Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

Patarkit kaip pasidaryt skysta sokolada, nes man neiseina, susoka kazkaip iskart g.gif bandau sokoladinius kiausinius daryt, bet jei nepasidarysiu skysto sokolado nieko nebus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Marge @ 2008 03 22, 16:45)
Patarkit kaip pasidaryt skysta sokolada, nes man neiseina, susoka kazkaip iskart g.gif bandau sokoladinius kiausinius daryt, bet jei nepasidarysiu skysto sokolado nieko nebus doh.gif

o taiis ko tu ji darai ? as sokolado zinove ir dauk ka galiu tau patart nes 15 m prie jo dirbau
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 04 09, 22:20)



Aciu, jau padariau siaip ne taip doh.gif pas mane kazkas panasaus turetu gautis, kiausiniai jau saldytuve smile.gif tik galvoju, ar iki vakaro jie jau bus sustenge? As virtuvej naujoke, tai nelabai gaudausi kiek laiko laikyt reik g.gif blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 03 21, 20:37)
Mano keli didieji darbai Velykų šventės stalui nuveikti: padarytas tinginys ir pyragėliai, kaip bebūtų neįprasta- pagal šakočio receptą  blink.gif  biggrin.gif  Pavyko kuo pukiausiai  thumbup.gif  Nors buvo abejojančių šia galimybe  ax.gif 
user posted image


O kur galima būtų receptą surasti? ax.gif
Atsakyti
mano velykiniai atributai smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 03 22, 21:04)
mano velykiniai atributai  smile.gif


kaip grazu thumbup.gif

Papildyta:
o as kol kas turiu tik toki parsiuka:

user posted image

user posted image

ir dar bus, kaip sonatinos, vista (bet neturiu nuotraukos, nes dar liko pagrazinti)
Atsakyti
O kur galima būtų receptą surasti?

O gi tai pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj:
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)

6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių ir truputį kepimo miltelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. Iš pradžių išsikėlė gerai, bet nors palikau ataušti orkaitėje, kiek pakrito... Bet išliko vis vien geri, o jau koks skonis ir kvapas tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien kiaušinius dažiau tik natūraliais dažais, galiu pasidalinti patirtim lotuliukas.gif

QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Ochra tonai
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos.

Gražūs bigsmile.gif Bet kažkodėl nesiskiria nuo kiaušinių virtų geltonųjų svogūnų lukštuose lotuliukas.gif

QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Auksinė
Įdėkite 2-3 šaukštelį ciberžolės (kurkumos) į karštą vandenį arba pavirkite (jei norite intensyvesnės spalvos).

Nuostabūs ryškiai rgeltoni bigsmile.gif Net dažai taip gražiai ir tolygiai niekada nenudažydavo thumbup.gif

QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Rožinė
Pamirkykite kietai virtus kiaušinius spanguolių arba burokėlių sultyse.

Bandžiau burokėliuose, gavosi kažkokie neaiškiai rudi doh.gif

QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Mėlyna
Dvi susmulkintos galvos (16 puodelių) raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai balto acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.

Neblogi ax.gif Netolygiai kažkodėl nusidažė unsure.gif

QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Žalia
Į violetinės spalvos mišinį įdėkite šaukštelį sodos arba virkite kiaušinius su špinatais.

Špinatai nieko nenudažė schmoll.gif Tik vieno trūkusio kiaušinio baltymą laugh.gif
Violetinės neturėjau, tai sodos įdėjau į mėlyną spalvą, gavosi kažkas panašaus į žalią ax.gif

QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Smėlio (rusvai-gelsva)
4 suslėgti puodeliai geltonų svogūnų lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Spalvos intensyvumas priklauso nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko.

Gražiausi thumbup.gif

QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Ruda
Virkite kiaušinius 1 litre kavos.

Nebebandžiau, nes rudi gavosi burokėliuose lotuliukas.gif

Dar tiesa bandžiau dažyti koncentruotoj vaisinėj arbatoj, arbata raudona, o kiaušiniai tokio apsiniaukusio dangaus spalvos lotuliukas.gif
Atsakyti
su šventom mirksiukas.gif biški skiriasi nuo sonatinos, bet vistiek smagūs biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
reiks pabandyti,nes sakoti dievinu.O kaip skonis identiskas kaip sakocio?

Na, šakotį retai kada tenka valgyti ax.gif ... Ir šakočiai nebūna apelsinų skonio, bet šitų naminių kepinukų skonis tikrai kaip šaskočio- tirpsta burnoje tongue.gif thumbup.gif Juk pagal receptą šakočio mirksiukas.gif O kepinukus iki Velykų laikėm spintelėje, tai ko prireikus ir atidarius dureles vos galima buvo susilaikyti neparagavus- toks aromatas tongue.gif lotuliukas.gif

O kiaulaitė su paršiukais- nuostabi. Šauniai pasidarbuota thumbup.gif Tik gaila būtų tokį grožį valgyti unsure.gif Čia panašiai, kaip man labai gaila tų žvakučių- angeliukų, nykštukų, kiškučių- kaip juos galima deginti?! unsure.gif Nors, žinoma, čia kepta kiaulaitė, o juk žmonės kiaules valgo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 23 kovo 2008 - 19:38
QUOTE(Girasol @ 2008 03 23, 18:02)
su šventom  mirksiukas.gif biški skiriasi nuo sonatinos, bet vistiek smagūs  biggrin.gif

user posted image

user posted image

As taip pat dariau tuos zelinius kiausinius,tik niekur nedrisau nestis,nes labai negraziai nusilupo schmoll.gif kaip jums taip pavyksta graziai nulupti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 24, 13:06)
As taip pat dariau tuos zelinius kiausinius,tik niekur nedrisau nestis,nes labai negraziai nusilupo schmoll.gif kaip jums taip pavyksta graziai nulupti g.gif

Gal mažai želatinos dėjai į žele? ar žele nebuvo per minkšta, kai nulupai?
Atsakyti