Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šeimos koncepcija: ką manote?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Afrodizija
Šeimos koncepcija:
1.1.2. Koncepcijoje laikomasi nuostatos, kad gindama motinystę, tėvystę ir vaikystę valstybė globoja visus artimos giminystės ryšių, ugdymo, tarpusavio pagalbos ir bendro ūkio vedimo siejamus asmenis. Našlaičių, vienišų motinų (tėvų) ir jų vaikų, sugyventinių vaikų globą reglamentuoja kiti teisės aktai. (Kokie tie aktai, niekas nesugeba nurodyti).
1.2.9. Šeima – sutuoktiniai ir jų vaikai (įvaikiai), jeigu jų yra. (Siūlyta pataisa įtraukti nesusitukuosius kartu gyvenančius vyrą ir moterį su vaikais bei vienišas motinas ir tėvus buvo atmesta).
Pora nurodytų demografinių problemų:
2.2. Tuokiamasi vyresnio amžiaus.
2.7. Gimdo vis vyresnio amžiaus moterys.

Vienas tikslų:
3.2.6. Lyčių lygiavertiškumo – kai teikiama parama šeimai padeda jos nariams išreikšti ir realizuoti savo prigimtines bei išsiugdytas galias, būti savimi ir tuo geriausiai tarnauti vykdant šeimos misiją, išreiškiamą per jos pagrindines funkcijas. (Čia kai moteris įstatymais verčiama nedirbti, o vyrui nesuteikiama galimybė prisidėti prie vaikų auginimo, vadinama lyčių lygiavertiškumu).
Vienas uždavinių:
4.1.1. Diegti mokyklose rengimo šeimai ir lytiškumo ugdymo programas, kurios ugdytų brandžią, savarankišką ir kritiškai mąstančią asmenybę ir padėtų rengti mokinius šeimos gyvenimui, skatintų šeimos vertybių suvokimą ir puoselėjimą; (Čia kai vaikas mokyloje galės klausytis, kad ji(-s) yra benkartas, o jo motina - kekšė).
4.1.7. įgalioti nacionalinį transliuotoją propaguoti šeimos vertybes nušviečiant teigiamus pavyzdžius. (Griūk negyvas. Iš mano uždirbtų pinigų išlaikys nacionalinį transliuotoją, kuris man pasakys, kokia aš kekšė).

Mane asmeniškai labiausiai žeidžia nuolatinis prikišimas, kad vienišos motinos pačios pasirinko, pačios kaltos, pačios atsakingos ir kad jų vaikai turi būti už tai atsakingi. Toks įvertinimas suplaka į krūvą išprievartautas moteris ir mergaites, netyčia pastojusias, paliktas, nusprendusias gyventi be niekam tikusio vyro. Tokia koncepcija man kaip antausis. Aš su dukra nepapuolu net į nepilnos šeimos sąvoką, mes tiegios neegzistuojame.
Susituokusių šeimų vaikai nuo šiol galės lengviau būti aprūpinami stogu virš galvos, jiems ikimokykliniame amžiuje bus samdoma auklė, esant reikalui, duodamas nemokamas maitinimas mokykloje. Tuo tarpu vaikai, kuriuos išlaiko tik vienas iš tėvų, bus dar labiau nuskriausti.
Jei moteris šeimoje su smurtaujančiu vyru augina vaiką, ji negalės jo palikti, nes praras vaiko priežiūrai sudarytas sąlygas.
Tokia koncepcija sudaromas įspūdis, kad vyras, kad ir koks padugnė jis būtų, yra moteriai turtas. Įstatymu įteisinta liaudies išmintis, "kad ir šluotkotis, kad tik su kelnėm". Tuo tarpu moteris pati savaime vertybe negali būti.
Įdomiausia, kad šios koncepcijos kūrėjai yra ir aršūs abortų priešininkai. Kitaip sakant, moteris, kuri nenori būti visuomenės atskirta vieniša motina, negalės pasirinkti aborto, net jei jis būtų priimtinas.
Taipogi šios koncepcijos autoriai prieštarauja lytiniam švietimui, kurio metu būtų aiškinama apie kontracepciją. Jie siūlo susilaikymo idėjomis paremtą programą (visiškai ignoruojant kontracepciją arba netgi meluojant apie jos poveikį).

Taigi, siūlau išsakyti savo mintis, kaip jus tai veikia šiuo metu, kaip paveiks ateityje. Ar planuojate ką nors gyvenime keisti (ištekėti, emigruoti)?

Ką galvojate apie gandus, kad ruošiamasi kreiptis į JK ar Strasbūro teismą?

lrytas.lt yra apklausa. Rezultatai kol kas tokie:
Kokia turėtų būti tradicinė Lietuvos šeima?
Apklausos rezultatai: (balsavo 445)
Mama, tėtis ir vaikai. 268 (60%)
Močiutė, senelis ir anūkai - juk Lietuva emigruoja. 9 (2%)
Bet kokios tradicinės šeimos sampratos ir standartai yra atgyvena. 25 (6%)
Vaiką auginantys žmonės turi jį mylėti - tėvų skaičius, lytis ir statusas šeimai nesvarbu. 143 (32%)

Nueikit prabalsuoti!:)
Zitlali
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 06 04, 08:55)
Skaitau ir kraupstu. Šitiek pykčio neapykantos... mes suaugę žmonės šitaip pykstamės, o ką kalbėti apie vaikus.
*

Man tas irgi liūdniausia, kad susipierišinimas labai didelis.
rasulensija
jetau, bet ir pykciai cia verda g.gif na tai leptelsiu ir as pora zodeliu.tikiuos nesukramtysit biggrin.gif pati augau tik su mama, tevai issikyre. nzn as apie visas pasalpas ir pan. -savu vaiku neturiu kol kas. mama visalaik dirbo, per savaite gal tik keleta valandu ja maciau nes dar ir mokes vakariniam. db beje jai vel teko mokytis, nors jau virs 40-tenka padet su visais darbais, nes jai vel laiko trukumas. jos laisvas laikas priklause man.kai baige mokytis rado geresni darba, man teko daugiau demsio. niekada nesake visi vyrai kiaules, nors manau galejo. paliko ta klausima issiaiskint paciai. ir auklejo taip, kad pirma moklas+darbas, kad butum kiek galima nepriklausoma ir vaikus galetum aprupinti net ir viena likusi, o tada vaikai. teko ir visokiu nuomuoniu prisiklausyt ir is mazu ir is dideliu, ypac mokykloj, kad tevo neturiu. nu, bet isgyvenau.. idomiausia tai, jog atejus tai gyvenam kartu madai daugelis tu uzgauliotoju patys suskubo skirtis hihihi.gif tai vat..
Zitlali
QUOTE(dainele @ 2008 06 04, 01:12)
1.Tad nesuprantu, kam plesytis ir rekauti, kaip pavadino.
2. Man svarbiau butu, kad ir kaip mane su vaiku ar be vaiku pavadintu, te suteikia man finansine ir soc. pagalba, kuomet man jos prireiks.
3. JAV gi, kur rinka visa "laukinis kapitalizmas", vienisi tevai yra iteisinti ir ivardinti kaip reiskinys, bet valdzia jokiu garantiju jiems neteikia.
4.tuomet vienisiems tevams nera ko tiketis is valdzios, o tik pasitiketi savomis jegomis, artimuju stipriu socialiniu tinklu ir brautis ieskant vietos po saule.
*

1. Čia jau moralinis aspektas. Panašiai gaunasi, vaizdžiai pasakojant, lyg atimtų man teisę vadintis mama, nes vaikas gims ne santuokoje ir 'užklijuos' man etiketę, ne tikra mama... Gal ir per grubiai, bet man taip pat skamba. Aš tikrai noriu vadintis šeima (ar bent ne pilna šeima) su savo būsimu kūdikiu. O ne kraujo ryšiais susaistytais giminaičiais, mane tai žeidžia kaip būsimą mamą. Neklauskite kodėl, tiesiog.. man nemalonu. Ir keista, kad to nesupranta kiti, o gal pernelyg siaurai žiūri... ? Pabandykite atsistoti į vienišos mamos vietą.. jokių soc garantijų neduoda, na ir tarkime-nereikia (kol kas), bet net ir statusą atima. Lieki tikrai be nieko, plikas. Na, kam nesuvokiama - tiek to.
2. Taip, tai yra taip pat labai didelė spraga.
3. Bet ekonomiką šalies palyginkite, darbo užmokesčius bei būtinas išlaidas... jeigu žmonės (kalbu apie didžiąją daugumą, ne save šiuo atžvilgiu) uždirbtų kaip JAV ir kainos būtų kaip ten, nemanau, kad taip smarkiai piktintusi.. Galų gale kiek žinau vienišiems tėvams (kiek atsimenu iš gyvenimo ten) yra nuolaidos darželiams, taip pat būreliams g.gif tad yra tų privilegijų (nuo valstijos priklauso galbūt ir šeimos koncepcija, nes kai gyvenau Virginios valstijoje, pažinojau vienišą mamą, kuri turėjo lengvatų)
4. Tas ir lieka, kad ir į ką mūsų įdomūs valdžios vyrai lygiuojasi JAV ar Skandinavijos šalis..
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 04, 08:38)
Joje pageidauju vienišų mamų ir tėčių nuomonės. Visų nuomonių, kad ir kokios jos būtų.

Tiesiog idedu temos apribojimus. Kadangi į juos nepapuolu tai diskusijoje nedalyvausiu.
Afrodizija
QUOTE(Medinis @ 2008 06 04, 10:40)
Tiesiog idedu temos apribojimus. Kadangi į juos nepapuolu tai diskusijoje nedalyvausiu.
*

Kaip nors išgyvensim šią netektį.
Zitlali
Medini, bendraukit Jūs kur norite, čia ar kitur, tik nesusireikšminkit jei Jūsų neįtraukė į temos antraštę wink.gif Šalis laisva, forumas kiek pamenu taip pat, tai nekelkit širšalo ne į temą wink.gif Čia prašymas.
saulala
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 04, 07:06)
Ką galvojate apie gandus, kad ruošiamasi kreiptis į JK ar Strasbūro teismą?
*

Tai ne gandai
Snape
Laba diena 4u.gif

Oho, kaip greitai pirma tema pasibaigė blink.gif

Nenoriu atsakinėti į man adresuotus postus praeitoje temoje, nes nematau iš to naudos - jokie draskymaisi nepakeis mano nuomonės, kitos pusės nuomonės turbūt taip pat.

Geriau su tikslu panaudoti energiją - pagalvot, ką galime padaryti, kad ši koncepcija nebūtų įtvirtinta.

Visų pirma, siūlau visiems balsuoti ir kitus čia nesilankančius raginti balsuoti TIK UŽ Seimo narius, kurie balsavo prieš koncepciją arba blogiausiu atveju susilaikė. Bet tik ne už tuos, kurie balsavo prieš jūsų (mūsų smile.gif ) interesus ir vertybes.

Prieš balsavo

Masiulis Eligijus
Pavilionienė Marija Aušrinė
Sabatauskas Julius
Sysas Algirdas
Steponavičius Gintaras
Vėsaitė Birutė

Susilaikė (į šiuos Seimo narius reikėtų žiūrėti su tam tikru įtarimu, bet galbūt ir viltimi)

Baranauskas Andrius
Blinkevičiūtė Vilija
Boreikienė Violeta
Čaplikas Algis
Čekuolis Jonas
Grubliauskas Vytautas
Jakavonis Gediminas
Jaruševičius Juozas
Juozapaitis Jonas
Juršėnas Česlovas
Lydeka Arminas
Lionginas Jonas
Palaitis Raimundas
Pauža Bronius
Petrauskienė Milda
Ramanauskas Alvydas
Sadeckas Alvydas
Steiblienė Nijolė
Subačius Mindaugas
Šiaulienė Irena
Škil Viačeslav
Valionis Antanas
Valiukevičiūtė Ona
Žukauskas Henrikas

Jei šis Seimas nespės priimti Šeimos pagrindų įstatymo ir sugebėsime išrinkti ne tokį konservatyvų Seimą, yra šansas, kad nutarimas dėl koncepcijos pasimes stalčiuose wink.gif

Tai mažiausia, ką galime padaryti - balsuoti už tuos, kurie už mus.

Gal kas dar kokių idėjų turi? g.gif
Afrodizija
QUOTE(saulala @ 2008 06 04, 12:46)

thumbup.gif

QUOTE(Snape @ 2008 06 04, 12:55)
Oho, kaip greitai pirma tema pasibaigė blink.gif
Visų pirma, siūlau visiems balsuoti ir kitus čia nesilankančius raginti balsuoti TIK UŽ Seimo narius, kurie balsavo prieš koncepciją arba blogiausiu atveju susilaikė. Bet tik ne už tuos, kurie balsavo prieš jūsų (mūsų smile.gif ) interesus ir vertybes.
*

Pirma tema pasibaigė, nes buvo pilna trolių, kurie naudojosi proga įkąsti.
Aš jau po pirmojo balsavimo įsidėmėjau pavardes seimo narių, besinaudojančių smegenimis.
agno
Eligijui Masiuliui apskritai reikia medalį teikti,mano asmenine nuomone. Plėšėsi dėl motinystės atostogų apmokėjimo kol vaikui sueis 2 metai, o dabar ir čia sveiką protą demonstruoja 4u.gif gerbiu drinks_cheers.gif
Rykute
Na jei manes i darba nepriimtu del to, kad esu ne seima o mano issilavinimas ir patirtis pranoktu kitu pretendentus tai tiesiog paprasyciau tai isdestyti tai rastiskai. Labai idomu kaip visa tai skambetu g.gif
Nes va jau su tuo lapu tiesiai i teisma patraukciau, jei ne lietuvos tai dar turim ir europos
Afrodizija
QUOTE(Rykute @ 2008 06 04, 13:28)
Na jei manes i darba nepriimtu del to, kad esu ne seima o mano issilavinimas ir patirtis pranoktu kitu pretendentus tai tiesiog paprasyciau tai isdestyti tai rastiskai. Labai idomu kaip visa tai skambetu  g.gif
  Nes va jau su tuo lapu tiesiai i teisma patraukciau, jei ne lietuvos tai dar turim ir europos
*

Konkrečiai tas punktas galioja valstybės tarnybai. Jums būtų pasakyta, kad visi kandidatai buvo apylygiai, bet priimama šeimoje vaiką auginanti motina, nes jai taikoma tokia lengvata. Juk ir dabar yra atvejų, kai darbo vieta suteikiama vyrui, vien dėl to, kad jis vyras, o ne dėl ypatingų sugebėjimų ir niekas neaaiškina, kodėl.
Rykute
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 04, 10:33)
Konkrečiai tas punktas galioja valstybės tarnybai. Jums būtų pasakyta, kad visi kandidatai buvo apylygiai, bet priimama šeimoje vaiką auginanti motina, nes jai taikoma tokia lengvata. Juk ir dabar yra atvejų, kai darbo vieta suteikiama vyrui, vien dėl to, kad jis vyras, o ne dėl ypatingų sugebėjimų ir niekas neaaiškina, kodėl.
*

Taip, gerai, kad nesu valstybes tarnautoja.
bet kokiu atveju diskriminacija ir pazeminimas, tas pats jei manes nepriimtu i darba del odos spalvos blink.gif
Afrodizija
QUOTE(Rykute @ 2008 06 04, 13:39)
Taip, gerai, kad nesu valstybes tarnautoja.
*

Bet tai yra viena iš pozicijų, kurios negalėsite siekti, yra vienišų mamų, kurios gal norėtų darbo valstybės tarnyboje. Be to, toks punktas yra pradžia, juo reminatis lengviau prastumti vienišų mamų diskriminaciją ir kituose darbuose.
Rykute

Tiesa pasakius tikrai netikejau, kad si absurda patvirtins blink.gif Dabar jau tikiu, kad kuo toliau tuo bus mums sudetingiau, nes ir vakar paskaicius keliu forumieciu pasisakymus apie "nevertu pagarbos klubo nares" supranti su tokia politika mus ir akmenimis uzmetys arba ant lauzo sudegins, galiausiai pakars lotuliukas.gif
mamulia
Ataušo tema smile.gif

QUOTE(dainele @ 2008 06 03, 23:30)
MAMULIA, especially for you:

QUOTE(mamulia @ 2008 06 03, 23:02)
hm, nesu tikra ar gali, bet teliko gauti paskutinę, kad būtų 100%, o paskui jau ir iki "atostogų maldyvuose" netoli... gautos už įžeidimus ir varymą ant asmens.
*

Tai kur čia taisyklių pažeidimas ir kur čia grasinimas? Gal man kas gali pasakyt???
agno
QUOTE(mamulia @ 2008 06 04, 17:43)
Ataušo tema smile.gif
Tai kur čia taisyklių pažeidimas ir kur čia grasinimas? Gal man kas gali pasakyt???
*

aš irgi nesupratau vakar kur čia kas kokius grasinimus įžiūrėjo g.gif aš irgi glušė lotuliukas.gif
mamulia
kažkoks glušių skyrelis biggrin.gif biggrin.gif koncepcijos nesupranta, kontracepcijos neišmano ( koncepcija-kontracepcija biggrin.gif ) biggrin.gif biggrin.gif
Afrodizija
QUOTE(mamulia @ 2008 06 04, 17:50)
kažkoks glušių skyrelis biggrin.gif biggrin.gif koncepcijos nesupranta, kontracepcijos neišmano ( koncepcija-kontracepcija biggrin.gif ) biggrin.gif biggrin.gif
*

Pamiršot, kad dar ir iš pašalpų visos gyvenam.
mamulia
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 04, 17:24)
*

turtuolių - glušių lotuliukas.gif
jolita23
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 04, 18:24)
*

kokias pašalpas aš ir noriu bigsmile.gif lotuliukas.gif
bsgess
QUOTE(rainiukas @ 2008 06 03, 22:21)
Aisku. Sveikintinas dalykas, bet dauguma manau del pinigu cia 4u.gif
*

Man butu priimtina, kad pritaikant mokesciu lengvatas ir pan. butu atsizvelgiama i maitintoju ir vaiku skaiciu, ir nesuprantu kodel seimai su 2 suaugusiais reiktu skirti premijas vien del fakto, kad jie "darni" seima g.gif
Jau ten kur siulo seimoje gyvenancioms moterims lengvatas gauti darba ar greiciau iseiti i pensija, tai visai i pievas...

Konkreciau apie pinigus, planuoju skyrybas ir darbe po ju sake pristatyti dokumenta, prisides apie 30 litu daugiau prie algos. Skirtis tikrai verta biggrin.gif

QUOTE(mamulia @ 2008 06 03, 23:05)
einu guldyti nepilnos šeimos ir kraujo giminaitės, labos jums nakties smile.gif beje, vis dar ieškau vyro šeimai sukurti, rašykite až. smile.gif
*

Ar tik nebus taip, kad su dar viena seimunu nusisnekejimo faze nurasys visai issiskyrusias, antrakart istekejusioms kazi ar atleis ir priims atgal i "pagirtina" visuomene...

QUOTE(Snape @ 2008 06 04, 11:55)

Prieš balsavo

Masiulis Eligijus
Pavilionienė Marija Aušrinė
Sabatauskas Julius
Sysas Algirdas
Steponavičius Gintaras
Vėsaitė Birutė 

Susilaikė (į šiuos Seimo narius reikėtų žiūrėti su tam tikru įtarimu, bet galbūt ir viltimi)

Baranauskas  Andrius 
Blinkevičiūtė Vilija 
Boreikienė Violeta 
Čaplikas Algis
Čekuolis Jonas
Grubliauskas Vytautas
Jakavonis Gediminas 
Jaruševičius Juozas
Juozapaitis Jonas 
Juršėnas Česlovas
Lydeka Arminas
Lionginas Jonas
Palaitis Raimundas
Pauža Bronius
Petrauskienė Milda
Ramanauskas Alvydas
Sadeckas Alvydas
Steiblienė Nijolė
Subačius Mindaugas
Šiaulienė Irena
Škil Viačeslav
Valionis Antanas
Valiukevičiūtė Ona
Žukauskas Henrikas 

Jetus, kiek seimunu turime BE nuomones blink.gif blink.gif blink.gif
laureta
QUOTE(baltic*girl @ 2008 06 04, 19:30)
Jetus, kiek seimunu turime BE nuomones blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

geriausia iseitis.
bsgess
Ber ar nebado akiu, kad mirus vienam tevu vis dar skaitoma nepilna, bet seima. O vienisa motina/tevas - jau nebe. Juk abiejais atvejais vieno tevu vienodai nera, pirmu atveju net 100%.
Rudeneja
QUOTE(mamulia @ 2008 06 04, 16:43)
Ataušo tema smile.gif
*

Tai zinai, artimus gimines reikia islaikyt ir auklet, nera kada daug kaist lotuliukas.gif Be to, kazkur dingo piktos tetos, aiskinusios apie mano ir kitu zmoniu jaunystes nuodemes ir isprusima bigsmile.gif

QUOTE(baltic*girl @ 2008 06 04, 20:17)
Ber ar nebado akiu, kad mirus vienam tevu vis dar skaitoma nepilna, bet seima. O vienisa motina/tevas - jau nebe. Juk abiejais atvejais vieno tevu vienodai nera, pirmu atveju net 100%.
*

Cia gi viskas normaliai. Paskenduole skaitei? Tai va, grizo tie laikai mirksiukas.gif Nauja - seniai uzmirsta sena. Ir ner cia ko svaigt apie visokius 21 amzius ir lygias teises, ir visuomenes progresa... Sekantis Seimo zingsnis bus raganu is ezoterikos skyrelio deginimas ant lauzu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

bsgess
QUOTE(Rudeneja @ 2008 06 04, 21:29)
Cia gi viskas normaliai. Paskenduole skaitei?

Niu jauciu reikes nesiskirt, o skandint lotuliukas.gif
Snape
QUOTE(baltic*girl @ 2008 06 04, 21:38)
Niu jauciu reikes nesiskirt, o skandint lotuliukas.gif
*

Neapsimoka - iš tikrųjų tai ir našlėms lygiai taip pat nepasisekė, jos su vaikais irgi nelaikomos šeima. doh.gif

Visos lengvatos ir privilegijos tai tik "šeimai" skirtos.

Man tai čia ypatingai durnai skamba - nu kuo daba tos moteriškės nusikalto, kad vyras numirė? blink.gif Tipo pati kalta, kad savojo Aukso grynuolio neišsaugojai (leidai kitai nuviliot ar numirt) unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Rudeneja @ 2008 06 04, 21:29)
Sekantis Seimo zingsnis bus raganu is ezoterikos skyrelio deginimas ant lauzu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Neprikranksėk hihihi.gif Juk jau turime Egzorcistų asociaciją...(čia rimtai) ph34r.gif
bsgess
"L.Ryte" skaiciau, kad vienam tevu mirus laikoma nepilna seima. Tolimi gimines ir tai laikomi isplestine seima doh.gif Daugiau nei tikri tevai, gyvenantys ar ne kartu, ir turbut dalyvaujantys vaiko gyvenime zymiai daugiau nei isplestines seimos tetules.
mikke
QUOTE(Snape @ 2008 06 04, 23:32)
iš tikrųjų tai ir našlėms lygiai taip pat nepasisekė, jos su vaikais irgi nelaikomos šeima.  doh.gif
*

Tai kad jos laikomos šeima, tik nepilna. Taip kad baltic*girl variantas gal ir visai neblogas rolleyes.gif
bsgess
Na JAV ir zodynas "seima" supranta kaip dazniausiai kartu gyvenancius ir bendrus interesus turincius zmones.
Pagal koki zodyna lietuviai kure lotuliukas.gif

Bet esme, kad seimunais kai kuriais tikrai nusivylaiu, ypac del susilaikymo, ns labiausiai ko bijau - tai zmoniu be nuomones.

Two or more people who share goals and values, have long-term commitments to one another, and reside usually in the same dwelling place.
Papildyta:
QUOTE(mikke @ 2008 06 04, 22:40)
Tai kad jos laikomos šeima, tik nepilna. Taip kad baltic*girl variantas gal ir visai neblogas rolleyes.gif
*

Atsargiai, as tik isvada padariau, kad valstybe labiau gerbia mirusi nei gyva doh.gif
Dar apkaltins manes planavimu, pritaikys kokia koncepsija lotuliukas.gif
Rudeneja
QUOTE(Snape @ 2008 06 04, 22:35)
Neprikranksėk hihihi.gif Juk jau turime Egzorcistų asociaciją...(čia rimtai)  ph34r.gif
*

O kas cia per asociacija blink.gif Cia tie, kur dvasias isvaro? bigsmile.gif
Snape
QUOTE(mikke @ 2008 06 04, 22:40)
*

Nu bet ta nepilna šeima negali pretenduoti į jokias lengvatas. Privilegijuotą šeimą turi sudaryt: susituokę, gyvi ir apsivaikavę šeimos nariai. smile.gif

QUOTE(Rudeneja @ 2008 06 04, 22:45)
O kas cia per asociacija  blink.gif Cia tie, kur dvasias isvaro?  bigsmile.gif
*

Jo hihihi.gif
http://www.alfa.lt/straipsnis/165232
Kris_
Sveikos, saulytės 4u.gif
nesu vieniša mama unsure.gif dar neturiu leliuko, bet gal galiu įsiterpti? smile.gif
siutas ima del tokio seimūnų bukumo doh.gif ir ypač kai perskaičiau, kad buvo žmonės prie seimo susirinkę ir reikalavo priimti tą koncepcijaą verysad.gif panašu kad einam atgal i senus laikus ir vienišoms mamoms nebebus gyvenimo lietuvėlėj verysad.gif konkrečiai mano atveju pagal seimą aš nebeturiu šeimos blink.gif mano tėvas mirė prieš pusę metų verysad.gif durnių laivas...
negaliu suprasti, kaip galima šitaip rūšiuoti žmones verysad.gif
Afrodizija
QUOTE(Snape @ 2008 06 05, 00:00)
Nu bet ta nepilna šeima negali pretenduoti į jokias lengvatas. Privilegijuotą šeimą turi sudaryt: susituokę, gyvi ir apsivaikavę šeimos nariai. smile.gif
*

Čia tam, kad žmonos vyrų į kapus nenuvarytų. Bo jei vyras numirė, taigi žmona kalta. Matyt, neatliko tinkamai žmonos pareigų, tai vyras neatlaikęs numirė. Kadangi šeimos pilnavertiško ir tobulumo požymas yra vyras (net jei jis smurtautojas alkoholikas), tai logiška, kad našlė su vaikais nėra šeima. Kitaip sakant, kaip Degutienė sakė, pati pasirinko, pati kalta.
Papildyta:
QUOTE(Kris_ @ 2008 06 05, 08:07)
nesu vieniša mama  unsure.gif dar neturiu leliuko, bet gal galiu įsiterpti?  smile.gif
*

Žinoma, kad galite. "Saugiklį" įdėjau tik dėl to, kad aną temą užpildė troliai per dvi dienas. Kažkaip norėjosi užuovėjos, kur galima ramiai išsakyti savo nuomonę ir nelaukti, kol į gabalus sudraskys.
mikke
Merginos, nepamirškim, kad visa ši diskriminacija yra tik mūsų pačių labui, nuuuu, pozityvi tokia diskriminacija ax.gif
Blyn, toookio idiotiško pasakymo jau seniai nebuvau girdėjus doh.gif

O jei rimtai, tai aš suprantu, kad nepilna šeima pretenduoja į visas tas socialines gėrybes, juk nėra pasakyta, kad, pvz., paskola bus kompensuojama tik pilnai šeimai. Ar aš kažką pražiopsojau g.gif
Kris_
QUOTE(mikke @ 2008 06 05, 09:17)
Merginos, nepamirškim, kad visa ši diskriminacija yra tik mūsų pačių labui, nuuuu, pozityvi tokia diskriminacija ax.gif
*

cia tam, kad visi lietuvos vyrai butu apvesdinti? mastau.gif gal cia tiesiog vienisu vyru gelbejimo akcija tik graziau pavadinta?
Afrodizija
QUOTE(mikke @ 2008 06 05, 09:17)
O jei rimtai, tai aš suprantu, kad nepilna šeima pretenduoja į visas tas socialines gėrybes, juk nėra pasakyta, kad, pvz., paskola bus kompensuojama tik pilnai šeimai. Ar aš kažką pražiopsojau g.gif
*

Straipsniai formuluojami naudojant terminą "šeima". Šeima aiškiai apibrėžiama kaip vyro ir moters santuoka. Jei nepilna šeima būtų šeima, tai būtų prijungta prie apibrėžimo. Taigi, našlės ir išsiskyrusios yra šiek tiek aukščiau ant evoliucijos laiptelių, kadangi jos bent jau sugebėjo įrodyti savo menką vertę nors trumpai turėdamos vyrą, todėl jos koncepcijoje paminėtos. Tokios paleistuvės kaip aš, kurios prisidarė vaikų ir išdrįso neištekėti ir dar būti tuo patenkintos, nenusipelno net būti paminėtos.
mikke
QUOTE(Kris_ @ 2008 06 05, 09:28)
gal cia tiesiog vienisu vyru gelbejimo akcija tik graziau pavadinta?
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Jergau, bet koooooookie beviltiški, pasirodo, yra LT vyrai, jei juos įstatymais gelbėt reikia blink.gif doh.gif Gal ir į Raudonąją knygą įrašyt juos vertėtų, kad taip staiga nenunyktų g.gif
Papildyta:
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 05, 09:31)
Straipsniai formuluojami naudojant terminą "šeima".
*

Na, bet juk nepilna šeima irgi apibrėžiama kaip šeima g.gif

"Nepilna šeima – šeima arba išplėstinė šeima, kurioje vaikai netekę vieno ar abiejų tėvų."

Aš ne šiaip sau čia kabinėjuosi ar pasiginčyti noriu, bet man tikrai įdomu, kaip būtų, jei ta koncepcija vis dėlto būtų paremtas bent vienas įstatymas.
Nuoširdžiai tikiuosi, kad naujasis seimas įkiš ją giliai į apatinį stalčių cool.gif
Afrodizija
QUOTE(Kris_ @ 2008 06 05, 09:28)
cia tam, kad visi lietuvos vyrai butu apvesdinti?  mastau.gif gal cia tiesiog vienisu vyru gelbejimo akcija tik graziau pavadinta?
*

Ne, ne, jūs klystate, tai vienišų motinų gelbėjimo akcija. Juk būtent joms taikoma "pozityvi diskriminacija". Matote, moteris pati savaime yra toks gyvūnas, todėl jei įstatymu ją priverčiame ištekėti už žmogaus, visa tai yra jos labui.

QUOTE(mikke @ 2008 06 05, 09:51)
"Nepilna šeima – šeima arba išplėstinė šeima, kurioje vaikai netekę vieno ar abiejų tėvų."

Aš ne šiaip sau čia kabinėjuosi ar pasiginčyti noriu, bet man tikrai įdomu, kaip būtų, jei ta koncepcija vis dėlto būtų paremtas bent vienas įstatymas.
Nuoširdžiai tikiuosi, kad naujasis seimas įkiš ją giliai į apatinį stalčių cool.gif
*

Na, reik tikėtis, valdininkai taip supras. Ši koncepcija ir yra taikoma visuose įstatymuose, kuriose naudojamas žodis "šeima". Tokių socialinių įstatymų yra nemažai. Pvz., parama mokyklinukams, lengvatinės paskolos būstui.
saulala
QUOTE(mikke @ 2008 06 05, 08:51)
Na, bet juk nepilna šeima irgi apibrėžiama kaip šeima g.gif

*

Pritariu Mikke. Aš irgi taip supratau, kad nepilna šeima gali pretenduoti į tas pačias privilegijas ir visuomenės pagarbą, kaip ir pilna šeima.

O mano padėtis kaip Panelės Prym, Rudenėja... Su vaiku ir niekada nebuvau ištekėjusi. Ir drįstanti vaikščioti aukštai iškelta galva, nes nelaikau savo pasirinkimo klaidingu. Pagimdžiau gyvendama su vaiko tėvu, nesusituokėme. O po beveik 6 metų bendro gyvenimo supratau, kad tai ne tas žmogus, su kuriuo noriu praleisti likusį gyvenimą. Ir išėjau.

Man nereikia pašalpų. Niekada jų ir negavau. Tik tuos kiekvienam vaikui priklausančius 52 lt. Ir už darželį visada mokėjau visą kainą. Tenoriu, kad visuomenė gerbtų mano pasirinkimą. Nes ir aš turiu teisę būti laiminga, turiu teisę į orumą. O dabar - spjūvis į veidą: artimi giminaičiai... nes nėra diedo - nėra ir šeimos...
mikke
Hmm, bet jei nepilna šeima gali pretenduot į visas tas lengvatas, tai ir socialinės rizikos šeima (šeima, kurioje auga vaikų iki 18 metų ir kurioje bent vienas iš tėvų piktnaudžiauja alkoholiu, narkotinėmis, psichotropinėmis ar toksinėmis medžiagomis, yra priklausomas nuo azartinių lošimų, dėl socialinių įgūdžių stokos nemoka ar negali tinkamai prižiūrėti vaikų, naudoja prieš juos psichologinę, fizinę ar seksualinę prievartą, gaunamą valstybės paramą panaudoja ne šeimos interesams ir todėl iškyla pavojus vaikų fiziniam, protiniam, dvasiniam, doroviniam vystymuisi bei saugumui) gali į tai pretenduot g.gif unsure.gif

Tai ką, net narkomanas ir smurtautojas mūsų šalyje yra labiau gerbtinas negu tvarkingai gyvenanti viena moteris?????????????? blink.gif blink.gif
Rudeneja
QUOTE(mikke @ 2008 06 05, 09:11)
Tai ką, net narkomanas ir smurtautojas mūsų šalyje yra labiau gerbtinas negu tvarkingai gyvenanti viena moteris?????????????? blink.gif  blink.gif
*

Taip.
Afrodizija
Šeimos politikos koncepcija – gėda prieš visą Europos Sąjungą:
- Ar Šeimos politikos koncepcija nepažeidžia moterų teisių?

- Šis dokumentas išties yra nukreiptas prieš moteris. Lietuvoje yra dešimt kartų daugiau moterų, kurios vienos augina vaikus, nei vyrų, kurie savo atžalomis rūpinasi vieni.

O šiame dokumente šeima vadinamas toks visuomenės darinys, kuriame būtinai yra vyras. Vadinasi, į socialinį užribį patenka dešimt kartų daugiau moterų.

Ir ten jas stumia valdžia, kuri nieko nepadarė, kad išspręstų smurto prieš moteris problemą. Lietuvoje smurtą patiria per 60 proc. moterų. 98 proc. smurtautojų yra vyrai.

Tiek daug ir gudriai buvau prirašius ir nulūžo SM. Viską pamiršau:(
Papildyta:
QUOTE(saulala @ 2008 06 05, 10:09)
Man nereikia pašalpų. Niekada jų ir negavau. Tik tuos kiekvienam vaikui priklausančius 52 lt. Ir už darželį visada mokėjau visą kainą. Tenoriu, kad visuomenė gerbtų mano pasirinkimą. Nes ir aš turiu teisę būti laiminga, turiu teisę į orumą. O dabar - spjūvis į veidą: artimi giminaičiai... nes nėra diedo - nėra ir šeimos...
*

Man pašalpų irgi niekad niekas nedavė, nors buvo laikai, kai labai reikėjo, o ir dabar neaptekus pinigais. O štai lengvatinę paskolą ketinau imti. Dabar jau nuplaukė viltis vaikui nuosavą stogą virš galvos įtaisyti. Be to, yra mamų, kurioms tos lengvatos daug labiau reikalingos, todėl nenoriu numot ranka, "ai, manęs neliečia, tai nesigilinu".

QUOTE(mikke @ 2008 06 05, 10:11)
Tai ką, net narkomanas ir smurtautojas mūsų šalyje yra labiau gerbtinas negu tvarkingai gyvenanti viena moteris?????????????? blink.gif  blink.gif
*

Jūs nesuprantate esmės. Gerbtini yra žmonės. Vyras - žmogus, moteris - tai toks gyvūnas. Kai suvoki šią teisingą logiką, viskas pasidaro daug aiškiau.
Zitlali
QUOTE(mikke @ 2008 06 05, 09:51)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Jergau, bet koooooookie beviltiški, pasirodo, yra LT vyrai, jei juos įstatymais gelbėt reikia blink.gif  doh.gif Gal ir į Raudonąją knygą įrašyt juos vertėtų, kad taip staiga nenunyktų g.gif
*

Žinot, mano tėvas teisingai pasakė, jam 72 metai, bet puikus, sveikas, blaivaus proto, protingas vyras, nugyvenęs tikrai įdomų gyvenimą, aišku su visokiais niuansiais ir paklydimais.. bet.. kai pasakiau, kad laukiuosi nuo ne lietuvio ir, kad lietuviai vyrai pyyyyyp biggrin.gif Tai jis tik paspaudė ranką ir sako - dukra, kad tik kuo daugiau kitokio kraujo į Lietuvą ateitų, kad tik daugiau žmonės iš skirtingų kultūrų maišytūsi tarpusavyje Lietuvoje, tuo sveikesnio mastymo žmonės gims ir gal kas pasikeis Lietuvoje, nes visi lietuvaičiai po truputį pradeda kvakti ir užsidarę tarp savo 'įsitikinimų' tik nugaišins šią šalį nepriimdami jokių naujovių į savo gyvenimą bei smegenis (beja jis kraupsta nuo šio seimo sprendimo kaip ir nuo daugelio kitų, o pats jis yra teisininkas). Tai žinot, jei jau mano tėvas taip pasakė... doh.gif Dar beja prieš dešimt metų jis buvo nacionalistas.. o dabar ... kraupsta tiesiog smile.gif
saulala
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 05, 14:30)
Man pašalpų irgi niekad niekas nedavė, nors buvo laikai, kai labai reikėjo, o ir dabar neaptekus pinigais. O štai lengvatinę paskolą ketinau imti. Dabar jau nuplaukė viltis vaikui nuosavą stogą virš galvos įtaisyti. Be to, yra mamų, kurioms tos lengvatos daug labiau reikalingos, todėl nenoriu numot ranka, "ai, manęs neliečia, tai nesigilinu".
*

Aš irgi domėjausi galimybe gauti valstybės remiamą būsto kreditą. Jei šita koncepcija įgaus juridinę galią, tokios teisės neteksiu. Nes... neturiu šeimos blink.gif

Dar man įdomu, kaip būtų, jei ištekėčiau. Tokiu atveju aš jau tapčiau žmogumi. Būčiau verta valstybės ir visuomenės pagarbos, nes turiu diedą. O mano sūnus? Liktų už borto? Juk vyras jo neįsivaikintų, nes vaikas ir taip turi tėvą.
Papildyta:
QUOTE(panelė Prym @ 2008 06 05, 14:30)
Jūs nesuprantate esmės. Gerbtini yra žmonės. Vyras - žmogus, moteris - tai toks gyvūnas. Kai suvoki šią teisingą logiką, viskas pasidaro daug aiškiau.
*

Boba - geriausias žmogaus draugas biggrin.gif
Afrodizija
QUOTE(saulala @ 2008 06 05, 16:47)
Jei šita koncepcija įgaus juridinę galią,
*

Ji jau priimta. Ir ji galioja visuose įstatymuose, kur vartojamas terminas "šeima".
Zitlali
QUOTE(saulala @ 2008 06 05, 16:47)
Dar man įdomu, kaip būtų, jei ištekėčiau. Tokiu atveju aš jau tapčiau žmogumi. Būčiau verta valstybės ir visuomenės pagarbos, nes turiu diedą. O mano sūnus? Liktų už borto? Juk vyras jo neįsivaikintų, nes vaikas ir taip turi tėvą.
*

Mano nuomone ar tu vedęs/ištekėjusi ar ne, visivien didžioji dauguma žmonių vieni kitų negerbia smile.gif Vien sprendžiant pagal praeitos temos žmonių žinutes.
Rudeneja
QUOTE(saulala @ 2008 06 05, 15:47)
*

Man atrodo, kad jus visi trys butumet isplestine seima.

bsgess
QUOTE(Rudeneja @ 2008 06 05, 18:56)
Man atrodo, kad jus visi trys butumet isplestine seima.
*

Tai vaikas - giminaitis unsure.gif Kazkokia nesamone...
Savas tevas pagal musu istatymus nera seima, tai svetimas tikrai nebus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.