Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar galima 2mėn kūdikiui duot mišinuką ir MP?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
Alvyda
Nudobt reikia visus propagandininkus, teigiančius, kad pieno visos turi pakankamai. Ir aš taip maniau. Vaiko virkavimus ir neramumus nurašinėjau pilvukui ir girdžiau Espumizaną. Kai dėl negyjančios bambutės pakliuvome į ligoninę, paaiškėjo, kad vaikas sveria puskilogramiu mažiau, nei gimęs. Pasirodo, kad vienu kartu suvalgydavo tik pusę visos reikiamos normos. Gavo mažiukas mišinėlio papildomai ir ėmė ištisai miegot, o svorio kasdien priaugdavo po 60-100 g. galima būtų pagalvot, kad reikėjo nusitraukt ir pažiūrėt, kiek ten to pieno, bet jokie pientraukiai "neimdavo", o ir rankom nieko gero nesigaudavo... Aišku, vaikiukas tai ėmė tinginiaut ir po gero mėnesio mano natūralus maitinimas pasibaigė... Buvo labai skaudu dėl to...

Užtat kitą kartą kūdikių svarstyklės bus pirmas mano pirkinys 4u.gif
pauksteee
QUOTE(Alvyda @ 2009 08 10, 16:27)
Nudobt reikia visus propagandininkus, teigiančius, kad pieno visos turi pakankamai. Ir aš taip maniau. Vaiko virkavimus ir neramumus nurašinėjau pilvukui ir girdžiau Espumizaną. Kai dėl negyjančios bambutės pakliuvome į ligoninę, paaiškėjo, kad vaikas sveria puskilogramiu mažiau, nei gimęs. Pasirodo, kad vienu kartu suvalgydavo tik pusę visos reikiamos normos. Gavo mažiukas mišinėlio papildomai ir ėmė ištisai miegot, o svorio kasdien priaugdavo po 60-100 g. galima būtų pagalvot, kad reikėjo nusitraukt ir pažiūrėt, kiek ten to pieno, bet jokie pientraukiai "neimdavo", o ir rankom nieko gero nesigaudavo... Aišku, vaikiukas tai ėmė tinginiaut ir po gero mėnesio mano natūralus maitinimas pasibaigė... Buvo labai skaudu dėl to...

Užtat kitą kartą kūdikių svarstyklės bus pirmas mano pirkinys  4u.gif
*

as tai ant paprastu sveriu. pati pirma pasisveriu, o tada su dukryte,tada atimu savo svori ir znau jos smile.gif O manoji per menesi laiko priaugo 1,9 kg, ir plius 5cm thumbup.gif
georgiana
sveikutes as irgi tik ka is ligonines po CP savo MP turejau tik kelias dienas o o to gava antibu ir pienas dingo:( o sakykit kokiais jus misinukais primaitinate be MP nes tarkim mes ligoninej gavom NAN 1 bet maniskis kaip teko valgydinti tai tankiai atpilineja dabar mums antra savaitele eina tai gal patarsite kazka kita? siandien davem hipp Bio 0-1 bet kazkaip valgo vos ne ka svalanda tai labai paismetus esu, dar bandysiu savo pieno ieskoti papuliuose na nors laso verysad.gif
Anema
as duodu Aptamil
georgiana
QUOTE(Anema @ 2009 08 11, 10:44)
as duodu Aptamil
*

labuka o duodi Aptamil HA ar be HA, siandien bandziau duoti hippa tai valgo kas valanda ir oks jausmas kad hippas neturi sotumo nes valgo kas valanda, o kaip aptamilas g.gif
Anema
QUOTE(georgiana @ 2009 08 11, 12:22)
labuka o duodi Aptamil HA ar be HA, siandien bandziau duoti hippa tai valgo kas valanda ir oks jausmas kad hippas neturi sotumo nes valgo kas valanda, o kaip aptamilas g.gif
*

o kas tas HA? parasyta su immunofortis, su lcp milupan ir nukleotidais.vaistinej pirkom
D-e-i-s-i
Pas mane pieno irgi daug nebuvo, tik as nenutaukinedavau. Tai viena maitinima duodavau savo pienuka, o kita karta misinuka smile.gif o ir vaikutis valge tiek is buteliuko tiek is krutines smile.gif
georgiana
QUOTE(D-e-i-s-i @ 2009 08 11, 23:00)
Pas mane pieno irgi daug nebuvo, tik as nenutaukinedavau. Tai viena maitinima duodavau savo pienuka, o kita karta misinuka  smile.gif  o ir vaikutis valge tiek is buteliuko tiek is krutines  smile.gif
*

o man uztenka tik viena kartui per dienele tai iek parinuosi kad pieniuko lelius negauna o misinukus:( nera pieno nors tuka:(
SuperMeska
QUOTE(georgiana @ 2009 08 11, 12:22)
*

Man paciai anksti teko primaitinti misinukais, tad jau daug ka zinau smile.gif
Aptamil HA1 yra skirtas alergiskiems vaikuciams.
As saviskei daviau Aptamil Comfort (jis skirtas kudikiams, turintiems bedu su pilvuku) ir is tikruju pasiteisino - baigesi pilvuko skausmai. Dabar, kai jau viskas susitvarke, maze valgo paprasta Aptamil 1.
Labai atpylinejantiems kudikiams yra skirtas Aptamil AR.

Mums sitas misinukas tiko anksciau ir dabar tinka. Valgyti kas valanda tikrai neprasydavo.
Anema
QUOTE(SuperMeska @ 2009 08 12, 11:15)
Man paciai anksti teko primaitinti misinukais, tad jau daug ka zinau  smile.gif
Aptamil HA1 yra skirtas alergiskiems vaikuciams.
As saviskei daviau Aptamil Comfort (jis skirtas kudikiams, turintiems bedu su pilvuku) ir is tikruju pasiteisino - baigesi pilvuko skausmai. Dabar, kai jau viskas susitvarke, maze valgo paprasta Aptamil 1.
Labai atpylinejantiems kudikiams yra skirtas Aptamil AR.

Mums sitas misinukas tiko anksciau ir dabar tinka. Valgyti kas valanda tikrai neprasydavo.
*

kazkaip nemaciau to Comfort g.gif bet dabar jau negerai butu man kita duoti,kai aptamil 1 valgo jau antra savaite?
SuperMeska
QUOTE(Anema @ 2009 08 12, 12:38)
kazkaip nemaciau to Comfort g.gif  bet dabar jau negerai butu man kita duoti,kai aptamil 1 valgo jau antra savaite?
*

Jo ne visur buna. As visada vaziuodavau i Akropoli. Ten yra ir Maximoj, ir Eurovaistinej.
Jei matai, kad vaikuciui negerai su pilvuku, tai pabaigsit valgyt ta Aptamil 1 ir galit bandyti Comfort. Bent jau as taip manau... Mamos dar ne tiek misinuku isbando, kol suranda tinkama.
Rugsėjis
QUOTE(georgiana @ 2009 08 11, 13:22)
*

Sveika , Georgiana 4u.gif ,

As savo leliu primaitinu Similac Advance (nuo 3 savaiciu). Juo maitinau ir antra dukryte. Buvom patenkinti, todel ir dabar, kai sumazejo pienukas , iskarto pirkom sita misinuka ir suneliui tiko. Kitu ir nebandem . Jis yra pakankamai sotus ir kalorinkas, del to daug kam kieteja viduriukai g.gif , bet mums jis puikiai tinka thumbup.gif (Valgo noriai, neatpilneja, kas tris val.) Kadangi MP taip pat dar gauna , tai ir su viduriukais problemu nera. Nezinau kaip butu, jei valgytu tik misinuka g.gif .
SEKMES! 4u.gif
Anema
QUOTE(SuperMeska @ 2009 08 12, 12:57)
Jo ne visur buna. As visada vaziuodavau i Akropoli. Ten yra ir Maximoj, ir Eurovaistinej.
Jei matai, kad vaikuciui negerai su pilvuku, tai pabaigsit valgyt ta Aptamil 1 ir galit bandyti Comfort. Bent jau as taip manau... Mamos dar ne tiek misinuku isbando, kol suranda tinkama.
*

na iki akropolio tolokai smile.gif reikes ryt su gydytoja pasitarti
georgiana
Rugseji labas 4u.gif
siandien buvo pediatre vaiku uzsukus pirstelius kur puliuojapaziureti tai as jei uzsiminiau kaip del misinuku tai ji sake ad neskubeti keisti nes vaikutia turi priprasti prie jo bent menesi pabandyti, tai net nezinau dabar dudou kolkas Nan 1HA, ligoninej dave Nan 1, bet nuo jo atpilinejo tai namuose pakeitem i Nan1 HA nes netiko hipp Bio kaip jau rasiau:( uztatos klausiau Juus apie misinelius kur skirti maziu atpilinejantiems ir nuo pilvelio diegliu, beje prie diegliu duodud Espumisan 25 laselius i misinuka arba i vandenuka, tai net nezinau man jis toks bjaurokas yra, gal kur matet temele apie siu ar kitu vaistuku taikyma pilvelio diegliams nes man Espumisan nepatinka doh.gif
Anema
QUOTE(georgiana @ 2009 08 13, 17:33)
Rugseji labas 4u.gif
siandien buvo pediatre vaiku uzsukus pirstelius kur puliuojapaziureti tai as jei uzsiminiau kaip del misinuku tai ji sake ad neskubeti keisti nes vaikutia turi priprasti prie jo bent menesi pabandyti, tai net nezinau dabar dudou kolkas Nan 1HA, ligoninej dave Nan 1, bet nuo jo atpilinejo tai namuose pakeitem i Nan1 HA nes netiko hipp Bio kaip jau rasiau:( uztatos klausiau Juus apie misinelius kur skirti maziu atpilinejantiems ir nuo pilvelio diegliu, beje prie diegliu duodud Espumisan 25 laselius i misinuka arba i vandenuka, tai net nezinau man jis toks bjaurokas yra, gal kur matet temele apie siu ar kitu vaistuku taikyma pilvelio diegliams nes man Espumisan nepatinka doh.gif
*

geriausias vaistelis yra COLINOX, ten yra bakteriju sporu,tik kainuoja brangiau, 20ml, duoti po 10lasu apie 3 kartus.
o del misinuku,tai taip,negalima kaitalioti.o atpylinejantiems Aptamil AR yra.
georgiana
QUOTE(Anema @ 2009 08 13, 19:27)
geriausias vaistelis yra COLINOX, ten yra bakteriju sporu,tik kainuoja brangiau, 20ml, duoti po 10lasu apie 3 kartus.
o del misinuku,tai taip,negalima kaitalioti.o atpylinejantiems Aptamil AR yra.
*

o colinox duoti reikia kartu su misinuku 10 lasu ar kaip g.gif
Anema
QUOTE(georgiana @ 2009 08 13, 19:38)
o colinox duoti reikia kartu su misinuku 10 lasu ar kaip g.gif
*

ten parasyta,jo,galima i misinuka,tada,kai plaki buteliuka neputoja,visus tuos lasus galima pilti i misinuka
tigriuke27
Sveikos mamytes smile.gif
Turiu tokia bedele,gal kuriai panasiai buvo ir gales ka patarti.... Mano dukrytei dabar 2men ir savaitele,maitinu ja ir MP ir misinuku,bet paskutiniu metu pradejo neimti buteliuko,o MP tikrai neuztenka visiems maitinimams unsure.gif Bandziau keisti misinukus bet vistiek neiima,nors lyg turetu buti atvirksciai,juk sako,kad buteliuka mieliau ima nei MP
langolf
QUOTE(tigriuke27 @ 2009 09 15, 13:15)
Sveikos mamytes  smile.gif
Turiu tokia bedele,gal kuriai panasiai buvo ir gales ka patarti.... Mano dukrytei dabar 2men ir savaitele,maitinu ja ir MP ir misinuku,bet paskutiniu metu pradejo neimti buteliuko,o MP tikrai neuztenka visiems maitinimams  unsure.gif  Bandziau keisti misinukus bet vistiek neiima,nors lyg turetu buti atvirksciai,juk sako,kad buteliuka mieliau ima nei MP
*

Pabandyk pakeisti soske ant buteliuko.
Papildyta:
QUOTE(langolf @ 2009 09 15, 18:06)
Pabandyk pakeisti soske ant buteliuko.
*

Ir beje manau, kad MP tikrai uztenka, faktas tame kad mums beveik visoms atrodo kad pieno nera tiek kiek reikia kudikiui verysad.gif
Bet juk tai nesamone didziausia lotuliukas.gif
Fatimaallaa
QUOTE(tigriuke27 @ 2009 09 15, 10:15)
Sveikos mamytes  smile.gif
Turiu tokia bedele,gal kuriai panasiai buvo ir gales ka patarti.... Mano dukrytei dabar 2men ir savaitele,maitinu ja ir MP ir misinuku,bet paskutiniu metu pradejo neimti buteliuko,o MP tikrai neuztenka visiems maitinimams  unsure.gif  Bandziau keisti misinukus bet vistiek neiima,nors lyg turetu buti atvirksciai,juk sako,kad buteliuka mieliau ima nei MP
*

Bet kodel taip is karto galvoti, kad pienuko neuztenka visiems paitinimams? As pati kazkada maniau, kad manajai neuztenka pienuko, kai ji pradejo vos ne kas valanda prasyti papuko, bet po to apsiraminau. Juk ne visuomet vaikas nori tik pavalgyt, kartais tik pageria siek tiek, o po trumpo laiko vel praso. Manau jei duotum kruti kuo dazniau viskas susitvarkytu. Nes man paciai taip buvo, kai mazoji labai daznai paciulpia, tai po to kita diena buna krutys net sukieteje, jei valgo kiek reciau.
Gal tavo mazoji ir neima to misinuko, nes jei MP yra daug geriau.
tigriuke27
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 16, 01:04)
Bet kodel taip is karto galvoti, kad pienuko neuztenka visiems paitinimams? As pati kazkada maniau, kad manajai neuztenka pienuko, kai ji pradejo vos ne kas valanda prasyti papuko, bet po to apsiraminau. Juk ne visuomet vaikas nori tik pavalgyt, kartais tik pageria siek tiek, o po trumpo laiko vel praso. Manau jei duotum kruti kuo dazniau viskas susitvarkytu. Nes man paciai taip buvo, kai mazoji labai daznai paciulpia, tai po to kita diena buna krutys net sukieteje, jei valgo kiek reciau.
Gal tavo mazoji ir neima to misinuko, nes jei MP yra daug geriau.
*

Na,kad neuztenka tai faktas,nes ji traukia pradzioj labai gerai ir girdziu net garsus kaip pienuka ryja,o paskui tie garsai dingsta,ji tampo kruti,paleidzia vel griebia ir tada pradeda verkti,nes ji jau buna tuscia,zinoma duodu kita kruti ir vel buna gerai,kol isgeria ir is kitos viska,o tada jau prasidede verkimas sad.gif
Fatimaallaa
QUOTE(tigriuke27 @ 2009 09 16, 11:46)
Na,kad neuztenka tai faktas,nes ji traukia pradzioj labai gerai ir girdziu net garsus kaip pienuka ryja,o paskui tie garsai dingsta,ji tampo kruti,paleidzia vel griebia ir tada pradeda verkti,nes ji jau buna tuscia,zinoma duodu kita kruti ir vel buna gerai,kol isgeria ir is kitos viska,o tada jau prasidede verkimas sad.gif
*

bet zinok pas mane irgi taip yra. iskarto patraukia patraukia, po to paleidzia pienuka, tai ryja ryja ryja. bet zinok manoji irgi po to verkt pradedavo, bet cia kiek as zinau gali buti ir del pilvuko. O tu pabandyk atsipalaiduoti, nesinervinti, kai mazyte verkti pradeda, panesiok, pasupk, neduok is karto kitos kruties. Patikek jei ji dar kokias 5 min paciulptu vel piena paleidzia. Tavoji, gal priprato kai pienukas gerai bega, o kai reikia stipriau patraukti, pradeda pykti ir verkti.
Meina
QUOTE(tigriuke27 @ 2009 09 16, 13:46)
*

O svoris auga? Sauskelnes prisisioja? g.gif
jolala
QUOTE(tigriuke27 @ 2009 09 16, 14:46)
*

duokit misinuko ir matysit kaip reagos vaikiukas, jei nusiramina reiskia neuztenka jam tikrai. Aukit sveiki.
Drakula
QUOTE(pipito @ 2008 06 08, 21:47)
Manau, geriausia kiekvieną kartą (net jeigu atrodo, kad MP nėra) iš pradžių pasiūlyti leliukui krūtį ir tik po to, jeigu neprivalgė, duoti mišinuko. Taip bent jau nemažės MP, o gal netgi pradės daugiau gamintis  g.gif
*

drinks_cheers.gif aš ir tokios nuomonės kad pirmiau savo kruti duoti kad patrauktų, o paskui jei neprivalgė damaitinti mišinuku.
QUOTE(jolala @ 2009 09 17, 09:26)
duokit misinuko ir matysit kaip reagos vaikiukas, jei nusiramina reiskia neuztenka jam tikrai. Aukit sveiki.
*

drinks_cheers.gif jo jei po valgio nebeverks vadinasi jau sotus thumbup.gif wub.gif
Meina
QUOTE(tigriuke27 @ 2009 09 16, 13:46)
*

Tai nerodo, kad truksta pienuko doh.gif Verkimas, ieskojimas kruties nerodo, kad truksta pieno. Pieno trukuma rodo mazas priaugimas svorio (nepriaugimas visai ar tuo labiau svorio kritimas), slapinimasis reciau nei 6 kartus per para (!). Is kur zinot, kad krutis tuscia? minkstumas irgi nerodo, kad joje nera pieno, nes pienukas gaminasi ir vaikui zindant.
Papildyta:
QUOTE(cioliukas @ 2009 09 17, 10:59)
drinks_cheers.gif jo jei po valgio nebeverks vadinasi jau sotus thumbup.gif  wub.gif
*

Misinukas labiau apsunkina skranduka, jis ilgiau virskinamas nei MP.
Fatimaallaa
QUOTE(Meina @ 2009 09 17, 20:31)
Tai nerodo, kad truksta pienuko doh.gif Verkimas, ieskojimas kruties nerodo, kad truksta pieno. Pieno trukuma rodo mazas priaugimas svorio (nepriaugimas visai ar tuo labiau svorio kritimas), slapinimasis reciau nei 6 kartus per para (!). Is kur zinot, kad krutis tuscia? minkstumas irgi nerodo, kad joje nera pieno, nes pienukas gaminasi ir vaikui zindant.
*

As su tavimi visiskai sutinku. Mano vaikas ir dabar daznai verkia. Kartais tai buna kai jai nepatinka padetis, ar nespeja pienuka ryti, arba buna baisiausiai is alkusi ir pilvuka paskauda, prasikale dantukai, siaip nuotaikos nera arba valgyt nenori ir nori sestis, o tu vis laikai prie kruties. Tiesiog milijonas priezasciu. Ir niekad nemaniau kad tai pieno trukumas, nes kas menesi kai valgem MP priaugdavo vos ne po kila, si menesi 600g. Manau pats geriausias rodiklis.
Anema
tai tegu nusitraukineja ta piena ir matys ,kiek jo yra
Fatimaallaa
QUOTE(Anema @ 2009 09 18, 08:19)
*

Kad tikrai drisciau abejoti ar tai atspindetu tikra padeti. Nes kiek man zinoma nusitraukimas neparodo kiek pieno pasigamina.
Meina
QUOTE(Anema @ 2009 09 18, 10:19)
*

Blogas patarimas ax.gif
Nenutrauksite viso pieno, leliukas traukia piena, todel savo rankom ar pientraukiu nepasitikrinsi, kiek to pieno yra. Be to, kartoju, kad pienas gaminasi vaikui zindant. Taip tikrinadamos ir pradeda misinukais maitinti.

Jums pavyzdys: as pirma vaika maitinau savo pienu, jo buvo sociai, sprendziau is to, kad svoris augo labai gerai, sauskelnes pilnos kaip priklauso, buvo, kad pykdavo, tampydavo papa, verkdavo (greiciausiai is nuovargio ir noro miegoti). Bet.... kai norejau karta nusitraukti ir palikti, pritraukiau 10ml vos ne vos... ir rankom, ir pientraukiu dirbau apie pusvalandi.
Dabar su dukra irgi maitinu ir nesuku galvos, kiek to pieno yra, nors buna, kad ji irgi pyksta, sukiojasi, muistosi...
Fatimaallaa
QUOTE(Meina @ 2009 09 18, 12:36)
Jums pavyzdys: as pirma vaika maitinau savo pienu, jo buvo sociai, sprendziau is to, kad svoris augo labai gerai, sauskelnes pilnos kaip priklauso, buvo, kad pykdavo, tampydavo papa, verkdavo (greiciausiai is nuovargio ir noro miegoti). Bet.... kai norejau karta nusitraukti ir palikti, pritraukiau 10ml vos ne vos... ir rankom, ir pientraukiu dirbau apie pusvalandi.
Dabar su dukra irgi maitinu ir nesuku galvos, kiek to pieno yra, nors buna, kad ji irgi pyksta, sukiojasi, muistosi...
*

Visiskai sutinku. Jei as sprescios is to kiek pieno turiu nusitraukiant, man rodos net savaites neismaitinciau. Nes pas man net pientraukiu vos ne vos vargana srovele issisiurbia. O vaikas tik patraukia pora kartu ir fontanai bega. Netgi gydytojai nepataria tokiu budu tikrintis, nes jis visiskai neatspindi tiesos.
Anema
gal ir as buciau pieno turejusi,bet taip nugrauze,supuliavo speneliai ir nebedaviau,nors nebuvo taip,kad varva ir nuolat verkdavo ligoninej
Meina
QUOTE(Anema @ 2009 09 18, 17:14)
gal ir as buciau pieno turejusi,bet taip nugrauze,supuliavo speneliai ir nebedaviau,nors nebuvo taip,kad varva ir nuolat verkdavo ligoninej
*

Matau, kad jusu leliukui dar labai mazai laiko. Nebuvo spejus susireguliuoti pienuko gamyba, vaikas nemokejo zisti, turbut neiseidavo taisyklingai paduoti... Visko reikia ismokti.
AiNi
QUOTE(Meina @ 2009 09 18, 13:36)
buvo, kad pykdavo, tampydavo papa, verkdavo (greiciausiai is nuovargio ir noro miegoti)
*

mano mažius taip irgi retkarčiais daro , bet tik vakarais ir tikrai manau, kad nori miego, pavargęs, o ne pienuko trūksta drinks_cheers.gif
Nes kaip tada visą dieną gaminasi pakankamai, o vakarais jau ne, taip išeitų.. ax.gif g.gif

QUOTE(Anema @ 2009 09 18, 16:14)
*

neteisingai apžiodavo spenelį, todėl ir nugraužė.
Anema
QUOTE(Meina @ 2009 09 18, 19:54)
Matau, kad jusu leliukui dar labai mazai laiko. Nebuvo spejus susireguliuoti pienuko gamyba, vaikas nemokejo zisti, turbut neiseidavo taisyklingai paduoti... Visko reikia ismokti.
*

aisku netaisyklingai duodavau,o niekas ir neparode,tegu grauzia sakydavo,juokaudavo taip mat.mano mama siaip irgi pieno neturejo.
issigandau,norejau susigydyt krutine ir teko pradet misiniais maitint,be to labai daznai sloguoju,tai nemanau,kad i nauda butu buves tas mano maitinimas
Meina
QUOTE(Anema @ 2009 09 19, 09:19)
aisku netaisyklingai duodavau,o niekas ir neparode,tegu grauzia sakydavo,juokaudavo taip mat.mano mama siaip irgi pieno neturejo.
issigandau,norejau susigydyt krutine ir teko pradet misiniais maitint,be to labai daznai sloguoju,tai nemanau,kad i nauda butu buves tas mano maitinimas
*

Musu mamos pieno neturejo del kitu priezasciu. Ar gimdymo namuose Jusu nepamoke, kaip taisyklingai paduoti? Mamos nemaitina savo pienu del informacijos trukumo.

Jusu slogos nepersiduoda vaikui, nes pienukas ji apsaugo. As kelis kartus buvau gana stipriai susirgus, bet vaikas nuo manes neuzsikrete nei karto, nors maitinau visada.
Fatimaallaa
QUOTE(Anema @ 2009 09 19, 07:19)
*

na zinai, mano mama nei vieno vaiko ilgiau nei iki 3 men neismaitindavo, nes tipo pienas dingdavo. Bet is tiesu yra visai kitokios priezastys del to pieno, tokie laikai buvo.
beje pas mane speneliai buvo taip nugrauzti, kad net juodai violetiniai buvo, o vienos kruties speneliais buvo taip giliai itrukes, kad baisingai puliavo. Bet as nei vienos akimirkos nesuabejojau, kad nemaitinsiu savo vaiko ir duosiu misinuka. Informacijos ieskojau visur, ismokau kaip taisiklingai maitinti ir interneto. Gydziausi spenelius, bet maitinti nenustojau. Kad ir kaip ziauriai skaudedavo, vis tiek duodavau kruti. Na ir ka iki siol maitinu savo lelyte.
Tiesiog, tai stoka pirmiausiai noro, o po to informacijos.
O del ligu nepersidavimo per piena Meina teisi. As net turejau bakterine infekcija ir mano mazoji skeikut sveikutele.
Anema
nepulkit ant manes.per asaras ir as maitinau,bet...nematau dideles tragedijos,kad nemaitinu savo pienu,mes uzaugom ant visokiu klijuku ir nieko,gyvi vaikstom ir protingi.
mano buvo ir violetiniai,ir supuliave ir kraujas matesi.o,kad neuzsikrecia valgydami nezinojau,man sake,jei turi temperaturos,nereiketu maitint,o ligoninej niekas nepamoke,gaila per velai prisiskaiciau kaip reikia maitinti,buvau susiuta ir buvo labai nepatogu judeti...
Fatimaallaa
QUOTE(Anema @ 2009 09 19, 09:36)
nepulkit ant manes.per asaras ir as maitinau,bet...nematau dideles tragedijos,kad nemaitinu savo pienu,mes uzaugom ant visokiu klijuku ir nieko,gyvi vaikstom ir protingi.
mano buvo ir violetiniai,ir supuliave ir kraujas matesi.o,kad neuzsikrecia valgydami nezinojau,man sake,jei turi temperaturos,nereiketu maitint,o ligoninej niekas nepamoke,gaila per velai prisiskaiciau kaip reikia maitinti,buvau susiuta ir buvo labai nepatogu judeti...
*

atsiprasau, jeigu tau pasirode, kad puolu tave del to, kad nemaitinai. as pati nematau tame jokios tragedijos. tiesiog mano nuomone yra tokia, naturaliai ismaitinti gali beveik kiekviena moteris, aisku yra isimciu, bet ju procentaliai labai mazai, bet ne kiekviena moteris nori vargti ir renkasi lengvesni kelia - dirbtini maitinima. zinai, tereikia tureti dideli dideli nora tai daryti. as pagimdziau svetimoje salyje, vyras buvo komadiruoteje, as nei kalbos mokejau, nei pazistami aplinkui buvo, kad man padetu. man buvo apliktas CP ir nuo pat pirmos dienos vaiku rupinausi tik as viena. nei ko paklaust, nei kur kreiptis pagalbos.
nemanyk, kad tave kazkas uzsipuola, ar nori pasmerkti, ne tu pirma tokia nei tu paskutine. daugybe moteru renkasi misinukus ir niekas nesako, kad cia pasaulio pabaiga ir tragedija. tiesiog jeigu nori maitinti pati reikia ideti begales pastangu ir jegu tam, o ne kiekviena tam turi valios. ir tiek
AiNi
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 19, 09:20)
Gydziausi spenelius, bet maitinti nenustojau. Kad ir kaip ziauriai skaudedavo, vis tiek duodavau kruti. Na ir ka iki siol maitinu savo lelyte.
*

šaunuolė drinks_cheers.gif

man tai kažkaip nuo pat pradžių nebuvo jokių bėdų dėl spenelių, bet įsivaizduoju kaip sunku maitinti per skausmus unsure.gif

QUOTE(Anema @ 2009 09 19, 10:36)
*

Kiekviena mamytė nori savo vaikui visko kuo geriausio, bet ne visada išeina. Viskas tvarkoj 4u.gif
Anema
na tiesiog,kol sugijo maniau,kad visai man dingo tas pienas,daznai sergu,reikia gert vaistus,taigi...
Fatimaallaa
QUOTE(Anema @ 2009 09 19, 17:38)
na tiesiog,kol sugijo maniau,kad visai man dingo tas pienas,daznai sergu,reikia gert vaistus,taigi...
*

tai niekas taves ir nesmerkia uz tai 4u.gif . tau taip atrode geriau. juk kiekviena mama linki savo vaikuciui tik pacio geriausio.
asarele;)
jei truksta MP ir vaikutis alkanas,tai zinoma normalu
nerata
Sveikutes smile.gif . Pasipasakosiu ir as smile.gif Kai gime mano angeliukas pirmaja para pramiegojo, kad ir kaip as ji zadinau, niekas nepadejo, nei sesutes nesugebejo jo prikelt smile.gif , taigi jis visai nezindo papulio, gal delto ir uzsivelino ta pienuko gamyba pas mane, nes pienukas atsirado tik penkta para. Is pradziu lyg ir viskas buvo gerai, tik jis valgydavo kokia valanda, o paskui uzmigdavo kokiai valandai, nuo antros sav. viskas pasikeite, jis kabejo ant papo po dvi, keturias val., pasnausdavo pusvalandi ir vel ziopcioja rekia, ir vel viskas ispradziu, vel dvi-keturios val. doh.gif , nuo tokio maitinimo ziauriai skaudejo spenelius, bet as vistiek maitinau, nors ir per asaras.. Bet kai po men mano angeliuka pasvere ir paaiskejo, kad jis tik 150gr. priaugo.... as vos nenugriuvau doh.gif , daktare pareiske, kad mano vaikas yra nusibadaves, kad jam truksta maisto... As ir buvau pries misinukus, prisiskaiciau SM kad tai nuodas, bet kad nebuvo kitos iseities.. Ir ka jus manot, per ta men kur damaitinu jis priaugo 2,2 kg!!!! thumbup.gif thumbup.gif Ir nematau cia nieko blogo, jei truksta MP, duoti vaikui misunuko, ne kiekviena turi daug pienelio verysad.gif , as viska isbandziau, bet jo taip ir nepadaugejo.. Taigi, mamytes , kurios neturi daug pienelio nenusiminkit, mes viska darom, kad tik musu vaikuciai uzaugtu.... smile.gif smile.gif smile.gif
ARGOS
Pasisakysiu ir as sia tema, nes tai buvo man labai aktualu.
Budama nestuke.gif labai daug domejausi maitinimo pozomis ir kitais dalykeliais susijusiais su MP. Labai troskau maitinti pati. Gime nuostabus sunelis 09 07 18. Pirmos dienos ligonineje buvo puikios, mazius miegojo, MP uzteko. Taciau gryzus namo viskas apsiverte aukstyn kojom doh.gif . Vaikas jei ne valge ir nemiegojo visa laika reke blink.gif is proto ejom su vyru, nezinojom kas daros verysad.gif . Galiausiai pamatem kad vaikas neprivalgo, niekaip nebejo jam istraukt is kruties, draskydavosi ir susinervines visau nebeimdavo. kadangi labai norejau pati maitint, isigijau pientrauki, emiau nusitraukinet piena, taciau jo neuzteko, nes vaikas valgydavo daznai ir nusitraukinet daznai nebuvo ko. Kad padidint MP kieki vis kisdavau kruti, jog zyzdamas suskatintu, deja......
Del didelio nuovargio ir asaru eme mazet pienelis, todel emem primaitint misinuku. Vaikas jau aprimdavo.bet po keliu dienu jo eme kauptis daugiau galejau dienomis pasirupint siek tiek i prieki. bet vistiek neuztekdavo, todel nakti duodavom misinuka. Viskas kaip ir susitvarke. Labai nenorejau as to misinio, bet nebuvo kitos iseities. Taciau anksti emem dziaugtis, jog kiek ilgiau galim pamiegot, jog vaikas privalgo. Prasidejo pilvelio bedos doh.gif , klykdavo vaikas nesavu balsu, maniau depresija susirgsiu nuo jo verkimu ir nesibaigiancio supavimo, kuris visai jo neramino. Lasiukai nuo pilvo nepadejo, isbandem daug rusiu, siuntemes net is LT, girdem gerasias bakterijas doh.gif . deja verysad.gif viskas buvo taip pat. Bet pasitarus su vyresnio amziaus drauges mama, nutariau maitinti tik misinuku, nes maisant ir kankino pilvuko diegliai verysad.gif .Ji sako juk maziuko skrandukas dar mazas, jautrus, tad maisant jis ir streikuoja, kaupiasi dujos pilvuke.
Zinoma biski dar vargom kol radom tinkama misinuka. Bet radus ta vieninteli eme taisytis situacija.
Dabar mums jau 2.5 men. ir diegliukus turim laaabai retai, arba silpnus, jog nesukelia maziui skausmu. Ir jau arteja tas amzius kad ju visai nebeturesim thumbup.gif

Va koki romana suskeliau ax.gif
nerata
Geras lionita, musu berniukai skiriasi vos viena diena, o ir istorijos panasios smile.gif , dziugu, kad ir jus radot iseiti, ko tik nepadarysi, kad tik maziukui butu geriau smile.gif , aciu dievui musu jokie baisus pilvuko diegliai nekankina, paskauda pilveli, bet uztenka lasiuku smile.gif . Sekmes jums, aukit dideli 4u.gif
ARGOS
QUOTE(nerata @ 2009 10 01, 17:57)
Geras lionita, musu berniukai skiriasi vos viena diena, o ir istorijos panasios smile.gif , dziugu, kad ir jus radot iseiti, ko tik nepadarysi, kad tik maziukui butu geriau smile.gif , aciu dievui musu jokie baisus pilvuko diegliai nekankina, paskauda pilveli, bet uztenka lasiuku smile.gif . Sekmes jums, aukit dideli  4u.gif
*

Dekui Nerata jums taip pat 4u.gif 4u.gif 4u.gif . Ir tikrai nesijauciu bloga mama jog nemaitinau pati, paprasciausiai norejosi vaikui tik gero ax.gif .
Ramiu jums nakteliu, daug sypsenu ir aukt sveikiems mirksiukas.gif
nerata
QUOTE(lionita @ 2009 10 03, 00:28)
Dekui Nerata jums taip pat  4u.gif  4u.gif  4u.gif . Ir tikrai nesijauciu bloga mama jog nemaitinau pati, paprasciausiai norejosi vaikui tik gero ax.gif .
Ramiu jums nakteliu, daug sypsenu ir aukt sveikiems  mirksiukas.gif
*

Aciu uz grazius palinkejimus, jums taip pat visko ko geriausio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O-RE-AR
Mes matinames taip....tik ligoninej kankinomes abi,nes primaitint nedave,pienuko nebuvo,kad uztektu,tai mergyte ir prakabojo ant papuliu,o ten nieko neradus spiegdavo.O vos tik grizom namo,nusipirkom misinuko ir damaitindavau visada,jei trukdavo papuliuose.Zinoma,paskui jo padaugejo pas mane,bet tiek tikrai negalejau laukt.O dabar dar sekmingai valgo vakarais ir naktim mamos pienuka mirksiukas.gif
Tindirindiriuška
Manau kad nieko blogo damaitint, kol kas paciai uztenka savojo pienelio tikiuosi ir toliau uzteks, bet mes priaugom tik 500 g per menesi, nzn jei ir kita menesi tiek tebus tai sakyciau gal mazoka doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.