Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Prednisolon
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata > Vaistai
Pages: 1, 2, 3, 4
gisida
nežinau ar čia į temą, bet...
vakar išrašė endokrinologė PREDNISOLONĄ, vien paskaičius instrukciją plaukai pasišiaušė, gal kas gėrėt šį vaistą ir galit pasidalint patirtimi, kaip jis gydo ir nugydo g.gif
Gregorij L.
as geriau cry.gif manes nenugyde bet pagyde. jokiu salutiniu rimtu nebuvo, tik labai spuogais bere verysad.gif tik tiek. o iseiti is to vaisto reikia labai atsargiai , nes tai labai agresyvus hormonai
tolita
Man sis vaistas buvo israsytas pasireiskus labai stipriai alergijai:sutino veidas , rankos, kojos, dusau.Efektas labai staigus nes jau po valandos nedusino, o per 6-8 valandas isnyko tinimas ir kiti nemalonus reiskiniai.Bet gerti reikejo gal savaite ir nutraukimas palaipsniui.Salutinis poveikis-siek tiek sutrikusi hormonu pusiausvyra. g.gif
daine
QUOTE(gisida @ 2005 05 13, 19:35)
vakar išrašė endokrinologė PREDNISOLONĄ, vien paskaičius instrukciją plaukai pasišiaušė, gal kas gėrėt šį vaistą ir galit pasidalint patirtimi, kaip jis gydo ir nugydo g.gif
*

Mano mama gere kuri laika, tai tuomet ji buvo baisiai isstorejus, na netgi neisstorejus, bets istinus, ispampus visa.
Jai buvo paskirta ar tik ne pries sinusito operacija........tai po jos, kai jau nebegere.. ..pirmiausiai veida atleido, po kurio laiko ir linijas atgavo.

Bet manau kiekvienas organizmas savitai priima, gal Tau netures jokiu salutiniu reiskiniu. rolleyes.gif
Gabbii
QUOTE(gisida @ 2005 05 13, 19:35)
*

Mano mama turi gerti gerti lyg tais 2 kartus per metus po 3 mėnesius. Šalutinis poveikis padidėjęs svoris ir didžiuliai skrandžio skausmai, ypač šiemet, nes liepė gerti po 3 tabletes, o anksčiau gėrdavo po vieną. sad.gif
Vaistus geria apie 4 metus, nes serga raudinąja viltlige.
Rasma
QUOTE(tolita @ 2005 05 25, 11:21)
Man sis vaistas buvo israsytas pasireiskus labai stipriai alergijai:sutino veidas , rankos, kojos, dusau.Efektas labai staigus nes jau po valandos nedusino, o per 6-8 valandas isnyko tinimas ir kiti nemalonus reiskiniai.Bet gerti reikejo gal savaite ir nutraukimas palaipsniui.Salutinis poveikis-siek tiek sutrikusi hormonu pusiausvyra. g.gif
*

Po tos pačios problemos kaip Tolitos, geriu aš jį dabar.

Jokių ypatingų pašalinių reiškinių, svoris neauga, net krenta, bet va apetitas tai tikrai labai smarkiai pagerėjo ir tiesa, mane labai migdo..bet gal dėl to, jog aš dar geriu dviejų rūšių antihistamininius vaistus, t.y. Zyrtec'ą ir Tavegyl'į. Galiu pasakyti, kad ligoninėje man jo suleido 60 mg., o tai maždaug kaip išgerti 12 tablečių iškart ir tai nieko nenutiko, tik padėjo thumbup.gif (be to, leido po ką tik suleisto dexamethasono, kuris irgi yra kortikosteroidas kaip prednizolonas ax.gif )

Geriu po tris tabletes iškart. Sakė nutraukti palaipsniui..gerti po 2 tabl., po to kurį laiką po 1 tabl. ir tik tada nutraukt vartojimą.
Nerutė
Na nieko gero apie si vaista pasakyt negaliu.... Salutiniai pozymiai yra, ryskiausiai kazkaip matos ant veido, jsi toks suapvaleja na lyg visad gerai patines sad.gif
Vartot lga laika blogai - tikrai nugydo sad.gif
Deja siuolaikine medicina neturi kito efetyviai gydancio vaisto wink.gif Pradziai pagerejimas buna labai ryskus, o paskui jau nebelabai, ir priklauso nuo ligos, mano mamai teks ji gert visa laika..... cry.gif

jei vartojamas trumpa laika manau neprigadina tiek kiek zalos padaro vartojant visalaik sad.gif
kami*
nu geras blink.gif įdomiai čia...man tai prednisolonas buwo išrašytas,kai vos nenumiriau nuo kažkieno įkandimo(gyvatės ar vabzdžio,daktarai nenustatė).tai į visokias išvykas turėjau vežiotis būtent prednizoloną,jei kas nors įkastų.
*Fortūna*
Mano supratimu šis vaistas yra skirtas užtušuoti, t.y. sušvelninti daugelio ligų požymius. g.gif O iš tikro pagydyt vargu ar gali.... sad.gif
ITA
Oi, man šitas vaistas kaip keiksmažodis... gilioj paauglystėj, aš jį saujom gėriau, pilna to žodžio prasme... dėl kažkokios keistos organizmo alergijos, kuri pasireiškė tuo, kad finale visiškai nekrešėjo kraujas... + 3 mėn. ligoninėj. Gėriau 1,5 metų dižiuliais kiekiais- vienkartinė dozė buvo trisdešimt kelios tambletės, po to pamažu mažino iki kol visai nereikėjo gerti. Finale- didžiulis antsvoris ir strijos likusios visam gyvenimui. Žinoma, svoris nukrito savaime per kelis metus, bet išgyvenau nemenką košmarą.... doh.gif doh.gif doh.gif
Hedera
Labai keistas vaistas. Gėriau kelis kartus dėl endokrininės oftalmopatijos. Dozės aišku arkliškos, 20 tabl per dieną ir taip 10 dienų, po to dar kol "išeini" iš jo mažinant po tabletę kasdien. Siaubas cry.gif Tinimas labai nemalonus, bet praeina 4u.gif Apetitas žvėriškas, maždaug 8-12 dienom galvos skausmas bjaurus (tinsta audiniai ir kažka spaudžia), energijos daug, bet ji kažkokia keista, panašiai lyg kavos būčiau laaaabaaai daug išgėrus blink.gif
Deja, nieko geresnio nėra sugalvota, tenka nuodytis šituo.
O beje, man buvo ir vienas teigiamas momentas - oda (o žiemą buvo lyg išsausėjusi) patapo lygi, švelni, jokio kremo nereikėjo nieko.
Bet vistiek nuodas ir yra nuodas. Reikėtų naudoti tik kraštutiniu atveju schmoll.gif
reida
jeigu tik galima geriau pakeisti kokiu kitu vaistu, tai baisus vaistas, kaip narkotikas. Ilgiau pavartojus sunku atprasti. eda skrandi taip pat tinsta veidas kaip ant mieliu.
SaulyteL
QUOTE(gisida @ 2005 05 13, 18:35)
*

Aš geriu šį vaista 2k. savaitėje, nes leukocitų kraujyje per mažai naudojant vaistus nuo skydlaiukės aktyvumo... Atrodo, kad viskas normaliai... Man kaip gydytojas, sakė, jei šį vaistą vartoti saikingomis dozėmis, tai jokių pašalinių poveikių gali ir nepasireikšti... Pradžioj gėriau kas antrą dieną, o dabar tik 2k. per savaitę smile.gif
Jūržolė
Gydytoja sakė, kad šis vaistas turi l. daug šalutinių poveikių ir šiuolaikinė medicina jį naudoja tik gyvybei gelbėti , pvz. astmos priepuoliui užėjus, kad žmogus neuždustų. Deja, provincijoje gydytojai jį naudoja ir gydymui...
Hedera
QUOTE(XMamaX @ 2005 12 17, 23:08)
Gydytoja sakė, kad šis vaistas turi l. daug šalutinių poveikių ir šiuolaikinė medicina jį naudoja tik gyvybei gelbėti , pvz. astmos priepuoliui užėjus, kad žmogus neuždustų. Deja, provincijoje gydytojai jį naudoja ir gydymui...
*

Tikrai ne tik astmos priepuoliams. Ir tikrai ne tik provincijos gydytojai...
saltinelis
siuos vaistus reiktu uzsigerti kefyru arba jogurtu su specialiom bakterijom (pvz., lactobacillus acidophilus). taip pat labai padeda omeprazol ratiopharm - tai tokie vaistai, kuriuos, paprastai, gydytojas turetu israsyti, ir kurie apsaugo skrandi.
Davidoff
Geriu si vaista hemolizinei anemijai gydyti. Dozes 12 tabl. per para. Dabar gerokai pasitaise kraujas, tai dozes mazinu.
Salutinio poveikio labai nera. Na zandai issipute, labai apetitas didelis. Ir neveikia alkoholis, na labai greit issiblaivai smile.gif
Va tik siandien nesuprantu kas pasidare. Tiek skauda koju sanarius, per kelius ypac, gal tuoj isprotesiu verysad.gif . Net nezinau kaip pas gydytoja nusigauti. Ketanovas nepadeda.
SaulyteL
QUOTE(Davidoff @ 2006 04 14, 08:42)
Geriu si vaista hemolizinei anemijai gydyti. Dozes 12 tabl. per para. Dabar gerokai pasitaise kraujas, tai dozes mazinu.
Salutinio poveikio labai nera. Na zandai issipute, labai apetitas didelis. Ir neveikia alkoholis, na labai greit issiblaivai smile.gif
Va tik siandien nesuprantu kas pasidare. Tiek skauda koju sanarius, per kelius ypac, gal tuoj isprotesiu  verysad.gif . Net nezinau kaip pas gydytoja nusigauti. Ketanovas nepadeda.
*

Kai pirkdavau Prednisolon, man vaistinėj visada sakydavo, kad reikia vartoti kalcį. Nes vartojan šį vaistą, kalcis kažkaip dingsta ir organizmo, ar jo organizmas negali pasisavinti iš produktų.
Dėl to tau gali skaudėti sanarius................ blink.gif
Davidoff
As dabar jau mazinu dozes. Klausiau hematologes, ar reiketu vartoti kalci. Sake kad per toki trumpa laikotarpi (2 savaites ir jau mazinu dozes) nieko tikrai neatsitiks. Kalci reikia vartoti jei Prednizolona geri bent puse ir daugiau metu.
Man sanariu nebeskauda, bet tiek tinksta kojos, ypac per kelius. Ar yra kam taip buve??? Nebezinau ka daryti. Gal cia kokie skysciai kaupiasi, ar del kraujo paskystejimo kraujo patenka i sanarius. Nieko nebesuprantu, juk prednizolonas mazina tynima ir mazina visas sanariu problemas. Na zodziu kojos kaip kalades.
O dar kas keista, kad ryte atsikelus kojos is viso nebuna patinusios. Tinimas prasideda kiek pavaiksciojus, po 1 valandos.
Avokado
As geriau ir dabar kaip tik gerti vel ruosiuosi, nes baisiai jau sergu verysad.gif
Tai hormonas, esantis kiekvieno musu organizme, turbut zinai. Bet salutiniu poveikiu tikrai yra! Visu pirma bjauriausia tai, jog istinsta veidas, slaunys issipucia pilvas. Bet is kitos puses- jautiesi stipri ir sveika...
Nekenciu prednizolono... blink.gif nebenoriu jo gerti, bet teks verysad.gif
LaiLa25
taip, man taip pat teko gerti si vaista, atrodo po 10 tableciu i diena, po to palaipsniui mazinant doze. Buvau istinusi kaip arbuzas...labai matesi ant veido, ryte atsikelus i veidrodi baisu buvo ziureti, oda visa issitempus, atrode kad tuoj pliš. O taip pat didelis, didelis apetito padidėjimas, nuo šaldytuvo nesitraukdavau...sake, kad normalu kad toks apetitas. Nus svorio kaip reikiant priaugau ir labai greitai....nustojus gerti po truputi stojo viskas i vietas, ir svori sena atgavau smile.gif Tik dabar vel sustorejau...gal kad sedimas darbas, o gal kad kontraceptines Cilest pradejau naudoti, i celiulitas isryskejo...o gal kad mazai judu...nzn....bet per slaunis - baisu kaip sustorejau.....reik kazka daryti.
Apie prednizolona, nieko gero nesu girdejusi, tik tiek, kad jis naudojamas gana kritiniais atvejais, ir su juo reik labai atsargiai elgtis.
Avokado
Na stai, jau savaitele geriu po 6tabletes, daktare sake, jog mano atveju minimum 8 tabl skirti reikejo, bet zinodama, kaip as nekenciu prednizolono ir kokios man isterijos budavo, kai ji paskirdavo, daktare su viltim man skyre 6 tabl, o as su viltim, kad neissipusiu kaip balionas, pradejau gerti. Bet ka jus manot! blink.gif Uzteko vienos savaites, kad tapciau panasi i begemota! blink.gif verysad.gif Siaubas, kaip man gali padeti vaistai, kuiriu nekenciu!? Juk cia dar ir psichologinis momentas yra- jei as pykstu ant vaistu, jei netikiu jais, jei nenoriu ju gerti, tai vargu ar jie man pades.... doh.gif blush2.gif
Hedera
Teko ir man pora karų smūgines dozes gerti. Paskutinis buvo 24 tabletės per dieną ir tokio džiaugsmo 10 dienų. Po to kol "išėjau" iš jo tai dar 2 dėžutes išgėriau. Kiek žinau tai po jo vartojimo reikėtų kalio pagerti. Aš dėžutę kalio chlorido išgėriau, nes prednizolonas kalį iš organizmo išvaro. Šalutinis poveikis tai tikrai baisokas. Bet ką darysi tenka kentėt. Kol gėriau "arkliškas" dozes tai jaučiausi tikrai prastai, bet kai jos gerokai sumažėjo, tai energija liejosi per kraštus, nuotaika buvo artima euforijai.
LaiLa25
QUOTE(aistė @ 2006 05 02, 01:01)
Na stai, jau savaitele geriu po 6tabletes, daktare sake, jog mano atveju minimum 8 tabl skirti reikejo, bet zinodama, kaip as nekenciu prednizolono ir kokios man isterijos budavo, kai ji paskirdavo, daktare su viltim man skyre 6 tabl, o as su viltim, kad neissipusiu kaip balionas, pradejau gerti. Bet ka jus manot!  blink.gif  Uzteko vienos savaites, kad tapciau panasi i begemota!  blink.gif  verysad.gif  Siaubas, kaip man gali padeti vaistai, kuiriu nekenciu!? Juk cia dar ir psichologinis momentas yra- jei as pykstu ant vaistu, jei netikiu jais, jei nenoriu ju gerti, tai vargu ar jie man pades....  doh.gif  blush2.gif
*

Vienas gydo, kitas kenkia...visada taip, bet tavo atveju aiste, turi tiketi. Tikrai zinau kaip jautiesi, turi tiketi ir galvoti, kad cia tik laikinai dabar juos geri, gal veliau ju nereikes. Turi islaukti, nesinervuok del to, kad issiputei kaip begemotukas, juk visi aplinkiniai tavo artimieji, kuo puikiausiai zino ir supranta, kad kol kas tai vienintele tau pagalba...nusiramink, jei matai, kad tau psichologiskai sunku, pasikalbek apie tai su savo daktare, gal tau paskirs dar ir psichologo konsultacija. Man paskyre, nors ir priestaravau, bet pasikalbejusi su daktare, visai kitaip pradejau jaustis, pradejau lankyti atsipalaidavimo proceduras, israse lengvus raminancius, nes jau naktim nebemiegojau ir tokios baisios mintys i galva pradejo lysti........visai nereik bijot psichologu, jie padeda smile.gif susivokti smile.gif nesijaudink, viskas susitvarkys.
kiowne
QUOTE(SaulyteL @ 2006 04 14, 11:08)
Kai pirkdavau Prednisolon, man vaistinėj visada sakydavo, kad reikia vartoti kalcį. Nes vartojan šį vaistą, kalcis kažkaip dingsta ir organizmo, ar jo organizmas negali pasisavinti iš produktų.
Dėl to tau gali skaudėti sanarius................ blink.gif

*

Prednisolonas nutraukinejamas palaipsniui, kad nebutu ryshkios abstinencijos. Jei Per staigus nutraukimas, arba tiesiog nesusitaiko organizmas su netektim, tai buna zhiaurus lauzhimai, gali atsirast ir gripo pozhymiai, skaudet sanariai, krest shaltis.... Esu gerus, instrukcijos skaityt neteko, bet shalutiniai poveikiai visada buna kokie nors. Dar kartais pasitaiko saldumo jausmas pastovus, man toks buvo, tai maniau, kad ishprotesiu, kai 1.5 men viskas tik saldu be galo buvo mad.gif O apetito tai tikrai nepagerino, vistiek su shaukshtu aplink artimieji turejo vaikshtinet ir maldaut. Bet veidas tikrai apvalokas buvo;)
Jis slopina imuniteto reakcijas, todel naudojamas sunkioms alerginems reakcijoms slopint. Jei ligos susije su imuniteto sutrikimais, stoka, tada irgi buna skiriamas, dar stipriems uzhdegimams slopint.
Kojos tint gali del inkstu sutrikimu kokiu, arba shirdies, gal butent nuo kokio kalio trukumo?
Davidoff
QUOTE(Hedera @ 2006 05 03, 09:20)
Teko ir man pora karų smūgines dozes gerti. Paskutinis buvo 24 tabletės per dieną ir tokio džiaugsmo 10 dienų. Po to kol "išėjau" iš jo tai dar 2 dėžutes išgėriau. Kiek žinau tai po jo vartojimo reikėtų kalio pagerti. Aš dėžutę kalio chlorido išgėriau, nes prednizolonas kalį iš organizmo išvaro. Šalutinis poveikis tai tikrai baisokas. Bet ką darysi tenka kentėt. Kol gėriau "arkliškas" dozes tai jaučiausi tikrai prastai, bet kai jos gerokai sumažėjo, tai energija liejosi per kraštus, nuotaika buvo artima euforijai.
*

Prednizolonas išvaro kalį ar kalci? Man atrodo, kad kalcį.
O dėl nuotaikos tai jo. Aš maniau kad man šiaip čia gera nuotaika. Bet jau tokia gera, kaip kokios žolės parūkęs. lotuliukas.gif Visus draugus linksminau, o taip noras visus pralinksminti, kažkaip labai pačiam linksma. O kartais tai tikrai labai euforiškai pasijusdavau, kaip 9 danguj, viskas plaukia, o pats šokinėji iki padebesių. Dabar jau geriu po 4 tabletes, tai kažkaip nebe taip. O dar turbūt ir tai, kad jau 500 tablečių sugėriau. Sako vėliau jie nebe taip veiksmingai veikia, tik pradžioje pats veiksmas. Jau ir nebe toks ištinęs, jau galima ir į veidrodį pažiūrėti.
Dar pradžioje jaučiau kokią tai atrakciją, keistai sau pats atodau, linksma. Gal dar ir nuo to nuotaikos pagerėjimo nelabai kreipiau dėmesį, o vėliau jau pradėjo erzinti tas išsipūtęs pilvas, vos ilindau i džinsus, ir žandai hihihi.gif

Bet svarbiausia, kad taip skaniai viską valgydavau, kaip niekada gyvenime biggrin.gif , Praeina valanda po pietu ir jau kaip skanu būtų kokia pica suvalgyti ax.gif . Po valandos vėl tas pats, tik jau kokių cepelinų ax.gif essen.gif biggrin.gif Visai įdomu gerti prednizoloną. Bet juk ne dėl linksmumo jis. Širdis labai kala, tai gal antras po tinimo bjaurus šalutinis poveikis. Na dar kai kojos ištino tai buvo labai riesta. Vaikšiojau kaip meška, vos pasivilkau.
Hedera
QUOTE(Davidoff @ 2006 06 08, 21:18)
Prednizolonas išvaro kalį ar kalci? Man atrodo, kad kalcį.
O dėl nuotaikos tai jo. Aš maniau kad man šiaip čia gera nuotaika. Bet jau tokia gera, kaip kokios žolės parūkęs. lotuliukas.gif  Visus draugus linksminau, o taip noras visus pralinksminti, kažkaip labai pačiam linksma. O kartais tai tikrai labai euforiškai pasijusdavau, kaip 9 danguj, viskas plaukia, o pats šokinėji iki padebesių. Dabar jau geriu po 4 tabletes, tai kažkaip nebe taip. O dar turbūt ir tai, kad jau 500 tablečių sugėriau. Sako vėliau jie nebe taip veiksmingai veikia, tik pradžioje pats veiksmas. Jau ir nebe toks ištinęs, jau galima ir į veidrodį pažiūrėti.
Dar pradžioje jaučiau kokią tai atrakciją, keistai sau pats atodau, linksma. Gal dar ir nuo to nuotaikos pagerėjimo nelabai kreipiau dėmesį, o vėliau jau pradėjo erzinti tas išsipūtęs pilvas, vos ilindau i džinsus, ir žandai hihihi.gif

Bet svarbiausia, kad taip skaniai viską valgydavau, kaip niekada gyvenime  biggrin.gif , Praeina valanda po pietu ir jau kaip skanu būtų kokia pica suvalgyti  ax.gif . Po valandos vėl tas pats, tik jau kokių cepelinų  ax.gif  essen.gif  biggrin.gif  Visai įdomu gerti prednizoloną. Bet juk ne dėl linksmumo jis. Širdis labai kala, tai gal antras po tinimo bjaurus šalutinis poveikis. Na dar kai kojos ištino tai buvo labai riesta. Vaikšiojau kaip meška, vos pasivilkau.
*

Čia citata iš anotacijos:
ĮSPĖJIMAI. Ilgai vartojant prednizolono, daugiau kalio išsiskiria iš organizmo, organizme kaupiasi natris, išryškėja edemos.
Hipokalemijos profilaktikai per parą rekomenduojama gerti po 1-2 g kalio
druskos (kalio chlorido, kalio citrato).

Aš gėriau kalio chlorido teblets. Manau galima pabandyti Nonsalt papildą širdžiai pastiprinti (jo sudėtyje kalis ir magnis). Aš dar gėriau ranitidiną, kad rėmuo nekankintų. Nemažai informacijos apie vaistus galima rasti vaistai.lt
Manęs ko gero irgi laukia dar vienas smūginis prednisolono periodas. Ooooiiiiiii kaip nenoriu cray.gif cray.gif
Monce_g
man taip pat teko ilga laiko tarpa gerti si nuoda.. o dar blogiau kad ne vien sita bet dar ir metotrexat'a. tai gaudavosi dviguba nuodu doze vienu metu. siuo metu lyga siek tiek pagerejusi, tai valausi organizma nuo sitos bjaurasties.. visgi nera labai malonu daugiau nei 10 metu kiekviena miela diena ryti sita slikstyne.. o dar ir visi salutiniai poveikiai.. ypac nutukimas.. sanariu skausmai.. lauku slinkimas.. o kad kalci salina tai tikra tiesa, nes nors ir gerdavau papildomai, valgydavau kilogramais daug dziovintu vaisiu, visi dantys "kaip susaudyti" budavo.. daug laiko teko praleisti odontologo kedeje.. beje, gal galit pasidalinti prie kokiu ligu gerdavot jita vaista? gal rasiu ir savo ligos bendraminsiu.. as sergu Juveniliniu Dermatomiozitu, cia man rodos vilkligės liga sesuo..
drebulė
sveikutės.norėčiau paklaust,ar kas nors gėrėt prednizaloną dėl akių.gydytojas man siūlo gert,nes sergu skydliaukės hiperfunkcija,o be to ta "bjaurybė" pažeidė mano akis(jos truputį išvirto ir yra patinusios).sako,kad šis vaistas gal padėtų.bet reikia gerti didelėmis dozėmis gulint ligoninėje prižiūrint gydytojams.bet užtikrinti ar tikrai padės jis nenori.o šis vaistas toks baisus.tai gal geriau vaikščioti išvirtusiomis akimis verysad.gif verysad.gif verysad.gif pavartojus šį vaistą gal iš vis tapsiu ligone. schmoll.gif atsiliepkit,gal kuriai padėjo šis vaistas susigrąžint normalias akis. rolleyes.gif
jura1012
Moterys kurioms teko ta bjaurasti gerti labai didelemis gal pasidalysite patirtimi. Man irgi siulo toki gydymo buda, sako jei labai noriu galiu ir ambulatoriskai jei tik patems orgaznizmas labai didele kitu pakankamai sudetingu ligu rizika jauciuosiu pakankamai gerai(darbui netrugdo riboja tik fizini aktyvuma) man ne mirties ir gyvybes klausimas(antraip nesvarstyciau sustoresiu ir velniop kad tik gyventi ir dirbti galeciau) rezultatu irgi nezada pasimetusi visiskai.
*sony*
aš kaip tik dabar geriu Prednizoloną,dozė dar nedidelė -6tab. per dieną,dar liepė getri kalio chloridą,nes prednizolonas kalį iš organizmo išvaro blink.gif Geriu jį jau apie 2metus pilvas baisiausiai išsipūtęs,žandai tokie,kad atrodo lyg kiekvieną dieną bandeles valgyčiau verysad.gif buvau nustojus geti,tai nors į žmogų buvau panaši,o dabar visa ištinus vaikštau verysad.gif Daugiau nieko blogo kol kas nejaučiu,bet prašysiu savo daktarės,kad kokių kitų vaistų man išrašytu,nes man jis nepadeda,jokio pagerėjimo,vienu žodžiu stovim vietoje verysad.gif
Monce_g
As neseniai gulejau ligoninej ir daktarai man vel pskyre gerti prednizolona, o viena sesele ir to skyriaus pasnibzdejo kad geriau gerti Medroli, atseit jis tas pats prednizolonas tik geriau ekologiskai isvalytas, del to pasireiskia maziau salutiniu poveikiu, o kaina mazai tesiskiria. pasitarkit su gydytojais gal jums sitas vaistas daug geriau tiks, ir maziau jausis svorio prieaugis 4u.gif
DaliaS
Dėl medrol tai teisingai, bent jau man mažiau žandus pučia ir sako, mažiau skrandį ėda. Vartoju ši hormoną nuo 1992 m., su kelių mėnesių pertaukom. Šiuo metu esu gavusi 1 g. ( 1 prednizolono tabletė - 5 mg., 1 medrolio tabl. - 4 mg.pačios pasiskaičiuokit....). Skrandis veikia, žandai beveik vietoj, esu "menkos mitybos", kaip gydytojai sako, t.y. į kūną neina. Apetitas normalus, nei žvėriškas, nei labai mažas. Gal tik nuotaikos pasvyruoja, bet gi moteriškėm taip jau būna... Taip kad nėra šis hormonas toks baisus, kaip apie jį rašo. Dėl pripratimo - teisingai, jei nuima kokią tabletę, prasideda "lomkės", bet kentėti galima. Dėl provincijos gydytojų - nesutinku, nebent provincija vadinsime visą Lietuvą. Užsienyje šis vaistas, bent jau prie mano ligos - irgi pagrindinis.
*sony*
QUOTE(DaliaS @ 2007 08 16, 10:21)
Dėl medrol tai teisingai, bent jau man mažiau žandus pučia ir sako, mažiau skrandį ėda.  Vartoju ši hormoną nuo 1992 m., su kelių mėnesių pertaukom. Šiuo metu esu gavusi 1 g. ( 1 prednizolono tabletė - 5 mg., 1 medrolio tabl. - 4 mg.pačios pasiskaičiuokit....). Skrandis veikia, žandai beveik vietoj, esu "menkos mitybos", kaip gydytojai sako, t.y. į kūną neina. Apetitas normalus, nei žvėriškas, nei labai mažas. Gal tik nuotaikos pasvyruoja, bet gi moteriškėm taip jau būna... Taip kad nėra šis hormonas toks baisus, kaip apie jį rašo. Dėl pripratimo - teisingai, jei nuima kokią tabletę, prasideda "lomkės", bet kentėti galima. Dėl provincijos gydytojų - nesutinku, nebent provincija vadinsime visą Lietuvą. Užsienyje šis vaistas, bent jau prie mano ligos - irgi pagrindinis.
*

gal gali parašyti kokia liga sergi,jei ne paslaptis ax.gif
DaliaS
QUOTE(sony @ 2007 08 16, 23:12)
gal gali parašyti kokia liga sergi,jei ne paslaptis ax.gif
*

Sisteminė raudonoji vilkligė
londa
perskaiciau visa tema bet neradau kad sie vaistai butu israsyti vaikui. maniskiui 5 metukai tai mum londono daktare israse 3 tabletes per diena isgerti vienu metu. as jam ju nedaviau bet dabar perskaicius visa tema tikriausiai ismesiu. jis labai koseja asma turim bet sitie vaistai tai jau nezinau.....
ar kam teko girdeti kad prednisolonas butu vaikui skirtas????
informaciniame lapelyje surasytos dozes tik suaugusiems tiesa yra prierasas kad jie vaikams skiriami retais atvejais.
nebezinau ka daryti
VioletaČ
QUOTE(londa @ 2007 10 16, 16:35)
perskaiciau visa tema bet neradau kad sie vaistai butu israsyti vaikui. maniskiui 5 metukai tai mum londono daktare israse 3 tabletes per diena isgerti vienu metu. as jam ju nedaviau bet dabar perskaicius visa tema tikriausiai ismesiu. jis labai koseja asma turim bet sitie vaistai tai jau nezinau.....
informaciniame lapelyje surasytos dozes tik suaugusiems tiesa yra prierasas kad jie vaikams skiriami retais atvejais.
nebezinau ka daryti
*

Labas,
Sis vaistas yra tikrai baisus, bet nuo asmos purskaluose ir gi ieina prednizalonas.
Deja sis vaistas yra kol kas nepakeiciamas sergant asma, alerginiais susirgimais ... Tik 3 tabletes manau tikrai perdidele doze penkiameciui. Butu gerai pasikonsultuoti su Lietuvos daktarais. Sekmes.
Monce_g
QUOTE(VioletaČ @ 2007 10 16, 18:44)
Labas,
Sis vaistas yra tikrai baisus, bet nuo asmos purskaluose ir gi ieina prednizalonas.
Deja sis vaistas yra kol kas nepakeiciamas sergant asma, alerginiais susirgimais ... Tik 3 tabletes manau tikrai perdidele doze penkiameciui. Butu gerai pasikonsultuoti su Lietuvos daktarais. Sekmes.
*

na suaugusiam skyrus 3 tab per diena, jau yra gana didele doze ir labai staigiai jauciamas poveikis (per pora dienu, tyrimai akivaizdziai ima gereti).. bet vaikui manyciau siek tiek daugoka.. bet kad ir koks baisus sis vaistas bebutu, jis pastate mane is lovos, nes kai susirgau, ir visi raumenys praktiskai atsisake, ir neatsikeldavau is lovos, per diena isgerdavau 12tab.. daugoka.. bet deka to dabar galiu gyventi pilnaverti gyvenima.. thumbup.gif o sis vaistas yra nuo visu galu.. ir nuo alergiju, ir nuo astmu, ir nuo vezio, ir nuo reumatu, ir nuo cukraliges gydo.. be to esu girdejusi kad kai kurie gydytojai skiria MODROLI, kaip prednizolono pakaitala.. is esmes tai tas pats rpednizolonas, tik geriau isvalytas, turintis maziau priemaisu, ir nuo jo pasireiskia maziau neigiamo poveikio.. g.gif
Spygliux6
QUOTE(londa @ 2007 10 16, 15:35)
nebezinau ka daryti
*

Mano trimetis gauna po 6 prednizolono tabletes, nuo rytdienos gaus po 4. Manau, kad šis vaistas jį išgelbėjo nuo blogiausio. Prieš porą savaičių jį buvo ištikus hemolizinė krizė (kai nuo viruso suiro eritrocitai, beveik perpus sumažėjo Hb, išsiliejęs bilirubinas apnuodijo organizmą). Ligoninėje vaikas gavo nesuvokiamai dideles dozes, ir dabar, aišku, dozės yra arkliškos. Guodžiuosi tuo, kad vaikas šio vaisto bus vartojęs nepilną mėnesį, tai gal nebus kokių negrįžtamų pakitimų sukėlęs. Žandukai, tiesa, kaip pagranduko verysad.gif
Viva Roza
sese gere. svorio daug priaugo. siaip daznai geriant kaulu tankis reteja, dantys genda ir dar visko buna.
Monce_g
na del kaulu retejimo tiesa.. as labiausia jausdavau per dantis.. nes dantys budavo "kaip susaudyti".. daug mazu skyluciu.. gerai kad tada kai taisydavau dar nebuvo kosmines kainos..
aviad22
As si vaista geriau senokai,pries keturis metus,bet prisimenu kaip koki kosmara.Priaugau daug svorio,veidas tapo kaip ,,barsuko,, ,istolo manes nebeatpazindavo,nebent is balso ar sypsenos.Prednizelona,lexsotanili ir diklofenaka geriau puse metu (arkliskom dozem),kol priprato organizmas buvo baisiausi zarnyno spazmai, net seimos narius isvarydavau is miegamojo, kad nematytu. O liga mano buvo, liaudiskai sakant skydliaukes pulingas uzdegimas. Prisimenu kaip didziausia kosmara, i tokia nevilti buvau puolusi, liga atkrito keturis kartus.Savijauta buvo kaip senmergystes,,klimaksinio,, ir nestumo sindromus sudejus i viena.
Svoris susireguliavo gal po dvieju metu,Druskininkuose pasidariau zarnyno valyma. Na neduok dieve ir vaistas ir liga baisi.
Linkiu visiems sveikatos.
Gabriel@
Mano dukra jau daugiau kaip metai geria prednizolona - baisu, kaip sustorejo, priaugo apie 15 kg. Pilvas kaip balionas, veidas menulio formos - atsirado taip vadinamas Kusingo simndromas. Pilva skauda, daznai viduriuoja, geriam bifido bakterijas, geriam kalci, geriam ranitidina. O liga nesitraukia ir neaisku, ar galesim ta vaista sumazinti. Siuo metu jau koks pusmetis kasdien vartojam po 15 mg.
Jeigu kas gali apsieiti be situ vaistu, jeigu yra pakaitalu ju ligos atveju, tai gal geriau kitus vartoti, nes prednizolas - tikrai ne kas. Bet kai nera pasirinkimo - vilkliges, reumatoidinio artritu atvejais - nieko nepadarysi. Mes geriam ir kitus vaistus, o tai turetu leisti sumazinti prednizolono dozes, deja, liga nesitraukia ir vis tenka ,,draugauti" su prednizolonu. Beje, mano mergaitei jie veikia ir psichika - buna nerami, dirgli, pikta... O jums galvos neskauda, nebunat nervuotos?
Spygliux6
mano berniukas irgi kažkoksirzlesnis, jautresnis pasidarė - galvoju nuo prednizolono ar tiesiog po ligoninės.
Papildyta:
Gariele, o kiek jūsų dukrai metų ir nuo kokios ligos gydotės?
Gabriel@
QUOTE(Spygliux6 @ 2007 10 31, 00:04)
mano berniukas irgi kažkoksirzlesnis, jautresnis pasidarė - galvoju nuo prednizolono ar tiesiog po ligoninės.
Papildyta:
Gariele, o kiek jūsų dukrai metų ir nuo kokios ligos gydotės?
*

Nusiunciau tau zinute i az 4u.gif
mialina
o gal kuri girdejot apie prednisolono poveiki vaisiui? t.y. vyras gere iki apvaisinimo ir apvaisinimo metu....mum dabar 5 savaiteles smile.gif
Monce_g
na kiek teko girdeti didesnis poveikis butu jei prednizolona gertu mamyte kudykio vystymosi metu. o kaip del tevelio tai neteko nieko girdeti..
Ba_Bochka
Man Prednisoloną išršė nors esu nėščia (26 savaitė), man taip neramu dėl poveikio vaisiui.. nenoriu jų gerti verysad.gif
rugiagele26
QUOTE(Ba_Bochka @ 2008 06 15, 11:48)
Man Prednisoloną išršė nors esu nėščia (26 savaitė), man taip neramu dėl poveikio vaisiui.. nenoriu jų gerti  verysad.gif
*

o siaube, kiek as cia prisiskaiciau istoriju! Na mano istorija tokia: as sergu trombocitopenija (turetu nekreset kraujas, nors jis pas mane kresa, kritiskai mazai trombocitu). Budama nescia as tai suzinojau. Dare visokius tyrimus, nieko nerado, del ko tu trombocitu tiek mazai. Kai iki gimdymo liko apie dvi savaites, man nesciai skyre prednisolona gerti gal 10 dienu po 4 tabletes 3 kart dienoj. Skamba baisiai, bet taip paskaiciavo pagal svori. Nescia sveriau kokius 63 kg. Dabar 51 kg. Po tokio ilgo aprasymo noriu pasakyti, kad man nepasijuto jokiu pasaliniu poveikiu, net ir bunant nesciai. Tad Ba_Bochka nesijaudink, ir jei gydytoja paskyre si vaista, tai naudok, manau jo be reikalo neskiria. Nors kai mano priezasties ligos nerado, tai tas prednisolonas nelabai man padejo verysad.gif
nouvelle
Man irgi trombbocitopenija 4u.gif tik vaikystej nustatyta. Siaip as nelabai suprantu, ka reiskia nustate, tai yra jau kaip pasekme, kaip simptomas kazko. Bet to "ko" dar neatradau.
Geriau vaikystej prednisolon, tik man jis nepadejo, trombocitu padaugedavo labai nezymiai, o be to ir kitu pridaugindavo ten leukocitu, kas nebuvo reikalinga.Is pasaliniu poveikiu prisimenu tik svorio priaugima, dar nuotrauku tokiu geru turiu su zandais biggrin.gif .Bet jis greit nukrisdavo (nustojus gert vaistus).
O kaip sekesi leliuka isnesot? finalas itariu cezaris?
Atsiprasau uz offtopica....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.