Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano vaikas kairiarankis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
Basha
Sveikutės,
mano dukrytė kairiarankė, jau nuo kūdikystės pastebėjom, kad visus žaisliukus ima labiau kairia rankyte. Dabar jai virš 3m. Man pačiai tai problemų nesukelia, bet močiūtės reaguoja kaip į kažką baisaus doh.gif sako, kad visi įrankiai, pvz. žirklės ir kt. pritaikyti dešiniarankiams. Dukrytė valgo, piešia kairia ranka, bet dabar mokomes karpyti, tai žirkles duodu į dešinią, nes atrodo kažkaip patogiau.
Gal kas susidurė su panašia situacija? Ar lavinot ir dešinią rankytę?
Alisa777
Mano sūnus irgi kairiarankis. Kai pats pradėjo valgyti, iškart paėmė šaukštą į kairę rankytę. Maniau, kas suklydo, bet vėliau pastebėjau, kad viską mieliau daro su kairia ranka - paišo, karpo, valgo. Nemanau, kad turėtumėt jaudintis dėl to, mes tiesiog buvom taip auklėjami, kad kairiarankiu būti nepatogu. Pabendravus su užseniečiais supratau, kad jų tarpe kairiarankių ne ką mažiau nei dešiniarankių. O be to, man sakė, kad prie Čiurlionio meno mokyklos yra parduotuvė, kur galima nusipirkti parkerių kairiarankiams. biggrin.gif
O jei išmoks rašyti ir ta ir ta ranka - kodėl gi ne.
Blogiau būtų, jei pradėtumėt drausti.
viti
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 16:57)
Sveikutės,
mano dukrytė kairiarankė, jau nuo kūdikystės pastebėjom, kad visus žaisliukus ima labiau kairia rankyte. Dabar jai virš 3m. Man pačiai tai problemų nesukelia, bet močiūtės reaguoja kaip į kažką baisaus doh.gif sako, kad visi įrankiai, pvz. žirklės ir kt. pritaikyti dešiniarankiams. Dukrytė valgo, piešia kairia ranka, bet dabar mokomes karpyti, tai žirkles duodu į dešinią, nes atrodo kažkaip patogiau.
*

mūsų situacija visiškai tokia pati: mums su vyru atrodo, kad kairiarankiškumas - nieko tokio, močiutėms kelia siaubą. Būna, kai kada sūnus papiešia su dešine, bet daugiau atsitiktinumas. Esu bandžiusi sakyti, kad imtų šakutę į dešinę, tačiau toks valgymas dažniausiai trunka iki kito kąsnio :-) Taigi specialiai nelavinu, bet karts nuo karto priemonę ar įrankį pasiūlau imti į dešinę.
astoska
visai atsitiktinai pastebejau, kad meniske valgo kairia ranka, sakau imk i kita ji paeme del manes, o vyras sako imk kaip tau patogiau ir ji vel pereme i kaire ranka, tai galvoju auga kairiaranke, per daug nesijaudinu juk nebera tokiu nusistatymu kaip buvo anksciau smile.gif jos esu klausius kaip ji darzelyje piesia kuria rankyte, rodo ji man kad kaire, nors namie ji piesia desine, tai gal irgi ismoks ir ta ir ta ranka rasyti smile.gif
naitas
Nu ir kas, kad kairiarankis. Aš saviškiui jau nupirkau "kaires" žirkles, ir nieko. Šiaip dar labai sunku suprasti, kuria ranka jis rašys. Vis dar neapsisprendžia. Tačiau daug darbų pradeda būtent kaire ranka.
Basha
O kur galima nupirkti tokias "kairias" žirklės?
lelka
Sveikos,mano sunus irgi kairiarankis,bando kazka su desine bet sunkiai,ir nebsikamuoja viska daro su kairia rankelia biggrin.gif ,siais metais i mokykla eisime,tai del parkerio nesuku galvos yra pirkti,o va kur zirkliu yra tokiem vaikuciam,mane ir domina g.gif .Tik va sunkiau bus kaip reiks rankute palaikyt ,kai reikes pagalbos rasant doh.gif
Basha
O kuo parkeris kairiarankiams skiriasi nuo paprasto? blink.gif kur jų yra pirkti?
una
Dabar stebiu, kad mano vaikas "abiirankis", ir nors viską mėgsta daryti tik kaire, geriau koordinuoja dešinę... kuria nieko daryti nemėgsta.
lelka
QUOTE(Basha @ 2008 06 04, 12:23)
O kuo parkeris kairiarankiams skiriasi nuo paprasto?  blink.gif  kur jų yra pirkti?
*

Yra pirkti manau visose rastinese prekese.o skiriasi tuo kad kaip suimi parkeri buna briauneles kitaip,nu nemoku paaiskint lotuliukas.gif ,bet jie skiriasi lotuliukas.gif mirksiukas.gif
naitas
QUOTE(Basha @ 2008 06 03, 19:14)
O kur galima nupirkti tokias "kairias" žirklės?
*

aš pirkau didelėj maXXXimoj. Žirklutes galima pasirinkti pagal rankenėlių spalvą. Rasi kanceliarinių prekių skyriuje - kur visokie rašikliai, pieštukai, plastilinai, trintukai... Taip ir parašyta prekės pavadinime - žirklės kairiarankiui.
Su dešine kerpant iš tikro tik gadina popierių. Tiesiog kitaip "sudėtos".
lelka
Aciu,jau siendien gavome sarasiuka ko reikes musu pirmokeliui doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Niktė
O aš ir darželyje sakiau kad jei daro ką nors su kaire ranka, kadauklėtojos nedraustų, nors manasis tiek dešine tiek kaire viską puikiai daro
Simon@
Mūsų vaikis taip pat kairiarankis.
Man mažiausiai rūpi, ką mano močiutės, nors mūsiškė ,atvirkščiai, palaiko kairiarankiškumą. Pati vaikystėj gaudavo per rankas, nes norėjo valgyti ir rašyti su kaire ir žinoma buvo perauklėta.
Mes vaikui dviračio stabdį permontavom prie kairės rankytės. O dėl parkerių ir žirklių nebuvau girdėjus, reiks būtinai nupirkti smile.gif
@š@k@
maziau reikia kreipti demesio i ka kas kalba.. mum ir is pradziu mociute bande aiskint kad ne ta ranka ir t.t. kol susitarem kad vaikas su kuria nori su ta raso.. ir dabar ji su abiem rankom rasyt bando doh.gif gana juokingai atrodo, bet jei jau jai taip patogiau as tikrai nesiruosiu nieko drausti, juk ne kazkoks trukumas ar liga ax.gif
Lotyna
As taip pat nedraudziu, jei jam patogu, leidziu valgyt su kaire ranka.. ne jokia cia ne yda schmoll.gif
String
Mes su vyru abu dešiniarankiai, o dukrytė gimė kairiarankė flirt.gif Mat mūsų abiejų močiutės buvo kairiarankės nail.gif Ot genetika hihihi.gif Tai aš net džiaugiuosi, kad mažylė kairiarankė, o ir vyro močiutė džiaugiasi, kad dabar nebe tie durnių laikai, kai mušdavo per rankas... Džiaugtis reikia, kad vaikas normalus, sveikas, o tuos tarybinius prietarus mest į šalį. Kaip jau kažkas minėjo prieš mane, užsieniečių tarpe - kokia pusė kairiarankių. Ir dar: pvz., visuose viešbučiuose, iš pagarbos kairiarankaims, specialiai kambariuose padedami tušinukai būtent taip pasukti, kad būtų patogu kairiarankiams žmonėms. Vat taip didis.gif
ausrinskis
Musu 5m sunus nuo mazumes norejo viska daryti kaire, tad bandem sakyt, kad imtu sauksta, piestuka i dasine. Paklausydavo. Dabar jau raso, valgo desine. Bet karpo, kitus darbus megsta daryti kaire, tad reikes zirkluciu kairiarankiams paieskot. Bet va, kai kamuoli spirt, tai apsirikes desine koja nespiria, net jei salia desines puse padetum,kaire nuspiria, graziau nusispiria kaire ir viskas. Taigi, bus is dalies desiniarankis, is dalies kairia.... kojis. ABU GALVOS PUSRUTULIAI LAVINASI TADA mirksiukas.gif
Sako Japonijoj vaikus abiem rankom lavina rasyti, kad abu pusrutuliai lavintusi g.gif
Gal tai tik mitas, bet sako kuria krutim pirmakart kudyki pamaitinsi, tokia puse ir vadovausis gyvenime unsure.gif Gal man tik sutapo, bet abiem vaikams akurat atitinka biggrin.gif , vienas kairiarankis labiau, kitas- desiniarankis
renax
QUOTE(lelka @ 2008 06 03, 16:09)
Sveikos,mano sunus irgi kairiarankis,bando kazka su desine bet sunkiai,ir nebsikamuoja viska daro su kairia rankelia biggrin.gif ,siais metais i mokykla eisime,tai del parkerio nesuku galvos yra pirkti,o va kur zirkliu yra tokiem vaikuciam,mane ir domina g.gif .Tik va sunkiau bus kaip reiks rankute palaikyt ,kai reikes pagalbos rasant doh.gif
*

Pas man viena kaireranke kita desiniaranke , tai rasyt lengviau kairiarankei , kaip dailyrasciu raso ir greit . Vyresnioji sakau bus gydytoja nieko neiskaitysi ka parase lotuliukas.gif
O zirklutes pirkome ofis one , piestukai tinka trikampiai , o daugiau problemu nera . Del krutie mitas , dejau prie dezines mazaja , prie kaires didziaja ( nes tada buvo kaip tik senove su didziaja dar sesute uzcype vaikas bus kairiarankis lotuliukas.gif ) .
G-M
Mes su vyru abu dešiniarankiai dukrytė taip pat o sūnus kairiarankis nes mano tėtis taip pat kairiarankis biggrin.gif Taip genetika labai įdomi g.gif O jau raštas mano bernužėlio tai tikrai doh.gif Aš labai jau sunkiai jį įskaitau kaip tos mokytojos jo raštą įskaito neįsivaizduoju doh.gif Kai tik pradėjo rašyt rašė labai įdomiai viską pradėdavo rašyt nuo paraštės po to kai jau išmoko rašyt normaliai visą rašalą nubraukdavo su ta rankele berašydamas taip keistai įdomiai ji būdavo persukta biggrin.gif Dabar rašo labai greitai ir labai smulkiai ax.gif
zveriuke
mano Titas kairiarankis,bet moka ir su desine rolleyes.gif nors nei seimoj nei giminej nera kairiarankiu g.gif
Ode
Neseniai vienam laikrašty buvo straipsnis: "Kairiarankiškumas - ne liga". Mano pačios diedukas, po nosim tą straipsnį turėdamas vis tiek aiškino, kad turiu bandyti sūnų atversti 'į doros kelią'. lotuliukas.gif
Taip, sovietmečių visus kairiarankius muštruodavo, o juk tai tėra kitokia smegenų veikla. Taip, gali šiek tiek sunkiau būti veikti mokykloje ir kitur: apšvietimai, priemonės pritaikytos daugiau dešiniarankiams, tačiau dabar jau tikrai daugiau tų pačių priemonių yra ir jiems, o su likusiom tiesiog apsipras ir viskas bus gerai.
Tiesa, dukra pradžioj irgi viską darė su kaire ir kažkuriuo momentu (tarp pirmo ir antro gimtadienio) persimetė į dešinę. Bet sūnus atrodo užtikrintesnis... smile.gif
ALLUREs
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 18:57)
Sveikutės,
*

o kas cia baisaus neimk i galva ,beja dauguma kairiarankiu yra is daug ka pasiekusiu zmoniu mano berniukas ta pati daro ,bet nieko keista diedukas kairiarankis tai ner kam stebetis blush2.gif lotuliukas.gif
Ramunytėė
Maniškis ir kairiarankis, iš pradžiu ir rašydavo atvirkščiai, kol įprato, ir raštas sunkiai įskaitomas, na bet čia turbūt į mane blush2.gif . O kad kairiarankiškumas blogai tai čia ne iš tarybinių laikų atėjo, o iš gilios senovės,inkvizicijos laikų, kai už tai buvo galima net ant laužo atsidurt, apkaltintam ryšiais su velniu. Man yra teke su kaikuom ir labai stipriai susipykt ginanat savo vaiko teisę būt kairiarankiu. Na yra tokių kvailų žmonių, kurie nesupranta, kad kairiarankį paverst gešiniarankiu, tas pats kaip dešiniarankį- kairiarankiu doh.gif doh.gif
Kiwija
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 06 05, 23:44)
nors manasis tiek dešine tiek kaire viską puikiai daro

Mano dukrytė irgi drinks_cheers.gif, bet daugiau kairiarankė mirksiukas.gif .
Dore
net nekreipiu į tai dėmesio ir nieko dėl to nedarau ax.gif
Olimpiete
Pas mus giminej kiekvienoj kartoj yra po kairiaranki smile.gif mociute, tetis, as, vaikas irgi ziuriu kairia ranka mieliau viska ima, kerpa, piesia.
Mano laikais mokykloje drausdavo kaire ranka rasyti, liniuote per pirstus gaudavom, tai rasau as pati desniaja, bet visa kita - tik kaire - pjauti, lupti, piesti, kirpti ir pan. Dabar man atrodo, kad dabar jau leidziama kairiarankiams rasyti ir kairiaja mokyklose, tai tikiuosi jei polinkis rasyti kaire nedings niekur, tai tegul taip vaikas raso, kaip jam patogu.
gigi
Tikrai cia paskaiciau idomiu pasisakymu. as jau galvojau, kad si tema seniai issemta ir uzmirsta. ar dar siais laikais kas nors is vis kazka sako del kairiarankiskumo???????
as pati esu kairiaranke ir niekada manes niekas neverte rasyt desine ranka. dukra gime irgi kairiaranke, as tik to tik dziaugiuosi. neseniai mano pacios mama atrado kad ji pati pusiau kairiaranke, tik nepastebedavo kol jos nepaklause kodel ji kazkaip atbulai viska daro.
beveik puse mano draugu irgi yra kairiarankiai, taigi visiska tiesa, kad pasaulyje visko po lygiai yra.
ir skaiciau straipsni, kad yra mosksliskai yrodyta, kad kairiarankiskumas yra genetika. mano seima man yra yrodymas.
tai tik man keista kodel zmonems isvis kyla noras siais laikais vaikus bandyti pakeisti, jei gamta taip sutvere????

beje, kai buvau maza mano mama pasake darzelyje ir mokykloje, kad nelystu prie manes del desines rankos ir as niekada neisgirdau nei vieno komentaro is ne vieno mokytojo, kad ne ta ranka rasau. gal man tiesiog pasiseke!?? g.gif
Olimpiete
QUOTE(gigi @ 2008 07 23, 21:19)
beje, kai buvau maza mano mama pasake darzelyje ir mokykloje, kad nelystu prie manes del desines rankos ir as niekada neisgirdau nei vieno komentaro is ne vieno mokytojo, kad ne ta ranka rasau. gal man tiesiog pasiseke!?? g.gif
*

gal pasiseke, o gal gimei veliau nei as, nes mano laikais tai sakau, dauzydavo per rankas liniuote ir tekdavo rasikli perimti i desine. O kad genetika, tai tikrai, nes ir mano mociute, ir tetis, ir as visi kairiarankiai, ale rasom visi desinem smile.gif
lauron
aš ir mano sūnus esam abu kairiarankiai thumbup.gif
nataliuncik
Maniškiai ir sūnus ir dukryte visada viska darę su kairiąja rankyte, bet pomažu pradėjau juos pratint naudot ir kitą rankytę, taip po truputi, po truputi jie išmoko valdyt ir dešine, dabar laisvai viska daro gerai kaip su kairiąja taip ir su dešiniąja thumbup.gif
Evelina_K
Laba diena,

As kairiaranke jau 34 metus. jusu ziniai turiu du aukstuosius ir dirbu tikrai gerai apmokama darba biggrin.gif esu mama ir turiu puikia 5m dukryte desiniaranke. musu gimineje kiek suskaiciavau yra keturios kairiarankiu kartos. ir visi puikus zmones, gyvenantys savo gyvenimus kaip ir visi like sios planetos desiniarankiai.
jokiu budu neleiskite niekam reguliuoti ka ir kuria ranka vaikui ka daryti, nes gali ivaryti kompleksus. mokykloje man buvo subintave ranka, arba musdavo per pirstus, kad nerasyciau kaire, per pamokas stovedavo uz nugaros ir stebedavo, kad rasyciau desine, bet nepasidaviau, desine taip ir neismokau rasyti smile.gif visi be isimties nuo vaiko iki suaugusio ziuredavo kaip as rasau, piesiu, valgau ir t.t.. tiesa sakant dar ir dabar visi spokso. jau praejo tie tarybiniai laikai, kai kairiarankius laike antrarusiais ir nelabai normaliais. o kas del kairiarankiams skirtu priemoniu - per visa gyvenima turejau viena kariarankiams skirta rasalini parkeri - tiesa sakant rase prasciau nei eilinis - desiniarankiams. na del zirkliu sutinku, nelabai patogu, bet pripranti. tevams didziausias sokas buvo kai ismokau pjauti peiliu. mama net nusisukdavo, bet dabar priprato mirksiukas.gif jei kiti mano vaikai bus kairiarankiai tikrai nesuksiu delto galvos- yra kitu, svarbesniu uzsiemimu.
delle
Musu sunus irgi kairiarankis,nors as su vyru desiniarankai.mano giminej daug kairiarankiu.Man tas pats ar jis kairiarankis ar desiniarankis,svarbu,kad jam butu patogu.Vyras dar vis padeda irankius i desine puse,jam kazkaip norisi,kad su desine daugiau darytu.o jei ismoks su abiem tai isvis saunu.Man patinka ziureti,kaip sunus valgo,pradeda su kaire,o kai maistas pasislenka i desine puse,tai perima sakute i desine i ranka ir taip keitalioja smile.gif
dangausvaivorykste
Laba diena ir as jums parasysiu apie savo sunu:mano sunui nera dar 3metuku ir negaleciau pasakyti kad tikrai jis yra kairiarankis bet linkstam i ta puse.Mes su vyru desniarankiai abu,gimineje labai mazai kairiarankiu o gal ir nera,,,tad mums kazkaip sunkoka.
Gydytojas mums grieztai uzdraude sunui drausti su kaire ranka rasyti ar valgyti sake jei jam patogu lai daro su kaire,ir dar gali pasikeisti viskas.Sriuba valgyti sauksta ima tik i kairia,flamasteri jei paims desnia paisys desnia jei kaire paisys kairia,tad net nelabai suprantu ar jis kairiarankis,bet kazkaip imame mastyti kad tikrai jis bus pas mus kairiarankis....
joge
Aš pati kairiarankė. Mama išmokė dešine rašyt, tai rašau dešine. Bet prisimenu, kaip nenorėjau rašyti dešine ranka. Paskui kažkaip persilaužiau. Sesuo irgi kairiarankė, rašo kaire. Jos mama neišmokė smile.gif
|Jokio diskomforto nejaučiu. Visiškai.
Sandriuks1
Mano seimoj kairiarankiu karta prasidejo nuo brolio,nors deja jis buvo perlauztas rasyt su desine ranka,bet visa kita,tai mieliau daro kaire ranka,piesia,kerpa,pjauna,valgo.Ir mano vienas sunu kairiarankis,tai kazkaip i tai nekreipiu demesio,negi imsi mustis biggrin.gif ,jei jam patogu ir gerai,tai man juolabiau.Dar vienas mazylis auga,tai nezinau koks -rankis bus,nes dar sunku pasakyt,kartais ima viena rankyte,kartais kita.As tai sieju su neisnesiotumu mirksiukas.gif ,nes visi vyrukai,iskaitant ir mano broli,gime neisnesioti smile.gif
Be to,sako,kad kairiarankiai protingesni ir sekmingesni gyvenime buna,zinoma nenoriu izeist desiniarankiu,bet tokia realybe smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Evelina_K @ 2008 09 08, 08:25)
Laba diena,

As kairiaranke jau 34 metus. jusu ziniai turiu du aukstuosius ir dirbu tikrai gerai apmokama darba  biggrin.gif  esu mama ir turiu puikia 5m dukryte desiniaranke. musu gimineje kiek suskaiciavau yra keturios kairiarankiu kartos. ir visi puikus zmones, gyvenantys savo gyvenimus kaip ir visi like sios planetos desiniarankiai.
jokiu budu neleiskite niekam reguliuoti ka ir kuria ranka vaikui ka daryti, nes gali ivaryti kompleksus. mokykloje man buvo subintave ranka, arba musdavo per pirstus, kad nerasyciau kaire, per pamokas stovedavo uz nugaros ir stebedavo, kad rasyciau desine, bet nepasidaviau, desine taip ir neismokau rasyti  smile.gif  visi be isimties nuo vaiko iki suaugusio ziuredavo kaip as rasau, piesiu, valgau ir t.t.. tiesa sakant dar ir dabar visi spokso. jau praejo tie tarybiniai laikai, kai kairiarankius laike antrarusiais ir nelabai normaliais. o kas del kairiarankiams skirtu priemoniu - per visa gyvenima turejau viena kariarankiams skirta rasalini parkeri - tiesa sakant rase prasciau nei eilinis - desiniarankiams. na del zirkliu sutinku, nelabai patogu, bet pripranti. tevams didziausias sokas buvo kai ismokau pjauti peiliu. mama net nusisukdavo, bet dabar priprato  mirksiukas.gif jei kiti mano vaikai bus kairiarankiai tikrai nesuksiu delto galvos- yra kitu, svarbesniu uzsiemimu.
*

Sveika Evelina_K,

toks jausmas,kad as tave-kairiaranke pazistu blush2.gif ,ar kartais ne Kaune gyveni?
Parasyk man i AZ
amidala
Nei vyro, nei mano giminėje nebuvo kairiarankių, bet mūsų sūnus kairiarankis, viską daro kaire ranka nuo gimimo - kai dar lėliukui paduodavau šaukštelį į dešinę ranką, jis iškart paimdavo jį į kairę wacko.gif Niekada nesistengiau jo "perauklėti", visiškai nenoriu, kad sutriktų vaiko psichika ar prasidėtų kokios nors asmenybės raidos problemos verysad.gif Jis jau išmoko rašyti, ir rašo kaire gražiau negu kai kurie vaikai dešine mirksiukas.gif . Gerai, kad jam teko gimti laisvesniais laikais ir mokykloje gal jau niekas nebevers tapti dešiniarankiu, o jei ir pabandys, tai tikrai neleisiu ir kovosiu iki galo gun_bandana.gif - kadaise pažinojau kairiarankį vaiką, kuriam nuo mokytojos bandymų paversti dešiniarankiu prasidėjo nervinis tikas. Dėl nevalingų traukulių jis negalėjo normaliai mokytis, baigė vos 8 klases (11 metų mokyklos laikais), nors iki mokyklos buvo labai gabus meniškos sielos vaikas, nepaprastai gražiai piešė sad.gif .
DRUNE
del darbo kairiarankiams- zinote teko dirbt meno dirbiniu ir iv.su menu susijusiu paslaugu parduotuveje- tai merginai kuri buvo kairiaranke neleisdavo (logiska) rashyti meniniu shriftu uzrashu ant atviruciu ir pan., kadangi galejo sutepti tai ka jau parashe, o rashyti tekdavo BE KLAIDU net ir ant brangiu indu, ar dovanu...tai vatuomet dziaugiausi, kad nesu kairiaranke! tiesa vienai dar labiau pasiseke, nes ji buvo permokinta kairiaranke, tai kai budavo nepatogu rashyti su viena ranka, perimdavo i kita
QUOTE(Evelina_K @ 2008 09 08, 08:25)
Laba diena,

As kairiaranke jau 34 metus. jusu ziniai turiu du aukstuosius ir dirbu tikrai gerai apmokama darba  biggrin.gif  esu mama ir turiu puikia 5m dukryte desiniaranke. musu gimineje kiek suskaiciavau yra keturios kairiarankiu kartos. ir visi puikus zmones, gyvenantys savo gyvenimus kaip ir visi like sios planetos desiniarankiai.
jokiu budu neleiskite niekam reguliuoti ka ir kuria ranka vaikui ka daryti, nes gali ivaryti kompleksus. mokykloje man buvo subintave ranka, arba musdavo per pirstus, kad nerasyciau kaire, per pamokas stovedavo uz nugaros ir stebedavo, kad rasyciau desine, bet nepasidaviau, desine taip ir neismokau rasyti  smile.gif  visi be isimties nuo vaiko iki suaugusio ziuredavo kaip as rasau, piesiu, valgau ir t.t.. tiesa sakant dar ir dabar visi spokso. jau praejo tie tarybiniai laikai, kai kairiarankius laike antrarusiais ir nelabai normaliais. o kas del kairiarankiams skirtu priemoniu - per visa gyvenima turejau viena kariarankiams skirta rasalini parkeri - tiesa sakant rase prasciau nei eilinis - desiniarankiams. na del zirkliu sutinku, nelabai patogu, bet pripranti. tevams didziausias sokas buvo kai ismokau pjauti peiliu. mama net nusisukdavo, bet dabar priprato  mirksiukas.gif jei kiti mano vaikai bus kairiarankiai tikrai nesuksiu delto galvos- yra kitu, svarbesniu uzsiemimu.
*

Papildyta:
kadangi manoji taip pat kairiaranke, truputi buna keblu mokyti raideles pradet rashyti. Na bet pasiguodziu kaip sake R.Valeikis: "kairiarankiai shvariausi zmones- sveikinasi deshine ranka, o shluostosi- kaire". tai vat kaip!
edux
musu vaikuciui 3,5 metu ir jis desiniarankis-kairiarankis smile.gif viska daro abiem rankytem.tiesiog kartais pasikeisdamas.valgo galbut labiau imdamas i desine rankyte,o piesia tai pasikeisdamas su viena ir kita ranka.sia savaite aukletoja liepe mokyti piesti su kuria nors viena ranka,nes tipo jau laikas apsispresti unsure.gif as visai taip nemanau g.gif kokia jusu nuomone,mamytes?
padabadam
QUOTE(edux @ 2008 12 10, 19:07)
musu vaikuciui 3,5 metu ir jis desiniarankis-kairiarankis  smile.gif  viska daro abiem rankytem.tiesiog kartais pasikeisdamas.valgo galbut labiau imdamas i desine rankyte,o piesia tai pasikeisdamas su viena ir kita ranka.sia savaite aukletoja liepe mokyti piesti su kuria nors viena ranka,nes tipo jau laikas apsispresti  unsure.gif as visai taip nemanau  g.gif  kokia jusu nuomone,mamytes?
*

As taip pat manau, kad ne jos cia reikalas ir niekas uz vaika neturi teises nuspresti, cia jau prigimtis, su laiku paciam vaikui paaiskes, kas jam patogiau.
Pati jau 26 metus esu kairaranke su desiniarankes priemaisa. lotuliukas.gif Dar pradinese klasese mokytojas neleisdavo rasyti kaire, tais laikais gi reikejo rasyti rasaliniu parkeriu, tai atseit del to ir neleido, kad nenubraukciau visko, ka ka tik parasiau, bet perejusi i 5-ta klase vis tiek paemiau sratinuka i kaire ranka ir sekmingai rasau kaire, taigi per tuos 4 pradines mokyklos metus niekas perauklet nesugebejo.
O siaip net neatkreipiu demesio, kuria ranka ka darau, o dirbu ir kaire, ir desine, rasyt galiu abiem: pvz. ir tada ir dabar popieriuje rasau kaire, o ant lentos rasau desine, nes kitaip nepatogu. Manau, cia zmogui privalumas, o ypac jei kokia trauma tektu patirt, pfu pfu pfu, pvz. viena ranka susilauzyt.
Nesuprantu zmoniu, kurie vis dar taip siaurai masto ir is kairiarankiskumo arba "abirankiskumo" daro tragedija. Manau, tai tik parodo ju paciu ribotuma. g.gif
Baniukas
Mūsiškiui greit 4 m,bet viską daro tai su viena tai su kita rankyte,bet pastebiu lyg su kaire labiau.Spalvina su viena,po to su kita pakaitom matyt rankos taip nepavargsta biggrin.gif
gaga*
musu sunus 5m irgi kairiarankis... nematau cia jokios problemos... tik keista nei as nei vyras nesame tokie.... gal gandras kairiarankis buvo? lotuliukas.gif juokauju... juk ir yra ir zirkluciu kairiarankiams.. siais laikais ne beda.. o mociutes dar senais laikais gyvena.. juk kairiarankiai buna protingesni mirksiukas.gif
Vasaraitė
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 17:57)
Sveikutės,
*

Mano trimete dazniau viska daro kairia ranka, bet "nelauzau", tik darzelije pamirsau aukletojas ispeti, o jos ir pratino desinia doh.gif Kiek sia tema domejausi, negalima vaiku "lauzti", nieko blogo ir as tame nematau mirksiukas.gif
kristule666
kairiarankiai yra daug gabesni ir protingesni uz desniarankius mirksiukas.gif
saule08
sveikos, mamytes. pas mus seimoje nera kairerankiu, nei mano, nei vyro tevai, taip pat desniarankiai, todel labai nustebom pastebeja, kad dukra zaislus ima i kaire ranka, kazkaip nesureiksminom, nes sako vaikai patys atsirenka su kuria ranka jieks patogiau. dabar jai 4,5 m ir ji viska daro su kaire, man tas netrukdo, bet as galvoju, kaip as, jai pradejus lankyti mokykla galesiu padet? man sunku kanors graziau parasyt su kaire, tik kringialiuoji. ir ar tiesa, kad kairerankiai yra tikri tepliai? nes lgiskai pamascius, ax.gif kad jie raso ir nuvalo kartu viska biggrin.gif
kai laukiausi antro leliaus labai bijojau, kad jis tik nebutu, kaip sese. stebejau i kuria rankute ima zaisliukus. pradziai tai zaisdavo ir su desnia ir su kaire, po to buvo etapas, kad tik su kaire, jau net susitaikiau, kad dar viena kaireranki turesiu, po to i desnia eme, dabar abi gerai valdo. tad laikas parodys kas is musu iseis. biggrin.gif
visoms mamytems kantrybes, auginant karerankius 4u.gif
prekestolen
Aš pati kairiarankė- tai ir sūnus kairiarankis. šeimoje dar mano pusbrolis kairiarankis, mano mama pusiau kairiarankė- taigi- esam tikra kairiarankių giminė. lotuliukas.gif Dėl dukrytės- dar nežinia- kolkas vienodai su abiem viską daro.
putlute
nesijaudinkite, tos, kurių 3-4 metų vaikai dar kaitalioja rankas. galutinai dešiniarankiškumas arba kairiarankiškumas turi susiformuoti 5-6 gyvenimo metais.
iki to laiko vaikai gali atliti darbus tai viena, tai kita ranka
Strika
QUOTE(kristule666 @ 2008 12 31, 10:30)
kairiarankiai yra daug gabesni ir protingesni uz desniarankius mirksiukas.gif
*

Manau cia ir mitas mirksiukas.gif
QUOTE(putlute @ 2009 01 13, 15:49)
nesijaudinkite, tos, kurių 3-4 metų vaikai dar kaitalioja rankas. galutinai dešiniarankiškumas arba kairiarankiškumas turi susiformuoti 5-6 gyvenimo metais.
iki to laiko vaikai gali atliti darbus tai viena, tai kita ranka
*

vat as ir galvoju, kad anksti dar sprest kuria rankis... mano dukrai tuoj 4 metai bus, ale viska abiem daro blink.gif paiso paiso kairia, tada sako pavargau ir tesia desinia taip ir kitus darbus daro... gal iki mokyklos isaiskes kuria ranke
Vyras kairiakojis, ryskiai desiniarankiskumas buvo iskiepytas to metu dvasios biggrin.gif o koja ir liko...

O siaip klaseje buvo du kairiarankiai, nieks ju nebaude ax.gif
O aukstojoj vienas destytojas visiems kairiarankiams geresnius balus rasydavo, ir dar pastebedavo kad jie genijai uzaugs lotuliukas.gif

Mociutem aisku tas iskiepyta iki saknu, ale jau ne tie laikai kad ka baust uz tai kad ne su ta ranka raso, ar plaukai ne tos spalvos...
putlute
aš dirbu su mažais vaikais jau ne vienerius metus ir pastebiu, kad kairiarankių sparčiai daugėja. pvz. prieš 5 metus kairiarankių grupėse būdavo dešimtadalis ar išvis nebūdavo, o dabar vidutiniškai yra trečdalis... įdomu kodėl?
kas įtakoja tokį kairiarankiškumo plitimą? gal turite kas nors minčių?
deimio mama
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 17:57)
Sveikutės,
*

O mano mazylis ir va net nesuprantu su kuria ji ska ir daro,atrodo ir su ta ir su kita ji skazka daro,o jam jau 3metai 3men,bet as nei kiek nesibaiminu lai jam tik paciam patogu....O kas liecia zirkles tai zinok ko puikiausiai karpo ir su kaire rankyte,ispradziu sako man neina sakau tad pabandyk su desine i ,su desine sako eina,po 10 min ziuriu jau ir su kaire karpo puikiai.Tad nesijaudink manau viskas tik i gera drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.