Man yra 33 savaites nestumo. man regis mano maziukas jau nuleido i dubeni, bent atitinka palei visus pozymius
As taip pat noreciau suzinoti , po kiek laiko , kai lelius nusileidzia i dubeni , jis isvysta pasauli... Ir is vis , kokie yra tie pozymiai , kada lelius jau dubenyje? Jei jauciu tarsi jo zagsejima apatineje pilvo dalyje , tai gal jau jis nusileides? Man yra 36 savaites , o mano pilvelis visada buvo zemai , tai nezinau , pagal ka sprest , ar jau lelius dubenyje...
Man nusileido kazkur 38 savaite, po nusileidimo pagimdziau uz 5 dienu kazkur. Na kadangi pilvas buvo aukstai, tai nusileidimas buvo lengvai pastebimas.
Man irgi nusileido kazkur tai 38 savaite. Bent jau pačiai taip atrodė. Iš karto lengviau pasidarė, o dabar 39 savaitė ir laukiu kada gi gims.
Kad mazosios galvyte isistate i dubeni, suzinojau tik po akuseres apziuros, pati nejauciau. Nebeprisimenu kokia buvo nestumo savaite. Bet tai, kad vaisius nusileides i dubeni ne visada reiskia, kad greitai gali pagimdyti.
Germante, o kada tau vaikas nusileido ir kada gime tavo mazyle?
QUOTE(Aurea @ 2005 05 12, 23:07) Ar gydytoja be echo gali pasakyt , ar lelius jau nusileides ar ne? gali. Apžiūrint apčiupinėja ir į tą pasikeitimų lapą lygtais į skiltį (nu neprisimenu dabar gerai) "santykis su kauliniu dubeniu" rašo -5, kai lelius pradeda leistis tai gyd pažymi -4,-3,-2,-1,arba 0(žiūrint kiek jis ten nusileido. Man taip mano dakt aiškino. Nors mano lelius taip ir nenusileido Sako, kad kai pradeda lelius leistis mamos jaučia palengvėjimą, lengviau kvėpuot, negraužia rėmuo...
tai dabar labai laukiu eiti pas savo gydytoja
mano nusileido kai buvo 38sav su keliom dienom. tiesiog ilipau maudytis vienokia, o islipau kazkokia kitokia. kadangi labai kamuodavo rugstys, tai pilvui nusileidus kelias dienas puikiai jauciaus - jokiu rugsciu, lengva kvepuoti... bet mano
noreciau kad tai butu tiesa - nusileides mazylis apie gimdymo pradzia nieko nesako
QUOTE(Erina @ 2005 05 15, 01:17) gali. Apžiūrint apčiupinėja ir į tą pasikeitimų lapą lygtais į skiltį (nu neprisimenu dabar gerai) "santykis su kauliniu dubeniu" rašo -5, kai lelius pradeda leistis tai gyd pažymi -4,-3,-2,-1,arba 0(žiūrint kiek jis ten nusileido. Man taip mano dakt aiškino. Nors mano lelius taip ir nenusileido Sako, kad kai pradeda lelius leistis mamos jaučia palengvėjimą, lengviau kvėpuot, negraužia rėmuo...
Man nusileido kazkur 34 savaiciu. Grese prieslaikinis gimdymas. Bet pagimdziau normaliai - 39sav ir keliu dienu.
o maniske nusileido tik likus 3 valandoms iki gimdymo
Man jau 38 savaitė, o pilvukas dar nenusileidžia
man nusileido tik pries pat gimdyma
Ech... vis dar nenusileidžia....
sveikutes
37 savaitėlę. Atsibudau naktį nuo labai keisto jausmo. Vaikiukas ne tai kad spurdėjo, bet atrodė, kad malasi, kuičiasi ir kažkaip žemyn neria.Ir jei naktimis vaikiukas pasispardydavo apie pusvalandį, tai tą naktį apie 1,5 val. nedavė ramybės. Net atsikėliau pasižiūrėti pilvo, o jis jau kitaip atrodė
mano irgi pilvelis atrodo kitaip dar vakar maciau savo bamba o po piet jau tik per veidrodi
na as sito tai jau labai laukiu, nes sianakt mazis sulipo turbut i pati auksciausia taska, puse nakties negalejau miegoti del sonkauliu skausmo, tai gal jau neturedamas kur lipto leisis zemys? Ar nuo ko tai priklauso?
Na o man pilvelis nusileido 36 nestumo savaite, ir gydytoja, ir akusere nuteikinejo, jog jau greit isvysiu savo stebukleli.Jau sulaukiau 39 sav.ir 3 dienu, o kudikelis kaip buvo patogiai isitaises pilvelyje, taip ten ir tebegyvena.Taigi tos dvi savaites tikrai nera norma, gali uztrukti ir ilgiau
Man su suneliu pilvukas nusileido 37 sav ir lygiai po sav. pagimdziau
O si karta ramu...
As tai su abiem nestumais nepajutau ir nepastebejau pilvuko nusileidimo
Man pilvelis nusileido prieš geras dvi savaites, bet dar negimdau. O pasimatė iš karto, net vyras tai pastebėjo
aš nepajutau, kada nusileido
vaikelio galvyte jau zemai, bet pilvas mano nenusileides
QUOTE(Dalytė @ 2007 02 14, 14:58) vaikelio galvyte jau zemai, bet pilvas mano nenusileides man tai pilvas nusileido maždaug 3 sav iki gimdymo, bet užtat leliukas nebuvo galvytės į vietą įstatęs. Įsistatė tik per patį gimdymą.
as tai ir nzn ar pilvukas nusileido
ėmmm....
o vat mum tik 29 savaitė... vis vaikščiojau aplink veidrodį ir galvojau, jog man vaidenasi, kad pilvelis nusileidęs... Ir ką, ogi ateinu į darbą, o man panos sako, jog mano pilvukas nuo pirmadienio nusileido
o as nejauciau, kad pilvukas nusileido tik mama dae pastebejima
QUOTE(Mamka22 @ 2007 02 14, 23:11) Sveikos, As skaiciau kad per pirma nestuma pilvelis nusileidzia paprastai iki 32 sav....man jau 34 sav, dar dvi svaites lauks, o po to darys ultragarsa isitikinti ar tikrai neapsiverte...jei ne, tada vers priverstinai.....jei nepavyks bus cezaris.....taip nugasdino...o kaip jums, tai pirmi nestumai? QUOTE(Jurga0629 @ 2007 02 16, 21:42) čia kažką supainiojai man 37 sav., o dar nenusileido QUOTE(Jurga0629 @ 2007 02 16, 21:42) jei ne, tada vers priverstinai..... o kas taip sake.. ir kas ta atliks? papasakok QUOTE(jaunamamyte @ 2007 02 17, 15:09) na, taip ne taip parasiau...vaikelis buna paprastai nusileides galvyte zemyn iki 32 sav. galvojau kad kai vaikelis nusileidzia tai ir pilvas nusileidzia....man jau 35 ir dar nenusileido...tai dar po savaites eisiu i ligonine patikrins, jei dar nebus nusileides, sius i ultragarsa, kad isitikintu kokia jo poza, ar neapsiriko....jei nenusileides tada siulys apversti...viskas ka apie tai zinau yra kad ultragarso pagalba ir suleide vaistu nuo skausmo man jie rankomis apvertines kudiki pilve....kazkaip maigo pilva, ir pagal tai ka mato ekrane per ultragarsa bando apsukti galvyte zemyn...prisiskaiciau cia kad tai rizikinga, visokiu blogu dalyku, kad lietuvoj jau taip nebedaro.....tai labai isigandau....as esu anglijoje....cia jei nekomplikuotas nestumas visa laika nesciasias priziuri pribuveja( butent tame specializuojasi ir tai ismano....nezinau ar ji prilygsta gydytojui...greiciausiai ne...nes jei kas norsa komplikuota tada ji siuncia pas gydytoja....taigi, ta dalyka pasake pribuveja, pas kuria reikia pastoviai lankytis. O apvertima darytu gydytojas. cia pasirodo tai daro...nebezinau ka daryt....ar atsisakyti, ar tai nieko blogo....jei vaistus leis tai manau skauda labai....ir to cezario bijau...noretus kad viskas butu taip kaip reikia...bet nevisada taip buna.... QUOTE(Jurga0629 @ 2007 02 19, 11:27) ...nebezinau ka daryt....ar atsisakyti, ar tai nieko blogo....jei vaistus leis tai manau skauda labai....ir to cezario bijau...noretus kad viskas butu taip kaip reikia...bet nevisada taip buna.... yra kažkokių pratimėlių, kuriuos darydama padėsi vaikeliui apsiverst, sako padeda, gal pasidomėk
Mano pirmo nestumo metu pilvas aukstai buvo iki paskutines dienos, o va per antra nestuma 7men. pilvas taip pasmuko zemyn, kad maniau jau tuoj gimdysiu, ir isvaiksciojau su tokiu pasmukusiu pilveliu iki pat 9men
QUOTE(SANDRI @ 2007 02 20, 15:21) Mano pirmo nestumo metu pilvas aukstai buvo iki paskutines dienos, o va per antra nestuma 7men. pilvas taip pasmuko zemyn, kad maniau jau tuoj gimdysiu, ir isvaiksciojau su tokiu pasmukusiu pilveliu iki pat 9men na, man sake kad dar turiu laiko...mazylis sedi, ir nenusileido galvyte zemyn. o kai tikrino jau buvo 34 sav...antradieni vel tikrins, jei nenusileides bus, darys ultragarsa kad isitikintu kokia poza jis ten sedi, ar guli...jei vis dar sedi, tai siulys apvertima...gal ka nors zinote apie tai? kol kas as nieko nepajauciau kad apsivertes butu...nezinau, baisu....
O kaip pajust kad pilvas nusileido?
Nesuprantu vieno dalyko šioje temoje: ar jūs kalbate apie momentą, kai vaikelis apsiverčia galvyte žemyn, t.y. užima tą padėtį, kurią išlaikys iki gimimo, ar apie tai, kad vaiko galvutė ima leistis į mažąjį dubenį, t.y. jis jau galutinai ruošiasi gimimui? Mano supratimu pastarasis reiškinys turėtų reikšti pilvelio nusileidimą, ar aš klystu?
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 02 20, 18:00) Nesuprantu vieno dalyko šioje temoje: ar jūs kalbate apie momentą, kai vaikelis apsiverčia galvyte žemyn, t.y. užima tą padėtį, kurią išlaikys iki gimimo, ar apie tai, kad vaiko galvutė ima leistis į mažąjį dubenį, t.y. jis jau galutinai ruošiasi gimimui? Mano supratimu pastarasis reiškinys turėtų reikšti pilvelio nusileidimą, ar aš klystu? cia as turbut viska supainiojau....nieko apie tai nenusimanau...mano vaikelis vis dar sedi, is vis niekur nejuda....tai kai nusileis zemyn galvyte, jei nusileis...reiskiasi, po to dar zemyn pajudes ir tada pilvelis nusileis? aisku...
As nieko nepajutau kai nusileido, o gal ir nenusilaido, niek man apie tai nieko nesake.
Net nežinau kada nusileido, nes jokio skirtumo nepajutau, tik apžiūros metu gydytoja pasakė, kad nusileidusi mano mergytė buvo.
o man vis nenusileidzia pilvelis, nors jau 39 sav
as nors vizualiai nelabai matau kad butu nusileides, taciau kad nusileido pajauciau - nebegrauzia is skrandzio kylancios rugstys ir atsigulus ant kairio sono sirdies nespaudzia. o nusileido 37 sav.
P.S. cia kalbu apie nusileidima i dubeni o ne apsivertima zemyn galva, nes apsiverte tai jau seniai.... QUOTE(ajuka @ 2007 04 23, 11:05) o man vis nenusileidzia pilvelis, nors jau 39 sav nesijaudink
sweikos busimos mamytes....man idomu ar wisos pajaucia kai pilwukas nusileidzia? as wa kiekwiena diena staipaus pries weidrodi ir ziuriu i pilwuka sawo ar kas pasikeite,bet wis toks pats....
QUOTE(welniukste @ 2007 04 25, 12:38) sweikos busimos mamytes....man idomu ar wisos pajaucia kai pilwukas nusileidzia? as wa kiekwiena diena staipaus pries weidrodi ir ziuriu i pilwuka sawo ar kas pasikeite,bet wis toks pats.... sakau as vizualiai tai nemaciau ir nematau kad jis butu nusmukes zemyn, taciau kad galvute isistato i dubeni gali pajusti...kvepuoti lengvaiu psidaro ir rugstys nebekyla...
tai reiskia kad pas mane dar kolks neisistate,nes nes dar sonkaulius skauda....
Papildyta: o beje mes pawasariniku laukiam ane kartu?
Labukas!!!
Man 35 sav. O pilvukas nuo pat pradzios yra labai zemai. Taigi net nezinau, ar dar nusileis? |