Sveikutes mamytes  . Turiu toki klausima, kadangi mano dukrytei jau virs 2 metu, tačiau niekaip negalime atsisveikinti su čiulptuku nakties metu. Tikriausiai dėl to nusprendžiau antrąjį mažylį auginti visai be jo. Sakykit, kaip jums tai sekėsi (ypač turint du vaikus)? Ar tikrai tokiu atveju reikia nusiteikti, kad vaikas labai dažnai prašinės krūties, t.y. kad neužteks jos duoti tik pvz. kas tris valandas maitinimo metu?????
sveikute, as auginu mazyle be ciulptuko, nes ji tiesiog jo neciulpia, tai galiu pasakyt kad man sunkoka, nes uzmiega tik prie kruties ir gana daznokai praso paciulpt, karais gana ilgai tenka su ja pragulet kol atsiciulpia.
Pirmaji auginom su ciulptuku, iki kazkur 10men. Antrasis irgi ciulpe, bet trumpai...iki 3men. O maziukas niekada nenorejo, negalejau isiulyti  Tai galiu pasakyti, kad mano papukai buvo naudojami kaip soskes  Kartais tikrai nelengva budavo...dar ir dabar naktimis, kazkur apie 3 keliasi, ir be papuko neuzmiega  Nu, bet dabar nera jau taip sunku, kaip pacioje pradzioje
Ausyte1
2005 08 30, 08:23
Kadangi aš turiu tik vieną dukrytę, tai nelabai galiu palyginti - kaip sunkiau, su čiulptuku ar be jo. Bet dukrytė čiulptuko nepripažino ir neėmė. Kol buvo visai mažytė, tai praktiškai per prievartą kartais įkišdavom (kai pvz labai verkdavo rengiantis ar dar kažką darant). Bet jau sulaukus 3 mėn., mergina tapo stipresnė ir jau mūsų prievartinis čiulptuko davimas nebepavykdavo  jinai liežuviu tiesiog išstumdavo Tada mes ir pamiršom čiulptuką. Ir labai dabar džiaugiamės. Papuko tai tikrai neišnaudojo, naktį ne daugiau kaip 1 kartą prašydavo valgyti, dienos metu žįsdavo papuką ne ilgiau kaip 10 min. Žodžiu, kažkaip nepiktnaudžiavo. Bet manau, kad kiekvienas vaikutis skirtingas ir elgiasi individualiai. Gal kitam reikia dažniau ir ilgiau pažįsti, nes nori nusiraminti... ir nieko mes čia nepakeisim, bet kokiu atveju, reikės mamytei prisitaikyti prie vaikučio  bent jau pirmus metelius
Fen-berry
2005 08 30, 08:34
Dukrytė pradėjo imti čiulptuką kažkur nuo 3 mėn ir iki 1,5 metų su juo draugavo. Na, o mažiui šio dalykėlio įsiūlyti neįmanoma  . Būtų gerai, kad ir jis susidraugautų su čiulptuku, nes dabar mėgaujasi čiulpdamas krūtinę  .
peledziuke
2005 08 30, 08:45
as taip pat atlieku ir ciulptuko funkcija.  Nera jau taip sunku, taciau kartais tiesiog pavargsti nuo to gulejimo salia tol,kol sunelis ne tik pasisotin, bet ir atsiciulps iki soties, tuo labau, kad tai uztrunka....  Taciau as suprantu, kad tai taip laikina ir todel megaujuosi siuo artumu
Jolanta:)
2005 08 30, 09:00
QUOTE(inga22 @ 2005 08 29, 18:28) sveikute, as auginu mazyle be ciulptuko, nes ji tiesiog jo neciulpia, tai galiu pasakyt kad man sunkoka, nes uzmiega tik prie kruties ir gana daznokai praso paciulpt, karais gana ilgai tenka su ja pragulet kol atsiciulpia. manoji irgi taip užmigdavo ankščiau, tik prie manes  . Bet dabar po truputį, kai pieno mažėja, pati kuo normaliausiai užmiega: va, vieną kartą bananą užmigo bevalgydama, su buteliuku irgi kartais užmiega, aš tik nakčiai reikalinga  . O dėl čiulptuko, tai pas mus griežtai buvo nuo pat pradžių, nors ir gydytoja net parekomendavo duoti čiulptuką, kad taip papo nečiulptų, bet manoji iki isterikos, kai soskę įkiši  . Tai taip ir augam be jos, ir, tikėkimės, neprireiks ateity
manoji tai pirmą mėnesį dar atseit čiulptuką ėmė, o po to kažkaip pradėjo spjaut lauk. tai aš jau koks mėnuo kaip ir nebeduodu jo. tikiuosi ir nebeprireiks. QUOTE Ar tikrai tokiu atveju reikia nusiteikti, kad vaikas labai dažnai prašinės krūties, t.y. kad neužteks jos duoti tik pvz. kas tris valandas maitinimo metu????? na nepasakyčiau, kad labai dažnai prašinėtų. aišku, visko pasitaiko, bet tris valandas dažniausiai išlaukia. tik kadangi nebeduodu čiulptuko, jinai pirštuką čiulpia. bet tikiuosi, kad tai netaps įpročiu, stengiuosi neleist, nukreipt dėmesį kitur
Mes irgi su ciulptuku nedraugaujam. Kartais ji ji susiranda tarp zaislu taii biski paciuloa, bet tik ne tada kai nori miego. Tada ciulptukas - as. Karta bandziaiu pakeist, tai ji abiem rankytem ji stume lauk.
abu uzhauginau be chiulptuku. vyresnysis megdavo pasiglaustyti, zhysdavo ilgai - apie 20-30 min. diena skaitydavau, kol jis valgydavo, nakti - iduodavau kruti ir miegodavau. jei verkdavo, bet ne ish alkio - neshiodavau, supdavau, daineles dainavau... mazhiukas zhysdavo labai trumpai, apie 10 min. prie kruties nesimigdydavo - pavalgiusi reikedavo neshioti, kad uzhmigtu. tai ir neshiojau. kartais automobilinej kedutej arba vezhimelyje supdavau. tiesa, buvo ir pirshto chiulpimo etapas - bet nekreipiau demesio, ir uzhmirsho.
QUOTE(ragnez @ 2005 08 30, 15:41) tiesa, buvo ir pirshto chiulpimo etapas - bet nekreipiau demesio, ir uzhmirsho. o kiek maždaug laiko tas piršto čiulpimo etapas tęsėsi? kažkur skaičiau, kad jei vaikas čiulpia pirštuką, geriau čiulptuką duoti. manoji dažnai pirštuką čiulpia, tai man neramu, nes žinau giminėj atvejų, kai pirštą vaikai čiulpė iki 6-7 metų
QUOTE(berrry @ 2005 08 30, 17:45) o kiek maždaug laiko tas piršto čiulpimo etapas tęsėsi? kažkur skaičiau, kad jei vaikas čiulpia pirštuką, geriau čiulptuką duoti. manoji dažnai pirštuką čiulpia, tai man neramu, nes žinau giminėj atvejų, kai pirštą vaikai čiulpė iki 6-7 metų keleta menesiu. visai mazhiukai i burna rankas kishdavo - taip save tyrinejo, dar kisho, kai dantys dygo... veliau, vienu metu kishdavo pirshta i burna, kai budavo del ko nors susirupine... bet, kaip sakiau, nekreipiau demesio, ir savaime nustojo.
Simoniukas
2005 08 30, 18:20
Sveikos,
Musu dukrytei 4 savaites, vis gavojam kaip su tuo ciulptuku daryti, kolkas nebandem duoti.. kruti ji megsta paciulpti daznai, kartais tik siaip sau, daznai uzmiega tik prie kruties. Buna dienu kai nusibosta su aj guleti, rodos tokios nuobodzios tospacios kambario sienos tuomet pasidaro, bet kartais tikrai malonu buti su ja kartu, jauciuosi jai tokia reikalinga... Ciulptuko pasigendu ypatingai lauke, kai jai kas pusvalandis uzeina noras pazysti ir ji tuoj pat vel uzmiga, tai bunant lauke tikrai bjauru, nes turiu ieskotis vieteles kur ja issitraukti duodu kruti 3 ar 5 minutes ir vel dedu atgal i vezima... tada atrodo tikrai gerai ta soskyte butu... viena kart galbut sulauks ta musu turima namie "zuze" savo isbandymo, tik kazin ar dukrytei patiks?..
Mes mažutę auginam be čiulpuko. Viskas būtų gerai, jeigu ne migdymas. Užmigdyti vaiką sunkoka. Trnka ilgokai pavargti. Dar sunku ir į lauką išėjus. Vaikas čiulpti nori, o čiulpuko nėra, todėl neužmiega.
Lady_Hatora
2005 08 30, 20:33
as auginu su ciulptuku; nemanau kad nesiojimas vaiko ir migdymas nuo to lengvesnis. Tusau iki negalejimo; nenori - neima, nori - ima. Buna dienu neikisi; nakti - neduodu, nes nakti puikiai miegam ir be jo. Duodu tik pries dienos miega. (2 kartus dienoj), arba jei isiklykia kur viesoj vietoj (kad mamos sadiste nevadintu  ). Manau, kad vaikas pakankamai protingas ir nusprendzia pats ko jam reikia
andriushka
2005 08 30, 21:14
Maniske iki 5 menesio nepripazino ciulptuko, bet jo ir nereikejo, papuliai ejo "i trasa"  kai 6.5 men nustojau maitint eme ir pamego ciulptuka, bet teko papluset kol atradom tinkama  jai patinka lašo formos, jokiu budu nedideles ir nekirstos... su ciulptuku lengviau uzmigdyt, nuramint prabudus nakti. užmiega dažnai ir be. nenau, kad nebus sunku vaika nuo to atpratint, svarbu ne veliau nei bus 1,5 metų , teko skaityt , jog šis amžiaus tarpsnis atpratinimui nuo soskytes pats tinkamiausias, iki to laiko atsikračius galima išvengti neigiamu soskytes pasekmiu. galbut čiultuko visai nereikia vaikučiams, kuriu čiulpimo refleksas ne toks stiprus
na mes irgi be ciulptuko uzaugom (jau uzaugom???  ) papai visada buvo tik maisto saltinis, nebuvo jie nusiraminimui ar siaip paciulpimui naudojami. cia jau kiekvienam vaikui skirtingai turbut... o problema iziuriu tik viena - nykscio ciulpimas. kadangi ciulpia mergina tik migdydamasi, tai kazkaip del to nepergyvenam kazkodeltai.
Mano mažytė nečiulpia čiulptuko, bet man nuo to nesunkiau. Užmiega kartais prie krūties, kartais reikia pasupti ant rankų. Krūties dažniau nei nori valgyti nereikalauja. Net kai pavargusi nevalgo, neima, nervuojasi. Tai as ja pasupu, tada pusiau miegančiai duodu valgyti, tada valgo...
QUOTE(berrry @ 2005 08 30, 17:45) o kiek maždaug laiko tas piršto čiulpimo etapas tęsėsi? kažkur skaičiau, kad jei vaikas čiulpia pirštuką, geriau čiulptuką duoti. manoji dažnai pirštuką čiulpia, tai man neramu, nes žinau giminėj atvejų, kai pirštą vaikai čiulpė iki 6-7 metų Mano vyresnysis čiulpė pirštą iki 4 metų,bandžiau ir laku specialiu tepti kad nečiulptų,bet nelabai ir padėjo,net ir kartų pirštelį įkišdavo ir čiulpdavo miegodamas  ,bet tai buvo tape įpročiu ,o ne reikalu  .Vėliau savaime atprato,kai pradėjau aiškinti ,kad pirštukas nuo čiulpimo gali nukristi
Pirmasis čiulptuką čiulpė labai ilgai - iki 2,5 metų, bet čia gal mano baimė kalta. Vis atrodė, kaip jį užmigdysiu be čiulptuko, nes labai neramus vaikas buvo. O atpratinau labai drastiškai: nukirpau galą, pasakiau, kad pelė pragraužė. Pabandė pačiulpti, nepatiko ir numetė. Tuo ir baigėsi. Kai gimė mažiukė, buvau nusprendusi auginti be čiulptuko, juolab kad ji daugiau kaip du mėnesius jo nepripažino. Bet kai pati pabuvau tuos 2 mėn. čiulptuku, persigalvojau. Vakarais kol užmigdavo, taip ir guledavau, galiausiai pati nulūždavau, jokio laiko neturėjau nei sau, nei vyrui. Po truputį ėmiau pratinti prie čiulptuko ir trečią mėn. priprato. Dabar labai gerai - iš krūties tik valgo, o naktį, kai prabunda, bet dar ne alkana, duodu "tiūtę" (taip čiulptuką vadiname). Tik, priešingai nei su vyresniuoju, bandau laikytis vieno principo - čiulptukas skirtas miegui, nekaišau jo kada papuola.
Pirmąjį mėnesį pagal rekomendacijas nedaviau čiulptuko, tai po po ir neėmė. O dukriukas ne iš ramiųjų. Mano papuką ir žindo pastoviai iki 4 mėn. Taigi visada ir visur turėjau būti su ja - o jei užsimanys pažysti. Kai pradėjo viską kištis į burną (merliuką net žysdavo), vėl pradėjau siūlyti žinduką. Ir vieną dieną (beveik 5 mėna) labai susidomėjusi žinduku, jį apžiūrėjo, įsidėjo pati į burną, nuo tada nebepaleidžia. Nežinau ar tai sutapimas, bet dabar daug mažiau zyzia, pabūna viena ilgiau, net viena užmiega.
Valerija
2005 09 02, 20:58
Labas VAIVA Kažkur skaičiau, kad apie 11 mėn. atsiranda čiulpimo įproti ir nuo tada labai sunku atpratinti mažyli nuo čiulptuko, tai Emiliuką atpratinau 9 mėnesių. Žinoma pora naktų buvo daug kėlimosi prie vaiko, bet tik tiek .
QUOTE(Dyna @ 2005 09 02, 10:01) Pirmąjį mėnesį pagal rekomendacijas nedaviau čiulptuko, tai po po ir neėmė. O dukriukas ne iš ramiųjų. Mano papuką ir žindo pastoviai iki 4 mėn. Taigi visada ir visur turėjau būti su ja - o jei užsimanys pažysti. Kai pradėjo viską kištis į burną (merliuką net žysdavo), vėl pradėjau siūlyti žinduką. Ir vieną dieną (beveik 5 mėna) labai susidomėjusi žinduku, jį apžiūrėjo, įsidėjo pati į burną, nuo tada nebepaleidžia. Nežinau ar tai sutapimas, bet dabar daug mažiau zyzia, pabūna viena ilgiau, net viena užmiega.  O mano mazoji pati neeme nuo pat gimimo ciulptuko... O taip norisi, kad vietoj to, kad pries nakti zindytu kruti, ciulptu ciulptuka... O dėl to nuolatinio buvimo kartu su kūdikių... Aš tai užšaldau savo pieną, ir jei noriu pailsėti - vyras tą pieną tiesiog atsišildo ir aš - LAISVA...
Mano tai abu be ciulptuku gyveno ir laimingai gyvena.  Vyresnysis tai buvo pameges papuka vietoj ciulptuko ypac nakti, bet kai buvo septyniu menesiu teko atpratinti issiverkimo metodu, nes buvo visai nuciulpes beveik per nakti zindemes.Na o mazasis(pfu pfu pfu, kad neprisikalbecia) nenori neima ir nereikia.Dabar jau penki menesiai ismiega visa nakti, o uzsimigdo ciulpdamas merliuka-jis jam labiausiai patinka.  Pasitrina veiduka, isikniaubia ir papsi, kol uzmiega.Neturim jokio vargo.
Juodaplauke
2005 09 22, 22:16
mano turtas auga be ciulptuko,daviau kai buvo mazas-neime  taip ir neprireike
Berniuka uzauginau be ciulptuko, buvau prisiklausiusi visokiu blogybiu apie ji. O vat dabar mergyte ji ciulpia. Nelabai noriai, bet ima. Tai galiu pasakyti, kad abieju vaiku auginimas skiriasi kaip diena nuo nakties. Gal mergyte ir taip ramesne, bet ciulptukas irgi labai daug palengvina... Kai budavo sunus verkdavo, prabusdavo uzmiges, tai vel uzmigdavo tik papa burnon ikisus arba ant ranku. O mergyte kuo puikiausiai uzmiega pati. Iduodi ciulptuka, kazkiek paciulpia, paskui ispjauna. Bet uzmiega kuo ramiausiai... Mamai tikrai daug lengviau.
*Samanė*
2005 09 27, 09:52
QUOTE(Vaivux @ 2005 08 29, 15:01) Sveikutes mamytes  . Turiu toki klausima, kadangi mano dukrytei jau virs 2 metu, tačiau niekaip negalime atsisveikinti su čiulptuku nakties metu. Tikriausiai dėl to nusprendžiau antrąjį mažylį auginti visai be jo. Sakykit, kaip jums tai sekėsi (ypač turint du vaikus)? Ar tikrai tokiu atveju reikia nusiteikti, kad vaikas labai dažnai prašinės krūties, t.y. kad neužteks jos duoti tik pvz. kas tris valandas maitinimo metu?????  Mano sūnelis išvis nepripažino čiulptuko, dar močiutė buvo įsiūlius kartą, bet grįžau aš ir čiulptukas šlept iš dantų.Mažoji čiulpė inirtingai nuo 3 savaičių iki kokių 3-4 mėnesių, tiesiog su jėga kaip jai reikėjo, bet paskui priaugo mažiau svorio ir aš atėmiau ... ir tiesiog pamiršo jį, o po mėn pasiūlius voliojo burnoj ir nežinojo ką su daryti.O krūties prašinėja kaip jai reikia ir kas 15-45 min ir kas 4 val , priklausomai nuo situacijos. Du vaikai ir kokie jie skirtingi, nors išoriškai panašūs. Tad jei vaikas nori , tai kodėl gi ne  , ir mamai ramiau- atsijungęs nuo pasaulio ,tik traukia latekso gabalą ir tiek, o kitiems išvis nereikia tokio svetimkūnio, tad vienareikšmiškai atsakyti niekada negali, tik mama gali jausti kas jos vaikui yra geriausia  , o jie taip greit auga, tad ką reiškia tos kelios bemiegės naktys...senatvėj išsimiegosim  ar ne
Maniskis ciulptuko nepripazino nuo pat pradziu, bandem duot bet jam niekaip neiseidavo islaikyt burnoj...bet taip ir uzaugom be jo, o papuku tikrai per daug nepiktnaudziavo, nakciai visada pats uzmigdavo...gal tik iki kokiu 3 menesiu pavalges megdavo dar "pakabet ant papuko", bet man tai nebuvo baisu, niekada nera nukandziojas...Zodziu ciulptuko mums neprireike
Pirmą vaiką auginom be čiulptuko, nenorėjom duot, nors ir buvom nusipirkę  Kai jau kartą buvo trūkusi kantrybė, pabandėm duoti, bet ir apsidžiaugėm, kad neėmė. Labai primygtinai ir nesiūlėm  Pati už čiulptuką irgi nebuvau  , iš principo man tai nėra priimtina. Kiek valgydavo, pažįsdavo, ir viskas. Taigi gal mums tiesiog pasisekė, kad vaikas gana ramus ir sukalbamas buvo, su mūsų principais susitaikė  Susirado pirštuką, ir mes leidom tuo džiaugtis iki 1 metų, o paskui patepėm Daumexol tepaliuku, ir viskas tuo baigėsi Na o su dvynukais be čiulptukų nepavyko apsieiti, kai teko pačiai ligoninėje du vienu metu migdyti. Bet ir nesigailim dabar - užmiega patys be jokių supimų, nešiojimų.
aaagnex
2005 09 29, 14:47
Mes augam be ciulptuko Visaip bandziau isiulyt, nes man labai grazu kudikiai su ciulptukais, beto kai vejas pucia gerkle apsaugotu, o dabar issiziojes ir nors tu ka Siaip tai visai ir neblogai, bent jau nereiks atprast, kas buna labai sunku...
ingista
2005 09 30, 08:17
Mano mažylis čiulptuką pradėjo imti tik nuo 3mėn., užmigdavo bevalgydamas arba sūpinant  Dabar čiulptukas reikalingas tik užmiegant, tačiau kartais ir be jo apsieinam
Mes augam ir be čiulptuko ir be buteliuko.Tiesiog nečiulpė čiulptuko, neišmoko ir iš buteliuko gerti.Jam gal ta guma burnoj nepriimtina
mamy 24
2005 10 01, 17:01
QUOTE(inga22 @ 2005 08 29, 17:28) sveikute, as auginu mazyle be ciulptuko, nes ji tiesiog jo neciulpia, tai galiu pasakyt kad man sunkoka, nes uzmiega tik prie kruties ir gana daznokai praso paciulpt, karais gana ilgai tenka su ja pragulet kol atsiciulpia. labutis, maniškiui jau beveik 8mėn., augame visiškai be čiulptuko  . Jis irgi užmiega prie krūties ir miega kartu su mumis , bet manau tai yra geriau nei vargai bandant atpratint nuo čiulptuko, nes nuo krūties jie išauga, o jei dar pienas baigias  Šiaip yra visokių vaikų ir jų įpročių, maniškis tai visiškai nenorėjo jokių soskių, jokių buteliukų, jau nuo2mėn. kuo puikiausiai valgė iš šaukštelio, nuo keturių mėn. geria iš puoduko. Mano nuomone jei vaikas nori čiulptuko tai neverta jo traumuoti jo neduodant, tiesiog reik leist pasirinkt vaikui ko jis nori
As taip kartais noreciau, kam musu mazyle imtu ciulptuka... Taip pabodo jai nakti 5 kartus duoti kruti... Pripirkau jai visokiausiu ciulptuku - bet ne vienas netiko... KAda nors reikes padaryti ciulptuku ispardavima...
WildFire
2005 10 09, 09:38
Mano sunus du menesius spjaudavo ciulptuka lauk. Bet eme kankinti nemenki pilvo diegliukai ir budavo sunku istverti vaiko klykima, ypac naktimis. Tad teko pripratinti prie ciulptuko. Pliusas tik vienas: lengviau uzmigdyti vakarais, krutys dabar tarnauja tik pagal paskirti
na, mes augam be ciulptuko. net nebandziau jo duoti, nes manau, kad jis reikalingas tik vaikui burna uzkist, kad nerektu ir tevam nervu negadintu.. nemanau, kad is jo nauda realiai vaikui yra. o siaip tai maniskis papa ima tik valgymui, pvz jei ir neramus buna, tai jei nenori tuo metu valgyt, papo niekaip neisiulysi. o vaika raminti bandom kitais budais, bet soskytes nesiruosiu duoti. galiausiai net jei vaikas prades imt papa siaip, kad paciulptu, tai geriau jau papa ima ir emocini kontakta taip palaiko su manim, o ne su negyvu daiktu reziumuojant pasakyciau, kad be ciulptuko nera sunku auginti.
Zivilia
2005 10 13, 11:42
Maniškis čiulptuko nepripažysta  Jei neramus ,tai nepadės nei papas.Papą ima tik tada,kai nori valgyti.Taip kad mums lieka tik ieškoti problemos dėl ko jis nerimsta.Aišku,dažniausiai jis nori būti ant rankų ir viską matyti
Mano dukra TIK dabar susidomejo ciulptuku, bet kaip zaislu: pati isideda, pagrauzia, issiima smile.gif Valgo ji 5-7 minutes. Nakti visai nevalgo. Tik vienintele blogybe, kad be papulio neuzmiega sad.gif Bet manau kaip nors isspresim sia problema.
Mūsiškės abi be čiulptuko auga (augo). Man paprasčiau pašnekinti, kai zirzena, nei čiulptiką grūsti. Nemoka mažoji jo čiulpti, nu ir apseisim, ištversim..
medasta
2005 10 23, 14:26
Pirmus du mėn. mamytės papukas atstojo čilptuką. Nepersistengiau siūlydama čiulptuką. Edvis tiesiog jo neėmė. Būdamas trijų mėn pradėjo imti ir rankos tikrai pasidarė laisvesnės
ramaska
2005 12 17, 21:53
Augam be ciulptuko ir buteliuko,nu pradzioj gal buvo sunkiau,o dabar jau visai nieko  Kazkaip pripratom abi, ai ir nereik jo
melanezija
2005 12 18, 22:39
As buvau nusisitacius pries ciulptuka, bet mano mazylio ciulpino instinktas buvo didziulis ir be ciulptuko buvo neimanoma  . Pirmas savaites mazylis ne tik neuzmigdavo be papuko, bet ir pastoviai noredavo ciulpti. Sesuo antra savaite patare nupirkti , nes sako, kad dantukai pradeda kreivi augti. Nezinau kiek cia tiesos, bet su ciulptuku mano gyvenimas zymiai palengvejo  , nebereikia lovoj istisai gulet.
nei čiulptuko, nei buteliuko - nors turim ištisą kolekciją. vaikas ramus ir geras, jokių papų čiulpimo, užmiega pats, na dieną tenką įsidėti į slinga - 0,5 minutės ir atlūžęs.kol su pieno fabrikėliu viskas gerai, džiaugiusoi, kad esu nepamainoma silikonais, bet jei netyčia....tada būtų bėdų bėda....
gintale
2005 12 19, 12:56
O as pries ciulptukus, pries buteliukus... todel auginu dukrele be ju. gal ir labai jai patiktu, bet isivaizduoju, kad toks dalykas neisrastas vaikas tikrai nera is ramiuju. bet nuraminimo budu yra tikrai geresniu nei ciulptukas del ciulpimo instinkto - taip taip, pas mus irgi buvo labai stiprus - net gimdymo namuose stebejosi, nes tik tik islindusi papo taip ieskojo, kad tik ant pilvo padejus pati susirado ir puole ciulpti todel kad ir kaip sudetinga su tuo instinktu, per menesiuka ar du galima susitvarkyti  tik mamytes kantrybes ir isradingumo didelio reikia
Mes čiulptuką pradėjom naudoti tik tada kai pradėjom augintis dantukus
Martynos mama
2005 12 20, 15:50
Sveikutės. Mano pirmoji dukrytė čiulptuko atsisakė būdama 1,2 metų. Tiesiog, pačią pirmą dieną, kai nuvedėme vaiką į lopšelį - čiulptuką pamiršom. Ir nuo tos dienos jo nebereikėjo. O antroji - pradėjo šį daiktą čiulpti tik nuo trečio mėnesio. Iki tol nei gėrė iš buteliuko, nei čiulptuką ėmė. Tikiuosi, kad ir su šita dėl čiulptuko vargo neturėsim
Sveikutės, mes be čiulptuko nuo pat pirmos dienos, neėmė ir tiek, dabar jai jis vietoj žaisliuko  . Kai manęs paklausia, kaip ją nuraminu, net nežinau, ką atsakyt, kad ji man rami ir taip neverkia, neisterikuoja, liux vaikas  . Jin tik šypsotis moka
Maniškis (jam dabar 9,5 men.) visiškai nepripažino čiulptuko  . O pabandėm dar gimdymo namuose. Taip ir po šiai dienai jo nereikia  . Turim dar tuos kudikiškus, tai jis jais žaidžia, vartalioja tarp pirštuku, tai čia tai ten pakramto, paveksliuka apžiūri, bet nesu mačius, kad įiskištų taip kaip reikia ir laikytu burnoj Dabar jam dygsta dantukai, visi vienu metu, verkimas naktį po 5-7 kartus, maitinu vis dar pati, baigiu nusibaigt per tokius naktu maratonus  , tai vis pagalvoju, gal būtų išeitis koks geras čiulptukas  ? Kaip mamos manot?
Jurgitukas1
2006 07 28, 14:34
O mes ciulptuko nenaudojam, nereikalingas jis mums, kazkaip mazoji pati jo atsisake ir neima, gal kada sugalvos kad reikia  Manau, negali buti vienareiksmisko sprendimo - duoti ar ne, tiesiog kaip aplinkybes susiklosto, taip ir yra;)
Pirmasis mano vaikinas ciulptuka paeme tik triju menesiu, bet kai buvo penkiu menesiu mes ji pametem (netycia), o kito neeme, taip ir baigem ciulptuko era. Antrasis sunus is viso neeme ciulptuko - spjove lauk, taip ir nepriprato. Kartais paciulpdavo pirsta, bet su laiku viskas praejo ir jokiu problemu nebuvo. Dabar, kai gime dvyniai, tai pirma diena isejusi is ligonines nupirkau ciulptukus, nes neisivaizduoju, kaip kitaip susitarti, kad palauktu savo eiles "prie maisto".
|
|