Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Velykų vaišės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Sirana
QUOTE(ataka26 @ 2013 03 22, 14:40)
jai neperkepsit surio darant paploti viskas bus gerai smile.gif ir temperaturos daugiau 200 nedarykit, aisku farso nepadauginkit, iskirstykit vienodai, man dar nebuvo sudege smile.gif
*


Nu aciu Jums labai uz patarimus, reiks pabandyti, jeigu spesiu smile.gif
daliux78
QUOTE(Sirana @ 2013 03 22, 11:34)
Neatidaro nuorodos sad.gif -Atsiprašome, tačiau kategorija nerasta.
*


Sirana, cia gali pasiziureti visa eiga sito vyniotinio :

Vyniotinis

as dariau, patiko tiek karstas, tiek saltas 4u.gif
ataka26
Vakar vyniotini kepiau, i surio mase dejau krapu ir petrazoliu smile.gif o i farso nemazai morku smile.gif spalvingesnis gaunasi smile.gif esu kazkada i farza dejusi zirneliu ir neblogai atrodo biggrin.gif
daliux78
QUOTE(ataka26 @ 2013 03 23, 10:53)
Vakar vyniotini kepiau, i surio mase dejau krapu ir petrazoliu smile.gif o i farso nemazai morku smile.gif spalvingesnis gaunasi smile.gif esu kazkada i farza dejusi zirneliu ir neblogai atrodo  biggrin.gif
*


tikrai gera ideja drinks_cheers.gif reiks ir man prideti krapu ir zirneliu kita kart (megsta seimyna juos) ax.gif
Tukana
Ir aš išbandžiau šį vyniotinį tik va, negaliu pasakyti ar tai skanu ar ne, niekaip neapsisprendžiu unsure.gif Velykom negaminsiu schmoll.gif
Tomienė
Pirmas Velykinių kiaušinių blynas biggrin.gif
user posted image

va formelių paieška bus sunki unsure.gif
ataka26
QUOTE(Tukana @ 2013 03 24, 07:14)
Ir aš išbandžiau šį vyniotinį tik va, negaliu pasakyti ar tai skanu ar ne, niekaip neapsisprendžiu  unsure.gif Velykom negaminsiu  schmoll.gif
*


Kiekvieno skonis skirtingas smile.gif as prie tos nuomones, kad vyrams labiau patinka sitas vyniotinis biggrin.gif
Sirana
QUOTE(daliux78 @ 2013 03 23, 07:07)
Sirana, cia gali pasiziureti visa eiga sito vyniotinio :
Vyniotinis
as dariau, patiko tiek karstas, tiek saltas  4u.gif
*


Aciu smile.gif
vilka11
Štai ideja Velyku stalui, labai patinka vaikams.
Dariau pernai, šiemet vaikai vel klausia ar kepsiu - butinai, nes ne tik grazu, bet ir skanu.

http://www.mamosreceptai.lt/receptai/velyk...gn=facebook-url


O del surio vyniotinio, kam skanu galima ideti dar špinatu, tuomet labai graziai atrodo.Man labai patiko.
Zometa
Noriu daryti sokoladinius kevalus su grietinele. O grietinele riebia naudoti? o jeigu liesesne su standikliu? noriu kad neistiztu, nes pasigaminti ja noresiu is anksto
*Gina
Galvoju eziukus tokius kept(su bulviu kose zalia)
http://www.gaspadine.lt/patiekalas/eziukai01.html
Misraine "kiausiniai lizde"
http://www.gaspadine.lt/patiekalas/misrain...gn=facebook-url
vyšnelė
QUOTE(ataka26 @ 2013 03 22, 09:34)
Sveikos damos besiruosiancios sventems smile.gif

Mes kaip ir kiekvienais metais vaziuosim pas tevelius svesti smile.gif
Taip planuose nusivezti:
                              Keliais idarais idarytu lavasu.                             
                            Tuno sloksnuota misraine
                           
Kazkaip daugiau fantazija nenesa, na aisku pas mama bus kaip visada maisto ir taip perdaug biggrin.gif
*




Ar galima plačiau apie lavašo įdarus ir tuno mišrainę mirksiukas.gif .
ataka26
QUOTE(vyšnelė @ 2013 03 25, 19:19)
Ar galima plačiau apie lavašo įdarus ir tuno mišrainę mirksiukas.gif .
*


Tuno misraine smile.gif (tikrai nemazas bliudas gaunasi)
Issiverdu 5-6 (vid ) bulves
6 kiausiniai
Virtos 2 didesnes morkas.
2 svogunai(dedu zalius , bet galima ir pakepinti)
Zirneliai
2 Tuno smulkinto skardinės (kokio norit)
Mojonezas (as naudoju Kėdainiu)

Morkas ir bulves sutarkuoju burokine tarka, kiausiniu baltyma ir tryni isvirus atskiriu ir susmulkinu smile.gif
Imu dideli stiklini (permatoma) dubeni ir dedu sluoksniuka bulviu, zirneliu,kiausinio baltymo morku, tuno , svoguno , mojonezo ir vel kartoju sluoksnius smile.gif Kaip viska sudedu anr virsaus tepu majonezo ir apibarstau kiausinio tryniu smile.gif

O lavasu idarai :
Majonezas, fermentinis suris, cesnakas, lazdyno riesutai.
Mojonezas ri garstycios, fermentinis suris.
Feta, svogunu laiskai, krapai, petrazoles ir pomidoras.
Tepus surelis saliamis, agurkas ir svoguno laiskai.
Varskes surelis, rukyta vistiena,paprika.
Majonezas, lasisa, petrazoles, zirneliai smile.gif
Ka nori ta dedi , susuki, palaikai ir pjaustai biggrin.gif
ruta_zalia
QUOTE(Tukana @ 2013 03 24, 09:14)
Ir aš išbandžiau šį vyniotinį tik va, negaliu pasakyti ar tai skanu ar ne, niekaip neapsisprendžiu  unsure.gif Velykom negaminsiu  schmoll.gif
*


Esu gaminusi si vyniotini kelis kartus, niekas nepeike ir man paciai jis labai skanus. Simet bandysiu gaminti spinatu ir lasisos vyniotini. Ragavau vienam baliuj labai patiko, nors spinatu ir nemegstu ax.gif
vaimis
o kaip daromas tas spinatu lasisos viniotinis?
ruta_zalia
QUOTE(vaimis @ 2013 03 26, 13:40)
o kaip daromas tas spinatu lasisos viniotinis?
*


http://www_neringa-blogas_com/kulinarija/s...vyniotinis.html

tik as siek tiek kitokio recepto ragavau:
300 gr. spinatu
9-10 kiausiniu ir siek tiek druskytes. Spinatus sumalti, kiausinius isplakti ir viska sumaisius istepti ant kepimo popieriumi istiestos skardos. Iskepus atvesinti.
apie 500 gr. varskes, prieskoniai pagal skoni, man einamiausi cesnakas ir krapai, siektiek grietineles, druskos ir rukytos lasisos. Viska suvynioti ir saldyti saldytuve.
Sirana
QUOTE(vilka11 @ 2013 03 24, 19:16)
Štai ideja Velyku stalui, labai patinka vaikams.
Dariau pernai, šiemet vaikai vel klausia ar kepsiu - butinai, nes ne tik grazu, bet ir skanu.
http://www.mamosreceptai.lt/receptai/velyk...gn=facebook-url
*


Koks idomus kepinys smile.gif
Elijaaa
turbut daug kam zinoma, bet vistiek idesiu nuoroda http://irri-style.blogspot.com/2009/03/sok...lykoms-jos.html
pernai tokius daraiu, labai patiko vaikams, kelis kartus geriau uz "kinderi".



sokoladiniu kiausiniu idejos http://www.google.lt/search?hl=lt&q=ho...fa0N47JPfPYgPAL
Jūros Deivė
QUOTE(jurgencija @ 2013 03 12, 12:19)
Štai mano vakar dienos repeticija prieš Velykas - Plakta grietinėlė su abrikosų džemu šokolado kevale smile.gif

user posted image
*



Gal paskytumėt, kokį šokoladą tam perkate? Praėjusiai mestais nupirkau Lietuviškas tikrai", tai jis man nesusilydė rolleyes.gif Tame tikrame nieko tikro nebuvo - vanduo išgaravo ir liko kaip milteliai tokie... doh.gif
gabileja
Sveikos,
gal kartais kuri zinote kaip taisyklingai pagaminti sluoksniuotas salotas su vistieta. Buvau vakarelyje ir ten ragavau nu labai skanios buvo.
Kiek pamenu tai buvo virta vistiena, suris, kiausinis, obuolys, graikiski riesutai ir dar kazkas.

mano rekomenduotina misraine,, mes ja labai megstame:

Virtas jautienos liezuvis
Konc. kukuruzai
Konc. zirneliai
Svogunas

Liezuvi pjaustome kubeliais, svoguna pusziedziais pakepiname svieste ir viska sumaisome majonezu.
paprasta ir skanu !
georgiana
QUOTE(gabileja @ 2013 03 27, 23:43)
Sveikos,
gal kartais kuri zinote kaip taisyklingai pagaminti sluoksniuotas salotas su vistieta. Buvau vakarelyje ir ten ragavau nu labai skanios buvo.
Kiek pamenu tai buvo virta vistiena, suris, kiausinis, obuolys, graikiski riesutai ir dar kazkas.

mano rekomenduotina misraine,, mes ja labai megstame:

Virtas jautienos liezuvis
Konc. kukuruzai
Konc. zirneliai
Svogunas

Liezuvi pjaustome kubeliais, svoguna pusziedziais pakepiname svieste ir viska sumaisome majonezu.
paprasta ir skanu !
*


Beje liezuvi galima pakeisti virtomos vistu sirdelemis ir deti vietoje kukuruzu raug. aguku 4u.gif
Ulė
Mielinis krepšelis
Gali būti naudojamas saldėsiams sudėti ar margučiams. Tikrai nėra sudėtinga jei taip ir atrodo, užtruksite vos ilgiau nei kepdami mielinę pynę.

user posted image

http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2013/0...-krepselis.html
lili*
QUOTE(Jūros Deivė @ 2013 03 27, 14:34)
Gal paskytumėt, kokį šokoladą tam perkate? Praėjusiai mestais nupirkau Lietuviškas tikrai", tai jis man nesusilydė  rolleyes.gif Tame tikrame nieko tikro nebuvo - vanduo išgaravo ir liko kaip milteliai tokie...  doh.gif
*


Karūnos šokoladai, pigesni Tik Tau puikiai tinka , išbandyta, viskas gražiai sustengsta, susiformuoja 4u.gif Pernai esu išbandžius, tik po to pastovėję šiltame kambaryje ilgėliau ima tirpti, ta prasme minkštas tas "kevalas" tampa
Jūros Deivė
QUOTE(lili* @ 2013 03 28, 20:31)
Karūnos šokoladai, pigesni Tik Tau puikiai tinka , išbandyta, viskas gražiai sustengsta, susiformuoja  4u.gif Pernai esu išbandžius, tik po to pastovėję šiltame kambaryje ilgėliau ima tirpti, ta prasme minkštas tas "kevalas" tampa
*


Ačiūūū !!!!!!! 4u.gif
*Gina
Kiausiniu dazymas naturaliais budais
http://www.ekodiena.lt/ruosiames-velykoms-...raliais-dazais/
asta48
Parašysiu savo firminę mišrainę.
Darau per visas šventes ir dar niekam neatsibodo. Produktai atrodo nesuderinami, bet labai skani. Siūlau pabandyt.
Fermentinis sūris (mažais gabaliukais)
agurkas (žalias)
kiaušinis (virtas mažais gabaliukais)
Duona (paskrudinta kubeliais)
apelsinas (atskiriu skiltelėmis ir supjaustau)
razinos
majonezas.
Viską sluoksniuoju, majonezu pertepu kas 2 sluoksniai bet daug nededu. Ant viršaus turi but apelsinai, razinos ir kepta duona. Ant viršaus majonezo jau nededu.
Labai gražiai atrodo jeigu patieki atskirose salotinėse (ledainėse). Bret labai graži ir skani ir bendram inde.
Siūlau pabandyt smile.gif
ausrele
QUOTE(katpedele2009 @ 2012 04 06, 19:27)
Kiekvienais metais darau šią pasha, labai labai skanu ir puikiai gaunasi  blush2.gif
• Varškė, 1 k ilogramas
•  Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
•  Grietinėlė, saldi, 35%, 200 gramų
•  Sviestas, 200 gramų
•  Cukrus, 300-400, gramo
•  Cukraus pudra, 150-200, gramo
•  Citrinos, didelė, 1 vienetas
•  Vanilinis cukrus, 0.5 šaukštelio
•  Razinos, šviesios, 100-150, gramo
•  Abrikosai, džiovinti, 100-150, gramo
•  Migdolai, 100 gramų
•  Druska, truputį
Gaminimas:
Varškę ir minkštą sviestą pertrinam per sietelį, įberiam žiūpsnelį druskos, persijotą  pudrą, vanilę, nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltoną sluoksnį), išspaudžiam citrinos  ir viską gerai išmaišom.
Razinas, abrikosus, migdolus nuplikom,  supjaustom gabalėliais, migdolus  pat susmulkinam (bet nemalam!).
Užvirinam grietinėlę ir praaušinam. Kiaušinių  išplakam su cukrumi iki putų ir  į atvirintą ir praaušusią grietinėlę.
Tada dedam  puodo su verdančiu vandeniu ir  maišant kaitiname kol sutirštės (apie 25 - 30 min). Sutirštėjusią  į šaltą vandenį ir vėl nuolat maišant aušiname. Dar šiltoką  dalimis į varškės masę ir gerai išmaišome  vienalytės masės. Dabar suberiam abrikosus, razinas,  (galima dėti ką turite, arba pagal skonį,  įvairūs cukatai, aguonos užplikytos, želatinos gabalėliai ir t.t.) ir vėl išmaišome.
Dabar į turimą formą įtiesiame drėgnos marlės, ar drobinės medžiagos skiautę ir supylę tą varškės masę  kraštais marlės ir paslėgę dedam vėsioje vietoje, kad subręstų ir  parai laiko. Svarbu, kad  nebūtų sandari, nes turi ištekėti skysčių  (būtina paslėgti!). Aš pilu masę į metalinį sietelį konuso formos,  graži pasha. Išverčiam (praėjus parai) ant lėkštės ir puošiam savo nuožiūra - riešutais, cukatais, vaisiais,  saldainiais, ar tiesiog apliejam šokoladu.
Skanaus!
*



Mergaitės pagal šį receptą reikia suprasti, kad kiaušinių tryniai 5vnt dedami? g.gif

Laba diena 4u.gif
Becel
Darysiu:
Mielinį Velykų avinelį
Silkę su vaisiais
Krokodilą su įdaru

Taip pat bus:

Velykų boba
Netikras zuikis
Lietuviška mišrainė
Interdiz
QUOTE(asta48 @ 2013 03 29, 11:21)
Parašysiu savo firminę mišrainę.
Darau per visas šventes ir dar niekam neatsibodo. Produktai atrodo nesuderinami, bet labai skani. Siūlau pabandyt.
Fermentinis sūris (mažais gabaliukais)
agurkas (žalias)
kiaušinis (virtas mažais gabaliukais)
Duona (paskrudinta kubeliais)
apelsinas (atskiriu skiltelėmis ir supjaustau)
razinos
majonezas.
Viską sluoksniuoju, majonezu pertepu kas 2 sluoksniai bet daug nededu. Ant viršaus turi but apelsinai, razinos ir kepta duona. Ant viršaus majonezo jau nededu.
Labai gražiai atrodo jeigu patieki atskirose salotinėse (ledainėse). Bret labai graži ir skani ir bendram inde.
Siūlau pabandyt smile.gif
*


Tik ka isbandziau, nerealaus skonio!!! Dabar maumoju, seimynai labai patiko taip pat. Aciu uz recepta 4u.gif
cius
QUOTE(Interdiz @ 2013 03 30, 14:04)
Tik ka isbandziau, nerealaus skonio!!! Dabar maumoju, seimynai labai patiko taip pat. Aciu uz recepta  4u.gif
*


galite detaleu parasyti kaip kas poko tie sluoksniai dedasi.aciu 4u.gif
pupa*uoga
Greitai bus Velykos ir kaip kasmet man reikia kažką sugalvoti ir pagaminti tiek pas tėvus, tiek pas uošvius.... Jau pradėjau ieškoti idėjų, bet norisi kažko naujo, neragauto, bet tuo pačiu kitų patikrinto smile.gif
talita
negi niekas negalvoja apie velyku vaises?ka des ant stalo?gal ka naujo?gal ka ispudingo?prasom pasidalinti
pupa*uoga
Sugalvojau pabandyti štai tokį tortą pasigaminti smile.gif http://www.maistoklubas.lt/cgblog/57/Torta...o-kamuolys.html
Irmama
As ir ieskau nauju ideju ax.gif
Pasidalinsiu, vienu patiekaliuku mirksiukas.gif
Labai megstu kiausinius doh.gif tad ir kiekvienais metais gaminu rolleyes.gif

Kiausiniai su dziovintu baravyku idaru:

5 kietai virti kiausiniai, galima ir daugiau biggrin.gif perpjaunam per puse isimam trynius, pasiruosiam geriausia is vakaro !gera sauja dziovintu baravyku uzsimerkiam
Juos paverdam pusvalandi, sumalam mesmale, tada pilam i keptuve aliejaus pakepinam svoguniukus su tais sumaltais baravykais, truputi padruskinam,papipirinam ir imaisome trynius,gaunasi tokia kosyte, dar majonezo imaisome ir viskas galima deti i kiausiniu puseles mirksiukas.gif papuosti petrazoliu lapeliais.To idaro man visada lieka, as ant duonytes uztepu, tai prie to pacio dar sumustinukai gaunasi;)labai skanu:)
Skanaus!
BakingSecrets
VELYKINIS VAISIŲ PYRAGAS

Tešlai
175 g miltų
175 g minkšto sviesto
175 g cukraus
150 g džiovintų vaisių (razinų, vyšnių ar kt.)
3 kiaušiniai
1 šaukštelis maišytų prieskonių (cinamonas, kardamonas ir kt.)
tarkuotos 2 citrinų žievelės
tarkuotos 1 apelsino žievelės

Įdarui ir papuošimui
450 g marcipano masės
1 kiaušinis aptepimui
2 šaukštai abrikosų džemo


1. Pamatuokite visus produktus ir sudėkite į maišymo indą. Maišykite, kol masė taps vienalytė. Išklokite 18 cm gilią apvalią kepimo formą kepimo popieriumi (patepkite riebalais) ir sukrėskite pusę tešlos, išlyginkite paviršių.

2. Marcipano masę padalinkite į tris lygias dalis. Paimkite trečdalį marcipano masės, iškočiokite iki formos dydžio ir uždėkite ant tešlos, esančios kepimo formoje. Vėliau užpilkite likusia tešla.

3. Kepkite pyragą įkaitintoje 170ºC laipsnių orkaitėje apie 2 valandas arba kol iškils, paruduos ir bus kietas. Jei pyragas ims smarkiai ruduoti, pridenkite jį folija. Iškepusį pyragą išimkite ir palikite atvėsti kepimo formoje.

4. Kai pyragas visiškai atvės, aptepkite jį šiek tiek pašildytu abrikosu džemu (tiesa, aš užmiršau tai padaryti, tačiau niekas nuo to nenukentėjo). Iškočiokite dar vieną marcipano dalį, apdenkite pyrago paviršių ir aštriu peiliu padaryti kryžminius pjūvius. Iš likusio marcipano padarykite 11 kamuoliukų.

5. Patepkite pyrago paviršių plaktu kiaušiniu, išdėliokite kamuolius ant pyrago kraštų. Kamuoliukų viršų taip pat šiek tiek patepkite kiaušiniu ir dėkite į karštą grilių (orkaitę), kad marcipanas apskrustų. Nepalikite pyrago ilgam, kadangi marcipanas greitai dega, užteks keletos minučių.

user posted image
Muskari
QUOTE(asta48 @ 2013 03 29, 10:21)
Parašysiu savo firminę mišrainę.
Darau per visas šventes ir dar niekam neatsibodo. Produktai atrodo nesuderinami, bet labai skani. Siūlau pabandyt.
Fermentinis sūris (mažais gabaliukais)
agurkas (žalias)
kiaušinis (virtas mažais gabaliukais)
Duona (paskrudinta kubeliais)
apelsinas (atskiriu skiltelėmis ir supjaustau)
razinos
majonezas.
Viską sluoksniuoju, majonezu pertepu kas 2 sluoksniai bet daug nededu. Ant viršaus turi but apelsinai, razinos ir kepta duona. Ant viršaus majonezo jau nededu.
Labai gražiai atrodo jeigu patieki atskirose salotinėse (ledainėse). Bret labai graži ir skani ir bendram inde.
Siūlau pabandyt smile.gif
*


noriu paklausti, apie kokią duoną kalbama - baltą ar juodą?
BakingSecrets

Itališka Velykų duona



Ingredientai

Tešlai
500 g miltų
230 ml šilto pieno
2 kiaušiniai
40 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
10 g sausų mielių
šiek tiek druskos

Įdarui ir papuošimui
6 dažytų kiaušinių
pabarstukų
šiek tiek pieno aptepti duoneles


Instrukcijos

1. Supilkite miltus į didelį indą, pilkite druską, cukrų į vieną dubenio pusę, mieles į kitą. Ištirpinkite sviestą, išplakite kiaušinius, pašildykite pieną ir viską sumaišykite su miltais. Užminkykite tešlą.

2. Minkykite tešlą 5-10 minučių ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus tol, kol tešla taps minkšta ir glotni.

3. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti, kol tešla padvigubės (bent 1 valandą).

4. Kai tešla pakils, dėkite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol neliks oro burbuliukų, o tešla bus glotni. Padalinkite tešlą į 12 kamuoliukų. Iškočiokite 35 cm ilgio virveles. Paimkite 2 virveles, sujunkite jų galus ir susukite į nedideles pynutes, sujunkite galus. Taip į žiedus susukite visas virveles.

5. Dėkite tešlos žiedelius and kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Į vidurį sudėkite jau nudažytus kiaušinius. Uždenkite ir palikite 30 minučių pakilti.

6. Kai pakils, aptepkite duonelių viršų pienu ir pabarstykite spalvotais pabarstukais.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC, kepkite apie 20 minučių.

8. Atvėsinkite ant grotelių.

user posted image
CherryStone
Saldžiam stalui žadu gaminti pyragą su riešutais ir sūdyta karamele iš čia :

http://virtuvesteatras.blogspot.com/2013/1...a-karamele.html

ir kokosinius sausainėlius http://www.davidlebovitz.com/2005/06/an-american-mac-1/
asta48
QUOTE(Muskari @ 2014 04 15, 22:03)
noriu paklausti, apie kokią duoną kalbama - baltą ar juodą?
*


Juodą duoną
Akrila
Kątik iškepiau 4u.gif
pagal šį receptą. Velykų pyragai - Bobos 4u.gif
BakingSecrets
Velykiniai sausainiai


Ingredientai

Tešlai
150 g miltų
50 g rudo cukraus
65 g atšaldyto ir supjaustymo gabaliukais sviesto
45 ml skysto medaus
15 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vandens


Papuošimui
100 g smulkinto baltojo šokolado
30 g smulkintų ir be luobelės migdolų
30 g smulkintų ir gliaudytų pistacijų
30 g smulkintų džiovintų spanguolių



Instrukcijos

1. Į smulkintuvą berkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, medų ir sviestą, smulkinkite, kol susidarys trupiniai. Šį procesą galima daryti ir pirštais. Pilkite vandenį ir maišykite, kol susiformuos glotni tešla.

2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 mm storio tešlą. Formelių pagalba išpjaukite norimos formos sausainius ir sudėkite ant kepimo formos.

3. Kepkite sausainius įkaitintoje 170 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Prieš dekoruojant leiskite sausainiams visiškai atvėsti.

4. Papuošimui, ištirpinkite šokoladą dubenėlyje pastatytame ant verdančio puodo su vandeniu (vandens vonelės). Neleiskite dubens dugnui liesti karšto vandens. Maišykite šokoladą, kol ištirps.

5. Sutepkite kiekvieno sausainio vieną pusę tirpintu šokoladu, užbarstykite smulkintų riešutų ir spanguolių ant viršaus.

6. Prieš patiekdami leiskite šokoladui sustingti.

user posted image
mikaela
Mano Velykinis meniu ax.gif
Įdaryti kiaušiniai
Omleto vyniotinis su rūkyta vištiena ir ananasais
Šaukšteliai su lašiša. Šaukšteliai su kumpiu
Mocarelos, bazilikų ir pomidorų vėrinukai
Pelėsinio sūrio padažas su daržovėmis
Kepenėlių paštetas
Vasariškos salotos
Vietoj karšto kepsim šašlykus
Medaus tortas
BakingSecrets
Šokoladiniai Velykų keksiukai

Ingredientai

Keksiukams
85 g miltų
110 g cukraus
110 g minkšto sviesto
25 g kakavos
2 kiaušiniai
žiupsnelis kepimo miltelių

Šokoladiniam kremui-glajui
150 g pieniško šokolado
3 šaukštai pieno
85 g sviesto
125 g cukraus pudros

Dekoravimui
Spalvotų šokoladinių mini kiaušinių
Pieniško šokolado drožlių


Gaminimo eiga

1. Maišykite sviestą, cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius ir kiaušinius dubenyje, kol masė taps vientisa.

2. Su šaukštu paskirstykite tešlą į 12 keksiukių kepimo formą ir kepkite 15 minučių 190ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, keksiukius perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.

3. Gaminame šokoladinį kremą: dėkite šokoladą, sviestą ir pieną į dubenį virš karšto virinto vandens (neverdančio), maišykite, kol ištirps. Leiskite kiek atvėsti.

4. Pilkite cukraus pudrą į šokoladinį kremą ir maišykite, kol masė taps vienalytė. Atvėsinkite ir vėl išplakite. Keksiukus aptepkite kremu, dekoruokite su mini kiaušiniais ir pieniško šokolado drožlėmis.

user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.