Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalytės sterilizacija (kastracija)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Šunys
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Malvyna
Mano 7 mėnesių anglų kokerspanielei prasidėjo ruja. Mes jau anksčiau buvom nusprendę ją sterilizuoti. Su daktaru susitarėm dėl operacijos laiko. Sterilizuosim praėjus 3 mėnesiams nuo pirmos rujos.
Sterilizuoti norim, kad būtų ramesnė.
Bijom, kad jeigu atsives vaikučių tai niekas jų nepirks, nes mūsų kalytė be dokumentų. cry.gif
Noriu paklausti ar verta daryti operaciją ar ne?
FLEXE
QUOTE(Malvyna @ 2005 05 13, 12:59)
Mano 7 mėnesių anglų kokerspanielei prasidėjo ruja. Mes jau anksčiau buvom nusprendę ją sterilizuoti. Su daktaru susitarėm dėl operacijos laiko. Sterilizuosim praėjus 3 mėnesiams nuo pirmos rujos.
Sterilizuoti norim, kad būtų ramesnė.
Bijom, kad jeigu atsives vaikučių tai niekas jų nepirks, nes mūsų kalytė be dokumentų.  cry.gif
Noriu paklausti ar verta daryti operaciją ar ne?
*

na ar verta tikrai negaliu pasakyt, bet mes vat ir kalytę turim ir tikrai nežadam sterilizuot. kažkaip iš ankstesnių šunų nesu pastebėjus kažkokio labai išskritinio elgesio, kaip tik jos save prisižiūri, ramesnės būna.
o jei paskui persigalvosit ir jau norėsit šuniukų? o jau bus per vėlu.
na nežinau net ką patart, gal bus tokių kurie jau su tuo susidūrę.
Onora
O kodel kalyte, o ne suniuka pirkot?
O nera tableciu ko kiu nors nuo rujos? kad nerujotu.
O kad ramesne po sterilizacijos pasidarys- tai abejoju, kad tik nebutu atvirksciai.
O spanieliukus suniukus, tai nemanau, kad butu labai sunku isdovanoti- jie gana populiarus man rodos.
Cancer
Operuotoms pries pirma arba po pirmos rujos kalems iki 95-97 porc sumazeja tikimybe ateityje tureti pieno liaukos auglius. Jei neoperuosi ir neveisi t.y neleisi tureti suniuku, taip pat yra didele (apie 70%) tikimybe kad kale tures pyometra ( pulinga gimdos uzdegima) kuria teks vis tiek operuoti. Zodziu statistika kalba uz sterilizacija nes tokie gyvunai kaip taisykle gyvena ilgiau, neturi problemu su gimdos uzdegimais, pieno liaukos augliais, kiausidziu cistomis.
Hormonu tabletemis arba injekcijomis siulyciau per daug nesizaveti, nes jos yra skirtos tik laikinam naudojimui t.y 1-3 rujom nuraminti, o po to vis tiek rekomenduojamas arba kergimas arba operacija.
Vicious Vici
O as vakar kaip tik kalbejau su veterinara ta tema... Ju sako, kad nera kur skubeti, kad sterilizuot niekad ne velu, jos manymu ta daryti reikia tik tada, jei po rujos atsiranda pieno(netikras nestumas), ji yra pries jauno sunio traumojima, nes sako, jog kalyte po to gali pradet nelaikyt slapimo, be to kinta hormonu struktura, o be to kur garantija, kad po to nepasigailesit, kad jusu kalyte taip ir niekad neturejo vaikiuku... Manau pries si sprendima reik labai gerai pagalvoti...
Pieva1
Mano rotveilerė taip pat be dokumentų. Dabar nestuke.gif Tuoj sprogs biggrin.gif Aišku turiu problemą tą, kad ji dėl mūsų kaltės pasilakstė su dviem patinais - grynaveisliu ir xxx veilės. Taigi gali būti ir tokių ir anokių. Bet žinai, visai nesijaudinu, kad nebus kur šuniukų dėti. Jei veislinis - parduosiu, jei ne - išdovanosiu.
O spanielis - tikrai labai faina, taiki veislė thumbup.gif Pati ilgai svajojau apie tokį wub.gif Su šuniukais tikrai nebus problemos. Beje pati juk pirkai be dokumentų, tai kodėl manai, kad visiems kitiems tik su dokumentais reikia? Manai yra daug tokių, kurie už šunį gali šimtais ar tūkstančiais mokėti vien todėl, kad jis turi popierių?
Na o dėl ramumo rujos metu - na taip kalės elgesys pakinta, bet ne tiek, kad tai vargintų. Greičiau vargina patinai, kurie iš toli užuodžia rujojančią kalę. Bet tai laikina. Kalė rujoja du kartus per metus. Maniškė po 2 savaites. Aš nepatogumų nepajutau. biggrin.gif
kasiopeja
Aš būčiau UŽ, nes sveikatos atžvilgiu tai yra žymiai geriau 4u.gif priežastys jau buvo išvardintos...
atika
Musiskei irgi jau ruja prasidejo (7,5 men). Na kol kas nepatogumas vienas, kad mergyte nelabai jau tvarkosi tai nupirkome jai kelnytes, kad namai neatrodytu kaip po skerdyniu blink.gif sterilizuoti tikrai neplanuojame, leisime suniuka tureti viena karteli kad sveikatai butu geriau ir viskas..del mazyliu tikrai nepergyvenu...nors kalyte be dokumentu, bet jau net turiu kas suniuku noretu smile.gif

Bonita
Zinok, kad sterilizuotos kales tampa stambesnes ir zymiai arsesnes. Bet jeigu duotum pakankamai fizinio kruvio...As uz sterilizacija wink.gif
Laisa
QUOTE(Bonita @ 2005 08 10, 16:07)
Zinok, kad sterilizuotos kales tampa stambesnes ir zymiai arsesnes. Bet jeigu duotum pakankamai fizinio kruvio...As uz sterilizacija wink.gif
*

O iš kur tas aršumas g.gif Mano yra sterilizuota bet jos elgesys nepasikeitė nė truputėlį. O stambesnis gali palikti bet koks šuo jei jį peršersi.
Vicious Vici
QUOTE(atika @ 2005 08 10, 15:18)
Musiskei irgi jau ruja prasidejo (7,5 men). Na kol kas nepatogumas vienas, kad mergyte nelabai jau tvarkosi tai nupirkome jai kelnytes, kad namai neatrodytu kaip po skerdyniu  blink.gif sterilizuoti tikrai neplanuojame, leisime suniuka tureti viena karteli kad sveikatai butu geriau ir viskas..del mazyliu tikrai nepergyvenu...nors kalyte be dokumentu, bet jau net turiu kas suniuku noretu  smile.gif
*

O manai, kad kartą gyvenime suleist užtektų, kad po to ciucei augliai visokie neaugtų??? Aš irgi tuo norėčiau tikėt, bet labai bijau, nes esu skaičiusi ir kitokių atsiliepimų, pvz.: po 2 gimdymų 4 metų spanielei išaugo auglys. Tu pagalvok, dar tik 4 metai... Po to kai buvo 9 metai ir atrodo kai 12 metų. Aišku, kaip matyti kalytė nenumirė, bet tikrai gal geriau sterilizuot vienąkart, nei ją pastoviai operuot??? Žmonės, ką man daryti, kokį sprendimą priimti??? cry.gif Kad nepakenkčiau, o tik padėčiau savo mažytei... Tikrai nenoriu, kad ji kasmet produkuotų šuniukus... Leisiu daugiausiai vienąkart gyvenime, nes ir taip dėl jos bijau, o tie ciuciai ją nualins cry.gif Ką man daryti??? cry.gif Bet vistiek nesigailiu, kad pas mane kalytė... Patinėlio schmoll.gif
Laisa
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 11, 11:44)
O manai, kad kartą gyvenime suleist užtektų, kad po to ciucei augliai visokie neaugtų??? Aš irgi tuo norėčiau tikėt, bet labai bijau, nes esu skaičiusi ir kitokių atsiliepimų, pvz.: po 2 gimdymų 4 metų spanielei išaugo auglys. Tu pagalvok, dar tik 4 metai... Po to kai buvo 9 metai ir atrodo kai 12 metų. Aišku, kaip matyti kalytė nenumirė, bet tikrai gal geriau sterilizuot vienąkart, nei ją pastoviai operuot??? Žmonės, ką man daryti, kokį sprendimą priimti??? cry.gif Kad nepakenkčiau, o tik padėčiau savo mažytei... Tikrai nenoriu, kad ji kasmet produkuotų šuniukus... Leisiu daugiausiai vienąkart gyvenime, nes ir taip dėl jos bijau, o tie ciuciai ją nualins cry.gif  Ką man daryti??? cry.gif  Bet vistiek nesigailiu, kad pas mane kalytė... Patinėlio schmoll.gif
*

Tai leisk susilaukt vieną kartą šuniukų ir tada operuok.
Pieva1
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 11, 11:44)
O manai, kad kartą gyvenime suleist užtektų, kad po to ciucei augliai visokie neaugtų??? Aš irgi tuo norėčiau tikėt, bet labai bijau, nes esu skaičiusi ir kitokių atsiliepimų, pvz.: po 2 gimdymų 4 metų spanielei išaugo auglys. Tu pagalvok, dar tik 4 metai... Po to kai buvo 9 metai ir atrodo kai 12 metų. Aišku, kaip matyti kalytė nenumirė, bet tikrai gal geriau sterilizuot vienąkart, nei ją pastoviai operuot??? Žmonės, ką man daryti, kokį sprendimą priimti??? cry.gif Kad nepakenkčiau, o tik padėčiau savo mažytei... Tikrai nenoriu, kad ji kasmet produkuotų šuniukus... Leisiu daugiausiai vienąkart gyvenime, nes ir taip dėl jos bijau, o tie ciuciai ją nualins cry.gif  Ką man daryti??? cry.gif  Bet vistiek nesigailiu, kad pas mane kalytė... Patinėlio schmoll.gif
*

Na manau mes gal nelabai tau padėsim, nes visgi yra dvi priešingos nuomonės - už ir prieš. Aš pvz turiu nuomonę, kad skubėti tikrai nėra kur. Juk ji gali ir visai nesusirgti. Nekankintų mintis, kad be reikalo šunį išromijai? Aš tai gal tau patarčiau daryti taip - dabar palik kalytę tokią kaip ją sutvėrė gamta. Na o jeigu visgi atsitiks ta nelaimė - tada ir išoperuosi. Kaip sakant išpajaut niekada nevėlu, o va atgal neįdėsi.
Cancer
QUOTE(Pieva1 @ 2005 08 11, 03:09)
Na manau mes gal nelabai tau padėsim, nes visgi yra dvi priešingos nuomonės - už ir prieš. Aš pvz turiu nuomonę, kad skubėti tikrai nėra kur. Juk ji gali ir visai nesusirgti. Nekankintų mintis, kad be reikalo šunį išromijai? Aš tai gal tau patarčiau daryti taip - dabar palik kalytę tokią kaip ją sutvėrė gamta. Na o jeigu visgi atsitiks ta nelaimė - tada ir išoperuosi. Kaip sakant išpajaut niekada nevėlu, o va atgal neįdėsi.
*

Sakai nevelu ispjaut? Kad dazniausiai (90%) seimininkai pastebi pieno liaukos auglius kai jau metastazes buna isplitusios po visa kuna ir jau buna deja per velu. Be to statistika sako, jei operuoji kale veliau kaip 3 metu amziaus, opercija pieno liaukos augliu profilaktikai praktiskai nebeturi jokios itakos. Todel butina operuoti pries pirma ruja arba po pirmos rujos! Patikek manim galiu palygint , cia Kanadoje 95% kaliu sterilizuotu ir pyometru ar pieno liaukos augliu pamatyt retenybe, kai tuo tarpu Lietuvoj per savaite po kelias tokias opercaijas darydavom. Ir isgyvena kales cia del to zymiai ilgiau negu Lietuvoje mirksiukas.gif .
Pieva1
QUOTE(Cancer @ 2005 08 11, 18:55)
Sakai nevelu ispjaut? Kad dazniausiai (90%) seimininkai pastebi pieno liaukos auglius kai jau metastazes buna  isplitusios po visa kuna ir jau buna deja per velu. Be to statistika sako, jei operuoji kale veliau kaip 3 metu amziaus, opercija pieno liaukos augliu profilaktikai praktiskai nebeturi jokios itakos. Todel butina operuoti pries pirma ruja arba po pirmos rujos! Patikek manim galiu palygint , cia Kanadoje 95% kaliu sterilizuotu ir pyometru ar pieno liaukos augliu pamatyt retenybe, kai tuo tarpu Lietuvoj per savaite po kelias tokias opercaijas darydavom. Ir isgyvena kales cia del to zymiai ilgiau negu  Lietuvoje mirksiukas.gif .
*

unsure.gif

Vicious Vici
QUOTE(Cancer @ 2005 08 11, 18:55)
Sakai nevelu ispjaut? Kad dazniausiai (90%) seimininkai pastebi pieno liaukos auglius kai jau metastazes buna  isplitusios po visa kuna ir jau buna deja per velu. Be to statistika sako, jei operuoji kale veliau kaip 3 metu amziaus, opercija pieno liaukos augliu profilaktikai praktiskai nebeturi jokios itakos. Todel butina operuoti pries pirma ruja arba po pirmos rujos! Patikek manim galiu palygint , cia Kanadoje 95% kaliu sterilizuotu ir pyometru ar pieno liaukos augliu pamatyt retenybe, kai tuo tarpu Lietuvoj per savaite po kelias tokias opercaijas darydavom. Ir isgyvena kales cia del to zymiai ilgiau negu  Lietuvoje mirksiukas.gif .
*

Cancer, net nezinau kodel, bet as tavim tikiu... Aisku, is jorksyriuku visada galima pasipelnyti, bet visada ir rizika, kad reikes visokiu cezario pjuviu ir t.t. Be to kaip sunku, kai ta ruja, nei ant keliu ciuces nepasisodinsi ir tik ziurek, kad ant lovos neuzsoktu... Jauciu, kad rizikuosiu... Viena ruja palauksiu, nes ir taip gali tekt narkozintis, jei iltys pacios neiskris cry.gif Tik taip noreciau bent kokios garantijos, kad darau savo ciucei gera, o ne ja zaloju... Bet is kitos puses kaip kastruoti katinai gyvena, zinojau net toki, kuriam 13 metu... O Cancer, jeigu galima paklausti, gal tu pati veterinare, kazkaip perskaicius tavo zinute susidariau toki vaizda...
Laisa
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 12, 13:51)
Cancer, net nezinau kodel, bet as tavim tikiu... Aisku, is jorksyriuku visada galima pasipelnyti, bet visada ir rizika, kad reikes visokiu cezario pjuviu ir t.t. Be to kaip sunku, kai ta ruja, nei ant keliu ciuces nepasisodinsi ir tik ziurek, kad ant lovos neuzsoktu... Jauciu, kad rizikuosiu... Viena ruja palauksiu, nes ir taip gali tekt narkozintis, jei iltys pacios neiskris cry.gif Tik taip noreciau bent kokios garantijos, kad darau savo ciucei gera, o ne ja zaloju... Bet is kitos puses kaip kastruoti katinai gyvena, zinojau net toki, kuriam 13 metu... O Cancer, jeigu galima paklausti, gal tu pati veterinare, kazkaip perskaicius tavo zinute susidariau toki vaizda...
*

Cancer yra jis, jei neklystu. Jis man taip pat gerai patarė dėl mano šuns ligos. Ačiū jam notworthy.gif ir dabar nė kiek nesigailiu. Jei tikrai nesiruoši veisti, tai geriau anksčiau padaryt operaciją negu laukt kol šuo susirgs ir kankinsis.
Pieva1
QUOTE(Laisa @ 2005 08 12, 13:57)
Cancer yra jis, jei neklystu. Jis man taip pat gerai patarė dėl mano šuns ligos. Ačiū jam notworthy.gif ir dabar nė kiek nesigailiu. Jei tikrai nesiruoši veisti, tai geriau anksčiau padaryt operaciją negu laukt kol šuo susirgs ir kankinsis.
*

Na gerai įkalbėjot, gal gal geriau anksčiau nei vėliau. Bet... aš kol kas turiu pamąstymą susilaukti kokių dviejų vadų, o tada žiūrėsiu ką daryti biggrin.gif
atika
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 11, 12:44)
*

Zinai, viena galiu pasakyti nuo augliu niekas neapsaugotas, turejau patineli ir jam buvo auglys po pilvu..gal ta sterilizacija ir padetu..bet kas zino..o gal ir ne..mes pasirinkome kita varianta..
Vicious Vici
As tai jau praktiskai apsisprendziau uz, tik mane neramina veterinares zodziai, kad gali pradet nelaikyt slapimo arba kazkaip ten sutrikt hormonu pusiausvyra ar pan.... sad.gif Cancer, help! Ka apie tai manai???
Cancer
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 12, 08:22)
As tai jau praktiskai apsisprendziau uz, tik mane neramina veterinares zodziai, kad gali pradet nelaikyt slapimo arba kazkaip ten sutrikt hormonu pusiausvyra ar pan.... sad.gif  Cancer, help! Ka apie tai manai???
*

Del slapimo nelaikymo: taip toks salutinis sterilizacijos poveikis yra, taciau kaip taisykle jis dazniausiai pastebimas kirptauodegiu sunu veislems, t.y bokseriams, rotveileriams, spanieliams ir t.t. Idomus pastebejimas, kai pries 10 metu Svedijoj buvo uzdrausta trumpint uodegas sunims, praktiskai sitos slapimo nelaikymo problemos nieks ir nebepastebi. Beje jinai nesunkiai kontroliuojama vaistais.
Vicious Vici
QUOTE(Cancer @ 2005 08 12, 20:04)
Del slapimo nelaikymo: taip toks salutinis sterilizacijos poveikis yra, taciau kaip taisykle jis dazniausiai pastebimas kirptauodegiu sunu veislems, t.y bokseriams, rotveileriams, spanieliams ir t.t. Idomus pastebejimas, kai pries 10 metu Svedijoj buvo uzdrausta trumpint uodegas sunims, praktiskai sitos slapimo nelaikymo problemos nieks ir nebepastebi. Beje jinai nesunkiai kontroliuojama vaistais.
*

thumbup.gif Aciu Dievui, kad dave proto nepirkt ciuces su kirpta uodega!!! O dar atsimenu bambejau, kaip cia jorkas su ilga uodega... Dabar dziaugiuosi ir aplamai galvoju, kad zmones per daug zaloja savo gyvunus. Nu aisku, as sterilizuot noriu tik del jos gerumo, kad veliau nekentetu blush2.gif O kodel kerta uodegas tai net neisivaizduoju, jauci, kad turbut siaip sau ax.gif
oztoko
Tai va visai pasimeciau, pries pusmeti atliko musu kalytei sterilizacijos operacija, na o dabar..... ji vel pradejo sirgt. Tai kas cia dabar, nejau prapjove ir vel uzsiuvo, ar cia taip ir turi but?
Dianela
Sterilizacija – gyvūno (arba žmogaus) sugebėjimo apvaisinti panaikinimas.
Kastracija – gyvūno (arba žmogaus) lytinių liaukų pašalinimas arba jų veiklos nuslopinimas.

Sterilizacija bendrai galima tiek patinams, tiek patelėms. Vazektomija yra elementarus sterilizacijos pavyzdys: perpjaunami latakai. Sterilizacija nepanaikina noro daugintis, tik pats dauginimosi procesas tampa neefektyvus, t.y. neįvyksta apvaisinimas.

Kastracija... grubiai tariant, išpjauna lytinio dauginimosi organus (kiaušides, kiaušus) ir pan.

Dar galima čia pasiskaityt: http://www.vetklinika.lt/viewer.php?item=b...n=sterilizacija

Paimta is http://fauna.savel.org/forum.cgi?op=view_t...ates;thread=750
Vicious Vici
Bet juk ten ir rasoma, kad neliks nepatogumu, susijusiu su ruja. Reiskia vis delto jie lieka...
Vicious Vici
Oztoko, papasakok prasau, kokios veisles tavo kalyte, kaip atlaike ta operacija, kokioj vet. klinikoj dare, ar gerai gijo, ar dabar neturi slapimo problemu, ar nesustorejo, neaptingo??? Buciau labai dekinga uz issamu atsakyma, nes pati planuoju sterilizuot savo kalyte. Ir ar darytum tai kitai savo kalytei??? Prasau, atsakyk!!!
Dianela
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 18, 21:16)
Bet juk ten ir rasoma, kad neliks nepatogumu, susijusiu su ruja. Reiskia vis delto jie lieka...
*

taigi rašo vienas būdas atima galimybę kalei pastoti. Užtai sėkmingai rujoja.
Kitu būdu yra pašalinamos lytinės liaukos, todėl kalė negali pastoti, ir, kas svarbiausia, nerujoja..
Cancer
QUOTE(oztoko @ 2005 08 18, 10:10)
Tai va visai pasimeciau, pries pusmeti atliko musu kalytei sterilizacijos operacija, na o dabar..... ji vel pradejo sirgt. Tai kas cia dabar, nejau prapjove ir vel uzsiuvo, ar cia taip ir turi but?
*

Situacija tokia: Vienas is variantu, kaip dar budavo daroma labai senais laikais, kad paliekama viena kiauside, tokiu atveju kales rujoja bet lieka nevaisingos. Aisku islieka visi sansai tureti pieno liaukos auglius, kiauside gali supiktybeti ir .t.t. Niekur normaliose klinikose taip senai nebedaroma.
Kitas variantas, kad operacijos metu galejo likti nepasalinta maza( uztenka agounos grudo dydzio) kiausides dalis, kuri po to sekmingai regeneravo ir atlieka dabar tokia pacia funkcija kaip ir anksciau. Vienintelis gydymo metodas , pakartotina operacija, kurios metu pasalinama likusi kiausides dalis.
Trecias variantas, vadinamas gimdos likucio pyometra. Taip atsitinka, jei gimda pasalinama ne per kakleli, t.y siek tiek auksciau. Tokiu atveju, tame likutyje gali kauptis uzdegiminis skystis kuris aisku pasisalina per isorinius lytnius organs imituodamas ruja.
Kaip suprantate visos vadinamos komplikacijos susijusios su chirurgine technika, taciau net ir geriausiems chirurgams ( isskyrus pirma varianta kai tai padarome samoningai), gali taip atsitikti.
Neparasei kur daryta operacija, bet gali buti kad pakartotinai operacijai reiketu kreiptis pas geresnes kvalifikacijos chirurga. nors kita vertus, pirmasis kuris ja padare turetu pakartotina daryt nemokamai;)
Cancer
Dar aisku islieka nedidele galimybe kad atsirado auglys kuris kraujuoja lytiniuose takuose, bet cia jau pats maziausiai tiketinas variantas. ( aisku jei kale vyresnio amziaus 12-14m. reikia ir apie tai pamastyti).
Vicious Vici
Cancer, na as ir vel nerealiai issigandau blink.gif cry.gif Tai kaip tada galima ryztis tokiai operacijai, jeigu pasekmes tokios baisios, jeigu labai lengvai galima suklysti ir kazko ten nepasalinti... Man labai baisu, jau buvau apsisprendusi, bet dabar apie sterilizacija bijau ir pagalvoti blink.gif Cancer, o gal tada geriau suniuku veisimas??? Kiek kartu gyvenime reiktu suleisti kalyte, kad butu kuo mazesne tikimybe tu visu augliu, netikru nestumu?
Laisa
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 19, 11:08)
Cancer, na as ir vel nerealiai issigandau blink.gif  cry.gif Tai kaip tada galima ryztis tokiai operacijai, jeigu pasekmes tokios baisios, jeigu labai lengvai galima suklysti ir kazko ten nepasalinti... Man labai baisu, jau buvau apsisprendusi, bet dabar apie sterilizacija bijau ir pagalvoti blink.gif Cancer, o gal tada geriau suniuku veisimas??? Kiek kartu gyvenime reiktu suleisti kalyte, kad butu kuo mazesne tikimybe tu visu augliu, netikru nestumu?
*

Nepanikuok tu taip mirksiukas.gif Pirmiausia tai reikia išsirinkti gerą vetą, jug tos klaidos ne kiekvieną kartą pasitaiko. Ir kiek žinau veterinarai rekomenduoja kales nuo 7 metų ( nesvarbu ar buvo sukergta ar ne) kastruoti. O suleisti vieną kartą tikrai neužtenka, ir aš manu kad tai neapsaugo nuo ligų.
Cancer
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 19, 02:08)
Cancer, na as ir vel nerealiai issigandau blink.gif  cry.gif Tai kaip tada galima ryztis tokiai operacijai, jeigu pasekmes tokios baisios, jeigu labai lengvai galima suklysti ir kazko ten nepasalinti... Man labai baisu, jau buvau apsisprendusi, bet dabar apie sterilizacija bijau ir pagalvoti blink.gif Cancer, o gal tada geriau suniuku veisimas??? Kiek kartu gyvenime reiktu suleisti kalyte, kad butu kuo mazesne tikimybe tu visu augliu, netikru nestumu?
*

Na nereikia panikuoti, as gi tik mazdaug apibudinau kas galetu buti pries tai aprasytu atveju. Siaip tokios ''komplikacijos'' gana retos, ir jei viska darai teisingai tikimybe tikrai nedidele. Man pvz. per visa savo 11 metu patirti teko taisyti tik 2 tokius atvejus ( kada buvo likusi kiausides dalis, operacijos buvo darytos kolegu;)). Kad kale atsives suniuku tas jos neapsaugos nuo pieno liaukos augliu ar pyometros ateityje, gal tik tikimybe bus siek tiek mazesne, kai tuo tarpu yra irodyta kad atlikus sterilizacija iki pirmos rujos arba is kart po pirmos rujos pieno liaukos augliu tikimybe sumazeja 95-97 %.
metaxx
padekit man 4u.gif Pas mane irgi kalyte,jai 6 men...Man rodos jei ruja jau prasidejo cry.gif Ir jus isitikine kafd taui truks apie 2-3 sawajtes? sad.gif Nuo jos kaskox kwapas fu verysad.gif Tajp labaj rami pasidarius net keista,kad kas netampo uzkelniu,nesokineja ne laksto schmoll.gif Mmmm nelabaj fajna verysad.gif Ji labaj smirda tikraj net sunku apsikwepuot sad.gif Ir dar sisialiuku labaj dauk daro doh.gif Ir miega miega miega ir dar karta miega ax.gif As ja taip myliu,bet man keista ja tokia matyt g.gif Ji mano mylimiausia wub.gif ,taj nenoriu jrei pakenkt visokiom operacijom...Del suniuku zinoki nbijom schmoll.gif ...Patarkit ka daryt cry.gif Beje ar taj tikra ruja,ar seip pavargus?Am?Nes sian atvaziaom tik is kaimo drinks_cheers.gif [COLOR=blue]nub bet kaip kwepint ja ar ka kad taip nesmirdetu? g.gif
oztoko
Tai va dabar viskas iš pradžių:
mano kalytė bulterjerų veislės. Po pirmos rujos praėjus 3 mėn. nuvažiavome į vet. kliniką (Šiauliuose) ir susitarėme dėl operacijos. Tiesa sakė, kad po tokios operacijos gali taip būti kad nelaikys šlapimo, tačiau tai išgydoma, t. y. jei toky dalyką pastebėsime, tai atvežti ir suleis vaistų, po kurių viskas susitvarko, sakė paprastai užtenka vieno karto (t. y. vaistų suleidimo).
Operacija praėjo gerai, kaip ir sakė po 3 dienų lakstė kaip stirna. Randas užgijo labai gražiai.
Tik va elgesys nepasikeitė nė kiek, t.y. kaip "lipdavo" ant pagalvių taip ir "lipo" smile.gif
Tačiau atėjus kitos rujos laikui, viskas buvo kaip ir pas neišoperuotas. Todėl nuvažiavau dabar pas tuos pačius veterinarus ir štai ką išsiaiškinau:
Vienu žodžiu jie išėmė viską, t.y. ir gimdą ir kiaušides. Tačiau galėjo likti arba maža dalelė kiaušidžių, dėl kurios taip vyksta. Sakė, kad šuniuku tikrai negalės turėti, ir nesibaiminant nesaugoti. (Tik bėda ta, kad ne dėl šuniukų neturėjimo darėme šią operaciją, o dėl to kad neberujotų sad.gif )
Pabaigai dar norėčiau pasakyti, kad renkantis kliniką svarbu atsižvelgti į jos švarą, keli ir kokie gyditojai atliks operaciją. Mums ši procedūra kainavo apie 80 Lt., tačiau svarbiausia ne pinigai, o kad turime sveiką ir gyvą mažylę.
P.s.: Mano vyras juokauja, kad tikriausiai mūsiškei viskas ką išpjovė ataugo. biggrin.gif
Cancer
Taigi, jei gimda pasalino, o liko maza dalele kiausides, tai kale ir toliau sekmingai rujoja, ant jos lips patinai, jinai gali pabegti ''nes gamta sauks'' galiausia tokios regeneravusios kaisides pavirs i cistas ar auglius kurie gali sukelt daug nemaloniu problemu ateity. Beto pieno liaukos augliu profilaktikai tokia "operacija" jokio itakos netures. Isvada: reikia pasalinti ta likusia kiausides dali. Siaip uz kales operacija 80lt itin pigu sakyciau dar pernai bent jau Vilniuje vidutine kaina buvo 125-150lt.
oztoko
Vaje nu va ir vėl vieni nervai, jau ir taip pergyvenom kai operavo, o dabar ir vėl cry.gif
O dėl kainos, tai buvome radę ir už 150, bet toks nepatikimas veterinaras pasirodė ir klinika purvina, todėl nežiūrėjom į kainą, o rinkomės geriausią ir kaip pasirodė, kad pigiai daro. Bet dabar tai jau jauciu vėl važiuosiu ir vėjus kelsiu, kad mąstytų ką daryt, nes ta mūsų mažylė tai vietoje vaiko mums wub.gif
filifjonka
Cancer, man reiktų konsultacijos 4u.gif
mūsų kalytė, neveislinė, nedidelė, 1 m., jai pirma ruja jau buvo prieš pora mėnesių. dabar jai matyt netikras nėštumas. miega su žaislais, kartais namie šneka ir beveik neėda, bet pieno nėra. šiaip labai guvi ir linksma.
buvom pas veta, tai viskas kaip ir normaliai. šiek tiek pakilus temperatūra. suleido vaistelių ir vitamino C.
viena iš forumiečių mane bais nugasdino kad reik gal sterilizuot. blink.gif vetas, mum apie tai net neužsiminė.
mes anksčiau turėjom kalaitę toiterjera ir jai netikras nėštumas beveik kas kart būdavo. niekas nesakė, beje iš vetų kad sterilizuot reiktų. jinai ir pikta būdavo ir guolį gindavo ir pieno turėdavo. šiaip mirė jinai nuo širdies ligos, tai kaip ir jokių kitų pasekmių tas netikras nėštumas tai neturėjo g.gif
ar tikrai reikia mūsų atveju operuot? g.gif aš šiaip būčiau nelinkus, nes pas tėvus katė yra išoperuota, jinai labai stipriai nuo sterilizacijos pastorėjo ir tingi pasidarė.
būtau dėkinga už atsakymą 4u.gif
Cancer
QUOTE(filifjonka @ 2005 08 23, 23:50)
Cancer, man reiktų konsultacijos 4u.gif
mūsų kalytė, neveislinė, nedidelė,  1 m., jai  pirma ruja jau buvo prieš pora mėnesių. dabar jai matyt netikras nėštumas. miega su žaislais, kartais namie šneka ir beveik neėda, bet pieno nėra. šiaip labai guvi ir linksma.
buvom pas veta, tai viskas kaip ir normaliai. šiek tiek pakilus temperatūra. suleido vaistelių ir vitamino C.
viena iš forumiečių mane bais nugasdino kad reik gal sterilizuot.  blink.gif vetas, mum apie tai net neužsiminė.
mes anksčiau turėjom kalaitę toiterjera ir jai netikras nėštumas beveik kas kart būdavo. niekas nesakė, beje iš vetų kad sterilizuot reiktų. jinai ir pikta būdavo ir guolį gindavo ir pieno turėdavo. šiaip mirė jinai nuo širdies ligos, tai kaip ir jokių kitų pasekmių tas netikras nėštumas tai neturėjo  g.gif
ar tikrai reikia mūsų atveju operuot? g.gif  aš šiaip būčiau nelinkus, nes pas tėvus katė yra išoperuota, jinai labai stipriai nuo sterilizacijos pastorėjo ir tingi pasidarė.
būtau dėkinga už atsakymą  4u.gif
*

Matai, pirmas dalykas kales storeja ne nuo sterilizacijos o ne netinkamai subalansuoto maitinimo po sterilizacijos. Medziagu apykaita pas kai kurias kales po operacijos suleteja ir jei jos gaus tokio pat kaloringumo ir toki pat kieki kaip iki operacijos tikimybe kad priaugs svorio gana didele. Velgi tai priklauso nuo individualiu savybiu, nuo to koks aktyvus kales gyvenimas, nes jei jinai dienas leidzia ant sofos ir isvedama pasivaiksciot du kart per diena po 15-20 min, tai be abejo jinai priaugs svorio palyginus su tokia kale kuri gyvena aktyvu gyvenimo buda.
Del netikro arba tariamo nestumo. Siaip tai nelaikoma kazkokiu susirgimu, tai yra daugiau prisitaikymo mechanizmas islikes nuo tu laiku, kai sunys gyveno didelemis gaujomis, ir pvz zuvus vienai kalei kitos galedavo be problemu ismaitint likusius suniukus. Faktas kad ta problema po sterilizacijos issisprendzia. Ar pastovus pieno turejimas pakenks ateityje? Sunku pasakyt, vieni autoriai teigia kad tai gali turet itakos pieno liaukos augliu atsiradimui kiti, kad tai neirodyta. Kad del to gali atsirasti mastitai, kuriuos po to reikes gydyti antibiotikais tai faktas. Visumoj dauguma veterinaru rekomenduoja sterilizacija jau vien anksciau minetu rimtesniu priezasciu.
leu
gal ir pasikartosiu, bet man irgi įdomus kalių sterilizavimo klausimas. Vistik, ar nepakinta jų elgesys? vyras vedžiodamas mūsų taksiukę sutiko kitą šuniuką, berniuką, sterilizuotą, tai jo šeimininkas labai nusivylęs - sako, lyg kas pakeitęs šunį būtų, nežaidžia, kaip koks mietas, sustorėjęs (na, dėl to lyg ir aišku), nejundrus... brr... dabar aš vėl labai suabejojau ta sterilizacija...
ir vistik man neaišku, ka geriau daryti kalytei, kad nerujotų - sterilizaciją ar kastraciją, kas geriau jos sveikatai ir charakteriui?
Tiesiog labai pasimetusi esu. Galvoju, gal reiketų, kad kartelį šuniukų atsivestų ir paskui "išromyti", bet paskui vėl... cry.gif
Veterinarė tai siūlo sterilizuoti... sad.gif
Cancer
QUOTE(leu @ 2005 09 02, 22:03)
ir vistik man neaišku, ka geriau daryti kalytei, kad nerujotų - sterilizaciją ar kastraciją, kas geriau jos sveikatai ir charakteriui?
Tiesiog labai pasimetusi esu. Galvoju, gal reiketų, kad kartelį šuniukų atsivestų ir paskui "išromyti", bet paskui vėl...  cry.gif 
Veterinarė tai siūlo sterilizuoti... sad.gif
*

Lietuvoje dauguma zmoniu ir veterinarijos gydytoju neteisingai vartoja ir supranta terminus sterilizacjia ir kastracija. Tiesiog taip jau paplito ir dauguma priima sterilizacija kaip pateles operacija o kastracija kaip patino, nors teoriskai abiem atvejais daroma kastracija , t.y pilnas kiausidziu ir gimdos arba seklidziu pasalinimas. Sterilizacija butu tokiu atveju, jei patinams perristum seklatakius o patinamas kiausintakius. 99.99% visu operaciju Lietuvoje daromos kastracijos, ir tik kelis kart esu girdejes kad veislynuose ypac kaciu budavo laikomas sterilizuotas katinas, t.y toks kuris kergia kates bet ju neapvaisina;). Kalems ar katems sterilizacijos daryt nera jokios prasmes, nebent gyvunu bordeli ikurt biggrin.gif . Mediciniskai nepasiteisina o ir ruja islieka( juk pagrinde del to daroma operacija!)
leu
[quote=Cancer,2005 09 03, 18:44]
Kalems ar katems sterilizacijos daryt nera jokios prasmes, nebent gyvunu bordeli ikurt biggrin.gif . Mediciniskai nepasiteisina o ir ruja islieka( juk pagrinde del to daroma operacija!)

Ačiū, Cancer, labai operatyviai ir išsamiai atsakinėji 4u.gif 4u.gif
na,del tos sterilizacijos jau aišku, bet kaip su pakitusiu charakteriu???
nenoriu, kad vietoj guvios ir protingos kalytės atsirastų zombis... cry.gif
Cancer
Del charakterio, man atrodo cia labai individualus dalykas, nes mano nuomone pirma pasikeicia suns svoris, o po to atitinkamai ir elgsena bei charakteris. Zinau daugybe pavyzdziu, kai kales po operacijos ir i medziokle puikiausiai buvo vedamos, ir zaisdavo ir tikrai i zombius nepavirsdavo. Kita vertus kai kuriais atvejais pasikeitus suns charakteriui neaisku ar taip atsitiko del operacijos ar del to kad suo ar kale tiesiog isaugo is jaunatvisko amziaus( taip sakant surimtejo mirksiukas.gif ). Pasikartosiu, labai svarbu po operacijos serti kale mazesnio kaloringumo pasaru, stengtis palaikyti pastovu fizini kruvi, ilgus pasivaiksciojimus ir t.t.
Cheburashka
QUOTE(Cancer @ 2005 08 21, 19:24)
Siaip uz kales operacija 80lt itin pigu sakyciau dar pernai bent jau Vilniuje vidutine kaina buvo 125-150lt.
*

na Vilniaus su Siauliais ner ko lygint,uztai ir kainu skirtumas mirksiukas.gif
OZTOKO,speju,kad lanketes pas veterinarus Valanciaus gatvej? g.gif Mes netycia irgi apturejom tokia operacija,bet ne savo noru,o del to,kad musu sunuke pasigavo gimdos uzdegima ir vaistai nebepadejo,teko operuot.Po didelio streso baigiam atsigaut,atrodo sveikstam
leu
Ačiū, Cancer 4u.gif bandysiu susivokti šiuose reikaluose mirksiukas.gif
aišku, norisi, kad gyvūnai gyventų normalų gyvenimą g.gif , bet kad mes patys juos įspraudžiame į savo gyvenimo rėmus verysad.gif ...
Vicious Vici
verysad.gif arteja laikas, kai turesiu operuot savo mazule verysad.gif daug skaiciau apie sterilizacija, bet mane neramina tos 2 nuomones: sterilizuot dar pries pirma ruja ar praejus trim menesiam po pirmos rujos??? Kaip zinoti, kas tesisinga??? Gal kas zinot, prasau parasykit...
Little angel
man irgi idomu ir tuo paciu baisu. vasari turesiu jorke tai manes irgi toks likimas lauks. dar idomu ar po operacijos ji ir toliau gales sekmingai dalyvauti parodose ir ar tas randas nebus labai baisus verysad.gif
Jūržolė
Turiu sterilizuotą anglų koker spenielę. Viskas labai gerai, nei ji agresyvi nei ką. Tačiau labai palengvėjo, kai vaikai išveda į kiemą arba kai rujos metu nesekioja burys valkataujančių šunų. O dėl sustorėjimo, problemos taip pat nėra. Mano kalė ir taip turi gerą apetitą (prieš ir po operacijos), todėl maistą jai reikia riboti.

Vienu žodžiu, aš labai petenkinta padarius operaciją savo šuniui.
Laisa
QUOTE(litle_angel @ 2005 09 20, 18:18)
man irgi idomu ir tuo paciu baisu. vasari turesiu jorke tai manes irgi toks likimas lauks. dar idomu ar po operacijos ji ir toliau gales sekmingai dalyvauti parodose ir ar tas randas nebus labai baisus verysad.gif
*

Rando iš vis nematyti thumbup.gif Praėjus mėn nė žymės nėra kad daryta operacija, taip kad nebijok biggrin.gif
Little angel
QUOTE(Laisa @ 2005 10 10, 10:12)
Rando iš vis nematyti thumbup.gif Praėjus mėn nė žymės nėra kad daryta operacija, taip kad nebijok biggrin.gif
*

tai tu mane labai nuraminai. nes kitur paskaiciau,kad randas per visa pilva,tai taip baisu pasidare blink.gif .tai daba zinosiu
bulba
Musu labradorei padare operacija pries tris savaites. Vargsiuke, pora dienu jai buvo tikrai bloga, veme, nemiegojo, matyt jai skaudejo. Gerai kad isejo pasiimti pora iseiginiu tuo metu.Veterinaras dave tokia apykakle (atrode panasi i Dzeine Eir su ja) kad nenusigrauztu siules, bet ji trankesi su ta apykakle i visus kampus ir baldus ir taip gedijosi savo nerangumo, kad uz dvieju dienu nuemem. Dvi savaites sunkiai sekesi riboti jos aktyvuma, vis norejo begti pazaisti su kitais sunimis, dar vyras buvo pripratines kasdien pasiimti kai vazinejasi dviraciu-matesi kad padaras savame kailyje netelpa nuo tokio ramaus gyvenimo. Dabar siule kuo puikiausiai sugijo, pries pora dienu buvo zuiki kaip reikian uzsivijusi, vel pasidare visokiu sunisku zaidimu "zavadila" parke, nematau nei apatiskumo, nei agresyvumo.
Maniskei dabar kazkur apie vienerius metus (mes ja paememe is sunu prieglaudos), pirmos menstruacijos buvo rugsejo pradzioje. Cia mano pirmas suo todel pirma savaite nesusigaudziau ko mano Rokse tokia populiari tarp sunu pasidare tongue.gif . Bet kai tik dasuto tuoj pas veterinoriu uzsirasem, tas pasake kad galima operuoti nesvarbu kad ruja (tik papildomai nuplese, tipo gimda didesne). Vienu zodziu dabar ramu - nereikes vaiku siusti suniuku skandinti. Maniskis vaikysteje turejo kale, ir buvo jo pareiga maziausia karta per metus nueiti i tvenkini ir paskandinti eiline vada. Ziauru...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.