Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vaikams neleidžia darželyje tuštintis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
Ramunita
Vaikų darželiuose – išbandymai blink.gif doh.gif
REŽIMAS. Mažamečiai negali kada panorėję nueiti į tualetą

Audronė BALTKOJYTĖ
LR korespondentė
2008-06-10
Kai kurie vaikai jau nuo mažų dienų išeina nepavydėtiną gyvenimo mokyklą. Tuštintis į tualetą jie gali eiti ne tada, kada nori.

Kai kurių Vilniaus lopšelių-darželių auklėtojos sugalvojo, kaip palengvinti savo darbą. Jos mažamečiams uždraudė tuštintis.

Tokiose įstaigose vaikai jaučiasi tarsi armijoje. Jie priversti prisitaikyti ne tik prie maitinimosi, miego, bet ir prie tuštinimosi režimo.

Iš karto lekia į tualetą

Tokie faktai netikėtai paaiškėjo tarpusavyje įsišnekėjus kelioms mažamečius į skirtingus sostinės lopšelius-darželius leidžiančioms moterims.

„Pirmiausia, ką sūnus padaro grįžęs į namus, – lekia į tualetą rimtesnio reikalo. Kartais net keletą kartų per vakarą“, – pasakojo vilnietė Justina.

„Mes nesituštiname darželyje“, – atsakė sūnus, kai motina paklausė, kodėl jis į darželį nesineša tualetinio popieriaus.

„Mes darželyje negalime tuštintis“, – patvirtino kitai vilnietei 3,5 metų jos anūkas.

Ir senelė, ir motina negalėjo patikėti tuo, ką išgirdo.

„Gal tuštinimasis darželyje nepageidaujamas dėl to, kad reikės valyti mažamečių užpakaliukus, šveisti klozetą?“ – spėliojo moterys.

Prireikė net pagalbos

Rimtų pasekmių toks draudimas turėjo vilnietės Ingridos dabar jau 5 metų dukrai.

„Pradėjusi lankyti darželį dukra nustojo tuštintis. Kreipėmės į gydytojus, psichologą, vaikas gėrė vaistų. Viskas veltui“, – pasakojo vilnietė.

Atėjus metui tuštintis mažametę išpildavo prakaitas, tarsi ji būtų nubėgusi ilgą distanciją. Mergaitė įprato sustabdyti tuštinimosi procesą.

Vėl normaliai tuštintis pradėjo tik po metų.

Tačiau iki šiol tuštinasi tik vakare, sugrįžusi į namus.

Stebėjosi tėvų priekaištais

Lopšelių-darželių direktorės, kurioms dėl šios problemos atsitiktinai paskambino „Lietuvos ryto“ žurnalistai, tvirtino pirmą kartą girdinčios apie tokį draudimą.

„Kas galėtų uždrausti tuštintis? Netikiu, kad taip gali būti. Reikia sąžinės turėti“, – niekaip negalėjo suvokti lopšelio-darželio „Jovarėlis“ direktorė Regina Braniauskienė.

Ji teigė pati prašanti 1,5-2 metų atžalas auginančių tėvų atpratinti juos nuo sauskelnių prieš atvedant į darželį. Kitaip vaikas neskuba prašytis į tualetą.

„Pirmą kartą girdžiu apie tokį dalyką. Pas mus taip nėra. Vienoje iš grupių buvo sugedę klozetai, tačiau jau nupirkome naujus ir greitai juos pakeisime“, – sakė lopšelio-darželio „Aušrelė“ direktorė Raimonda Šilalienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad vaikai – taip pat gudrūs. Gali prisigalvoti įvairiausių dalykų, kad tik nereikėtų eiti į darželį.

* * *

Gali užkietėti viduriai

Vaidotas Urbonas, Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės vaikų gastroenterologas

„Nesituštinimas – viena iš priežasčių, kodėl mažamečiams užkietėja viduriai. Ši diagnozė nustatoma 30 proc. vaikų iki 10 metų.

Vaikai, ypač maži, paprastai vengia tuštintis iš baimės. Tuštinantis jiems skauda, todėl jie valingai sulaiko išmatas.

Kita vidurių užkietėjimo priežastis – draudimas vaikui tuštintis tada, kai jis nori.

Viena iš galimų komplikacijų – ypač vaikams iki 10 metų – išsivysčiusi enkoprezė. Tai nevalingas kelnaičių ištepimas išmatomis. Tokiu atveju nuo vaiko sklinda nemalonus kvapas, o jis pats ima blogai jaustis psichologiškai.

Kai vaikas normaliai nesituština, prasideda įvairios bėdos – sumažėja apetitas, vaikas tampa dirglus.

Ilgainiui gali atsirasti pilvo skausmų, skausmingų išangės įtrūkimų, išsivystyti hemorojus ir kitos bėdos“.
Siuzi-kiuzi
Žinote, mamytės, nieko nesąmoningesnio dar savo gyvenime neteko girdėti. Esu trijų vaikų mama, visi vaikai lankė (o mažiausioji ir dabar dar lanko) darželius, darželiai buvo skirtingi, nes keitėsi darbovietė, bet nieko panašaus neteko sutikti. Turiu daug draugių, kurių vaikai taip pat lanko įvairius daželius, bet irgi nekada niekas neminėjo tokių dalykų. Paskutiniu laiku vis dažniau pastebu mamų norus apjuodinti pedagogus. Maos, pabijokite dievo, jos dirba su mūsų vaikais, na, negali gi jos visos būti tokios blogos. Gal vertėtų dažniau žiūrėti į veidrodį?
P.S. Būtų įdomu pasižiūrėti, kaip kas nors neleistų mano pupai nueiti į tualėtą? Jus pačios suvokiat ką rašote?
Vetrune

Na nežinau kai paskaičiau, pagalvojau, kad mano vaikas kasdien tustinasi namuose, net pačiai būdavo keista, kodėl niekada nesituština darželyje. g.gif
Reiks gal paklausinėt jo , nors jis dar mažas, gal nieko ir nepasakys. g.gif
šiaip auklėtoja ir auklytė mūsų geros, nesinorėtų tikėt, kad taip gali būti. doh.gif
grazina1974
maniskis irgi vengia tai daryti darzelyje. Kai tik pradejom lankyti darzeli , viena mama bendrame darzelio susirinkime iskele klausima kodel pas vaikus tulikai yra bendri ir nepadarytos durys, kad jie galetu ramiai uzsirakinti. Tas dalykas pas mus grupeje yra tarp kitko sutvarkytas. Kadangi mano vaikas vistiek tik namie tustinasi , tai as toliau ziurejau kame problema ir supratau, kad tose kabinose nera tualetiniui popieriui laikiklio. Pati pigiausius nupirkau, pakabino. Vaikui atseit pardaviau ideja, kad tu matyt kaku darzelyje nedarei, nes popierius ant palanges gulejo ir tau nepatogu . Is tikro popierius anksciau ant palanges gulejo, kaip juo pasinaudoti:) taigi dabar vis ji kalbinu , kad jis nebijotu, bet be pasikeitimu kol kas. Aukletojom sia problema esu ivardinusi.

apsizvalgygite kokie tulikai pas jus darzelyje:)
sonsa
nesąmonė. Manojji irgi darželyje nesituštindavo,tikrai ne dėl to,kad neleidžia...man pačiai tai svetimoje vietoje nepavyksta... čia buvo paminėta,kad glozetai buvo keiciami...cia agl nuo to ir prasidėjo problema . manau ,tokiu atveju,darzelio administracija,ar auklėtojos turėjo nesudaryti vaikams diskomforto tuo metu,turėjo būti surasta išeitis,kad vaikai būtų nuvesti kžkur kitur pasinaudoti tualetu.
JM
O mano dukra pvz tustinasi irgi tik namuose.....diena buna pas mociute,yra ir puodukas ir dangtis ant suaugusiuju tualeto ir LEIDZIA TUSTINTIS KADA NORI, lotuliukas.gif bet ji tik pareina i namus ir bega ant savo puoduko biggrin.gif ir is karto issitustina.Taip pat jai pvz nepatinka Akropolio tualetai,nepatinka kai kuriu kaviniu tualetai,jei nori"kaku" niekada nedaro,tik grizusi namo.
Tai kokia isvada tureciau padaryti,kad mano mama,dukros mociute,samoningai neleidzia tustinstis blink.gif arba as pati mama,neleidziu viesuosiuose tualetuose atlikti gamtiniu reikalu savo dukrai blink.gif
Dovyte
Labai gerai, kad suradau sia tema, nes maniau, kad prisigalvoju.
Mano vaikas darzelyje yra labai nedrasus, nors namuose su tualetu jokiu problemu neturime. Grizes namo iskart bega i tulika ir matau, kad atsikeles po pietu miego daznai nebuna maziuko reikalo padares unsure.gif Keleta kartu prasiau aukletoju, kad atkreiptu i ji demesi, primintu, kad jis nuetu i tualeta. Taciau vistiek keleta kartu tevas atvede apsisiusiuojusi vaika verysad.gif Dabar pasiimu vaika iskart po vakarienes tai tokiu problemu nebuna.
Viena karta vaikas buvo prailgintoje grupeje, tai tevas atvede ji apsikakojusi, nors namuose tokiu dalyku nuo 1 metu nebuvo verysad.gif Prailgintoje grupeje, juolab jai vaikai buna lauke, i tualeta ju neleidzia, o vaikeliui pilva susuko verysad.gif

Dabar kai mano vaikas jau gerai sneka, tai viska pasakoja. Tai as klausiau, kas tau tualete uzpakaliuka valo (nes namuose visa laika mane pakviecia). Tai jis pasako: MUMS DARZELYJE NELEIDZIA.....
Nu bet man vistiek nesinori tiketi schmoll.gif
123mama
QUOTE(Zitra @ 2008 06 11, 15:24)
Mano vaikas darzelyje yra labai nedrasus, nors namuose su tualetu jokiu problemu neturime. Grizes namo iskart bega i tulika ir matau, kad atsikeles po pietu miego daznai nebuna maziuko reikalo padares  unsure.gif Keleta kartu prasiau aukletoju, kad atkreiptu i ji demesi, primintu, kad jis nuetu i tualeta. Taciau vistiek keleta kartu tevas atvede apsisiusiuojusi vaika  verysad.gif  Dabar pasiimu vaika iskart po vakarienes tai tokiu problemu nebuna.
Viena karta vaikas buvo prailgintoje grupeje, tai tevas atvede ji apsikakojusi, nors namuose tokiu dalyku nuo 1 metu nebuvo  verysad.gif  Prailgintoje grupeje, juolab jai vaikai buna lauke, i tualeta ju neleidzia, o vaikeliui pilva susuko  verysad.gif

Dabar kai mano vaikas jau gerai sneka, tai viska pasakoja. Tai as klausiau, kas tau tualete uzpakaliuka valo (nes namuose visa laika mane pakviecia). Tai jis pasako: MUMS DARZELYJE NELEIDZIA.....
Nu bet man vistiek nesinori tiketi  schmoll.gif
*

Kazkokia nesamone. Niekada nepatikesiu tokiom kalbom. Visu pirma as irgi jei bunu darbe niekada nedarau didelio, kazkaip tai savaime ivyksta ryte namuose. Jei tenka kur isvaziuoti, tai visada visa dziaugsma parsivezu namo, net po triju paru, tada is tubzo neislendu kelias valandas. Panasiai ir mano vaikai taip daro. Visad sugrize namo pirmoje eileje bega i tulika, vaikai lanke darzelius ir nuo pat mazens visada buvo tik taip. Dabar turiu maziuka kuris velgi lanko darzeli, ir tas ta pati daro, jis juk maziukas jam dar 5 metu nera, bet nuo mazumes viska nesa i namus, kiek akletoju klausiau sake, kad sysioti jis visada bega, bet kad ant didelio eitu niekada nemate. Tai tada pagal jus as tureciau galvoti, kad jam neleidzia? nesamone, maziau reikia i tokius dalykus demesi kreipti, kai per daug pacios vaiku klausinejate, jie ir atsakineja jums kaip jus pacios to ir norite. Jie juk nori mamoms istikti, be to pajunta, kad dar ir suaugusiais galima manipuliuoti. geriau pasidomekite ar vaikai draugu darzelyje turi, ar zaidzia vaikas , o ne tiketi visokioms rsliavoms kas spaudoje rasoma. Reikia pakelti laikrascio reitinga ir sugalvoja tokia durna tema, gal net ir ispucia burbula o tada diskusijos pasipila per visa lietuvele. Absurdas, iki ko mes einame !
*Dita*
QUOTE(Ramunita @ 2008 06 10, 11:14)

Kai kurių Vilniaus lopšelių-darželių auklėtojos sugalvojo, kaip palengvinti savo darbą. Jos mažamečiams uždraudė tuštintis.

*

netikiu...kaip gali palengvinti sau darba rizikuodamos, kad vaikas neiskentes prisikraus i kelnes. doh.gif mano dukterecia pradedama lankyt darzeli nedryso eit i tualeta ir verkdavo pries miega kol aukletoja paklausdavo kas yra, o jei nepasebetu tyliai sau snirpsciancios i pagalve, taip ir butu nenuvesta i tulika, o mamos paklausta tikriausiai ir atsakytu, kad darzelyje neleidzia doh.gif
Apus
Viespatie kokios nesamones, ir jei tai tiesa, tai ka as zinau doh.gif pas mus tai i megamaji net puoduka atnesa, tipo kad jei ka tai kad spetu padaryti, ar prabudus tulikan nereiktu begti thumbup.gif
Dovyte
QUOTE(123mama @ 2008 06 13, 07:31)
Kazkokia nesamone. Niekada nepatikesiu tokiom kalbom. Visu pirma as irgi jei bunu darbe niekada nedarau didelio, kazkaip tai savaime ivyksta ryte namuose. Jei tenka kur isvaziuoti, tai visada visa dziaugsma parsivezu namo, net po triju paru, tada is tubzo neislendu kelias valandas. Panasiai ir mano vaikai taip daro. Visad sugrize namo pirmoje eileje bega i tulika, vaikai lanke darzelius ir nuo pat mazens visada buvo tik taip. Dabar turiu maziuka kuris velgi lanko darzeli, ir tas ta pati daro, jis juk maziukas jam dar 5 metu nera, bet nuo mazumes viska nesa i namus, kiek akletoju klausiau sake, kad sysioti jis visada bega, bet kad ant didelio eitu niekada nemate. Tai tada pagal jus as tureciau galvoti, kad jam neleidzia? nesamone, maziau reikia i tokius dalykus demesi kreipti, kai per daug pacios vaiku klausinejate, jie ir atsakineja jums kaip jus pacios to ir norite. Jie juk nori mamoms istikti, be to pajunta, kad dar ir suaugusiais galima manipuliuoti. geriau pasidomekite ar vaikai draugu darzelyje turi, ar zaidzia vaikas , o ne tiketi visokioms rsliavoms kas spaudoje rasoma. Reikia pakelti laikrascio reitinga ir sugalvoja tokia durna tema, gal net ir ispucia burbula o tada diskusijos pasipila per visa lietuvele. Absurdas, iki ko mes einame !
*

Pala, pala brangioji. Tai tu man siulai pasidometi ar vaikas draugu turi? Is ko darai isvada, kad situo nesidomiu? Atsargiau su issireiskimais.

Siom dienom intensyviai klausinejau maziaus, kaip ten yra su tualeto reikalais. Tai issiaiskinau, kad didelio reikalo daro darzelyje, o uzpakaliukus valo patys. Tai atrodo pas mus tokios prioblemos nera. O manau neleido anksciau patiems uzpakaliuku valyti, nes ateidavo kartais su purvinom kelnytem g.gif
Ramunita
na,jei kurios netikite,kad taip gali būti (man irgi sunku patikėti),tai nereiškia,kad taip būti negali...
Šiaip esu pratinus vaiką į darželį kaip auklė,ne kaip mama...tai... Galiu pvz pasakyt,kad keiksmažodžių vaikai išmoksta ne tik iš blogų šeimų vaikų,bet ir iš auklėtojų,vat... Šiaip neturio jokio tikslo kurti ir pasakoti pasakas...Tikrai savom ausim girdejau, kaip auklėjo ant vaikų rėkė "B..T debiliai, suskiai, išgamos...",taip pat mačiau kokios auklėtojos būna,kai ateina vaikų tėvai ir kokios kai tų tėvų nėra...kai tėvai ateina-auklėtojos ratelius šoka,o kai tevų nėra-dzin giliai.... Mane,kaip auklę, laikė už savą,skundėsi nesupratingais tėvais ir pan...
Tiesiog...visko būna tuose darželiuose...
kroska
tik viena zody galiu parasyt APSURDAS

Elenele Raganele
lotuliukas.gif schmoll.gif netikiu tokiais pliupalais. Esu liudininke to, kaip zurnaliugos ispucia burbulus, paraso isgalvotu nesamoniu ir t.t. Bulvarinis pezalas ieskant sensaciju ir ne daugiau schmoll.gif
cudo
doh.gif

Man teko preis 17metu dirbt darzele,tai buvo taip: kad vesu 20 maziuku sadindavau ant puoduku vienu metu,nori ar nenori vaikai sedeju doh.gif ir taip pries pusrecius,pietu,miegu ir pries lauka. Tai vaika sede ir dainoja,o uspakaliukai net su drezei nuo puoduku likdavo.
pelėdžiukas
QUOTE(Ramunita @ 2008 06 10, 10:14)
Vaikų darželiuose – išbandymai  blink.gif  doh.gif

Audronė BALTKOJYTĖ
LR korespondentė
2008-06-10
Kai kurie vaikai jau nuo mažų dienų išeina nepavydėtiną gyvenimo mokyklą. Tuštintis į tualetą jie gali eiti ne tada, kada nori.

Tokiose įstaigose vaikai jaučiasi tarsi armijoje. Jie priversti prisitaikyti ne tik prie maitinimosi, miego, bet ir prie tuštinimosi režimo.

Iš karto lekia į tualetą

Tokie faktai netikėtai paaiškėjo tarpusavyje įsišnekėjus kelioms mažamečius į skirtingus sostinės lopšelius-darželius leidžiančioms moterims.

„Pirmiausia, ką sūnus padaro grįžęs į namus, – lekia į tualetą rimtesnio reikalo. Kartais net keletą kartų per vakarą“, – pasakojo vilnietė Justina.

„Mes nesituštiname darželyje“, – atsakė sūnus, kai motina paklausė, kodėl jis į darželį nesineša tualetinio popieriaus.

„Mes darželyje negalime tuštintis“, – patvirtino kitai vilnietei 3,5 metų jos anūkas.

„Gal tuštinimasis darželyje nepageidaujamas dėl to, kad reikės valyti mažamečių užpakaliukus, šveisti klozetą?“ – spėliojo moterys.

Prireikė net pagalbos

Rimtų pasekmių toks draudimas turėjo vilnietės Ingridos dabar jau 5 metų dukrai.

„Pradėjusi lankyti darželį dukra nustojo tuštintis. Kreipėmės į gydytojus, psichologą, vaikas gėrė vaistų. Viskas veltui“, – pasakojo vilnietė.

Atėjus metui tuštintis mažametę išpildavo prakaitas, tarsi ji būtų nubėgusi ilgą distanciją. Mergaitė įprato sustabdyti tuštinimosi procesą.

Lopšelių-darželių direktorės, kurioms dėl šios problemos atsitiktinai paskambino „Lietuvos ryto“ žurnalistai, tvirtino pirmą kartą girdinčios apie tokį draudimą.

„Kas galėtų uždrausti tuštintis? Netikiu, kad taip gali būti. Reikia sąžinės turėti“, – niekaip negalėjo suvokti lopšelio-darželio „Jovarėlis“ direktorė Regina Braniauskienė.

Ji teigė pati prašanti 1,5-2 metų atžalas auginančių tėvų atpratinti juos nuo sauskelnių prieš atvedant į darželį. Kitaip vaikas neskuba prašytis į tualetą.

„Pirmą kartą girdžiu apie tokį dalyką. Pas mus taip nėra. Vienoje iš grupių buvo sugedę klozetai, tačiau jau nupirkome naujus ir greitai juos pakeisime“, – sakė lopšelio-darželio „Aušrelė“ direktorė Raimonda Šilalienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad vaikai – taip pat gudrūs. Gali prisigalvoti įvairiausių dalykų, kad tik nereikėtų eiti į darželį.

* * *

Gali užkietėti viduriai

„Nesituštinimas – viena iš priežasčių, kodėl mažamečiams užkietėja viduriai. Ši diagnozė nustatoma 30 proc. vaikų iki 10 metų.

Vaikai, ypač maži, paprastai vengia tuštintis iš baimės. Tuštinantis jiems skauda, todėl jie valingai sulaiko išmatas.

Kita vidurių užkietėjimo priežastis – draudimas vaikui tuštintis tada, kai jis nori.

Viena iš galimų komplikacijų – ypač vaikams iki 10 metų – išsivysčiusi enkoprezė. Tai nevalingas kelnaičių ištepimas išmatomis. Tokiu atveju nuo vaiko sklinda nemalonus kvapas, o jis pats ima blogai jaustis psichologiškai.

Kai vaikas normaliai nesituština, prasideda įvairios bėdos – sumažėja apetitas, vaikas tampa dirglus.

Ilgainiui gali atsirasti pilvo skausmų, skausmingų išangės įtrūkimų, išsivystyti hemorojus ir kitos bėdos“.
*

QUOTE(Zitra @ 2008 06 11, 13:24)
Mano vaikas darzelyje yra labai nedrasus, nors namuose su tualetu jokiu problemu neturime. Grizes namo iskart bega i tulika ir matau, kad atsikeles po pietu miego daznai nebuna maziuko reikalo padares  unsure.gif Keleta kartu prasiau aukletoju, kad atkreiptu i ji demesi, primintu, kad jis nuetu i tualeta. Taciau vistiek keleta kartu tevas atvede apsisiusiuojusi vaika  verysad.gif  Dabar pasiimu vaika iskart po vakarienes tai tokiu problemu nebuna.
Viena karta vaikas buvo prailgintoje grupeje, tai tevas atvede ji apsikakojusi, nors namuose tokiu dalyku nuo 1 metu nebuvo  verysad.gif  Prailgintoje grupeje, juolab jai vaikai buna lauke, i tualeta ju neleidzia, o vaikeliui pilva susuko  verysad.gif

Nu bet man vistiek nesinori tiketi  schmoll.gif
*

Mielosios mamos,

visai neseniai, maždaug prieš savaitę, vaikštinėjau su vaiku Lukiškių aikštėje. Ten dažnai sutinkame vaikų grupę, ar kelias grupes, iš kažkurio netoli esančio darželio. Bevaikštant ir bešnekinant vaikučius, kuriais mano mažasis labai domisi smile.gif pamatėm, kad vienas vaikutis sėdi vienas ir baisiai gailiai verkia. Auklėtojos stovėjo vos už vieno žingsnio ir visai nekreipė dėmesio.Priėjome prie to vaikučio,jis pasimetusiu žvilgsniu pažiūrėjo į mane, o aš klausiamai pasižiūrėjau į auklėtojas. Jos jokio reakcijos neparodė. Saviškiui mažiukui pasiūliau paglostyti tą vaikutį, pakalbint.

Tas nepadėjo, vaikutis tik dar graudžiau pravirko...Tada atsisėdau šalia ir bandžiau išklausti ko tokios graudžios ašarytės rieda. Tas vaikas negalėjo nieko pasakyti, nes nuo verkimo negalėjo įkvėpti, kažkuriuo momentu visai išbalo ir susvyravo.

Man jau ne juokai viskas atrodė. Glosčiau tą vaikutį raminau ir vis bandžiau išklausti kas atsitiko, nes pirma mintis man šovusi į galvą buvo, kad vaikutis neseniai lanko darželį ir pasiilgo mamos...

Deja. Kai pavyko vaikui įkvėpti oro jis sušuko "mamyte!!!" ir pro kukčiojimą, kuris jau buvo švokščiantis nuo dusulio išgirdau, kad vargšiukas nori sisiuko...!!!!!!!

Kai bėda pasidarė aiški, jau nebežiūrėjau į tas auklėtojas, ką jos veikia ar neveikia, čiupau vaikiuką ir nusivedžiau į pašonę, kur labai sėkmingai buvo atliktas mažas gamtinis reikaliukas.

Ką manot pasakė auklėtojos? Nieko. Nei jos man, nei aš joms. Berniuko vardas IGNAS. Kiti drupės vaikai pasakė, kad jis yra grupės KAKIUS!!!

Tas vaikutis labai jautrus berniukas ir , matyt jam atsitinka mažos ir didesnės "nelaimės" ne dėl jo kaltės, o todėl, kad jis negali atlikti savo gamtinių reikalų!!!

Išeidamos iš aikštės auklės susirinko vaikus ir žaislus, o Ignui tik mestelėjo:" nu, tai ožiai jau baigėsi?"

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aš pati vaikystėje buvau be galo jautri ir supratau to berniuko ašaras, deja, auklėtojos, atsakingos už vaikų fizinę ir psichinę sveikatą to nesugebėjo suprasti, nes buvo užimtos apkalbomis.

Labai linkiu Igno mamai atpažinti iš mano pasakojimo savo vaikutį. Jei kuri nors pažįstate tą berniuką ar jo mamą, nelikite abejingos. Vaikui gali likti trauma nuo patyčių ir nuolatinio kentėjimo, jau dabar jį KAKIUM vadina.
mondze
Na manau yra tame tiesos,pries 20metu ir as ejau i darzeli ir niekas matau nepasikeite. kai mus paguldydavo pietu miego,keltis neleisdavo,kai noredavai sisiuko ar didesnio reikalo,visada aprekdavo, kad reikejo pries einant miegoti nueiti,o kartais net lupti gaudavai doh.gif .tai seip ne taip kentedavau o uzmigus atsipalaiduoji ir tada tekdavo atsikelti slapioje lovyteje,nu o pacios ir suprantat kad tai nepatikdavo auklytem,ir patiems geda pries kitus vaikus,nors tokiu per diena pasitaikydavo prisisiojusio i lovas 3maziausiai verysad.gif
JM
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 06 24, 22:08)
Mielosios mamos,

visai neseniai, maždaug prieš savaitę, vaikštinėjau su vaiku Lukiškių aikštėje. Ten dažnai sutinkame vaikų grupę, ar kelias grupes, iš kažkurio netoli esančio darželio. Bevaikštant ir bešnekinant vaikučius, kuriais mano mažasis labai domisi  smile.gif pamatėm, kad vienas vaikutis sėdi vienas ir baisiai gailiai verkia. Auklėtojos stovėjo vos už vieno žingsnio ir visai nekreipė dėmesio.Priėjome prie to vaikučio,jis pasimetusiu žvilgsniu pažiūrėjo į mane, o aš klausiamai pasižiūrėjau į auklėtojas. Jos jokio reakcijos neparodė. Saviškiui mažiukui pasiūliau paglostyti tą vaikutį, pakalbint.

Tas nepadėjo, vaikutis tik dar graudžiau pravirko...Tada atsisėdau šalia ir bandžiau išklausti ko tokios graudžios ašarytės rieda. Tas vaikas negalėjo nieko pasakyti, nes nuo verkimo negalėjo įkvėpti, kažkuriuo momentu visai išbalo ir susvyravo.

Man jau ne juokai viskas atrodė. Glosčiau tą vaikutį raminau ir vis bandžiau išklausti kas atsitiko, nes pirma mintis man šovusi į galvą buvo, kad vaikutis neseniai lanko darželį ir pasiilgo mamos...

Deja. Kai pavyko vaikui įkvėpti oro jis sušuko "mamyte!!!" ir pro kukčiojimą, kuris jau buvo švokščiantis nuo dusulio išgirdau, kad vargšiukas nori sisiuko...!!!!!!!

Kai bėda pasidarė aiški, jau nebežiūrėjau į tas auklėtojas, ką jos veikia ar neveikia, čiupau vaikiuką ir nusivedžiau į pašonę, kur labai sėkmingai buvo atliktas mažas gamtinis reikaliukas.

Ką manot pasakė auklėtojos? Nieko. Nei jos man, nei aš joms. Berniuko vardas IGNAS. Kiti drupės vaikai pasakė, kad jis yra grupės KAKIUS!!!

Tas vaikutis labai jautrus berniukas ir , matyt jam atsitinka mažos ir didesnės "nelaimės" ne dėl jo kaltės, o todėl, kad jis negali atlikti savo gamtinių reikalų!!!

Išeidamos iš aikštės auklės susirinko vaikus ir žaislus, o Ignui tik mestelėjo:" nu, tai ožiai jau baigėsi?"

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aš pati vaikystėje buvau be galo jautri ir supratau to berniuko ašaras, deja, auklėtojos, atsakingos už vaikų fizinę ir psichinę sveikatą to nesugebėjo suprasti, nes buvo užimtos apkalbomis.

Labai linkiu Igno mamai atpažinti iš mano pasakojimo savo vaikutį. Jei kuri nors pažįstate tą berniuką ar jo mamą, nelikite abejingos. Vaikui gali likti trauma nuo patyčių ir nuolatinio kentėjimo, jau dabar jį KAKIUM vadina.
*

Pasakojimas tikrai labai siurpus unsure.gif aukletojos tikrai nekompetetingos ir...ziaurios blink.gif ....tokiu atveju,butu geriausia nueiti pas darzelio vedeja,paviesinti toki dalyka ir neleisti,kad nesuzinotu vaikucio teveliai.Deja ne visi prieina prie Supermamu,o vaikutis ir toliau bus zeminamas,teveliai nieko nesuzinos. doh.gif
Guosta
Kosmaras! Darzelyje aukletojos tyciojasi, mokykloj bedramoksliai musa, filmuoja ir i intreneta deda.... Tai kaip cia uzaugs normalus, doras zmogus verysad.gif
Pangasija
prisiminiau bajerį iš savo vaikystės -- labai gėdijausi darželyje kakoti. tai kažkada mamai pasakiau, kad darželyje kakoti neleidžia. mama aišku nubėgo aiškintis pas auklėtoją -- ta vos ant žemės neatsisėdo biggrin.gif

bet jei taip yra iš tikrųjų -- košmaras blink.gif
marlen
Ir dar kaip neleidžia,deja schmoll.gif Manoji irgi sakė,kad neleidžia.Klausiu kodėl,sako,nes nebus kas užpakalio nuvalo blink.gif Taiva,o dėl pietų miegelio irgi tas pats,neleidžia vaikui keltis iš lovos...Bet ir kart ir pasakau,kad taip dabar nebėra,nes vaikai jau didesni..Čia būdavo daugiau lopšely.
knopkyte77
Maniske irgi vakarais i toleta laksto ir laksto ,bet kazkaip nesusimasciau ,kad gali neleist darzelij kakot .
Margo&
QUOTE(knopkyte77 @ 2008 06 26, 14:44)
Maniske irgi vakarais i toleta laksto ir laksto ,bet kazkaip nesusimasciau ,kad gali neleist darzelij kakot .
*

4u.gif Manau cia kita beda: gedinasi prie kitu rimtam reikalui g.gif Ir mano vaikams tai buvo,kai buvo nedidukai,o veliau viskas susitvarke:ir rimtam,ir ...Kai paaugo,issisnekejo mirksiukas.gif Taip,kad viskas susitvarkys mirksiukas.gif O ,kad aukletojos neleidzia ,tai tikra nesamone,o dar zurnaliukste parase nezinodama vaiko psichologijos,na tikriausiai ji vaikus is tolo mato/savu neturi/,kita versija- juk reikejo parasyti kokia sensacija,kaip pakelsi savo reitingus,tik tokias nesamones rasydamas,net ir kitaip pinigeliu/net ir nesvariu budu/nemokes. blush2.gif
Elenele Raganele
QUOTE(NEFRITAS @ 2008 06 26, 23:00)
4u.gif Manau cia kita beda: gedinasi prie kitu rimtam reikalui  g.gif Ir mano vaikams tai buvo,kai buvo nedidukai,o veliau viskas susitvarke:ir rimtam,ir ...Kai paaugo,issisnekejo mirksiukas.gif Taip,kad  viskas susitvarkys mirksiukas.gif O ,kad aukletojos neleidzia ,tai tikra nesamone,o dar zurnaliukste parase nezinodama vaiko psichologijos,na tikriausiai ji vaikus is tolo mato/savu neturi/,kita versija- juk reikejo parasyti kokia sensacija,kaip pakelsi savo reitingus,tik tokias nesamones rasydamas,net ir kitaip pinigeliu/net ir nesvariu budu/nemokes. blush2.gif
*

as pati svetimose vietose i tulika nevaikstau schmoll.gif ir dukryte, kuriai 2 nera irgi darzely dideliu reikalu nedaro rolleyes.gif
Dovyte
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 06 24, 23:08)
Mielosios mamos,

visai neseniai, maždaug prieš savaitę, vaikštinėjau su vaiku Lukiškių aikštėje. Ten dažnai sutinkame vaikų grupę, ar kelias grupes, iš kažkurio netoli esančio darželio. Bevaikštant ir bešnekinant vaikučius, kuriais mano mažasis labai domisi  smile.gif pamatėm, kad vienas vaikutis sėdi vienas ir baisiai gailiai verkia. Auklėtojos stovėjo vos už vieno žingsnio ir visai nekreipė dėmesio.Priėjome prie to vaikučio,jis pasimetusiu žvilgsniu pažiūrėjo į mane, o aš klausiamai pasižiūrėjau į auklėtojas. Jos jokio reakcijos neparodė. Saviškiui mažiukui pasiūliau paglostyti tą vaikutį, pakalbint.

*

O siaubeli blink.gif

Kaip gaila vaiko verysad.gif Kas to mazylio vyduje dedasi per tokias stresines situacijas verysad.gif
mamiux
nu zinot ir tvarkos blink.gif doh.gif
Erina
Pelėdžiuk, tu vedei svetimą vaiką atlikti gamtinio reikalo, o auklėtoja nieko nesakė, kad vaikas eina kažkur su nepažystamu žmogum?

Straipsniu tai visai netikiu. Nėra nei konkrečių įstaigų pavadinimų, nei pavardžių, nei komentarų.

mano dukra pvz kenčia iki paskutinio, bet neina į poliklinikų, prekybos centrų ir kt įstaigų tualetus. nežinau kodėl. Sakau, kad negalima kentėt, ir kai nusivedu į viešą tualetą, ji man sako, kad jau nenori.
*kineziuke*
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 06 25, 00:08)
Mielosios mamos,

*

Siaubas!.. I tokius dalykus jautriai reaguoju.As turbut tavo vietoje iskart eiciau i darzelio administracija,ir tikrai pasistengciau kad apie tai suzinotu vaikiuko teveliai,aisku,ir kiti tos gruper vaiku teveliai irgi,kad tokie dalykai nepasikartotu.
Siaip is pazystamos esu girdejusi irgi panasu pasakojima,kai einant pasivaiksciot netycia pamate kaip vieno darzelio aukletojos elgiasi su vaikais lauke. Visai panasi situacija i sita,vaikas prase kad ji nuvestu i tualeta,i ji nebuvo kreipta jokio demesio,jis pradejo verkti,aukletojos nusisuko,kentek tipo. Jis pridare i kelnes sad.gif Taip ir liko su slapiom kelnem lauke,dar buvo aprektas ir toliau ignoruojamas. O buvo ruduo,salta,vejas pucia.. Taigi taip gali vaikelis rimtai susirgt.. Ziauru.
As visai tikiu kad yra tokiu aukletoju,kurios draudzia vaikams eiti i tualeta kai vaikai iseina i lauka. Pati girdejau viena karta kai mergaite pasiprase sisiu o jai pasake pakentet,aukletoja negali su ja eiti i grupe,nes turi priziureti vaikus.. Bet kad visai draustu.. tai nelabai norisi tiket...
naitas
QUOTE(grazina1974 @ 2008 06 10, 17:05)

apsizvalgygite kokie tulikai pas jus darzelyje:)
*

būtent drinks_cheers.gif ir kokiais žodžiais vaiką aprėkia, jeigu kas "ne taip"

QUOTE(123mama @ 2008 06 13, 09:31)
*

tai norit pasakyt- kad čia labai sveika - tuštintis kartą į tris paras? Jeigu jūs pati taip gyvenat ir savo vaikus išmokot taip nuodint savo kūną, tai pirmyn. Tik nestatykit kitiems etalonu.
Ir sulyginot - geriau draugų ieškotis nei eiti susitvarkyti gamtinius reikalus....

QUOTE(Ramunita @ 2008 06 13, 14:46)
na,jei kurios netikite,kad taip gali būti (man irgi sunku patikėti),tai nereiškia,kad taip būti negali...
Šiaip esu pratinus vaiką į darželį kaip auklė,ne kaip mama...tai... Galiu pvz pasakyt,kad keiksmažodžių vaikai išmoksta ne tik iš blogų šeimų vaikų,bet ir iš auklėtojų,vat... Šiaip neturio jokio tikslo kurti ir pasakoti pasakas...Tikrai savom ausim girdejau, kaip auklėjo ant vaikų rėkė "B..T debiliai, suskiai, išgamos...",taip pat mačiau kokios auklėtojos būna,kai ateina vaikų tėvai ir kokios kai tų tėvų nėra...kai tėvai ateina-auklėtojos ratelius šoka,o kai tevų nėra-dzin giliai.... Mane,kaip auklę, laikė už savą,skundėsi nesupratingais tėvais ir pan...
Tiesiog...visko būna tuose darželiuose...
*

esu girdėjusi ir aš.
tori
labiausiai tai stebina, kad yra tokiu mamu ir teveliu, kurie naiviai tiki, kad visi darzelyje ju vaikus meiliai glosto, jiems sypsosi ir ziuri nekaltom angelo akim, linki tik gero. Atsipeikekit realybe baisi. Panasiai viska isgyvenaom su savo vaiku.

Kad staugia ir rekia ant vaiku jei jiem atsitinka "beda" tai galiu galva deti. O paskui aukletojas atiranda ir vaikai, kurie pravardziuoja. Taip uzauga "sikaliniai", mizaliniai" ir t.t. Musu svietimo sistema su valdzios pagalba uzaugina nepasitikincius, kompleksuotus vaikus. Senosios kartos pedagogams be visu perskaitytu ir neperskaitytu knygu, truksta psichologijos ziniu ir dar daug visko.
liene
Tikiu, kad taip yra.
Man viena karta paskambino aukletoja(pavaduojanti), - tipo atvaziuokit verkia, nieko negali padaryti. vaikas istisai praverke, kol grizom namo.Siek tiek aprimdavo ant ranku. bet man kazkaip dievas apsviete protą uzdet pampersa, nes mes dar tik pratinomes jų atsisakyti. Ir vaikiukas prisisiojo tiek, kad specialiai pasverem - buvo 1 kg. akivaizdu, kad ant jo užrėkė, ar vaikas bijojo pasiprašyti ir kentėjo.
kol namuose buvom, pasiprašo pats. dabar nauja auklėtoja, ir įtariu, kad jis vėl nedrįsta prašytis. bet jau žinom, ir ją perspėjau.
Krisliukas
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 06 25, 00:08)
Mielosios mamos,

*

Baisu. Mes turejom irgi tokia beda. Vaikas samoningai nedarydavo kaku. tustindavosi tik penkta ar sesta diena. Su verksmais, klyksmais. As matydavau, kad jis nori kaku, bet jis taip uzspausdavo, kad daryk ka nori nekakodavo, nei klizmos paskutiniu metu nepadedavo. Taip kankinomies visi trys: tetis, mama ir vaikas. Viskas truko pusnatru metu. Turejom psichologes patarimu nutraukti darzeli maziausiai metams. Man psichologe patare su vaiku pazaisti darzeli, visi zaislai vaikai, o jis aukletoja, o mama auklyte. Taip kaip vaikas elgiasi su zaislais taip aukletoja elgiasi grupeje su vaikais. Patikekit ko prisiziurejau. Mano vaikui darzelyje padaryti psichologine trauma. Taip atsitiko gal visai netycia. Isbartas, kad prisikakojo, arba, kad nepakakojo i puoduka. Automatiskai vaikai pasijuoke is jo. Ir jam mazytej galvytej uzsikodavo - kaku daryti negerai, negalima, nes visi juokiasi, o aukletojos bara. Viskas jis samoningai laikydavo kakuti kiek tik galedavo, o kai reikalas prispirdavo jau ne juokais tai man budavo baisu, kad ten kas nesuplistu. NU ZINOKIT BAISUS DALYKAS. O sita krize isgyventi velgi padejo mums darzeli. Mociute, kuri vis priziuredavo mano suneli nueidavo i darzeli pazaisti su vaikais. Viena aukletoja klause pas mano sunu, kodel jis nelanko darzelio. O Adrijus sako: o ar ir sitam darzelyje aukletojos vercia sedeti ant puoduko ir daryti kaku. Ta aukletoja sako neee, pas mus taip nera, sako pas mus vaikuciai i tualeta eina tada kada uzsimano ir visi vaikuciai kakuti daro i tualeta, jai nemoka tualete tada kakoja i puoduka. Sako jei reik pagalbos mes jiems padedam. Adrijus susimaste ir pasake, tai gerai tada. Nuo to vakaro Jis pradejo daryti kaku i tualeta. Taiva tokia musu istorija. Ko tik as buvau neprisigalvojusi, pas gydytojus chirurgus tampiau, gal zarnos susiaurejo, gal tas gal anas. Svietem vaika visokiais apratais. O viska issaiskino psichologe.
Taniuta
Kazkaip kraupu skaityti blink.gif verysad.gif
magija.taro
patikekit,kad toki dalykai tikrai ne paskalos...mano sunus ne toks jau mazas(ka tik suejo 7 metai) ir ne toks kvailas,kad meluotu,zino kas uz melavimus buna,todel as 100% tikiu jo zodziais,kad aukletojos ta daryti draudzia...skundziasi jis ne daznai,taciau tokiu pasakymu sulaukiau ir pries 2 metus ir pries metus kai dar buvo darzelinuku grupej,ir ta pati visai neperseniai isgirdau vel(jis paruosiamukuose)...ypac daznai neleidzia reikalu atlikti paguldzius pietu miegui...ir isvedus i lauka po vakarienes...
vienpaneles
QUOTE(Ramunita @ 2008 06 10, 11:14)
Vaikų darželiuose – išbandymai  blink.gif  doh.gif

Audronė BALTKOJYTĖ
LR korespondentė
2008-06-10

Iš karto lekia į tualetą

Prireikė net pagalbos

* * *

Gali užkietėti viduriai

*

Apie šia problėmą dar mano vaikystės laikais buvo kalbama. Iki šiol turiu tuštinimosi ne namuose sutrikimą. mano mama sako, kad vaikai darželyje paprastai nesituštino (bent jau mes su sese) ir aš pati vis dar prisimenu ta baimę, kad ateis stora , kaip kalnas sesute ir rėks, kad apšikau jai unitaza...ir kad popieriu naudoju kaip juodaodė storašiknė. Atsiprašau už išsireiškimus.
Tiesa bijau vaikus savo leisti įdarželį. Ne viskas ten gerai oi ne viskas.... doh.gif
doremifasolasi
bet iš kur garantija, kad uždraudus vaikui eiti į tualetą, jis nepadarys į kelnytes? nesuprantu šitokio darbo palengvinimo schmoll.gif
Patrika
Tai jie vaikams toks grieztas grafikas nustatytas,tai gal ir pacios aukletojos bei kitos darbuotojos irgi galetu eit i tualeta nustatytu laiku bigsmile.gif Ko cia tersti "inventoriu" blink.gif
vienpaneles
Niekas jiemas nesako to žodelio "draudžiu tuštintis" jie tiesiog taip žiauriai burzgia ir barasi, kad tenka plaut smirdančius užpakalius, kad kitą kart vaikeliai bijo pasituštinti.
Kai vesiu savo dukra į darželį, paminėsiu auklėtojai jos tuštinimosi grafiką smile.gif nes ji iki šiol tai daro labai punktualiai blush2.gif
Šeima
Skeptiskai nusiteikusiom ir nepatikliom mamytem - isivaizduokit, viena aukletoja issiveda i lauka grupe vaiku ( na grupeja buna apie 15-20), kazkas uzsimano i tualeta, aukletoja turi palydet, grupe atrakint- kiti vaikai lieka be priziuros, reikia kazko prasyt, kad prizvelgtu. O buvo atveju, kai vaikuciai, taip "priziurimi" ir is darzelio teritorijos isejo. Taigi, kad ir kokios geros buvo aukletojos, bet savo pana kelis kartus radau slapiom pedkelnem. Pasirodo, aukletoja nevede i tualeta, tai dare po krumu, na ir nelabai prisilaikyt isejo (o veiksmas mazdaug spalio menesi!). Kita problema - tualetai. Pati prisimenu, kad darzelyje neidavau "didelio", nes buvo bendri tualetai ir berniukai saipydavosi. Dabar 7 metu vaikai, is televizijos zinodami apie seksa ir lyciu skirtumus daugiau nei mes savo laiku, yra priversti naudotis bendrais tualetais be duru. Man tai atrodo absurdiskai. Ir dar kas mane labai nustebino - pas mus reikia patiems atsinest tualetini popieriu, ir vaikai ji laiko kiekvienas savo spinteleje. Kai paklausiau, kodel nepakabina- aukletojos paaiskino, kad taip labai greitai baigiasi, ir tevai pakui nebenori nesti. Na aisku, spinteleje gulincio ritinelio uztenka visiems metams (bent jau mums), nes dazniausiai vaika kai prispiria, jis arba nebespeja dar uzbegt iki spinteles, arba pamirsta, nes buna ne tas galvoj. Pasirodo, tuomet vaikai naudojasi popierium is siuksliu dezes bash.gif
Akvilexxx
O aš galvojau, kad čia mano dukrytės lakioji vaizduotė, kai sako, kad auklėtoja neleidžia daryt kaku doh.gif nes nebus kam nuvalyt doh.gif nu košmaras doh.gif
LINELA
QUOTE(zivvilte @ 2009 05 07, 09:19)
Tai jie vaikams toks grieztas grafikas nustatytas,tai gal ir pacios aukletojos bei kitos darbuotojos irgi galetu eit i tualeta nustatytu laiku  bigsmile.gif  Ko cia tersti "inventoriu"  blink.gif
*

Žinot, brangiusios mamytės, skaitau aš Jūsų pasisakymus ir man jau bloga darosi. Pati esu auklėtoja, dirbu darželyje jau virš 15 metų, o tokių nesąmonių dar neteko girdėti. Pabandykite vaikui "UŽDRAUSTI" tai daryti ir tada galite tai drąsiai patentuoti. O jei kada gyvenimas skirė užsirauti ant kokios nors tikrai bjaurios auklėtojos - raganos, tai būkite geros, nemaišykite su purvais visų normaliai savo darbą dirbančių moterų.
Ir dar ką norėjau paklausti: šiais metai turiu mažiukus(3 metų) vaikučius, tai vat pirmadienias mes su auklyte juos nuo puodų vos spėjame kilnoti. Gal patarsite, kokias man išvadas daryti??? Nes kol kas matau tik vieną: SAVAITGALIAIS TĖVELIAI NAMUOSE VAIKUČIAMS TUŠTINTIS NELEIDŽIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nireglina
Nemanau, kad auklėtojos vaikams draustų tuštintis. Paprasčiausiai dažnai jos vaikams (ypač didesniems) nenuvalo užpakalių. Gal nepamato, kad vaikas eina į tualetą, gal nenori g.gif Taip vaikams atsiranda baimė tuštintis. Maniškiui taip buvo. Kai pradėjo lankyti darželį, niekada ten nedarydavo didelio reikalo. Sakydavo, kad nenori, bet grįžęs namo beveik iškart puldavo į tualetą. Maniau, kad jį taip veikia pasikeitusi aplinka, nenori tuštintis ne namie. Vėliau vaikas prasitarė, kad darželyje kitiems vaikams nenuvalo užpakalių. Dėl to maniškiui atsirado baimė tuštintis darželyje. Tai tapo tartum koks refleksas, nes jis ir dabar darželyje nesituština.
Ilgaplaukė
QUOTE(Nireglina @ 2009 05 15, 11:35)
Nemanau, kad auklėtojos vaikams draustų tuštintis. Paprasčiausiai dažnai jos vaikams (ypač didesniems) nenuvalo užpakalių. Gal nepamato, kad vaikas eina į tualetą, gal nenori g.gif Taip vaikams atsiranda baimė tuštintis. Maniškiui taip buvo. Kai pradėjo lankyti darželį, niekada ten nedarydavo didelio reikalo. Sakydavo, kad nenori, bet grįžęs namo beveik iškart puldavo į tualetą. Maniau, kad jį taip veikia pasikeitusi aplinka, nenori tuštintis ne namie. Vėliau vaikas prasitarė, kad darželyje kitiems vaikams nenuvalo užpakalių. Dėl to maniškiui atsirado baimė tuštintis darželyje. Tai tapo tartum koks refleksas, nes jis ir dabar darželyje nesituština.
*

Mieloji mamyte,kaip jus manote ar aukletoja turi valyti 4-5-eriu metu vaiku uzpakalius,ar nemanote,kad ir tevai turetu prisideti prie tokio "dalyko" mokymo g.gif Sutinku,vieneriu,dveju metuku vaikui dar sunku tai padaryti,bet juk galima ji to jau mokinti,bet vyresniam,atleiskite...Be to , maziesiems uzpakaliukus ,manau ,turi valyti auklyte( seimininkele),o ne aukletoja ,ar i jos pareigybes ieina tokie dalykai,manau - ne! g.gif mirksiukas.gif
Nireglina
QUOTE(PERLAS@ @ 2009 05 15, 14:25)
Mieloji mamyte,kaip jus manote  ar aukletoja turi valyti 4-5-eriu metu vaiku uzpakalius,ar nemanote,kad ir tevai turetu prisideti prie tokio "dalyko" mokymo g.gif Sutinku,vieneriu,dveju metuku vaikui dar sunku tai padaryti,bet juk galima ji to jau mokinti,bet vyresniam,atleiskite...Be to , maziesiems uzpakaliukus ,manau ,turi valyti auklyte( seimininkele),o ne aukletoja ,ar i jos pareigybes ieina tokie dalykai,manau - ne! g.gif  mirksiukas.gif

Dėkui už tokį malonų kreipinį lotuliukas.gif Mano vaikis darželį pradėjo lankyti būdamas 3 m. Grupėje buvo vyriausias. Kiti vaikučiai buvo 2- 2.5 m. Nesu girdėjusi, kad tokio amžiaus vaikai patys nusivalytų užpakalį g.gif
Dėl paskutinio sakinio man net keista. Pati esu pedagogė ir daug ką darau kas neįrašyta mano pareigybinėje instrukcijoje. Visų pirma žiūriu į vaikus, o ne į tai kas man priklauso ar nepriklauso.
doremifasolasi
QUOTE(PERLAS@ @ 2009 05 15, 15:25)
Mieloji mamyte,kaip jus manote  ar aukletoja turi valyti 4-5-eriu metu vaiku uzpakalius,ar nemanote,kad ir tevai turetu prisideti prie tokio "dalyko" mokymo g.gif Sutinku,vieneriu,dveju metuku vaikui dar sunku tai padaryti,bet juk galima ji to jau mokinti,bet vyresniam,atleiskite...Be to , maziesiems uzpakaliukus ,manau ,turi valyti auklyte( seimininkele),o ne aukletoja ,ar i jos pareigybes ieina tokie dalykai,manau - ne! g.gif  mirksiukas.gif
*

BET KOKIU ATVEJU AUKLĖTOJA YRA ATSAKINGA UŽ VAIKŲ PRIEŽIŪRĄ. kaip jau ten tarpusavyje susitvarko, vidaus reikalas. jei auklytė nenuvalo, auklėtoja turėtų įspėti ją, kad tai padarytų, ar imtis kitų priemonių( pvz. valdžios įsikišimas). Kad ir kiek daug atsakomybės auklėtoja neša už vaikus, bet taip jau yra. Beje, gal auklytės ir nenori visko atlikti, kas joms priklauso, bet, turėtų, bet kokiu atveju ( pvz,, mesti tuo metu atliekamus tvarkymo darbus ir padėti vaikams susitvarkyti tualete, ar prausykloje, nes auklėtoja nelabai gali palikti vaikų vienų, ar atsitraukti nuo tuo metu vykdomos ugdomosios veiklos.
Ilgaplaukė
Taip ,sutinku,aukletoja atsako uz vaikus,ju ugdyma,bet ne uz uzpakaliu valyma doh.gif Jei auklyte neatsakingai atlieka savo darba,tai tevai turetu sakyti jai,o ne aukletojai,juk manau ,kad kiekvienas turi dirbti savo darba. mirksiukas.gif O ,kad Nireglina dirbate toki atsakinga darba,tai labai malonu,bet matote,jus nedirbate darzelineje grupeje,o lopselineje,taigi pasiskirstymas darbais ten kitoks,nes su didesniais vaikais ir uzsiemimai kitokie,ir to laiko stoveti,ziureti ,kada kas "padarys" nera tiek daug,nes manau lopselinese vaikuciai beveik kartu eina i tualeta,na yra ir isimtiniu atveju,o darzelinese grupese,jau patys orientuojasi,mokomi susitvarkyti mirksiukas.gif O be to ir tevelius reikia itraukti i mokomaji procesa,argi ne? g.gif ax.gif
doremifasolasi
QUOTE(PERLAS@ @ 2009 05 15, 22:42)
Taip ,sutinku,aukletoja atsako uz vaikus,ju ugdyma,bet ne uz uzpakaliu valyma doh.gif Jei auklyte neatsakingai atlieka savo darba,tai tevai turetu sakyti jai,o ne aukletojai,juk manau ,kad kiekvienas turi dirbti savo darba. mirksiukas.gif O ,kad Nireglina dirbate toki atsakinga darba,tai labai malonu,bet matote,jus nedirbate darzelineje grupeje,o lopselineje,taigi pasiskirstymas darbais ten kitoks,nes su didesniais vaikais ir uzsiemimai kitokie,ir to laiko stoveti,ziureti ,kada kas "padarys" nera tiek daug,nes manau lopselinese vaikuciai beveik kartu eina i tualeta,na yra ir isimtiniu atveju,o darzelinese grupese,jau patys orientuojasi,mokomi susitvarkyti mirksiukas.gif O be to ir tevelius reikia itraukti i mokomaji procesa,argi ne? g.gif  ax.gif
*

Deja, tėveliai, savo pasitenkinikus ir ne tik aptaria su auklėtoja ir ji raudonuoja prieš tėvus už neatliktą auklyčių darbą....
Nireglina
QUOTE(PERLAS@ @ 2009 05 15, 21:42)
O ,kad Nireglina dirbate toki atsakinga darba,tai labai malonu,bet matote,jus nedirbate darzelineje grupeje,o lopselineje

Šiaip aš dirbu nedirbu nei darželyje, nei lopšelyje g.gif
Atsiprašau už poster_offtopic.gif
Rebeka
Lopselyje aukletoja eina kartu su vaikais i tualeta(ar jos padejeja),o darzelio grupeje vaikai i tualeta vaiksto savarankiskai,kada kas uzsimano,niekas paskui nelekia.Ir susitvarkyti turi savarankiskai(nuleisti vandeni,nusiprausti rankutes ir panasiai)O jei ketvirtus metus einantis vaikas nemoka uzpakaliuko nusivalyti,tai jau tevams turetu buti geda,kad elementariausiu higieniniu,savitvarkos igudziu neisugde.Maniskis nuo 2,5metu tualete be problemu susitvarko,bet as ji jau nuo 2metu to pradejau mokyti.Jei vaikui sunku pakakojus susitvarkyti,tokiu atveju vaikas gali tikrai vengti darzelyje tustintis,juk tokiam jau geda savo uzpakali svetimiems rodyti.
meganija
Maniske tik namie dideli reikala atlieka blush2.gif Nuo pat pirmos lankymo dienos tik pareina is darzo ir i toleta bega smile.gif Klausiau kodel nekakoji darzelyje,sake nenori ir niekada nekakos schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.