Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip atpratinti nuo sauskelnių?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2
Vėjuota
Tiesiog nemėgsta sėdėti ant puoduko. Bandžiau sodinti ir ant klozeto. Ir svarbiausia, supranta, kad daro "į kelnes", nes kai tuštinasi - pasislepia, o po to ateina ir sako "kaku" - atseit, mama, keisk pampersą. Taip pat ir kai pasisiuoja.
Bandžiau leisti namuose (lanko darželį) leisti be pamperso - galvojau gal pasidarys kelnėse šlapia, supras, kad nemalonu. Bet jai dzin, kad šlapia, vaikšto sau toliau lyg niekur nieko.
Patarkite, ką daryti, nenoriu per prievartą laikyti ją ant to puoduko. (Pusseserės dukrytė tokiam amžiuje jau seniausiai pati prašėsi, kad nori sisiu).
Liutaure
Ir as panasia problema turejau nors nelaikau to problema, nors jau ir uosviai zyze be galo, kaip cia mat 1,5 metu o dar su pamperiu, nezinau, tiesiog atejo laikas ir tiek, gal daugiau leisk palakstyt be pamperio ir matysi kada sisioja ir kita ir suprasi mazdaug kada ant puodelio sodint, tiesiog ateis tam laikas g.gif
mamymamy
Turi ateiti tam laikas, mano sūnui tas laikas atejo 3 metų blink.gif . O neuspratau, tai darže jūsų vaiko nemokina be pampersų būti?? Maniškis tai namie sėdi, užtai vėlai tas noras atėjo, bet kiek pažįstu darželinių vaikų, tai visi apie 2 metus jau be pampių laksto g.gif
Dalyte:)
QUOTE(mamymamy @ 2008 07 01, 16:33)
Turi ateiti tam laikas, mano sūnui tas laikas atejo 3 metų  blink.gif . O neuspratau, tai darže jūsų vaiko nemokina be pampersų būti?? Maniškis tai namie sėdi, užtai vėlai tas noras atėjo, bet kiek pažįstu darželinių vaikų, tai visi apie 2 metus jau be pampių laksto  g.gif
*

drinks_cheers.gif ir as manau, kad kiekvienam vaikui savas laikas, maniskiui jis dar neatejo blush2.gif na bet po truputi..... smile.gif
Aprile
QUOTE(mamymamy @ 2008 07 01, 14:33)
Turi ateiti tam laikas, mano sūnui tas laikas atejo 3 metų  blink.gif . O neuspratau, tai darže jūsų vaiko nemokina be pampersų būti?? Maniškis tai namie sėdi, užtai vėlai tas noras atėjo, bet kiek pažįstu darželinių vaikų, tai visi apie 2 metus jau be pampių laksto  g.gif
*

Ir aš tau pritariu mamymamy drinks_cheers.gif
Mum jau 2 metukai du mėn., o pradėjom draugauti tik nesenai. Juk su juo galima jau tartis ir šnekėti, bet žinoma vaikiukai juk skirtingi. Manasis labai užsispyręs, bet vistiek ledus pralaužėme karsta.gif Jis suprato, kad daro negražiai siūsiodamas ant grindų, kai pavasari laikiau su trusikėliais ir pedkelnytėmis jam nė motais, kad jis šlapias tai netrukdydavo nė žaisti nieko, bet va kaip palikau nuoguti ir myščiodavo balutes teko pasikalbėti ir paaiškinti, kad nieks taip nesielge yra skirtas tam puodukas. Dar lifte kažkokie nenormalus prišlapino blink.gif tai užakcentavom jam, kad negražu taip elgtis nieks ant žemės nedaro reik į puoduką biggrin.gif O apie darželi, tai šakės vo to ir bijočiau, dėl to sakiau geriau paauginsiu vaikiuką paruošiu pataps visiškai savarankiškas tada ir keliaus darželin nenoriu, kad mano vaikas būtų traumuojamas ir verčiamas. Tiktrai viskas savu laiku ateina wub.gif
Lexana
QUOTE(mamymamy @ 2008 07 01, 15:33)
O neuspratau, tai darže jūsų vaiko nemokina be pampersų būti?? Maniškis tai namie sėdi, užtai vėlai tas noras atėjo, bet kiek pažįstu darželinių vaikų, tai visi apie 2 metus jau be pampių laksto  g.gif
*

Darželyje niekas nebesicackina su sisiojančiais vaikais, o sega sauskelnes ir teko matyti net penkiamečių sauskelnėtų. unsure.gif Mano vidurinėlė naktimis miega su sauskelnėmis. Dieną - be problemų, o naktį - žvejoja. sad.gif
Mintis
Maniskei jau beveik du metukai. Su puoduku irgi nelabai draugaujam.
Buvom ismoke jau ir mazi ir didelio daugiau kaip pries pusmeti...
Bet pradejo lankyti darzeli ir...Draugyste su puoduku baigesi..
Teisybe sako mamos, darzelyje niekas nevargsta..
Uztat man dabar antrasyk reiks vargti... g.gif
Mamusik
Gal kas galetu man padeti. Turime beda. Mums jau 2m.9 men. sisiojam i klozeta nuo 2 metuku, o kaku darom tik i pampersus. Puodo bijo, sisioja jis be problemu ir i puoda, bet atsisesti negali. Bandem sodinti ant klozeto, bet situacija kartojasi, didziausi ryksmai. Bandem jam aiskint, kad tai negerai. Pazada, kad tai paskutinis kartas, kai i pamperi kakoja. Bet tas paskutinis kartas kartojasi jau keli menesiai. Bandem ir apgauti, sakem kad pampersu pamirsom nupirkti, tai nekakojo 3 dienas.
Patarkit, ka daryt?
liepuks
O mes jau 2 savaites isvis be pamperso ir diena ir nakti ir avariju lab mazai pasitaiko thumbup.gif ,o buvo laikas kai irgi galvojau kad su pampersais reiks draugaut ilgai... t.y iki kokiu 5 metu blink.gif ,jai daba 2metai 4men iki 1,5 isvis bijojo puodo klykdavo pamacius ir begdavo i kita kambari,paskui buvo laikas kad jaucia kada padaro ir liepia pakeist kita pampersa arba dar geriau jei be pamperso paleidi tai atsinesa pampersa sako uzdek kita sisiu noriu,o ant puodo neina ir gana,o paskui as pati griestai pradejau nebedeti pampersu,na galvoju ir sysiok i kelnes kiek telpa vis tiek sia vasara reik ismokt bo ziema salta bus blush2.gif Tai va ir eme daryt i puoda,pirma kart prie didelio pusbrolio kur jai autoritetas didelis pabande pati (as net isiziojau pati sugalvojo ,matyt geda buvo prie jo apsisiusiot lotuliukas.gif )tada aisku plojom gyrem ir tt ir nuo to laiko jokiu problemu.O patarimo aisku nera vieno visiem vaikuciam ,visi skirtingi,bet sulauksit mamytes to laiko tik kantrybes... mirksiukas.gif
*Jonė*
Mano mazuciui puodas ir nedraugas,ko tik nedarau,bergzdzios mano pastangos.Sakau sedam ant puoduko,tai rekia ne ir viskas,nepatinka jam jie,meto i zeme,jau du suskalde bemetydamas,kaip kuri mamyte rase man ir nuemus pampersa,nueina atsinesa kita ir liepia det,o jei nededu,tai zyzimas buna.Nezinau ka ir bedaryt box.gif .Dickis mano tokiu metu jau pats prasesi ir tokiu problemu nebuvo verysad.gif
jurga11
Aš savo kategoriškai atsisakantį sėdėti ant puoduko laikiau virš klozeto, kai nujausdavau, kad artėja "reikalai", kai darydavo kalbėdavau, kad va, darai "ss" ar "aa", ir pats greit prašyt pradėjo "sss" arba "aaa". Taip dariau nuo metų ir poros mėnesių.
Pampersų jis kategoriškai atsisakė pats nuo metų ir šešių mėnesių, o atsisėdo pats ant klozeto su ratu tik apie du metus ir tris mėnesius. Visą tą laiką teko laikyti, vos tik paprašydavo ir bėgdavom... Tad matyt ne jam vienam kažkokia nepaaiškinama baimė/nenoras sėstis ant to puodo.

Pabandykit palaikyti, pavykus pagirti - gal taip vaikučiam patogiau ar saugiau, ir atėjus laikui jie ims ir patys atsisės kur reikia.

Jolita A.
QUOTE(jurga11 @ 2008 08 20, 16:30)
Aš savo kategoriškai atsisakantį sėdėti ant puoduko laikiau virš klozeto, kai nujausdavau, kad artėja "reikalai", kai darydavo kalbėdavau, kad va, darai "ss" ar "aa", ir pats greit prašyt pradėjo "sss" arba "aaa". Taip dariau nuo metų ir poros mėnesių.
Pampersų jis kategoriškai atsisakė pats nuo metų ir šešių mėnesių, o atsisėdo pats ant klozeto su ratu tik apie du metus ir tris mėnesius. Visą tą laiką teko laikyti, vos tik paprašydavo ir bėgdavom... Tad matyt ne jam vienam kažkokia nepaaiškinama baimė/nenoras sėstis ant to puodo.

Pabandykit palaikyti, pavykus pagirti  - gal taip vaikučiam patogiau ar saugiau, ir atėjus laikui jie ims ir patys atsisės kur reikia.
*

Ačiū labai.Pabandysiu ir aš šį būdą,gal padės.Nes vaikas visai nenori sėdėti,tiksliau bijo sėst.
neringule
Maniske ant puoduko pradejo sesti likus menesiui iki 2 metuku.Is pat pradziu nenorejo,verkdavo,bet kazkaip labai nesistengiau,matyt atejo tas laikas ir pati jau suvokia,kad daryti reikia ne i kelnes,o kakuti pirma karta kai padare tai issigando,ada kai noredavo kakoti tai bijodavo ir i pampersa, ir i puoduka daryt,bet irgi kazkaip pati,velgi atsisedo ir padare. thumbup.gif Niu, o va nakti tai net nezinau kaip issiversti be sauskelniu, blink.gif nes geria nezmoniskai,tai net ir nezinau nuo ko pradeti si reikaliuka
Mamusik
QUOTE(neringule @ 2008 08 27, 18:33)
Niu, o va nakti tai net nezinau kaip issiversti be sauskelniu, blink.gif nes geria nezmoniskai,tai net ir nezinau nuo ko pradeti si reikaliuka
*

Mano vaikas irgi daug gere naktimis. Budavo, kad isgerdavo net po 1 ar 1.5 l skysciu. Forume yra tema, kur parasyt daug patarimu, kaip atpratint vaila gert naktimis, bet mums nepadejo. Kazkaip savaime nustojo gert.
Kava&arbata
Mums irgi kazkada puodas buvo didziausias priesas biggrin.gif Ir vienodai rode, kad mazesni vaikuciai nenesioja pampersu. Bet tada su vyru sukureme istorija (nes 2.3 metu jau supranta): pradejom garsiai kalbetis, kad viena diena nueisim i parduotuve ir mums neparduos pampersu, nes mes per dideli, o ju turi uztekti maziukams, taip aiskinom pora savaiciu ir nuejom i parduotuve, vyras paprase pardavejos, kad pasakytu garsiai, kad jau per didelis sitas berniukas pampersams. Atsistojom i eile, skanuoja mums prekes, ateina eile pampersams, o pardaveja sako: oho koks didelis berniukas, jam jau negaliu parduoti pampersu, nes maziukams neuzteks ir pasidejo prie kasos. Taigi grizom namo - biski nuliude, bet linksmi, kad jau dideli, dar savaite prisisiodavom i kelnes, bet paskui viskas baigesi.
Sekmes Jums, gal kam pades 4u.gif (kazkada seniai panasioj temoj jau rasiau, kaip mes nugalejom pampersus)
liepuze
Vargas su tuo sysiuku ir mums doh.gif Vaikstom jau be pamperso trecias menuo,bet dar labai daznai avarijos nutinka. Tenka ir is lauko slapiom kelnem grysti,o namie dar dazniau. Kartais net norisi vel pampersa uzmauti,bet manau kad nuo to butu dar blogiau. Atrodo viska supranta,pati nueina kai nori ir kelnes pati nusimauna,net ir puoda isiplauna. Bet kartais nuo ryto,kai pradeda sysioti i kelnes ir nesuprantu kame reikalas. Galvojau gal del to kad miega su pampersu tai ir maisosi. Pradejau migdyti be pamperso pietu miego,bet rezultato kol kas nematyti. Apie nakties miega be pamperso baisu ir pagalvoti,nes sysioja tikrai nekarta. Tiesa buvo viena naktis,kai atsikele pati ir paprase sisiuko,bet taip daugiau ir nebepasikartojo unsure.gif
Skarota Egle
mes susidraugavom su puoduku kai pradejau abu laikyti be pampersu, tik su triusikeliais ir pedkelnem. po keliu dienu istiso sysiojimo i kelnes ir jokios reakcijos, apart kad papraso pakeisti kelnes, jau buvau praradusi vilti ir truko nedaug kad vel uzmauciau pampersa. gerti grieztai daviau tik is puoduko, jokiu buteliuku ar siaudeliu, nes tokiu budu isgerdavo daug maziau skysciu ir mes sekmingiau pagaudavom reikaliukus.
is pradziu sunkiai sekesi pagauti siusiuka, jau nekalbu apie kakuti, nes jiems yra neiprasta tokiu budu issitustinti. tai kai pasiseke padaryti siusiuka pirma karta i puoduka, tai pasakiau kad tu padarei siusiuka ir visaip kaip isgyriau. po keliu tokiu kartu kuo puikiausiai suprato ka reiskia padaryti siusiuka.
sunus pasipraso ir reikaliuko NR2, tik ji padarom kol kas is kokio 4 karto, arba budavo kad visa diena nedarydavo, nes i kelnes jau nebedare, o i puoduka dar neiseidavo jam. tai ir pilvuka skaudejo mum vakarais ir pilvukas kietas budavo. ir dar vis issigasta padares kakuti. bet mums su kakuciu dar tik pati pradzia, dar viskas pries akis ir daug laiko kad viskas butu kaip turi buti mirksiukas.gif .
mums padejo pasakymai kad tu jau didelis ir turi daryti sysiuka/kakuti kaip tete/mama i tualeta/puoduka. kadangi mums tete yra didelis autoritetas ir per darbus vaikai jo labai pasiilgsta ir bando pelnyti kuo daugiau malones ir visa kita is tecio, tai toks pasakymas labai gerai suveike mum biggrin.gif ax.gif

sekmes visom ir kantrybes 4u.gif 4u.gif
Meškė Lepeškė
Mano isitikinimu, tai puoduko klausimu svarbiausia musu paciu ramybe. As nekreipiau demesio nei mociuciu paskojimus kaip as pati buvau nuo dvieju menesiu ismokinta sisioti lekstute, nei i kitoki visuomenini spaudima ir draugiu gyrimusis apie savo saunuolius ir saunuoles kurie visai be pampersu auga ir mano mazius sisiojo i pampersa tol, kol jis norejo, ir atsisedo ant puodo, kai pats uzsinorejo. Puodu buvo nupirkta gal trys visokiu rusiu, paaiskinta kam jie reikalingi ir kaip naudojami, bet nespaudziau as ant ju sesti.
Neatsimenu net kaip ismoko daryt i tuos puodus, o nakti tai su pamperiu miegojo ilgai, kol naturaliai atejo diena kai pats nebeleido man pamperio jam nakciai deti.

Taigi mamytes nesijaudinkit ir duokit savo maziams ramybe - aisku tie pampersai ir kainuoja ir siaip nesmagu mizniuka turet, bet deja tiesa yra viena - kiekvienam savas laikas ir kuo maziau vaikas jaus spaudima del puoduko reikalu tuo greiciau jis pats ismoks juo naudotis, nes nei vienas dar su pamperiu imokykla neatejo:)
ErVy
As manau cia mamyciu truputi tinginys yra, nes kitos nepaslenka keltis per nakti ir sodinti vaiko miegancio ant puoduko. As pavyzdziui keliuosi 2 kartus ir sodinu, na buna kad ryte ziuriu prisisiojes lova, bet juk nebeda, nuvelki isskalbi ir tvarka. Dar tik savaite kaip nededu pamperso nakti, bet manau menesiuko uzteks kad vaikas ismiegos sausas iki ryto.
una
QUOTE(MODELiukai @ 2008 11 03, 13:39)
As manau cia mamyciu truputi tinginys yra, nes kitos nepaslenka keltis per nakti ir sodinti vaiko miegancio ant puoduko. As pavyzdziui keliuosi 2 kartus ir sodinu, na buna kad ryte ziuriu prisisiojes lova, bet juk nebeda, nuvelki isskalbi ir tvarka. Dar tik savaite kaip nededu pamperso nakti, bet manau menesiuko uzteks kad vaikas ismiegos sausas iki ryto.
*

Mane tai truputį prajuokino toks užsidegimas, prašom nesupykti biggrin.gif
Na, sutinku - tingiu. Ir manau, ne aš viena. O čia nieko tokio blogo, kiekvienam savo. Netingite - ir gerai. O aš nuoširdžiai prisipažįstu, tingiu vaiką kelti naktį, neatsibundu, nes tik būdamas 2 su puse jis pradėjo naktį normaliai išmiegoti... smile.gif Dabar jam 2 ir 7 mėn. Aš daug dirbu ir esu nekažikokios sveikatos, neišsimiegoti man negerai, širdis streikuoja. O beje, jei jį žadinčiau, likčiau "nesuprasta" - tikrai verktų, pyktų, ir jau jokiu būdu nedarytų į jokį puodą (ar mėginot? a? a, jūs tinginės? biggrin.gif - jei rimtai, žinau jo charakterį ir net įsivaizduoju, ką jis pasakytų: "miegoti! netrukdyti miegoti!!"). Naktį tebemiega su pampersu.

Bet esama situacija esu visai patenkinta ir manau, kad ji normali.
Žodžiu taip. Pradėjo daryti į puodą tik 2,4, anksčiau neįsiūliau. Galėjau per galvą verstis, šokti ar ką nori daryti, ant puodo nesėdo. Vienądien atsisėdo. Ir padarė. Beje, puodas buvo su muzika... kas mano manymu nesąmonė, o vat vaiko - ne.
Tada per kokius tris mėnesius - su vis mažiau prisysinamų kelnių atsipratinom visai. Pats pasiima puodą, kelnytes nusimauna. Dieną pampį dedu tik jei kur einam ilgesniam laikui, nes į viešą tualetą irgi, deja, neis. Taigi lieka miegas. Dieną nemiegam. Tik naktį. Taigi išsiverčiam su 1, max 2 pampių parai.
Kol kas žadu naktim miegoti... trauk mane devynios, nesikelsiu smile.gif O vaikas, manau, pats savaime, natūraliai, kaip kažkuri mama minėjo, nustos daryti naktį... ir nebereikės to paskutinio pamperso smile.gif
baltė
Man taip beskaitant atėo į galvą mintis, kad jau tikrai laikai pasikeitė, anais laikais, kai nebuvo sauskelnių, tai visus mažylius labai anksti sodino ir pratino. Tai buvo norma. Šiais laikais, jau nebeskubama taip, o stengiamasi paisyti vaiko norų, neversti jo, netraumuoti. Aš už tai, kad vaikas viską darytų geriau jau lėčiau, negu per prievartą. Kiekvienas vaikas individualus. Šiais laikais mamos tikrai patiria didesnį spaudimą ir stresą, nei anais laikais, nors buitis ir palengvinta, bet daugelis vis tiek yra labai užimtos, nes dirba, mokosi ir turi aibes kitų veiklų, tai vaiko muštarvimas čia net nesiderina...

Patariu paskaityti šitą straipsniuką, aš juo vadovaujuosi, todėl, savo mažosios pratinimo prie puoduko neskubinu, iki metukų net nepradėjau to daryti, nes mano manymu dar tikrai anksti.

http://supermama.lt/portal/content/view/1259/2/
nep
Taip, taciau as nesu visai isitikinusi, kad ilgas sauskelniu naudojimas nepakenks berniukams ateityje,pries savaite girdejau sveikatos laida, kur kalbejo daktarai, sake, kad nera daryta jokiu tyrimu, pampersiniu karta dar neuzaugo, seklides vystosi ir gilioje kudikysteje, vyksta ivairus procesai, o siluma kiausiukams labai kenkia. Nes prisyiotas pampersas buna siltesnis uz pala, pati isitikinau, kartais dedu pala, bet nemoku su ja elgtis, reikia keisti vos mystelejus.

Bet cia lietuviu daktarai taip sako, geriau pagalvojus, negi pampersu uzsieni nebudavo pries kokius 30 metu, negi ten nera jau uzauge tie, kuriems maziems dejo pampersus... g.gif unsure.gif
pukpuk
Mano sunui 1.9 m. Ant puodo pasodintas beveik kas karta dare jau 11 menesiu budamas, bet manau jam tiesiog buvo idomu ant puodo sedet, o po to jam atsibodo, dabar pasodintas pasoka, atsistoja salia ir sisioja. blink.gif Nezinau kaip ir ka turiu daryti, nes vaikas dar nekalba (tik savo kalba). Nei paaiskinsi nei ka... verysad.gif
violla
*

Galiu pasakyti - nepades. Gali kiek nori keltis ir sodinti vaika ant puodo naktimis. Vienintelis pliusas - lieka sausa lova. Bet is tikruju vaikas turi pats ismokt kontroliuosti save. Ir naktim jei nori slapintis pats pabusti ir pasisakyti,kad nori.
Maniskei beveik 4metai, sysina naktim i lova iki siol. Sauskelniu atsisakem nuo 2,3metu. O naktiis pati keldavausi ir sodindavau ant puodo. Vis save guosdavau,kad gal issugdysiu refleksa vaikui pacaiai pabust. Kur tau... vaikas tiek stipriai miega, kad miegancia sodindavau ant puodo, o kai padarydavao, net neatsimerkus luzdavo ir toliau miegodavo. Kai laukiausi antro, nebepajegiau jos kelnoti, tai manaiu nu ir tegul daro i lova, gal pajus kad slapia pati prades keltis. Bet kur tau... tiek miega, kad nepabunda ir prisislapinusi doh.gif Ti kai jau atsala ir susala pati tada ir pabunda. Ka padarysi. Perku tas tena palas ir dedu po paklode. Balos pas mus buna kone kas nakt. Na lauksiu kol ismoks pati save kontroliuot.
Mintibutė
*

man tai cia gryniausia nesamone - kam zadint vaikeli naktim ir dar po du kartus blink.gif tinginyste ar apsedimas g.gif kas geriau siuo atveju rolleyes.gif

QUOTE(baltė @ 2008 11 06, 15:35)
Man taip beskaitant atėo į galvą mintis, kad jau tikrai laikai pasikeitė, anais laikais, kai nebuvo sauskelnių, tai visus mažylius labai anksti sodino ir pratino. Tai buvo norma. Šiais laikais, jau nebeskubama taip, o stengiamasi paisyti vaiko norų, neversti jo, netraumuoti. Aš už tai, kad vaikas viską darytų geriau jau lėčiau, negu per prievartą. Kiekvienas vaikas individualus. Šiais laikais mamos tikrai patiria didesnį spaudimą ir stresą, nei anais laikais, nors buitis ir palengvinta, bet daugelis vis tiek yra labai užimtos, nes dirba, mokosi ir turi aibes kitų veiklų, tai vaiko muštarvimas čia net nesiderina...

Patariu paskaityti šitą straipsniuką, aš juo vadovaujuosi, todėl, savo mažosios pratinimo prie puoduko neskubinu, iki metukų net nepradėjau to daryti, nes mano manymu dar tikrai anksti.

http://supermama.lt/portal/content/view/1259/2/
*

nemanau,kad musu karta buvo traumota schmoll.gif schmoll.gif
beje,cia dauguma mamu kalba apie pratinima nuo 2m mirksiukas.gif
mamaingrida
QUOTE(baltė @ 2008 11 06, 15:35)
Šiais laikais, jau nebeskubama taip, o stengiamasi paisyti vaiko norų, neversti jo, netraumuoti. Aš už tai, kad vaikas viską darytų geriau jau lėčiau, negu per prievartą. Kiekvienas vaikas individualus. Šiais laikais mamos tikrai patiria didesnį spaudimą ir stresą, nei anais laikais, nors buitis ir palengvinta, bet daugelis vis tiek yra labai užimtos, nes dirba, mokosi ir turi aibes kitų veiklų, tai vaiko muštarvimas čia net nesiderina...
*

drinks_cheers.gif sutinku. mano vyresnele pati ant puodo prasytis 1.5 m. pradejo. Ir niekas jos neverte. Uztai mazoji naktimis be sauskelniu tik 3m. sulaukusi miegojo. bego nuo to puodo kaip nuo pabaisos... O dabar viskas Ok 4u.gif
kas?kur?kada?
Kol vaikas vaikšto su sauskelnėm, tol jam jų ir reikia. Taip gali vaikščioti iki 10 metų laugh.gif Paprasčiausiai reikia leisti vaikui prisidirbti į kelnes ir tada jis kuo puikiausiai supranta, kad šlapia ir nepatogu wink.gif Čia kalbu apie vyresnius, 2-jų metų vaikus smile.gif

Pamenu, savo dukrai dėdavau nakčiai sauskelnes, tai ji visada prisisiodavo į jas. Kai nuėmiau, keletą kartų atsibudo šlapia ir daugiau nebesisiojo naktį į lovą biggrin.gif
Fedes
QUOTE(kas?kur?kada? @ 2009 01 05, 23:10)
Kol vaikas vaikšto su sauskelnėm, tol jam jų ir reikia. Taip gali vaikščioti iki 10 metų laugh.gif Paprasčiausiai reikia leisti vaikui prisidirbti į kelnes ir tada jis kuo puikiausiai supranta, kad šlapia ir nepatogu wink.gif Čia kalbu apie vyresnius, 2-jų metų vaikus smile.gif

Pamenu, savo dukrai dėdavau nakčiai sauskelnes, tai ji visada prisisiodavo į jas. Kai nuėmiau, keletą kartų atsibudo šlapia ir daugiau nebesisiojo naktį į lovą biggrin.gif
*

tai vat, kad maniškis dviejų metų, bet jam šlapia ir patogu lotuliukas.gif jau vakar net nebekeičiau šlapių kelnių. žiūrėjau, kada prisimins, kad negerai, kai viskas šlapia - neprisiminė.....

tai kol kas guodžiuosi, kad neatėjo dar vaikui "tas laikas", kad nejaučia diskomforto būti šlapiam.
Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2008 11 14, 15:20)
Mano sunui 1.9 m. Ant puodo pasodintas beveik kas karta dare jau 11 menesiu budamas, bet manau jam tiesiog buvo idomu ant puodo sedet, o po to jam atsibodo, dabar pasodintas pasoka, atsistoja salia ir sisioja.  blink.gif  Nezinau kaip ir ka turiu daryti, nes vaikas dar nekalba (tik savo kalba). Nei paaiskinsi nei ka...  verysad.gif
*

mums taip irgi buvo - 1,5 metų vaikas porą savaičių susidomėjęs ir su pasididžiavimo darė ant puoduko,o paskui tiesiog nusibodo.... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(violla @ 2008 11 26, 14:34)
Galiu pasakyti - nepades. Gali kiek nori keltis ir sodinti vaika ant puodo naktimis. Vienintelis pliusas - lieka sausa lova. Bet is tikruju vaikas turi pats ismokt kontroliuosti save.
*

tai man irgi atrodo tik lovos sausumo saugojimas.
maniškį ir dieną gali sodint kiek nori, vis tiek nepadarys ant puodo, o ir bežaisdamas prisimena, kad kažkas netaip, tik kai jau procesas prasidėjęs.... kartais dar pasako, kad siusiu daro ir toliau sau žaidžia. lotuliukas.gif
tai jei dar naktimis žadinsiu, tai manau liksiu visai nesuprasta blink.gif

manau esmė yra, kad vaikas pradeda bent keliom sekundėm anksčiau žinot, kad nori ant puodo ir sulaikyt iki jo, tada jau įmanomas pratinimas.

o ir senais laikais visi įsivaizduoja, kad dviejų metų pypliai visi sausi vaikščiodavo - juk ir tada ne visiems tai pavykdavo, tik kad saugodavo palas ir rūbelius nuo skalbimo mamos žymiai labiau, tai faktas. bet tai nereiškia, kad vaikai anksčiau pradėdavo sąmoningai ant puodo daryt.
Numenor
O mes kitokia problema turime. Musu sunus 2 metu jau ir ant tualeto sedejo, pats prasesi, ir be sauskelniu diena lakste, bet nesenai ivyko daug pasikeitimu jo gyvenime (gime broliukas, pakeitem gyvenama vieta) ir viskas grizo atgal verysad.gif Zinau, kad tai normalu, bet ... Ypac pradejo "bijoti" tustintis ant puoduko, tik i sauskelnes. Bet siandien namuose svente - vel pasitustino ant puoduko thumbup.gif . Ir jau visa savaite eina i darzeli su triusikeliais, pats paprase thumbup.gif . Jam dabar 2 m 8 men. Laikau kumscius!
prieplauka
aciu ,Mamos, uz padrasinimus ir patirti. pasiskaiciau ir palengvejo. musu maziui 1,6, nuo puodo bega, kaip nuo maro. kol kas paslepsiu, kad pamirstu, o paskui vel istrauksiu. gal is naujo susipazins ir patiks? mirksiukas.gif
natalikas
Pasakisiu kad prie podo reikia pratinti kai ismoks sedeti!o ne kai 2m. stuktels. blush2.gif pratinti pomazu .sodinti su pampersu ,arba imti i rankas uz koiciu ir tam tikrais garsais skatint siusiuka,darosi viskas po valgoi,10-15min.vaikas turi priimti tai kaip zaidima o ne prievole,tada jam paciam noresis, PODUKAS TAI NAUJAS SEIMOS NARYS, lotuliukas.gif .taip jau 2metu jus ant klozeto vaiksciosit,beja gali tekti ir puoduka pakeisti buna kad vaikui nepatinka todel poduka galit eiti rinktis kartu,tegul pats isirinka norima jej vaikas jau 2m.taip draugiste prasides nuo pat pirmos minutes.o nakti deti pampersa,diena trusikelius ie marlytes,nes kai slapia netatiks,tait pasikankinsit bet rezultatas tikraI bus thumbup.gif thumbup.gif
tigriuke
QUOTE(Aprile @ 2008 07 04, 09:04)
Ir aš tau pritariu mamymamy drinks_cheers.gif
Mum jau 2 metukai du mėn., o pradėjom draugauti tik nesenai. Juk su juo galima jau tartis ir šnekėti, bet žinoma vaikiukai juk skirtingi. Manasis labai užsispyręs, bet vistiek ledus pralaužėme karsta.gif Jis suprato, kad daro negražiai siūsiodamas ant grindų, kai pavasari laikiau su trusikėliais ir pedkelnytėmis jam nė motais, kad jis šlapias tai netrukdydavo nė žaisti nieko, bet va kaip palikau nuoguti ir myščiodavo balutes teko pasikalbėti ir paaiškinti, kad nieks taip nesielge yra skirtas tam puodukas. Dar lifte kažkokie nenormalus prišlapino blink.gif tai užakcentavom jam, kad negražu taip elgtis nieks ant žemės nedaro reik į puoduką biggrin.gif O apie darželi, tai šakės vo to ir bijočiau, dėl to sakiau geriau paauginsiu vaikiuką paruošiu pataps visiškai savarankiškas tada ir keliaus darželin nenoriu, kad mano vaikas būtų traumuojamas ir verčiamas. Tiktrai viskas savu laiku ateina wub.gif
*

na ka jus cia sakot darzelyje vaikus traumuoja doh.gif
as pati dirbau darzelyje su paciais maziauseis ir po puses metu visi vaikuciai kaip vienas ant puodo ejo niekas ju nevercia o tiesiog darzelyje na pas mus taip buvo visi laikosi taisykliu ir nustatyto grafiko jai algom tai visi jai zaidziam tai visi jai ant puodu einam tai visi ir patikekit manim kuo greiciau jus atiduosit vaika i darzeli tuo greiciau jis viska ismoks nes vaikai tai mazos bezdzioneles jos viska kartoja pasmus vaikai nuo 1 metu iki 3 metu grupeje buvo 3 metu visi vaikai zino kas tai puodas ir mokina aiskina tiems maziems patikekit manim vaikai vaikams greiciau paaiskina ir lengviau be to ir parodo o maziukai ziuri ir kartoja o po kurio laiko ir jau supranta ka reikia su tais puodais daryt as savo dukra nuo 7 men jau ant puodo sodinu kai tik atsikelem tai ir ant puodo ir puikiai siusioja nera jokiu problemu thumbup.gif thumbup.gif
natalikas
QUOTE(tigriuke @ 2009 02 02, 16:23)
na ka jus cia sakot darzelyje vaikus traumuoja doh.gif
as pati dirbau darzelyje su paciais maziauseis ir po puses metu visi vaikuciai kaip vienas ant puodo ejo niekas ju nevercia o tiesiog darzelyje na pas mus taip buvo visi laikosi taisykliu ir nustatyto grafiko jai algom tai visi jai zaidziam tai visi jai ant puodu einam tai visi ir patikekit manim kuo greiciau jus atiduosit vaika i darzeli tuo greiciau jis viska ismoks nes vaikai tai mazos bezdzioneles jos viska kartoja pasmus vaikai nuo 1 metu iki 3  metu grupeje buvo 3 metu visi vaikai zino kas tai puodas ir mokina aiskina tiems maziems patikekit manim vaikai vaikams greiciau paaiskina ir lengviau be to ir parodo o maziukai ziuri ir kartoja o po kurio laiko ir jau supranta ka reikia su tais puodais daryt as savo dukra nuo 7 men jau ant puodo sodinu kai tik atsikelem tai ir ant puodo ir puikiai siusioja nera jokiu problemu thumbup.gif  thumbup.gif
*

pritariu Mamyt,kad darzelije vaikuciai ismoksta savarankiskumo. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Bet manau ,kad nesigincisit jej pasakysiu darzeliai ir aukletojos buna skirtingos. verysad.gif Mes tokia problemele paturejom,kai grizus paimti pietu miego metu radau savo mazuliuka sedinti prie atidarito lango su basom kojitem,o aukletoja zurnaliuka skaite, blink.gif .SUSIRGOM doh.gif ir sirgom kas 2sav.kol nepakeitem darzelio,o dabar super pats nori eit,ir dar nekarto nesirgo, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
indreivile
mes atpratome taip, pradzioj as pasaciau puodeli dukrytei pasiekiamoje ir matomoje vietoje ji zaisdavo su juo sodindavo leles i t t tuomet as pasakiau kad cia reikia deti si si o ji nusiimdavo pampersa ir idedavo i puodeli tuomet as sakiau kad reikia sesti ir daryt si si neverciau jos sesti po kokos savaites ateinu i kambari ogi ziuriu pampersas numestas o mano vaikas sedi ant puoduko.nereikia vaiku versti sesti ant puoduko ateis laikas ir jie patys atsises tik reikia jiems parodyti ir paaisinti kas ir kur yra daroma jei nesupras po savaites bukit kantrios atsises po menesio ar po 2 smile.gif
gobsiukas
as ir turiu tokia problema tiksliau sunus jam beveik 3 o dar daro i kelnes namie sausakelniu nenaudojam tik i lauka ir miegant nezinau gal galit kas patart visko bandem bet niekas nepadeda svarbiausiai jis dar nesykio neprase ir nepadare i puoda doh.gif
natalikas
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 19, 15:06)
as ir turiu tokia problema tiksliau sunus jam beveik 3 o dar daro i kelnes namie sausakelniu nenaudojam tik i lauka ir miegant  nezinau gal galit kas patart visko bandem bet niekas nepadeda  svarbiausiai jis dar nesykio neprase ir nepadare i puoda doh.gif
*

bandikit pati sodint,kai pavalgo ar kas pusval.aiskinkit,kad taip daro vaikuciai,kad ir mama su tieciu vaiksto ant didelio puoduko tongue.gif ,kad negrazu daryt i kelnes,sodinkit pries televizoriu,junkit muktikus,reikia kad vaikas bent 5min pasedetu,jej padarys girkit kaip tik mokat,na biski fantazijos ir daug kantribesir turetiu pavikt thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
gobsiukas
QUOTE(natalikas @ 2009 02 20, 10:34)
bandikit pati sodint,kai pavalgo ar kas pusval.aiskinkit,kad taip daro vaikuciai,kad ir mama su tieciu vaiksto ant didelio puoduko tongue.gif ,kad negrazu daryt i kelnes,sodinkit pries televizoriu,junkit muktikus,reikia kad vaikas bent 5min pasedetu,jej padarys girkit kaip tik mokat,na biski fantazijos ir daug kantribesir turetiu pavikt thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

man visi taip sako bet atrodo kad jis i kelnes darys dar ilgai doh.gif jis ant tualeto eina tik vakare pries miega savo noru diena niekaip nepasodinsi tai vaiksto slapiom blauzdom arba apsikakoje ir jis nejaucia nepatogumo ,multiku neziuri bandem ir su saldainiu nes jis juos labai megsta bet nesiseda ir lieka verkti kad saldainio neduodu liepiau paciam siknyte plautis pradejo kakius valgyt doh.gif nemoviau kelniu tai tai vaiksto prisikakojas visa diena poto buna blogai sikniukas paraudonuoja lanko darzeli ten visi besauskelniu o jis patenkintas daro i kelnes , dar turi tokia problemyte jis dar nesupranta kas grazu ir negrazu tad pamokslai cia netinka blink.gif
natalikas
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 20, 15:33)
man visi taip sako bet  atrodo kad jis i kelnes darys dar ilgai  doh.gif jis ant tualeto eina tik vakare pries miega  savo noru  diena niekaip nepasodinsi tai vaiksto slapiom blauzdom arba apsikakoje  ir jis nejaucia nepatogumo ,multiku neziuri  bandem ir su saldainiu nes jis juos labai megsta bet nesiseda ir lieka verkti kad saldainio neduodu  liepiau paciam siknyte plautis pradejo kakius valgyt  doh.gif nemoviau kelniu tai tai vaiksto prisikakojas visa diena poto buna blogai sikniukas paraudonuoja lanko darzeli ten visi besauskelniu o jis patenkintas daro i kelnes , dar turi tokia problemyte jis dar nesupranta kas grazu ir negrazu tad pamokslai cia netinka  blink.gif
*

jo mamyt nepiragai,o intike kokiu straipsniu bandej jeskoti,kad 3m.vaikutis kakiius valgitu,as tai turbut per lupas dociau g.gif ,kai vyresnis liezuvi rode,per lupites pabarskinau,nestipriai,bet rezultatas thumbup.gif ,mus taip visus turbut auklejo,bent jau kampus tai tikrai visi prisimena,ir psihu nebuvo,o dabar,nepritariu as snurtuj,bet griestuma turi buti,o tai vaikas ant galvos uzlips. doh.gif
gobsiukas
QUOTE(natalikas @ 2009 02 20, 17:44)
jo mamyt  nepiragai,o intike kokiu straipsniu bandej jeskoti,kad 3m.vaikutis kakiius  valgitu,as tai turbut per lupas dociau g.gif ,kai vyresnis liezuvi rode,per lupites pabarskinau,nestipriai,bet rezultatas thumbup.gif ,mus taip visus turbut auklejo,bent jau kampus tai tikrai visi prisimena,ir psihu nebuvo,o dabar,nepritariu as snurtuj,bet griestuma turi buti,o tai vaikas ant galvos uzlips. doh.gif
*

kaim smagu yra kai kas nors supranta tave 4u.gif aciu , nes zinok ziuri imane aplinkiniai nu tipo cia tokia motina kur nemokina doh.gif o dabar is pykcio kas paklausia sakau nemokinu o kam jug gali vaikscioti ir sauskelnem tongue.gif
tiesa gal su tais kakiai as cia perdejau nes buvo taip jam kisu rankyte i siknyte kad plautu o jis i burnyte nu taip kokius 3kartus poto veltaspats doh.gif as galvoju gi kiek tu juos valgysi aisku taip ir buvo mato mama nesako nieko tai idomumo neliko
pas mane maziukas pradejo spaujdytis auklejimas nepadeda(nesupranta) tai tik suspjaudano gaudavo sprigta i zanda ir aisku pridedu niu niu niu lotuliukas.gif ilgai nesispjaude matyt zanda skaudejo smile.gif bet gi cia neta tema blush2.gif
natalikas
o kaip pirma atpratinai g.gif
gobsiukas
QUOTE(natalikas @ 2009 02 21, 10:11)
o kaip pirma atpratinai g.gif
*

su pirmu buvo lengva jau nuo 4men buvo pradejom o metu jau besauskelniu buvo vaiksciojom visur tik jam vargsiukui angina uzpuole apie 1,8 po vel nebedare tik neilgai nuo 2m atsisakem sauskelniu pvz kai buvo1m eidavom ilauka isvaikstom 3 , 4h vaikas pareidavo namo sausas nes lauke paklausdavau pasiot i jis klausydavo thumbup.gif na bet maziuka tai nezinau zinai kartais pagalvoju gal mane nubaude nes pries desimt metu mazdaug pusbrolio vaikas vaiksciojo susauskelnem 5m as tada pagalvojau toks didziausias o dar susauskelnem blink.gif sako lazda turi du galus va ir atsisuko i mane verysad.gif
natalikas
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 21, 11:01)
su pirmu buvo lengva jau nuo 4men buvo pradejom o metu jau besauskelniu buvo vaiksciojom visur  tik jam vargsiukui angina uzpuole apie 1,8 po vel nebedare tik neilgai nuo 2m atsisakem sauskelniu  pvz kai buvo1m eidavom ilauka isvaikstom 3 , 4h vaikas pareidavo namo sausas nes lauke paklausdavau pasiot i jis klausydavo thumbup.gif  na bet maziuka tai nezinau zinai kartais pagalvoju gal mane nubaude nes pries desimt metu mazdaug pusbrolio vaikas vaiksciojo susauskelnem 5m as tada pagalvojau toks didziausias o dar susauskelnem blink.gif  sako lazda turi du galus va ir atsisuko i mane verysad.gif
*

JO del tos lazdos ir as bijau,pagalvoju 3m.o kakius valgo,ir iskart neduok dieve ir man taip blink.gif blush2.gif ,pabandik surinkt per GUGLE. ejimas ant puoduko,ten PAMPERS nouroda ,gal pades.
gobsiukas
QUOTE(natalikas @ 2009 02 21, 11:40)
JO del tos lazdos ir as bijau,pagalvoju 3m.o kakius valgo,ir iskart neduok dieve ir man taip blink.gif  blush2.gif ,pabandik surinkt per GUGLE. ejimas ant puoduko,ten PAMPERS nouroda ,gal pades.
*

na reiks paziuret nes jau nezinau ka bedaryti 4u.gif
teoinga
O maniske 1m. 8 men. puoduko nei klozeto nebijo - seda smagiausiai, bet nieko nedaro, o jeigu pajaucia, kad "tuoj bus", soka nuo puodo ir daro "laisvai". Nezinau, ar normalu, jei sisioja po truputi, nors kaku daro tavrkingai - 1-2 kartus ir praktiskai tuo paciu metu.

Su bernais jokiu probelmu nebuvo. Tiesa, juos priziurejo kita aukle, o mazosios iki 1,5 prie puodo ir nepratinau.
gobsiukas
QUOTE(teoinga @ 2009 02 21, 13:38)
O maniske 1m. 8 men. puoduko nei klozeto nebijo - seda smagiausiai, bet nieko nedaro, o jeigu pajaucia, kad "tuoj bus", soka nuo puodo ir daro "laisvai". Nezinau, ar normalu, jei sisioja po truputi, nors kaku daro tavrkingai - 1-2 kartus ir praktiskai tuo paciu metu.

Su bernais jokiu probelmu nebuvo. Tiesa, juos priziurejo kita aukle, o mazosios iki 1,5 prie puodo ir nepratinau.
*

na negaliu sakyt kad jis bijo puodo vakare pats mane vedasi i tualeta atsiseda pasedi bet daryt nieko nedaro , jam sedet smagu kad gali vandeni nuleist poto doh.gif
jus dar nedideli o maniskis beveik 3m
gobsiukas
nava as jau saviski priverciau atsisesti i puoduka ax.gif nors rekia kol sedi bet kartais jau padaro sisiuka tad pazanga jau yra smile.gif
Mrs. X
Maniskei taip pat 2,5m., pratinam ant puoduko nuo 6men., taciau taip isejo, kad su pertraukom, tai puoduko bijojo, tai keliaujam kur, tai ligos. Na, dabar tfu tfu tfu, jau trecia diena kaip prasosi! Matyt laikas tam atejo! As taip pat kraipiau galva is draugu mergaites, kaip ji keturiu metu ir su pampersu, prisikraipiau! Tikrai lazda turi du galus!
Tiesa mums su dideliu reikalu buvo problemu, papraso, kad jau nori, sedi sedi ant puoduko, niekaip nepavykdavo, tik nuo puoduko strykt, ziu ir kelnes pilnos! doh.gif Na, bet dabar viskas gerai!
gobsiukas
QUOTE(cibute2 @ 2009 03 18, 21:38)
Maniskei taip pat 2,5m., pratinam ant puoduko nuo 6men., taciau taip isejo, kad su pertraukom, tai puoduko bijojo, tai keliaujam kur, tai ligos. Na, dabar tfu tfu tfu, jau trecia diena kaip prasosi! Matyt laikas tam atejo! As taip pat kraipiau galva is draugu mergaites, kaip ji keturiu metu ir su pampersu, prisikraipiau! Tikrai lazda turi du galus!
Tiesa mums su dideliu reikalu buvo problemu, papraso, kad jau nori, sedi sedi ant puoduko, niekaip nepavykdavo, tik nuo puoduko strykt, ziu ir kelnes pilnos! doh.gif  Na, bet dabar viskas gerai!
*

na as ir sakau kad lazda sudviem galais ir i mane atsisuko dabar jau pamate mano vaika su sauskelnem kraipo galva kad vaikas susauskelnem, jum gerai jum prasosi jau i puoduka vadinasi viskas bus gera aisku praeis siektiek kol mergyte visiskai ismoks mirksiukas.gif . O va sumaniskiu tai sunku nors ant puoduko pasodinu jis verkia va vakar neisykio nepadare tik viskas i kelnes doh.gif
Mrs. X
Ismoks ir jusu bernuzelis! Viskam savo laikas. Esu girdejus, kad su berniukais tuo reikalu sunkiau einasi, nepergyvenkite! O ir skaicius esu, kad jai vaikutis veliau sedasi ant puoduko, tai jokiais budais nera koks nors sutrikimas, tik vieniem anksciau, kitiem veliau suvokiama kam tas puodukas. 4u.gif
gobsiukas
QUOTE(cibute2 @ 2009 03 19, 13:33)
Ismoks ir jusu bernuzelis! Viskam savo laikas. Esu girdejus, kad su berniukais tuo reikalu sunkiau einasi, nepergyvenkite! O ir skaicius esu, kad jai vaikutis veliau sedasi ant puoduko, tai jokiais budais nera koks nors sutrikimas, tik vieniem anksciau, kitiem veliau suvokiama kam tas puodukas.  4u.gif
*

zinau kad ismoks mum VRC pasake kad tai sutrikimas kad nori daryt tik i kelnes g.gif , pirmas berniukas pirmasyk i puoduka padare 4men o sausakelniu nebennaudojom 1m o va su antruoju tai ko tik nebandem , kokie skirtingi vaikai g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.