokia choleostaze ar kaip ten, bet butent dermatitas ir kad galiu nusiteikti jog tai nepraeis iki gimdymo... verysad.gif
cholestaze negali buti, nes yra niezulys ir berimas verysad.gif
na vienu zodziu...yra baisu verysad.gif gal kas zinot kaip sumazinti toki niezuli?nes naktim nemiegu...vaistai israsyti nepadeda...nbz ir ka sakyti...kunas visasa raudonas isskyrus nugara, oda atrodo lyg nudeginta.. verysad.gif
ralija
QUOTE(Agnestar @ 2008 06 26, 18:46)
Na sveikos dar karta...
vakar mane pratampe visa diena po klinikas ir galiausiai pasake, kad man dermatitas...
ne kokia choleostaze ar kaip ten, bet butent dermatitas ir kad galiu nusiteikti jog tai nepraeis iki gimdymo... verysad.gif
cholestaze negali buti, nes yra niezulys ir berimas verysad.gif
na vienu zodziu...yra baisu verysad.gif gal kas zinot kaip sumazinti toki niezuli?nes naktim nemiegu...vaistai israsyti nepadeda...nbz ir ka sakyti...kunas visasa raudonas isskyrus nugara, oda atrodo lyg nudeginta.. verysad.gif
*

Sveika,
man taip buvo: vienos klinikos fermentų tyrimas pakitęs, atvaziuoju su siuntimu į klinikas -padaro tyrimus-kepenų fermentai norma, bet niežulys, nemiga yra. Atsiuntė odos gyd, ši paliūlė paprastą kremą (A-derma naudojau)panaudoti -nieko nepraėjo. Pirmą kartą klinikose gulėjo dėl to 34sav., paskui atvykau 38: situacija ta pati tik dar ir pilvas truputį pabertas, toks lyg paraudęs...visdėlto gyd nusprendė daryti cezarį, nors klinikų tyrimai vėl buvo geri.
Po cezario niežulio kaip nebūta,net pamiršus buvau...
Tai štai -cholestazės man "nepripaišė", bet visi simptomai rodė į ją...
Merkuris
Iš tiesų tas bėrimas smulkiais spuogeliais ir niežulys tikrai yra cholestazės požymiai, nors literatūroje rašoma tik apie niežulį. Man viskas nuo jų ir prasidėjo trečią mėnesį, o nuo penkto atsirado rudos niežtinčios dėmės ant kūno nuo krūtinės iki šlaunų, naktim miegot negalėdavau. Man darė kepenų fermentų tyrimus, pakitimų nerado. Tada siuntė pas odos, o ten labai paprastai pripaišė niežus blink.gif , tepiausi jų išrašytu tepalu, nepagėrėjo nė kiek. Tada daktarai nusprendė, kad čia paprastas nėščiųjų niežulys, kuris praeis pagimdžius. 35 savaitę pakartojo kepenų fermentų tyrimus, o kol laukiau atsakymo, prieš laiką pagimdžiau savo mažiuką. Per gimdymą sužinojau, kad kažkuris fermentas yra nežymiai padidėjęs, ir to užteko, kad man įrašė cholestazes. Ir visi niežėjimai pasibaigė kelios dienos po gimdymo.
Dabar laukiuosi antrojo, 11 savaitę pajutau pirmuosius niežuliukus ir ant pirštų atsirado tie nelemtieji spuogiukai, jau gavau siuntimą į klinikas ir tikiu, kad taip paprastai jie su savo niežais neatsifutbolins cool.gif
Šiaip nemanau, kad liga prasideda, kai vaisius užspaudžia kepenis, nes man visas procesas prasidėjo gana anksti. Ši liga yra arba genetiškai paveldima (sirgo giminės moterys), arba atsiranda dėl hormonų pakitimų. Straipsnis
vaikiukas
QUOTE(Merkuris @ 2008 10 03, 14:43)
Iš tiesų tas bėrimas smulkiais spuogeliais ir niežulys tikrai yra cholestazės požymiai, nors literatūroje rašoma tik apie niežulį. Man viskas nuo jų ir prasidėjo trečią mėnesį, o nuo penkto atsirado rudos niežtinčios dėmės ant kūno nuo krūtinės iki šlaunų, naktim miegot negalėdavau. Man darė kepenų fermentų tyrimus, pakitimų nerado. Tada siuntė pas odos, o ten labai paprastai pripaišė niežus  blink.gif , tepiausi jų išrašytu tepalu, nepagėrėjo nė kiek. Tada daktarai nusprendė, kad čia paprastas nėščiųjų niežulys, kuris praeis pagimdžius. 35 savaitę pakartojo kepenų fermentų tyrimus, o kol laukiau atsakymo, prieš laiką pagimdžiau savo mažiuką. Per gimdymą sužinojau, kad kažkuris fermentas yra nežymiai padidėjęs, ir to užteko, kad man įrašė cholestazes. Ir visi niežėjimai pasibaigė kelios dienos po gimdymo.
Dabar laukiuosi antrojo, 11 savaitę pajutau pirmuosius niežuliukus ir ant pirštų atsirado tie nelemtieji spuogiukai, jau gavau siuntimą į klinikas ir tikiu, kad taip paprastai jie su savo niežais neatsifutbolins  cool.gif
Šiaip nemanau, kad liga prasideda, kai vaisius užspaudžia kepenis, nes man visas procesas prasidėjo gana anksti. Ši liga yra arba genetiškai paveldima (sirgo giminės moterys), arba atsiranda dėl hormonų pakitimų. Straipsnis
*

Merkuri, kaip tavo situacija su niezejimais, ar pasitvirtino ta bjaurybe cholestaze?
As dariaus kepenu fermento tyrima po gimdymui praejus 3 men.- viskas OK, tik tulzis prispildziusi turinio ir sustoreje sieneles - isvada, kad reikia valyti. bandysiu tai tvarkyti arbatomis, kurios varo tulzi.

sveikatos!
kiršė
sveikos, likimo draugės 4u.gif

mane nuo 34 sav. ėmė kankinti viso kūno niežulys ir kuo toliau, tuo baisesnis - naktim nemiegodavau, o dienom kaip beždžioniukas vis kažkurią kūno vietą kasau biggrin.gif
iš pradžių kreipiausi pas dermatologą, jis padarė biocheminį kraujo tyrimą ir iškart pamatė problemą, visi kepenų rodikliai buvo daug kartų virš normos blink.gif
dar tą pačią dieną ligoninėj atsidūriau, kur lašelinės, ursosan kapsulės, bet nelabai man ką padėjo - niežėjo ir viskas. 38 sav. pagimdžiau planiniu gimdymu su skatinamaisiais ir jau savaitė savo mažyliu džiaugiuosi wub.gif

per kiek laiko jums po gimdymo visi požymiai praėjo? g.gif man jau savaitė, o niežulys vis dar yra. tiesa dar ligoninėj dvi paros po gimdymo darė kraujo tyrimus ir viskas jau buvo į normas sugrįžę g.gif
Belty
Sveikos, o kuo si busena, niezulys kenkia paciam vaisiui? Suprantu, kad mamai tai beda, erzinanti, o kaip del leliuko? Gal kas galit pakomentuoti?
vaikiukas
QUOTE(Belty @ 2008 11 09, 20:12)
Sveikos, o kuo si busena, niezulys kenkia paciam vaisiui? Suprantu, kad mamai tai beda, erzinanti, o kaip del leliuko? Gal kas galit pakomentuoti?
*

Mano atveju niekas normaliai nepaaiskino, kas gali nutikti vaikuciui...Tiesiog pasake - vaikui tai kenkia, todel ir laukia, kada vaisius subresta ir skatina, kad greiciau gimdyti. Kaip tiksliai kenkia - negaliu pasakyti. Su mano dukriuku viskas gerai, pakol kas neturime kazkokiu problemu, kurios butu cholestazes priezastimi.
bet gal kitos likimo drauges turi patirties daugiau smile.gif
inguška
Labutis. Gal kas galit atsakyti, kada tas niežulys ir bėrimai tūrėtu pranykti. g.gif Man jis prasidėjo 38 sav., o dabar jau 2 sav. po gimdymo ir ji nesiliauja. Buvo paimti 38 sav tyrimai, rado padidėjusi vieną fermentą. schmoll.gif
una
QUOTE(inguška @ 2008 12 15, 17:54)
Labutis. Gal kas galit atsakyti, kada tas niežulys ir bėrimai tūrėtu pranykti.  g.gif Man jis prasidėjo 38 sav., o dabar jau 2 sav. po gimdymo ir ji nesiliauja. Buvo paimti 38 sav tyrimai, rado padidėjusi vieną fermentą. schmoll.gif
*

Tai kai susinormalizuos fermentai, tada ir turėtų pranykti smile.gif Man praėjo sulig gimdymu, bet "pasekmes" gydžiausi dar ilgai.

Aš va dabar ieškau info, kokią įtaką cholestazė gali daryti kepenims, nes man šiaip ar taip po to visko prie kasos rado cistą. Nemanau, kad ji buvo ten anksčiau... Ir šiaip visokios alergijos, bėrimai, netolerancija daugybei vaistų. Ir ryškiai dėl kepenų po tos cholestazės. Ir tulžies latakai sudirbti kaip reikiant. Nu tas nieko, gyvent galima, bet jei tik pavartoji ką ne taip doh.gif tai aš praktiškai atsisakinėju farmacinių preparatų, pereinu prie augalinių.

O kuo vaikui gali pakenkti, tiksliai negaliu pasakyti, bet gydytojai labai bijo. Manau, taip yra, nes niekas tiksliai negali pasakyti, kiek ir kuo pasireikš tas pakenkimas. Kraštutinis atvejis - kad atsisakys mamos kepenys ir... Bet kalbant apie mažesnes blogybes - nuodijasi mamos organizmas, tie patys padidinti fermentai juk eina per kraują ir tikriausiai per placentą patenka, gali gadinti vaiko medžiagų apykaitą... nu kas žino, bet su kepenų veikla juokai menki.
jurda
Idomu, kaip atskirti alergija nuo cholestazes?
Eglioske
NĖŠČIŲJŲ INTRAHEPATINĖ CHOLESTAZĖ

Kepenys yra labai svarbus ir sudėtingas žmogaus organas, esantis dešinėje viršutinėje pilvo ertmės dalyje už šonkaulių. Jos atlieka šias pagrindines funkcijas:

• kaupia gliukozę, kuri yra organizmo energijos šaltinis
• yra vitaminų, geležies ir kitų mineralų depas
• gamina kraujo krešėjimo faktorius ir kitus baltymus, būtinus organizmo augimui ir normaliam funkcionavimui
• jose suyra atgyvenę raudonieji kraujo kūneliai
• gamina tulžį, kuri reikalinga maisto virškinimui
• metabolizuoja ir skaldo daugelį vaistų ir alkoholį

Tulžis – tai žaliai geltonos spalvos skystis, į kurio sudėtį įeina tulžies rūgštys bei tulžies pigmentas bilirubinas. Kepenų ląstelės išskiria tulžį į plonus, kepenų viduje esančius, kanalėlius, vadinamus tulžies latakais. Jais tulžis teka į vis stambesnius tulžies latakus ir galiausiai – į bendrąjį tulžies lataką, atsiveriantį į dvylikapirštės žarnos spindį. Tulžies pūslė – kriaušės formos organas, esantis po kepenimis ir tarnaujantis, kaip tulžies rezervuaras. Pavalgius tulžies pūslė susitraukia ir tulžis per bendrąjį tulžies lataką nuteka į dvylikapirštę žarną. Tulžis dalyvauja maisto virškinime, suteikia išmatoms rudą spalvą.

Kas tai yra nėščiųjų intrahepatinė cholestazė?
Nėščiųjų intrahepatinė cholestazė – kepenų būklė, pasireiškianti nėštumo metu. Cholestazės metu kepenyse sulėtėja tulžies tekėjimas tulžies latakais. Dėl to, tulžies sudedamųjų dalių – tulžies rūgščių ir bilirubino – patenka į kraują ir pasireiškia kai kurie simptomai, pvz., niežulys, bei gali iškilti grėsmė negimusiam kūdikiui.

Jungtinėje Karalystėje nėščiųjų intrahepatinė cholestazė pasireiškia vienai iš šimto nėščiųjų. Ji dažnesnė, esant daugiavaisiam nėštumui. Tokių moterų dukroms ir seserims yra didesnė nei vidutinė rizika intrahepatinei nėščiųjų cholestazei nėštumo metu pasireikšti. Ji taip pat dažnesnė kai kuriuose pasaulio regionuose pvz., Čilėje ir Bolivijoje ši būklė pasireiškia vienai iš dešimties nėščiųjų (tai patvirtina nuostatą, kad intrahepatinės nėščiųjų cholestazės išsivystymui svarbūs genetiniai faktoriai). Jei nėščiųjų intrahepatinė cholestazė pasireiškia vieno nėštumo metu, tai yra didelė tikimybė, kad ji pasireikš ir per kitus nėštumus.

Kas sukelia nėščiųjų intrahepatinę cholestazę?
Tiksli priežastis nėra aiški. Manoma, kad įtakos gali turėti hormoniniai pokyčiai bei genetinis polinkis.
• Hormoniniai faktoriai. Nėštumo metu moters organizme suintensyvėja hormonų estrogenų ir progesterono gamyba. O tai savo ruožtu, įtakoja kepenis – sulėtina tulžies tekėjimą tulžies latakais. Kai kurios nėščiosios paprasčiausiai jautriau reaguoja į šiuos hormonų pokyčius.
• Genetiniai faktoriai. Pastebėtas šeiminis polinkis nėščiųjų intrahepatinei cholestazei (nors kai kuriose kartose ji gali ir nepasireikšti). Remiantis viena iš teorijų,- moterys, kurioms išsivysto nėščiųjų intrahepatinė cholestazė gali turėti nedidelį organizmo defektą, susijusį su tulžies gamyba ir nutekėjimu tulžies latakais. Ne nėštumo metu tai nesukelia jokių simptomų, tačiau nėštumo metu gali sukelti ryškų tulžies tekėjimo latakais sulėtėjimą.
Šios būklės išsivystymui įtakos gali turėti ir kiti aplinkos veiksniai. Tačiau esminė priežastis – nėštumas. Per savaitę po gimdymo simptomai pranyksta.
Kokie yra simptomai ?
Paprastai simptomai pasireiškia paskutiniame – trečiajame nėštumo trimestre, kai minėtų hormonų kiekis moters organizme būna didžiausias, nors gali pasireikšti ir ankstesniame laikotarpyje.

Būdingiausias, dažniausias ir dažnai vienintelis simptomas yra niežulys (ypač delnų ir padų, nors gali būti ir viso kūno). Jis paprastai stiprėja kol negimsta kūdikis ar nepradedamas gydymas. Niežulys gali būti toks stiprus, kad sutrikdo miegą, dėmesio koncentraciją, nuotaiką.
Įsidėmėtina, jog nestiprus, kartas nuo karto pasireiškiantis, niežulys nėštumo metu yra normalus reiškinys. Tačiau, jei atsiranda nuolatinis vis stiprėjantis niežulys, būtina kreiptis į gydytoją. Nėščiųjų intrahepatinę cholestazę galima patvirtint atlikus laboratorinius kraujo tyrimus.
Iš kitų retesnių simptomų paminėtini: nuovargis, apetito stoka ar pykinimo pojūtis, nedidelė gelta (odos ir akių obuolių pageltimą sukelia padidėjusi tulžies sudedamosios dalies bilirubino koncentracija kraujyje; taip pat būdinga tamsus šlapimas ir šviesios išmatos).
Kaip diagnozuojama?
Diagnozę galima patvirtinti laboratoriniais kraujo tyrimais - kraujyje nustatoma padidėjusi tulžies rūgščių koncentracija. Kepenų funkcijos įvertinimui atliekami ir kiti kraujo tyrimai.
Ar intrahepatinė nėščiųjų cholestazė pavojinga?
Be sukeliamų simptomų, padidėjusi tulžies rūgščių koncentracija kraujyje gali būti pavojinga tiek motinai, tiek kūdikiui. Rizika nėra didelė, tačiau, lyginant su normaliu nėštumu yra didesnė problemų (negyvagimis, priešlaikinis gimdymas, kraujavimas) pasireiškimo rizika.
Koks gydymas ?
Gydymo tikslas – sumažinti simptomus ir nėštumo komplikacijų riziką.
Ursodeoksicholinė rūgštis – tai natūrali tulžies rūgštis, taip pat vartojama ir kaip vaistas. Vartojant ursodeoksicholinę rūgštį, gerėja kepenų funkcija ir mažėja tulžies rūgščių koncentracija kraujyje. Todėl sumažėja simptomai ir nėštumo komplikacijų rizika. Nėštumo metu ji vartojama tik griežtai prižiūrint gydytojui.
Reguliarus vaisiaus būklės stebėjimas - pasireiškus nėščiųjų intrahepatinei cholestazei, vaisiaus būklė tiriama dažniau, nei normalaus nėštumo metu.
Priešlaikinis gimdymas - po 36-37-os nėštumo savaitės rizika pagimdyti negyvagimį smarkiai didėja. Todėl specialistai rekomenduoja skatinti gimdymą iki 37-os nėštumo savaitės. Ankstyvas gimdymas taip pat yra susijęs su rizika, bet manoma, kad ši rizika yra mažesnė, nei gimdymas sulaukus gimdymo termino, esant tokiai situacijai.
Prieš gimdymą gali tekti skirti vitamino K, kuris yra būtinas kraujo krešėjimui, o žmonių, sergančių kepenų ligomis, organizme jo kiekis gali būti sumažėjęs. Ar reikalinga skirti vitamino K, nustatoma atlikus kraujo krešėjimo tyrimus.
Deksametazonas skiriamas vaisiaus plaučių brandinimui, kai numatomas priešlaikinis gimdymas. Tokiu būdu sumažėja plaučių problemų rizika prieš laiką gimusiam kūdikiui.
Vėsi aplinka sumažina niežulį - temperatūros namuose sumažinimas, vėsus dušas ar vonia, pėdų ir plaštakų plovimas lediniu vandeniu. Šios priemonės gali sukelti nedidelį laikiną palengvėjimą ir ypač naudingos prieš miegą.
Apibendrinimas
Intrahepatinė nėščiųjų cholestazė – nedažna nėštumo komplikacija, kuri sąlygoja tulžies rūgščių patekimą į kraują. Pagrindinis simptomas yra nuolatinis niežulys pasireiškiantis vėlyvuoju nėštumo laikotarpiu.Taip pat kartu pasireiškia nedidelė nėštumo komplikacijų rizika. Įprastinis gydymas - medikamentų, mažinančių tulžies rūgščių koncentraciją, vartojimas bei priešlaikinis gimdymas.

Parengta pagal http:/www.britishlivertrust.org.uk/.

jurda
dėkui už informaciją
agai
man berimo net nebuvo, tik niezulys, kuris beveik dingo pradejus gydyma, o visiskai isnyko po gimdymo. Gimdyma, beje, skatino anksciau laiko, nes si liga kelia gresme vaikucio gyvybei.
Gaila, tik kad ne visi gydytojai zino tokia liga, aciu dievui "diagnozavau" ja pati interneto pagalba ir pasiprasiau istirti. sad.gif
pili33
Sveiki, gal kas galėtų papasakoti apie antrą ar trečią nėštumą po cholestazės. Ar ji pasikartojo? blink.gif Kurį mėnesį pasikartojo? O gal nepasikartojo? Gal kas girdėjote apie cholestazės prevenciją? Labai dėkoju!
mamenka
Manh buvo si liga. Diagnozavo apie 35 savaite, gyd lauke 37sav, tada sake skatins, bet nereikejo, kudikis sugalvojo pats iseiti
ople
Sveikutes mamytes smile.gif as cia naujoke,bet labai kruopsciai perskaiciau daug temu smile.gif gyvenu Norgei,tad kartais ir gydausi pagal jusu patarimus,nes patikekit manim,cia daktarai tai ojoj verysad.gif nzn gal man cia tik taip papuole,bet siaubas.tai vat esu nescia 33sav,nu turejau visokiu negalavimu nestumo eigoje,bet viskas buvo pakenciame,taciau pries kokias 3sav prasidejo tas baisus niezulys.nu kosmaras,nei miegot galiu,nei i svecius kazkur nueit,verkiu net kartais.o neizti tai visa kuna,tik padu ir delnu dar nejauciu kaip jus raset,kad kaip prasideda ta kepenu liga,kad lb niezti.spuogeliu buvo,bet jie pradingo,db tik ziauriai sausa oda,kaip zemelapis koks ir niezulys baisus baisus verysad.gif daktarei liepiau daryti man tuos kraujo tyrimus,nu bet atsakymu vis nesulaukiu,kazkokio tepalo ji man dave nuo niezejimo,kuris isvis nepadeda,net nzn ka ir daryt verysad.gif gal eit ta ligonine susprogdint ar ka smile.gif
tetuliukas
Aš kaip ir Aga diagnozavausi pati interneto pagalba, nes kai pasiskundziau KMUK gydytojams del to, kad niezti pada ir skauda po desiniu krutines lanku (toks deginantis skausmas), tai niekas net demesio nekreipe, nes neniezejo pilvuko, nebuvo spuogiuku ir t.t. Tai siaip ne taip issimusiau ta tyrima... blush2.gif , kuris ir parode, kad vienas is fermentu yra padidejes.....
bezdzionele
jeigu randa sia liga tai butinai guldo i ligonine? ar galima ir namie gydytis??
ir kokios pasekmes leliui gali buti del sitos ligos?
Eglioske
Sveikos,

Buvo klausimas ar ji pasikartoja sekančio nėštumo metu. Taip pasikartoja. Pirmąjį gimdžiau būdama 21 metų, tai gydytojai apskritai nesiėmė jokių priemonių, sakė pagimdysi ir praeis. O kad tai gali sukelti staigią vaisiaus žūtį, nebuvo svarbu. Laimė, kad vaikas pats 38 sav. pats pasibeldė. Antrąjį gimdžiau 36 metų. Jau buvau protingesnė ir pati susiradau visą info internete, pati pasiskambinau gyd. Černiui ir skubiai 34 nėštumo savaitę paguldė į ligoninę, nuolat stebėjo, davė vaistų gerinančių kepenų veiklą, darė tyrimus ir t.t., sulaukėm 38 sav. ir gimdžiau. Šiaip tai pajutus pirmus simptomus reikėtų kuo skubiau pranešti gydytojui. Tai tokia mano istorija.
Cucumi
Merginos, pasakykit kuris daktaras turi padaryti tuos kepenų fermentų tyrimus?
Ryt einu pas dermatologa, bet mastau ar man pas ji verta, gal kur kitur iskart kreiptis, nes mano gine susiviepe, ale cia dermatitas kazkoks...eik pas dermatologa...O kai pasakiau, kad itariu, kad tai gali but nesciuju cholestaze tai ji taip susiviepe ir sako nu kazin, bet man pasirode, kad ji net neino kas tai!!!
evuxiene
laukiuosi kazkur sesta savaitem vakarais paniezti kulnus, taip buvokuri laika ir iki pastojimo.Beje niesti kol uzmiegu, nera taip kad istisai kasyciausi, bee ir oda pradejo sauseti. Beje su kepenu funkcijos sutrikimais turejau ir anksciau problemu, esu sirgus gelta, beto to tulzis nuo vaikystes silpna.
Ar gali tokiame laike buti cholestaze?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.