Papildyta:
atsiprasau, ne ten ikeliau
sveikos, tai va, isigijau tokia beda. Pirkau pirkau visokias "paneles" ir dabar paaugle (15metu) nebegali normaliai gyventi. Prisiskaite,kad tikimybe yra pastoti net tada kai spermos patenka ant slaunies, nuo to ir prasidejo visas pragaras. Parejus is mokyklos nervuojasi, kad nuejo i tualeta nenusiplovus ranku, o pries tai liete klasiokus ir gal ant ju ranku kazkas buvo, juk nezino, kokios higienos laikosi, o nuejusi i tualeta, kai tvarkesi gali pastoti. Buvome net pas ginekologe. Sis etapas truko 5menesius, dabar kai jau isitikino, kad taip pastoti negali susigalvojo nauja nesamone. Ji viska iki smulkmenu turi prisiminti, kur buvo, ka dare ir panasiai, nes kitaip jai atrodo, kad gal ja isprievartavo, ar su kuo nors pasimylejo tik to neprisimena. Pati supranta, kad taip buti negali, taciau del to labai nervuojasi. Pas psichologe taip pat buvo, psichologe pasake, kad viskas praeis su laiku ir atsakingoms mergaitems taip buna, kad ji ne pirma ir nepaskutine tokia. Jos draugems taip pat yra buve, taciau jos i tai taip jautriai nereagavo ir jom praejo labai greit. Net nebezinau, ka daryti. Gal taip pasireiskia b grupes vitaminu stygius? kaip padeti iveikti sia fobija? gal kas buvot susidure su panasia situacija?
Papildyta: atsiprasau, ne ten ikeliau QUOTE(antigone @ 2008 06 09, 13:16) sveikos, tai va, isigijau tokia beda. Pirkau pirkau visokias "paneles" ir dabar paaugle (15metu) nebegali normaliai gyventi. Prisiskaite,kad tikimybe yra pastoti net tada kai spermos patenka ant slaunies, nuo to ir prasidejo visas pragaras. Parejus is mokyklos nervuojasi, kad nuejo i tualeta nenusiplovus ranku, o pries tai liete klasiokus ir gal ant ju ranku kazkas buvo, juk nezino, kokios higienos laikosi, o nuejusi i tualeta, kai tvarkesi gali pastoti. Buvome net pas ginekologe. Sis etapas truko 5menesius, dabar kai jau isitikino, kad taip pastoti negali susigalvojo nauja nesamone. Ji viska iki smulkmenu turi prisiminti, kur buvo, ka dare ir panasiai, nes kitaip jai atrodo, kad gal ja isprievartavo, ar su kuo nors pasimylejo tik to neprisimena. Pati supranta, kad taip buti negali, taciau del to labai nervuojasi. Pas psichologe taip pat buvo, psichologe pasake, kad viskas praeis su laiku ir atsakingoms mergaitems taip buna, kad ji ne pirma ir nepaskutine tokia. Jos draugems taip pat yra buve, taciau jos i tai taip jautriai nereagavo ir jom praejo labai greit. Net nebezinau, ka daryti. Gal taip pasireiskia b grupes vitaminu stygius? kaip padeti iveikti sia fobija? gal kas buvot susidure su panasia situacija? manau mama ne per ten ziurit Papildyta: atsiprasau, ne ten ikeliau QUOTE(Mama liala @ 2008 06 09, 13:28) manau mama ne per ten ziurit na, man irgi pirmiausiai tokia mintis sove i galva na, tikiuosi as klystu.
Aš irgi tą patį pamaniau. Ko gero jau šioks toks lytinis gyvenimas pradėtas, užtai ir baimės kyla.
Nebūtinai taip turi būti. Paauglystėje aš turėjau tokių nerealių fobijų, kad net keista pagalvoti. Įgijau tokių nesąmoningų įpročių, kaip keisti kelnaites po 5kart į dieną ar valytis ausis kaskart į tualetą nuėjus.
Nereikia iškart įtarinėti, gal ji kokių filmų prisižiūrėjo ir šiaip yra labai jautri. Arba ta pastojimo baimė maskuoja kokią kitą baimę.
sita paaugles fobija,gali buti aukejimo pasekme,tiesiog galbut mergaite nuo mazens buvo labai grieztai auklejama ir prasidejus brendimo laikotarpiui,tevai zinodami, koks siais laikais jaunimas,(kad daznas gana anksti pradeda lytini gyvenima,o ir nepilnamete tapusi mama jau nieko nebestebina) progai pasitaikius dukrai vis primindavo(svelniai tariant) kad jei ji pastotu,tai....isvarytu is namu,susigadintu gyvenima...ir bla bla bla,na isivaizduojat...
tai va,tai tapo mergaites fobija,del dideles tevu baimes,nes tai buvo jai ikalta i galva kaip kazkoks baisiausias dalykas,galintis nutikti paauglei... na bet cia tik mano toks pamastymas,o priezasciu aisku gali buti daug.... be to ir pacios mamos nelabai supratau,kad uzuot kisusi zurnalus,is kuriu mergaite,pati rinkdavosi informacija,geriau butu nuosirdziai ir atvirai pasisnekejus su dukra ir papasakojusi kas ir kaip nutinka,be jokiu baimiu ar gasdinimu...
Jei mama nepirktų, nusipirktų pati. Nesu skaičiusi daug tų "rožinių" skaitalų, bet matyt, tarp mergaičių populiarūs tokie žurnaliūkščiai, nes rašo apie TAI.
Man atrodo, kad minima mergaitė jau pabandė ir dabar pergyvena.
Na net nezinau, bet man atrodo, kad tokiu naiviu mergaiciu jau nera
Kokia atsakinga ji bebutu, turejo praeit tos fobijos, jei jau mama pas ginekologe nuvedus buvo ne pas burtininke gi Manau ta mergaite kazka slepia Ne be pagrindo bijo Tikiuosi, kad klystu |