Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Elektrinis antkaklis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Šunys
Pages: 1, 2
ingulikee
Aš nusipirkau elektrinį antkakli nuo lojimo ir esu patenkinta ,o kaip galvojate jus?Kaina tai nera maža ,bet padeda ypatingai jai turit problemų su šunio lojimu smile.gif
Ficia
QUOTE(ingulikee @ 2008 06 04, 20:31)
Aš nusipirkau elektrinį antkakli nuo lojimo ir esu patenkinta ,o kaip galvojate jus?Kaina tai nera maža ,bet padeda ypatingai jai turit problemų su šunio lojimu smile.gif
*

Ar galite šiek tiek plačiau papasakoti? 4u.gif
ingulikee
Na shuo inksdavo kai palikdavome namie,dabar to nera.toks specialus antkaklis dedasi shuniui su baterijomis-jis veikia automatishkai.Kai shuo pladeda loti arba cypti -antkaklis skleicia garsini signala kelis kartus.Jei shuo ir toliau loja-gauna trumpa elektros ishkrova.taip jam nutiko tik pora kartu.Kiek stebejau toliau shuo elektros nebegauna-uztenka tik supypset antkakliui -shuns cypimas ir lokimas ish kar nustoja. smile.gif

Papildyta:
Va foto:
user posted image
Vicious Vici
bet pats metodas tai žiaurokas unsure.gif
ar čia aš viena tokia šunų gailikė? g.gif
grase
Matyt, ne toks ir baisus, nes asmeniškai pažįstu tik du šunis, kuriems toks antkaklis buvo naudotas, ir nė vienam nepadėjo unsure.gif
Aidulia
QUOTE(*VICI* @ 2008 06 05, 10:07)
*

man irgi žiauriai su ta iškrova blink.gif
ingulikee
nebutinai tas elektros inpulsas trenkti turi,pirma perspeja suni ir tik poto trenkia jai nekreipia demesio suo. ir tas inpulsas tikrai nera stiprus toks, kad nutrenkti galetu. o ankaklis tikrai padeda ,nebent yra toks su ultra garsu tai jis ne visiem sunims tinka. bet geriau toki ankakli tureti nei skundus nuo kaimynu gauti 4u.gif , ir dar kas turi savo kiema yra labai geras daiktas aptvaras nematomas ,draugai turi tai labai patenkinti suo niekaip is kiemo neiseina ir prasikast negali
Kenya
QUOTE(Elina @ 2008 06 05, 14:59)
man irgi žiauriai su ta iškrova blink.gif

Nu, 220 kai duoda šuniui, iškart užsičiaupia... ilgam... ph34r.gif
zay
Aš už elektrinius antkalius, manau tai puiki priemonė šunims kurie pabėginėja, šunims kurie pjauna kitus šunis, agresyviems, nevaldomiems. pati jau senai tokį planuoju.
BlueBelton
*

Taigi ten ta iškrova minimali smile.gif Ar teko kada nors pačiupinėti elektrinį piemenuką? Skaudėt tikrai neskauda, bet jausmas nemalonus smile.gif
Vicious Vici
QUOTE(BlueBelton @ 2008 06 05, 17:53)
Taigi ten ta iškrova minimali  smile.gif Ar teko kada nors pačiupinėti elektrinį piemenuką? Skaudėt tikrai neskauda, bet jausmas nemalonus  smile.gif

neteko blush2.gif
nu gali būti... ypač didžkiui šuniui gal ir nieko, bet jei kilograminį taip g.gif
Neisha
Tai man rodos, tas kilograminis šuniukas "paskęstų" tame antkaklyje biggrin.gif
ingulikee
Antkakliu kiek zinau yra ivairiu dydziu,su ivairiais sroves stiprumais-tiek mazam tiek dideliam shuniukui.Tad manau cia dideles bedos shuns dydyje nera. smile.gif
Daiva D.
QUOTE(ingulikee @ 2008 06 06, 07:35)
Antkakliu kiek zinau yra ivairiu dydziu,su ivairiais sroves stiprumais-tiek mazam tiek dideliam shuniukui.Tad manau cia dideles bedos shuns dydyje nera. smile.gif
*

Miniatiūriniams šuniukams tokie antkakliai negaminami. Tiesiog techniškai tai sunkiai įgyvendinama.
Rokita
QUOTE(zay @ 2008 06 05, 15:13)
Aš už elektrinius antkalius, manau tai puiki priemonė šunims kurie pabėginėja, šunims kurie pjauna kitus šunis, agresyviems, nevaldomiems. pati jau senai tokį planuoju.
*

Elektriniai antakliai mano manymu yra visiskas absurdas.
Perkant dideles veisles suni reikia pasidometi jo prigimtim, veisles agresyvumu ir tt... o ne kalti su elektra, ot iseitis doh.gif doh.gif
Reikia dresuoti, yra geru dresuotoju kurie ismoko suni taip kad jokiu kvailu antkakliu nereikia..
Zmones visu pirma netingekit aukleti gyvuno, tada nereikes naudotis pirmyksciais metodais... doh.gif
zay
Tai ne pirmikštis metodas, visuose pasauliniuose dresūros čempionatuose šunys šuošiami su elektra, tarnybose tai taip pat naudojama, tiesiog jo naudojimas yra atskiras mokslas. jei kažko nežinot-nereikia neigti.
Rokita
QUOTE(zay @ 2008 06 06, 07:26)
Tai ne pirmikštis metodas, visuose pasauliniuose dresūros čempionatuose šunys šuošiami su elektra, tarnybose tai taip pat naudojama, tiesiog jo naudojimas yra atskiras mokslas. jei kažko nežinot-nereikia neigti.
*

zinau pakankamai, neesu is tu kurie nezino bet sneka.
kiekvienas turi savo nuomone.
tarnybiniai sunys yra robotukai darbui. jiems taikoma viskas greitam rezultatui pasiekti.
tai yra su namie auginamais gyvunais, kaip seimos nariu nelyginama.
ingulikee
antkakliai.lt smulkiau parashyta.
aiki
*

Ne, neviena.. schmoll.gif man irgi baisiai nuskambejo... doh.gif

QUOTE(Braitas_Rasa @ 2008 06 06, 09:18)
Perkant dideles veisles suni reikia pasidometi jo prigimtim, veisles agresyvumu ir tt... o ne kalti su elektra, ot iseitis  doh.gif  doh.gif
Reikia dresuoti, yra geru dresuotoju kurie ismoko suni taip kad jokiu kvailu antkakliu nereikia..
Zmones visu pirma netingekit aukleti gyvuno, tada nereikes naudotis pirmyksciais metodais... doh.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
zay
Aš turiu 2 tarnybinius dirbančius šunis ir jie nėra robotukai, jie toki pat šeimos nariai kaip ir jūsų, tik manau labiau valdomi ir dar kažką dirbantys, apart to, kad su vaikais lovose voliojasi. Viet tik dirbančių šunų vadinimas robotukais rodo visišką diletantizmą. Žinau savo patirtimi kiek darbo reikia į juos įdėti ir kiek darbo žmonės įdeda į savo naminius gyvūnėlius. Bet koks darbas grįžta bendravimu su šunimi ir po tokių postų labai abejoju ar esate kada dirbusi su tarnybiniais šunimis skirtais sulaikymams, riaušėms, o jie daug dažniau yra šeimos numylėtiniai nei tūlas pirktas vaikams pasidžiaugt šuniukas, nes su jais dar ir dirbama apart to, kad laikoma kaip gėlę vazone. Tikrai pasijutau užgauta dėl tų robotukų, nes per mano 16 metų patirties darbo su šunimis retas mėgėjas tiek meilės ir atsidavimo bei laiko paaukoja šunims, kaip žmonės dirbantys su šunimis.
wolfin
zay pritariu, elektra protingo zmogaus rankose- auksas, o nemoksu .... va tada tai jau durnizmas.

p.s. o kenkia, zaloja ir tttt. turbut nesat bande ant saves ir ant savo sunu- kiek as esu maciusi ir naudojusi- visai kitaip realybeje atrodo nei kad isivaizduojat- negi geriau suniui su pavadziu uzvost, truktelt kad apsivoztu kazkuom apmetyt ar griezta naudot?

zodziu - pirma pamatykit realybeje, poto snekekit.
canine
Zay, Wolfin thumbup.gif
Merginos gailėtojos - ar geriau kai per "sarginį" foksą neįmanoma pasišnekėti, nes jis isteriškai kiauksi? Geriau kaip staugiantį namie šunį žmonėms tenka išvežti į kaimą ar prieglaudą, nes kaimynai grasina? Geriau į kojas besikabinantis šunėkas? Yra daug neteisingų antkaklio panaudojimo būdų, kuriuos aš smerkiu, bet... teisingai naudojamas jis gali būti tiesiog auksas auklėjant šunį smile.gif
Redos
QUOTE(canine @ 2008 06 06, 22:58)
Zay, Wolfin  thumbup.gif
Merginos gailėtojos - ar geriau kai per "sarginį" foksą neįmanoma pasišnekėti, nes jis isteriškai kiauksi? Geriau kaip staugiantį namie šunį žmonėms tenka išvežti į kaimą ar prieglaudą, nes kaimynai grasina? Geriau į kojas besikabinantis šunėkas? Yra daug neteisingų antkaklio panaudojimo būdų, kuriuos aš smerkiu, bet... teisingai naudojamas jis gali būti tiesiog auksas auklėjant šunį smile.gif
*

Kai nėra kitos išeities ir kai antkaklis atsiduria žmogaus su galva rankose, manau gerai. Nes kaip ten bebūtų, kitus užmigdo dėl agresyvumo, lojimo namuose ir pan. dalykų. Taip, niekas nesiginčija, dažnai žmonės nuo mažens pridaro klaidų, poto jau tik eina į dresūras ir pradeda dirbti. Bet tegu geriau jau vėliau, negu niekada. O ir dresūrose tada, tenka griebtis šito "ginklo", nes šuo būna suaugęs, sunku jau su juo. Vienu žodžiu, norėčiau kad niekada man jo nereikėtų, bet negaliu garantuoti, kad tikrai niekada jo neprireiks.
zay
pas jus labradoras, manau tikrai neprireiks.
Redos
QUOTE(zay @ 2008 06 07, 11:53)
pas jus labradoras, manau tikrai neprireiks.
*

Žinau labrį kuriam visdėlto prireikė.
zay
O aš žianu labradorą, kuriam vienas vilnietis dresuotojas, tokį dėjo, baudė, mušė, kad kalė buvo nevaldoma, šeimininkams pasakė, kad tai nesveikas šuo, kurį reik migdyti, šuo buvo padovanotas, patko į tarnybas ir per metus atidirbtas ten buvo, vien skatinimu, vien teigiama motyvacija, nei kiek nebaudžiant ir dabar yra muitinėje vienas klusniausių ir puikiausios paieškos šunų. Aš manau, kad labardorai tai veislė su šypsena visą parą veide ir nereikia jiems tos elektros, su jais galima kitaisp susitart. Žinoma visur yra išimčių, esu mačiusi itin agresyvių labradorų, bet tai nėra normalu....
oksanita
sveikutes,
gyvenu japonijoje,dazniausiai cia butuose negalima laikyti sunio......bet daug kas laiko.O kad ,kad jie nelotu ir netrugdytu kaimynu....ka daryti....iseitis tik specialus pavadelai,arba pakabukai ant pavadeliu.
Daznai matau pas kitus ciucius uzkabintus ant pavadelio specialu niniatiutini pakabuka...----kada paklausiau kas cia---man paiskino ,kada suniukas loja,tas aparatelis isskiria garsa....ir suo nustoja loti.Nematau tame nieko blogo mirksiukas.gif
live
QUOTE(Braitas_Rasa @ 2008 06 06, 10:18)
Perkant dideles veisles suni reikia pasidometi jo prigimtim, veisles agresyvumu ir tt... o ne kalti su elektra, ot iseitis  doh.gif  doh.gif
*

pritariu tau thumbup.gif thumbup.gif
zay
pritarimas baigsis, kai gyvenimas atves į namus šunį, kuris sulaukęs pusantrų metų nuspręs, kad turi likti vieninteliu šunimi pasaulyje ir imsis sitemingai naikinti kitus savo gentainius. Kai palaidosi kokią trečią-ketvirtą auką, susimokėsi šeimininkams, tada nušvis mintis, kad gal reikėjo kai tik tai prasidėjo vieną savaitėlę panešioti elektrinį antkalį ir viskas būtų pasibaigę. Jei mūsų žmonės pasidomėtų rimtai dresūros įranga ir metodais, o ne lygintų šunis su žmonės, kuriems kartais gero psichologo pakanka, mūsuose būtų daug mažiaus nevaldomų, pabėginėjančių ir agresyvių šunų.
live
QUOTE(zay @ 2008 06 29, 17:13)
pritarimas baigsis, kai gyvenimas atves į namus šunį, kuris sulaukęs pusantrų metų nuspręs, kad turi likti vieninteliu šunimi pasaulyje ir imsis sitemingai naikinti kitus savo gentainius. Kai palaidosi kokią trečią-ketvirtą auką, susimokėsi šeimininkams, tada nušvis mintis, kad gal reikėjo kai tik tai prasidėjo vieną savaitėlę panešioti elektrinį antkalį ir viskas būtų pasibaigę. Jei mūsų žmonės pasidomėtų rimtai dresūros įranga ir metodais, o ne lygintų šunis su žmonės, kuriems kartais gero psichologo pakanka, mūsuose būtų daug mažiaus nevaldomų, pabėginėjančių ir agresyvių šunų.
*

gal tu ir teisingai sneki dar su tuo nera tekia susidurt ax.gif mirksiukas.gif
Šalta
QUOTE(Braitas_Rasa @ 2008 06 06, 09:18)
*

cia tik jusu nuomone, su kuria nenoriu sutikti
kazkas minejo kad protingo žmogaus rankose sis prietaisas yra auksas thumbup.gif turim sibiro hasky, dresuotas, bet jei šauna i galva jam tai lekia net neatsisukdamas, tokiu atveju gelbsti šis antkaklis. Siai veislei reikia didelio fizinio krūvio, todel pasivaikscioti su pavadziu - neiseitis. Taip kad tai nera pirmykscias metodas doh.gif doh.gif ir specialiai iš savo malonumo ar pramogai jo niekas nenaudoja.
Shalimar
Skaitineju dabar antkakliai.lt, daug tu antkakliu, kaina smarkiai skiriasi, kaip issirinkti?

169 lt - Skirtas pilnai šuns kontrolei per atstumą, veikimo nuotolis iki 400 metrų
230 lt - Tolimos dresūros antkaklis-treneris, veikimo nuotolis apie 300 metrų.
680 lt - Tolimo mokymo profesionali priemonė, 400 metrų veikimo atstumas
420 lt - Šis antkaklis gali būti naudojamas kaip tolimas šuns treneris, taip pat kaip savarankiška lojimo sustabdymo apykaklė!

Mano kaukazas pradejo be proto loti naktimis, anksciau to nebudavo, nenoriu isvesti is proto kaimynu doh.gif Taip pat vaikosi kates, kadangi paleidziu be pavadelio palakstyti, gali baigtis blogai, gatve salia... Na trumpiau tariant - kuri antkakli pasirinkti? Ar nuo lojimo ir tolimai dresurai tinka tik paskutinis is cia mano idetu?
<Troja>
Sveiki smile.gif
Na, o kaip dėl apvarų? Situacija tokia, mūsų vienkiemio teritorija labai didelė. Šunys gyvena voljere, dažnai paleidžiami pasilakstyti, tada stebi ir stengiasi pabėgti, kai tik žmonės nemato. Baisu, kad iki kaimo nenubėgtų, kad nenušautų kas, ar ko nepridirbtų.
Kiek girdėjau, paprastai radijo tvora derinama su paprasta tvora, nes šuo įsibėgėjęs gali pralėkti pro zoną aplink nutiestą laidą. Ar yra kokia išeitis? Galbūt tą zoną paadryti maksimalią? Galimybių apjuosti teritoriją kartu ir parasta tvora nėra. Yra ir belaidžių radijo tvorų, bet ar nekils ta pati problema?
Prašau, išsakykit savo nuomones, visus pliusus ir minusus. Reikalinga betkokia informacija 4u.gif
<Troja>
Na, kur visi dingę? biggrin.gif
Prisipažinkit, kas naudojate bigsmile.gif
Iš tikrųjų, svarbiausias faktas yra, ar šuo įsibėgėjęs neprabėgs teritorijos aplink laidą (zonos, kurioje suveikia antkaklis). Visgi, pinigų suma didelė, o nusipirkus, suvokt, kad viskas šuniui ant uodegos, nesinori ax.gif

Ir dar, jei kam prireiktų, įmetu tai, ką radau:
http://www.radioseta.lv/lt/piedavajums/radiosetas/
http://www.avena.lt/category,cid.31
http://www.antkakliai.lt/
http://www.greenwald.ee/uus2/?lang=lit&get=17
gudruttis
Sveiki, norejau pasiteirauti gal isigijote nematoma aptvara? nes as taipat ketinu pabandyti, butu idomu suzinoti ar veikia?
spirgiux25
Sveiki 4u.gif
gal yra turinčių elektrinę tvorą ( nematomą aptvarą ) ir galite pasidalinti informacija? Ar veikia ir ar nekenksminga šunims?
Ačiū
Edule
QUOTE(spirgiux25 @ 2009 03 23, 20:54)
Sveiki  4u.gif
gal yra turinčių elektrinę tvorą ( nematomą aptvarą ) ir galite pasidalinti informacija? Ar veikia ir ar nekenksminga šunims?
Ačiū
*

Mane taip pat labai domina visos smulkmenos g.gif
Camie
matyt nieks nematomu aptvaru nenaudoja..as ir domiuosi bent jau antkakliais, nes turim maza bedute - vilksune, kuri labai bijo visokiu garsu, o tikriausiai tamsos, nes diena - tylu, o nakti - prasideda..tenka vis eit ir tildyt, gyvenam sode, aplink - dar daug sunu, tai nuo jos lojimo visas sodas nemiega..zodziu, sodu bendrijos nariai gali padekoti uz labai gerai saugoma sodo teritorija..net nezinau, ka su bailiuke daryt, be to ir pratinama buvo miegot lauke budoje, dabar tenka uzdarynet i pirma auksta
zay
Jeigu ji baili tai elektra padėtį tik pabloginsit, ši priemonė naudojama stabiliems ir labai stipriems (emociškai) šunims.
emuxxx
kazin, o jei elektrini aptvara naudot jau nuo mazens, gal jokios zalos suniui nebutu g.gif ta prasme, tiesiog jis priimtu tai kaip norma g.gif

ar tikrai niekas nebandet? unsure.gif
bletila
Pažįstami įsigijo nesenai. Jie turi Rasselo terjerą, toks nedidelis šuniukas. Tai baigėsi tuo, kad kai pritrenkė, tai dvi dienas nelipo iš antro aukšto, jau nekalbant apie lauką. Kokia situacija dabar nežinau.
tati
Tai? Akivaizdu, kad netinkama stipruma pasirinko
naktiša
QUOTE(Edule @ 2009 03 25, 11:27)
Mane taip pat labai domina  visos smulkmenos g.gif
*

jau prieš metus ketinau įsigyti tą tvorą.mūs teritorija šiaip aptverta,bet šuniukų ne vienas ir viens kitą pamokina kastis po tvora biggrin.gif o ir įvažiuojant ar išvažiuojant į kiemą ar iš jo tenka visus uždaryti,kad neprasprūstų gatvėn.galvojau bus puiki išeitis.susiradau kas parduoda,nuvažiavau pirkt,o pardavėjas ėmė mane ir atkalbėjo. lotuliukas.gif motyvai buvo tokie;daug šunų-didelė tikimybė kad viens nuo kito tuos antkaklius lups ir pažeidus aparatą gali būti bėdos.net ir esant vienam ar keliems šuneliams rekomenduotų antkaklius dėti tik tada,kai šeimininkas yra netoliese. tokia tvora gerai aptverti teritoriją jei joje šunys būna ne pastoviai,o paleidžiami palakstyt,treniruotis kartu su šeimininku-tada tvoros kitos gali ir nebūti tik kas kažkurį tarpą įsmeigiamas kuoliukas su vėlevėlėm ar kitaip pažymima nematomos tvoros ribos kad šuniui taptų aišku iki kur galima jam eit.vat toks papuolė pardavėjas-aš likau be tvoros,jis nepardaves prekės doh.gif

o pats atbaidantis impulsas,bent jau šio pardavėjo žodžiais,šuniui nėra kenksmingas,tuo labiau kad šuo greit supranta kas ir kaip ir tą impulsą gauna l.retai,kai apsižioplina.beje dėl visų kitų ankaklių-vėlgi tas pat pardavėjas rekomenduotų naudoti juos kartu su komanda.čia turbūt ne apie tuos kur nuo lojimo patys suveikia,o kur su pulteliais,nors papildomai perspėt šuniuką žodeliu "negalima"ar kitu reikalingu, gal bet kuriuo atveju nepakenktų.
meduliukas
QUOTE(emuxxx @ 2009 04 10, 21:00)
kazin, o jei elektrini aptvara naudot jau nuo mazens, gal jokios zalos suniui nebutu g.gif ta prasme, tiesiog jis priimtu tai kaip norma g.gif

ar tikrai niekas nebandet? unsure.gif
*

Kiek teiravomes, patys pardavejai nedave jokios ganatijos, kad suo neis per ta aptvara, sake, kiti eina ir nueina sau, mes del dekoratyviniu zeldiniu galvojom ka daryt, ale spjovem, aptverem zemom medinem tvorelem ir neina jos ten, ir mums gerai, ir augalams, ir sunu netraumuojam.
emrata
tie, kurie galvoja apie elektrinius antkaklius nuo lojimo, siulyciau pradzioj isigyt citrusinius antibarkus. musu lojika nr. 1 sitas prietaisas apramino kaipmat, zinoma ne visiem jis pasiteisina, bet nepabandzius nezinosi
naktiša
QUOTE(emrata @ 2009 04 30, 09:54)
tie, kurie galvoja apie elektrinius antkaklius nuo lojimo, siulyciau pradzioj isigyt citrusinius antibarkus. musu lojika nr. 1 sitas prietaisas apramino kaipmat, zinoma ne visiem jis pasiteisina, bet nepabandzius nezinosi
*

o kas tai ir kur ieškot? rolleyes.gif
Borzika
QUOTE(naktiša @ 2009 04 30, 15:34)
o kas tai
*

Šiek tiek info yra čia.
Tikėkimės, emrata daugiau ir išsamiau apie tai papasakos 4u.gif
meduliukas
QUOTE(naktiša @ 2009 04 30, 14:34)
o kas tai ir kur ieškot? rolleyes.gif
*

ieskoti uzsienio pardese, pas mus dar nemaciau, o principas toks, suo loja, nuo vibracijos suveikia mechanizmas, kuris issauna kapsule, kuri sprogsta ir paskleidzia citrinu kvapa, kuris yra nemalonus suniui, nieko kenksmingo ar zalojancio.
naktiša
QUOTE(meduliukas @ 2009 04 30, 17:43)
ieskoti uzsienio pardese, pas mus dar nemaciau, o principas toks, suo loja, nuo vibracijos suveikia mechanizmas, kuris issauna kapsule, kuri sprogsta ir paskleidzia citrinu kvapa, kuris yra nemalonus suniui, nieko kenksmingo ar zalojancio.
*

kažin ar maniškiams padėtų-jie dievina citrinas lotuliukas.gif
liuka**
Noriu isiterpt i Jusu diskusija.Parsiveziau toki nameli is JAV, pakabini ant medzio kaip inkilas ijungi ir suo neloja, nes kai pradeda lot girdi garsa suniui nemalonu, kurio zmogus negirdi.Na galvojau mano lojikem šakes. Turiu 4 sunis.Dvi is ju arsios lojikes. na ir ka Jus manot , ijungiau, tai tos kurios ramios prigludo prie zemes, kai lojikes pradejo lot, viena tai isvis drebet pradejo, kita galva perkreipta visa vakara vaiksciojo, o lojikem nusispjaut, kaip lojo taip loja. tai va ne visiems ta aparatura tikka. Man gaila mano sunu , todel nebejungiu tos aparaturos. Ji vadinasi GUARDIAN OUTDOOR BARK CONTROL
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.