Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jautiena
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3
LOCKETS
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 07 17, 16:33)
Turejo tikti ir smulkiais gabaliukais, del to nepergyvenk. Tik kam ji marinuoti? Tikrai bereikalingas darbas
*


pasidariau jau užvakar - pamarinavau truputį, nes vyrai tik vakar grįžo smile.gif
buvo skanu labai thumbup.gif
Tinkis Vinkis
Ciliukas skaniausias kai buna jau pastovejes diena. Tai galima drasiai daryti isvakarese, per diena tikrai nesurugsta.
skyler
man skaniausia jautien kokia esu valgiusi, gavosi pagal si recepta:
jautiena
betite
QUOTE(skyler @ 2007 08 09, 15:11)
man skaniausia jautien kokia esu valgiusi, gavosi pagal si recepta:
jautiena
*


Reikes kazka panasaus pamegint. thumbup.gif Vyras partempe 3 kg jautienos kumpi doh.gif ir niekaip nesugalvoju ka padaryt, tai kameroj vis metosi ir vieta uzima. doh.gif
dambi
Dekui visoms, as gamindama jautiena cia visko prisiskaiciau, viska dejau i puoda, kur mesyte troskinosi ir gavosi liuks, aisku, procesas netrumpas, daugiau nei valanda reikai troskinti smile.gif
InRed
Grilyje kepta jautienos nugarinė
600 g jautienos nugarinės
2 šaukštai aliejaus
0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlio lapelių, susmulkintų
0,5 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio stambiai maltų pipirų
0,25 puodelio apelsinų sulčių
1 šaukštas laimo sulčių
2 šaukšteliai obuolių acto
2 apelsino griežinėliai, 1 cm storio


Įdėkite nugarinę į negilų stiklinį kepimo indą. Aptepkite kiekvieną pusę aliejumi.
Pabarstykite raudonėliu, druska ir pipirais. Kepsnį užpilkite apelsinų sultimis, laimo sultimis ir actu. Uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai, retkarčiais apverskite.
Prieš kepdami, išimkite mėsą iš šaldytuvo ir leiskite jai sušilti iki kambario temperatūros.
Paruoškite grilį kepimui.
Mėsą nusausinkite, palikdami marinatą. Kepsnį padėkite į grilį. Ant jo viršaus uždėkite apelsinų griežinėlius.
Mėsai bekepant, retkarčiais palaistykite ją išsaugotu marinatu. Kepkite grilyje 3-4 minutes kiekvieną pusę, arba iki vidutinio iškepimo. Jei norite, kepkite ilgiau. Prieš apversdami nuimkite apelsino griežinėlius. Apvertę, uždėkite griežinėlius ant kepsnio viršaus.

čia iš kažkur nukopintas receptas, bet aš gaminau, man skaniai gavosi rolleyes.gif
Ziu Ziu
Nugarinė žalumynuose

1 kg jautienos nugarinės
1 šaukštas sviesto
4 šaukštai sojų padažo
2 šaukštai rozmarinu
2 šaukštai baziliko (Bazilikas)
2 šaukštai mairuno
1 šaukštelis stambiai sumaltų pipirų/citrinpipiriu
prieskoniai jautienai
Padažui:
4 melynieji svogunai
3 šaukštai pomidoru padazo
2 šaukštai garstyciu su grudeliais
3 šaukštai alyvuogiu aliejaus
2 šaukštai vorcesterio padazo
1 šaukšta tobasco pagazo

Nugarinę gerai apvolioti sojų padaže, itrinti prieskoniais (pries tai visus prieskonius sumaisius dubenelyje).
Aliuminio foliją patepti sviestu, sudėti nugarinę ir gerai suvynioti, kad kepant mėsa nedžiūtų.
Kepti 40 min. 200°C temperatūroje.
Paskui išvynioti foliją ir pakepinti dar 10 min., padidinant orkaitės temperatūrą iki 240°C.
Padazui: svoguna supjaustyti griezinelias ir pakepti ant keptuves. Visus padazo ingridientus sumaisyti ir sudeti svogunus.
Patiekiama jautiena supjaustoma, uzpilamas padazas; su virtomis arba gruzdintomis bulvemis.
Skanaus essen.gif essen.gif essen.gif
Limcamca
JAUTIENOS SUKTINUKAI
Minkstos jautienos, 100 gr rukytos sonines, 2 rauginti agurkai, svogunas, 3 saukstai astriu garstyciu, 2 skilteles cesnako, kubelis tirpaus sultinio, stikline balto vyno, po 5 kvapiuju pipiru grudelius bei kadagiu uogas, 4 saukstai grietines, saukstas miltu, druskos.
Jautiena supjaustyti skersai raumenu 1 cm storio griezineliais, pamusti kujeliu, pasudyti, pabarstyti pipirais ir aptepti garstyciomis. Agurkus ir svoguna nulupti ir supjaustyti siaudeliais, o sonine – plonyciais griezineliais. Ant kiekvieno mesos griezinelio uzdeti po kelis agurku bei svogunu siaudelius, susukti suktinukus, apvynioti sonine ir susmeigti iesmeliais arba apvynioti siulu. Paruostus suktinukus apkepinti sausoje keptuveje ir sudeti I puoda. Ipilti stikline vandens, imesti sultinio kubeli, grustus cesnakus, pipirus ir kadagiu uogas ir uzdengus troskinti apie 30 min. Paskui supilti vyna ir troskinti dar 15 min, kol suktinukai visai suminkstes. Galiausiai sudeti su miltais ismaisyta grietine, dar karta uzvirinti ir nukelti nuo ugnies.
sypsiuke
O aš šiandien gaminau pagal "Inred" receptą, tik pamarinuotus jautienos gabaliukus dėjau į sviestu išteptą folija (ant viršaus dar uždėjau apelsino skiltelę) ir kepiau 40 min orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, po to išėmiau iš folijos padidinau temperatūra iki 240 laipsnių ir dar 10 min. pakepiau (pagal "Dalytę"). Prie keptos jautienos paruošiau "Dalytės" rekomenduota padažiuką. Buvo labai skanu, vyras piršelius laižė thumbup.gif Padažiukas tiesiog pasaka, labai tinka prie jautienos good.gif
Ačiū merginos už receptus smile.gif
BOMBONKE :)
QUOTE(sypsiuke @ 2007 12 01, 19:21)
O aš šiandien gaminau pagal "Inred" receptą, tik pamarinuotus jautienos gabaliukus dėjau į sviestu išteptą folija (ant viršaus dar uždėjau apelsino skiltelę) ir kepiau 40 min orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, po to išėmiau iš folijos padidinau temperatūra iki 240 laipsnių ir dar 10 min. pakepiau (pagal "Dalytę"). Prie keptos jautienos paruošiau "Dalytės" rekomenduota padažiuką. Buvo labai skanu, vyras piršelius laižė  thumbup.gif Padažiukas tiesiog pasaka, labai tinka prie jautienos  good.gif
Ačiū merginos už receptus  smile.gif
*


tai dabar ir parasyk kas ten per dalytes padaziukas mirksiukas.gif
Gitta
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 05, 17:04)
Dar vienas:
SU DARŽOVĖMIS IR ALUMI TROŠKINTA JAUTIENA
600 gr jautienos išpjovos (aš naudojau kitokią)
svogūnai, viena morka, džiovintos arba šviežios petražolės, 1/4 citrinos, du-trys laurų lapai, keli gvazdikėliai, riekelė juodos duonos, viena stiklinė alaus, vienas šaukštas grietinės, aliejaus kepimui, keli juodųjų pipirų žirneliai, truputis druskos.

Jautieną supjaustome griežinėliais, pamušame, pasūdome ir palaikome apie pusę valandos. Tada apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Į puodą sluoksniais sudedame apkeptą jautieną, griežinėliais supjaustytus svogūnus ir morkas. Įberiame pipirų, lauro lapelių, užpilame alaus ir vandens, kad vos apsemtų mėsą. Tada įdedame duonos, citrinos, petražolės, gvazdikėlių ir troškiname ant mažos ugnies.
Prieš patiekdami į padažą galime įdėti grietinės.  4u.gif
*



Išbandžiau vakar šitą troškintą jautieną thumbup.gif man labai patiko thumbup.gif o vyrui ne unsure.gif
Gitagita
O man tai jautiena paprastai kieta gaunasi. Berods ir patroskinu... paprastai as gaminu is kumpio. Kaip ji suminkstinti?! Vat ir vakar gaminau guliasa. Ir minkstinancios druskos beriau sad.gif, vis tiek ne kas. Gal reikejo ilgiau su ja palaikyti. Nezinau nezinau...
GiedrikeB
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif
betite
QUOTE(Gitagita @ 2008 01 28, 11:57)
O man tai jautiena paprastai kieta gaunasi. Berods ir patroskinu... paprastai as gaminu is kumpio. Kaip ji suminkstinti?! Vat ir vakar gaminau guliasa. Ir minkstinancios druskos beriau sad.gif, vis tiek ne kas. Gal reikejo ilgiau su ja palaikyti. Nezinau nezinau...
*



As su ta druska palaikau nemaziau kaip valanda ir tikrai minksta buna. smile.gif Nebent ciela gabala kepi, tada reiketu dar ilgiau. g.gif
QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 15:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif
*


O va sita reikes ismeginti. bigsmile.gif Dievinu jautiena, tik galetu ji but siek tiek pigesne. blush2.gif
barskuoleee
Man labai patinka jautiena su morkom ir cesnakais. Troskinam jautiena, kokia 1,5 val. sudedam tada griezzineliais pjaustytas morkytes ir troskinam kol morkytes suminksteja. Pries pabaiga sudedam giretine ir visokiu prieskoniu, o tik isjungus troskini sudeti kapota cesnaka ir nebekaitinti. Skanaus!
sneguole
Jautiena-mano megstamiausia is mesu
Stai pirmas receptu kaip greitai ir skaniai ja pagaminti (ir kad ne kieta butu smile.gif

Pirmas budas:
supjaustome mesos gabala (nesvarbu ar kumis ar brangesne dalis) i 2cm storio gabaliukus,
Kiekviena gabala prieskoninam ir druskos, bei pipiru pagal skoni beriam.
sudedam i puoda gabalus vienas ant kito. Tarp sluoksniu beriam nesmulkiai supjaustytus cesnakus. Palaikom 5-10min.
Po to sudedam gabaliukus i gilia skarda vienas salia kito.
Uzverdam vandeni (as tai el. arbatinuke darau) ir ikaitinam 200 laipsniu orkaite.
Kai vanduo arbatinuke uzvire- uzpilam mesa iki puses (tik nepilkit tiesiai ant mesos) ir iskart skarda dedam i orkaite.Sumazinam temperatura iki 160-180 laipsniu. Tokiu budu (priklausomai nuo skonio) galime kepti nuo 45 iki 65 min. Mesa gaunasi nesausa ir ziauriai skani. Pabandykite
milijonesa
QUOTE(Lona @ 2004 02 21, 08:33)
As pamarinuoju jautiena supjauscius mazais gabaliukais(kaip guliasui) (truputis acto, garstyciu, aliejaus, prieskoniu(is esmes ko turiu to ir kraunu)), tada imu folija, padarau is jautienos guziukus, tiesiog suspaudziu rankomis kamuoliukus, dedu i folija, pripjaustau svoguno(nedaug), cesnako ir obuolio, uzdarau folija (gaunasi priklausomai nuo mesos kiekio 4-5 porcijos) ir dedu i orkaite. 0.5-1val ir viskas, Tiesa 10 - 15 min pries baigiant kepti reikia praverti folija, kad apskrustu. Su bulviu kose ar ryziais pats tas.Tik is folgos nereikia isimt,kad sultys neisbegtu.
Gal aprasiau truputi per sudetingai, bet tai tikrai labai paprasta ir nesudetinga, tik isiskaitykit. Skanaus!
*


pabandziau pagaminti savo seimynai jautiena pagal si receptuka- tikrai liuks gavosi- tikras skanumynas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tik as dar i folija idejau pievagrybio gabaliuku.
labai aciu Lonai uz super recepta ax.gif
monagg
Jautienos troskinys su paprikomis

300g raudonuju pupeliu uzmerkiam parai, nukosiam, uzpilam saltu vandeniu ir verdam apie 3min.
2 svogunai sukapoti smulkiai
cesnako 3 skilteles (kas megsta)
apie 5 pomidorus panardint i verdanti vandeni, nulupti, ketvirciuoti
1 raudona ir 1 zalia paprikas isdarinejam ir supjaustom
1,2kg jautienos (mente) supjaustom gabaleliais,apibarsto druska ir pipirais
Gilioj keptuvej kepti mesa apie 10 min
Poto kepinti: svogunus, cesnakus, paprikas, veliau sudedam pomidorus, mesa su visom sultim, supilt apie 500g jautienos sultinio, apvirtas pupeles.
Ibert prieskoniu megstamu, zalesiu kokiu nors, ziupsni cukraus, maltu aitriu papriku
Viska kaitinti ant mazos ugnies apie 2 val.

Skanaus!!!! thumbup.gif
Boružėlė
"FLAMANDIŠKI" karbonadai

750gr jautienos filė, prieskoniai žalumynai
2-3 šaukštai sviesto ar margarino
4 did. galvutės svogūnų
butelis nestipraus alaus
stora riekė duonos, truputėlis garstyčių
kmynai, lauro lapai
1 ar 1,5 šaukšto acto
1-2gabaliukai cukraus, druskos, pipirų

Mėsa išmušama, apkepama, pakepinami svogūnai. Viskas susluoksniuojama ant viršaus uždedama garstyčiomis užtepta juodos duonos riekė ( be plutos) Pilamas alus, subiariami kmynai ir kiti produktai. Verdama 2val ant labai silpnos ugnies.

Skanaus. thumbup.gif Šiuos karbonadus mano vyras mėgsta labai, gal ir jūsiškiams patiks. 4u.gif Mėsytės minkštumėlis drinks_cheers.gif

GRAŽINA25
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 07, 15:05)
"FLAMANDIŠKI" karbonadai

750gr jautienos filė, prieskoniai žalumynai
2-3 šaukštai sviesto ar margarino
4 did. galvutės svogūnų
butelis nestipraus alaus
stora riekė duonos, truputėlis garstyčių
kmynai, lauro lapai
1 ar 1,5 šaukšto acto
1-2gabaliukai cukraus, druskos, pipirų

Mėsa išmušama, apkepama, pakepinami svogūnai. Viskas susluoksniuojama ant viršaus uždedama garstyčiomis užtepta juodos duonos riekė ( be plutos) Pilamas alus, subiariami kmynai ir kiti produktai. Verdama 2val ant labai silpnos ugnies.

Skanaus. thumbup.gif Šiuos karbonadus mano vyras mėgsta labai, gal ir jūsiškiams patiks. 4u.gif Mėsytės minkštumėlis drinks_cheers.gif
*


reiks pabandyti aciu uz receptuka
Faustinata
Mėgstu patiekalus iš jautinos, bet greitai pavyksta pagaminti tik iš jaunos ir nepigios file. Labai apsidžiaugiau įsigijusi greitpuodį, kai guliašą pagaminu per 45 min. ir iš nebrangios mėsytės. Įsigykit ir tikrai nenusivilste ir dar ssutaupysite dujų ar elektros.
skaiste
steikas: pakepi paprieskoniuota mesyte viena puse 2min ir kita puse 2min- skaniausias, minksciausias steikas. Dar , tiesa - prieskoniuoto sviesto gabaleli reikia uzdeti ir galu gale - prieskoniai kepsniui, jau ant iskepto steiko. aisku ir mesyte turi buti gera smile.gif ne is maximos, kadangi ten ne jautiena, o karviena pardavineja smile.gif
ilja
QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 16:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif
*


Dėkui už receptuką, buvo labai skanu. ir kas svarbiausia, kaip jautienai, tai labai greitai paruošiama smile.gif Netgi mano mažoji, kuri jautienos nelabai mėgsta, mielai valgė thumbup.gif
Charlize
QUOTE(Milde @ 2006 07 14, 21:08)
Na as be nuotrauku, pamirsau visai nufotkint, staigiai viskas buvo suvalgyta smile.gif
Troskinau sendiena jautiena su bruknem (tustinu kamera).
Pakepinau jautienos nugarine, supjaustyta kubeliais, svieste, pabarsciau druskyte, pipiriukais, poto sukroviau svogunus, smulkiai supjaustytus, keturis saukstus pomidoru padazo.Gerai pamaisom, pakepinam, idedam miltu sauksta ir kad nebutu labai tirsta, undeniokio truputuka smile.gif Vel viska pamaisom, pakepinam ir suverciam i puoda, idedam brukniu dvi stiklines (cia mazdaug 500g jautienos) ir troskinam, kol mesyte minkstute bus.Cia gaunasi panasiai kaip guliasas, bet su tokiu idomiu skoniu smile.gif Su bulviu kose ir darzovem super, visiems labai patiko smile.gif
*


Pagaminau šiandien šitą, skaniai gavosi, net nustebau. Ale kiek laiko ta jautiena troškinasi doh.gif
mot99
Dar keli patarimai del jautienos minkstumo ( jau buvo issakyti apie amziu ir skerdienos dali):
1. Neperkepti.
2. Nepilti salto vandens ( jei gaminimo metu pritruksta skyscio, uzpilti tik verdanti vandeni). Tas pat liecia ir kitus priedus - grietine, pomidoru padaza ir kt.
3. Nesudyti pries kepinant.

Aisku, sie patarimai nepades, jei naudojama senos karves mesa, bet ju nessilaikant ir gera mesa galima sugadinti - sukietinti.
Saliva
Prisiskaičiau visko ir pasidariau savo receptuką blush2.gif Kadangi buvau pas anytą, tai nelabai smagu svetimoj virtuvėj per daug eksperimentuot, bet taip jau gavosi. Žodžiu, jautiena supjausčiau plonais kepsniukais, juos į keptuvę - truputis aliejaus, acto..pakepinau, o tada visokiausių rastų žolelių, druskos..Tada šaldytuve radau spanguolių-medaus uogienės, tai dar ir šitos nepagailėjau..Toks skonis neragautas gavosi bigsmile.gif Bulves supjausčiau, aliejum ir kmynais ištryniau, druska pabarsčiau..O pakepintą/patroškintą jautieną suvyniojau į foliją (kiekvieną gabalėlį atskirai), ant kiekvieno kepsniuko - šaukštas majonezo, česnako nemaža supjaustyta skiltelė (taip, taip, jo tikrai negailėjau) ir fermentinio sūrio gabalėlis. Viską į orkaitę (250laipsnių). Dar tebekepa, bet jau dabar didžiuojuosi. Mąstau, kad tiktų žirnelių garnyras. Hm, tik tiek, kad sūrį per anksti uždėjau, reikėjo prieš kepimą, na, bet žiūrėsim bigsmile.gif blush2.gif
dolly`
mes labiausiai megstame jautienos troskinius ir pipirini jautienos kepsni-pjausni-steika(kas kaip nori taip vadina) ...
troskinius darau spec spiziniam puode su dangciu orkaiteje, o ne ant virykles ax.gif
lau22


Jums prireiks :
560 g jautienos išpjovos,
kepimo aliejaus


Veiksmai :
Supjaustykite jautieną į mažus gabalėlius. Įkaitinkite kepimo aliejus /519/">aliejų. Jis neturėtų užimti daugiau kaip pusę indo tūrio. Įsitikinkite, kad aliejus pasiekė reikiamą temperatūrą. Pastatykite fondiu indą ant stalo, aliejaus temperatūrą palaikys kaitinimo šaltinis.
Jautienos kubelius sudėkite į atskiras lėkštes. Tada kiekvienas svečias fondiu šakute paims ir pagal savo skonį keps mėsą karštame aliejuje.
Siūlomi padažai: agurkų – grietinės, žaliųjų pipirų – agurkėlių, kinietiškas.


Tinka vartoti su :
Patiekiama su keptomis bulvėmis, įdarytomis alyvuogėmis ir prancūziška duona.
Maluna
Gal jau panašiai kuri ir rašėt, bet pasidalinsiu, kaip darau jautieną:
Jautienos kumpį pjoviau skersai raumenų, kaip karbonadui.Truputį pamušti, šoninę supjaustyt smulkiais kubeliais. Ant mėsos dėti tuos spirgus, nekeptus.Susukt į tūtelę arba tik perlenkt ir persmeigti pagaliukais.Kept orkaitėj, padažas pagal JŪsų skonį, galima ir visai nedėt.Ai, dar mėsą pasiprieskoniuot ir pasūdyt prieš kepant ax.gif
guziukas
Gal dar kas ka patars,ryt reik kazka iz grazaus gabaliuko padaryt doh.gif
regna
Jautienos gabaliuką įdėti į obuolių sultis{į kurias įdedama kvapiųjų pipirų,pankolio,jiegu neturite galima naudoti sėklas sutrinti su kardamono sėklomis įdėti česnako medaus,garstyčių geriau kad btų cielos į pilti aliejaus.
Tokiame marinate mirkyti mesą per naktį .
Išemus mėsą dėti į foliją arba į rankovę kepimo.
Džiovintus obuoliukus nuplauti,užpilti raudonojo vyno actu,dar galima į dėti draude razinų
Kai mėsytė gerai užkeps rankovę arba foliją prakirpti sudėti džiovintus obuoliukus ,razinas,dar galima papjaustytiapvirtų bulvių griežinėliu apibarstytų kmynais .
Apšlakstyti marinatu{dažnai,kad gražiai apskrustų mėsytė,prižiurėti,kad nesudegtų }
Iš likusio marinato kiekio galima paruošti padažiuką savo ruoštu,pagal savo skonį.
Papildyta:
Dar man iš jautienos patinka ruošti tokį aptepą .
Jautieną nuplaunu,nuplikinu įdedu į puodą užpilu tiek vandens,kad užtektų išvirti,kad nebereiktų užpiulti.
Verdu ant nedideles udnies,įdedu pipirų kvepiančių,lauro lapelų ,įdedu turimų darovių{dažnai pakepintas morkas,petražolės šaknį ,salierą,sutarkuotą}įdedu ,kai ,jau baigiant virti.
Tuomet išimu mėsą ,ji turi jau būti gerai suvirusi .
Visą masę išgriebiu sutrinu elektriniu virtuviniu trintuvu,įdedu smulkinto česnako ,krapų dž.įpilu likusio buljono,,nedaug ,porą šaukštų.,gerai išmaišau,atšaldau.
pasakysite,kad daug terlionės,bet skonis fantastinis.
Tai,jau nepalyginsi šlapionkės sumuštinio ir jautienos užtepo{čia ,bent žinai ,ką įdėjai.
Likusį buljoną sunaudoju padažams,arba paskaninu ką nors.
regna
Aš,nesenai ruošiau tokį patiekalą,iš jautienos.
Pabarsčiau prieskoniais,{kuriuoos mėgstate},apkepiau aliejuje.
Sudėjau į puodą ,užpyliau nerūgščiomis obuolių sultimis[jeigu rūgščios,įplti vandens,arba sultinio,tarkime daržovių}
Verdame,kol išverda,,baigiant virti galima įdėti dar sveikų obuolių{išimant sėklytes.
Patiekiama su bulvių koše,kartu patiekti supjaustant obuolius,galima juos pabartyti krapais ,petržolėmis,

Galima,taip paruošti ir didesnį jautienos gabalą,paruošiant skanų padažą iš obuolio{apvirto}+kaparelių+krieno+jogurto natūralaus.
Raile
QUOTE(mot99 @ 2008 12 01, 17:52)
Dar keli patarimai del jautienos minkstumo ( jau buvo issakyti apie amziu ir skerdienos dali):
1. Neperkepti.
2. Nepilti salto vandens ( jei gaminimo metu pritruksta skyscio, uzpilti tik verdanti vandeni). Tas pat liecia ir kitus priedus - grietine, pomidoru padaza ir kt.
3. Nesudyti pries kepinant.

Aisku, sie patarimai nepades, jei naudojama senos karves mesa, bet ju nessilaikant ir gera mesa galima sugadinti - sukietinti.
*


Oi, aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nebuciau net pagalvojusi g.gif
mamakarolina
QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 16:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif
*



IŠBANDYTAS RECEPTUKAS smile.gif LABAI SKANU IR BE GALO PAPRASTA 4u.gif AČIŪ mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Milde @ 2006 07 14, 21:08)
Na as be nuotrauku, pamirsau visai nufotkint, staigiai viskas buvo suvalgyta smile.gif
Troskinau sendiena jautiena su bruknem (tustinu kamera).
Pakepinau jautienos nugarine, supjaustyta kubeliais, svieste, pabarsciau druskyte, pipiriukais, poto sukroviau svogunus, smulkiai supjaustytus, keturis saukstus pomidoru padazo.Gerai pamaisom, pakepinam, idedam miltu sauksta ir kad nebutu labai tirsta, undeniokio truputuka smile.gif Vel viska pamaisom, pakepinam ir suverciam i puoda, idedam brukniu dvi stiklines (cia mazdaug 500g jautienos) ir troskinam, kol mesyte minkstute bus.Cia gaunasi panasiai kaip guliasas, bet su tokiu idomiu skoniu smile.gif Su bulviu kose ir darzovem super, visiems labai patiko smile.gif
*



IR ŠITAS JAU IŠBANDYTAS 4u.gif TIKRAI BE GALO SKANU thumbup.gif TIK VAKAR VALGIAU, O JAU VĖL NORIU ax.gif
Rinoja
negaliu as valgyti,niekaip negaliu....jokkiu receptu...jauciu kazkoki kvapa verysad.gif
Gaby
QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 15:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas wink.gif Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit wink.gif
*



Pabandem. Labai skanu thumbup.gif Acius essen.gif
JURCE
Traški jautiena skirta pasisėdėjimui prie raudonojo vyno taurės: jautienos kumpį(suprieskoniuotas šaldytuve būna parą ir net ilgiau), pamarinuotą česnako, įvairių prieskonių ir aliejaus mišinyje supjaustau labai labai plonomis juostelėmis (geriau kiek įmanoma ilgesnėmis). Visas tas juosteles išmaišau (apvolioju) kukurūzų miltuose ir dedu kepti į įkaitintą aliejų. Valgome kaip traškučius, be jokių padažiukų, be daržovių,- labai skanu mirksiukas.gif Nežinodamas net neįtarsi, kad tai yra jautiena ax.gif
- hal -
QUOTE(Rinoja @ 2009 05 15, 09:59)
negaliu as valgyti,niekaip negaliu....jokkiu receptu...jauciu kazkoki kvapa verysad.gif
*




gal isitikinimas g.gif ? nes as nemazai gaminu is jautienos ko anksciau niekada nedariau nes zalia mesa is tiesu turi kvapa,bet tik zalia,o paskui gaunasi nepaprastai skanus patiekalai!!ir beje nelieka jokio kvapo,prieskoniukai ir padaziukai isigere ir lieka tik ju kvapas..mmm..einu gaminti!!
lolbreta
Papasakosiu savo receptuka smile.gif
jautienos 0,5 kg ( 3 asmenim)
ivairiu prieskoniu, kas kaip pagal skoni, druskytes
aliejaus, citrinos, bulviu ar kito garnyro, varskes, kaiusinio, fermentinio surio

mesyte supjaustom kepsniukaum, as tokius didesnius pavarau smile.gif vos vos pamusi, tada marinuoju (cia is vakaro, gaminu kitai dienai) suprieskoniuoju, druskyte, tada viska apipilu alyvyogiu aliejumi ir citrinos sultimys (0.5 citrinos uztenka) viska pamakaluoju, lekste apdengiu maistine plevele, maisiuku ir i saldytuva.
kita diena issitrauki, sudedi i skarda, nusilupi bulvytes ir i skarda, dar siek tiek alyvuogiu aliejaus i skarda ir vandens. ir i orkaire 200laipsniu. vandeni reikia papildyti kepimo procese, pakepus pusvalandziui reikes uzdeti varskes. o ja paruosti taip, pora pakeliu varskes issukti su kiausiniu, druskyte, galima kmynuideti arba tos zoleles kur i virtinukus deda( pamirsau pavadinima) :)tada istraukus kepsnius uztepti varskes ant visu kepsniu, jei norit ne daug varskes, tada pakaks ir pakelio. tada uzbarstyti surio ir vel i orkaite. kepti dar apie 25 min. viskas. skanaus. wink.gif
Boružėlė
QUOTE(lolbreta @ 2009 10 01, 11:06)
tada istraukus kepsnius uztepti varskes ant visu kepsniu, jei norit ne daug varskes, tada pakaks ir pakelio. tada uzbarstyti surio ir vel i orkaite. kepti dar apie 25 min. viskas. skanaus. wink.gif
*


O kaip cia skonis g.gif varske ir jautiena doh.gif
mrs.ieva
as jautienos irgi nelabai moku gaminti, nors sako ji labai sveika, tai va nusipirkau jos, susiradau receptuka http://www.skanausvisada.lt/wp/befstrogenas-32/#comments, nu bet neaisku kiek laiko ja troskinti, kazkas pasakojo kad norint kad butu minksta ja reikia valanda virti, valanda troskinttti su drazovem ir pusvalandi dar padaze troskinti , kazkaip jau ilgokai atrodo blink.gif g.gif
konica
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 11 24, 13:55)
as jautienos irgi nelabai moku gaminti, nors sako ji labai sveika, tai va nusipirkau jos, susiradau receptuka http://www.skanausvisada.lt/wp/befstrogenas-32/#comments, nu bet neaisku kiek laiko ja troskinti, kazkas pasakojo kad norint kad butu minksta ja reikia valanda virti, valanda troskinttti su drazovem ir pusvalandi dar padaze troskinti , kazkaip jau ilgokai atrodo  blink.gif  g.gif
*




biggrin.gif Cia as to recepto autore ax.gif Galima virti trumpiau, ir troskinti trumpiau. Viskas gausis gerai. Tik mesyte nebus tokia minksta, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Man teko gaminti trumpiau, nes reikejo skubeti. Taip pat puikiai gavosi. Nesigasdink. Gali ta patiekala pasidaryti ir per pusantros valandos.Apie 40 min skirk virimui, apie pusvalandi troskinimui ir po to grietinele supilk:mirksiukas: Sekmes 4u.gif
Ups, as pasakoju tau, o mergaites nezino apie koki patiekala kalbama ax.gif Netrukus ikelsiu ta jautienos receptuka mirksiukas.gif
Papildyta:
Jautienos gabaliukai troškinti baltajame padaze

Reikes:
Jautiena
Svogunai
Sviestas
Grietinele
Prieskoniai
Jautiena susipjaustom gabaliukais (4 x 4), galima ir mazesniais. Juos sudedam i puoda virimui. Verdant ideti druskytes, pipiriuko zirneliu, lauro lapeliu. Virti reikia gera valanda. Po to imam puoda troskinimui. Dugna isklojam svogunais, pjaustytais griezinelais. Pridedam sviesto gabaliuku. Tada jautienos gabaliukus. Ir ant virsaus dar svoguniuku, bei dar sviesto kelis gabaliukus. Ipilam vandenuko. Vandens nereikia daug. Troskinam gera valanda. Stengtis nemaisyti. Nebent ta sultinuka ragauti ir ideti kokiu prieskoniuku. Po valandos troskinimo, ipilam grietineles ir dar troskinam pusvalanduka. Bet dabar reikes karts nuo karto pramaisyti, nes grietinele kazkaip svyla prie dugno. Tai tiek
Po tokio ilgo troskinimosi, mesyte labai minksta rolleyes.gif
mrs.ieva
Konica, aciukas tau uz atsakyma biggrin.gif 4u.gif aga jau anoj temoj receptuka issisaugojau, bet kadangi noriu minkstos sultingos mesytes tai reikia turet puse dienos , as dazn neturiu tiek laiko, todel tas befstrogeno receptas kur ikeliau anksciau man patiko, tik ten visai neaisku kiek ta mesyte troskint, neparasytas laikas g.gif
regna
Aš,čia dėl jautienos.
Kuo jautiena yra tamsesnė,tuo ji yra senesnė.
Jeigu jautiena yra šviesi ji yra jauno gyvulio.
Jautieną aptepus garstyčių+aliejaus mase ji pamarinavus liks traškesnė.
Jeigu jautiena aptepsime vien tik garstyčiomis, ją galima nuplauti,niusausinti.
Bet,prieš ruošiant jautieną reikia aptepti alyvų aliejumi,palaikyti.
Patiekalo skonis žymiai pasikeis.
Jautieną troškinant,pikantišką skonį suteikia obuolių sultys.
Kasema
O gal kas zino receptuka, kaip skaniai ismarinuoti jautiena kepimui orkaiteje. Visa gabala, nepjaustant. g.gif Kad butu minksta, sultinga...
regna
QUOTE(Kasema @ 2010 01 28, 16:13)
O gal kas zino receptuka, kaip skaniai ismarinuoti jautiena kepimui orkaiteje. Visa gabala, nepjaustant.  g.gif Kad butu minksta, sultinga...
*


Kasema 4u.gif
aš,patiesu marinavusi jautieną jogurte{namuose gamintame}+česnakas+muskatas+baltu pipiras+metos.
Aišku lietuviams tai gal nepriimtina,bet jautiena išlieka sultinga,nes marinuojant su nenatūraliomis medžiagomis mesa tampa sausa,nes iš jos ištraukiamos maistingosios medžiagos.
Kasema
QUOTE(regna @ 2010 01 29, 13:13)
Kasema 4u.gif
aš,patiesu marinavusi jautieną jogurte{namuose gamintame}+česnakas+muskatas+baltu pipiras+metos.
Aišku lietuviams tai gal nepriimtina,bet jautiena išlieka sultinga,nes marinuojant su nenatūraliomis medžiagomis mesa tampa sausa,nes iš jos ištraukiamos maistingosios medžiagos.
*


Aciu, reikes pabandyti. 4u.gif Jogurta as irgi namuose kartais pati gaminu.
agmor
reikes pabandyt, nes as siaip labai megstu prie visokiu jautienos ir avienos kepsniu jogurto padaza su metom.
O as visa gabala tiesiog istrinu alyvu aliejum, i skarda dedu svoguno puseles ir ant tu puseliu sodinu mesa. Kaip man skanu roast beef! Kai atausta, galima plonom riekelem pjaustyt ir ant duonos det, sumustinius daryt.
cafe del mar
MB is jautienos gamina carpaccio.
Is saldiklio isema mesyte(t.y. jautienos ispjova) ,truputi palaukia kol aptirpsta, ir tada permatomais gabaleliais pridrozia i didelia lekste.Tada pabarsto is malunelio maltais, juodais pipiriukais,juros druska ir ant virsaus pripjausto melynojo svoguno pusziediu.laaabai skanu.
Mylimukeee
Šiandien gaminau iš jautienos šonkauliukų troškinuką.
Šonkauliukus nukaulinau, gabaliukais į troškintuvą, o tada morkytes ir patisoną sutarkuoji, kalafijoras, pora paprikų, druskytė ir pipiriukai pagal skonį thumbup.gif nerealiai skaniai gavosi ir patiekiau su ryžiais essen.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.