pirmas sunus irgi nuo mazens su kaire ranka viska darydavo , bet kai pradejo eiti i mokykla tai pradejo su desne rasyti . o jei zaidzia su kamuoliu ar siaip ka daro tai su kaire ranka , netgi mokykloj kaip buvo sporto svente tai reikejo mesti kamuoliuka i taikyni toki tai pirma vieta uzeme ( su kaire ranka )
teko tuo taip pat isitikinti. Vienas mano studentas rashydavo kaire, ir dar ne betkaip , o tik didziosiomis raidemis! na turiu galvoje konspektuodavo ka pasakodavau, ir suspedavo gi...ir grazu paziureti
Mano abi mergaites kairiarankes. Kai suzinojo mano mociute apie tai, tai liepe neleisti valgyti kaire ranka.
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 15:57) Sveikutės, mano dukrytė kairiarankė, jau nuo kūdikystės pastebėjom, kad visus žaisliukus ima labiau kairia rankyte. Dabar jai virš 3m. Man pačiai tai problemų nesukelia, bet močiūtės reaguoja kaip į kažką baisaus Gal kas susidurė su panašia situacija? Ar lavinot ir dešinią rankytę? as ir pati kairiaranke ir labia nusistebiu kai zmones toki dalyka isskiria kaip kazkoki trukuma, nesuoprantu kodel, as didziuojuosi tuo ir nesurandu nieko blogo tame, kas man trugdytu, na nebent tai kad bulviu skustukai buna isgalasti tik desiniarankiam o kaire buka, del zirkliu irgi neturejau bedos, kazkaip man paciai ir i galva neatejo kad reikia kazkokiu kitokiu, kitaip tariant galvojau kad visiems jos taip pat patogios, ai dar beda kad neprisimenu su kuria ranka reik zegnotis (gal dar ir del to kad retai tai darau o del lavinimo, tai be abejo galima kazkiek jei vaikas pats nori lavint, nes jug desiniarankiu vaiku tevam nekyla klausimas ar lavint vaika ir su kaire atlikt darbus, as gyvenau nedekingu laiku, kuomet gaudavau per nagus mokykloj, tai prievartinis mokymas man jau giliai istriges, juolab kad niekad ir nesupratau ka blogai darau. QUOTE(Žanetyte @ 2009 02 03, 19:47) as ir pati kairiaranke ir labia nusistebiu kai zmones toki dalyka isskiria kaip kazkoki trukuma, nesuoprantu kodel, as didziuojuosi tuo ir nesurandu nieko blogo tame, kas man trugdytu, na nebent tai kad bulviu skustukai buna isgalasti tik desiniarankiam o kaire buka, del zirkliu irgi neturejau bedos, kazkaip man paciai ir i galva neatejo kad reikia kazkokiu kitokiu, kitaip tariant galvojau kad visiems jos taip pat patogios, ai dar beda kad neprisimenu su kuria ranka reik zegnotis (gal dar ir del to kad retai tai darau o del lavinimo, tai be abejo galima kazkiek jei vaikas pats nori lavint, nes jug desiniarankiu vaiku tevam nekyla klausimas ar lavint vaika ir su kaire atlikt darbus, as gyvenau nedekingu laiku, kuomet gaudavau per nagus mokykloj, tai prievartinis mokymas man jau giliai istriges, juolab kad niekad ir nesupratau ka blogai darau. As ir visai nematau skirtumo, ar vaikas kairiarankis ar desiniarankis
yra toks dalykas, kad kairiarankiu labiau issivystes desinysis smegenu pusrutulis, o desiniarankiu kairysis. todel bandydami vaika peraukleti jau einame pries prigimti, taip daznai blokuojami gabumai, kurie butu islavinti, jei vaikas dirbtu ta ranka, kuria priklauso, naturaliai lavindamas savo sugebejimus. mano vaikas taip pat kairiarankis, beje, kaip ir beveik visi amerikos prezidentai, dabartinis taip pat
Mano dukriukas irgi kairiaranke,taip par pastebejom dar kudikystej
Sveikutes mamytes
Musu sunus irgi kairiarankis. Ta as pati pastebejau jau senai, tiksliau nuo pat tada, kai pradejo zaisti zaisliukais, paskui, imti sauksta, spalvas ir pan. Vyras ir mociutes sakydavo, kad isaugs, o as kazkaip jau buvau isitikinusi, kad jis bus kairiarankis ir nei kiek to nemeginau nei slepti, nei iduoti sauksta i desine ranka ir pan. Jei jam patogu, prasau, rasyk ir valgyt kaire ranka, nieko as tame bloga nematau. Juk kai pagalvojus, kaip butu mums, desiniarankiams sunku, jei sakytu, imk ir rasyk, valgyk ir visa kita daryk kaire ranka...manau nelabai kas gautusi, o ir be to, juk is dalies nuvertinamas zmogus, neva tai "tu" kitoks, nei "as". Jokio skirtumo nera, ar tas zmogus kairiarankis, ar desiniarankis, tai nieko nekeicia. As kaip tik sunui visad sakydavau, nes kartais budavo, kad lyg tais kompleksuodavo del savo kairiarankiskumo, tai as visada ji uztardavau ir netgi paskatindavau sakydama, kad jei tau patogu kaire ranka rasyti, piesti, valgyti...tai taip ir daryk, nes tu esi tu, esi mylimas ir saunus musu vaikiukas...Tai tie paskatinimai ji tik padrasino ir dabar jis visai nebekompleksuoja del to, jam 5 metukai ir pagrinde valgo, piesia, zaidzia, raso su kaire ranka. Sekmes musu maziesiems kairiarankiukams!
Sveikutes
As kairiaranke jau 25 metus Siaip kairiarankiai nei blogesni nei geresni uz desniarankius, tiesiog visi daiktai labiau pritaikyti desniarankiams, todel dauguma kairiarankiu yra itin kurybingi, nes reikia sugalvoti kaip paimti daikta ar pasinaudoti juo, kad butu patogu. Kas nepritaikyta prie kairiarankiu pasaulio? Pvz tualetinis popierius kabinamas is desines nunerti, o po to dar salyka numegzti reikejo... mano mama desniaranke tai niekaip pamokint negalejo, o mokytoja irgi rode tik kaip su desnine nerti ir megzti... Siaip dar neprireike man daug spec kairiarankiu daiktu, bet turiu: bulviu skustuka zirkles rasau tik su tusinukais klaviatura kompui (nes darbe daug spausdinu) plunksneles tusui (grafikos darbeliams) Kai isirenginejom buta su vaikinu (jis desnys), tai viska "pritaikem" kairiarankiam: durys, langai, roletai ideti taip, kad man patogu butu daryti, kelti ir pan., net kaitlente su valdymu kairiarankiams Tik ateje sveciai sekundele uztrunka, nes neranda sviesos jungikliu i wc
Mano vyriausioji tikra kairiaranke
va čia tai GERAS. Net nepagalvojau kad galima būtų taip buitį prisitaikyti prie kairiarnkiškumo, manoji auga būtent tokia, manau teks jai pačiai prisitaikyt prie mūsų- dešiniarankių
QUOTE(ieki2926 @ 2009 02 13, 20:30) Sveikutes As kairiaranke jau 25 metus Siaip kairiarankiai nei blogesni nei geresni uz desniarankius, tiesiog visi daiktai labiau pritaikyti desniarankiams, todel dauguma kairiarankiu yra itin kurybingi, nes reikia sugalvoti kaip paimti daikta ar pasinaudoti juo, kad butu patogu. Kas nepritaikyta prie kairiarankiu pasaulio? Pvz tualetinis popierius kabinamas is desines nunerti, o po to dar salyka numegzti reikejo... mano mama desniaranke tai niekaip pamokint negalejo, o mokytoja irgi rode tik kaip su desnine nerti ir megzti... Siaip dar neprireike man daug spec kairiarankiu daiktu, bet turiu: bulviu skustuka zirkles rasau tik su tusinukais klaviatura kompui (nes darbe daug spausdinu) plunksneles tusui (grafikos darbeliams) Kai isirenginejom buta su vaikinu (jis desnys), tai viska "pritaikem" kairiarankiam: durys, langai, roletai ideti taip, kad man patogu butu daryti, kelti ir pan., net kaitlente su valdymu kairiarankiams Tik ateje sveciai sekundele uztrunka, nes neranda sviesos jungikliu i wc
as kairiaranke ir mano dukra kairiaranke, didziausia mano laime, kad atsirado zirkles kairiarankiams
nes didziausia problema man visa gyvenima buvo kirpti kiti nesuprasdavo, kokios problemos,tik kairiarankiai gali suprasti paprastu buitiniu dalyku pritaikyma
As pati pusiau kairiaranke..tai yra rasau su desiniaja ranka bet peili visada laikau tik kairiaja
Mano mazius gal dar per mazas susivokti bet kai piesia flomasteri gali laikyti ir kairiaja ir desiniaja ranka..gal cia mano genai pasireiskia? Nes as pati savo pusiau kairiarankiskuma paveldejau is savo mociutes-mamos mamos
Sveikos mamytes,
nedarykite is vaikuciu tragediju, kad jie kairiarankiai, as pati esu kairiaranke, ir ka nieko gyvenu, man niekas nemaiso, esu uzaugusi sovietmeciu, darzelyje jo buvo sunku, neleido nei valgyti nei zaisti piesti kairia ranka, uzdejo maiseli ant rankos p.s. pasakysiu tik viena, kad kairiarankiai protingesni uz desniarankius sekmes visiems maziukams kurie kairiarankiai.
Mano vyresnelis kairiariankis. Iki 3 metuku dar vaikas "metesi" - imdavo tai viena, tai kita ranka. Bet veliau tik kaire. Nupirkom zirklutes kairiariankiams, tai zymiai pagrazejo jo karpomis darbeliai, nes zirkliu asmenys nebeuzstoja kerpamos linijos. Dar turim problemu su prisukamais zaisliukais, nes jis sukdamas kaire ranka juos suka i priesinga puse ir pastoviai sugadina
O mes su vyru esam "abiejarankiai", tik rasom desine, o visa kita galim daryt abiem rankom
Labuką mamos,mono sūnus irgi kairiarankis. Šitą jau nuo pat kudikystės pastebėjau. Tik kažkodėl darželyje jį bando perauklėti. Jau kiek kartų sakiau auklėtojoms,kad jam geriau su kaire ranka rašyti ir piešti,beto kai valgo-su kaire geriau išeina laikyt stalo įrankius. Tad dabar kartais pats nežino su kuria ranka ką daryti. Beto aš ir vyras esam dešinerankiai,tai sunku tik mokyt rašyt. Šiemet leisim į pirmą klasę,tai net nežinau,kaip mokykloj jam seksis
Maniškė-kairiarankė
mano dukryte taip pat kairiaranke. nupirkom zirkles skirtams kairiarankiams, rasikli. kazkur skaiciau kad kairiarankiai labai talentingi zmones, tai juokauju, kad turiu talenta namie. siaip jokiu sunkumu del to mums neiskyla, net mociute normaliai reaguoja, nes dvi mano seses taip pat kairiarankes
ir maniskis kairiarankis
maniške iki 3 metuku buvo linkusi daryti viska abiem rankytem kazkaip perdaug nepergyvenau, bet kuo toliau tuo viska kairia rankyte daro:) bandem rodyt desnia, bet ne taip graziai iseina Tai pagalvojom koks skirtumas svarbiausia , kad gyvenime butu laiminga o mazoji sesute tai tikra desinia ranke
Sveikos. Skaiciau paaiskinimus kad kuris smegenu pusrutulis daugiau isivistes ta ranka zmogus daugiausia ir dirba. Ir dare tirimus, paaiskejo kad kairiarankiai zmones labiau talentingi ir gabus. Daktarai pataria vaikams siuliti naudotis ir desine ranka, bet nepergiventi jejgu nenori.
Pas mus dičkė gryna dešiniarankė,o mažius grynas kairiarankis.Dabar net pažiūrėjus nuotraukytėse tai mažėlis būdamas 4 mėn barškutį laikydavo kairėje rankytėje.Ir šiaip,dabar gali duoti kokį daiktą į dešinę ranką,bet tuoj pat perima į kairę.
Musiskis irgi kairiarankis turbut bus. Nors va seimoje kairiarankiu nera. Piesia, zaidzia su kaire, o valgo su desine.
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 18:57) Sveikutės, mano dukrytė kairiarankė, jau nuo kūdikystės pastebėjom, kad visus žaisliukus ima labiau kairia rankyte. Dabar jai virš 3m. Man pačiai tai problemų nesukelia, bet močiūtės reaguoja kaip į kažką baisaus Gal kas susidurė su panašia situacija? Ar lavinot ir dešinią rankytę? nekankinkit vaiku lavindamos desine rankyte. Juk daugelis izymiu zmoniu buvo ir yra kairiarankiai. Mano dukryte taip pat kairiaranke, is pradziu ir as viokiais budais stengiausi vaika pratinti imti daiktus su desine ranka, bet viskas veltui. Dabar i tai visiskai nekreipiu demesio, juk jokio skirtumo su kokia ranka kas ka daro ,svarbu ,kad butu geras zmogus.
Mūsų didelė šeima..mes penkiese
Sveikutes, mano sunus kairiarankis.(Mano mama ir mano vyras taip pat kairiarankiai).
Siaip nesijaudinau del to, bet dabar susinervinau, nes jam sunkiau sekasi graziai brezti linijas, sujungti taskus, rasyti bando, bet sunkiai sekasi. Darzelyje aukletoja prase padirbeti namie, lavinti rankyte. Na, lyginant su kitias grupes vaikais, mano sunui nekaip sekasi. Ir laiko rasikli kazkaip "keistai". As net nezinau, kaip kiti kairiarankiai laiko, nes mano mama ir vyras "peraukleti" kairiarankiai. Gal as per jautriai reguoju, bet jauciuosi blogai QUOTE(Liepa10 @ 2009 03 28, 19:41) Sveikutes, mano sunus kairiarankis.(Mano mama ir mano vyras taip pat kairiarankiai). Siaip nesijaudinau del to, bet dabar susinervinau, nes jam sunkiau sekasi graziai brezti linijas, sujungti taskus, rasyti bando, bet sunkiai sekasi. Darzelyje aukletoja prase padirbeti namie, lavinti rankyte. Na, lyginant su kitias grupes vaikais, mano sunui nekaip sekasi. Ir laiko rasikli kazkaip "keistai". As net nezinau, kaip kiti kairiarankiai laiko, nes mano mama ir vyras "peraukleti" kairiarankiai. Gal as per jautriai reguoju, bet jauciuosi blogai dauguma kairiarankiu rasikli laiko 'issukta ranka'. is pradziu gali laikyti kaip ir su desine, bet taip yra nepatogu rasyti, todel anksciau ar veliau dauguma pradeda sukti ranka. butu gerai paciai pamatyti, kaip laiko kairiarankiai. darzelyje aukletoja tai desiniaranke ir vaikui gali buti sunkiau suprasti, kaip vesti tas linijas, jungti taskus, nes dirbama ne is tos puses. padirbekit daugiau namie ir viskas bus tvarkoj Papildyta: Pati esu kairiaranke, bet niekad nesusimasciau, kad reiktu zirkliu specialiai kairiarankiams ir specialiu irankiu neturiu nei vieno
Gutte, aciu uz palaikyma
QUOTE(smole @ 2009 03 12, 14:55) nekankinkit vaiku lavindamos desine rankyte. Juk daugelis izymiu zmoniu buvo ir yra kairiarankiai. Mano dukryte taip pat kairiaranke, is pradziu ir as viokiais budais stengiausi vaika pratinti imti daiktus su desine ranka, bet viskas veltui. Dabar i tai visiskai nekreipiu demesio, juk jokio skirtumo su kokia ranka kas ka daro ,svarbu ,kad butu geras zmogus.
Musiske irgi atrodo, kad bus kairiaranke, nes viska daro kairia ranka praktiskai (piesia, valgo, ir siaip ja dazniausiai naudojasi)
Nematau jokios problemos tame, kazkada bandziau parodyti kad gal geriau butu desine, bet ji is karto perimdavo viska i kairia ranka Mano vyras tik nesenai prisimine, kad kai as pagimdziau ir man pirma karta atnese maitinti, tokia senyva slauge pasake, kad tik neduociau kairios kruties, nes bus kairiaranke. Man kazkaip geriau pasiseke maitinti su kairia ir todel gal taip ir yra???
Aš tai manau, jog maitinimas nei prie ko - prietarai viso labo. Be to, nelabai suprantu, kuo kairiarankiai blogesni už dešiniarankius? Nebent daugeliu atvejų kūrybingesnės asmenybės...
mes taip pat patenkam į kairiarankių gretas, pas musmočiutė ir dėdė kairiarankiai..pastebėjau kažkur nuo dviejų metukų kad piešia kaire ranka, po to ir valgyt su kaire. neimu į plaučius visai..negalima vaiko traumuot ir sakyt rašyk su desine, prieš gamtą nėra ko kovot..beje, sako kairiarankai būna gabūs ir talentingi (tai as tuo labiau neversiu jo su dešine
sunkoka gal bus mokykloj rašyt, bet manau tikrai nesunkiau kaip su dešine verst rašyt
as pati kairiaranke jau nuo gimimo.sunus nuo pat mazens kai pradejo imti tik zaisliukus i rankytes pastebejom kad su kaire jam patogiau.ir iki pat siol dazniau su kaire ranka valgo ar ima ka..mes cia is vis problemos nematom jokios...
QUOTE(smole @ 2009 03 12, 15:55) nekankinkit vaiku lavindamos desine rankyte. Juk daugelis izymiu zmoniu buvo ir yra kairiarankiai. Mano dukryte taip pat kairiaranke, is pradziu ir as viokiais budais stengiausi vaika pratinti imti daiktus su desine ranka, bet viskas veltui. Dabar i tai visiskai nekreipiu demesio, juk jokio skirtumo su kokia ranka kas ka daro ,svarbu ,kad butu geras zmogus. Smole, as patariu jums nekeisti vaiko fiziologijos. Kairiarankiskumas ir desiniarankiskumas priklauso nuo smegenu pusrutuliu tarpusavio veiklos. As esu prigimtinai kairiaranke, kadangi gimiau dar sovietu laikais ir tuo metu mokyklose buvo tarsi uzdrausta buti balta varna, tik reti vaikai naudojo kaire rankyte. O tai yra dvigubas apkrovimas smegenims perorentuoti ranka. As tai labai jauciu ir visada dirbu ka tai, tai tik kaire ranke, o rasau abiem vienodai gerai. Reiskiasi tas treniravimas buvo toks kaip ir nelabai reikalingas. Mazdaug isivaizduokite toki procesa: paimkite veidrodi ir bandykite i ji ziuredama sujungti taskus ant lapo. Tai vat butent tai turi kairiarankis padaryti savo spmegenyse, kad pavirsi desiniarankiu. O tai apsunkinantis procesas. Kazkuri mamyte minejo, jog tai kuribingi zmones, o tai tiesa, nes sia dali /jeigu atsimenu teisingai koordinuoja desinioji smegenu dalis/. Daznai buna kad zmones /jau suauge/ vairuodami automobili neskiria kaires nuo desines, reikia labai gerai pagalvoti i kuria puse sukti, o tai ypac liecia peraukletus kairiarankius. Pavz. man visada reikia pagalvoti kuria ranka rasau, reiskiasi tai desine ir sukama i desine puse. Vat tai jau gyvenimiskas pvz. kada matosi jog smegenys yra subalamutintos.
Mano didžkis kairiarankis ir kairiakojis
O mano mažiukas dešiniarankis, bet kairiakojis QUOTE(Giliamintė @ 2009 03 31, 16:16) Aš tai manau, jog maitinimas nei prie ko - prietarai viso labo. Be to, nelabai suprantu, kuo kairiarankiai blogesni už dešiniarankius? Nebent daugeliu atvejų kūrybingesnės asmenybės... Tikrai niekada neauklejau nesiruosiu peraukleti savo vaiko, kad darytu viska desine ranka. Kiek supratau sis skyrelis ne pasiguosti, o pasidziaugti kairiarankiais vaikuciais. Ir tikrai nemanau, kad jie kazkuo skiriasi
musiškė irgi kairiaranke. VIena kairiarakė mamyte sako, kad padirbetumeme su kairiarankiais daugiau namie- pamokint linijas, apskritimus, kad jiem lengviau butu... Bet jei abu tevai desniarankiai , tai kad net nežinom kaip mokinti
QUOTE(kristukas @ 2009 04 24, 22:39) musiškė irgi kairiaranke. VIena kairiarakė mamyte sako, kad padirbetumeme su kairiarankiais daugiau namie- pamokint linijas, apskritimus, kad jiem lengviau butu... Bet jei abu tevai desniarankiai , tai kad net nežinom kaip mokinti mokinkit pagrindus - o kaip patogiau pasiimti piestuka vaikas pats susigalvos. As pati kairiaranke, tevai abu desiniarankiai, kadangi i darzeli nejau, tai namuose tetis ismoke rasyti
Na aš taip pat neėmiau į galvą, kol nesusidūrėm su problema. Aišku, kad niekada nebuvo net minties versti rašyti dešine, bet jautriai sureagavau, kad mano sūnui sunkiau sekasi rašyti, nei kitiems jo grupės vaikučiams, kurie yra dešiniarankiai. Todėl ir šią temutę susieškojau. Bet dirbam vakarais, lavinam rankutę, atrodo, kad i gerą.
Tiesa, mano mamą mokykloje, senais laikais privertė rašyti dešine ranka, tai ji net žvairuoti ėmė, reikėjo akinukus nešioti, kad ištaisyti regėjimą.
musu sunelis taip pat kairiarankis.nematau problemu,bent kolkas.darzelyje aukletoja sake labai kruopsciai piesia net spalvina geriau uz desiniarankius.tai nemanau kad bus dideliu problemyciu.
musu didzioji ir kairiaranke
Bet va kai mokini namie tai susiduri su problema pati su savim QUOTE(ingutte @ 2009 06 12, 15:40) musu didzioji ir kairiaranke Bet va kai mokini namie tai susiduri su problema pati su savim kas del batu raisteliu - kai maza buvau, mama bande ismokinti kaip desiniarankiai kai risa (as kairiaranke), tai niekaip neiseidavo
maniskis irgi kairiarankis.bet nematau nieko bloga.
QUOTE(irmusia @ 2009 03 31, 15:42) Musiske irgi atrodo, kad bus kairiaranke, nes viska daro kairia ranka praktiskai (piesia, valgo, ir siaip ja dazniausiai naudojasi) Nematau jokios problemos tame, kazkada bandziau parodyti kad gal geriau butu desine, bet ji is karto perimdavo viska i kairia ranka Mano vyras tik nesenai prisimine, kad kai as pagimdziau ir man pirma karta atnese maitinti, tokia senyva slauge pasake, kad tik neduociau kairios kruties, nes bus kairiaranke. Man kazkaip geriau pasiseke maitinti su kairia ir todel gal taip ir yra??? Va va, as sita prietarai irgi kazkada girdejau, bet pamirsusi buvau O nuo kurio amziaus galima spresti apie tikraji kairiarankiskuma? QUOTE(Raile @ 2009 06 24, 13:30) Va va, as sita prietarai irgi kazkada girdejau, bet pamirsusi buvau O nuo kurio amziaus galima spresti apie tikraji kairiarankiskuma? as savo dabar penkiu su puse sunaus kairiarankiskuma pastebejau kai tik jis pradejo stverti zaisliukus apie 3-4 menesiu.... kadangi musu seimoje kairiarankiskumas nera retas, sokas buvo tik del to kad taip anksti si savybe pasimate
Prietarais netikiu.
|