QUOTE(Boruzele07 @ 2011 05 11, 21:16)
Ne brangioji, turbut ne apie mane girdejai
mes vis kankinames su n IUI. Ir greiciausiai minti brandinam IVF
o jetau, o as taip apsidziaugiau del taves, kad po nepavykusiu IUI jum pavyko ivf
QUOTE(Boruzele07 @ 2011 05 11, 21:16) Ne brangioji, turbut ne apie mane girdejai o jetau, o as taip apsidziaugiau del taves, kad po nepavykusiu IUI jum pavyko ivf QUOTE(Sangria023 @ 2011 05 11, 20:18) o jetau, o as taip apsidziaugiau del taves, kad po nepavykusiu IUI jum pavyko ivf Tikiuosi, kad kada nors pasigirsiu, kad pagaliau tapau Kodel nepavyksta, nelabai zinau, nes kartais tai suverciama, kad dar gal nelaikas, gal neuztaiko ant ovuliacjos, puse IUI isvis galima nurasyti, nes sansu pastoti nebuvo, nes hormonai buvo taip issibalansave, kad nebuvo tam galimybiu. Kelintas iui, tikrai daugiau nei leistina. Latvijoje daremes tik 2 kartus, EGV klinikoje. QUOTE(Boruzele07 @ 2011 05 11, 21:24) Tikiuosi, kad kada nors pasigirsiu, kad pagaliau tapau Kodel nepavyksta, nelabai zinau, nes kartais tai suverciama, kad dar gal nelaikas, gal neuztaiko ant ovuliacjos, puse IUI isvis galima nurasyti, nes sansu pastoti nebuvo, nes hormonai buvo taip issibalansave, kad nebuvo tam galimybiu. Kelintas iui, tikrai daugiau nei leistina. Latvijoje daremes tik 2 kartus, EGV klinikoje. o kur kitus daret?nes LT kiek zinau su donoru negalima QUOTE(Boruzele07 @ 2011 05 11, 21:37) jo pas mano vyra azoospermija, tesa ne bandem daryti kadangi ivf procedurai siuo metu tiek pinigu neturim, tai nusprendem pabandyti iui su donoru, o jei iseis tai abu busim laimingi, ateityje dar padarisim tesa ir jei nors menkiausios galimybes bus susilaukti bendru vaiku taupysim ivf-ui, bet kol kas tam galimybiu neturim, o laikas eina, man jau senai ne 18 ir norisi iki 30 pagimdyti QUOTE(Sangria023 @ 2011 05 11, 20:43) jo pas mano vyra azoospermija, tesa ne bandem daryti kadangi ivf procedurai siuo metu tiek pinigu neturim, tai nusprendem pabandyti iui su donoru, o jei iseis tai abu busim laimingi, ateityje dar padarisim tesa ir jei nors menkiausios galimybes bus susilaukti bendru vaiku taupysim ivf-ui, bet kol kas tam galimybiu neturim, o laikas eina, man jau senai ne 18 ir norisi iki 30 pagimdyti Is kokio tu miesto?
Sveikutės, parašysiu apsurdą ir galit mane akmenim mėtyti, bet tiesiog tai mano pastebėjimas ir pamastymas... kai nueini į VK niekas neprašo is vyro jokio asmens dokumento.. visiškai jokio tik pasako varda, pavardę ir gimimo datą.. taip kad ir Lietuvoje nusivedus "donorą" gali iui pasidaryti, tik jau čia kitas niuansas.. tada žinosi kas vaiko tėvas.. tačiau manau gyvenimas yra netikėtas ir spalvotas, gal kartais kitos poros ir randa kažka iš pažįstamų kad tam ryžtūsi.. na kaip jau sakiau nusikalbėsiu.. bet tiesiog tai tik mano mintys
QUOTE(J.Evute @ 2011 05 12, 10:28) Sveikutės, parašysiu apsurdą ir galit mane akmenim mėtyti, bet tiesiog tai mano pastebėjimas ir pamastymas... kai nueini į VK niekas neprašo is vyro jokio asmens dokumento.. visiškai jokio tik pasako varda, pavardę ir gimimo datą.. taip kad ir Lietuvoje nusivedus "donorą" gali iui pasidaryti, tik jau čia kitas niuansas.. tada žinosi kas vaiko tėvas.. tačiau manau gyvenimas yra netikėtas ir spalvotas, gal kartais kitos poros ir randa kažka iš pažįstamų kad tam ryžtūsi.. na kaip jau sakiau nusikalbėsiu.. bet tiesiog tai tik mano mintys Mintis teoriskai idomi, bet praktiskai, nezinau, ar imanoma, visu pirma del donoro. Jo tikrai nenoreciau pazinoti. Tad sis niuansas ir pats svarbiausias. Cia tik mano mintis QUOTE(Boruzele07 @ 2011 05 12, 18:13) Mintis teoriskai idomi, bet praktiskai, nezinau, ar imanoma, visu pirma del donoro. Jo tikrai nenoreciau pazinoti. Tad sis niuansas ir pats svarbiausias. Cia tik mano mintis visiskai sutinku
Gydytoja pati sakė, kad toks variantas galimas. Ir jei mūsų seimūnai mano, kad gali priimti nevaisingoms poroms nepalankius įstatymus, tai turbūt labai nori ir toliau sudaryti sąlygas nelegaliai donorystei LT, galbūt ir pavieniais atvejais. Vienintelis stabdantis dalykas ir yra psichologinis barjeras, kad žinosi, kas donoras.
O gerai pamasčiusi aš na jei tarkim negaletume susilaukti vaikelio is vyro puses nemanau kad bučiau tokia neteisinga jo atzvilgiu kad leisciau sau buti
QUOTE(J.Evute @ 2011 05 16, 12:00) O gerai pamasčiusi aš na jei tarkim negaletume susilaukti vaikelio is vyro puses nemanau kad bučiau tokia neteisinga jo atzvilgiu kad leisciau sau buti o prie ko cia neteisinga jo atzvilgiu, visiskai nesutinku QUOTE(J.Evute @ 2011 05 16, 11:00) O gerai pamasčiusi aš na jei tarkim negaletume susilaukti vaikelio is vyro puses nemanau kad bučiau tokia neteisinga jo atzvilgiu kad leisciau sau buti Keista ta tavo nuomone Nors mano situacija butent tokia, kad vyras nevaisingas, kodel as tureciau netekti tokios galimybes pastoti, isnesioti, pagimdyti, maitinti savo kudiki? Kodel? QUOTE(Boruzele07 @ 2011 05 16, 19:32) Keista ta tavo nuomone Nors mano situacija butent tokia, kad vyras nevaisingas, kodel as tureciau netekti tokios galimybes pastoti, isnesioti, pagimdyti, maitinti savo kudiki? Kodel? QUOTE(J.Evute @ 2011 05 16, 12:00) O gerai pamasčiusi aš na jei tarkim negaletume susilaukti vaikelio is vyro puses nemanau kad bučiau tokia neteisinga jo atzvilgiu kad leisciau sau buti Tikrai ir as prisidesiu, jog nesuprantu jusu...tokioje gyvenimo situacijoje nera kaltu, yra tik problema, kuria reikia spresti, o ne solidarumo ieskoti...mano vyras man is karto pasake, kad jis jau ta vaikeli myletu vien del to, jog jis mano, o ka kalbeti kai jis visame procese dalyvaus. Gerai, nors ir ne su savo turtu, bet jis dalyvaus...jis glostys pilveli, palaikys mane, dalyvaus gimdyme...manau geresnio tevo ir vaiko rysio nebegali buti...atsiprasau jei kam as ir neitikau, bet cia mano nuomone QUOTE(Sangria023 @ 2011 05 16, 18:06) o prie ko cia neteisinga jo atzvilgiu, visiskai nesutinku manau jei nebūčiau su tuo susidūrusi nebūčiau šioje forumo dalyje.. pas mus yra analogiška situacija kaip ir daugelio Jūsų esančių čia aš esu sveika, pas MB yra problemų, tik aš dar vis tikiu kad mes pastosim su netradicinės medicinos pagalba ir panašiais dalykais.. bet aš leidau sau pasamprotauti kaip būtų jei vistik mes taip ir nepastotume.. matot esmė yra dar ir vyro stiprumas ir požiūris į šitą situaciją, iš dalies pritariu tai minčiai kad jei moteris gali tai kodėl jai nepastoti .. bet aš žinau savo vyrą... jam tai būtų persunku.. ir pati jausčiausi kažkia "geresnė" na net nemoku išsireikšti ... čia labai laikina viskas gal po metų galvosiu kitaip su metais ateina ir požiūris brandesnis į viską... QUOTE(J.Evute @ 2011 05 17, 13:35) manau jei nebūčiau su tuo susidūrusi nebūčiau šioje forumo dalyje.. pas mus yra analogiška situacija kaip ir daugelio Jūsų esančių čia aš esu sveika, pas MB yra problemų, tik aš dar vis tikiu kad mes pastosim su netradicinės medicinos pagalba ir panašiais dalykais.. bet aš leidau sau pasamprotauti kaip būtų jei vistik mes taip ir nepastotume.. matot esmė yra dar ir vyro stiprumas ir požiūris į šitą situaciją, iš dalies pritariu tai minčiai kad jei moteris gali tai kodėl jai nepastoti .. bet aš žinau savo vyrą... jam tai būtų persunku.. ir pati jausčiausi kažkia "geresnė" na net nemoku išsireikšti ... čia labai laikina viskas gal po metų galvosiu kitaip su metais ateina ir požiūris brandesnis į viską... tikiuosi jum neprireiks donoro ir nereikes galvoti apie ivaikinima ir jum iseis pastoti naturaliai. as kaz kada irgi galvojau apie isivaikinima, bet mums neiseis, nes musu finansine padetis yra ne pati geriausia, be to as bedarbe, dirba vienas vyras, busto savo nuosavo neturime, taigi vienintele iseitis tapti tevais donoras. Juk teisingai cia pasake, kad vyras dalyvaus nuo pat pradziu. Kiek zmoniu tiek ir nuomoniu.
Merginos, ar yra tarp jūsų kam reikia ne spermos, o kiaušialąstės donoro? Jau nebeturiu jėgų skaityti viso forumo, nes šiandien galutinai sužinojau, kad jei turiu išeitį susilaukti vaikelio, tai tik su donorine kiaušialąste.
Ir jei kam kyla klausimų apie vyrų savijautą, tai pasakysiu tik tiek, kad mylint savo žmogų, norint padaryti jį laimingą, galima ryžtis viskam. Jei aš pati būčiau sveika ir mano vyras negalėtų susilaukti vaikų, turbūt susitaikyčiau su bevaikės šeimos likimu, bet greičiausiai taip kalbu tik dėl to, kad daugiau ar mažiau žinau, kaip jaučiasi tas, kuriam reikia donoro. QUOTE(kristinuke @ 2011 05 18, 21:00) Merginos, ar yra tarp jūsų kam reikia ne spermos, o kiaušialąstės donoro? Jau nebeturiu jėgų skaityti viso forumo, nes šiandien galutinai sužinojau, kad jei turiu išeitį susilaukti vaikelio, tai tik su donorine kiaušialąste. Ir jei kam kyla klausimų apie vyrų savijautą, tai pasakysiu tik tiek, kad mylint savo žmogų, norint padaryti jį laimingą, galima ryžtis viskam. Jei aš pati būčiau sveika ir mano vyras negalėtų susilaukti vaikų, turbūt susitaikyčiau su bevaikės šeimos likimu, bet greičiausiai taip kalbu tik dėl to, kad daugiau ar mažiau žinau, kaip jaučiasi tas, kuriam reikia donoro. sveika, inau tik tiek, kad LT tai draudziama
O gal kas buvo susidure, ar bent jau domejotes tokia galimybe, buti kartu ir donore, tai yra gali kiausialasciu atiduoti i donoro banka, o su kita dalim kiausialasciu daryti IVF. Is tos donorystes tikeciausi tik kad butu IVF procedurai kokia nuolaida? Nezinau, gal cia skamba is fantastikos srities, ir niekas taip nedaro, bet tiesiog. Zinoma kalbu apie latvijos klinikas!
QUOTE(Sangria023 @ 2011 05 18, 22:18) sveika, inau tik tiek, kad LT tai draudziama Problema yra ne vyro, o mano. Tad ''kalta'' esu aš. Nieks, žinoma, manęs nekaltina, bet manau, kad moteriai, jei pavyksta pastoti su donorine kiaušialąste, vis tiek yra geriau, nes ji pati nešioja, gimdo. Įsivaikinimui nesu kol kas ir aš pribrendusi. Tad kol yra išeičių, noriu patyrinėti jas. O LT daug kas draudžiama, ir mūsų valstybės sprendimai šiuo atveju man nėra rodiklis, kaip gyventi. Kažkurio gydytojo nelabai kokybiškai atlikta operacija priveda prie tokių sprendimų svarstymo. Kai kuriais atvejais gyvename labai moralioje valstybėje, žinančioje, kas žmonėms geriausia. Bet kai reikia skubiai ir kokybiškai teikti pagalbą, nes laikas nelaukia, kažkodėl sąžiningai mokėdamas mokesčius, turi kreiptis pagalbos į privačiai dirbančius ir brangiai kainuojančius gydytojus. Piktoka aš šiandien, bet tik dėl to, kad per pusantrų metų pasenau dvidešimčia... QUOTE(kristinuke @ 2011 05 18, 22:54) Problema yra ne vyro, o mano. Tad ''kalta'' esu aš. Nieks, žinoma, manęs nekaltina, bet manau, kad moteriai, jei pavyksta pastoti su donorine kiaušialąste, vis tiek yra geriau, nes ji pati nešioja, gimdo. Įsivaikinimui nesu kol kas ir aš pribrendusi. Tad kol yra išeičių, noriu patyrinėti jas. O LT daug kas draudžiama, ir mūsų valstybės sprendimai šiuo atveju man nėra rodiklis, kaip gyventi. Kažkurio gydytojo nelabai kokybiškai atlikta operacija priveda prie tokių sprendimų svarstymo. Kai kuriais atvejais gyvename labai moralioje valstybėje, žinančioje, kas žmonėms geriausia. Bet kai reikia skubiai ir kokybiškai teikti pagalbą, nes laikas nelaukia, kažkodėl sąžiningai mokėdamas mokesčius, turi kreiptis pagalbos į privačiai dirbančius ir brangiai kainuojančius gydytojus. Piktoka aš šiandien, bet tik dėl to, kad per pusantrų metų pasenau dvidešimčia... Tikrai labai tave suprantu nors situacija trupuciuka kitokia pas mane vyras nevaisingas ir jau 5 metus bandom su tuo susitaikyti, be donoro mum niekada nepavyks, ir dabar jau abu pasiruose, vyras labai laukia, tikisi, kad paviks ir jau sneka kaip aukles vaikuti Papildyta: QUOTE(Boruzele07 @ 2011 05 18, 22:45) O gal kas buvo susidure, ar bent jau domejotes tokia galimybe, buti kartu ir donore, tai yra gali kiausialasciu atiduoti i donoro banka, o su kita dalim kiausialasciu daryti IVF. Is tos donorystes tikeciausi tik kad butu IVF procedurai kokia nuolaida? Nezinau, gal cia skamba is fantastikos srities, ir niekas taip nedaro, bet tiesiog. Zinoma kalbu apie latvijos klinikas! Zinai man irgi buvo kilusi tokia mintis, kaz kaip irgi susimasciau
Zinai man irgi buvo kilusi tokia mintis, kaz kaip irgi susimasciau
[/quote] Sveikute, Jei nesunku paklausk ka jie apie tai galvoja Donore galeciau buti! Juk yra kam reikia to turto! Gal kitai mergaitei pavyks labiau,nei man !
[quote=Boruzele07,2011 05 19, 15:16]
Zinai man irgi buvo kilusi tokia mintis, kaz kaip irgi susimasciau [/quote] Sveikute, Jei nesunku paklausk ka jie apie tai galvoja Donore galeciau buti! Juk yra kam reikia to turto! Gal kitai mergaitei pavyks labiau,nei man ! [/quote] Boruzele, o Tu turi savo vaiku? Donore gali but tik gimdziusi moteris, turinti sveika vaika ar vaiku.
[quote=Faustina2000,2011 05 19, 18:26]
Sveikute, Jei nesunku paklausk ka jie apie tai galvoja Donore galeciau buti! Juk yra kam reikia to turto! Gal kitai mergaitei pavyks labiau,nei man ! [/quote] Boruzele, o Tu turi savo vaiku? Donore gali but tik gimdziusi moteris, turinti sveika vaika ar vaiku. [/quote] hmmmm
moteriai tikrai tai keliama, turi turet bent viena sveika vaika. Ta zinau 100 proc.
Ir amzius iki kazkiek, bet to negaliu pasakyt. Negimdziusiu neima.
[quote=Boruzele07,2011 05 19, 15:16]
Zinai man irgi buvo kilusi tokia mintis, kaz kaip irgi susimasciau [/quote] Sveikute, Jei nesunku paklausk ka jie apie tai galvoja Donore galeciau buti! Juk yra kam reikia to turto! Gal kitai mergaitei pavyks labiau,nei man ! [/quote] EGV klinikoje nesakė, kad turi būti gimdžiusi, bet amžius BŪTINAI iki 35
Jus negaletumete buti donoremis, nes neturite vaiku. Kiek pamenu - viena is salygu yra tureti vaiku, netureti nevaisingumo problemu ir jaunas amzius.
QUOTE(miskinuke ten @ 2011 05 20, 13:33) Jus negaletumete buti donoremis, nes neturite vaiku. Kiek pamenu - viena is salygu yra tureti vaiku, netureti nevaisingumo problemu ir jaunas amzius. Ką tu vadini problemų, pas mane vienintelė problema - užakę kiaušintakia, bet EGV klinika mane atmetė tik dėl amžiaus, pati buvau ten QUOTE(Šarūniukė @ 2011 05 20, 13:34) Ką tu vadini problemų, pas mane vienintelė problema - užakę kiaušintakia, bet EGV klinika mane atmetė tik dėl amžiaus, pati buvau ten yra daug nevaisingumo problemu. nevardinsiu ju visu. as netaikau to tau, as apskritai sakau, ka atsimenu, kad pagrindiniai faktoriai yra sie trys, daugiau neatsimenu. esu bendravusi su tais, kas su tuo susidure is arti.
Siaip nustebinot, nes EGV tikrai yra salyga, kad turi turet vaiku ir kad jie sveiki butu.
Cia tai tikrai.
Kam idomu tai vakar snekejau su egv daktaru tai pasake, kad moteris geriausiai tinka buti donore jeigu jei iki 30 metu, nebutinai turi buti gimdziusi. Jie padaro visu reikalingus tyrimus ir aisku visa tai apmoka. Ivf-ui jei moteris tinka ir sutinka buti donore daro nuolaida 500 euru, nes uz tai jeigu tu tinki buti donore jie sumoka 1000 euru nu taip man paaiskino. Siaip pasake, kad jeigu kuri nori turi atvaziuoti pas juos ir sneketis.
QUOTE(Sangria023 @ 2011 05 21, 11:47) Kam idomu tai vakar snekejau su egv daktaru tai pasake, kad moteris geriausiai tinka buti donore jeigu jei iki 30 metu, nebutinai turi buti gimdziusi. Jie padaro visu reikalingus tyrimus ir aisku visa tai apmoka. Ivf-ui jei moteris tinka ir sutinka buti donore daro nuolaida 500 euru, nes uz tai jeigu tu tinki buti donore jie sumoka 1000 euru nu taip man paaiskino. Siaip pasake, kad jeigu kuri nori turi atvaziuoti pas juos ir sneketis. Aciu brangioji, uz tai kad nepamirsai paklausti |