Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Donoras
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Švilpa
QUOTE(svaja:) @ 2008 07 09, 11:56)
labutis visoms,
galimybė pastoti tai donorinė kiaušialastė, gerai kad sesei nieko, ji sveika todel žadu kalbinti sesute  pabūti mano kiaušialastės donore, ar galite parašyti, kokios yra daromos procedūros, nes idomu ka darytų jai , kokius vaitus skirtų ir panasiai.
*

Svaja,bėda ta,kad Lietuvoje kiaušialąsčių donorystė yra negalima.Vargu ar kuri klinika pasirašys tokiam pokštui.Deja,mergaitės,kurios lankosi šitam skyrely,dažniausiai važinėja į Latviją. ax.gif
Beje,man irgi reikia to paties blush2.gif
svaja:)
žinau švilpa , skaičiau jau seniau jūsų forumiukus, bet vis nedrysau čia parašyti. Tai todėl ir teiraujuosi, nes i Ryga ir norėsiu lekti, tik reikia pinigėlius taupytis, ir sesute kalbinti, idomu tik ka ten daro, gal yra tai patyrusių, nes mano sesė bijo kad gali jai ta procedūra pakenkti.
na ziuresim, bandysiu su ja pasikalbeti, o jai paciai leisiu nuspresti , nespausiu jos zinoma.
Aga
Na aš ko gero sesers, artimųjų, tikrai neprašyčiau. Gyvenime būna visko, net ir tarp savų deja sad.gif
Utopija
Man labai uzkliuvo Singeritos ir jos vyro istorija...
Kazkaip labai man jau gaila jos vyro pasidare, bet kai pagalvoju, kad sita seima turi TOKI sansa susilaukti savo abieju biologinio vaiko ir nepabanyti, man kazkas baisaus cia unsure.gif
As jusu vietoj tikrai dar neskubeciau...

Pas mane irgi labai panasi situacija buvo, tik diagnoze pas vyra daug kartu baisesne, bet finansus paskolu pagalba pasididinom ir nusprendem, bent pora IVF pasidarysim, kad jei nepasisektu, tada ir donoras butu kaip vienas is budu pasiekti savo svajonei. O donoro ir neprisireike...

Švilpa
QUOTE(svaja:) @ 2008 07 13, 14:55)
aciu Mireja ,kad patari, gal ir negerai mastau sia tema, tiesiog noriu ,kad vaikutis turetu ir mano genu.
*

Yra ir dar viena nuomonė:manau,kad pastoti ir šiaip jau būtų stebuklas-o išnešioti ir pagimdyti-dar didesnis ax.gif Koks skirtumas,kas dalyvavo prasidedant cool.gif jei tik pasisektų...Tai jau vargu ar kokios abejonės bekirbėtų širdy.O gal ir geriau,kad giminės genų nebus-gal jie kokie iškrypę(čia aš apie save lotuliukas.gif )O kol kas vietos apmastymams tikrai yra.
Singerita
QUOTE(Utopija @ 2008 07 12, 23:02)
Kazkaip labai man jau gaila jos vyro pasidare, bet kai pagalvoju, kad sita seima turi TOKI sansa susilaukti savo abieju biologinio vaiko ir nepabanyti, man kazkas baisaus cia  unsure.gif

Pas mane irgi labai panasi situacija buvo, tik diagnoze pas vyra daug kartu baisesne,  bet finansus paskolu pagalba pasididinom ir nusprendem, bent pora IVF pasidarysim, kad jei nepasisektu, tada ir donoras butu kaip vienas is budu pasiekti savo svajonei. O donoro ir neprisireike...
*

Nereikia to gailesčio mano vyrui, nes čia ir buvo jo pasiūlymas su donoru susilaukti. Ir dėl viso šito aš pergyvenu 10 kartu daugiau nei jisai, nes jam nėra svarbu bus tas vaikas ar nebus, jis sutiktų gyventi ir be vaikų, bet aš taip neįsivaizduoju ir nenoriu schmoll.gif O paskolos mums bent jau šiuo metu joks bankas neduotų verysad.gif
edita 1579
QUOTE(Singerita @ 2008 07 13, 22:12)
Nereikia to gailesčio mano vyrui,  nes čia ir buvo jo pasiūlymas su donoru susilaukti. Ir dėl viso šito aš pergyvenu 10 kartu daugiau nei jisai, nes jam nėra svarbu bus  tas vaikas  ar nebus, jis sutiktų gyventi ir be vaikų, bet aš taip neįsivaizduoju ir nenoriu  schmoll.gif O paskolos mums bent jau šiuo metu joks bankas neduotų  verysad.gif
*

tikiuosi,nesupyksi,kad ir as pasisakysiu,mat musu situacija baisesne,mano vyras,kai buvom lietuvoj irgi sake su donoru,kad jam nebus skaudu,kad tik as jam isnesiociau vaikeli norejo,nenorejo tesos darytis,o kai atvaziavom i UK tai po kazkiek laiko pasiryzo visam ir kai galiausiai paaiskejo,jog spermiuku pas jo isvis nera prisipazino,kad jam skaudu ir kad labai norejo ir tikejo,kad ju ras verysad.gif ir man labai skaudu,mat net darydama tris IUI su donoru tikejau sirdy,kad kada nors mums pavyks susilaukti musu vaikelio,del to ir isvykom is LT,del savo svajones,ir zinok dabar bet ka galeciau atiduoti uz ta galimybe,kurios dievulis mums nesuteike,bent mazyte vilti,kurios jau nebera...o vyrui patikek skauda..dabar ieskom donoro...ieskau tokio,kad turetu mano vyro akis,kad butu panasus i ji...
Voveraite_01
QUOTE(Utopija @ 2008 07 12, 21:02)
Kazkaip labai man jau gaila jos vyro pasidare, bet kai pagalvoju, kad sita seima turi TOKI sansa susilaukti savo abieju biologinio vaiko ir nepabanyti, man kazkas baisaus cia  unsure.gif

Pas mane irgi labai panasi situacija buvo, tik diagnoze pas vyra daug kartu baisesne,  bet finansus paskolu pagalba pasididinom ir nusprendem, bent pora IVF pasidarysim, kad jei nepasisektu, tada ir donoras butu kaip vienas is budu pasiekti savo svajonei. O donoro ir neprisireike...
*

O kokia ta diagnoze baisesne skaitosi? Ar buvo bent vienas gyvas spermiukas pas tavo vyra?
Papildyta:
QUOTE(svaja:) @ 2008 07 12, 08:40)
na ziuresim, bandysiu su ja pasikalbeti, o jai paciai leisiu nuspresti , nespausiu jos zinoma.
*

Manau kad jei tik sesuo sutinka tai bandykit. Jei zinoma gerai su seserim sutariat. Nu kas ten gali buti, vaika negi atims paskui.. manau kad vaikutis butu kaip ir visas jusu gimines.. as tai sesers prasciau pagalbos jei man taip butu..
Utopija
QUOTE(Voveraite_01 @ 2008 07 14, 09:41)
O kokia ta diagnoze baisesne skaitosi? Ar buvo bent vienas gyvas spermiukas pas tavo vyra?

Azoospermija - spermotozoidu nebuvimas ejakuliate. Juos is mano vyro krapste su narkoze is paciu kiasineliu (Tesa).
Voveraite_01
QUOTE(Utopija @ 2008 07 14, 09:06)
Azoospermija - spermotozoidu nebuvimas ejakuliate. Juos is mano vyro krapste su narkoze is paciu kiasineliu (Tesa).
*

Ir iskrapste per TESA?? pas mus net per TESA nieko neiskrapste blink.gif
Algirda
Bliamba bliamba koks is tiesu sudetingas tas musu gyvenimas g.gif
Bet is tiesu sudetingas gyvenimas supaprasteja, jei vyras ir zmona nuosirdziai priima sprendima. Mergaites visaip kaip mastydamos apie donoro genus ir vaika,pagalvokit kad ivaikindami vaikucius,mes pasiimame visai visai kitus genus,ir isvaizda, na ir ka-meile nuo to mazesne?Taip kad teisingas sprendimas yra toks kuris paremtas abieju zmoniu nuomone.Ir svarbu,kad abu tevai pasiryze myleti ta vaikeli.
O del sesers spaudimo-tai ji suaugusi, ir jei nenori turi pasakyti seseriai.Na nustokim gyventi -del kitu ir su zodziu nepatogu atsakyti''ne''Tai labai is tiesu imtymu,ir sesuo turi buti labai apsvarscius viska.Ir daug kas dar nuo jos pasauleziuros priklauso.Juolab is karto turetu matytis ar zmogus mielai siulosi ir entuziastingai nori padeti ar mykia...Mano vyras turi du brolius,ir as zinau i kuri kreipciausi, jei kalbetume apie donora mirksiukas.gif Nes as juos pazistu,zinau is karto kaip reaguotu vienas ir kokia jo pasauleziura ir kaip reaguotu kitas. ax.gif

Taip kad mergaites as manau, manom mes ka manom,o kiekvieno gyvenimas skirtingas, problemos panasios bet kartu ir skirtingos, pasirinkimas irgi...Ir nereikia nieko gaileti ar manyti kad ziauru mirksiukas.gif Toks gyvenimas..
Utopija
Mums labai pasiseke...Per Tesa iskrapste... Tinkamu gal kokie 20 vnt ir budavo, o gal ir maziau, bet per abu Ivf'us kiausialastem uztekdavo visom.

QUOTE(Voveraite_01 @ 2008 07 14, 11:21)
Ir iskrapste per TESA?? pas mus net per TESA nieko neiskrapste  blink.gif
*

aukse7
Algirda smile.gif 4u.gif Visiškai su Jūsų nuomone sutinku svarbiausia kad abiems (vyrui ir žmonai) būtų priimtinas sprendimas, išlauktas, apgalvotas ir išgyventas.
Aš pati labai teigiamai žiūriu į įvaikinimą (pati sutikčiau kad ir šiandien), bet vyras schmoll.gif jokiais būdais ir čia padedamas taškas.
Voveraite_01
QUOTE(Utopija @ 2008 07 14, 11:48)
Mums labai pasiseke...Per Tesa iskrapste... Tinkamu gal kokie 20 vnt ir budavo, o gal ir maziau, bet per abu Ivf'us kiausialastem uztekdavo visom.
*

Jums tikrai pasiseke. Mes irgi labai tikejomes kad darant TESA kazka ras..
labai aciu mergaites uz palaikyma. wub.gif
visoms linkiu didziausios sekmes leliuko kelyje. mes taip pat nenuleisim ranku, ir jei nepavyktu manau isisvaikintume maza kudikeli.
zirzilialia
QUOTE(Utopija @ 2008 07 14, 13:48)
*

Labai norėčiau paklausti, Kur atlikote TESA procedura. Ir kaip viskas paskui vyko visi procesai, bučiau Labai dėkinga jei galėtumete papasakoti, galima ir i AZ, procesa bent kiek. Ar dar kokius tyrimus vyrui atlikote? Kai susiduri su šiomis problemomis, tai paskui jau nebežinai kokio šiaudo griebtis. verysad.gif
Utopija
Labai suprantu sita beviltiskumo jausma, kai isgirsti tokias diagnozes. Bet mes nepasidavem ir palyginus labai neilgai mums uztruko tas leliuko gaudymas, as tai laikau dideliu stebuklu ivykusiu musu gyvenime.

Na visu pirma, tai kai mes isgirdom, kad pas vyra spermotozoidu ejakuliate 0, tai as is karto uzrasiau vyra pas Zilaitiene konsultacijai. Tada vyrui istyre hormonus (LH, FSH, Testost., PRL - su jais viskas buvo tvarkoj) ir pasiunte darytis genetinius tyrimus (Kariotipavimas, Y hromosomos delecija - su jais irgi viskas buvo gerai). Po visu situ tyrimu mes apsisprendeme darytis diagnostine TESA, po kurios suzinjome, kad yra pas vyra ten viduje pavieniu gyvu spermiju. Na ir va, ties cia musu tyrimai baigesi, jokiu vaistu ar vitaminu gydytoja neskyre, nes tai butu buve tik pinigu svaistymas (gydytojos zodziai). Toliau ruosemes 1 IVF, kuris nepavyko, bet suzinojom, kad tie spermijai visai neblogi ir sugeba apvaisinti mano kiausialastes. Visas proceduras mes daremes VK. Labai trumpai, bet tikiuosi aiskiai viska aprasiau. Jei kas neaisku, klausk.

QUOTE(zirzilialia @ 2008 07 14, 19:09)
Labai norėčiau paklausti, Kur atlikote TESA procedura. Ir kaip viskas paskui vyko visi procesai, bučiau Labai dėkinga jei galėtumete papasakoti, galima ir i AZ, procesa bent kiek. Ar dar kokius tyrimus vyrui atlikote? Kai susiduri su šiomis problemomis, tai paskui jau nebežinai kokio šiaudo griebtis.  verysad.gif
*

Diglė
Koks sudėtingas Gyvenimas unsure.gif
merginos, ar yra iš jusu kuri buvusi kiausialastes donore, kaip ta procedura atliekama, noreciau zinoti daugiau.
ir dar pasirodysiu gal kvailai, bet ar galetumet paaiskinti ka reiskia tie trumpiniai IVF ir t.t.
Šarūniukė
QUOTE(svaja:) @ 2008 07 15, 10:36)
merginos, ar yra iš jusu kuri buvusi kiausialastes donore, kaip ta procedura atliekama, noreciau zinoti daugiau.
ir dar pasirodysiu gal kvailai, bet ar galetumet paaiskinti ka reiskia tie trumpiniai IVF ir t.t.
*

Lietuvoje donorystė oficialiai uždrausta. O latvijoje pvz. galima, bet donore gali būti tik iki 30metų doh.gif 4u.gif
Algirda
As tai galvoju,kad gerai,kad Latvijoje donoryste leidziama.Vis tiek kaiminyste ir kainos nezveriskos.Daug kam is seimu,yra suteikiama galimybe tapti tevais. O Lietuvoje,tiesiog istatymas yra, kuri apeina zmones kitaip-vaziuoja i Latvija.
Diglė
Man labai kvailai draudimas dėl donorystės atrodo blink.gif
Bell:)
merginos visos vienijames, ir einam streikuoti, lai musu valdzia atkreips demesi... bet manau jiems nusispjauti. sad.gif
Diglė
Kol su tuo nesusiduri, tai apie tokias problemas net negalvoji blink.gif
Diglė
O aš manau, kad geriau nedraustu, o būtu tam tikros sąligos, aišku nebūtu palaida bala, kitose šalyse legalu ir nemanau, kad tai yra problema
Diglė
gal kas jau buvot latvijoje
Šarūniukė
QUOTE(Diglė @ 2008 07 21, 13:55)
gal kas jau buvot latvijoje
*

Pasiakaityk aukčiau, merginos jau apie tai rašė 4u.gif
Diglė
Turėjau galvoje paskutinėmis dienomis mirksiukas.gif
Maja_M
Aš buvau liepos 18 d.

Deja, spermos donorai kol kas baigėsi sad.gif
Kiek laukt - neašku. Pasakė, kad paskambins, kai turės.

Kaip ir veltui nuvažiavau. Labai gaila, nes buvau jau pasirengusi.

Noriu visų paklaust, gal kas nors žino apie Baltarusijos klinikas, kur yra spermos donorystė? Gal kas važiavo į Baltarusiją?

Ačiū smile.gif
Singerita
QUOTE(Maja_M @ 2008 07 21, 16:27)
Aš buvau liepos 18 d.

Noriu visų paklaust, gal kas nors žino apie Baltarusijos klinikas, kur yra spermos donorystė? Gal kas važiavo į Baltarusiją?

Ačiū smile.gif
*

Eina sau ir taip būna verysad.gif Tai kur dabar beieškoti verysad.gif
Diglė
eik tu sau, o aš jau kita mėn planavau važiuoti verysad.gif Jai tau paskambins dėl atsiradusių donorų parašyk
Diglė
Также производится криоконсервация спермы доноров. Это не только позволяет создать банк спермы, но и осуществлять диагностический контроль за донорами. Донорскую сперму можно только через 6 месяцев после ее сдачи, после получения у донора 2 отрицательных результатов на инфекции, передающиеся половым путем, выполненных с интервалом 3 месяца.

Tai reiškia, kad tik po donoro spermos pridavimo po 6 mėn galės ją panaudoti, ar kašką ne taip supratau? schmoll.gif
Papildyta:
Dar man kilo toks klausimas, esu girdėjusi, kad nelegaliai būna pasiūlimų padaryti IUI Lietuvoje su kito vyro sperma ar teko kam su tuo susidurti?? g.gif
Bondi
QUOTE(Maja_M @ 2008 07 21, 16:27)
Aš buvau liepos 18 d.

Ačiū smile.gif
*

BY Minske yra dvi klinikos jei domina galiu atsiusti info(parašyk savo el.pašta i privata). Del donorystes nežinau tik apie klinika . Galesi pasiskambinti tenai ir pasiteirauti.

Mes lankomes šitoje
Центр Репродуктивной Медицины"
Tel užsiregistruoti +375172907701
Минск, ул. Сурганова, 54.

Dar viena yra
Центр Вспомогательной Репродукции «Эмбрио»
Минск, ул. Филимонова, 53, пятый этаж
тел: (017) 264-87-33, 237-64-04, факс 237-06-75 ,

Wordini failiuka turiu susirinkus su info, jei domina galiu atsiusti.

Boruzele07
Nu isgasdinot su latvijos EGV klinika, del donoru stygiaus. Skambinau pasiteirauti, ar viskas ok, nes ruosiuosi jau kita savaite vaziuoti IUI. Nuramino, musu uzrezervuotos 2 ampules laukia.
Idomu kiek tu donoru papildymo reikes laukti?

Dar noriu paklausti, gal kas daretes IVF EGV klinikoje. Kiek ta kaina gaunasi. Ju tinklalapyje kainu sarase parasyta IVF 1050 euru. Ar tai yra visa kaina, ar dar reikia uz kazka moketi? ar i ta kaina ieina punktavimas?
Buciau dekinga uz greita atsakyma, nes ruosiausi IUI bet turiu nemazai folikulu, cia butu tik 2 IUI.
Diglė
Gal kurei teko Latvijoje lankytis Avaclinic ar Embrions ???
Diglė
Kaip nesiseka juodai, skambinau EGV permos donorų nebus mažiausiai 6 mė, verysad.gif
Mergaitės, gal patarsit kur dabar kreiptis? Gal žinot kur Estijoje IUI procedura daroma su donoro sperma?
Boruzele07
QUOTE(Diglė @ 2008 07 23, 15:48)
Kaip nesiseka juodai, skambinau EGV permos donorų nebus mažiausiai 6 mė,  verysad.gif
Mergaitės, gal patarsit kur dabar kreiptis? Gal žinot kur Estijoje IUI procedura daroma su donoro sperma?
*

Gal ka Digle naujo suzinojai?????
Diglė
Jokių naujienų cool.gif
Boruzele07
Man merginos vienas klausimas iskilo: gal kas domejosi kokie yra spermos rodikliai donoru? As net nesiteiravau. Zinau tik tiek, kad po uzsaldymo tik 80 proc spermatozoidu islieka gyvybingi.
Gal kas turite kokiu ziniu apie tai?
Boruzele07
Sveikos,
Nu merginos, tai ko cia taip ramu? Gal kuri kokiu naujienu turit? Kaip ten latvijos klinikos, ar jau donoru yra? smile.gif
geguziuke
labas 4u.gif man iškilo toks klausimas, ar pasidarius IUI su donoru ( Latvijoje)ir pastojus būtina darytis genetinius tyrimus, juk apie donorą nieko nežinau, tik amžių, ten svorį , išsilavinimą, bet apie genus g.gif
janta
Sveikinu 4u.gif Smalsu, kokioj klinikoj pavyko? Ir kelinta IUI?
doris
QUOTE(geguziuke @ 2008 09 15, 16:04)
labas 4u.gif man iškilo toks klausimas, ar pasidarius IUI su donoru ( Latvijoje)ir pastojus būtina darytis genetinius tyrimus, juk apie donorą nieko nežinau, tik amžių, ten svorį , išsilavinimą, bet apie genus  g.gif
*

genetinius tyrimus šiaip nėra BŪTINA darytis. jei nori darai, nenori - nedarai. aš nedariau.

nežinau ar tai reikalavimas, bet kiek supratau EGV donorui atliekami ir genetiniai tyrimai.
Diglė
Aš taip pat manau, kad donorai ištyremi visapusiškai
geguziuke
[quote=doris,2008 09 15, 18:58]
genetinius tyrimus šiaip nėra BŪTINA darytis. jei nori darai, nenori - nedarai. aš nedariau.

nežinau ar tai reikalavimas, bet kiek supratau EGV donorui atliekami ir genetiniai tyrimai.
*

[/quot
Bijau ištikrūju g.gif labai laukiu to vaikelio , o jei pasakys ką blogo ar kiltu ranka kažką daryti g.gif g.gif
Gytutė
Tas genetinis donorų tyrimas gali apsiriboti tik geneologinio medžio sudarymu, kad giminėj nėra sergančių paveldimomis ligomis. Aš čia tik spėju.
Arven
O gal zinote, ar Lietuvos pilietis gali tapti donoru kitoje valstybeje? Mes su mb esam aktyvus kraujo donorai, itraukti i kaulu ciulpu donoru sarasa, turim donoru korteles. Kazkada svarstem, kad jei butu galimybe, taptume ir lytiniu lasteliu donorais - negi mums gaila kazka padet, be to ir genus neblogus turim tongue.gif

Tai vat, dabar paskaiciau apie jusu problemas ir pagalvojau, kad jei legalu, tai gal net i Latvija del tokio tikslo nuvaziuociau ( o juo labiau mb - negi sunku beatostogaujant ir dar ka gero nuveikt).

Tai stai mane domina, ar kuri nors apie pacia donorystes procedura ir reikalavimus domejotes? Gal galetumet ka papasakot?
Arven
Aha, jau ir pati perskaiciau tam puslapy... Tokiu atveju ko gero tikrai sunku rasti kiausialasciu donoru.
Niu, bet kad spermatozoidu truksta, tai man siurprizas. Juk cia procedura donorui ne daug sudetingesne nei kraujo donacija: duoti kelis kraujo meginius, sperma ir pabendrauti su gydytoju.
edita 1579
nu cia gal nebent latvijoj taip lengva tapt donoru,mes tai pirksim sperma is Danijos spermos banko,tai ten sako donorai istiriami ir genetiskai,mat uzauges vaikas gali gauti absoliuciai viska apie savo biologini teva,netgi visu tyrimu rezultatus ir is vyru,kurie kreipiasi ten noredami tapti donorais tik 10 % lieka,kiti nepraeina visu testu blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.