Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: viska kisa i burna
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Kristina-Dimka
sveikutes,turiu toka problema kai iseinam i lauka viska kisa i burna ka randa,akmenukus ir t.t. kaip galima tapratyt?baisu kad kokio sudu neprisivalgytu ir nepaspriktu.patarkit ka daryt g.gif
Sidabrinė
QUOTE(Kristina-Dimka @ 2008 06 03, 10:18)
sveikutes,turiu toka problema kai iseinam i lauka viska kisa i burna ka randa,akmenukus ir t.t. kaip galima tapratyt?baisu  kad kokio sudu neprisivalgytu ir nepaspriktu.patarkit ka daryt g.gif
*

Ka cia ir bepadarysi...Ziurek atydziai,kad nieko nekistu i burnyte ir viskas,aiskink kad negalima,laikui einant atpras mirksiukas.gif
Kristina-Dimka
aiskinu ,bet ji pasisaipo ir pabega
Sidabrinė
QUOTE(Kristina-Dimka @ 2008 06 03, 10:39)
*

Bet ji juk maza-logiska kad isdykauja.Maniske irgi seniau rinkdavo akmeukus ir jau noredavo kisti i burnyte,kelis kartus pasakiau kad cia kaka ir viskas,neberenka nieko mirksiukas.gif
evelina
QUOTE(Sandruliukas @ 2008 06 03, 10:45)
Bet ji juk maza-logiska kad isdykauja.Maniske irgi seniau rinkdavo akmeukus ir jau noredavo kisti i burnyte,kelis kartus pasakiau kad cia kaka ir viskas,neberenka nieko  mirksiukas.gif
*

kiša burnon irgi kas pakliūva. o lauke akmenukus renka ir čiulpia. doh.gif ir baru ir atimu kartais padeda, o namie žiūrėk jau kramto iš sienos tinko iškrapščius. bandžiau atimti, tai papykus kaip krimstelėjo į pirštą, vos neapsiverkiau blink.gif
Malvyna
Pas mus ta pati problema. Jau net nenoriu vesti jos į lauką, nes visada pareinam su ašarom ir susipykę, tik spėk nusisukti jau ką nors į burną ir įsikiša ir viskas ten lauke skanu ir valgoma, o namuose tai dar reikia siūlyti, kad ka nors suvalgytų atseit neskanu. Nebežinau kaip jai paaiškinti, kad negalima daktarė sakė, kad turi išaugti iš to amžiaus ir nebesikiš nieko į burną, o ką daryti kol išaugs?
*ssuzzi*
QUOTE(Kristina-Dimka @ 2008 06 03, 10:39)
*

Tai musiske irgi taip,viska i burnyte,netik kieme visur kur tik bebutu ir viska kas pasitaiko po ranka,nu ir nieko cia nepadarysi,gi tas zodis negalima ar kaka,vienodai sviecia doh.gif
Kristina-Dimka
tai va,reikia tada laukt kol isaugs smile.gif
Ramune_lt
Mano merginai 1.3m ir ji viska sekmingai renka nuo zemes ir kisa i burna doh.gif (akmenukai, smeliukas, zolyte, cigareciu nuorukos, kartais ir saligatvi sugalvoja palaizyti, o ypac patinka siuksles rinkti ir saukti "niam niam") lotuliukas.gif . Bet manau, kad reikia tik daug kantrybes ir demesio. O paskui vaikutis supras kad negalima imti nuo zemes visko ir kisti i burna. Zodziu, visoms daug daug kantrybes su tokiais "degustatoriais" thumbup.gif .
Arsua32
Mes jau isaugam sia broblemele, kisam i burnyte ne bet ka, bet pagunda vis dar yra paskanauti vabala ar kramtomaja guma nuo saligatvio thumbup.gif
Zuikis-Puikiss
Maniskiui taipat reikia viska paragauti, akmenukus, kankorezius lapus, smeli, viskas gerai cia vaikyste thumbup.gif
Meina
Mano slėpikas įsigrudina įsidėti į burną akmenuką ir nešiotis pusę dienos doh.gif neįsivaizduoju, kur nukiša, nieks nepastebi, kad nešiojasi burnoj blush2.gif tik kai valgyt siūlau, pirmiausia išspjauna ir tik tada žiojasi doh.gif
paulapaula
maniskis irgi viska beproto kiso i burna,lauke buvo kosmaras doh.gif ka randa tas burnoj,nebespedavau traukti,o dabar jau apstojo,bet atrado nauja bajeri,kad galima kisti i ausi doh.gif ,tai vel beda,kas tik telpa ta ir bando paderinti i ausi,visa diena tik ir burbuliuoju,kad negalima taip daryti,gal kokia diena ims ir supras,nebekis doh.gif
VI-VA-VI
QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 06 03, 21:43)
Tai musiske irgi taip,viska i burnyte,netik kieme visur kur tik bebutu ir viska kas pasitaiko po ranka,nu ir nieko cia nepadarysi,gi tas zodis negalima ar kaka,vienodai sviecia doh.gif
*

pritariu , drinks_cheers.gif mano irgi viska kisa o ipac knygas perskaite per burnite lotuliukas.gif
mamaaura
mes irgi jau kariaujam su sia problema, maniske ypac megsta tai kas smulku, kais i burnyte viska ka randa- trupini koki, tinka ir pan, pastebi ko mes nepastebim ir ziurek jau isikisus volioja po burna... ax.gif kolkas tai jokie kaka fui nepadeda, gal dar per maza suprast(1.3m) rolleyes.gif
Diana L-B
Kai einat į lauką, pasiimkit koki žaislą ar mažą kamuoliuką, tai mažiau lauke šiukšlytes rankios, kai rankos bus užimtos lotuliukas.gif
iinnggaa
pas mus ir tokia pati problema,viska deda i burnyte ragauja,o kaip einam i lauka nepadeda ir zaislai nes akmenukai ar zolyte daug idomiau nei zaisliukai ax.gif
Gemini II
mano mergina viska valgo, kuo labiau draudziu, tuo labiau nori. tai db nieko nesakau, prisikisa pilna burna akmenuku ir spjaudo. aciu dievui beveik nebevalgo smelio ir zemiu (gal atsivalge) gireztai draudziu valgyt bikus. siutas ima, pamato bet koki suda ir kisa i burna doh.gif doh.gif doh.gif tikiuosi greitai praeis tas amzius, kai jau susipazins su valgomais nevalgomais daiktais g.gif
Papildyta:
QUOTE(paulapaula @ 2008 06 14, 00:05)
maniskis irgi viska beproto kiso i burna,lauke buvo kosmaras  doh.gif ka randa tas burnoj,nebespedavau traukti,o dabar jau apstojo,bet atrado nauja bajeri,kad galima kisti i ausi  doh.gif ,tai vel beda,kas tik telpa ta ir bando paderinti i ausi,visa diena tik ir burbuliuoju,kad negalima taip daryti,gal kokia diena ims ir supras,nebekis  doh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Emilytė:)
mums kaip tik dabar si problema... Ka randa, ta pakelia ir beveik kas antra daikta i burna... As tiesiog atimu ir pasakau, kad to valgyti negalima. Nieko cia nepakeisi manau, todel tiesiog esu atidesne, visada stebiu vaika ir esu salia jo...
Florena
Pas mus buvo ta pati problema,valgydavo akmenukus,zvyra,smeli.Kai pasisakiau gydytojai tai sake kad truksta vaikui kalcio.Dabar geriam kalcio zirniukus ir ta problema baigia isnykti thumbup.gif
zuikutis77
as irgi turiu tokia problemele. kai iseinam i lauka tai tik ir ziuri koki slamsta i burna susikist doh.gif , o kai neleidi imti tai tuoj ant ranku prasosi, niurzga, nepatenkinta, vaikscioti nebenori. g.gif taip ir kariaujam. Tai visas issigelbejimas, kai koki gyvuna pamato, tada jau pamirsta apie siuksles. smile.gif
Hastalavista
Mano tyrinetoja irgi viska is eiles ziumpa ir nori burnon kist, tik paklausia - kas cia, ir jau ziurek ragauja doh.gif Tai dabar isigudrinau atsakyt taip, kad nesinoretu jai tu siuksliu mirksiukas.gif Nemegsta ji labai musu kaimyno kazkodel (gal kad vienintelis pazistamas su usais). Kaip tik pamato, tuoj su tokiu siurpu rodo - DEDE! Tad dabar pamatau, kad lenkiasi pvz. prie kokios nuorukos, tai ir sakau - uoj neimk, dukryt, matai - cia negeras dede numete, begedis... Kol kas veikia thumbup.gif
Tik va problema, kad ne visada gali pastebet, ka ji ten ragauja doh.gif tai gydytoja patare profilaktiskai vaistu nuo kirminu suduot vasara...
Domelija
Lauke manoji kazkaip nelabai kisa viska i burnyte, bet va namie tai randa nemazai "valgomu" dalyku doh.gif apseilioja telefona, tusinuka megsta pakramsnot ir pan. rolleyes.gif tikiuosi ir as, kad greit jau skirs ka galima deti i burnyte ir o ne ax.gif
Akfak
ištraukti biggrin.gif
kris***
Maniskis irgi visur rankioja ivairius trupinukus, akmenukus ir pan ir viska deda i burna. doh.gif
Idomu kada jau pradeda suprasti, kad negalima?
mymo
Turim tokia pacia beda
angelu kalva
QUOTE(kris*** @ 2011 06 13, 09:40)
Maniskis irgi visur rankioja ivairius trupinukus, akmenukus ir pan ir viska deda i burna.  doh.gif
Idomu kada jau pradeda suprasti, kad negalima?
*

Taigi vaikai taip ir pazista pasauli, viska ragaudami. O mamu pareiga ziureti, kad nesugrauztu ko nereikia. Mano vaikui galima ragauti akmenukus, zole, smeli, kaip kitaip suvoks, kad nevalgoma? Ziuriu, kad nepasiciuptu kokiu nuoruku pliaze ar kt slamsto.
savika
mane dziugina atradimas, kad mano mazyte kad ir kisa viska is eiles i burna - nieko nenuryja.pvz atkando kiausiniu formos gabala, net nemaciau, o po keliu minuciu tiesia man rankoj "kramtoske",mat sukramte ta popieriu, ir atiduoda atsibodusi smile.gif)
Martusik
Ir pas mus tokia problema, tik i lauka viska kas ant zemes kisa i burna, baisu.... NA, kol kas nemaciau kad nurytu, bet juk ir ligu gali kokiu pagaut. Jei labai jau neklauso, tai tiesiog pasodynu vel i vezimeli. Tada darosi paklusnus. thumbup.gif
Lika84
Ko gero visi vaikai taip elgiasi ax.gif lotuliukas.gif
Vikse
Mes irgi turim tokia beda, turim nuolatini ragautoja namuose... lauke negaliu nei sekundei nusisukti... Dabar beda turim, kad labai traukia nuorukos, net tarp zoliu iskapsto unsure.gif bet zinodama jo silpnybes, visada stebiu, bet va viena diena, parke, nespejau sureaguoti, kaip viena isikando tarp dantu... zodziu "paruke" mano vyras... Tai kaip ir atrodo, nieko cia baisaus, bet kai pagalvoju, kad neaisku kas (narkomanas, bomzas..) ir kada ta cigarete ruke, baisu pasidaro... Tai iskilo klausimas, kokia dabar tikimybe, kad uzsikrete kokia liga? g.gif
Edita888
Man atrodo, kad mazyliai, turintys jau metukus - pajegus viska suprasti, tik jiems nuolat ir NUOLAT aiskinti reikia, kodel negalima deti to ar ano i burnyte, vien fu ar kaka nepakanka, visada turi buti issamus paaiskinimas - ir dirbti su jais nuolat reikia. Mano dukryte nuo metuku tikrai jau viska suprato, bet visai kita problema kai suniukui 6menesiukai, jau ropoja, ir viska kelyje bando ciupti i burnyte - gaila, bet paaiskinimu dar nepajegus isgirsti doh.gif
Jolstute
Hm rolleyes.gif Nu ka cia bepadarysi, taip mokosi vaikiukai pazinti aplink supanti pasauleli...
Lara22
mano toks pat, jau 1.4men beveik, bet neimanoma vis dar kisa, o jei sakau kad negalima, tai jam kaip zaidimas-dar labiau stengias kist
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.