Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip atpratinti nuo sauskelnių?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2
Lagūna
Mano mažiui 2,3 m. ant puoduko sėdasi, tik pasodintas. Pats nesiprašo.Jeigu pasodini ant puoduko, tai ir padaro.Kaip išmokinti, kad mažius prašytųsi ant puoduko g.gif
mute025
mano bernelis irgi iki 2m vaiksciojo su pampersais,bet ir neverciau to daryti,bergzdas reikalas,dar labiau puoduko pradejo bijoti....todel pamokinau sisiuka daryt atsistojus....jam patiko.....mano nuostabai,nebereike pampersu....o su kitu reikalu smile.gif ....gavosi savaime....vis kartodavau,kad visi tai daro ant puoduko....tik puoduko didzei skiresi.... tongue.gif 4u.gif
katyttee
musu panelei 1metai ir 10menesiu, man mama vis sakydavo kad seniai laikas nuo pampersu lipt, vis laukiau, nes kiek bandziau apsisisiodavo, bet kai atsilo oras, pamaniau pats laikas, juk nesusals be kelniu, ryte apmaudavau suknele ir palikdavau nuoga tuze biggrin.gif kazkaip kai apmaudavau triusikelius, vis i juos padarydavo, o nuogute budama ziuriu tupineja ir raivosi, paklausiau ar nori sysiu, sako noriu, pasodinau ant puoduko, padare, pagyriau, pasakiau kad visi vaikuciai daro i puoduka ir paprasiau kad kita karta kai nores, pasakytu man, ir dideliai mano nuostabai to uzteko, nuo to karto sako noriu sysiu, dabar po mazdaug 5dienu sako noriu sysiu ant puoduko, ima uz rankos ir veda i tualeta thumbup.gif aisku nakti miegam su pampersu ir is namu dar be jo neinam, bet jei gamtoj bunam, buna nuoga arba su triusikeliais ir irgi prasosi thumbup.gif
gal kas galite parasyti, nuo kada vaika pratint nakti miegot be pamperso, musu dama per nakti isgeria visa buteliuka sulciu,tiek daro sysiu kad kartais ir pampersas pradeda leisti,lieka bala, tad be pamperso palikt nerizikuoju. pasidalinkit patirtim 4u.gif
lina_25
saunu katytte kad jums taip lengvai isejo atprasti thumbup.gif as po truputi ir bandau, tik kad ziauriai sunkiai gaunasi doh.gif gal truputi per anksti, juk mums tik 10 menesiu, bet taip norisi atpratinti blush2.gif man viena mama sake, kad vaikai nakti nesisioja, tai IR PATIKEJAU doh.gif atsikeliu nakti paziureti, o mano mergina iki ausu slapia lotuliukas.gif cry.gif doh.gif
Jentė
Sveikos na ir mes turim bedu su tuo puoduku doh.gif maniskiui 2m ir 7men, ant puoduko seda kai pati pasakau sesk ir daryk sisia, bet jei nesukontroliuoju visi namai buna apsisioti ir negana to prikakoti blush2.gif blush2.gif bandom db be pampersu buti, bet jau taip sunku su juo, nakti buna jis nesisioja, bet va paryciui kai pavaro tai visas pampersas permirkes buna g.gif
IngridaHA
QUOTE(Vėjuota @ 2008 06 11, 10:55)
Tiesiog nemėgsta sėdėti ant puoduko. Bandžiau sodinti ir ant klozeto. Ir svarbiausia, supranta, kad daro "į kelnes", nes kai tuštinasi - pasislepia, o po to ateina ir sako "kaku" - atseit, mama, keisk pampersą. Taip pat ir kai pasisiuoja.
Bandžiau leisti namuose (lanko darželį) leisti be pamperso - galvojau gal pasidarys kelnėse šlapia, supras, kad nemalonu. Bet jai dzin, kad šlapia, vaikšto sau toliau lyg niekur nieko.
Patarkite, ką daryti, nenoriu per prievartą laikyti ją ant to puoduko. (Pusseserės dukrytė tokiam amžiuje jau seniausiai pati prašėsi, kad nori sisiu).
*

Mes vargom 2savaites,kol as pati supratau kaip geriausia daryti.Labai greit metem,bet darbas tikrai sunkus ir reikalaujantis kantrybes ir dar kantrybes. O musu receptas toks:
Nuimti pampersa visiskai,net tada kai einat pasivaikscioti,nes jei ta diena nors karta uzdesi pamperi -jokiu rezultatu nesulauksi.Reiktu apsiriboti trumpomis kelionemis...prie namo pasivaikscioti,kad jei beda nutiks galetumet gret gristi.Kas kart kai padaro bala reikia pasakot ,kad cia labai negerai,kad reikia i puodeli sysia daryti, arba paklausi kur reikia tai daryti ir tuoj vaikas pats pradeda sakyti,kad reikia i puodeli dayti.O tada jau ant puodelio vel isnaujo partintis,nes juk ,,pats vaikas sake,kad reikia i puodeli,,..Paskui vaikas pats pradeda orientuotis,gedinasi,kai padaro ne ten kur reikia.Tik be mamos isteriju,nes tada gali buti atviskstinis variantas.Mama gali ,,verkti,, ,kad vaikas ne ten padare(manoji itin jautriai i tai reagavo ir tuoj leke ant puodo)Ir svarbiausia girti ir girti be paliovos ir jei kas ateis i svecius papasakoti koks vaikas saunuolis,kaip i puodeli padare ar pats paprase.Tai labai svarbu.Vaikas pats po kurio laiko pradeda tuo diziuotis.

Menuo laiko ir mano mazoji (greit 2m) be pamperso.Kartais net nakti mane pazadina mirksiukas.gif ,pasipraso sysiu,jei prie miegeli nepadaro arba daug skysciu ir vaisiu prikerta.

SEKMES visiems pempersinukas.Silteja oras,tad pats metas pradeti.Juk niekas nepyks,jei kur ant zolytes uzkrapnosit wub.gif
Fedes
QUOTE(katyttee @ 2009 07 04, 11:46)
gal kas galite parasyti, nuo kada vaika pratint nakti miegot be pamperso, musu dama per nakti isgeria visa buteliuka sulciu,tiek daro sysiu kad kartais ir pampersas pradeda leisti,lieka bala, tad be pamperso palikt nerizikuoju. pasidalinkit patirtim  4u.gif
*

jei pati tiek skysčių išgertumėte irgi manau norėtumėte lakstyti į tualetą ax.gif
mes tai pamažu perkėlėm vakarinį gėrimą į ankstesnį laiką, ne prieš miegą, nakties metu seniai jau nebegeria ir taip baigėsi naktinės nelaimės. dar - kai tik vaikas prabunda svarbu būti netoli ir pasodinti ant puoduko (mūsų dar retokai pats nubėga). nes kol miega kietai, tol kelnytės ir būna sausos, o kai tik prasižadina, tada gi visos bėdos... wink.gif

QUOTE(Sigitukas @ 2010 03 30, 15:50)
Sveikos na ir mes turim bedu su tuo puoduku doh.gif  maniskiui 2m ir 7men, ant puoduko seda kai pati pasakau sesk ir daryk sisia, bet jei nesukontroliuoju visi namai buna apsisioti ir negana to prikakoti  blush2.gif  blush2.gif  bandom db be pampersu buti, bet jau taip sunku su juo, nakti buna jis nesisioja, bet va paryciui kai pavaro tai visas pampersas permirkes buna g.gif
*

čia dalis mūsų patirties, gal ri jums pravers:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=38150144

QUOTE(IngridaHA @ 2010 04 05, 22:40)

*

čia vienas iš būdų, bet norėčiau pridurti, kad na, ne visiems jis padeda, deja... mano vyrukas jau nuo dviejų metukų puikiai žino, kur reikia daryti , kur visi vaikučiai daro ir kaip yra gerai ten daryti ir labai didžiuojasi puoduku, bet tas visiškai nepadėjo pasistūmėt. aišku, ramūs nervai tai bet kokiu atveju būtini drinks_cheers.gif
ir iki šiol , kai prisidriba, sako "oj negelaaai, leikia ant puoduko sysioti" ir panašius bajerius skaldo - visų, mano, tėtės, auklėtojų žodžius pakartoja. ir net jaunesniąją sesutę ant puoduko mokina sysiot, švelniai subara kai ant grindų balutę padaro. o bet tačiau, nesiprašo jis ant puodo beveik niekada ir viskas.

dar noriu paguost mamas, kuo ir save guodžiu - ar pažįstat bent vieną suaugusįjį, kuris vis dar nesiprašytų ant puoduko?... na, ta reiškia ir mūsų vaikai pradės, bent jau iki universiteto tai tikrai:lotuliukas:
pikciurna167
kadangi ilgai maitinau pati,ti mums pamperio reikejo,bet tik kai nustojau,nakti nebededavau,bet ir neduodavau jokiu gerimu.ir sysiot ismoko greit,vyriskai stovint.o kai nepasysiodavo i kelnes,mokemes kaku daryt,
pukpuk
Siaip, be abejo, teisingai cia visos raso, viskam savo laikas. Ir is patirties galiu pasakyti, kad kol vaiko psichika nesubres neprades jis eiti ant puodo. Kiekvienas vystosi savaip. Vieni jau 1.5 metu eina ant klozeto, kiti tik 3.5 pradeda prasytis.

Galiu pasakyti, kad normoje iki 3.5 metu vaikas turetu jau ismokti sita reikala. smile.gif
Berniukai be abejo veliau gali, mergytes paprastai greiciau susigaudo. smile.gif

O budas yra vienas toks:
Nuimat vaikui pampi. Tada karts nuo karto pridedate pami jam taip, lyg detumete ir klausiate: ar nori sisiu? (po to vel padedate ji i sona, vaikas buna be pampio toliau iki sekancio pridejimo/paklausimo del sisios) Tada vaikas pradeda suvokti su laiku, kad KAI PRIDEDAMAS PAMPIS reikia sisioti, o ne bet kada. Issidirba refleksas. Vaikas pradeda sisioti TIK TADA kai pridedate pampi. O kai taip jau vaikas valdosi pereinama prie puodo.

Lotyna
Nesodinau anksti prie puodo, nes buvau girdejus, kad taip galima vaika isgasdinti ir t.t. Su puoduku susipazinom 1,6 m. O jau 2 m. padejom pampersus i sona ax.gif
Tiesa, nakti daug gerdavo manasis, todel pampersu naktimis dar siek tiek prireike ax.gif
Minuse
[quote=Domke,2010 08 13, 22:39]Nesodinau anksti prie puodo, nes buvau girdejus, kad taip galima vaika isgasdinti ir t.t. Su puoduku susipazinom 1,6 m. O jau 2 m. padejom pampersus i sona  ax.gif
Tiesa, nakti daug gerdavo manasis, todel pampersu naktimis dar siek tiek prireike  ax.gif

Mes pradėjom sodinti nuo metų. Tikrai neišsigando. Labai greitai atsirado supratimas, kad pvz. geriama iš puodelio, o į puoduką daromas sisiukas. Pasodindavom ant puoduko ir sakydavu ssss, jeigu pavykdavo, sakydavom valio, nepavykdavo - ba - baa. Kai užėjo noras nesisėsti, pati atsisėsdavau, ir sakydavau sss....smile.gif Prašytis nesiprašė ilgai, bet kai pasodindavau ant puoduko padarydavo. Manau, kad taip susiformuoja refleksas, kad kai sėdi ant puoduko, reikia jau ir daryti. Aišku pasitaikydavo ir balučių, bet jų tikrai nebuvo daug.
Naktį duodavom gerti kiek nori, bet duodavom vandenį. Man tikrai labai padėjo tai, kad naudojom daugkartines sauskelnes, nes buvo lengviau pamatyti, kada vaikas padarė.
La pluie
QUOTE(Domke @ 2010 08 13, 23:39)
Nesodinau anksti prie puodo, nes buvau girdejus, kad taip galima vaika isgasdinti ir t.t. Su puoduku susipazinom 1,6 m. O jau 2 m. padejom pampersus i sona  ax.gif
Tiesa, nakti daug gerdavo manasis, todel pampersu naktimis dar siek tiek prireike  ax.gif
*

As sunu sodinti ant puoduko pradejau, kai jam suejo 9 men. Procedura jam nekele nepasitenkinimo, tad nuo metuku namuose lakste tik su triusikeliais. Aisku, i puoduka padarydavo tik tuomet, kai spedavau pasodinti, jei nespedavau - bala. Taciau man nebuvo sunku nei ji pasodinti ant puoduko, nei balute isvalyti. Pats prasytis pradejo budamas 1,8m. Nei labai anksti, nei velai. Naktimis sauskelniu nenaudojam nuo 1,11.
Manau, jog verta vaikus sodinti ant puoduko, kai tik jie ismoksta tvirtai sedeti ne todel, kad kuo anksciau ismoktu patys prasytis, o jau vien tam, kad nereiketu nuolat nesioti tu sauskelniu.
mamyteJ
Sveikos! Pritariu ,kad reiktu vaikiukus sodinti ant puoduko kai tik pradeda gerai sedeti.Mes taip pat darem.(Cia,suprantama patarimas tom mamytem ir vaikiukam, kurie tik ruosiasi daugiau nebenesioti pampersiuku).Pirmais menesiais rezultatas i puoduka pakliudavo retokai,bet su uztai puodukas tapo draugu,o ne priesu.Dienomis pampersiuko nebesidejom nuo 1m. ir 9men.(isskyrus kai eidavom i lauka).Nuo 2m. ir 2men. jau ir i lauka eidami pampersiuko nebededam,bet naktimis ir pietu mieguciui vis dar reikia. rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.