Veja Feja
2011 11 02, 13:46
QUOTE(JurgiteleP @ 2011 10 04, 12:41) Mamytes, kurios esat gimdziusios ne viena vaika sirgdamos cholestaze pasidalinkite savo patirtimi kaip budavo su kitais nesiojimais, keliu savaiciu prasidedavo cholestaze, ar neisauke labai ankstyvaus gimdymo, busiu labai dekinga;) Sveikos, mane taip pat labai domina šis klausimas. su vyru rimtai galvojame apie antrą vaikelį, bet bijau tos cholestazės kaip nežinau ko, daktarė minėjo, kad gali ir nepasikartoti ji man (nes buvo nežymiai pakitęs tik vienas fermentas) bet vis vien labai baisu. laukiam atsakymų jau patyrusių beje, galbūt ėmėtės kokių nors priemonių, kad ta cholestazė neatsirastų (jei taip įmanoma  )
JurgiteleP
2011 11 04, 14:32
QUOTE(Veja Feja @ 2011 11 02, 14:46) Sveikos, mane taip pat labai domina šis klausimas. su vyru rimtai galvojame apie antrą vaikelį, bet bijau tos cholestazės kaip nežinau ko, daktarė minėjo, kad gali ir nepasikartoti ji man (nes buvo nežymiai pakitęs tik vienas fermentas) bet vis vien labai baisu. laukiam atsakymų jau patyrusių beje, galbūt ėmėtės kokių nors priemonių, kad ta cholestazė neatsirastų (jei taip įmanoma  ) Gaila, kad cia mamytes retai uzsuka ir niekas nepasidalina patirtim:( ir as laukiu, bet nesulaukiu nomoniu...as antram nestume ne tiek to niezulio bijau kiek pasekmiu vaikeliui jei anksti prasidetu cholestaze, nes su pirmu prasidejo tik treciam trimestre tai istempem iki 37 sav.
astarte12
2011 11 04, 14:43
QUOTE(JurgiteleP @ 2011 11 04, 14:32) Gaila, kad cia mamytes retai uzsuka ir niekas nepasidalina patirtim:( ir as laukiu, bet nesulaukiu nomoniu...as antram nestume ne tiek to niezulio bijau kiek pasekmiu vaikeliui jei anksti prasidetu cholestaze, nes su pirmu prasidejo tik treciam trimestre tai istempem iki 37 sav. man labai anksti prasidėjo 20 savaitę, bet ištempėm iki 37 ir 5 d (jei gerai pamenu) t.bil.=9,03(0-3.4) ALP =228,4 (35.0-104.0) ALT =231 (-31.0) AST=146,9 (-32.0) BILTS (BILIR BENDR)=12,2 (-17.0) likus 3 sav. iki gimdymo: ALP =238,5 (35.0-104.0) ALT =449,2 (-31.0) AST=236,5 (-32.0) BILTS (BILIR BENDR)=10,6 (-17.0) Papildyta:beje, noriu paklausti, kaip jūsų mažiukų svoris? Mano labai mažai sveria (7 mėn buvo 6,7 kg), taip pat kitos mamytės, kuri cholestazę turėjo, irgi panašus mergaitės svoris, kai mano berniuko...
JurgiteleP
2011 11 04, 22:20
QUOTE(astarte12 @ 2011 11 04, 15:43) man labai anksti prasidėjo 20 savaitę, bet ištempėm iki 37 ir 5 d (jei gerai pamenu) t.bil.=9,03(0-3.4) ALP =228,4 (35.0-104.0) ALT =231 (-31.0) AST=146,9 (-32.0) BILTS (BILIR BENDR)=12,2 (-17.0) likus 3 sav. iki gimdymo: ALP =238,5 (35.0-104.0) ALT =449,2 (-31.0) AST=236,5 (-32.0) BILTS (BILIR BENDR)=10,6 (-17.0) Papildyta:beje, noriu paklausti, kaip jūsų mažiukų svoris? Mano labai mažai sveria (7 mėn buvo 6,7 kg), taip pat kitos mamytės, kuri cholestazę turėjo, irgi panašus mergaitės svoris, kai mano berniuko... Va kokia sauni patirtis, kad prasidejus ankstyvai cholestazei taip pasiseke isnesioti;) Del maziuko svorio tai tikrai negaliu skustis, mes triju menesiu sverem 6.5 kg nors gimem tikrai nedidukai 3.3 kg. Gal paparasciausiai toks vaikiuko sudejimas;)
Veja Feja
2011 11 05, 21:23
QUOTE(JurgiteleP @ 2011 11 04, 23:20) Va kokia sauni patirtis, kad prasidejus ankstyvai cholestazei taip pasiseke isnesioti;) Del maziuko svorio tai tikrai negaliu skustis, mes triju menesiu sverem 6.5 kg nors gimem tikrai nedidukai 3.3 kg. Gal paparasciausiai toks vaikiuko sudejimas;) Nieko sau nedidukai, maniškis gimė 2,1 kg, va kur tikras nedidukas Maniškiui už kelių dienų metukai, o sveriam 9 kg  bet nėra ko stebėtis kai jis gimė toks mažuliukas, bet kiekvieną mėn normaliai priaugam to svorio (pagal savo svorį). aš taip pat ne to niežulio bijau, bet dėl vaikiuko labiausiai sveikatėlės baiminuosi, bijau, kad viskas vėl taip neužsibaigtų, kaip su pirmuoju
astarte12
2011 11 05, 21:30
QUOTE(Veja Feja @ 2011 11 05, 21:23) Nieko sau nedidukai, maniškis gimė 2,1 kg, va kur tikras nedidukas Maniškiui už kelių dienų metukai, o sveriam 9 kg  bet nėra ko stebėtis kai jis gimė toks mažuliukas, bet kiekvieną mėn normaliai priaugam to svorio (pagal savo svorį). aš taip pat ne to niežulio bijau, bet dėl vaikiuko labiausiai sveikatėlės baiminuosi, bijau, kad viskas vėl taip neužsibaigtų, kaip su pirmuoju  Maniškis gimė 2,9 kg. O jus skatino, arnatūraliai gimdymas anksčiau prasidėjo? Kelintą savaitę gimdėt?
JurgiteleP
2011 11 06, 08:50
QUOTE(Veja Feja @ 2011 11 05, 22:23) Nieko sau nedidukai, maniškis gimė 2,1 kg, va kur tikras nedidukas Maniškiui už kelių dienų metukai, o sveriam 9 kg  bet nėra ko stebėtis kai jis gimė toks mažuliukas, bet kiekvieną mėn normaliai priaugam to svorio (pagal savo svorį). aš taip pat ne to niežulio bijau, bet dėl vaikiuko labiausiai sveikatėlės baiminuosi, bijau, kad viskas vėl taip neužsibaigtų, kaip su pirmuoju   aga, tai mes net labai didukai gimem  , kokia jusu patirtis su pirmuoju, kaip jums sekesi nesioti?
Veja Feja
2011 11 06, 14:01
QUOTE(astarte12 @ 2011 11 05, 22:30) Maniškis gimė 2,9 kg. O jus skatino, arnatūraliai gimdymas anksčiau prasidėjo? Kelintą savaitę gimdėt? Na mano mažiukui ir netik dėl cholestazės teko anksčiau gimti, nes daktarė sakė, kad mano cholestazė dar nebuvo super duper pavojinga, nes tik vienas ir tai nežymiai fermentas buvo pakitęs, gėriau ,,ursofalk,, (berods taip tie vaistai vadinasi, tai buvo kelias savaites ramu, jokių niežulių  , bet 37 sav ir vėl kaip užėjo man jie  paguldė į ligoninę padarė echo, ir pamatė kad mažiukui kraujotaka sutrikusi ir svoris labai mažas (echoskopas rodė, kad tik 1,7kg, ačiū D dimė šiek tiek didesnis), todėl darė skubų CP  o cholestazė prasidėjo 34 savaitę man. niežuliai buvo siaubingi, pirmom dienom neužmigdavau, tai išmokau numalšinti savo niežulius, pas mane lova su mediniais rėmais, tai aš padus ir delnus taip smarkiai į juos atremdavau, kad skaudėtų - kai jausdavau skausmą nesijausdavo niežėjimas ir tik taip užmigdavau  juokingai skamba, bet tuo metu buvo geras išsigelbėjimo būdas nuo niežėjimo
Kiskute1
2011 11 06, 14:42
QUOTE(Veja Feja @ 2011 11 02, 13:46) Sveikos, mane taip pat labai domina šis klausimas. su vyru rimtai galvojame apie antrą vaikelį, bet bijau tos cholestazės kaip nežinau ko, daktarė minėjo, kad gali ir nepasikartoti ji man (nes buvo nežymiai pakitęs tik vienas fermentas) bet vis vien labai baisu. laukiam atsakymų jau patyrusių beje, galbūt ėmėtės kokių nors priemonių, kad ta cholestazė neatsirastų (jei taip įmanoma  ) man su pirma mergyte pasireiske tik niezulys nestumo metu, kuris greit baigesi, tai niekas nieko netyre. O stai neseniai su antru nestumu niezulys prasidejo 33 savaite ir buvo toks ikyrus, kad dare visus tyrimus. Is pradziu nieko nerado, tik padideje skaiciukai tiriant krauja... paskui niezulys nenurimo, labai vargino, tai 37 savaite kartojo tyrimus, skaiciai didejo... Tada jau siunte i ligonine. 38 savaiciu buvau paguldyta i ligonine, viska nuodugniai istyre. Nustate nesciuju cholestaze, taciau pasake, kad busena nera tokia pavojinga, kad skatintu gimdyma, tad po dienos isleido namo, israse ursofalk. Sake galiu juos gerti arba ne, vaikuciui jie nekenkia. Bet pradejus gerti man niezulys pasidare nebepakenciamas, naktim teisiog negaledavau kenteti, tad nutraukiau (kam reikia, galiu atiduoti likusius vaistukus, jie ne is pigiuju). Taigi dar spejau ir pernesioti mergyte... Gime jau virs 40 savaites, bet palyginus mazo svorio - 2,9 kg ir 52 cm. Ziuriu, kad daugumos gime kudikiai mazesni. O dar gimdymo namuose stebejosi, kodel musu mergyte tokia maza gime, palyginus su pirmaja. Tai jau turejo matyti priezasti Dabar mergytei jau menuo. Del svorio nebesiskundziam  jau per pirmas dvi savaites priaugo 800 g, ir toliau auga, nes sunku darosi kilnoti. Tik turim kita bedele - laaabai kankinasi del viduriuku  pastoviai raitosi, jau sunkiai miega, kakoja labai skausmingai. Nezinau, ar tai susije, gal tiesiog zarnynas dar nesusiformaves  Poryt eisim pas gydytoja, ziuresim ka sakys del to. Beje, as nuo niezulio vartojau toki krema - excipial. Jis turi laikina saldanti poveiki, tai nusiprausdavau vakare po dusu, issitepdavau ir skubedavau uzmigti, kol veikdavo. O jei ne, tada jau kancia
JurgiteleP
2011 11 06, 15:26
QUOTE(Kiskute1 @ 2011 11 06, 15:42) man su pirma mergyte pasireiske tik niezulys nestumo metu, kuris greit baigesi, tai niekas nieko netyre. O stai neseniai su antru nestumu niezulys prasidejo 33 savaite ir buvo toks ikyrus, kad dare visus tyrimus. Is pradziu nieko nerado, tik padideje skaiciukai tiriant krauja... paskui niezulys nenurimo, labai vargino, tai 37 savaite kartojo tyrimus, skaiciai didejo... Tada jau siunte i ligonine. 38 savaiciu buvau paguldyta i ligonine, viska nuodugniai istyre. Nustate nesciuju cholestaze, taciau pasake, kad busena nera tokia pavojinga, kad skatintu gimdyma, tad po dienos isleido namo, israse ursofalk. Sake galiu juos gerti arba ne, vaikuciui jie nekenkia. Bet pradejus gerti man niezulys pasidare nebepakenciamas, naktim teisiog negaledavau kenteti, tad nutraukiau (kam reikia, galiu atiduoti likusius vaistukus, jie ne is pigiuju). Taigi dar spejau ir pernesioti mergyte... Gime jau virs 40 savaites, bet palyginus mazo svorio - 2,9 kg ir 52 cm. Ziuriu, kad daugumos gime kudikiai mazesni. O dar gimdymo namuose stebejosi, kodel musu mergyte tokia maza gime, palyginus su pirmaja. Tai jau turejo matyti priezasti Dabar mergytei jau menuo. Del svorio nebesiskundziam  jau per pirmas dvi savaites priaugo 800 g, ir toliau auga, nes sunku darosi kilnoti. Tik turim kita bedele - laaabai kankinasi del viduriuku  pastoviai raitosi, jau sunkiai miega, kakoja labai skausmingai. Nezinau, ar tai susije, gal tiesiog zarnynas dar nesusiformaves  Poryt eisim pas gydytoja, ziuresim ka sakys del to. Beje, as nuo niezulio vartojau toki krema - excipial. Jis turi laikina saldanti poveiki, tai nusiprausdavau vakare po dusu, issitepdavau ir skubedavau uzmigti, kol veikdavo. O jei ne, tada jau kancia   su gydytojais beda kas liecia sia liga, nes ja nusistaciau pati i vedus per paieska apie kuno niezuli, poliklinikos gydytojai apskritai issiziojo isgirde tokia diagnoze kai jau klinikose buvo patvirtinta. Aciu D. kad yra visagalis google  As irgi geriau Ursofalka ir gulejau ligoninej, gimdymas prasidejo savaime 37 sav., tai dziaugiuos, kad istempiau iki tiek:) Niezulys brrr slykstus, gal vaistai siek tiek apmazindavo, bet minimaliai, zodziu ir pries gimdyma koks menuo buvo nedamiegojimo, o aisku gimus vaikeliui irgi nemigo naktys  As tepdavausi Fenistil, gel irgi sumazindavo tam kartui niezuli. Kas del maziuku svorio kazkaip nesurisau to su cholestaze, nes ir gydytoja to kazkaip neakcentavo, beto drauges nesirgusios sia liga ir pagimde mazo svorio vaikiukas, tai net nzn kaip cia istikruju yra.
Veja Feja
2011 11 06, 17:35
QUOTE(Kiskute1 @ 2011 11 06, 15:42) Tik turim kita bedele - laaabai kankinasi del viduriuku  pastoviai raitosi, jau sunkiai miega, kakoja labai skausmingai. Nezinau, ar tai susije, gal tiesiog zarnynas dar nesusiformaves  Poryt eisim pas gydytoja, ziuresim ka sakys del to. maniškiui irgi su viduriukais bėdų būdavo  dabar jau kaip ir susitvarkė, gėrėm ,,duphalaką,, tai padėdavo jis mum o aš turiu knygą ,,nėštumo biblija,,kai prasidėjo niežulys, pasiskaičiau, kad tai gali būti cholestazė, kai nuvykau į ligoninę iš kart ir pasakiau, kad tirtų dėl jos, tai ir tyrė. maniau ištirs ir namo paleis, bet kai paguldė savaitėi ant lašelinių
JurgiteleP
2011 11 08, 10:05
QUOTE(Veja Feja @ 2011 11 06, 18:35) maniškiui irgi su viduriukais bėdų būdavo  dabar jau kaip ir susitvarkė, gėrėm ,,duphalaką,, tai padėdavo jis mum o aš turiu knygą ,,nėštumo biblija,,kai prasidėjo niežulys, pasiskaičiau, kad tai gali būti cholestazė, kai nuvykau į ligoninę iš kart ir pasakiau, kad tirtų dėl jos, tai ir tyrė. maniau ištirs ir namo paleis, bet kai paguldė savaitėi ant lašelinių  O mums su viduriukais problemu nebuvo, gal todel , kad nuo pat gimimo gerem gerasias bakterijas...
QUOTE(JurgiteleP @ 2011 11 08, 11:05) O mums su viduriukais problemu nebuvo, gal todel , kad nuo pat gimimo gerem gerasias bakterijas... mano vyresnelei dar pilve dujos kaupesi  nors labai kankinamu pilvu neteko patirti  skausmeliai reti, bet skausmingi buna ir iki siol.. o svoriai gimus 35 sav. 1430 ir 1630  , dabar 8600 ir 9400  astarte12, sauniai istempiai  man nuo 24 ir tai sake, kad super anksti
QUOTE(Veja Feja @ 2011 11 02, 13:46) Sveikos, mane taip pat labai domina šis klausimas. su vyru rimtai galvojame apie antrą vaikelį, bet bijau tos cholestazės kaip nežinau ko, daktarė minėjo, kad gali ir nepasikartoti ji man (nes buvo nežymiai pakitęs tik vienas fermentas) bet vis vien labai baisu. laukiam atsakymų jau patyrusių beje, galbūt ėmėtės kokių nors priemonių, kad ta cholestazė neatsirastų (jei taip įmanoma  ) Ikeliu savo posta,kuri rasiau vos pries pora puslapiu  Geriau daug vandens per antra nestuma, valgiau lengva maista, daugiausia vaisius, darzoves, kruopas, duona. O daugiau nieko ypatingo nedariau. O as norejau tik trumpai pasakyti,kad per pirma nestuma turejau ryskia cholestaze,kurios sustabdyti negalejo nei laselines,nei tabletytes,todel teko nestuma uzbaigti 34sav. CP Aisku,dukrytei viskas gerai,nes buvo subrandinti is anksto plauciukai. Labai bijojau,kad antra nestuma viskas kartosis,nes vel laukiausi dukrytes,bet antrasyk isnesiojau mazyle iki pabaigos laimingai, cholestaze nesikartojo Taigi,tikrai nereikia bijoti antro nestumo,nes viskas gali buti kitaip
Mano trečias nėštumas. Pirmąjį nebuvo jokių bėdų, bet mažasis pats pasibeldė 38 savaičių. Antrąjį 35 prasidėjo cholestazė, iškart paguldė į ligoninę, sakė vėliausiai 38 reikės gimdyti, bet mažasisi pats paskubėjo ir 36 savaičių gimė 2770 g antras bernužėlis. Dabar vėl laukiu berniuko ir niežėjimai užpuolė jau 29 savaitę. Nors kraujo tyrimai ir nėra labai blogi, bet gastroenterologė iš karto skyrė Ursofalk ir sakė nusiteikti pagulėti ligoninėj ir anksčiau gimdyti, tiesiog ši liga pati savaime lemia ankstyvesnį gimdymą. Po keturių dienų vaistukų vartojimo lyg ir apmažėjo niežėjimas, žiūrėsim, kaip tempsim toliau, norisi dar panešioti, paauginti mažiuką. Tiesa, mano mama irgi turėjo šią bėdą nešiodama pirmagimį brolį, o su manimi ne, bet man teko džiaugsmas paveldėti. Tai gal ir gerai, kad turėsiu vėl bernužėlį, bent neperduosiu toliau  . Ir nors liga tikrai bjauri, bet ji nevaidino jokio vaidmens, renkantis, ar norim dar vieno vaikelio.
ledukelt
2012 02 02, 21:08
mums 32 savaites ir gydytoja pasake kad turiu nesciuju cholestaze. paskyre gerti ursofalk. Su pirmu nestumu nieko nebuvo, o va antrame pasireiske. Tikiuosi, kad vaistai isspres sia problema ir nereikes mazylio traukti anksciau nei priklauso. Taip pat tikiuosi kad tas is proto varantis niezulys dings
Margout
2012 02 03, 10:05
Prisiskaiciau komentaru. Itariu gal ir man tas pats yra. Kiek straipsniuose parasyta, kad cholestaze pasireiskia 3-iam trimestre, o man tik 2-o padzia O sakykit prasau, jums kuno pienelis nepadeda nuo niezulio? Kita savaite butinai padarysiu kraujo tyrima, klausiu, nes galvoju gal man ne cholestaze... Na bent noreciau kad taip butu
QUOTE(Margout @ 2012 02 03, 10:05) Prisiskaiciau komentaru. Itariu gal ir man tas pats yra. Kiek straipsniuose parasyta, kad cholestaze pasireiskia 3-iam trimestre, o man tik 2-o padzia O sakykit prasau, jums kuno pienelis nepadeda nuo niezulio? Kita savaite butinai padarysiu kraujo tyrima, klausiu, nes galvoju gal man ne cholestaze... Na bent noreciau kad taip butu  Kuno pienelis tikrai nepadeda. Kankina baisus niezulys,ypac nakti,negali nei miegoti,nei vietos rasti,kad geriau butu,norisi sienom lipti nuo to niezulio.. Tikiuosi jums ne cholestaze
astarte12
2012 02 03, 12:24
QUOTE(*Gaja* @ 2012 02 03, 12:19) Kuno pienelis tikrai nepadeda. Kankina baisus niezulys,ypac nakti,negali nei miegoti,nei vietos rasti,kad geriau butu,norisi sienom lipti nuo to niezulio.. Tikiuosi jums ne cholestaze  ir nebūtinai trečiam trimestre, man labai anksti prasidėjo. Jei mintis neapgauna, apie 20 savaitę.
Tomienė
2012 02 03, 13:04
QUOTE(Margout @ 2012 02 03, 11:05) Prisiskaiciau komentaru. Itariu gal ir man tas pats yra. Kiek straipsniuose parasyta, kad cholestaze pasireiskia 3-iam trimestre, o man tik 2-o padzia O sakykit prasau, jums kuno pienelis nepadeda nuo niezulio? Kita savaite butinai padarysiu kraujo tyrima, klausiu, nes galvoju gal man ne cholestaze... Na bent noreciau kad taip butu  ar naudoji kokią naują kosmetiką? man buvo baisus niežulys, viena mama patarė kreiptis į medikus, bet dėl mano ramios būsenos nesakė, dėl ko. Greit išsiaiškinau, kas tai per liga  kitą dieną visi tyrimai, atsakymai nuostabūs, cholestazės nerasta, bet įtraukta į rizikos sąrašus Aš tuo metu buvau pradėjusi naudoti naują aliejų, tai nuo jo ir buvo niežulys. dermatologas išrašė excipial pruri (žydroje pakuotėje) kremuką, patepiau nudraskytas vietas ir praėjo per dvi paras Tyrimus pasidaryk ir įsigyk tą kremuką (prekiauja tik Camelia vaistinė)
Margout
2012 02 03, 16:41
QUOTE(*Gaja* @ 2012 02 03, 12:19) Kuno pienelis tikrai nepadeda. Kankina baisus niezulys,ypac nakti,negali nei miegoti,nei vietos rasti,kad geriau butu,norisi sienom lipti nuo to niezulio.. Tikiuosi jums ne cholestaze  Man niezti nugara ir pecius, bet ne plastakas ir pedas, kaip rasoma straipsniuose. Pieneliu pasitepu ir viskas OK As irgi noriu tiketi, kad cia ne cholestaze... Papildyta:QUOTE(Tomienė @ 2012 02 03, 13:04) ar naudoji kokią naują kosmetiką? man buvo baisus niežulys, viena mama patarė kreiptis į medikus, bet dėl mano ramios būsenos nesakė, dėl ko. Greit išsiaiškinau, kas tai per liga  kitą dieną visi tyrimai, atsakymai nuostabūs, cholestazės nerasta, bet įtraukta į rizikos sąrašus Aš tuo metu buvau pradėjusi naudoti naują aliejų, tai nuo jo ir buvo niežulys. dermatologas išrašė excipial pruri (žydroje pakuotėje) kremuką, patepiau nudraskytas vietas ir praėjo per dvi paras Tyrimus pasidaryk ir įsigyk tą kremuką (prekiauja tik Camelia vaistinė) Nenaudoju, gal tik nauja sampuna ir balzama plaukams  As nenudraskau, man tik niezti, bet pasitepus kuno pieneliu viskas praeina. Del sventos ramybes padarysiu tyrima ir viskas. Beje, jis mokamas, jei man paprasius padarytu? Vaikstau i valstybine poliklinika...
Tomienė
2012 02 03, 17:36
Man poliklinikoj paaiskino, kad siuntimas is seimos gyd. yra mokamas, o is ginekologo skubus ir nemokamas. Nieko nemokejau, valstyb.poliklinka. Is karto sakyk, kad niezti kuna ir sius tyrimams.
Mielosios, man taip pat buvo cholestazė,kai kurie fermentai viršijo 20-30 kartų, Gulėjau visą 8 mėn. ligoninėje, gėriau Ursofalką 5 kartus per d., leido nešioti vaikelį iki 37 sav. Gimė sveikas, 3 600 g. 55 cm. berniukas. tik užsitęsė gelta iki 2 mėn. ties pavojinga riba. labai ramus vaikas, net pilvo dieglių beveik nebuvo, kokie 6-7 kartai....dabar mums metai, esam lyg ir sveiki, tik labai stipriai sureagavo į antibiotikus ospamoks,dabar tik susirgęs buvo, išbėrė baisiai....Suviduriavo....Man kepenų fermentai lijko kiek padidinti...
ledukelt
2012 02 13, 14:59
apsidariau pakartotinius tyrimus KMUK'e ir gavau atsakyma kad vienas is rodikliu paiddejes 4 kartus, kitas 3. Pries savaite buvo 3 ir 2 kartai atitinkamai. Gydytojai sako kad cia yra gan spartus didejimas ir jau tikrai 37 savaite teks gimdyti. Man kas keisciausiai kad kitas cia is karto i ligonine guldo, laselines stato, nors padidejimas fermentu buna tik 2 kartus. O man niekas nieko nedaro. Paciai gal reikia i ligonine prasytis? Kaip ten bebutu penktadieni si vel vaziuoju i KMUK su kazkokia docente konsultuotis ir vel kartoti tyrimu. Paskirtas URSOFALK suveike ir niezejimas pamazu liaunasi. Geriu toliau.
Aš Ursofalk geriu jau nuo Kalėdų ir tyrimai gan neblogi, vienas tik būna šiek tiek padidėjęs fermentas, kiti du normose. Ir su niežuliu apsipratau, ne toks intensyvus, kaip prieš vaistukus. Tai man leidžia namie būti, tik kas 10 dienų kontrolinius tyrimus daro, o nešiot leis iki 38 savaičių, gal net su keliom dienom, jei pats nepasibels anksčiau, nes pirmąjį gimdžiau ir taip 38, o antrasis jau su šia liga, bet irgi pats pradėjo belstis 36 sav. Tai jau ir ne taip baisu laukti
hamburg
2012 02 13, 22:33
Sveikos, man dabar 21 savaite eina, pradejo niezeti krutine, nugara, rankas, issigandau, kadangi su praeitu nestumu turejau cholestaze, taciau tik nuo 34 sav. dabar labai pergyvenu, pasidariau kepenu fermentu tyrimus, du fermentai labai padideje, tikriausiai laukia ligonine, kad tik vaikiukui butu viskas gerai, dar mums tiek mazai laiko
hamburg
2012 03 16, 18:43
Niu va rašau dar kartą, po mėnesio, jau atgulėjusi ir ligoninėj, visą mėn gėriau paskirtą ursofalk, šnd gavau tyrimų atsakymus, tai fermentai apmažėję gan gerai, tik va kad niežulys tai nesiliauja, bet jau apsipratau...
Salvute
2012 03 21, 16:46
Sveikos mamytes, laukiuosi antro vaikelio, jau beveik savaite kenciu kuno niezuli (eina 32 sav.), tai ten, tai sen niezti, ypatingai rankas per sulenkima, riesus, nakti prabudau nuo niezulio paduose. Jau anksciau pastebejau, kad daznai slapimas buna tamsus. Itariu nesciuju cholestaze, idomu kokie tyrimu rezultatai bus. Profilaktiskai pries menesi buvo daryti kepenu fermentu tyrimai, tai buvo normos ribose, tik cukrus siek tiek virsijo norma. Per pirma nestuma taip pat buvo siaubingi niezejimai, tai nieks net neitare cholestazes. Kiek pamenu siunte net pas elergologus, geriau vaistus nuo alergijos, bet jie nepadejo  Gimdziau 37 savaite, gimdymas prasidejo naturaliai, ir tik pagimdzius kaip ranka nuime niezulius. O dukryte svere 3.5kg bei 53cm. Tai tikriausiai ir tada buvo cholestaze  Tai aciu dievui, viskas gerai susikloste. Ziuresim ka dabar gydytoja sakys. Idomu ar slapimo tyrimas rodo kokius nors pakitimus tulzies ir/ar kepenu?
QUOTE(Salvute @ 2012 03 21, 16:46) Idomu ar slapimo tyrimas rodo kokius nors pakitimus tulzies ir/ar kepenu?
Esant cholestazei buna padidėjęs bilirubino kiekis šlapime.
hamburg
2012 03 23, 12:16
Bilirubinas padidėja kai jau cholestazė pažengusi į priekį, o šiaip pradžioje tik kraujo tyrimas gali parodyti ar tai cholestazė (žymiai padidėja kepenų fermentai) Papildyta:QUOTE(Salvute @ 2012 03 21, 17:46) Sveikos mamytes, laukiuosi antro vaikelio, jau beveik savaite kenciu kuno niezuli (eina 32 sav.), tai ten, tai sen niezti, ypatingai rankas per sulenkima, riesus, nakti prabudau nuo niezulio paduose. Jau anksciau pastebejau, kad daznai slapimas buna tamsus. Itariu nesciuju cholestaze, idomu kokie tyrimu rezultatai bus. Profilaktiskai pries menesi buvo daryti kepenu fermentu tyrimai, tai buvo normos ribose, tik cukrus siek tiek virsijo norma. Per pirma nestuma taip pat buvo siaubingi niezejimai, tai nieks net neitare cholestazes. Kiek pamenu siunte net pas elergologus, geriau vaistus nuo alergijos, bet jie nepadejo  Gimdziau 37 savaite, gimdymas prasidejo naturaliai, ir tik pagimdzius kaip ranka nuime niezulius. O dukryte svere 3.5kg bei 53cm. Tai tikriausiai ir tada buvo cholestaze  Tai aciu dievui, viskas gerai susikloste. Ziuresim ka dabar gydytoja sakys. Idomu ar slapimo tyrimas rodo kokius nors pakitimus tulzies ir/ar kepenu? Kaip tau? kaip kepenų tyrimų atskaymai? man su pirmu, kai jau buvau ilgai niežulį kentėjus, šlapimo tyrimas vistiek padidėjusio bilirubino nerodė, o kai padarė kraujo, tai ojojoj kaip visi fermentai 5 k didesni buvo , bilirubinas tik truputį viršijo normą, taip kad pasakyti iš šlapimo tyrimo ar cholestazė yra sudėtinga...
Salvute
2012 03 23, 16:28
QUOTE(hamburg @ 2012 03 23, 13:16) Bilirubinas padidėja kai jau cholestazė pažengusi į priekį, o šiaip pradžioje tik kraujo tyrimas gali parodyti ar tai cholestazė (žymiai padidėja kepenų fermentai) Papildyta:Kaip tau? kaip kepenų tyrimų atskaymai? man su pirmu, kai jau buvau ilgai niežulį kentėjus, šlapimo tyrimas vistiek padidėjusio bilirubino nerodė, o kai padarė kraujo, tai ojojoj kaip visi fermentai 5 k didesni buvo , bilirubinas tik truputį viršijo normą, taip kad pasakyti iš šlapimo tyrimo ar cholestazė yra sudėtinga... Supratau Benesant tyryma i poliklinika, sutikau ginekologes - akusesres sesute ir uzsiminiau jai apie tai, kad itariu cholestaze. Tai ji tik ramiu balsu balsu pasake, kad tu cia nieko nepakeisi, tiesiog maziau valgyk ir daugiau skysciu gerk, juk zinai kad tulzis uzversta ir prispausta... Laukiu antradienio, vizitas pas gydytoja. Prasysiu, kad kepenu fermentus vel darytu. Pries pusantro menesio rodikliai buvo normos riboje, bet tada ir nieziejimo nebuvo.
QUOTE(Salvute @ 2012 03 23, 17:28) Tai ji tik ramiu balsu balsu pasake, kad tu cia nieko nepakeisi, tiesiog maziau valgyk ir daugiau skysciu gerk, juk zinai kad tulzis uzversta ir prispausta...  nieko sau o tai vaistai turbut vietoj vitaminu skiriami. su tokiu poziuriu gali ir pasekmiu sulaukti, o be to netaip jau lengva naktim... betn jau man maistas neitakojo paumejimu/atleidimu..
hamburg
2012 03 27, 07:45
QUOTE(Salvute @ 2012 03 23, 17:28) Supratau Benesant tyryma i poliklinika, sutikau ginekologes - akusesres sesute ir uzsiminiau jai apie tai, kad itariu cholestaze. Tai ji tik ramiu balsu balsu pasake, kad tu cia nieko nepakeisi, tiesiog maziau valgyk ir daugiau skysciu gerk, juk zinai kad tulzis uzversta ir prispausta... Laukiu antradienio, vizitas pas gydytoja. Prasysiu, kad kepenu fermentus vel darytu. Pries pusantro menesio rodikliai buvo normos riboje, bet tada ir nieziejimo nebuvo. Aišku paprašyk kad padarytų fermentų tyrimą, o gal ne cholestazė tau, blogiausiu atveju paskirs vaistus o jie padeda. Aš jau nuo 22 sav geriu tuos vaistus, kitaip gydytojai niekuo padėti negali, bet kepenų fermentai per pusę sumažėjo...
Skaidrute :)
2012 04 04, 21:26
nesistebiu, kad sesutė apie galimą cholestazę nežinojo ar jai pasirodė tai nerimta, nes aš kai nuėjau pas savo šeimistę (šiaip jau atrodo gan protingą), pradėjo kalbėt apie alergijas ir pan. ir kepenų fermentus reikėjo vos neišreikalaut kad padarytų. aišku jie 3-5kartus padidėję.
sveikos merginos, gal man kas gali atsakyti i rupima klausima, bijau, kad nebutu tas pats kas jums, nors gal eilini karta perdedu, bet visgi... pries kelias dienas pastebejau ant kojos tokius kaip uodo ikandimus, kurie niezti, galvojau gal kas sukando, bet per 3 dienas atsirado ju daugiau skirtingose vietose, siauingai niezti, o kai pasikasai israusta ir pasidaro jau kaip skrusdeles apsisiota... visa nestuma labai pucia pilva, daznai dziusta lupos, kartais ypac vakarais kartu burnoj... suprantu kad butinai reikia pasidaryti kraujo tyrima, kepenu fermentus issitirti, bet ar nieko tokio, kad teks laukti kitos savaites, nes siandien mano daktare nedirba, poto savaitgalis, velykos... dabar lygiai 5 men nestumo, kaip sakot, ar verta panikuot?
Turiu ir aš tą "džiaugsmą"  8 paras pagulėjau ligoninėj, kol lašelinėmis valė organizmą, tai jautėsi pagerėjimas ženkliai, o dabar jau beveik savaitė be lašelinių, tai Ursofalk nelabai su niežuliu susitvarko. Ryt kartos tyrimus... Turbūt ryt ir paaiškės, kiek laiko dar galėsiu nešioti mažylį. Jau dabar bijau rytdienos
Adrijana
2012 04 13, 21:40
Na va paiskejo, kad ir man cholestaze, tai dabar labai neramu, paskyre vaistu lauksim ziuresim kas bus, tikiuosi organizmas sureguos ir jie sumazes.
Man gydytoja pasakė, kad vaistai tik mažina SIMPTOMUS, cholestazės jie negydo. Man asmeniškai fermentų kiekis sumažėja po 4-5 dienų lašelinių kurso. Išplaunamas organizmas ir kokią savaitę gyvenu ramiau. Vienintelis gydymas, kuris tikrai mums padės - gimdymas
Sveikos, noriu nuraminti nerimaujancias busimas mamytes. Man buvo nestumo cholestaze. Pradejau labai kasytis vakarais ir naktimis, daugiau nieko, jokiu simptomu nejutau. Uzsiminiau apie tai gydytojai, padare kepenu fermentu kraujo tyrima. Buvo astuntas nestumo menuo, visi kepenu fermentai buvo padideje 2-3 kartus. Pagulde 10paru i ligonine, lasino tirpala, seke judesiukus, dar geriau ta mineta fermenta. Po 10d. visi fermentai grizo i savo vietas, tik vienas buvo padvigubejes iki pat gimdymo. Tiesa, pernesiot neleido. Likus kelioms dienoms iki numatytos gimdymo datos paskatino skatinamaisiais ir pagimdziau Gime sveikute dukryte. Visi rodikliai grizo i savo vietas. Aisku nerimo ir asaru buvo daug... Bet sunkiu momentu atsiranda ir daug stiprybes visa tai pakelti. Tikiu, kad ir jums viskas baigsis gerai. Svarbiausia stebeti leliuko ir mamytes busena. Labai gerai, kad jau aiski diagnoze, nes daznai net nepastebima, kad yra sita patalogija. O kai gydytojams apie tai zinoma, tai ir pagalba reikalui esant bus laiku ir vietoj. Tikekit ir laukit ramiai leliuku
Nusiraminti yra svarbu, bet atsipalaiduoti negalima. Cholestazė cholestazei nelygi. Kaip ir nėščioji - nėščiajai. Vienai gal randa padidėjusį vieną fermentą 2 kartus, o kitai gal visi 5 padidėję ir ne po 2-3 kartus. Vienai padeda vaistukai plius lašelinės, o kita nepasiduoda jokiam gydymui. Vienai prasideda 35-36 savaitę, kitai - apie 30 ir anksčiau. Ir cholestazė baigiasi negyvagimiu. Tyrimus reikia kartoti kas 7-10 dienų, esant patvirtintai diagnozei. Gerti vaistus, gulėti su kateteriais... Ir labai reikia žiūrėti, ką geri/valgai. Net ir tada nėra jokių garantijų, kad viskas tikrai bus gerai. Reikia ne tik optimizmo, bet ir ypatingo atidumo.
Adrijana
2012 04 16, 22:50
Labai svarbu maistas? Ar tikrai padeda maisto atsirinkimas? O iki kiek jum leido neisioti maziukus?
☼Granola☼
2012 04 17, 00:11
QUOTE(jbs @ 2012 04 16, 12:12) Nusiraminti yra svarbu, bet atsipalaiduoti negalima. Cholestazė cholestazei nelygi. Kaip ir nėščioji - nėščiajai. Vienai gal randa padidėjusį vieną fermentą 2 kartus, o kitai gal visi 5 padidėję ir ne po 2-3 kartus. Vienai padeda vaistukai plius lašelinės, o kita nepasiduoda jokiam gydymui. Vienai prasideda 35-36 savaitę, kitai - apie 30 ir anksčiau. Ir cholestazė baigiasi negyvagimiu. Tyrimus reikia kartoti kas 7-10 dienų, esant patvirtintai diagnozei. Gerti vaistus, gulėti su kateteriais... Ir labai reikia žiūrėti, ką geri/valgai. Net ir tada nėra jokių garantijų, kad viskas tikrai bus gerai. Reikia ne tik optimizmo, bet ir ypatingo atidumo.
Zinoma, atsipalaiduot nereikia, bet ir susikaustyt is baimes taip pat nereiketu  Turejau sita bedele su antruoju nestumu, niezulys kankino jau kuris laikas, tik budavo tai paumeja (daugiausiai plastaku ir koju), tai nurimsta, maniau taip darosi nuo patinimu. Bet kai viena nakti (36sav. nestume) beveik istisai prasikasiau lovoj atsisedus, tai ryte skambinau gydytojai ir klausiau, kas cia gali but. Is karto pasake, kad cholestaze, pasigulde tyrimam. Buvo padidejes vienas fermentas du kartus, skyre vaistu, ir po triju dienu isleido namo. Geriau vaistus dar pora savaiciu ir pagimdziau sveikuteli leliuka. Gydytoja sake, per jos 20 metu praktika, tik vienai mamai su cholestaze leliukui nustojo plakt sirdute, bet ir tai negali patvirtint, kad tikrai del cholestazes... Man idomu tokie dalykai: ar yra rysys tarp cholestazes ir mamos ir leliuko svorio?  Nes pati buvau stambi ir leliukas gime virs 4kg. ir ar yra tendencija jai kituose nestumuose kartotis klausiau savo gydytojos, kaip kita nestuma, jei planuosim, ar tiketis man tos cholestazes, ir ar tureciau nerimaut i ateiti. Tai sake nieko nebijot, siaip dazniausiai kartojasi, bet nebutinai. Sako, yra dabar vaistu, didele pagalba mamoms, nes senais laikais niekas tokios ligos nezinojo, negyde, taip ir prasidraskydavo moterys iki pat gimdymo Visoms sekmes  , gydykites, rupinkites savimi ir pilvukais, setbekit save ir viska bus gerai
hamburg
2012 04 17, 13:13
QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 17, 01:11) Zinoma, atsipalaiduot nereikia, bet ir susikaustyt is baimes taip pat nereiketu  Turejau sita bedele su antruoju nestumu, niezulys kankino jau kuris laikas, tik budavo tai paumeja (daugiausiai plastaku ir koju), tai nurimsta, maniau taip darosi nuo patinimu. Bet kai viena nakti (36sav. nestume) beveik istisai prasikasiau lovoj atsisedus, tai ryte skambinau gydytojai ir klausiau, kas cia gali but. Is karto pasake, kad cholestaze, pasigulde tyrimam. Buvo padidejes vienas fermentas du kartus, skyre vaistu, ir po triju dienu isleido namo. Geriau vaistus dar pora savaiciu ir pagimdziau sveikuteli leliuka. Gydytoja sake, per jos 20 metu praktika, tik vienai mamai su cholestaze leliukui nustojo plakt sirdute, bet ir tai negali patvirtint, kad tikrai del cholestazes... Man idomu tokie dalykai: ar yra rysys tarp cholestazes ir mamos ir leliuko svorio?  Nes pati buvau stambi ir leliukas gime virs 4kg. ir ar yra tendencija jai kituose nestumuose kartotis klausiau savo gydytojos, kaip kita nestuma, jei planuosim, ar tiketis man tos cholestazes, ir ar tureciau nerimaut i ateiti. Tai sake nieko nebijot, siaip dazniausiai kartojasi, bet nebutinai. Sako, yra dabar vaistu, didele pagalba mamoms, nes senais laikais niekas tokios ligos nezinojo, negyde, taip ir prasidraskydavo moterys iki pat gimdymo Visoms sekmes  , gydykites, rupinkites savimi ir pilvukais, setbekit save ir viska bus gerai  Sveika, man su antruoju nestumu cholestaze vel pasikartojo, tik prasidejo daug anksciau 21 sav, dabar 30 sav esame, fermentai buvo pradeje mazeti pries menesi, o dabar vel jauciu, jog niezulys intensyveja, matyt vaistai nebepadeda  ketvirtadieni tyrimus vel darau, ziuresim...bet neramu  Tarp svorio ir cholestazes rysio nera, as pati liekna o ir pirmasis gime 3.100 g, cia grynai genetines ir hormonines kilmes priezastys, kaip man gydytoja sake.. Papildyta:QUOTE(Adrijana @ 2012 04 13, 22:40) Na va paiskejo, kad ir man cholestaze, tai dabar labai neramu, paskyre vaistu lauksim ziuresim kas bus, tikiuosi organizmas sureguos ir jie sumazes.  Labas, uzjauciu, man ir tas pats, kelinta tau savaite eina? kaip jautiesi?
QUOTE(Adrijana @ 2012 04 16, 22:50) Labai svarbu maistas? Ar tikrai padeda maisto atsirinkimas? Man buvo pasakyta, kad jei labai norėsis gabalėlio šokolado, tai nei aš, nei vaikas nuo jo nenumirsim, bet turiu nusiteikti stipresniam niežuliui artimiausiai nakčiai. Reikėtų vengti riebaus, kepto, rūkyto maisto, kavos, šokolado, rinktis liesus pieno produktus, liesą žuvį, liesą mėsą, šviežius vaisius (išskyrus avokadą) ir daržoves (išskyrus kopūstus, pupeles, žirnius).
hamburg
2012 04 17, 15:00
QUOTE(jbs @ 2012 04 17, 15:22) Man buvo pasakyta, kad jei labai norėsis gabalėlio šokolado, tai nei aš, nei vaikas nuo jo nenumirsim, bet turiu nusiteikti stipresniam niežuliui artimiausiai nakčiai. Reikėtų vengti riebaus, kepto, rūkyto maisto, kavos, šokolado, rinktis liesus pieno produktus, liesą žuvį, liesą mėsą, šviežius vaisius (išskyrus avokadą) ir daržoves (išskyrus kopūstus, pupeles, žirnius). Pritariu jbs del maisto. Jbs,o nuo kelintos savaittes tau cholestaze prasidejo?
☼Granola☼
2012 04 17, 15:52
QUOTE(hamburg @ 2012 04 17, 14:13) Sveika, man su antruoju nestumu cholestaze vel pasikartojo, tik prasidejo daug anksciau 21 sav, dabar 30 sav esame, fermentai buvo pradeje mazeti pries menesi, o dabar vel jauciu, jog niezulys intensyveja, matyt vaistai nebepadeda  ketvirtadieni tyrimus vel darau, ziuresim...bet neramu  Tarp svorio ir cholestazes rysio nera, as pati liekna o ir pirmasis gime 3.100 g, cia grynai genetines ir hormonines kilmes priezastys, kaip man gydytoja sake.. Linkiu abiems su pilvuku sveikateles Man tai toks niezulys baisus buvo uzejes pries pat tiriant cholestaze, kad maniau ten bus sunkiausia forma, o vat tik vienas fermentas padidejes, gal ir tau nebus smarkiai pablogeje QUOTE(jbs @ 2012 04 17, 15:22) Man buvo pasakyta, kad jei labai norėsis gabalėlio šokolado, tai nei aš, nei vaikas nuo jo nenumirsim, bet turiu nusiteikti stipresniam niežuliui artimiausiai nakčiai. Reikėtų vengti riebaus, kepto, rūkyto maisto, kavos, šokolado, rinktis liesus pieno produktus, liesą žuvį, liesą mėsą, šviežius vaisius (išskyrus avokadą) ir daržoves (išskyrus kopūstus, pupeles, žirnius).
O kazin kaip butu, jei nuo pat nestumo pradzios labai prisiuziuret bandyt maista, gal nepasireikstu ta cholestazes  , nors kas ten zino, kas ja issaukia... Nu nenoreciau as jos daugiau patirt, bet kazin ar neteks Beje, o nei viena nesat girdeje tokio dalyko, kad cholestaze pasikartoja tik tada, kai nesiojamas tos pacios lyties leliukas, kaip ir pries tai? Turbut koks prietaras bus
QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 17, 15:52) Beje, o nei viena nesat girdeje tokio dalyko, kad cholestaze pasikartoja tik tada, kai nesiojamas tos pacios lyties leliukas, kaip ir pries tai? Turbut koks prietaras bus  Aš girdėjau. Mano mamai buvo, kai berniuką nešiojo, o su manimi nieko, bet man genetiškai persidavė. Pirmo laukiausi berniuko, nieko nebuvo, antras  vėl berniukas ir 35 savaitę cholestazė, trečias  vėl berniukas ir liga jau 29 savaitę. Gastroenterologė sakė, kad moksliškai dar neįrodyta, bet duomenys jau renkami, dėl dažnesnio kartojimosi esant tos pačios lyties vaisiui, ir stebima tendencija, kad daugiau būna, esant berniukams. Guodžia tai, kad po gimdymo, kaip ranka nuima visą niežėjimą  . tai dėl savo stebukliukų įmanoma ir iškęsti, aišku su medikų priežiūra.
☼Granola☼
2012 04 17, 17:54
QUOTE(Rotoli @ 2012 04 17, 18:16) Aš girdėjau. Mano mamai buvo, kai berniuką nešiojo, o su manimi nieko, bet man genetiškai persidavė. Pirmo laukiausi berniuko, nieko nebuvo, antras  vėl berniukas ir 35 savaitę cholestazė, trečias  vėl berniukas ir liga jau 29 savaitę. Gastroenterologė sakė, kad moksliškai dar neįrodyta, bet duomenys jau renkami, dėl dažnesnio kartojimosi esant tos pačios lyties vaisiui, ir stebima tendencija, kad daugiau būna, esant berniukams. Guodžia tai, kad po gimdymo, kaip ranka nuima visą niežėjimą  . tai dėl savo stebukliukų įmanoma ir iškęsti, aišku su medikų priežiūra. Tai gal tikrai ne is pirsto lauzti tie pastebejimai Man idomu, kodel skatina su choleztaze?  Ar del mamos sveikatos, ar del leliuko, kazin kuo skiriasi cholestaze 37 sav, ir kas butu isvaiksciojus iki 39  Man irgi turejo skatint 38 sav. bet kaip pirmasis gimdymas, taip ir antrasis prasidejo savaime viena diena iki 38sav., turejusio ivykt skatinimo isvakarese
astarte12
2012 04 17, 18:06
QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 17, 18:54) Tai gal tikrai ne is pirsto lauzti tie pastebejimai Man idomu, kodel skatina su choleztaze?  Ar del mamos sveikatos, ar del leliuko, kazin kuo skiriasi cholestaze 37 sav, ir kas butu isvaiksciojus iki 39  Man irgi turejo skatint 38 sav. bet kaip pirmasis gimdymas, taip ir antrasis prasidejo savaime viena diena iki 38sav., turejusio ivykt skatinimo isvakarese  dėl to, kad nuo 38 savaitės, didėja tikimybė sulaukti negyvagimio
☼Granola☼
2012 04 17, 18:32
QUOTE(astarte12 @ 2012 04 17, 19:06) dėl to, kad nuo 38 savaitės, didėja tikimybė sulaukti negyvagimio  mano gydytoja taip optimistiskai nuteikt mane sugebejo, kad nelabai ir bijojau as tos ligos del leliaus, labaisiai tai mamai sake kenkia, nes eda kepenis, bet dabar jei busiu kada vel  , tai jauciu bijosiu...
|
|