Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano vaikas kairiarankis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
mejja
Aš pati kairiarankė, o dėl dukrytės dar neaišku, ima viską su abiem rankom.. smile.gif

Užtad kiek prisikentėjau, močiutė buvo prieš, mokykloj irgi neleisdavo doh.gif
Ir vėliau bulvių ilgokai nemokėjau skusti lotuliukas.gif

Bet dabar džiaugiuosi, kad esu kairiarankė. Ir dėl bjauraus rašo pasiteisinu dėstytojams : "Jūs pabandykit parašyti kairia ranka gražiai" lotuliukas.gif
DirOl*
Mantas kažkaip abiem rankom gali viską daryti, tik gal kirpti ir valgyti sunkiau sekasi kaire ranka. O Erika tai tikra dešiniarankė smile.gif
Again
musu mergyte irgi turi polinki i kaire lotuliukas.gif bet mes neslopinam,nes siaip laikais,manau ne beda ax.gif
kamejukas
Mano sūnus taip pat kairiarankis. Pas mus giminėj iš mamos pusės dvi tetos kairiarankės. Bet kai aš nemoku su kairia (esu dešiniarankė) - net nežinau kaip vaiką mokinti rašyti, piešti... Man tai atrodo labai sudėtinga... O kai jam įduodu pieštuką į dešinę ranką - tada jis rašo ne iš kairės į dešinę, bet iš dešinės į kairę smile.gif juokingai atrodo, bet visai juokas neima, kai nežinau kaip su tuo susitaikyti... Atsisėdam abu rašyti ar piešti ir nežinau kaip jį pamokinti, kad jam būtų patogiau ir lengviau sad.gif
Gal mamytės dešiniarankės su kairiarankiais vaikais turi kažkokių patarimų, kaip vaiką mokinti? Gal aš per jautriai į tai reaguoju sad.gif
Tekantisaule
Mano sunus taip pat kairiarankis ir jokios bedos tame nematau... schmoll.gif ypac, siais laikais. Ir zirkliu, ir parkeriu yra spec. kairiarankiams. Rudeni musu dickis keliaus i pirma klase... rasyti, skaityti ir skaiciuoti jau moka ir nebuvo labai sunku ismokyti, kazkaip tas kairiarankiskumas nesudare mums jokiu problemu. g.gif Jis pats jaucia, kaip geriau pasiimti parkeri, zirkles ir pan. Aisku, raideles ir skaiciukai trupuciuka buna pasvire i kaire puse, bet kairiarankiukams cia daznas atvejis ir as to nesureiksminu.
Uodegyte
noriu mamyciu paklausti ,o kaip jusu vaikuciu kairiarankiu mastymas ax.gif
mums atrodo kad musu sunus truputi atsilieka nuo kitu bendraamziu,kaip kairiarankiui sunkiau viskas.kordinacija,rasymas ( raso pvz 1 atvirksciai,arba nuo apacios,o raides taipat atvirksciai.ir su kalba truputi atsiliekam ax.gif

snd vyras toki dalyka pastebejo,kad sunus karsto vandens taupo ,nes su kaire ranka suka salta vandeni hihihi.gif

puikus puslapis kairiarankiu vaikuciu teveliams

http://www.left.lt/ar-inote-kad-/24-kairia...t-kairiarankius
pudrine
Musu sunelis tai pat kairiarankis ir kairekojis smile.gif pas ji viskas prasideda nuo kaires puses,pvz: sakau pakelk rankyte,pakelia kaire, pakelk kojyte, tai pat kaire po to paliesk su ranyte ausyte, liecia su kaire rankyte kaire ausyte, eidamas per gatve pirma paziuri i kaire puse, nors pas mus gimineje tik mano pussesere kaireranke g.gif bet manau tai gyvenime nemaiso jog mazylis yra kairiarankis smile.gif
Deimike
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 16:57)
Sveikutės,
mano dukrytė kairiarankė, jau nuo kūdikystės pastebėjom, kad visus žaisliukus ima labiau kairia rankyte. Dabar jai virš 3m. Man pačiai tai problemų nesukelia, bet močiūtės reaguoja kaip į kažką baisaus doh.gif sako, kad visi įrankiai, pvz. žirklės ir kt. pritaikyti dešiniarankiams. Dukrytė valgo, piešia kairia ranka, bet dabar mokomes karpyti, tai žirkles duodu į dešinią, nes atrodo kažkaip patogiau.
Gal kas susidurė su panašia situacija? Ar lavinot ir dešinią rankytę?
*

Dabar yra kairiarankiu zirkliu ir rasikliu... nematau bedos. As pati kairiaranke smile.gif Kam sau gyvenima sunkinti tokiom "problemom"? Nevarzykit vaiko - ar pabludot doh.gif
jurgitulisb
QUOTE(pudrine @ 2011 05 11, 15:43)
Musu sunelis tai pat kairiarankis ir kairekojis smile.gif  pas ji viskas prasideda nuo kaires puses,pvz: sakau pakelk rankyte,pakelia kaire, pakelk kojyte, tai pat kaire po to paliesk su ranyte ausyte, liecia su kaire rankyte kaire ausyte, eidamas per gatve pirma paziuri i kaire puse, nors pas mus gimineje tik mano pussesere kaireranke g.gif  bet manau tai gyvenime nemaiso jog mazylis yra kairiarankis smile.gif
*

Maniskis lygiai tas pats,viskas prasideda nuo kaires puses... biggrin.gif
spylka
mano dukryte kairiaranke, taciau dabar kaip mokinasi rasyti daznai pradeda rasyti zodzius is kitos puses (zydiskai) ir skaicius maiso, skaiciuoja labai gerai, bet kaip reikia parasyti taip pat sumaiso i kuria puse 3 ar 2... Nezinau tikiuosi per ilgesni laika ipras 4u.gif
jurgitulisb
QUOTE(spylka @ 2011 05 29, 00:37)
mano dukryte kairiaranke, taciau dabar kaip mokinasi rasyti daznai pradeda rasyti zodzius is kitos puses (zydiskai) ir skaicius maiso, skaiciuoja labai gerai,  bet kaip reikia parasyti taip pat sumaiso i kuria puse 3 ar 2... Nezinau tikiuosi per ilgesni laika ipras  4u.gif
*

maniskis lygiai taip pat biggrin.gif
Degutė
QUOTE(kamejukas @ 2011 03 19, 14:56)

Gal mamytės dešiniarankės su kairiarankiais vaikais turi kažkokių patarimų, kaip vaiką mokinti? Gal aš per jautriai į tai reaguoju sad.gif
*

mokant kairiarankį vaiką rašyt elementus ir raideles, juos reiktų rašyt eilutės pabaigoje(dešinėj pusėj). nes eilutės pradžioj esančius ženklus vaikas rašydamas užstoja ir iš atminties, ypač pradžioj, nesugeba atkartoti teisingai. man teko ir mokytojos prašyt, kad rašytų kitoje pusėje, nei dešiniarankiams vaikams smile.gif

o dėl veidrodinio rašymo, tai tiek kairiarankiai, tiek dešiniarankiai pirmoj klasėj tai išauga smile.gif

dėl taisyklingo rašymo - visai nekreipiu dėmsio, ar iš viršaus, ar iš apačios pradeda raidę ar skaičių rašyti smile.gif svarbu, parašo gerai smile.gif

sunku buvo tik parodyti, kaip nerti vąšeliu pynutę biggrin.gif
rimančius
maniškis tai ir skaityt raides bando iš kairės lotuliukas.gif
Akmenskeltė
Maniškis irgi kairiarainkis. Jam gruodžio pradžioj bus 5.
Uodegyte
QUOTE(Akmenskeltė @ 2011 08 22, 22:10)
Maniškis irgi kairiarainkis. Jam gruodžio pradžioj bus 5.
*

musiskiui taipat thumbup.gif smagu sutikt bendramincius biggrin.gif

o kaip jusu vaikiukui su kalbele.musu zodzius baisiai panioja doh.gif taisyt ji pastoviai reikia,kad teisyklingai kalbetu rolleyes.gif sakiniuose neprideda kaip,kur,kam.
luka15
del kalbos-manau cia tikrai nesusije.. g.gif mudu su vyru desiniarankiai,nors del ligos pauglystej buvau priversta tapt kairiaranke-paralyzavo desine kuno puse.rasyt kaire pramokau per 2sav-kol "dasuto", jog tereikia riesa judint. doh.gif aisku,padejo genai-seneliai buvo kairiarankis.dabar ziuriu,kad ir sunus linkes...iskart prisiminiau tarybinius laikus ir klasiokes asaras ,kai musdavo per rankytes...tik del ivairiu prietaisu yra sunkiau-dauguma pritaikyti "desiniem" frusty.gif
ErikaAlgirdasSkaiste
dabar jau ne beda,ne tie laikai jog tektu kenteti jog esi kairerankis. dabar juk ir yrankius yvairius gamina tokius kad galetu naudoti ir kairerankis ir desiniarankis smile.gif
pudrine
Sakoma kad kairerankiai protingesni buna smile.gif
ErikaAlgirdasSkaiste
QUOTE(pudrine @ 2012 02 17, 03:06)
Sakoma kad kairerankiai protingesni buna smile.gif
*

schmoll.gif bobuciu pasakos...turiu pvz gyvenime,tai negaliu sakyti jog teisybe
pudrine
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 02 17, 19:53)
schmoll.gif  bobuciu pasakos...turiu pvz gyvenime,tai negaliu sakyti jog teisybe
*

Nezinau tai pasakos ar ne, bet kiek zmoniu tiek nuomoniu smile.gif
Vėta
Gal čia rasite sau įdomios informacijos: http://www.left.lt/
jolanta255
Sveikos merginos mano sunus ir vyras yra kairiarankiai ir del to maziausiai pergyvenu darzelyje bande peraukleti mano vaika bet gavosi tik tai vieni nemalonumai o vaiko atsakas buvo tas kad jis isvis nieko nedare nei valge nei paise nei zaide. Beje siais laikais jau nera jokiu prievoliu kuria ranka rasyti ar valgyti ir kairiarankius gina istatymai.... mirksiukas.gif
pandorita
Maniškis taip pat kairiarankis. Daug kas kitaip, bet taip dar įdomiau.. ir padeda geriau pažinti savo vaiką, nusikratyti nereikalingų stereotipų, kūrybiškai spręsti kasdienius uždavinius. Nors būna akimirkų, kai ir užknisa rolleyes.gif

QUOTE(jolanta255 @ 2012 02 21, 13:11)
Beje siais laikais jau nera jokiu prievoliu kuria ranka rasyti ar valgyti ir kairiarankius gina istatymai.... mirksiukas.gif

Kokie įstatymai? bigsmile.gif
ingushka
Mano dvynukė kairiarankė, o dvynukas-dešiniarankis. Kaip anksčiau mamytės minėjo-ji atvirkščiai rašo raides, skaičius biggrin.gif
Aš nežinau kaip ten dėl protingumo, tik esu girdėjusi, kad kairiarankiai-meniški žmonės. Mano mergička tikrai tam turi gyslelę-piešimas, karpymas ir klijavimas-įdomiausia veikla thumbup.gif Karpo ji su elementariom vaikiškom žirklutėm,puikiausiai išeina karpyti. Kairiarankis yra vienas iš senelių, aš truputį turiu polinkį į kairiarankiškumą-raviu, skinu uogas su kairia ranka, su dešine nemoku.Rašau su dešine.
Mano brolis irgi vaikystėje buvo kairiarankis, bet prie "sovietų" permokė vargšą vaiką būti dešiniarankiu. Aš manau, kaip vaikui patogu, taip tegul ir rašo, karpo, piešia. Keista, bet studijuojant teko matyti jaunų dėstytojų-ekonomistų, rašančių kairia ranka ir man taip gražu žiūrėti kaip jie rašo, juk mažai tokių žmonių ir jie man kažkokie special. 4u.gif
Brigute:)
mano vaikas,kaip as sakau"abirankis"tiek su desine,tiek su kaire dirba panasiai..viena diena piesia,valgo su desine,kt.d. su kaire..nelabai man tai patinka,bet "nelauziu" vaiko,kad butu tik desinerankis,tikiuosi isaugs ax.gif greiciausiai tai senelio (vyro tevo) dovana,nes mano seimoja kairerankiu nera smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.