Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar galima 2mėn kūdikiui duot mišinuką ir MP?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
robertutee19
sveikos,nebesuprantu kas man darosi,iki siol MP bet jau vis asavaite tik kas antra diena turiu pienuko. verysad.gif ar galima maziukui duot misinuko ir savo pienuko?

user posted image
Liusii
QUOTE(robertutee19 @ 2008 06 08, 20:11)
sveikos,nebesuprantu kas man darosi,iki siol MP bet jau vis asavaite tik kas antra diena turiu pienuko.  verysad.gif  ar galima maziukui duot misinuko ir savo pienuko?
user posted image
*

zinoma kad galima mirksiukas.gif as duodu ir tikrai zinau, nes gydytojai leido
pipito
Manau, geriausia kiekvieną kartą (net jeigu atrodo, kad MP nėra) iš pradžių pasiūlyti leliukui krūtį ir tik po to, jeigu neprivalgė, duoti mišinuko. Taip bent jau nemažės MP, o gal netgi pradės daugiau gamintis g.gif
mylimuke
pipito drinks_cheers.gif
jjurgius
QUOTE(pipito @ 2008 06 08, 22:47)
Manau, geriausia kiekvieną kartą (net jeigu atrodo, kad MP nėra) iš pradžių pasiūlyti leliukui krūtį ir tik po to, jeigu neprivalgė, duoti mišinuko. Taip bent jau nemažės MP, o gal netgi pradės daugiau gamintis  g.gif
*

Aš kaip tik taip ir dariau, bet po kurio laiko pienelis vis tiek dingo verysad.gif ir viską išbandžiau bet... labai gaila kai negali pati savo mažylio maitinti verysad.gif
D.JURGITA
QUOTE(pipito @ 2008 06 08, 23:47)
Manau, geriausia kiekvieną kartą (net jeigu atrodo, kad MP nėra) iš pradžių pasiūlyti leliukui krūtį ir tik po to, jeigu neprivalgė, duoti mišinuko. Taip bent jau nemažės MP, o gal netgi pradės daugiau gamintis  g.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Elinga_27
QUOTE(jjurgius @ 2008 06 09, 09:04)
Aš kaip tik taip ir dariau, bet po kurio laiko pienelis vis tiek dingo  verysad.gif ir viską išbandžiau bet... labai gaila kai negali pati savo mažylio maitinti  verysad.gif
*

Labutis, tikrai nepregyvenk, viskas bus gerai, maitink kiek gali savo pienuku ir primaitink mišinuku. Nieko nepadarysi, svarbu maitink tiek kiek gali pati. 4u.gif
voras34
man tai kazkaip labai svarbu atrode maitinti savo pienuku, tai as kiekviena karta pamaitinusi nutraukinejau likuti, 3-ia menesi jau maitinau tik savo pienuku...ir pramatinau daugiau nei metus laiko, nezinau ar kitoms tai pades, man padejo...
Jaunutia
o jus primaitindamos misinukais naudojat buteliukais su sioskiuku?
*Lyra*
pipito drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
smelita
QUOTE(Jaunutia @ 2008 06 24, 12:53)
o jus primaitindamos misinukais naudojat buteliukais su sioskiuku?
*

o kaip kitaip.zinoma.as primaitinejau nuo 2savaiciu.nusivyliau zindymu.vaikas kankinosi.neusteko mp
Beautiful Life
*

Bandziau as taip daryti, bet nesigavo schmoll.gif , kadangi primaitindavau is buteliuko, tai po savaites mazyle atsisake imti kruti, cype ir reke,skandalus keldavo - ohohoho kokius doh.gif . Tada nusitraukdavau pienuka ir is pradziu sumaitindavau savo, o paskui duodavau misinuko, bet ir is to nieko nesigavo schmoll.gif , man kiekviena diena vis mazedavo pieno. Dabar is vis nebeturiu verysad.gif Dabar valgom tik misinuka
robertutee19
Bandziau as taip daryti, bet nesigavo schmoll.gif , kadangi primaitindavau is buteliuko, tai po savaites mazyle atsisake imti kruti, cype ir reke,skandalus keldavo - ohohoho kokius doh.gif . Tada nusitraukdavau pienuka ir is pradziu sumaitindavau savo, o paskui duodavau misinuko, bet ir is to nieko nesigavo schmoll.gif , man kiekviena diena vis mazedavo pieno. Dabar is vis nebeturiu verysad.gif Dabar valgom tik misinuka

--------------------
user posted image

man ir tas pats buvo,ir as jau nebeturiu pienuko verysad.gif koki misinuka duodat?ar nepucia pilvuko?

user posted image
Liusii
nu misinukas turi tikti todel vieni vaikai valgo vienus kiti kitus, mes isbandeme daug dabar apsistojome ties Aptamil, neblogas mums buvo ir Hipp tik kazkodel gal pabodo ir nebenorejo gerti, labiausiai netiko Nan nes atpylinejo gausiai, o nuo Similac kakiukas juodai zalias pasidare ir putojo jis baisiai g.gif schmoll.gif
viduciux
QUOTE(robertutee19 @ 2008 06 25, 14:42)
man ir tas pats buvo,ir as jau nebeturiu pienuko verysad.gif koki misinuka duodat?ar nepucia pilvuko?
*

As MP maitinau iki beveik 4men, paskiau pastebejau, kad maziukas valgyti praso vos ne kas valanda, tai viena maitinima duodavau misinuko, kad man pienuko prisigamintu, kita maitindavau is papulio ir jei dar noredavo, duodavau misinuko. Dabar kiekviena maitinima gauna papuli ir misinuko (isskyrus naktini maitinima, nes uztenka MP).
Duodu Aptamil 1, gal kad su pilvuku pries tai neturejom problemu ir misinuka atitaikem is pirmo karto. Na, buvo kelias dienas kakuti dare skysciau ir viena diena nekakojo, bet nepuoliau keisti misinuko, nes sako, kad priprastu prie jo reikia poros savaiciu.
drugelisxxx
Aš savo mažių pradėjau primaitinti nuo dviejų savaičių, atrodė, kad pienuko turiu, bet mano vyrutis valgydavo kas valandą dieną naktį ir vis alkanas būdavo, nusikankinom abu, tada sesutė pasiūlė duoti mišinuko. Iš pradžių pamaitinti krūtimi, o po to, jei dar alkanas, duoti mišinuko. Ir ką gi, mano vyrutis pagaliau buvo sotus ir naktį išmiegodavo net keturias valandas, taigi, labai svarbu kuo ilgiau išsaugoti MP, bet dar svarbiau, kad vaikutis būtų sotus mirksiukas.gif
Skoria
As kakur nuo 2 men pradejau vaika primaitinti misinuku ir iki siuol taip darau, nematau cia nieko blogo, svarbiausia kad vaikas sotus ir patenkintas 4u.gif
EDITUKA2004
na jai taip tau neramu tai pasiklausk pas savo daktare biggrin.gif
delfiniux
Pas mus MP labai daug,bet liesas.Todėl ji valgo kas valandą.Pritraukia daug to pienelio po to daug išpila.Nusprendžiau duoti mišinukų o MP tik po maitinimų atsigerti.
Raselelyte
QUOTE(delfiniux @ 2009 07 15, 13:28)
Pas mus MP labai daug,bet liesas.Todėl ji valgo kas valandą.Pritraukia daug to pienelio po to daug išpila.Nusprendžiau duoti mišinukų o MP tik po maitinimų atsigerti.
*

g.gif nesuprantu kazkaip, MP per liesas??? o tai kiek tavo leliui dabar? kas valanda kad valgo, tai nereiskia kad liesas MP.... schmoll.gif manau klaida darai kad duodi misinukus, jeigu pas tave pilna MP....
Papildyta:
QUOTE(Raselelyte @ 2009 07 15, 13:46)
g.gif  nesuprantu kazkaip, MP per liesas??? o tai kiek tavo leliui dabar? kas valanda kad valgo, tai nereiskia kad liesas MP.... schmoll.gif manau klaida darai kad duodi misinukus, jeigu pas tave pilna MP....
*

MP negali buti liesas, jis toks kokio reikia mazyliui...o jei tavo kleckui 2 menesiai, tai cia visiskai normalu kad kas valanda valgo, maniske isvis budavo kas 45 min prasydavo valgyti, duodavau kruti, kada tik ji uzsimanydavo....ir iki siol sekmingai maitinu....
klara.
QUOTE(delfiniux @ 2009 07 15, 13:28)
*

Va cia tai nietiesa, del liesumo.Pirmiausia, MP lengvai virskinamas, todel sotumo jausmas trunka neilgai. Antra, vaikeliui reikia artumo jausmo, komntakto. Trecia, geriausia tokiu atveju pratempti bent 1,5 val tarp maitinimu. Nes leliukas jau turi iproti.

Jei jau prasidejai su misiniais, tai gali atsisveikinti su MP. Misiniu ciulpiant nereikia tiek pastangu, kiek MP issciulpti, o MP naturaliai dings. Ar tai geriausia kudikiui?

Nesuprantu sakanciu, kad ne tiek svarbu MP maitinti, kiek kad vaikas butu sotus (vadinasi, misiniais). Augindama 2.gif suvokiau, kas darosi mamoms. Jos, pasirodo, tiesiog nesivaregina aiskintis, ko kudikis niurzga. Uzkisa misiniu, ir jis aptinges miega. O va MP maitinant svarbu atspeti - gal leliukas slapias, o gal jam per karsta, o gal nuobodu, o gal soniuka nugulejo, o gal pavarges ir negali uzmigti.

Netikiu pasakomis, kad truksta pieno. Viskas daug paprasciau: truksta kantrybes.
PŪKITAS
Is savo patirties galiu pasakyti, kad ir MP maitinau ir misiniu, nes buvo pradejes pienukas dingineti ir teo mazyli primaitinti, paskui pienas atsistate ir maitinau tik krutimi. Nei jis prie buteliuko priprato, nei isteriju kele, kaip tik ramesnis budavo kai po MP gaudavo misinio ir budavo sotus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(claudija @ 2009 07 15, 22:50)
Netikiu pasakomis, kad truksta pieno. Viskas daug paprasciau: truksta kantrybes.
*

Labai tikiuosi, kad tau nenutiks taip kaip man ir neteks vaiko damaitinti misineliu, nes pieno truksta, nebent tau normalu kai vaikas kas valanda drasko kruti (jos kabo tuscios ir net nesikaupia pienas nors ir visa diena gali vaiko nemaitint) negaudamas pieno. Labai atsiprasau bet uzverda kraujas kai taip ima sneket, koks cia gali buti kantrybes trukumas g.gif Susinervinau...As vos ne depresija susirgau kai man susirgus menesimen visai pienas dingo per 4 dienas, o as kaip durne save grauziau, kad vaiko negaliu maitinti ir dar kelias dienas jam tuscia kruty duodsvau tasyt...gerai, kad tau pieno uzteko ir galejai pilnai maitinti, o kitu krutyse nera tiek pieno lliauku, kad galetu pienelio pakankamai prigaminti.
delfiniux
[quote=Raselelyte,2009 07 15, 13:49]
g.gif nesuprantu kazkaip, MP per liesas??? o tai kiek tavo leliui dabar? kas valanda kad valgo, tai nereiskia kad liesas MP.... schmoll.gif manau klaida darai kad duodi misinukus, jeigu pas tave pilna MP....
Papildyta:

Mums trys savaitėlės.Pabandžiau nusitraukti truputuką pieno ir pažiūrėti.Pienas melsvos spalvos.Kaip gali kūdikis privalgyti?Aš kantrybės turiu ir net nemanau nutraukti.Taip gyvenam jau kelios dienos pienelio nemažėja.Ji puikiai supranta kada duodi buteliuką ir kada papulį.Labai gražiai traukia abu be jokių isterijų.
vetruze
as nesuprantu kam tas ir tas?tikrai manau MPuztenka,nebent gydytoja rekomenduotu,nes priauginetu blogai ar pan
SaM*PauLi
QUOTE(vetruze @ 2009 07 16, 11:19)
as nesuprantu kam tas ir tas?tikrai manau MPuztenka,nebent gydytoja rekomenduotu,nes priauginetu blogai ar pan
*

Tai matyt tau uzteko pilnai pienuko, maniske gime CP pagalba tai is pat pradziu su pienuku buvo sunku, dabar jau lyg gereja bet primaiint beveik kiekviena karta tenka, bet kartais jau is vis nebereik misinuko tik miega trumpiau, bet kita kart jau tikrai reik primaitint misinuku, nes nori dar valgyt..tikiuosi pienukopadauges laikui begant ir nebereiks misinuku wub.gif
Raselelyte
[quote=delfiniux,2009 07 16, 10:08]
[quote=Raselelyte,2009 07 15, 13:49]
Papildyta:

Mums trys savaitėlės.Pabandžiau nusitraukti truputuką pieno ir pažiūrėti.Pienas melsvos spalvos.Kaip gali kūdikis privalgyti?Aš kantrybės turiu ir net nemanau nutraukti.Taip gyvenam jau kelios dienos pienelio nemažėja.Ji puikiai supranta kada duodi buteliuką ir kada papulį.Labai gražiai traukia abu be jokių isterijų.
*

[/quote]
tai pradzioje pienukas ir yra melsvos splavos, viskas okei pas tave!!! mirksiukas.gif svarbiausia kad yra pienuko ir maitink toliau!!!!! sekmes jums 4u.gif 4u.gif
klara.
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 07 16, 00:03)
Is savo patirties galiu pasakyti, kad ir MP maitinau ir misiniu, nes buvo pradejes pienukas dingineti ir teo mazyli primaitinti, paskui pienas atsistate ir maitinau tik krutimi. Nei jis prie buteliuko priprato, nei isteriju kele, kaip tik ramesnis budavo kai po MP gaudavo misinio ir budavo sotus  smile.gif
Papildyta:
Labai tikiuosi, kad tau nenutiks taip kaip man ir neteks vaiko damaitinti misineliu, nes pieno truksta, nebent tau normalu kai vaikas kas valanda drasko kruti (jos kabo tuscios ir net nesikaupia pienas nors ir visa diena gali vaiko nemaitint) negaudamas pieno. Labai atsiprasau bet uzverda kraujas kai taip ima sneket, koks cia gali buti kantrybes trukumas  g.gif  Susinervinau...As vos ne depresija susirgau kai man susirgus menesimen visai pienas dingo per 4 dienas, o as kaip durne save grauziau, kad vaiko negaliu maitinti ir dar kelias dienas jam tuscia kruty duodsvau tasyt...gerai, kad tau pieno uzteko ir galejai pilnai maitinti, o kitu krutyse nera tiek pieno lliauku, kad galetu pienelio pakankamai prigaminti.
*

As abu savo vaikelius MP maitinau ilgiau nei po 2 metus.
O maitinimas pagal poreiki - kiekvienos apsisprendimo reikalas. Pirmagimi maitinau pagal poreiki - jis kabejo ant krutines, kaip rasai, visa buvau isciulpta, pamelusi, bet ne nesove i galva primaitinti. Vaikelio svoris normaliai augo, o neramus jis buvo baisingai iki beveik metuku.
Antraji maitinau laikydamasi taisykles srengtis duoti ne dazniau nei kas 1,5 valandos. Tas pats ir su treciaja.
O pienas man buvo dinges - tiesiog bunant pas MB sveciuose, netiketai mire jo motina. Kol visi ruosesi laidotuvems, mane su leliuku isgrudo pas kaimynus, i ju negyvenama buta su tusciu saldytuvu ir tusciom spintom.. Isejau kaip stoviu, tik pampersu prigriebiau. Lauke spaude beveik -20 saltukas, rubeliu nebuvau paemus, o vaikas jaute susnervinima ir miegojo tik man ant ranku. Per visa para nenutaikiau progos ji palikt ir nubegt bent maisto prigriebti. Telefono ten nebuvo, tais laikais ir apie mobil;iakus niekas nezinojo. Va taip ant vandens gyvenant ir pienas dingo. Sekancia diena parveze mane namo (i kita miesta), dienele pagulejom prie papo ir pienas atsistate.
PŪKITAS
QUOTE(Linutete @ 2009 07 16, 10:23)
Tai matyt tau uzteko pilnai pienuko, maniske gime CP pagalba tai is pat pradziu su pienuku buvo sunku, dabar jau lyg gereja bet primaiint beveik kiekviena karta tenka, bet kartais jau is vis nebereik misinuko tik miega trumpiau, bet kita kart jau tikrai reik primaitint misinuku, nes nori dar valgyt..tikiuosi pienukopadauges laikui begant ir nebereiks misinuku wub.gif
*

Pas mus irgi CP, nenuleisk ranku r duok kuo dazniau, pas mane irgi buvo apmazeje, ir teko primaitinti, o paskui pinai atsistate thumbup.gif
AudrikeB
Mano maze valgo 7 kartus per para, 6 kartus duodu savo vieno, 1 karta misinuko (Aptamil). Piena nusitraukineju, nes ji pas mane gime mazyte ir nesugebejo pienuko is kruties istraukt, tai svoris nukrito per savaite zemiau kritines ribos, buvau priversta, nors ir skaudama sirdimi, duoti buteliuka, kad tik svoris pradetu augti. Zinoma, po to jau i kruti ziuret nebenorejo...verysad.gif Bet kol kas va jau antras menuo stengiuos savo "melzti" rolleyes.gif , kad tik savo pienuku maitinti. Bet jo vis tiek kazkaip vienam maitinimui pritruksta. Aisku, visa tai darau tik su gydytojo patarimais.
SaM*PauLi
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 07 16, 13:13)
Pas mus irgi CP, nenuleisk ranku r duok kuo dazniau, pas mane irgi buvo apmazeje, ir teko primaitinti, o paskui pinai atsistate  thumbup.gif
*

Tai kad ji pas mane toookia tinginiuke kad neina pazadint jos ir tai zadinu kas 4 val kazkur doh.gif tai dazniau kaip ir neiseina ikist papo i burna, bet paskui ilgai kabo sau rami wub.gif tai ranku nuleist nezadu, stengsiuos kiek imanoma daugiau maitint, tai gal ir nuo didelio noro viskas susinormalizuos mirksiukas.gif
delfiniux
QUOTE(AudrikeB @ 2009 07 16, 12:24)
Mano maze valgo 7 kartus per para, 6 kartus duodu savo vieno, 1 karta misinuko (Aptamil). Piena nusitraukineju, nes ji pas mane gime mazyte ir nesugebejo pienuko is kruties istraukt, tai svoris nukrito per savaite zemiau kritines ribos, buvau priversta, nors ir skaudama sirdimi, duoti buteliuka, kad tik svoris pradetu augti. Zinoma, po to jau i kruti ziuret nebenorejo...verysad.gif Bet kol kas va jau antras menuo stengiuos savo "melzti"  rolleyes.gif , kad tik savo pienuku maitinti. Bet jo vis tiek kazkaip vienam maitinimui pritruksta. Aisku, visa tai darau tik su gydytojo patarimais.
*

Taip viena mamytė vos vaikelio nenumarino.Nesugebėjo pats pritraukti pienelio,bet neverkdavo.Miegodavo ir miegodavo.Patraukia jai atrodo,kad pavalgo.Pienas bėgdavo per lūpyčių kraštelius.Pasirodo skrandukas buvo jau susitraukęs.Gydytoja sakė būtų migęs ir užmigęs visiems laikams jei nebūtų pastebėję.O mama kaip kiekvieną dieną matė savo kūdikį tai ir net neįtarė,kad svoris krenta.
Raselelyte
QUOTE(delfiniux @ 2009 07 16, 13:46)
Taip viena mamytė vos vaikelio nenumarino.Nesugebėjo pats pritraukti pienelio,bet neverkdavo.Miegodavo ir miegodavo.Patraukia jai atrodo,kad pavalgo.Pienas bėgdavo per lūpyčių kraštelius.Pasirodo skrandukas buvo jau susitraukęs.Gydytoja sakė būtų migęs ir užmigęs visiems laikams jei nebūtų pastebėję.O mama kaip kiekvieną dieną matė savo kūdikį tai ir net neįtarė,kad svoris krenta.
*

siaubas doh.gif
KRIAUKLELE
Kadangi mano mergaite buvo labai valgi, tai mano pienuko nepakakdavo jau pirmomis dienomis, tai buvo papildomai primaitinama misinuku . Pradziai daugiau, po to maziau, kol dvieju menesiu pas mane visiskai dingo pienelis. Tai tada visiskai perejome ant misinuko.
vikusedo
*

lotuliukas.gif
Jeliukas
Man gyd praktiskai iskarto liepe primaitinti su misinuku plius MP, kadangi pieno mano buvo nedaug, svoris lietai augdavo ax.gif
Axxa
Mano sūnelis per pirmą mėn. maitinamas MP priaugo tik 300 g (bet man labai skaidėdavo maitinant, tai gal ir mano kaltė, kad mažiau duodavau, šiaip pagal valandas tai būdavo kas 2-4 val., bet jis labai verkdavao, tai gal dažniau norėdavo), antrą mėn. liepė primaitint mišinuku, bet jo duodavau labai nedaug ir tik po maitinimo, t.y. po 60 ml 2 ar 3 k. per dieną ir jis per antrą mėn. priaugo 1,2 kg, o trečią mėn. jau nebedaviau mišinuko, bet maitinu bet kada, kai tik jis nori, be to, pasidarė labai ramus palyginti su pirmu mėn., gerai miega, taigi manau, kad pienelio tikrai pakanka, bet va šį trečią mėn. priaugo vėl tik 300 g. Tai net nžn kaip čia vertinti, gal vaiko genai tokie, abu su vyru esame kūdi smile.gif
klara.
QUOTE(Axxa @ 2009 07 16, 16:48)
Mano sūnelis per pirmą mėn. maitinamas MP priaugo tik 300 g (bet man labai skaidėdavo maitinant, tai gal ir mano kaltė, kad mažiau duodavau, šiaip pagal valandas tai būdavo kas 2-4 val., bet jis labai verkdavao, tai gal dažniau norėdavo), antrą mėn. liepė primaitint mišinuku, bet jo duodavau labai nedaug ir tik po maitinimo, t.y. po 60 ml 2 ar 3 k. per dieną ir jis per antrą mėn. priaugo 1,2 kg, o trečią mėn. jau nebedaviau mišinuko, bet maitinu bet kada, kai tik jis nori, be to, pasidarė labai ramus palyginti su pirmu mėn., gerai miega, taigi manau, kad pienelio tikrai pakanka, bet va šį trečią mėn. priaugo vėl tik 300 g. Tai net nžn kaip čia vertinti, gal vaiko genai tokie, abu su vyru esame kūdi smile.gif
*

Mazuliai nebutinai labai tolygiai priaugineja.
Beje, maitindama nesugalvok dietu laikytis ir nepamirsk, kad maitinanciajai reikia bent poros simtu kaloriju daugiau suvartoti 4u.gif
wanila
Man jau po pirmojo mėnesio teko primaitinti mažylį, nes dėl jo buvimo inkubatoriuje reikėjo nusitraukti MP ir jo kuo toliau tuo labiau mažėjo, kol galų gale atsikankinau su daktarių man skirtom košės ir vandens dietomis ir nepripratinus prie žindymo, jis visai baigėsi....
cioliuke
as gal 4-5dieneles maitinau tik MP, bet po to pienas mazejo, mazylis tapo irzlus, nes nedavalgydavo. taigi pamaitinus MP duodavau dar ir misinelio, ir verkimai baikesi. po to pienukas is vis baigesi verysad.gif , todel daviau tik misineli. augam kaip ant meliu dabar 3 men o mes sveriam 7kg040g, taigi misinelis irgi yra geras maistelis mano mazyliui.
manau kad gali tikrai duoti misinelio, nes alkana mazyli tikrai nemanau kad laikysi g.gif
InesaP
as taip pat duodu ir MP ir misinuka. nors cia kala y galva kaikurios mamos ir daktare - maitink ir viskas, kiekviena mam turi tureti pieno ir tt.. svarbiausia nusiteikti ir nneduoti misinuko, nes misinukas blogai, ir seip po tokio spaudimo jautiesi bloga mama, nes neturi pakankamai pieno, pradedi stresuot ir jauciu dar blogiau. nors as geriu ir laktacija skatinancias arbatas.. bet nera to pieno tiek, kad leliukui pakaktu, tad stengiuos dabar nekreipt demesio y tas kurios vos ne kaltina kad primaitinu misinuku schmoll.gif

oj... biski issipleciau...
Laurisimo
mano dukrelei dar tik 1 mėnuo, o jau jaučiu, kad pradėjo pieno mažėti ir nebeprivalgo jinai, tai aš dabar jau nors kartą per dieną duodu mišinuką, o tai jinai man verkia visą laiką, valgyti nori verysad.gif
Elemire
QUOTE(InesaP @ 2009 07 18, 21:56)
as taip pat duodu ir MP ir misinuka. nors cia kala y galva kaikurios mamos ir daktare - maitink ir viskas, kiekviena mam turi tureti pieno ir tt.. svarbiausia nusiteikti ir nneduoti misinuko, nes misinukas blogai, ir seip po tokio spaudimo jautiesi bloga mama, nes neturi pakankamai pieno, pradedi stresuot ir jauciu dar blogiau.

Nesąmonių nesąmonė su tuom "kiekviena mama turi pakankamai pieno". Man pavyzdžiui to pieno buvo, bet augant vaiko poreikiams kiekis nedidėjo, o dažnai maitinant tai taip ir varvėdavo po lašą. Oi atseit "cluster feeding" ir pan. išmonės - nė velnio, su pienu reikalai pradėjo gerėt kai pasiskaičiau seną tarybinę knygą ir pradėjau maitint griežtai kas 4 val. arba savo pienu, o jei trūksta, plius mišinuku. Dabar praktiškai valgom tik vieną mišinuko buteliuką per dieną ir tai daugiau tik dėl vitaminų, nes paprasčiau su pienu juos suduot.

Plius dėl to nusitraukinėjimo, man su pienu reikalai pasitaisė kai pradėjau rankom nusitraukinėt. g.gif Pientraukiu irgi būdavo atrodo pieno mažėja, vis mažiau pritraukiu, bet kažkaip pasižiūrėjau kad jeigu rankom paspaudžiu, geriau bėga, nes rankom tas spaudimas stipresnis nei pientraukiu, taip pradėjau rankom nutraukinėt ir pamažu atsirado daugiau to pieno. g.gif
seimynele :)
Mes po CP.Pienukas atsirado tik po 5d. Savo pienuku galiu maitint kokius 3-4 kartus per para jei dazniau tai jis po pusvalndzio vel nori valgyti o jam tai ne i nauda nes jis pamiegot normaliai net negali.Be to vaikutis gime nemazas ir valgo daug. tai as jam viena kart papuka kita kart misinuka taip ir sukames.Bet gal dar atsiras daugiau. 4u.gif
ciku_caku
QUOTE(InesaP @ 2009 07 18, 22:56)
as taip pat duodu ir MP ir misinuka. nors cia kala y galva kaikurios mamos ir daktare - maitink ir viskas, kiekviena mam turi tureti pieno ir tt.. svarbiausia nusiteikti ir nneduoti misinuko, nes misinukas blogai, ir seip po tokio spaudimo jautiesi bloga mama, nes neturi pakankamai pieno, pradedi stresuot ir jauciu dar blogiau. nors as geriu ir laktacija skatinancias arbatas.. bet nera to pieno tiek, kad leliukui pakaktu, tad stengiuos dabar nekreipt demesio y tas kurios vos ne kaltina kad primaitinu misinuku schmoll.gif

oj... biski issipleciau...
*

as nuo 2 sav primaitinu misineliu, bet bandysiu mazint misinuko kieki, gal kaip kai kurioms veliau pieno gamyba susiraguiuos ir nebereiks misinio... mao situacija atvirkscia, del per dazno maitinimo (1.5-2h) sesute liepe primaitint misinuku, nes tipo vaikas neprivalgo...tai db nusitraukineju, kad zinociau kiek MP yra, kartais duodu kruti ir dar misinuku primaitinu...siandien paskutiniam maitinimui neprireike misinio - nusitraukiau reikiama kieki thumbup.gif
JOKU
Sveikos,
as irgi nuo pat gimimo maitinu ir savo nutrauktu pienu ir misiniais. Pradzioje labai nugrauze spenelius, veliau valgydavo pastoviai beveik 2 val praguli prie papo, o po valandos vel nori. As taip negalejau matinti, nes yra dar du vaikai kuriems irgi valgyti reikia. Pradejau nusitraukineti ir maitini kas 3 val. Viskas susireguliavo. Misineliu matinau tik naktimis, norejau pailseti. Aisku pieno vis mazeja. Dabar jau jaunuoliui 4,5 men, mano pieno gauna tik viena karta.
Ievosius
user posted image
Anema
as nuo pirmos savaites duodu misinuka verysad.gif
pauksteee
Mamytes patarkit , kurios susidure su panasia problema. Nuo rugsejo prasideda man paskaitos, paskutiniai metai, tad praleidineti tikrai negaliu ir nenoriu. Dukryte priziures mano mama, bet kaip daryti del maitinimo? paklausiau snd savo gydytojos, tai tepasake, kad jei duosi misinuko, papo niekada nebejims. Ar tikrai jau taip? gydytoja tepatare veztis mama ir vaika i paskaitas, tegu jie sedi masinoj, per pertraukas ateisi sako ir pamaitinis. bet man cia visiska nesamone doh.gif .
pasimetus esu. sakiau bandysiu duot misinuka kol manes nebus, aisku ir savo dar nutrauksiu kiek pavyks, tikiuosi ims ir kruti.
sagute2
QUOTE(pauksteee @ 2009 08 10, 14:19)
Mamytes patarkit , kurios susidure su panasia problema. Nuo rugsejo prasideda man paskaitos, paskutiniai metai, tad praleidineti tikrai negaliu ir nenoriu. Dukryte priziures mano mama, bet kaip daryti del maitinimo? paklausiau snd savo gydytojos, tai tepasake, kad jei duosi misinuko, papo niekada nebejims. Ar tikrai jau taip? gydytoja tepatare veztis mama ir vaika i paskaitas, tegu jie sedi masinoj, per pertraukas ateisi sako ir pamaitinis. bet man cia visiska nesamone doh.gif .
pasimetus esu. sakiau bandysiu duot misinuka kol manes nebus, aisku ir savo dar nutrauksiu kiek pavyks, tikiuosi ims ir kruti.
*

Del to misinuko visaip buna, nuo vaiko priklauso. Vieni pripranta ir neima kruties, kiti viska ima. Geriau aisku paciai maitint pagal galimybes arba nusitraukt savo pieno. Tik pientrauki gera isigyk, kad pienas nemazetu, pav. "avent" ar "medela" su tokiu masazuokliu, tie panasiau traukia kaip vaikas, kiti tik speneli tampo, o laukelio nepajudina. O jei paskaitu turesi istisa diena ir kas gali leliu atvezt, tai tegul bet viena karta atveza.
Tik nestresuok, sekmes 4u.gif
pauksteee
QUOTE(sagute2 @ 2009 08 10, 15:34)
Del to misinuko visaip buna, nuo vaiko priklauso. Vieni pripranta ir neima kruties, kiti viska ima. Geriau aisku paciai maitint pagal galimybes arba nusitraukt savo pieno. Tik pientrauki gera isigyk, kad pienas nemazetu, pav. "avent" ar "medela" su tokiu masazuokliu, tie panasiau traukia kaip vaikas, kiti tik speneli tampo, o laukelio nepajudina. O jei paskaitu turesi istisa diena ir kas gali leliu atvezt, tai tegul bet viena karta atveza.
Tik nestresuok, sekmes  4u.gif
*

Bandysiu nusitraukt kiek pavyks. Na tikiuosi neatsisakys mano kruties:)

Tik, nznau net koki misinuka reikes pasirinkti? Koki rekomenduotumet? gydytoja net nepatare jokio, likau nesuprasta visiskai doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.