Fatimaallaa
2009 10 12, 15:43
QUOTE(Tindirindiriuška @ 2009 10 12, 14:22) Manau kad nieko blogo damaitint, kol kas paciai uztenka savojo pienelio tikiuosi ir toliau uzteks, bet mes priaugom tik 500 g per menesi, nzn jei ir kita menesi tiek tebus tai sakyciau gal mazoka  maitinant MP priaugti 500g yra visiskai normalu. Tiesiog patarciau, kadangi jus dar labai mazi, duoti kruti kuo dazniau. tai pades kad pienas nedingtu ir vaikuciui priaugti daugiau.
Tindirindiriuška
2009 10 12, 15:57
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 12, 17:43) maitinant MP priaugti 500g yra visiskai normalu. Tiesiog patarciau, kadangi jus dar labai mazi, duoti kruti kuo dazniau. tai pades kad pienas nedingtu ir vaikuciui priaugti daugiau. diena praktiskai ne valandos neisbuna be kruties, nu nebent uzmiega, o nakti ismiega po 4 valandas kartais  nu tikiuosi seksis ir Mp usteks
Man pienuko jau neuzteko nuo 1 savaites, tad teko duoti ir savo pieneli ir misinuka, tik va beda buvo kol atitiko, nes nuo vieno tai pilvuka pute, nuo kito viduriukai kietejo, trecia is vis atpildavo, tai turbut is ketvirto ar penkta karto tiko. O nuo 4 men. jau valge tik misinuka, as pati nebeturejau nei laselio
sagute2
2009 11 16, 23:24
Tik nebandykit, naturalistes, aiskinti kad per mazai valios turi tos, kuriom nepasiseke. As pagimdzius vaika gavau i rankas tik po savaites, taip jau susikloste, teko reanimacijoj paguleti. Ir as buvau tikrai uzsispyrus maitinti pati, ir nekaltinu kad mano naujagimi ta savaite maitino is buteliuko kazkokiais misiniais. Patikekit, visa men namuose kaip agonijoj pragyvenau, besistengdama pripratinti prie kruties, ir kursus pries gimdyma lankiau zindymo, ir ko tik nedariau, ir tikrai teisingai dariau. Kad mano leius po visu tu pastangu, pati aisku nepastebejau to, numete apie 1 kg svorio palyginus koks buvo israsant mus, ir sisiojo labai retai. Tai man po to teko Dievo ir vaiko atsiprasinet kad buvau tokia uzsispyrusi. Bet gi vel uzsispyriau kad neduosiu misiniu, ir iki siol vargstu, traukiu su pientraukiu savo pienuka. Pradzioj misriai teko duoti ir savo, ir sintetikos, bet po 3 men pieno jau uzteko, dar po keliu jau nebezinojau kur det  . Ir pieno sastoviu daznai turiu ir mastitais sirgau, visi sako, baik tu pagaliau, nustok maitint, bet...sirdis plysta, patiko man kankintis  kad tik jam nieko netruktu... Ilga laika save kaltinau, kad nezindau, butent tokiu patareju deka. Tai prasau mano vargo sesiu neuzsipult  , tikrai kiekvienas atvejis vis skirtingas.
erikiuxxx
2010 01 01, 19:56
QUOTE(robertutee19 @ 2008 06 08, 18:11) sveikos,nebesuprantu kas man darosi,iki siol MP bet jau vis asavaite tik kas antra diena turiu pienuko.  ar galima maziukui duot misinuko ir savo pienuko?  as duodavau misini ipac nakti
orchid39
2010 02 14, 15:34
zinoma , kad galima
Dzolina
2010 03 16, 23:03
Tikrai galima. Pati taip dariau  Viena maitinimą duodavau mišinį, o kitą - savo pieną
Jurgin@
2010 10 09, 14:12
Perskaiciau sia temele,lb gaila,kad joje daugiau niekas nenori psipasakoti.Gal pakelus temele dar atsiras norinciu Mes nuo pat gimimo valgom MP ir misinuka,nes GN mano mazius neeme kruties(sake del to kad lb mazas gime2700kg,sesutes vis klausdavo ar jis isnesiotas),vargo vaikas,as ir seseles  .Is pradziu visai neeme veliau lyg jau bande bet nieko nesigavo,taigi teko duoti misinuko.Kai grizom namo iskarto viskas pasikeite i gera.Nuo pat pirmos dienos namie po truputi vaikas pradejo valgyti MP,zinoma jo buvo nedaug,bet pazanga ryski.Zinoma buvom susidure ir su speneliu problema,bet viskas greitai susitvarke,speneliai adaptavosi prie darbo ir dbr viskas gerai  Siandien mums jau 2sav,pienelio po truputi daugeja,bet vistiek primaitinu misinuku,leidziu vaikui valgyt kiek nori is kruties,o kai jau pavargsta,uzmiega ar tik siaip zaist pradeda tada duodu misinuko,nes taip zaist ir miegot ant papulio galima visa para,bet be to dar reikia ir pavalgyti  Nakti miegam tik po2,5 val  tada duodu truputi MP ir paskui misinuko
maskanyte
2010 10 09, 18:43
QUOTE(knopkyte24 @ 2010 10 09, 15:12) Perskaiciau sia temele,lb gaila,kad joje daugiau niekas nenori psipasakoti.Gal pakelus temele dar atsiras norinciu Mes nuo pat gimimo valgom MP ir misinuka,nes GN mano mazius neeme kruties(sake del to kad lb mazas gime2700kg,sesutes vis klausdavo ar jis isnesiotas),vargo vaikas,as ir seseles  .Is pradziu visai neeme veliau lyg jau bande bet nieko nesigavo,taigi teko duoti misinuko.Kai grizom namo iskarto viskas pasikeite i gera.Nuo pat pirmos dienos namie po truputi vaikas pradejo valgyti MP,zinoma jo buvo nedaug,bet pazanga ryski.Zinoma buvom susidure ir su speneliu problema,bet viskas greitai susitvarke,speneliai adaptavosi prie darbo ir dbr viskas gerai  Siandien mums jau 2sav,pienelio po truputi daugeja,bet vistiek primaitinu misinuku,leidziu vaikui valgyt kiek nori is kruties,o kai jau pavargsta,uzmiega ar tik siaip zaist pradeda tada duodu misinuko,nes taip zaist ir miegot ant papulio galima visa para,bet be to dar reikia ir pavalgyti  Nakti miegam tik po2,5 val  tada duodu truputi MP ir paskui misinuko  Laba  musu mazyliai gime ta pacia dienele  , o ir gimdem kartu,kaip suprantu viena pries kita gimdyklose  As tai mazaji maitinau krutim nuo pirmos dienos tik nakciai kartais reikdavo daduoti misinuko, mat mano mazasis apzoriukas  eidavau pas sesutes kas antra nakti prasyti misinuko. Db valgom MP ir kolkas apseinam be misinuku, tik va papuliai nukramtyti  daug asareliu islieta.......
Jurgin@
2010 10 09, 18:57
O kur gimdei?Kelinta val gime? Jum gerai,kad galit apseiti be misinuku,mums neiseitu kolkas niekaip  liudnoka,bet nematau nieko tragisko tame,svarbiausia,kad vaikas butu sotus,niekada nesugalvociau tokiu nesamoniu kaip cia prisiskaiciau,kad vaikas klykia vos ne visa para bet maitina tik MP.Man tai va tokios mamos ziauresnes negu tos kurios,kad ir sintetika duoda bet vistiek kazka duoda o ne badu marina
blondi09
2010 10 09, 20:45
Pasidalinsiu patirtimi ir as  . Mano vaikutis nuo gimimo neime krutines, nes per kieta, netike speneliai ir siaip tinginukas didelis. Jau ligonineje gavo misinuko, nes seseles neapsikente suagitavo, nes mazasis istisai verke. Na grizus dar beveik savaite prakankinau ir supratau, kad tik vaika uzskurdinsiu... o ka irodysiu? Ir ar tokia ta kaina? Mano mama tris dukras nusitraukinedama uzaugino. Nusipirkau Avent elektrini pientrauki, pradzioje nusitarukinedavau kas 4 valandos, dabar jau tik kas 6. Be to, krutine labai ne kokia, daznai megsta skauduliu padaryti... tai jei vaikas nevalgytu pagal kazkoki rezima, jau seniai pati maitindama mastita buciau gavusi ir maitinima nutraukusi. Nusitraukineju pientraukiu ir pabaigiu rankomis. Ir tokiu rezimu jau penktas menuo prasideda... Kadangi mazasis labai valgus daznai 1 karta dienoje gauna ir misinuka. Ir nieko tame nematau blogo, net jei ta viena karta gautu piena, o kitus misinuka. Padariau realiai ka galejau. Puikiai suprantu tas moteris, kurios nesuvaldo pieno, svarbiausia vaiko sveikatele, kad butu sotus. Teko matyti 1 metu amziaus mergaite, sveriancia 20 kg., kuri jau turejo bedu, nors buvo maitinama tik motinos pienu ir priesingai zinau atveji, kai motina turejo pieno daug pieno, taciau jis nebuvo maistingas ir jo gaudavo pora kartu per diena atsigerti, o maitinama buvo misiniu. Taip, kad kiekvienas atvejis individualus. Svarbiausia - vaiko gerove.
Perkune
2010 10 10, 09:30
QUOTE(knopkyte24 @ 2010 10 09, 15:12) (sake del to kad lb mazas gime2700kg,sesutes vis klausdavo ar jis isnesiotas),vargo vaikas,as ir seseles  .Is pradziu visai neeme veliau lyg jau bande bet nieko nesigavo,taigi teko duoti misinuko. Nagi mano tikrai gimė neišnešiotas (33 sav.), be to mažiukas - 2500 g, tačiau išmokom valgyti iš krūties... Pirmą parą gulėjo inkubatoriuje reanimacijoje kur apie natūralų maitinimą nei kalbos negalėjo būti. Bandžiau trauktis, tuos kelis lašiukus sumaitindavo dažniausiai iš švirkštelio ir tuomet damaitindavo iš buteliuko mišinuku. Antrą dieną perkėlė į neišnešiotukų skyrių - vėl į inkubatorių. Antrą-trečią dieną pati pieno praktiškai neturėjau visiškai - kažin ar bent po 1 ml pririnkdavau  Kaip gyd. paaiškino - cezario ir mano pačios didelio nukraujavimo pasekmės. Tą 1-2 ml supildavo į mišinuką ir sumaitindavo mažiuliukui. Po to kiekvieną kartą mano pienuko vis daugiau būdavo kol pagaliau mišinuko nebereikėjo  Kai sūnuką iškėlė iš inkubatoriaus pradėjau bandyti pratinti prie krūties. Taip ir žaidėm - vienas valgymas iš krūties, kitas iš buteliuko. Kol vieną dieną nusprendžiau, kad bandysiu maitinti tik krūtimi. Jei krūtys per kietos - pradžioje rekomenduojama nusitraukti truputį pienuko, kad paminkštėtų ir tik tuomet duoti kūdikiui... Po 2 savaičių valgėm tik iš krūties
giedreirsieras
2010 10 10, 10:14
man taipat toke pati beda  eme ir staiga sumazejo mp.
Jurgin@
2010 10 10, 10:39
Labai saunu kai per maitima uztenka tik pieno,o mums kiekviena karta reikia papildomai misinuko.Atrodo is buteliuko nera lengva traukti,bet is kruties jam burbut sunkiau,tai jis truputi pavalgo ir uzsirelaksaves uzmiega ant krutines  Diena tai taip ir zaidziam As dbr truputi ne i tema,bet tikiuosi moderatore nesupyks Sianakt buvo lb neramus mano vaikas,valgyt gavo,palaikiau ant ranku,atrodo jam jau akys verciasi i kita puse,ziovauja,bet kai padedu miegoti,tai paleidzia savo dudeles ir niekaip nurimt negali,tada vel bandau valgyt duot,bet jau nenori ir vistiek rekia.Pabandom palikt ji ramtbej gal nustos rekt,bet ne velnio,nenoriu per daug pripratinti ant ranku,bet man atrodo jau priprato,zodziu reke,reke,kol pasiguldziau pas save i lova tada nurimo,nu blyn...  Gal patarsit kokiu veiksmu imtis.Auginu vaika be padejeju tik as ir vyras,taigi neturiu kas man realiai padetu,niekada neturejau jokiu bendru reikalu su vaikais,taigi man lb sunku.
-Alice-
2010 10 10, 10:46
QUOTE(Dzolina @ 2010 03 16, 23:03) Tikrai galima. Pati taip dariau  Viena maitinimą duodavau mišinį, o kitą - savo pieną aš irgi duodavau ir MP ir mišinuko
Destiny81
2010 10 10, 14:31
Zinoma, kad galima  Jei vaikutis neprivalgo, juk nemarinsi jo badu, tad tokiu atveju primaitimas vyksta misineliu
M.Rasele
2010 10 10, 16:36
QUOTE(knopkyte24 @ 2010 10 10, 11:39) Labai saunu kai per maitima uztenka tik pieno,o mums kiekviena karta reikia papildomai misinuko.Atrodo is buteliuko nera lengva traukti,bet is kruties jam burbut sunkiau,tai jis truputi pavalgo ir uzsirelaksaves uzmiega ant krutines  Diena tai taip ir zaidziam As dbr truputi ne i tema,bet tikiuosi moderatore nesupyks Sianakt buvo lb neramus mano vaikas,valgyt gavo,palaikiau ant ranku,atrodo jam jau akys verciasi i kita puse,ziovauja,bet kai padedu miegoti,tai paleidzia savo dudeles ir niekaip nurimt negali,tada vel bandau valgyt duot,bet jau nenori ir vistiek rekia.Pabandom palikt ji ramtbej gal nustos rekt,bet ne velnio,nenoriu per daug pripratinti ant ranku,bet man atrodo jau priprato,zodziu reke,reke,kol pasiguldziau pas save i lova tada nurimo,nu blyn...  Gal patarsit kokiu veiksmu imtis.Auginu vaika be padejeju tik as ir vyras,taigi neturiu kas man realiai padetu,niekada neturejau jokiu bendru reikalu su vaikais,taigi man lb sunku.  Jusu dar toks mazas leliukas, jam tik ir buti pas mama ant ranku, arba ant krutines. Gal jam nakti truko labai mamos, juk jis toks mazas, jam dar baisu vienam. Gal tiesiog kazka suskaudo. Ir meskite is galvos stereotipus, toki maza leliuka reikia pastoviai nesioti ir myluoti. p.s. vaikas auginu be padejeju, tik as ir vyras, nes vaikas yra musu... patirtis su vaiku ateis su laiku, svarbiausia nepamirskite vaiko besalygiskai myleti.
Jurgin@
2010 10 10, 16:56
Aciu uz komentara  Man ne tik negaila vaika palaikyti ant ranku,bet ir lb malonu  tiesiog galvoju ar paskui per daug nepripras but nesiojamas,bet jei sakot kad jam reikia but ant ranku,vadinasi jus zinot  O kaip daryt nakti? 2 sav jis pramiegojo su manim lovoj,dbr noriu pratint prie lovytes.Kartais miega,o kartais kaip ir pasakojau rekia ir viskas
Nikolia
2010 10 10, 17:17
Knopkyte, sorry, bet is to ka pasakoji...panashu, kad arteji prie to, kad misinukas tavo vaiko mityboje uzims vis daugiau vietos... Dar nevelu..ir jei dar turi sveikos nuovokos ir noro gauti naudingus ir rimtus patarimus..ko imtis..verchiau eik i Zindymo tema, kiek teko skaityti rashanchiu pasisakymus, labiausiai verti demesio ir tiksliausiai padedantys Košės-Malošės - jei su ja pasikalbetum tikiu viskas gautusi kur kas geriau.. QUOTE(knopkyte24 @ 2010 10 10, 16:56) Aciu uz komentara  Man ne tik negaila vaika palaikyti ant ranku,bet ir lb malonu  tiesiog galvoju ar paskui per daug nepripras but nesiojamas,bet jei sakot kad jam reikia but ant ranku,vadinasi jus zinot  O kaip daryt nakti? 2 sav jis pramiegojo su manim lovoj,dbr noriu pratint prie lovytes.Kartais miega,o kartais kaip ir pasakojau rekia ir viskas 
M.Rasele
2010 10 10, 17:45
Pirma menesi mano vaikas miegojo dazniausiai man ant krutines, ir diena ir nakti (retai kada jau uzmigusi padedavau i jo lovyte). Mano lyg ir nepriprato, dabar jis jau 10 men., pats daug laiko uzsiima su zaislais, pats zaidzia, ant ranku nori vis maziau ir maziau.
Ksesanko
2010 10 10, 18:43
QUOTE(knopkyte24 @ 2010 10 10, 17:56) Aciu uz komentara  Man ne tik negaila vaika palaikyti ant ranku,bet ir lb malonu  tiesiog galvoju ar paskui per daug nepripras but nesiojamas,bet jei sakot kad jam reikia but ant ranku,vadinasi jus zinot  O kaip daryt nakti? 2 sav jis pramiegojo su manim lovoj,dbr noriu pratint prie lovytes.Kartais miega,o kartais kaip ir pasakojau rekia ir viskas  O as nesuprantu to posakio "paskui pripras"  Prie ko pripras? Prie mamos ranku, silumos, meiles? Toks mazas vaikiukas turi buti visada salia mamos  Man visi snekejo, nenesiok ant ranku pripras, neguldyk salia saves pripras. O man malonu nesioti dukrele, malonu, kai uzmiega ant ranku. Beje uzmigdavo ant ranku ir ant ju miegodavo pirmus du menesiukus. Dabar uzmiegame salia be problemu.
Ksesanko
2010 10 10, 19:01
QUOTE(M.Rasele @ 2010 10 10, 18:45) Pirma menesi mano vaikas miegojo dazniausiai man ant krutines, ir diena ir nakti (retai kada jau uzmigusi padedavau i jo lovyte). Mano lyg ir nepriprato, dabar jis jau 10 men., pats daug laiko uzsiima su zaislais, pats zaidzia, ant ranku nori vis maziau ir maziau. Manoji irgi pirma menesi megdavo ant krutines miegoti. Jei ryte dar norejau pamiegoti, paimdavau ant krutines ir kokias pora valandeliu dar miegojome  Ir nepriprato
Perkune
2010 10 11, 12:31
QUOTE(Ksesanko @ 2010 10 10, 20:01) Manoji irgi pirma menesi megdavo ant krutines miegoti. Jei ryte dar norejau pamiegoti, paimdavau ant krutines ir kokias pora valandeliu dar miegojome  Ir nepriprato  Maniškiai abu taip pat elgėsi... Ryte užsidedi ant krūtinės ir miegam abu...
|
|